Hoe gebruik ik een infrarood sauna

Hoe gebruik ik een infrarood sauna? Leer hier alles over hoe een infrarood sauna te gebruiken. Hebt u interesse in infrarood sauna voor bij u thuis? 

Neem dan zeker een kijkje naar ons assortiment aan infraroodsauna’s. Vul hieronder het kader in en ontvang snel & volledig vrijblijvend prijs & advies op maat:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Hoe Gebruik Ik Een Infrarood Sauna
Hoe gebruik ik een infrarood sauna

Hoe gebruik ik een infrarood sauna?

1. wat is een infraroodsauna?

Infrarode straling is een soort elektromagnetische straling met een langere golflengte dan zichtbaar licht. Infraroodsauna’s gebruiken dit soort straling om warmte op te wekken, die op zijn beurt het lichaam verwarmt.

2. Gebruik van een infraroodsauna

De meeste infraroodsauna’s zijn op dezelfde manier opgezet: Er is een bank of stoel om op te zitten en een plaats om uw voeten neer te leggen. Meestal kunt u de temperatuur van de sauna en de hoeveelheid licht regelen. U kunt het beste beginnen met kortere saunasessies (10-15 minuten) en deze verlengen naarmate uw lichaam eraan gewend raakt. Drink veel water voor, tijdens en na uw sessies. Als u voor het eerst een infraroodsauna bezoekt, kunt u het beste beginnen met lagere temperaturen (rond 100-125 F) dan met hogere.

3. voordelen van de infrarood sauna

Voor mensen die zeer gevoelig zijn voor warmte of koude, kan de infraroodsauna een meer verdraaglijke vorm van warmtetherapie zijn. Het is ook populair bij atleten omdat het de bloedsomloop stimuleert zonder de hartslag aanzienlijk te verhogen. Bovendien gebruiken veel mensen infraroodsauna’s voor ontspanningsdoeleinden, omdat ze warmte geven en het lichaam laten ontspannen door gifstoffen af te voeren via zweet. De infraroodstralen dringen diep door in de huid en zorgen ervoor dat de spieren in de bovenste lagen zich ontspannen, waardoor stijfheid en pijn die gepaard gaan met artritis of lupus verminderen. Bovendien is de infraroodsauna een vorm van zachte lichaamsbeweging die uw lichaamshouding kan verbeteren.

4. tips voor een optimale infraroodsauna-ervaring

– Ontspan en haal diep adem

– Drink voldoende water voor, tijdens en na uw saunabeurt om de vochtbalans op peil te houden.

– Draag ruimzittende kleding van ademende natuurlijke materialen zoals katoen (vermijd synthetische stoffen die warmte kunnen vasthouden).

– Indien gewenst kunt u ook etherische oliën of aromatisch water gebruiken om de warmte gelijkmatig over de kamer te verdelen. Een paar druppels op hangende stenen is meestal genoeg. Pas op dat je geen olie in je ogen krijgt.

– Vermijd het drinken van ijskoude vloeistoffen voor of na de sessie. Koel water is prima, maar probeer ijs of ijskoude drankjes te vermijden, want die zouden de dampende lucht in de sauna bevochtigen. Dit kan een schok veroorzaken en tot spierspanning leiden. Drink geen cafeïnehoudende dranken voor of na uw saunabeurt, want die kunnen vochtafdrijvend werken en de vochtopname door het lichaam bemoeilijken.

– Als u voor het eerst naar de infraroodsauna gaat, begint u met kortere saunasessies (10-15 minuten) en bouwt u dit op tot langere sessies. Begin met lagere temperaturen in plaats van hogere temperaturen in de eerste sessies. Het doel is niet om gifstoffen kwijt te raken, maar om je lichaam de tijd te geven zich langzaam aan te passen, zodat je je niet zwak of oververmoeid voelt. U kunt deze methode ook gebruiken als u over het algemeen gevoelig bent voor warmte.

– Vermijd eten binnen een uur voor u naar de sauna gaat. Geef uw spijsverteringsstelsel de tijd om het voedsel te verwerken voordat u naar de sauna gaat.

Hoe Gebruik Ik Een Infrarood Sauna

Gebruik van een infraroodsauna

Ons lichaam bestaat uit triljoenen cellen, en elke cel heeft een membraan dat hem beschermt tegen beschadiging. Wanneer onze cellen worden blootgesteld aan toxines of pathogene microben, kunnen deze toxines het beschermende membraan van de cel binnendringen en celdood veroorzaken.

Infrarood sauna therapie maakt gebruik van infrarode lichtgolven om de huid te verwarmen en de bloedcirculatie in het lichaam te verhogen. De verhoogde bloedstroom transporteert meer zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen, zodat u zich al na één sessie beter voelt! Het stimuleert ook de zweetklieren, zodat u kunt afvallen door gifstoffen via de poriën uit te zweten. Infrarood sauna wordt al eeuwenlang over de hele wereld gebruikt als een natuurlijke geneeswijze, zonder bekende bijwerkingen! Onderzoek heeft aangetoond dat infraroodsauna’s kunnen helpen bij de behandeling van de volgende aandoeningen: hartaandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk, depressie en angst, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en andere auto-immuunziekten, zoals artritis.

Een bezoek aan een infraroodsauna duurt meestal slechts 10 minuten tot 1 uur. De warmte van de stralen dringt diep door in de spieren, zodat u zich aan het eind van de saunasessie veel lichter voelt omdat de gifstoffen uit het lichaam zijn verwijderd. De infraroodsauna is een geweldige manier om te ontspannen en is goed voor uw gezondheid – dus waarom zou u het vandaag niet proberen?

Hoe gebruik je een infraroodsauna: meer tips en advies

Onze korte handleiding voor het gebruik van een infraroodsauna

Het gebruik van een infraroodsauna is, als u eenmaal weet hoe het werkt en wat de beste praktijken zijn, een vrij eenvoudig proces dat u snel zult begrijpen en waarvan u zult genieten. Er zijn echter enkele richtlijnen die wij aanbevelen, niet alleen om uw ervaring te maximaliseren, maar ook om wat wij veiligheidsredenen zouden noemen. Wij willen er zeker van zijn dat het een aangename ervaring is en geen onaangename, vooral aan het begin van uw infraroodsauna wellnessreis. Zoals met alles, het gaat erom voorzichtig te beginnen en van daaruit op te bouwen.

Om te beginnen, overweeg de volgende punten:

– Hoe lang u per saunagang in de sauna blijft.

– De temperatuur van uw saunasessies

– En hoe vaak je de sauna gebruikt.

Dit zijn de dingen waar u op moet letten als u uw nieuwe infraroodsauna voor het eerst gebruikt. En als u eenmaal gewend bent aan de wondere wereld van infraroodsauna’s, kunt u natuurlijk de sessietijden, de temperatuur en de gebruiksfrequentie verhogen. Hieronder hebben we een stap-voor-stap gids gemaakt die u kunt volgen. Dit is wat u kunt doen om u voor te bereiden op uw saunabeurt. Als je je sauna een paar keer hebt gebruikt, heb je dit niet meer nodig, maar ik hoop dat het helpt.

Hoe Gebruik Ik Een Infrarood Sauna

Instructies voor het gebruik van een infraroodsauna: stap voor stap

Voordat we met de afzonderlijke stappen beginnen, raden we u altijd aan de handleiding van uw sauna te lezen. Daarin vindt u een heleboel informatie om u op weg te helpen. Ik hoef u niet te vertellen welke gezondheidsvoordelen een infraroodsauna biedt. Maar als u hier bent omdat u overweegt een infraroodsauna aan te schaffen en graag wat meer wilt weten over de gezondheidsvoordelen, neem dan een kijkje op onze website.

Het zou nuttig moeten zijn. Wat ik wel wil zeggen is dat het belangrijk is dat u uw grenzen kent wat betreft wat uw lichaam in het begin aankan. Wanneer we een artikel als dit schrijven, onthouden we altijd dat we allemaal verschillende niveaus van gezondheid hebben. Dus als u het niet zeker weet, ga dan uit van de minimumvereisten wat betreft warmte en tijd.

Neem de tijd om uw sauna op te warmen

Het is belangrijk dat u uw sauna opwarmt. Een infrarood sauna heeft een temperatuur van 100-140 graden of zo. Denk eraan dat uw gezondheidstoestand niet optimaal is als u voor het eerst naar de sauna gaat. Wij raden u daarom aan de stand 100 graden te kiezen. Je kunt zelfs lager gaan als je wilt. Zo kun je je opwerken. Dit is waarschijnlijk de beste methode voor de eerste keer totdat u gewend bent aan de hitte. De hitte zal een beetje anders zijn dan wat u waarschijnlijk gewend bent.

Hoe lang duurt het om een infraroodsauna op te warmen?

Het duurt ongeveer 10-15 minuten om op te warmen, afhankelijk van de temperatuur die u hebt ingesteld. Infraroodsauna’s kunnen een beetje variëren in hun opwarmtijd, maar de tijd moet voldoende zijn om de gewenste temperatuur te bereiken. Uw sauna’s zouden tegen die tijd klaar moeten zijn, en als u wilt, kunt u vroeger beginnen om de lagere warmte te voelen.

Wat is een goede temperatuur voor een infraroodsauna?

De ideale temperatuur voor een doeltreffend gebruik is 43 tot 54 graden. Dit is de beste instelling voor maximale resultaten. Ik heb dit hier alleen vermeld als leidraad voor u, het is geen must. Onthoud dat u vanaf het begin kunt verhogen naarmate uw warmtetolerantie toeneemt.

Zorg ervoor dat je van tevoren veel water drinkt

Een van de vereisten voor een doeltreffend gebruik van de infraroodsauna is dat u van tevoren veel water drinkt. Drink iets terwijl u in de sauna bent en zorg ervoor dat u daarna een grote hoeveelheid water drinkt. U kunt zelfs water met elektrolyten drinken om de mineralen aan te vullen die u door het zweten bent kwijtgeraakt.

Als je niet genoeg water drinkt, loop je het risico uitgedroogd te raken en ziek te worden of hoofdpijn te krijgen. Dit is een heel belangrijke stap die u niet mag missen, zelfs als u geen water wilt drinken. Als je iemand hoort zeggen dat je van infraroodsauna’s ziek kunt worden, is dat meestal de reden. Dus zorg ervoor dat je goed gehydrateerd bent.

Gebruik een handdoek

Als u een sauna gebruikt, en dit is vooral het geval als u een infraroodsauna huurt bij uw plaatselijke schoonheidssalon, zorg er dan voor dat u een handdoek gebruikt. Misschien wil je er zelfs twee bij de hand hebben. Een om op te zitten en de andere om af te vegen. Dit is ook een goede hygiënische praktijk. Vergeet niet dat je zweet waarschijnlijk allerlei soorten vuil zal bevatten, dus de handdoek zal een grote hulp zijn.

Welke kleding moet ik dragen in de infraroodsauna?

Dit hangt natuurlijk af van waar de infraroodsauna zich bevindt. Als u de sauna huurt, zult u waarschijnlijk andere kleren dragen dan thuis. Meestal kunt u iets los en comfortabel aantrekken, zwemkleding, lichte kleding of uw handdoek.

Hoe infrarood sauna’s uw immuunsysteem versterken

De gemiddelde persoon zou kunnen veronderstellen dat mensen sauna’s in de eerste plaats gebruiken voor ontspanning, plezier of gezelligheid. Men zou zich zelfs een groep mannen in handdoeken kunnen voorstellen die hun problemen uitzweten in een stomende houten kamer. En hoewel dit beeld voor sommigen misschien waar is, worden sauna’s (ook wel saunabaden genoemd) in verband gebracht met een aantal verrassende, wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen.

Gezondheidsvoordelen van de infraroodsauna

Infrarood sauna’s bieden tal van gezondheidsvoordelen:

– Verlichting van artritis, griep, hoofdpijn en huidaandoeningen.

– Verbeterde hartfunctie en “verminderd risico op vaatziekten zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en neurocognitieve ziekten.

– Verminderd risico op beroerte. Meer dan 1.600 mensen beweren dat vier tot zeven keer per week een saunabad nemen het risico op een beroerte vermindert.

– Lager risico op dementie en de ziekte van Alzheimer: “Saunabaden, een activiteit die ontspanning en welzijn bevordert, kan een aanbevolen interventie zijn om de ontwikkeling van geheugenziekten bij gezonde volwassenen te voorkomen of te vertragen. Verdere studies zijn echter noodzakelijk.

– Verminderde ontsteking: Chronische ontsteking kan tot veel ziekten leiden. Infrarood sauna’s kunnen systemische ontstekingen verminderen.

– Regelmatig saunabaden vermindert de incidentie van verkoudheid.

– Saunagebruikers leven langer. 2 tot 3 keer per week gebruik van de sauna ging gepaard met een vermindering van de sterfte aan alle oorzaken met 24%, en 4 tot 7 keer per week verminderde de sterfte aan alle oorzaken met 40%.

Regelmatig gebruik van de infrarood sauna verbetert de immuunfunctie op de volgende manieren

Psychologische stress verhoogt het risico op acute infectieuze aandoeningen van de luchtwegen (bv. verkoudheid). Regelmatig saunagebruik wordt in verband gebracht met een aanzienlijke vermindering van stress en een verhoogde ontspanningsrespons. Slaap is van cruciaal belang voor de gezondheid en de immuniteit.

1. hoe de infrarood sauna de immuniteit verbetert

Hittestress als gevolg van saunabaden verhoogt de proteïnen tegen hitteschokken (HSP’s). Deze HSP’s beschermen tegen hart- en vaatziekten en neurodegeneratieve aandoeningen en voorkomen eiwitaggregatie, die vaak met ziekte gepaard gaat. Hittestress zorgt er ook voor dat je lichaam genen activeert die beschermen tegen DNA-schade, verlies van immuunfunctie, eiwit- en lipidenschade en andere leeftijdsgebonden stress.

HSP’s oefenen ofwel immuunactivering uit als gevaarsignalen in de immuniteit tegen kanker en bemiddelen bij de bescherming tegen infectieziekten, ofwel hebben zij een regulerend effect bij de beheersing en preventie van auto-immuniteit. Bovendien verwijdert zweten gifstoffen uit het lichaam. De sauna verhoogt de uitscheiding van toxines (lood, thiuram, captax, sulfamide C) die tijdens het werk in het lichaam zijn gekomen, met zweet.

2. Hoe lang moet u in de sauna blijven?

Hoe lang moet je in de sauna blijven om dit immuniteitsverhogende effect te krijgen? U hoeft zich niet onwel te voelen om van de voordelen van een saunabad te profiteren. Beginners met sauna wordt aangeraden te beginnen met 5 tot 15 minuten sauna. Veel studies tonen aan dat een langer verblijf in de sauna de voordelen niet vergroot. De voordelen lijken echter toe te nemen naarmate u vaker naar de sauna gaat.

3. sauna voor stressverlichting

Het verband tussen stress en ziekte is uitgebreid bestudeerd. Deze studie meldt dat tot 80% van de mensen een arts bezoekt om redenen die verband houden met stress.

4. veiligheidstips voor de sauna

De volgende saunaveiligheidstips zullen u helpen het meeste uit uw saunabezoek te halen:

– Voor of na het saunabezoek: geen alcohol drinken. Alcohol veroorzaakt uitdroging.
– Begin langzaam met 5 tot 10 minuten sauna-baden per keer.
– Laat langzaam afkoelen
– Blijf gehydrateerd: Drink tot 32 ounces koel water na elke saunasessie.
Gebruik de sauna niet als u ziek bent.

Het is aangetoond dat baden in de sauna ongelooflijke voordelen heeft voor uw immuunsysteem, uw gezondheid en uw levensverwachting in het algemeen.

Hoe Gebruik Ik Een Infrarood Sauna

Is een infraroodsauna goed voor u?

Een infraroodsauna is een geweldige manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften. De infraroodwarmte dringt diep door in uw spieren en zorgt voor een kalmerende en therapeutische ervaring. Van infraroodsauna’s wordt ook gezegd dat ze de bloedsomloop verbeteren en het immuunsysteem stimuleren. Bovendien kunnen de ontgiftende voordelen van een infraroodsauna helpen om uw huid te reinigen en cellulitis te verminderen. Als u op zoek bent naar een manier om uw gezondheid en welzijn te verbeteren, is een infraroodsauna een geweldige optie.

Wat is beter infrarood of sauna?

De infraroodsauna is een nieuwere uitvinding die volgens velen heilzamer is dan de traditionele sauna. Infrarood sauna’s gebruiken infrarood lampen om het lichaam direct te verwarmen, in plaats van de lucht om u heen te verwarmen. Deze diepe weefselpenetratie kan helpen om spieren los te maken, ontstekingen te verminderen en ontgifting te bevorderen. Veel mensen vinden ook dat infrarood sauna’s een meer comfortabele, ontspannende ervaring bieden dan traditionele sauna’s. Traditionele sauna’s hebben echter nog steeds de voorkeur van sommigen, omdat ze een hoog warmteniveau kunnen produceren. Deze intense hitte kan zweten veroorzaken, wat volgens sommigen helpt om de huid te reinigen en de poriën te openen. Het kan ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren en spanningshoofdpijn te verlichten. Uiteindelijk is de beslissing welk type sauna te gebruiken een persoonlijke voorkeur. Zowel infraroodsauna’s als traditionele sauna’s bieden gezondheidsvoordelen, dus het is echt aan u om te beslissen welke voor u de juiste is. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een infraroodsauna, waaronder ontspanning, een betere bloedsomloop en ontgifting. Als u op zoek bent naar een manier om uw gezondheid en welzijn te verbeteren, is een infraroodsauna een geweldige optie.

Wat doet een infraroodcabine met uw lichaam?

Zoekt u een manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften? Een infraroodcabine is misschien precies wat u nodig hebt! Infrarood sauna’s gebruiken infraroodstralers om infraroodstraling uit te zenden, die door het lichaam wordt geabsorbeerd. Dit helpt de bloedsomloop te verbeteren en de doorbloeding te stimuleren, en bevordert het vrijkomen van gifstoffen uit het lichaam. Het resultaat is een diepe, ontspannende ervaring die u een verfrist en verjongd gevoel kan geven. Bovendien kan regelmatig gebruik van een infraroodcabine helpen de huidskleur te verbeteren en cellulitis te verminderen. Dus als u op zoek bent naar een manier om te ontspannen, te ontgiften en uw algehele gezondheid te verbeteren, kan een infraroodcabine de perfecte oplossing voor u zijn

Ontdek ook onze trilplaten

Hoe Gebruik Ik Een Infrarood Sauna