12 voordelen van X-Trend infrarood sauna’s

Kent u de voordelen van de X-Trend infrarood sauna’s? Ontdek deze hier bij X-Trend.

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infraroodcabines

Wat is een X-Trend infrarood sauna?

Een X-Trend infrarood sauna is een warmtecabine die kan worden gebruikt als een soort sauna in uw huis. In een X-Trend infrarood sauna worden infrarode lampen gebruikt om infrarood licht te produceren. Dit licht zendt een speciaal soort warmte uit dat deinfrarood sauna verwarmt. Deze warmte wordt vervolgens door de huid geabsorbeerd en verwarmt het lichaam. Een X-Trend infrarood sauna heeft vele voordelen en mensen die deze cabines gebruiken worden meestal gespaard van vele ziektes en kwalen.

X-Trend infrarood sauna bevorderen een gezonde levensstijl, en mensen met gezondheidsproblemen kunnen zich er comfortabel in voelen en ontspannen. Sommige mensen gaan ervan uit dat de tijd die zij in een X-Trend infrarood sauna doorbrengen hetzelfde is als de tijd die zij aan lichaamsbeweging besteden. Het is dus een goede en gezonde manier om tijd door te brengen, te ontspannen en stress te verlichten. Een X-Trend infrarood sauna is een populaire uitvinding die is ontworpen voor het comfort van de gebruikers ervan.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend


Wat is een ver infrarood sauna?

In een traditionele sauna wordt de lucht in de cabine verwarmd door hoge temperaturen en vochtigheid. Deze warme lucht heeft dan bepaalde effecten op het lichaam. Er bestaat ook een ander type X-Trend infrarood sauna, de “ver” infrarood sauna (FIS). Deze nieuwe vorm van X-Trend infrarood sauna gebruikt licht om warmte te geleiden. Dit heeft geen effect op de atmosfeer in de cabine, maar verwarmt slechts tot 20 % van de lucht. De resterende 80 % van de warmte wordt uitsluitend afgegeven aan het lichaam van de cabine gebruiker.

Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat het lichaam doeltreffender wordt verwarmd bij een veel lagere temperatuur dan in een conventionele sauna, waar een hogere temperatuur nodig is om de lucht te verwarmen. Er wordt hete en droge lucht gebruikt. De lucht is lang niet zo heet dat de gebruikers zich oncomfortabel voelen of stikken van de hitte en de vochtigheid. Omdat de lucht slechts tot 20% wordt verwarmd, voelt ze licht aan en is ze gemakkelijk in te ademen. De X-Trend infrarood sauna wekt verschillende reacties op, zoals overvloedig zweten, en verhoogt ook de hartslag van de gebruiker.

Dit is vergelijkbaar met elke vorm van matige fysieke activiteit. Het bijzondere van de far-infrarood sauna is echter dat hij drie keer krachtiger is dan een conventionele infrarood sauna. In een X-Trend infrarood sauna worden betere methoden, minder warmte en geavanceerde technologie gebruikt om een beter effect te bereiken. Geïnteresseerde kopers kunnen kijken bij verschillende bedrijven die X-Trend infrarood sauna in verschillende uitvoeringen en merken aanbieden.Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Voordelen van een X-Trend infrarood sauna

1. X-Trend infrarood sauna kan artritis behandelen

Uit een studie in Clinical Rheumatology is gebleken dat patiënten die lijden aan reumatoïde artritis (een ziekte van de botten en gewrichten) kunnen worden behandeld met een X-Trend infrarood sauna. Patiënten met ankylosing spondylitis (een vorm van artritis die de wervelkolom aantast) kunnen ook baat hebben bij het gebruik van deze uitvinding. Deze studie werd uitgevoerd en gepubliceerd door medische auteurs in 2009.

Uit de resultaten van de studie blijkt dat het 4 weken duurt om de constante pijn en stijfheid in de gewrichten van mensen die aan artritis lijden, te verminderen. Tijdens de studie werden de behandelingen tweemaal per week gegeven en in totaal werden 8 behandelingen in een X-Trend infrarood sauna gegeven. Patiënten die met X-Trend infrarood sauna werden behandeld, vertoonden ook minder tekenen van vermoeidheid.

2. X-Trend infrarood sauna doet wonderen bij de behandeling van ademhalingsproblemen

In 1994 werd ontdekt dat saunatherapie in een X-Trend infrarood sauna een zeer doeltreffend hulpmiddel kan zijn voor patiënten die lijden aan astma en bronchitis. De longcapaciteit van patiënten die X-Trend infrarood sauna gebruikten, was sterk verbeterd en er werd geconstateerd dat hun longen beter functioneerden dan voorheen na te zijn blootgesteld aan infraroodstraling.

Medische deskundigen zijn het er ook over eens dat de X-Trend infrarood sauna helpt bij de volgende kwalen:

 • Compressiefactoren
 • Spierspanning
 • Eczeem
 • Bursitis
 • Pijn in de onderrug
 • Pijn in de lendenen
 • Menstruatiepijn
 • Spierpijn na inspanning
 • Spierkrampen
 • Artritis
 • Stijfheid van de gewrichten

3. Een X-Trend infrarood sauna heeft een ontgiftende werking

Het ontgiftingsproces verhoogt de doeltreffendheid van het immuunsysteem. Er zijn veel giftige stoffen in het lichaam die zich ophopen in de huid. X-Trend infrarood sauna hebben een innovatieve technologie die een doeltreffende manier is om het lichaam te ontgiften.

Het gebruik van een X-Trend infrarood sauna helpt op de volgende manieren:

 • Het helpt de prestaties van de lever te verbeteren
 • Het helpt de huid te verbeteren en geeft haar een zachte gloed
 • Het helpt acne voorkomen
 • Het helpt hart- en vaatziekten te voorkomen.
 • Het helpt de bloeddruk te verlagen
 • Het helpt de huid te hydrateren.
 • Het helpt calorieën verbranden.

Een X-Trend infrarood sauna ontdoet het lichaam van schadelijke stoffen, zoals te veel alcohol, zwavelzuur, natrium, enz. X-Trend infrarood sauna stimuleren het natuurlijke transpiratieproces, waardoor schadelijke stoffen zoals petrochemische stoffen en zware metalen uit het lichaam worden verwijderd. In een normale situatie, zonder de hulp van een X-Trend infrarood sauna, blijft het ontgiftingsproces beperkt tot kleine hoeveelheden.

In een X-Trend infrarood sauna wordt het ontgiftingsproces versterkt, zodat het lichaam meer dan voldoende gifstoffen via het zweet elimineert. De X-Trend infrarood sauna helpt de talgklieren in het lichaam te stimuleren. Deze talgklieren geven dan alle schadelijke stoffen af aan de huid.

Sommige van deze schadelijke stoffen zijn:

 • Petrochemische industrie
 • Mercurius
 • Cafeïne
 • Homocysteïne
 • Dioxine4 Een X-Trend infrarood sauna helpt patiënten met een chronische pijnaandoening

Veel artsen zijn het erover eens dat patiënten die lijden aan chronische pijnaandoeningen zoals fibromyalgie en de ziekte van Lyme een teveel aan gifstoffen in hun lichaam hebben. De lever en de nieren van deze patiënten worden zwaar belast, waardoor hun natuurlijke functie om te ontgiften en toxines uit het lichaam te verwijderen wordt verstoord. Patiënten met een chronische pijnaandoening merken verlichting van hun pijn wanneer zij gebruik maken van een X-Trend infrarood sauna. Dat komt omdat de gifstoffen met hoge snelheid uit het lichaam worden verwijderd.

5 Een X-Trend infrarood sauna helpt de gevolgen van veroudering te verminderen.

Het verouderingsproces brengt een aantal gezondheidsproblemen met zich mee, zoals:

 • Hoge bloeddruk
 • Osteoporose
 • Ernstige, langdurige hoofdpijn
 • Problemen met de spijsvertering
 • Botverlies

Veel van deze problemen zijn het gevolg van een verhoogde zuurtegraad in het menselijk lichaam. Aangenomen wordt dat het alkaliseren van de lichaamssystemen deze gezondheidsproblemen kan helpen vertragen of voorkomen. Veel artsen menen dat het menselijk lichaam veel zuur bevat omdat het voedsel dat de mensen tegenwoordig consumeren een overmaat aan zure bestanddelen bevat. De zuren komen gewoonlijk in het bloed terecht waar zij in de cellen worden opgeslagen in de vorm van urinezuur, vetzuren, cholesterol en dergelijke.

Al deze schadelijke zuren veroorzaken na verloop van tijd de ontwikkeling van zwaarlijvigheid. Door gebruik te maken van een X-Trend infrarood sauna kunnen wij een natuurlijke “anti-aging” of “reverse-aging” techniek introduceren. Regelmatig gebruik van een X-Trend infrarood sauna kan helpen om de overtollige zuren uit het lichaam te verwijderen. Het is ook sterk aan te bevelen de consumptie van sterk alkalisch voedsel te beperken om een gezond leven te leiden.

Bovendien biedt het proces van warmte-absorptie in het lichaam door een X-Trend infrarood sauna ook de volgende voordelen:

 • Verhoogt de bloedcirculatie
 • Helpt bij een goede ademhaling.
 • De rode bloedcellen worden gemakkelijk van zuurstof voorzien.
 • Het bloed breekt zure gifstoffen af die zich in de aderen en slagaders hebben opgehoopt

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

X-Trend Infrarood Sauna

6. X-Trend infrarood sauna en hart- en bloedsomloop

Patiënten met congestief hartfalen die een X-Trend infrarood sauna gebruiken, kunnen een verbetering zien. Door de ongezonde voeding van tegenwoordig weten de meeste mensen niet dat hun slagaders verdikt kunnen zijn.

Dit gebeurt meestal als gevolg van een toenemende ophoping van

 • vet
 • vezel
 • calcium
 • cellulair puin

Hierdoor is het bijna onmogelijk voor de slagaders om uit te zetten en samen te trekken. Het bloed dat door deze slagaders wordt gepompt, wordt dan gedwongen door smallere doorgangen te stromen. Daarom krijgen veel mensen een hartaanval als gevolg van een verstopping van de slagaders. De verstopping kan ook worden veroorzaakt door de vorming van bloedklonters in de slagaders.

Met behulp van een X-Trend infrarood sauna kunnen de gifstoffen in het bloed worden geneutraliseerd en de slagaders worden ontstopt voordat ze uit de hand lopen. Tijdens een therapeutische sessie in een infrarood sauna werkt het hart op een hogere snelheid. Dit vereist een gezonde bloedstroom. Infrarood sauna worden daarom ook gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en diabetes.

7. Afvallen met een X-Trend infrarood sauna: ideaal voor gewichtsverlies

Veel mensen geloven dat een X-Trend infrarood sauna zeer effectief kan zijn om gewicht te verliezen. Dit gebeurt door een reeks fysieke veranderingen in de temperatuur en het menselijk lichaam. Zweten is ook een gezonde manier om ongewenste stoffen uit het lichaam te verwijderen. In een X-Trend infrarood sauna kan men 500 gram zweet produceren en minstens 300 tot 400 calorieën verbranden zonder negatieve gevolgen voor het lichaam. Wetenschappelijk wordt aangenomen dat de onderhuidse vetlaag direct onder de huid ligt.

Dit is de reden waarom u gemakkelijk kunt afvallen met een X-Trend infrarood sauna. De X-Trend infrarood sauna genereert hittegolven die door de opperhuidcellen dringen en de onderhuidse vetlaag bereiken. Zij dringen in het weefsel door tot een diepte van ten minste 1,5 tot 2 centimeter. Door dit proces worden de cellen die vet in ons lichaam opslaan, gedwongen de calorieën en andere bestanddelen die ons dik maken, af te geven. Dit leidt ook tot ontgifting van het lichaam, omdat de cellen ook de opgehoopte metalen, residuen en afvalstoffen die zij hadden opgeslagen, vrijgeven.

Het gewichtsverlies dat het gevolg is van normaal zweten, is niet erg groot. Het is gemakkelijk om het gewicht dat door zweten verloren is gegaan, weer terug te krijgen. Afvallen in een X-Trend infrarood sauna is echter een ander verhaal. Een infrarood sauna brengt de persoon in een supergekoelde toestand die de bloedcirculatie in de slagaders, aders en haarvaten verhoogt. De stijging van de lichaamstemperatuur zet het vet en de gifstoffen in deze slagaders, aders en haarvaten om in minder schadelijke stoffen. De hoeveelheid zweet die door de infrarode straling wordt geproduceerd, is even groot als een wandeling van ongeveer 14 km.

Het verbrandt snel de overtollige calorieën in het menselijk lichaam. Dit is verreweg de gezondste manier om af te vallen, omdat het verstopte aderen ontlast en op natuurlijke wijze calorieën verbrandt. In één enkele therapiesessie in een infrarood sauna kan een persoon tot 800 calorieën verliezen. De therapiesessies verwijderen zware metalen uit de bloedbaan. Deze zware metalen zijn de oorzaak van stofwisselings- en hormonale stoornissen die tot gewichtstoename kunnen leiden.

8. X-Trend infrarood sauna, psoriasis en andere huidziekten

Veel huidziekten, zoals psoriasis, vinden hun oorsprong in de lever. Dit komt door de extra gifstoffen die de lever niet kan afbreken en elimineren. Door de toename van ongezonde voeding is de lever niet in staat de vele ingenomen gifstoffen in het lichaam te metaboliseren. Bij gebruik van een infrarood sauna worden de extra gifstoffen naar de oppervlakte van de huid gebracht en vervolgens door zweten afgevoerd. Als de gifstoffen in de huid worden opgenomen, verbleekt ze en sterft af. Dit is het proces dat leidt tot de vorming van dode huid op het lichaam. Als deze gifstoffen in contact komen met de cellen, vermenigvuldigen de huidcellen zich 10.000 keer.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

X-Trend Infrarood Sauna

9. Een X-Trend infrarood sauna helpt tegen stress

X-Trend infrarood sauna’s bieden een rustige omgeving om te ontspannen en stress te verlichten. Ze zijn een bron van holistische ontspanning geworden. Het gebruik van een X-Trend infrarood sauna kan de productie van cortisol onder controle houden. Cortisol is een hormoon dat psychologische stress, angst en fysieke spanning in het menselijk lichaam teweegbrengt. Door het gebruik van infrarood sauna ontspant het lichaam zich en nemen de algemene prestaties toe. X-Trend infrarood sauna’s helpen ook bij slapeloosheid en verlichten spanningen.

10. X-Trend infrarood sauna kan het uiterlijk van de huid verbeteren

Een X-Trend infrarood sauna kan worden gebruikt om huidaandoeningen zoals acne en puistjes te behandelen. De huid wordt schoon. De warmte die de infrarood sauna afgeeft, reinigt de huid en geeft haar een zachte gloed. Het verhoogt ook de bloedcirculatie naar de verschillende lagen van de huid en verwijdert toxines uit de poriën en de opperhuid. Het hydrateert ook de huid en vermindert cellulitis.

11. hyperthermie therapie | infrarood cabine

Een hypothermische toestand kan gunstig zijn bij de behandeling van kanker. Bij hyperthermische therapie worden weefselcellen blootgesteld aan hoge temperaturen die de kankercellen in het lichaam beschadigen en uiteindelijk doden. In sommige gevallen wordt een hyperthermiebehandeling gegeven om de kankercellen te verzwakken en ze voor te bereiden op bestraling, chemotherapie en geneesmiddelen. Het is een experimentele kankerbehandeling geworden die veelbelovend en veelbelovend is. Het wordt ook wel het “vierde been” genoemd bij de behandeling van kankercellen.

Het vereist zorgvuldige controle van de patiënt omdat het schadelijke bijwerkingen kan veroorzaken. De therapie is onlangs in vele landen populair geworden en wordt nog steeds onderzocht. De X-Trend infrarood sauna werkt volgens hetzelfde principe als hyperthermie, maar de behandeling is minder intens. Dit betekent dat de gebruiker alleen de voordelen van een onderkoelde toestand ontvangt en dat bijwerkingen worden vermeden.

12. Een X-Trend infrarood sauna biedt een radicale herstelbehandeling voor sporters.

Veel medici geloven in de behandeling van sportblessures door het gebruik van een infrarood sauna. Men gelooft dat een infrarood sauna kan helpen de conditie van pijnlijke, beschadigde en gescheurde spieren in het lichaam van een professionele atleet te verbeteren. In een X-Trend infrarood sauna dringt de warmte namelijk door tot in de spieren en verhoogt de bloedcirculatie. Dit is een van de weinige manieren om te herstellen van gebroken, pijnlijke of beschadigde spieren.

Het helpt ook om het melkzuur in het lichaam te verminderen, waardoor de spieren zich kunnen ontspannen in plaats van overbelast te worden. Spieren met een hoog gehalte aan melkzuur worden stijf en strak, waardoor hun prestaties op het veld verminderen. De warmte in een X-Trend infrarood sauna kan ook helpen om de pijn van een verstuikte spier te verlichten. Het ontspant de gewrichten en versnelt het genezingsproces.

Een X-Trend infrarood sauna kopen

X-Trend infrarood sauna’s bieden een aantal gezondheidsvoordelen die draaien rond het proces van het ontgiften van het lichaam. Veel ziekten kunnen worden voorkomen wanneer overtollige gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Dit kan gemakkelijk worden gedaan met behulp van een infrarood sauna. Als u een X-Trend infrarood sauna koopt, kies dan een merk dat aan uw behoeften voldoet en u de beste kwaliteit saunatherapie biedt.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Mensen zoeken ook naar:

info x trend
infraroodcabine
x trend prijs


X-Trend Infrarood Sauna

Wat is beter sauna of infrarood sauna?

Sauna of infraroodsauna, wat is beter? Als u de voordelen van een sauna wilt, maar niet van de warmte houdt, dan is een infraroodsauna aan te bevelen. In de infrarood sauna wordt het lichaam rechtstreeks verwarmd en niet de lucht eromheen. Het resultaat is een diepe, ontgiftende transpiratie op cellulair niveau zonder dat de warmte te intens is. Infraroodsauna’s dringen ook dieper door in het spierweefsel, waardoor ze ideaal zijn voor sporters die hun hersteltijd willen versnellen. Bovendien kunnen infraroodsauna’s veilig worden gebruikt door mensen met aandoeningen aan de luchtwegen, omdat ze de longen niet irriteren. Dus als u op zoek bent naar een zachte maar effectieve sauna-ervaring, dan is een infraroodsauna iets voor u.

Hoe vaak mag je in een infrarood sauna?

Ten eerste is het belangrijk te begrijpen hoe infrarood sauna’s werken. In tegenstelling tot traditionele sauna’s, die warmte gebruiken om de lucht te verwarmen, gebruiken infraroodsauna’s infraroodgolven om het lichaam rechtstreeks te verwarmen. Dit betekent dat infraroodsauna’s korter kunnen worden gebruikt dan conventionele sauna’s, omdat het lichaam niet indirect hoeft te worden verwarmd. Daarom vinden veel mensen dat ze een infraroodsauna vaker kunnen gebruiken dan een conventionele sauna. De meeste deskundigen raden aan de infraroodsauna 3-4 keer per week gedurende 15-20 minuten per keer te gebruiken. Dit hangt echter af van de persoon en de gewenste resultaten.

Is infrarood sauna goed voor spieren?

De infrarood sauna heeft vele voordelen, en een van de belangrijkste is het vermogen om spierpijn te verlichten. Bij conventionele sauna’s wordt de lucht om u heen verwarmd, wat uitdroging kan veroorzaken en uw huid droog en geïrriteerd kan maken. Bij infraroodsauna’s daarentegen wordt het lichaam rechtstreeks verwarmd door infrarood licht. Deze diepe warmte dringt door in spieren en gewrichten, bevordert de bloedcirculatie en verlicht ontstekingen. Daarom kunnen infrarood sauna’s een effectieve manier zijn om pijn te verlichten die gepaard gaat met aandoeningen als artritis en fibromyalgie. Bovendien kan de diepe warmte van een infraroodsauna ook helpen om gespannen spieren los te maken en de mobiliteit te verbeteren.

Hoe lang kunt u in een infraroodsauna zitten?

Infraroodsauna’s zijn een geweldige manier om te ontspannen en het lichaam te ontgiften, maar het is belangrijk te weten hoe lang u in een sauna kunt blijven. Afhankelijk van het model, kunnen infrarood sauna’s verschillende temperaturen bereiken. De meeste mensen kunnen 20 tot 30 minuten in een infraroodsauna zitten, maar het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en pauzes te nemen wanneer dat nodig is. Drink veel water voor en na het sauna gebruik en raadpleeg uw arts als u gezondheidsproblemen hebt. Bij correct gebruik kunnen infraroodsauna’s een schat aan gezondheidsvoordelen bieden. Dus leun achterover, ontspan en geniet van de warmte.

Wat doet een infrarood sauna met uw lichaam?

Een infrarood sauna is een type sauna dat gebruik maakt van licht om warmte op te wekken. Van deze sauna’s wordt gezegd dat ze ontgifting en ontspanning bevorderen en de bloedsomloop verbeteren. De warmte die door een infraroodsauna wordt opgewekt, kan tot vijf centimeter onder de huid doordringen, waardoor het lichaam gaat zweten en gifstoffen worden afgevoerd. De voordelen van een infraroodsauna zijn onder meer: verbeterde bloedsomloop, verhoogde doorbloeding, verbeterde kleur en textuur van de huid, minder ontstekingen en verlichting van pijn. Van de infrarood sauna wordt ook gezegd dat hij het immuunsysteem versterkt en helpt bij gewichtsverlies. Als u op zoek bent naar een manier om te ontspannen, te ontgiften en uw algemene gezondheid te verbeteren, is een infraroodsauna misschien iets voor u.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend