Gids voor het gebruik van de infrarood sauna

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Gids Voor Het Gebruik Van De Infrarood Sauna

Stap 1 van 2

Gids Voor Het Gebruik Van De Infrarood Sauna
Gids voor het gebruik van de infrarood sauna

Gids voor het gebruik van de infrarood sauna

Uw infraroodsauna thuis: nuttige tips

Uw infraroodsauna is gearriveerd en uw lichaam is klaar om te genieten van de vele gezondheidsvoordelen van een infraroodsaunabehandeling. Door enkele tips te volgen, kunt u het plezier en de gezondheidsvoordelen van uw saunabeurt maximaliseren. Profiteer van de technologie door de medische lichttherapie af te stemmen op uw behoeften, het ontgiftingsprotocol te optimaliseren door een goede hydratatie, en te leren hoe u uw sauna schoon en vrij van bacteriën houdt door middel van de juiste reinigingsprocedures.

Gids Voor Het Gebruik Van De Infrarood Sauna

Infrarood sauna: lichtbad

Als u uw infraroodsauna thuis als een lichtbad beschouwt in plaats van als een verwarmde ruimte, zult u beter begrijpen hoe u er het meeste uit kunt halen. Het grote voordeel van een infraroodsauna ten opzichte van een traditionele stoomsauna is dat het weinig of geen tijd kost om op te warmen. Door gewoon uw infraroodsauna aan te zetten en binnen te gaan, zorgt u ervoor dat het helende licht in het netwerk van uw lichaam wordt opgenomen. Het infrarode lichtspectrum is onzichtbaar voor het menselijk oog. Hoewel u de infraroodgolven die de structuur van uw sauna vullen niet kunt zien, voelt u ze wel als subtiele warmte.

Stel je voor dat je in een warm bad stapt, gevuld met oranje en rode lichttinten die je lichaam omhullen. Eenmaal ondergedompeld in het lichtspectrum, begint uw lichaam onmiddellijk het licht te absorberen in de epidermale laag van uw huid. Het nabije, midden en verre infrarode licht dringt door de huidlagen heen tot in de zachte weefsels van het lichaam. Elke cel in uw lichaam wordt diepgaand beïnvloed door de absorptie van het infrarode licht. Ongeacht de temperatuur die u instelt, heeft de onderdompeling in uw lichtbad een transformerend effect op het lichaam.

De beslissing om de temperatuur in de infraroodsauna te verhogen is een persoonlijke beslissing. Hogere temperaturen leiden tot meer transpiratie en dus een betere ontgifting. Zet uzelf niet onder druk om de temperatuur voortijdig te verhogen voordat het lichaam zich volledig aan de warmte heeft aangepast. U kunt erop vertrouwen dat blootstelling aan infrarode golflengtes voldoende is om de voordelen te ervaren.

Gids Voor Het Gebruik Van De Infrarood Sauna
Gids Voor Het Gebruik Van De Infrarood Sauna

Instellen van de temperatuur

Instellen van de temperatuur in een infrarood sauna. De temperatuur die u instelt voor uw sauna is bij een infraroodsauna minder belangrijk dan bij een conventionele sauna. Infrarode golflengtes dringen diep door in de membranen van de huid en vinden hun weg naar de zachte weefsels van het lichaam. Ongeacht de temperatuur van de sauna, heeft de bestraling met infrarood licht alleen al een diepgaand effect op het lichaam. Zet uw infraroodsauna 15 minuten voor het betreden aan. Zet de temperatuur op 60-70 graden.

Zodra u zich op uw gemak voelt in de sauna en gewend bent geraakt aan de warmte, begint u de temperatuur te verhogen. Het temperatuurbereik dat voor u comfortabel is, zal na verloop van tijd veranderen naarmate u aan de warmte gewend raakt. Hoe langer u in de sauna blijft, hoe meer u de temperatuur geleidelijk kunt opvoeren tot 100 graden. Vergeet niet dat bestraling van het lichaam met licht in het nabije, midden- en verre infraroodbereik cellulaire reacties teweegbrengt, zelfs als de temperatuur niet hoog is. Na een paar weken regelmatig gebruik kunt u uw temperatuur gerust op 100 graden instellen (tenzij uw arts anders adviseert).

Uw relatie met uw infraroodsauna

Mensen hebben zich tot warmtetherapiemethoden gewend om het lichaam te reinigen, ziekten te genezen en contact te leggen met een hogere macht. Hoe u uw sauna wilt gebruiken, bepaalt u zelf. Sommige regelmatige saunagangers merken dat hun geest en hun wezen veranderen als hun lichaam zich ontspant op de warme tonen van het stralende lichtbad. Er is niets beters dan gezondheid binnen handbereik te hebben in de vorm van een verwarmde oase. Uw infraroodsauna wordt een steunpilaar in uw dagelijkse routine. Zorg er voor, en het zal voor jou zorgen.

Medische lichttherapie: hulpmiddelen en informatie om uw tijd onder het spectrum te maximaliseren.

Elke infraroodsauna is uitgerust met medische lichttherapie. Hoe u uw lichttherapie gebruikt, hangt af van hoe u de effecten van elke kleur op het fysieke lichaam en het energieveld van uw etherische lichaam en emoties begrijpt. NASA ontdekte dat astronauten die naar de aarde terugkeerden na een verblijf in de ruimte zonder zwaartekracht, spier- en botverlies leden.

Om de celproduktie in de spieren en beenderen van astronauten te verhogen, werd ontdekt dat breedspectrumlicht in combinatie met nabij-infrarood licht (gebruikt om de reactie van de huid op het gekleurde lichtspectrum te activeren) met succes de celregeneratie in de beenderen, spieren en huid stimuleerde. Het effect van bestraling met een breed spectrum van medisch zuiver licht werd al snel ontdekt bij de behandeling van kankerpatiënten, brandwondenslachtoffers en mensen met botbreuken.

Niet alleen patiënten die lijden aan ernstige brandwonden, degeneratieve hersenziekten en kanker, maar iedereen die zijn gezondheid wil optimaliseren, heeft baat bij blootstelling aan medisch LED-licht. De infraroodlampen van uw infraroodsauna activeren het kleurenspectrum terwijl u zich ontspant in de warmte van uw thuissauna en uw huid, botten en spieren moeiteloos regenereren. Medische lichttherapie in combinatie met bestraling met infrarood licht heeft het vermogen om ernstige huidwonden en littekens te genezen.

Dezelfde principes die op de beschadigde huid worden toegepast, kunnen ook worden gebruikt als antiverouderingstechniek om uw biologische leeftijd te verlagen. Afhankelijk van het probleemgebied kunt u zich gedurende langere tijd concentreren op de juiste kleuren op uw huid, terwijl u thuis ontspant in uw infraroodsauna.

Gids Voor Het Gebruik Van De Infrarood Sauna
Gids Voor Het Gebruik Van De Infrarood Sauna

Voordelen van medische lichttherapie op de huid

 • Rood: Anti-veroudert, stimuleert de collageenproductie, vermindert fijne lijntjes en rimpels, bevordert de bloedcirculatie, heeft een ontstekingsremmend effect.
 • Sinaasappel: lift de vale teint, revitaliseert, geeft energie, levert gezonde voedingsstoffen aan de huid voor een stralende huid.
 • Geel: verstevigt de spieren van het gezicht en de hals, ontgift en stimuleert het sensomotorisch zenuwstelsel.
 • Groen: verzacht rode huid, kapotte haarvaten, ontstekingsremmend, rosacea, getraumatiseerde huid, helpt pigmentvlekken te vervagen en egaliseert de huidskleur.
 • Aqua: Verhoogt de zuurstoftoevoer naar de huidcellen, maakt de huid strakker en steviger.
 • Blauw: verzacht verdikte huid, maakt lijntjes en rimpels voller en kalmeert rode, ontstoken huid.
 • Paars: Antibacterieel, reinigt, behandelt acne en vette huid.

Hydratatie: Water, water en nog eens water.

Hydratatie tijdens uw bezoek aan de infraroodsauna draagt bij tot een doeltreffende ontgifting. Zodra u uw infraroodsauna thuis hebt geïnstalleerd, zult u hem regelmatig gebruiken. Regelmatig gebruik van warmtetherapie helpt bij het ontgiften omdat het lichaam intens begint te zweten. Bereid uw lichaam voor op uw bezoek aan de infraroodsauna door voldoende te drinken.

Idealiter begint de hydratatie een paar dagen voor het bezoek aan een infraroodsauna. De meeste mensen drinken tegenwoordig niet genoeg water. Als u dus besluit om ook maar één infraroodsauna te bezoeken, is het van het grootste belang om gezond water in grote hoeveelheden te drinken.

Als u regelmatig naar de sauna gaat, moet u minstens drie liter water per dag drinken. De nabije, middellange en verre infrarode golflengten dringen diep door in de epidermis van de huid en doen de lichaamstemperatuur van binnenuit stijgen. Hoewel deze methode van warmtetherapie veel doeltreffender is in haar ontgiftingsprotocol, leidt zij ook gemakkelijk tot uitdroging als de persoon niet voldoende gehydrateerd is vóór de sessie.

Het is belangrijk zoveel mogelijk water te drinken; kraanwater met een filter is aanvaardbaar. Water gezuiverd door osmose is niet voldoende om het lichaam gehydrateerd te houden. Water uit flessen, mineraalwater of gefilterd leidingwater hydrateert het lichaam voldoende ter voorbereiding op de infraroodsauna. Zorg ervoor dat u uw elektrolyten na elke sessie aanvult als u tijdens de sessie overvloedig hebt gezweet.

Ontdek de voordelen van Bioptron lichttherapie

Schoonmaken van uw sauna

Veeg de banken, de vloer en alle zweetplekken schoon na elke saunasessie. Neem een douche na uw saunabeurt.

Voor een grondiger reiniging van uw sauna, kunt u de volgende stappen volgen:

 • Gebruik een verdunde oplossing van witte azijn en water in een spuitfles. Gebruik 5-6 eetlepels op een halve liter water. Dit zal de plaatsen desinfecteren waar het zweet zich heeft opgehoopt. Besproei de zitting en de rugleuning met de oplossing en wrijf het gebied voorzichtig schoon met een vochtige doek.
 • Veeg na gebruik van de verdunde azijn-water-oplossing de plaatsen waar u zat en uw rugleuning rustte af met een warme, schone en vochtige doek.
 • Het schoonmaken van uw sauna na elke saunasessie zorgt voor een frisse en veilige omgeving.
 • Stofzuig uw infraroodsauna wekelijks om haren en stof te verwijderen. Maak de glazen deuren van uw sauna één keer per week schoon.

Onderhoud van uw infrarood sauna

Infraroodsauna’s zijn een geweldige manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften, maar ze vereisen wel wat onderhoud om ze goed te laten werken. Hier zijn enkele tips om uw infraroodsauna in topconditie te houden. Ten eerste moet u de binnenkant van de sauna na elk gebruik met een vochtige doek afnemen. Zo verwijdert u zweet of resten die zich op de oppervlakken hebben opgehoopt.

Ten tweede is het belangrijk om de deur en de ramen van de sauna schoon te houden, zodat de infraroodstralen gelijkmatig kunnen doordringen. Ten derde moet u de filters regelmatig controleren en indien nodig vervangen. Ten vierde, als u barsten of schade aan de sauna opmerkt, moet u deze zo snel mogelijk laten repareren. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kunt u er zeker van zijn dat u jarenlang plezier zult hebben van uw infraroodsauna.

Onderhoud van uw infrarood sauna

Infraroodsauna’s zijn een geweldige manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften, maar ze vereisen wel wat onderhoud om ze goed te laten werken. Hier zijn enkele tips om uw infraroodsauna in topconditie te houden. Ten eerste moet u de binnenkant van de sauna na elk gebruik met een vochtige doek afnemen. Zo verwijdert u zweet of resten die zich op de oppervlakken hebben opgehoopt.

Ten tweede is het belangrijk om de deur en de ramen van de sauna schoon te houden, zodat de infraroodstralen gelijkmatig kunnen doordringen. Ten derde moet u de filters regelmatig controleren en indien nodig vervangen. Ten vierde, als u barsten of schade aan de sauna opmerkt, moet u deze zo snel mogelijk laten repareren. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u jarenlang plezier zult hebben van uw infraroodsauna.

Hoe gebruikt u een infraroodsauna

Een infraroodsauna is een geweldige manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften, maar het is belangrijk om hem veilig te gebruiken. Hier zijn enkele tips om u te helpen het meeste uit uw sauna-ervaring te halen. Ten eerste, zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is. Infraroodgolven verwarmen de lucht eromheen, dus het is belangrijk dat er een comfortabele luchtstroom is. Ten tweede, drink voldoende water voor en na uw saunabeurt. Door de warmte gaat u zweten, dus het is belangrijk dat u uw lichaam gehydrateerd houdt. Tot slot: begin met een kortere sessie en werk toe naar langere sessies.

Een saunagang duurt meestal 15-30 minuten, maar misschien kunt u in het begin niet zoveel warmte verdragen. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kunt u de voordelen van uw infraroodsauna maximaliseren en potentiële risico’s vermijden. Nu u weet hoe u een infraroodsauna op de juiste manier moet onderhouden en gebruiken, kunt u genieten van alle voordelen die het te bieden heeft. Ontspanning, ontgifting en een betere bloedsomloop zijn slechts enkele van de vele voordelen van het gebruik van een infraroodsauna. Dus ga uw gang en geniet!

Waarom zou u kiezen voor een infraroodsauna?

Bij het kiezen van een sauna zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Maar als u op zoek bent naar een sauna die de diepste, meest ontgiftende ervaring biedt, is een infraroodsauna de juiste keuze. Infraroodsauna’s gebruiken infraroodstralers om stralen uit te zenden die het lichaam binnendringen, wat resulteert in een diepere, intensere transpiratie. Dit kan helpen om gifstoffen en onzuiverheden uit het lichaam te verwijderen, de bloedsomloop te verbeteren en pijn te verlichten. Bovendien kunnen infraroodsauna’s ook helpen het immuunsysteem te stimuleren en de gezondheid van de huid te verbeteren. Dus als u op zoek bent naar een sauna die u een echt verjongende ervaring biedt, is een infraroodsauna de perfecte keuze.

Voordelen van een infraroodsauna

Op zoek naar een manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften? Dan is een infraroodsauna misschien precies wat u nodig hebt! Infrarood sauna’s maken gebruik van licht om warmte te creëren, wat er op zijn beurt voor zorgt dat het lichaam gaat zweten. Dit zweetproces helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, de bloedsomloop te verbeteren en spierpijn te verlichten. Bovendien kunnen infraroodsauna’s uw immuunsysteem stimuleren, de gezondheid van uw huid verbeteren en gewichtsverlies bevorderen. Dus als u op zoek bent naar een manier om te ontspannen en uw algehele gezondheid te verbeteren, is een infraroodsauna wellicht iets voor u!

Welke temperatuur koude douche?

Wat is de perfecte temperatuur voor een koude douche? Dat is een goede vraag! Het antwoord hangt echt af van je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen geven de voorkeur aan een zeer koude douche, terwijl anderen een meer gematigde temperatuur prefereren. Als je niet zeker weet aan welke temperatuur je de voorkeur geeft, raden we je aan te beginnen met een koele douche en dan geleidelijk de temperatuur te verlagen tot je een temperatuur vindt die voor jou comfortabel is. Een koude douche kan veel voordelen hebben, zoals het verhogen van het energieniveau en de bloedsomloop, het verminderen van spierpijn, en het stimuleren van de immuniteit. Dus waarom probeert u het niet eens en kijkt u welke temperatuur voor u het beste werkt?

Waarom douchen voor de sauna?

Als u naar de sauna gaat, is het altijd beter om eerst te douchen. Zo voelt u zich niet alleen schoon en fris, maar bereidt u uw lichaam ook voor op de warmte van de sauna. De stoom van de douche opent uw poriën en helpt u makkelijker te zweten, en het warme water verhoogt uw kerntemperatuur. Het resultaat is dat u nog langer van de sauna kunt genieten. Dus als u de volgende keer naar de sauna gaat, neem dan eerst een douche – uw lichaam zal u er dankbaar voor zijn!

Is infrarood licht gevaarlijk?

Er is veel verkeerde informatie over infrarood licht, en wij zijn hier om dat recht te zetten. Nee, infrarood licht is niet gevaarlijk. Het is een soort licht dat onzichtbaar is voor het menselijk oog. Infrarood licht wordt gebruikt in een verscheidenheid van toepassingen, waaronder beveiligingscamera’s, afstandsbedieningen, en zelfs sauna’s. Infrarood licht kan weliswaar worden gebruikt om warmte op te wekken, maar dit is niet schadelijk voor het menselijk lichaam. Sterker nog, infrarood sauna’s zijn een populaire manier om te ontspannen en het lichaam te ontgiften. Dus als u op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om uw gezondheid te verbeteren, is infrarood licht een geweldige optie.

Wat doet infrarood licht met uw gezicht?

IR licht is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar het kan uiterst heilzaam zijn voor uw huid! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, dringt infrarood licht niet echt door in de huid. In plaats daarvan, verwarmt het de hoogste laag van huid, die als epidermis wordt bekend. Dit proces stimuleert de collageenproductie en helpt de bloedcirculatie te verbeteren. Als gevolg daarvan kan infrarood licht helpen rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering te verminderen. Het kan ook helpen om acne te verhelpen door ontstekingen en de groei van bacteriën te verminderen. Dus als u op zoek bent naar een manier om een stralende, jeugdige huid te krijgen, probeer dan eens infrarood lichttherapie!

Gids Voor Het Gebruik Van De Infrarood Sauna

Ontdek ook: sauna spa