5 voordelen met een infraroodsauna van X-Trend

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit van een infraroodsauna van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:


Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infraroodcabines

5 Voordelen van een Infraroodsauna van X-Trend

Leven in een verstedelijkte wereld heeft zijn voordelen, maar het valt niet te ontkennen dat het milieu vervuild is. Mensen lopen meer kans schadelijke toxines binnen te krijgen die worden geproduceerd door auto’s, fabrieken en energiecentrales. Deze verontreinigende stoffen worden door het lichaam opgenomen en kunnen tot diverse ziekten leiden.

Een van de gemakkelijkste en veiligste manieren om deze schadelijke gifstoffen uit het lichaam te verwijderen is zweten. De aanbevolen duur van de blootstelling aan warmte met een infraroodlamp laat het lichaam de bloedvaten in de huid verwijden, waardoor de zweetklieren worden gestimuleerd en een algemeen ontspannende atmosfeer ontstaat die tegelijkertijd het lichaam ontdoet van schadelijke gifstoffen.


Infraroodsauna Van X-Trend
infraroodsauna van X-Trend

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Sauna’s en saunatypes

Traditionele saunabaden

Bestaan in de meeste culturen al duizenden jaren en bieden mensen een natuurlijke manier om hun lichaam te ontgiften. Een sauna is een afgesloten ruimte, meestal een kleine verwarmde houten hut of kamer, speciaal ontworpen om mensen te laten zweten en te ontspannen. Het woord sauna komt uit het Scandinavisch en is de aloude vorm van warmtetherapie. Hoewel het meestal droge warmte is, kan soms stoom worden toegevoegd door water op de hete stenen te spatten om de ervaring te verbeteren.

De meeste primitieve sauna’s uit Finland waren rooksauna’s, hoewel u vandaag de dag kunt kiezen uit verschillende soorten sauna’s, waaronder sauna’s met houtverwarming, elektrische sauna’s, stoombaden en infraroodsauna van X-Trend. Een van de meest gebruikte saunatypes is tegenwoordig de infraroodsauna van X-Trend, die steeds populairder wordt, vooral in fitnesscentra, privéwoningen en kuuroorden, en wordt aangeboden door bedrijven als X-Trend. Deze types sauna’s zijn compact, wat ze ideaal maakt omdat ze goed werken in kleine ruimtes.

Infraroodsauna van X-Trend

zijn droge warmte sauna’s die gebruik maken van infrarood lampen om de afgesloten ruimte te verwarmen en zo de juiste atmosfeer te creëren. In tegenstelling tot elektrische sauna’s, die elektriciteit gebruiken om de stenen te verwarmen en zo warmte op te wekken, gebruiken infraroodsauna van X-Trend infraroodlampen die infrarode stralen uitstralen, die vervolgens rechtstreeks door het lichaam worden geabsorbeerd. Alle soorten sauna’s zijn effectief gebleken bij het verbeteren van de bloedsomloop, het helpen afvallen en het verlichten van spierpijn, en bieden een breed scala aan voordelen voor het lichaam.

In vergelijking met hun elektrische tegenhangers zijn infraroodsauna van X-Trend ook minder duur en verbruiken ze minder energie. Het proces van zuivering van het lichaam door de warmte van de sauna wordt zeer gewaardeerd om zijn gezondheidsvoordelen en vormt de basis van de saunatherapie. Elke sauna, traditioneel of modern, bestaat uit twee hoofdbestanddelen: een warmtebron en een afgesloten ruimte waarin de warmtebron zich bevindt. In traditionele sauna’s kan de warmtebron van alles zijn, van gas tot hete stenen tot hout. In modernere sauna’s wordt de warmte opgewekt door elektriciteit of door infraroodlampen die infrarode stralen uitstralen.

De ruimte waar de warmte wordt opgeslagen kan een hele kamer zijn, zoals een kamer of een zweethut. De basisfunctie van een sauna is het lichaam op te warmen, zodat de lichaamstemperatuur met enkele graden stijgt. Het lichaam probeert dan zijn temperatuur te verlagen om oververhitting te voorkomen door bloed naar de oppervlakte te sturen, waardoor het lichaam gaat zweten. Het proces van zweten leidt tot vele positieve fysiologische effecten, en voortdurende opwarming verhoogt zowel de hoeveelheid als de efficiëntie van het zweten.

Infraroodsauna Van X-Trend
infraroodsauna van X-Trend

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Sauna’s kunnen in drie basistypes worden onderverdeeld:

Convectie sauna:

In dit soort sauna’s wordt hete lucht rond het lichaam bewogen, die vervolgens wordt geabsorbeerd en tot zweten leidt.

Geleidingssauna:

Dit type sauna maakt gebruik van heet zand of stoom die rechtstreeks in contact komt met het lichaam en het opwarmt om het zweetproces op gang te brengen.

Stralende sauna:

Deze soorten sauna’s maken gebruik van warmtestraling, die kan worden opgewekt door de zon, elektrische lampen of infraroodelementen zoals infraroodlampen, om de warmte op te wekken.

Het lichaam absorbeert de warmte direct, waardoor het gaat zweten.

Infrarood lamp

Bijna-infraroodsauna van X-Trend, zoals die van X-Trend, worden aangedreven door bijna-infraroodlampen. Deze warmtelampen werken op hun beurt gewoonlijk met nabij-infrarode halogeenstralers. Deze zijn ingebouwd in de infraroodlamp. Infrarode lampen zenden infrarode straling uit die de huid binnendringt, waardoor een omgeving met hoge temperatuur niet nodig is. De stralen van de infraroodlampen bereiken de onderhuidse laag van de huid en zorgen zo voor een betere verdeling en absorptie van de warmte. Omdat de warmte van de infraroodlampen wordt geconcentreerd op specifieke delen van het lichaam, hebben sauna’s met infraroodlampen de grootste dieptewerking.

Infraroodlampen zijn flexibel, gemakkelijk te gebruiken, doeltreffender, veelzijdiger en comfortabeler dan andere verwarmingsmethoden. Infraroodlampen zijn er in verschillende vormen en maten en met verschillende vermogens, van 150 watt tot 500 watt. De meeste infraroodlampen hebben concentrische ringen die de stralen richten op specifieke gebieden. De meeste infraroodlampen zijn verstelbaar, zodat de gebruiker ze kan verplaatsen om de warmte te richten waar ze nodig is.

Het licht dat door infraroodlampen wordt geproduceerd, staat erom bekend spierpijn en stijve gewrichten doeltreffend te verlichten. De geproduceerde warmte is doeltreffend genoeg om diep in de huid door te dringen, maar aangenaam genoeg om de bloedsomloop te stimuleren en de spieren te verwarmen. Deze spieren worden dan automatisch zachter en verminderen de stijfheid in de gewrichten, waardoor het lichaam beweeglijker wordt.


Voordelen van infraroodlampen

Gemakkelijk te gebruiken:

Infraroodlampen zijn gemakkelijk te gebruiken omdat er geen ingewikkelde apparatuur voor nodig is. De infraroodlamp zendt warmte uit via een soort gloeilamp die gemakkelijk in de lamp kan worden geschroefd.

Gemakkelijk verkrijgbaar:

Infrarood warmtelampen zijn gemakkelijk verkrijgbaar in winkels en online. Iedereen die ze nodig heeft, kan ze gemakkelijk kopen.

Langdurig:

De levensduur van infraroodlampen varieert; ze kunnen echter tot 5.000 uur meegaan, wat overeenkomt met bijna 10 jaar dagelijks gebruik in een sauna.

Goedkoop:

De meeste infraroodlampen zijn relatief goedkoop en gemakkelijk betaalbaar, vooral voor gebruik in sauna’s.

Voordelig spectrum:

De meeste infrarood-warmtelampen produceren een volledig spectrum van lichtgolflengten, waaronder het rode, oranje en gele kleurengamma. Het is bekend dat dit de lagere lichaamsorganen en de bijnieren stimuleert.

Infraroodsauna Van X-Trend
infraroodsauna van X-Trend

Toepassingen van een sauna

In de eerste jaren van de twintigste eeuw nam het gebruik van sauna’s af, omdat de moderne geneeskunde en de technologische vooruitgang de mensen andere alternatieven boden. De laatste twintig jaar zijn sauna’s echter weer populair geworden, omdat ze hebben bewezen een betrouwbare methode te zijn om schadelijke gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Naast het gebruik van sauna’s bij saunatherapie, zijn er nog andere toepassingen, waaronder:

Onderhoud van de gezondheid

Regelmatig saunagebruik heeft aantoonbaar veel voordelen voor de gezondheid, omdat de warmte de bloedvaten verwijdt, de bloeddoorstroming verhoogt en de bloedsomloop verbetert. Het voedt ook de klieren en reinigt de huid, want zodra het lichaam zweet begint te produceren, worden de dode huidcellen vervangen. Sauna’s staan er ook om bekend veel van de voordelen van lichaamsbeweging te bieden.

Ontspanning

Regelmatig saunabezoek ontspant uw spieren en zenuwstelsel. Wanneer uw spieren ontspannen, wordt uw lichaam bevrijd van spanning, en ontspanning van uw zenuwstelsel staat erom bekend pijnlijke migraine en hoofdpijn te verminderen. In de sauna komt uw lichaam tot rust en kunt u op een gezonde manier ontspannen na een lange dag. Het bevordert ook de slaap en de warmte van de sauna helpt het lichaam endorfine vrij te maken. Endorfine is een feel-good chemische stof die stress vermindert en je meer ontspannen maakt, wat je lichaam helpt slapen. Voortdurend zweten in een afgesloten ruimte helpt tegen stress omdat het je een warme, rustige plek geeft zonder afleiding.

Geestelijke ontwikkeling

In het verleden werden sauna’s en stoombaden gebruikt om heilige ceremonies uit te voeren. Hoewel dit niet langer het geval is, maken de warme omgeving en de vorm van de kamer het een uitstekende plaats voor emotionele en fysieke reiniging. Een bezoek aan de sauna heeft niet alleen een positieve uitwerking op lichaam en geest, maar biedt ook een beschermde ruimte voor bezinning, meditatie en gebed.

Als je je ontspant, kun je angsten loslaten en al het negatieve waar je aan vasthoudt. Het toevoegen van andere zaken zoals geluid, aromatherapie of kleuren verhoogt de doeltreffendheid van de warmte, waardoor infraroodsauna van X-Trend zo veel effectiever zijn. Het kleurenpalet van de infraroodsauna van X-Trend stimuleert het lichaam en verbetert de algehele ervaring.

Genezing

Sauna’s staan bekend om hun helende eigenschappen, en het is bewezen dat één tot vier uur per dag in de sauna zitten verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Het is een uitstekende manier om het lichaam energie te geven en het is bekend dat het infecties geneest en andere delen van het lichaam helpt. De warmte van de sauna kan de inwendige organen ontlasten en de bloedcirculatie bevorderen, wat, zoals eerder gezegd, spier- en gewrichtspijn verlicht. Verschillende toxines die we binnenkrijgen en verontreinigende stoffen waaraan ons lichaam wordt blootgesteld, kunnen een negatieve invloed hebben op onze gezondheid.

Schadelijke chemische stoffen zoals organische chemicaliën, giftige metalen en biologische toxines zijn voortdurend schadelijk voor ons lichaam, ook al zijn de effecten vaak subtiel en worden ze daarom door artsen genegeerd. Opwarming van het lichaam is een natuurlijk mechanisme dat het lichaam in staat stelt deze toxines te bestrijden zonder hulp van externe elementen, waardoor infecties en andere tekortkomingen worden voorkomen.

Sociale interactie

Alle soorten sauna’s zijn een goede plek om mensen te ontmoeten. De meeste sauna’s, vooral de grotere, bieden de mogelijkheid voor vrienden, familie of kennissen om samen te komen tijdens het gebruik van de sauna. Sauna’s worden vaak gebruikt als gemeenschappelijke ontmoetingsplaats voor gezinnen en gemeenschapsgroepen en staan erom bekend openheid en gemeenschapszin te bevorderen.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infraroodsauna Van X-Trend
infraroodsauna van X-Trend

Voordelen van infraroodsauna van X-Trend therapie

Vergeleken met traditionele sauna’s werken infraroodsauna van X-Trend met een lagere temperatuur, omdat de infraroodtechnologie het lichaam in staat stelt de geproduceerde droge warmte te absorberen. Traditionele sauna’s daarentegen genereren een hoge warmte om het lichaam te laten zweten, waardoor het lichaam snel opwarmt, wat leidt tot overvloedig zweten, wat zeer oncomfortabel kan zijn.

De warmte van infraroodlampen bouwt zich langzaam op en is niet hoog genoeg om onaangename reacties in het lichaam te veroorzaken. Daarom is het veiliger als het diep in de spieren en gewrichten doordringt en werkt als een substituut voor natuurlijk zonlicht zonder schadelijke UV-stralen. De warmte stimuleert de stofwisseling, verbetert de algehele cardiovasculaire gezondheid en helpt bij het afvallen.

Bent u benieuwd naar de infraroodsauna van X-Trend? Vraag dan uw offerte aan of vraag hulp aan onze experts.

Infraroodsauna van X-Trend therapieën, zoals die van X-Trend, die gebruik maken van infrarood lampen, hebben verschillende voordelen, waaronder:

1. ontgifting van het lichaam

Het gebruik van infraroodsauna van X-Trend veroorzaakt diep zweten, wat kan helpen de hoeveelheid ongewenste schadelijke gifstoffen in uw lichaam te verminderen. Met de toenemende hoeveelheid afvalstoffen in het lichaam is ontgiften een noodzakelijk onderdeel van een goede gezondheid geworden. Uw lichaam moet zich reinigen door schadelijke bacteriën te vernietigen die u uit uw omgeving hebt binnengekregen. Terwijl u in de sauna overvloedig zweet, verwijdert uw lichaam met uw zweet alles wat ongewenst en dus schadelijk is.

Het kan gaan om pesticiden, zware metalen, giftige chemicaliën, straling en andere giftige stoffen. Wanneer het lichaam is opgewarmd, neemt de hartslag toe, waardoor het bloed dichter bij de oppervlakte komt en het ontgiftingsproces wordt versneld. Het lichaam versnelt dan op natuurlijke wijze de afbraak van vetweefsel, waardoor gifstoffen uit de weefsels in de bloedbaan terechtkomen. Deze gifstoffen verlaten vervolgens het lichaam door te zweten.

2. de stofwisseling stimuleren

Het is bewezen dat het gebruik van infraroodsauna van X-Trend het energieniveau van de gebruikers kan verhogen, wat chronische vermoeidheid helpt te bestrijden. Saunasessies hebben dezelfde gezondheidsvoordelen als lichaamsbeweging, en vergen uiteraard minder inspanning dan een intensieve training. Met name bij infraroodsauna van X-Trend produceert het lichaam meer ATP, de energie-eenheid van de cellen, wanneer het aan de infraroodstralen wordt blootgesteld. Contact met de infrarode stralen stimuleert de energieprocessen in de lichaamscellen.

3. reiniging van de huid

Het gebruik van infraroodlampen in de infraroodsauna van X-Trend maakt het mogelijk de huid glad te strijken door de grootte van de poriën te verkleinen. Saunasessies verjongen geleidelijk de huid en verminderen ook zichtbare cellulitis. Verschillende factoren zoals stress, blootstelling aan de zon, choline en andere emotionele triggers zorgen ervoor dat het bloed zich aan de huid onttrekt, wat op zijn beurt de huid doet verslijten. Zweten wast de dode huidcellen weg en zorgt ervoor dat de huid er beter uitziet en aanvoelt. Door te zweten kan de huid de opperhuid en de zweetklieren spoelen en reinigen, waardoor de poriën worden gereinigd en verbeterd.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend
infraroodsauna van X-Trend

Infraroodsauna Van X-Trend
infraroodsauna van X-Trend

4. gewichtsverlies

Zweten vermindert het lichaamsvet omdat het lichaam dezelfde functies uitvoert als lichaamsbeweging. Als je dit combineert met lichaamsbeweging, zal het gewichtsverlies aanzienlijk versnellen. Een sessie van een half uur in een van de infraroodsauna van X-Trend met infraroodlampen kan u helpen tot 600 calorieën te verbranden. Het stelt u in staat vet en cholesterol te verbranden zonder uw dieet te veranderen of aan lichaamsbeweging te doen. De warmte die in de sauna wordt opgewekt, verhoogt de temperatuur van uw hele lichaam.

Dit leidt tot een verhoogde hartslag, die ook tijdens het sporten optreedt. Omdat je lichaam meer moeite doet om de temperatuur te verlagen, verbrandt het meer calorieën, wat leidt tot gewichtsverlies. Het verhoogt ook je minuut volume, je hartslag en het algehele metabolisme van je lichaam.

5. pijnbestrijding

Saunasessies zijn een uitstekende manier om pijn te verlichten en de mobiliteit te vergroten, aangezien herhaald gebruik de verhoogde bloeddruk verlaagt en de algemene elasticiteit van de bloedvaten verbetert. De warmte die door de infraroodsauna van X-Trend wordt opgewekt, verhoogt de algemene lichaamstemperatuur, wat op zijn beurt de algemene bloedcirculatie bevordert. Voortdurend gebruik bevordert de bloedcirculatie en verbetert het spierherstel. De verhoogde circulatie zorgt ervoor dat meer bloed de spieren bereikt, wat de pijn verlicht.

De verbeterde bloedcirculatie leidt tot oxidatie van de weefsels, wat nuttig is omdat het de ontsteking in de spieren en gewrichten vermindert, waardoor de pijn in de spieren en gewrichten wordt verlicht. Hierdoor kan het bloed gemakkelijk de organen bereiken en het lichaam en de organen hydrateren. De doorbloeding ontlast de organen en is ook van groot nut voor de sinussen en andere gewrichten. Als de bloeddoorstroming toeneemt, worden de zweetklieren gestimuleerd en komen er meer gifstoffen vrij.

De warmte van de infraroodlamp bereikt de probleemzones en stimuleert de bloedsomloop, waardoor de pijn wordt verlicht en de flexibiliteit toeneemt omdat meer bloed de handen, huid en voeten bereikt. Saunabaden blijken goed te zijn voor mensen met artritis, allergieën en andere aandoeningen. De verbeterde circulatie helpt bij chronische nek-, rug- en gewrichtspijn.

Wat doet een infrarood sauna met uw lichaam?

Een infrarood sauna is een speciaal type sauna dat gebruik maakt van licht om warmte op te wekken. Deze vorm van warmte is anders dan de traditionele droge warmte van een sauna, omdat ze dieper in het lichaam doordringt. De infrarode golven helpen de spieren te ontspannen, pijn te verlichten en de bloedcirculatie te bevorderen. Veel mensen geloven dat infraroodsauna’s effectiever zijn dan traditionele sauna’s, omdat ze een intensere ervaring kunnen bieden. Bovendien zijn infraroodsauna’s vaak veel heter dan traditionele sauna’s, wat betekent dat ze u meer laten zweten. Dit toegenomen zweten helpt om gifstoffen uit het lichaam te spoelen en kan uw huid een verfrist en verkwikt gevoel geven. Als u op zoek bent naar een ontspannende en verjongende ervaring, is een infraroodsauna misschien iets voor u.

Hoe kunt u afkoelen na een infraroodsauna?

Na een infraroodsauna is het belangrijk uw lichaam af te koelen om plotse schommelingen in de bloeddruk te vermijden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Eén manier is om een koele douche te nemen. Dit helpt om de lichaamstemperatuur langzaam te laten zakken en duizeligheid of misselijkheid te voorkomen. Een andere manier is om veel te drinken. Dit helpt om het vocht dat door zweten verloren is gegaan te vervangen en zorgt ervoor dat u voldoende vloeistoffen drinkt. Tot slot is het belangrijk om na uw saunabeurt een paar minuten te ontspannen. U kunt gaan zitten of liggen op een koele, comfortabele plek en een paar keer diep ademhalen. Dit zal helpen om je hartslag en bloeddruk weer normaal te krijgen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u een veilige en plezierige infraroodsauna-ervaring hebt

Hoe kun je afkoelen in de sauna?

Een van de beste manieren om te ontspannen en het lichaam te verjongen is een saunabezoek. Saunasessies worden al lang gebruikt vanwege hun helende eigenschappen, en er zijn veel verschillende manieren om van sauna’s te genieten. Als u voor het eerst naar de sauna gaat, is het belangrijk dat u weet hoe u goed kunt afkoelen om oververhitting te voorkomen. Hier zijn wat tips om u op uw gemak te voelen in de sauna:
Drink voldoende water voor en tijdens uw saunabeurt. Dit helpt om je lichaam gehydrateerd te houden en oververhitting te voorkomen
Neem regelmatig pauzes en blijf niet langer dan 20 minuten achter elkaar in de sauna. Zo kan je lichaam afkoelen en uitdroging voorkomen.
Ga na uw saunabeurt op een koele, comfortabele plaats zitten of liggen. Dit zal helpen om je hartslag en bloeddruk weer normaal te krijgen.
Drink voldoende na de saunabeurt om het vocht aan te vullen dat u door het zweten verliest.

Hoe lang moet ik een koude douche nemen na de sauna?

Hoe lang moet ik een koude douche nemen na de sauna?
Het is belangrijk dat u uw lichaam afkoelt na uw saunabeurt. Een manier om dit te doen is door een koude douche te nemen. Dit helpt om uw lichaamstemperatuur langzaam te laten zakken en duizeligheid of misselijkheid te voorkomen. Hoe lang u moet douchen, hangt af van hoe lang u in de sauna was en hoe heet het was. Als vuistregel geldt dat u één minuut moet douchen voor elke minuut dat u in de sauna was. Dus als je 20 minuten in de sauna was, moet je 20 minuten douchen. Het is ook belangrijk om na de saunabeurt voldoende te drinken om het vocht aan te vullen dat door het zweten verloren is gegaan.

Kies voor een infraroodsauna van X-Trend en geniet van de vele voordelen die een infraroodsauna te bieden heeft.

Lees ook: Wat is Bioptron licht?


Infraroodsauna Van X-Trend