Het verschil tussen lichttherapie en infraroodtherapie

Wat is het verschil tussen lichttherapie en infraroodtherapie? Lees deze webpagina en kom alles te weten over het verschil tussen lichttherapie en infraroodtherapie. Ontdek ook ons gamma aan infraroodcabines en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Het Verschil Tussen Lichttherapie En Infraroodtherapie
Het verschil tussen lichttherapie en infraroodtherapie

Het verschil tussen lichttherapie en infraroodtherapie

Levende organismen zijn geëvolueerd om gebruik te maken van de energie van de zon en van anderen. Daarom zijn levende cellen energetische wezens die worden beïnvloed door het elektromagnetische spectrum en dit kunnen uitstralen. Zo kunnen planten lichtenergie gebruiken om glucose te produceren en is het menselijk lichaam warm omdat het infraroodspectrum wordt uitgestraald.

Vele oude culturen zoals de Grieken, de Egyptenaren, de Romeinen en de Inca’s ontdekten de gezondheidsvoordelen van zonlicht en gebruikten verschillende vormen van zonlicht om ziekten te behandelen. In de 19e eeuw merkte Niels Finsen dat de zon zijn symptomen van de ziekte van Niemann-Pick verlichtte en dat dieren de zon opzochten, dus begon hij wetenschappelijk onderzoek te doen naar de genezende werking van licht. In 1903 kreeg hij de Nobelprijs voor geneeskunde voor zijn ontdekking van de fototherapie.

Het Verschil Tussen Lichttherapie En Infraroodtherapie

Wat is lichttherapie?

Lichttherapie (fototherapie) is het gebruik van licht met specifieke frequenties en intensiteiten om onze fysiologie te beïnvloeden. In de meeste gevallen wordt het effect van lichttherapie bereikt door de directe inwerking van licht op de doelcellen en niet via de ogen. Fototherapie wordt al meer dan 100 jaar klinisch onderzocht. Tegenwoordig worden veel lichtspectra voorgeschreven als medische behandeling.

Voorbeelden van lichttherapieën zijn:

– UV-licht om het vitamine D-gehalte te verhogen en auto-immuunziekten of allergische huidziekten zoals psoriasis, vitiligo en eczeem te bestrijden.

– Bestraling met wit, blauw of blauwgroen licht om geelzucht bij pasgeborenen te behandelen.

– Therapie met helder blauw of wit licht voor de behandeling van seizoensgebonden stoornissen, circadiane ritmestoornissen en jetlag.

– Rood licht en nabij-infrarode golflengten om mitochondriën energie te geven via fotobiomodulatie, wat verouderingsreducerende, wondhelende en ontstekingsremmende effecten kan hebben.

Anderzijds is het zien van kleuren in verband gebracht met symptomen en gezondheidsvoordelen, vooral in de traditionele geneeskunde, bijvoorbeeld in verband met chakra’s. Meer recent hebben verschillende wetenschappers wetenschappelijk onderzocht hoe kleuren ons beïnvloeden en wat de mogelijke toepassingen van kleurentherapie (chromotherapie) zijn. Het is belangrijk te begrijpen dat fototherapie iets anders is dan chromotherapie. In dit artikel zullen wij de definities, het wetenschappelijk bewijs en de verschillende toepassingen van de twee termen behandelen.

Wat is infrarood lichttherapie?

Infrarood lichttherapie is een vorm van lichttherapie waarbij men wordt blootgesteld aan voldoende intens infrarood licht om gezondheidsvoordelen te ervaren. Het infraroodspectrum is het onzichtbare licht met lagere frequenties dan die van rood licht. Daarom voelen wij een zachte stralingswarmte wanneer wij aan de zon worden blootgesteld, want infrarood genereert warmte in onze weefsels.

Het infraroodspectrum beïnvloedt onze fysiologie echter ook op andere manieren. Het infraroodspectrum ligt tussen 700 nm en 0,1 mm golflengte en kan worden onderverdeeld in het nabije, het midden- en het verre infraroodspectrum. Hoe langer de golflengte, hoe lager de frequentie en hoe verder het licht in het weefsel kan doordringen. Verschillende gamma’s van infraroodfrequenties hebben verschillende gezondheidsvoordelen.

– Bijna-infrarood licht met golflengten tussen 700 en 1400 nm produceert de meeste warmte, maar dringt niet diep door in menselijk weefsel. Bovendien kan het bereik van 760 – 895 nm infrarood licht de mitochondriale functie stimuleren, wat het metabolisme kan stimuleren, weefselherstel kan verbeteren en ontstekingen kan verminderen.

– Licht in het midden-infraroodgebied met golflengten tussen 1400 en 3000 nm. Het dringt dieper door dan bijna-infrarood licht en produceert meer warmte dan ver-infrarood licht. Midden-infrarood licht kan helpen de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te bevorderen, zodat het bloed de gewonde of ontstoken delen van het lichaam kan bereiken.

Ver infrarood licht met golflengtes tussen 3000 nm en 0,1 mm. Verre infrarood dringt het diepst door in het weefsel. De gezondheidsvoordelen komen van de warmteontwikkeling en andere eigenschappen. Verre infrarood licht kan effectief ontstekingen en oxidatieve stress verminderen. Het bevordert de bloedsomloop, verbetert de bloedvat- en hartfunctie, verlicht pijn en vermoeidheid, en normaliseert de bloeddruk.

Blootstelling aan hitte heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als lichaamsbeweging. Zowel lichaamsbeweging als warmte trainen bijvoorbeeld het cardiovasculaire systeem, wat de gezondheid van hart en bloedvaten verbetert en ook het euforische hormoon endorfine verhoogt. Warmte verbetert ook de immuunfunctie, de slaapkwaliteit en de ontgifting door zweten.

Hoewel vele klinische studies hebben aangetoond dat zowel midden- als ver-infrarood veel voordelen voor de gezondheid hebben die niets met warmte te maken hebben, zijn wetenschappers nog bezig om precies te begrijpen hoe deze infraroodspectra hun effect uitoefenen. Zowel het midden- als het ver-infraroodspectrum worden bijvoorbeeld goed geabsorbeerd door water. Daarom zouden deze spectra kunnen helpen de watermoleculen in de cellen te organiseren, wat op zijn beurt de celfunctie verbetert.

Rood licht vs. nabij-infrarood therapie

Rode lichttherapie en bijna-infrarode lichttherapie vallen in verschillende spectrums van licht. Deze twee termen worden vaak als één en hetzelfde verward, maar zij zijn eigenlijk heel verschillend. Rood licht valt in het zichtbare deel van het lichtspectrum tussen 630-700 nm op de elektromagnetische schaal en wordt gebruikt om de oppervlakte van de huid te behandelen. Nabij-infrarood-golflengten vallen in het onzichtbare deel van het lichtspectrum tussen 700 en 1200 nm. Dus wat betekent dit? Hoe langer de golflengte, hoe dieper de NIR-straling doordringt om cellen energie te geven, genezing te stimuleren en pijn te verlichten.

Verschillende cel- en weefseltypes hebben elk hun eigen unieke lichtabsorptiemethoden bij verschillende golflengten. Dit betekent dat bepaalde weefsels bepaalde soorten licht absorberen. Licht dat trilt op blauwe golflengten is bijvoorbeeld goed voor de huid, terwijl andere kleuren dieper in de huid kunnen doordringen – zie de studie LEDs in Dermatology. De optimale NIR-technologie is LED-technologie omdat u de oppervlaktetemperatuur kunt regelen. Ook verspreidt de LED zich over een groter gebied dan een halogeen of een laser met ROOD licht. Een ander groot verschil tussen LED en halogeen of laser is de manier waarop de lichtenergie wordt uitgezonden (optisch vermogen – OPD). De OPD van LED Near wordt gemeten in milliwatt, terwijl laser en halogeen worden gemeten in watt.

Dit maakt de toediening van LED’s zachter, aangezien zij het weefsel niet beschadigen en niet hetzelfde risico inhouden om het oog te beschadigen. Bovendien verspreidt NIR zich met LED over een groter gebied, wat resulteert in een snellere behandelingstijd. Onderzoek van de NASA heeft aangetoond dat de elektromagnetische NIR-frequentieband diep in het lichaam doordringt en een helende werking kan hebben op onze individuele cellen. In de mitochondriën van elke cel bevinden zich bijvoorbeeld receptoren die reageren op golflengten in het nabij-infrarode bereik. Het licht verhoogt het celmetabolisme, de eiwitsynthese (met inbegrip van collageen) en de antioxidantwerking (d.w.z. de ontgifting van de cellen). Het vermindert ook ontstekingen en pijn en stimuleert celgroei en regeneratie.


Wat is chromotherapie?

Chromotherapie, ook wel kleurentherapie genoemd, verwijst naar het gebruik van kleurwaarneming om de stemming en de fysiologie te beïnvloeden. Veel principes van de kleurentherapie zijn gebaseerd op oude genezingsfilosofieën, zoals de chakra, hoewel veel wetenschappelijke studies de gezondheidseffecten van kleur hebben onderzocht. Kleuren worden echter al lang gebruikt op andere gebieden zoals binnenhuisarchitectuur, architectuur en marketing om stemming en gedrag te beïnvloeden. Verschillende studies hebben de fysiologische effecten van kleuren gemeten.

Een Spaanse studie, gepubliceerd in PLoS One, toonde aan dat blauw licht de ontspanningsrespons verbeterde na een korte periode van stress. Metingen van opwinding, zoals de huidgeleidingsrespons en de hartslag, zijn hoger bij rood licht dan bij blauw of groen. Bovendien verhogen verzadigde en felle kleuren de opwinding. Uit een Turks onderzoek is gebleken dat mensen meer van zwarte borden eten dan van witte, wat kan verklaren waarom veel restaurantmerken rood gebruiken. In een Belgische penitentiaire inrichting bleken roze kamers agressieve kinderen te kalmeren, zodat veel ziekenhuizen en penitentiaire inrichtingen in de VS nu deze kleur gebruiken.

Belangrijkste verschillen tussen fototherapie en chromotherapie

Het is gemakkelijk fototherapie met chromotherapie te verwarren, omdat bij fototherapie vaak licht in specifieke kleuren wordt gebruikt, terwijl bij chromotherapie soms gekleurd licht wordt gebruikt. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee.

Effecten via het zicht in plaats van direct op het doelweefsel

Fototherapie probeert de fysiologie rechtstreeks met licht te beïnvloeden. Chromotherapie gebruikt visie om emoties en fysiologie te beïnvloeden. Zo stimuleert UVB-licht niet alleen de aanmaak van vitamine D, maar verhoogt het ook een type immuuncel dat regulerende T-cellen wordt genoemd. Regulerende T-cellen helpen de functies van immuuncellen te temperen die leiden tot auto-immuunziekten en allergische aandoeningen. Aangezien UVB echter alleen de huid binnendringt, helpt blootstelling aan UVB bij de behandeling van psoriasis en eczeem. Bovendien ondersteunt het verhogen van de vitamine D-spiegel ook een gezonde immuunrespons en kan het auto-immuniteit en allergieën verminderen.

Ontworpen om weefsel te penetreren

Lichttherapie is alleen nuttig als het licht het weefsel binnendringt en de doelcellen bereikt, rekening houdend met het feit dat onze cellen ook licht absorberen en uitstralen. Lichttherapie moet daarom zo worden ontworpen dat weefsels worden bereikt waar het licht kan doordringen. Hoe kunt u tegelijkertijd de voordelen van fototherapie en chromotherapie benutten Infraroodsauna’s bieden krachtige voordelen van infraroodlichttherapie. U kunt profiteren van alle spectrums van infrarood licht tegelijk of uw infrarood therapieprogramma aanpassen aan uw gezondheidsdoelen. Tegelijkertijd kunt u chromotherapieverlichting toevoegen om de ontspannende effecten van de sauna te versterken.

Lichttherapie en infraroodsauna: verhoogde levensverwachting

De straling van het zonlicht zorgt ervoor dat er leven in overvloed is op de planeet Aarde. Net zoals licht het leven in de oceanen en op het land in stand houdt, kan de levensverwachting van de mens worden verhoogd wanneer bepaalde frequenties in therapeutische doses worden gebruikt. Levenslang is het proces van verlenging van de levensverwachting, en er zijn veel instrumenten en protocollen die mensen kunnen gebruiken om een positieve bijdrage te leveren. Terwijl bij veel protocollen stoffen aan het lichaam worden toegevoegd of uit het lichaam worden verwijderd, zoals dieet, vitamines, medicijnen of zelfs caloriebeperking, berust lichttherapie op het versterken van de natuurlijke celmechanismen.

In 1965 begon de NASA lichttherapietechnieken te gebruiken om te zorgen voor een gezond reïntegratieproces voor astronauten die terugkeerden naar de aarde na een verblijf in de zwaartekrachtloze toestand. Het gebruik van licht door deze faciliteit ontwikkelde zich snel en verspreidde zich wereldwijd als een levensvatbare medische behandeling voor een verscheidenheid van ziekten. Uit onderzoek blijkt dat licht in therapeutische doses en in een gecontroleerde omgeving een positieve invloed kan hebben op de levensverwachting. In dit artikel wordt ingegaan op de relatie van de menselijke cel tot licht, de aard van de lichtfrequentie en in het bijzonder welk soort licht van invloed is op de levensverwachting en hoe een lichtprotocol kan worden gebruikt om het leven te verlengen.

Het Verschil Tussen Lichttherapie En Infraroodtherapie

Licht en cellulaire gezondheid

Levensduur, licht en de menselijke ervaring worden het best begrepen met een iets andere perceptie van fysiologie. In plaats van het menselijk lichaam te zien als een vast en statisch organisme, zoals het vaak wordt bestudeerd, moet men de menselijke vorm gaan zien als een wezen dat voortdurend in beweging is, in gesprek met zichzelf en zijn omgeving. Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 50 biljoen cellen, een aantal dat de meeste mensen niet kunnen bevatten.

Deze gemeenschap van cellen vormt het geheel van de fysiologie van een persoon. Waar er cellulaire gezondheid is, is er stralende algemene gezondheid. Net als de vegetatie op het land en het plankton in de zee, zijn menselijke cellen afhankelijk van het volledige lichtspectrum om te overleven. Om de effecten van licht op de cellulaire gezondheid te begrijpen, moeten we de relatie tussen menselijke cellen en het lichtspectrum nader bekijken.

Het lichtspectrum

De zon zendt het hele lichtspectrum uit. Bepaald licht is zichtbaar voor het menselijk oog en wordt waargenomen als kleur, terwijl ander licht onzichtbaar is maar vaak kan worden waargenomen als warmte. Elektromagnetische straling is een van de manieren waarop licht de ruimte in reist; het kan afkomstig zijn van de zon, de vlam van een kaars of een andere warmtebron. Alle licht heeft een golffrequentie. Elk deel van het lichtspectrum heeft zijn eigen cadans en ritme van golfexpressie. Het is de unieke expressie van elke golflengte die elk deel van het spectrum zijn eigenschappen en kwaliteiten geeft. De golflengtes kunnen worden gezien als een vingerafdruk voor elke kleur en frequentie van licht.

Elke lichtfrequentie is samengesteld uit twee oscillerende krachten die een bepaalde lichtgolf voortbrengen:

1) amplitude van het elektrisch veld (E) 2) amplitude van het magnetisch veld (M).

De aard van de wisselwerking tussen E en M bepaalt het type lichtgolf. De manier waarop de frequentie van het licht op de materie inwerkt, bepaalt of het gezond is voor de mens of niet. Bepaalde lichtgolven hebben een grotere invloed op de gezondheid van menselijke cellen, en omgekeerd kunnen bepaalde golflengtes een negatieve invloed hebben op de gezondheid van menselijke cellen. Het lijkt erop dat elke zichtbare kleur licht een positieve invloed heeft op de menselijke gezondheid; het zijn echter de rode en infrarode kleuren (net buiten het zichtbare spectrum) waarvan is aangetoond dat zij zeer gunstig zijn voor de gezondheid van menselijke cellen.

Het bereik van 550 nm tot 1200 nm, gemeten in nanometers, is ideaal voor een optimale gezondheid en levensduur bij gebruik in gecontroleerde therapeutische doses. Elke cel heeft fotonreceptoren, en het is de relatie tussen fotonabsorptie en celgezondheid die het verloop van een lang leven op individueel en collectief niveau kan veranderen.

Fotobiomodulatie: Het proces van genezing van beschadigde weefsels en cellen met rood en nabij-infrarood licht Fotobiomodulatie (PBM) is een therapie die gebruik maakt van rood en infrarood licht om een positieve verandering teweeg te brengen in de energiecentra van menselijke cellen.

PBM is niet gebaseerd op warmtetherapie; bij de behandeling met infraroodsauna worden echter zowel warmtetherapie als PBM gebruikt om een positieve verandering teweeg te brengen. PSA wordt bijgewerkt op basis van de golfpatronen van licht, aangezien het interfereert met de codering van menselijke cellen om de energieproducerende centra van de cellen positief te beïnvloeden.

Wanneer bepaalde frequenties van licht in therapeutische doses worden toegepast op zieke of slecht functionerende weefsels van het lichaam, kan het mogelijk zijn om klinkende genezingsresultaten te bereiken voor cellen, weefsels en hele lichaamssystemen door de werking van licht op mitochondriën.

Wanneer beschadigd weefsel wordt bestraald met rood en infrarood licht, wordt de celstofwisseling positief gestimuleerd. Dit brengt een kettingreactie van biologische veranderingen op gang die ontsteking, pijn en letsel verminderen. De absorptie van deze golffrequentie veroorzaakt een opmerkelijke verbetering van de mitochondriale activiteit door bestraling met de brede band van rood en infrarood licht.

De productie van ATP (adenosinetrifosfaat), de noodzakelijke molecule voor de energieomzetting in de cel, wordt gestimuleerd. De verhoogde productie van stikstofmonoxide verbetert de zuurstoftoevoer naar de intracellulaire gemeenschappen. Wanneer de cocktail van rood en infrarood licht in therapeutische doses wordt toegediend, wordt het bloed positief van zuurstof voorzien en wordt de circulatie van dit verrijkte bloed door het hele lichaam bevorderd.

Fotobiomodulatie, oxidatieve stress en levensduur

Oxidatie is een natuurlijk voorkomende keten van biochemische omzettingen in het lichaam, maar oxidatieve stress treedt op wanneer dit proces in zekere mate uit balans is. Oxidatieve stress draagt bij tot veel ziekten en het verouderingsproces. Wanneer er meer vrije radicalen zijn dan door antioxidanten in balans kunnen worden gehouden, kunnen de vrije radicalen het vetweefsel, het DNA en de eiwitten in uw lichaam beschadigen. Eiwitten, vetten en DNA vormen een groot deel van het lichaam, zodat deze schade na verloop van tijd tot allerlei ziekten kan leiden. Deze omvatten: Diabetes, atherosclerose, ontstekingsziekten, hoge bloeddruk, hartziekten, neurodegeneratieve ziekten, kanker. Oxidatieve stress draagt ook bij tot veroudering.


Fotobiomodulatie en vermindering van oxidatieve stress

Het gebruik van rood en infrarood licht in therapeutische doses kan de oxidatiesnelheid in het lichaam in evenwicht brengen. Onderzoek van de National Library of Medicine in hun tijdschrift “Effects of Photo Biomodulation Therapy On Oxidative Stress In Muscle Injury Animal Models: A systematic Review” suggereert dat PBM niet alleen beschadigd weefsel geneest, maar ook de levensverwachting aanzienlijk beïnvloedt.

Uit een uittreksel van dit artikel blijkt het volgende:

Sinds het midden van de jaren zestig heeft het gebruik van lichtenergie voor de behandeling van ontstekingen en celtropisme een nieuw onderzoeksterrein geopend om de wisselwerking tussen elektromagnetische energie en biologisch weefsel te begrijpen. Meer recentelijk is foto-biomodulatietherapie (PBMT) gebruikt om spiervermoeidheid te verlichten en te vertragen en experimentele ziekten…. Om spiervermoeidheid en experimentele ziekten te verlichten en te vertragen.

Van PBM is bekend dat het oxidatieve processen moduleert, waardoor oxidatieve stress in verschillende situaties wordt verminderd. Door de oxidatieve stress in het lichaam te verminderen door middel van rode en infrarode lichttherapie, kan de levensverwachting mogelijk worden verlengd. In een lichaam waar oxidatieve processen in balans zijn, vindt weefselherstel sneller plaats, waardoor een interne atmosfeer ontstaat die rijp is voor een langer leven.

Mitochondriale hormese en levensverwachting: infraroodsaunatherapie biedt zowel warmte als licht

Mitochondriën zijn organellen in elke cel van het menselijk lichaam; zij zijn verantwoordelijk voor het omzetten van verbruikte energie in bruikbaar voedsel voor het lichaam. Recente studies suggereren ook dat deze energiecentra een belangrijke rol spelen in het verouderingsproces. De National Library of Science and Medicine heeft het volgende gepubliceerd: Zo is bijvoorbeeld mitochondriale disfunctie in verband gebracht met verhoogde oxidatieve stress in verband gebracht met een aantal ziekten zoals diabetes, kanker en neurodegeneratieve aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

Bovendien wordt een verminderde mitochondriale activiteit beschouwd als een belangrijke oorzaak van veroudering. Daarom is het behoud van een hoge mitochondriale functionaliteit een essentieel aspect van gezondheid, welzijn en ook een lang leven. Het is bekend dat reactieve zuurstofspecies (ROS) in hoge concentraties celschade kunnen veroorzaken. Mitochondriale hortense, of mitohormese zoals het ook wordt genoemd, is het proces van vermindering van ROS en wordt daarom in verband gebracht met zowel gezondheid als een lang leven. Mitohormese kan op een aantal manieren worden geactiveerd, waaronder calorierestrictie, thermotherapie en roodlichttherapie.

Hier is de grote magie. Infraroodsaunatherapie (met rood gekleurd licht en nabij-infrarood licht) biedt zowel warmte- als lichttherapie om hoog-functionerende mitochondriën te stimuleren. Bijgevolg wordt mitochondriale disfunctie in verband gebracht met het ontstaan van leeftijdsgebonden ziekten zoals diabetes, kanker en neurodegeneratie. Bovendien wordt een verzwakking van de mitochondriale activiteit beschouwd als een van de hoofdoorzaken van het verouderingsproces. Het is ongetwijfeld van cruciaal belang voor mensen die een lang leven nastreven om de gezondheid van het zeer belangrijke organel mitochondriën te bevorderen. Gelukkig zijn er toegankelijke en praktische middelen om dit te bereiken.

Is infrarood sauna therapie de oplossing?

Uit de gegevens blijkt dat er verschillende praktische benaderingen zijn om de mitochondriale gezondheid te bevorderen; twee belangrijke componenten zijn het opnemen van persoonlijke beschermingsmiddelen en het gebruik van warmtetherapie. Levensverlenging gaat niet over het slikken van een nieuwe farmaceutische pil. Het is zelfs mogelijk dat alleen al het regelmatig bezoeken van een infraroodsauna de levensverwachting kan verlengen. De unieke relatie tussen rood en infrarood licht bevordert de absorptie van fotonen in het cytoplasma van cellen om een positieve cascade van biochemische veranderingen op gang te brengen, namelijk een zeer functionele mitochondriale respons.

En wanneer PPE wordt gecombineerd met warmte, kan het recept voor het bevorderen van de mitochondriale gezondheid perfect zijn. De mens hoeft niet langer achterover te leunen als slachtoffer van erfelijkheid, maar kan collectief en individueel actief deelnemen aan zijn programma voor een lang leven door middel van licht- en warmtetherapie.

Het Verschil Tussen Lichttherapie En Infraroodtherapie

Wat doet lichttherapie met uw lichaam?

Lichttherapie, ook bekend als fototherapie, is een behandeling waarbij natuurlijk of kunstmatig licht wordt gebruikt om uw stemming en welzijn te verbeteren. Het wordt soms gebruikt om seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) te behandelen, een vorm van depressie die met de seizoenen wisselt. Lichttherapie wordt ook gebruikt voor de behandeling van andere aandoeningen, zoals niet-seizoensgebonden depressies, slaapstoornissen en bepaalde vormen van pijn. Het exacte mechanisme van de werking van lichttherapie is nog niet volledig bekend, maar men denkt dat het helpt bij het reguleren van de natuurlijke slaap-waakcyclus van het lichaam en het verbeteren van het serotonine niveau in de hersenen. Lichttherapie houdt in dat men elke dag gedurende een bepaalde tijd in de buurt van een lichtbak zit of deze draagt, die helder licht uitstraalt. De meeste mensen die lichttherapie gebruiken, zien binnen een paar dagen tot weken verbetering.

Hoe lang kunt u lichttherapie gebruiken?

Lichttherapie is een geweldige manier om uw stemming en energieniveau te verbeteren, maar u vraagt zich misschien af hoe lang u het kunt gebruiken. Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder de intensiteit van het licht en uw eigen gevoeligheid voor licht. Over het algemeen kunnen de meeste mensen 30-60 minuten per dag lichttherapie gebruiken zonder dat er bijwerkingen optreden. Als u echter last krijgt van hoofdpijn, vermoeide ogen of andere ongemakken, is het belangrijk om een pauze in te lassen. U kunt ook proberen de intensiteit van het licht aan te passen of het iets verder van uw gezicht af te plaatsen. Als u zich zorgen maakt, kunt u altijd het beste een arts raadplegen voordat u met lichttherapie begint.

Hoe effectief is lichttherapie?

Lichttherapie is een behandeling waarbij natuurlijk of kunstmatig licht wordt gebruikt om de stemming te verbeteren en de symptomen van bepaalde aandoeningen te verlichten. Het wordt soms ook fototherapie, heliotherapie of lichtbaktherapie genoemd. Lichttherapie is een relatief nieuw gebied van de geneeskunde, maar het is veelbelovend als een effectieve behandeling voor een aantal aandoeningen, waaronder depressie, seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), slaapstoornissen, en bepaalde huidaandoeningen. Voorstanders van lichttherapie zeggen dat het veilig en effectief kan worden gebruikt met weinig bijwerkingen. En hoewel er meer onderzoek nodig is om deze voordelen te bevestigen, zijn er steeds meer aanwijzingen dat lichttherapie voor veel mensen nuttig kan zijn.

Interesse in lichttherapie voor bij jou thuis? Ontdek de Bioptron lamp

Het Verschil Tussen Lichttherapie En Infraroodtherapie