Hoe werkt een infrarood sauna?

Hoe werkt een infrarood sauna? Lees het artikel en kom het te weten. Ontdek de infrarood sauna’s van X-Trend. Kwaliteitssauna’s aan scherpe prijzen.

Vraag ons vrijblijvend naar onze prijzen en ontdek ons assortiment van infrarood sauna’s:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Hoe Werkt Een Infrarood Sauna?
Hoe werkt een infrarood sauna?

Hoe werkt een infrarood sauna?

Sauna’s werden rond 1100 door de Finnen in de wereld geïntroduceerd. Bekend om hun genezende eigenschappen, zaten de oude Finnen lange tijd in een afgesloten ruimte gevuld met lucht verwarmd door stenen in een vuur. Soms liet men water op de stenen vallen om stoom te creëren, later ontstonden er zand- en stoombaden, en naarmate de technologie zich ontwikkelde, kwamen er meer gezondheidsvoordelen vrij. Wat begon als een traditie werd al snel een instrument van onschatbare waarde voor de gezondheid en ontspanning van mensen over de hele wereld.

Deze technologische ontwikkeling heeft geleid tot de meest heilzame sauna tot nu toe – de infraroodsauna (ook IR-sauna genoemd). Laten we naar de technologie gaan, zullen we? Het elektromagnetisch spectrum klinkt misschien als iets dat rechtstreeks uit een sciencefictionboek komt, maar het is in feite iets waar u elke dag in uw leven mee te maken hebt. Het elektromagnetisch spectrum bestaat uit de verschillende gradaties van de golflengten van het licht. Infrarood is een deel van het spectrum en is zelf onderverdeeld in drie categorieën: Verre infrarood wordt gebruikt in een IR-saunacabine en wordt hier FIR genoemd. Door deze onzichtbare lichtband te gebruiken, worden voorwerpen verwarmd zonder de lucht te verwarmen.

Een goed voorbeeld van hoe dit werkt: Stel je voor dat het een koele maar zonnige winterdag is. Je bent ingepakt en voelt dat de lucht om je heen koud is, maar als je direct in de zon staat, voel je de warmte. De zon is in staat om je te verwarmen zonder de lucht om je heen op te warmen. Dit is waar de FIR aan het werk is. Meer dan 80% van de zonnestralen zijn eigenlijk infraroodstralen. De energie die door IR-golven wordt uitgezonden, is niet zichtbaar voor het menselijk oog, maar er zijn camera’s die deze golven kunnen zien, infraroodcamera’s genoemd.

Hoe Werkt Een Infrarood Sauna

Hoe Werkt Een Infrarood Sauna?

Infrarood Sauna Therapie

Nu we een technisch begrip hebben van wat FIR is, laten we eens kijken hoe het helpt bij de genezing in het lichaam. IR saunacabines bootsen dezelfde infraroodfrequenties na die door de zon worden uitgezonden, en de weefsels in het menselijk lichaam absorberen deze golven. Dit proces wordt “resonante absorptie” genoemd en vindt plaats wanneer de frequentie van het water in de lichaamscellen overeenkomt met de frequentie van de infrarode golven. Hierbij komen gifstoffen vrij in de bloedbaan en worden ze uit het lichaam uitgescheiden. Aangezien het lichaam de warmte absorbeert en niet de lucht, begint het lichaam snel te zweten en de gifstoffen af te geven.

De Finnen hadden iets goeds in 1112, maar zoals met veel 900 jaar oude technologieën, zijn er nu betere en efficiëntere. Een conventionele sauna met hoge temperatuur kan een temperatuur van 104 graden bereiken, en de meeste mensen kunnen zo’n hitte niet lang verdragen. Bovendien leiden deze hoge warmteniveaus tot uitgedroogde neusgaten, die ontstoken en pijnlijk kunnen worden wanneer ze droog zijn. Om dit probleem te verlichten is water ingevoerd, maar het blijft een feit dat verwarmde lucht op dit niveau voor het lichaam moeilijk te verdragen is. De temperatuur in een infraroodsauna ligt meestal tussen 38 en 54 graden, een veel draaglijker (sommigen zouden zelfs zeggen comfortabele) temperatuur.

De wetenschap heeft ook aangetoond dat deze temperaturen en omgeving een efficiëntere eliminatie van toxines in het lichaam bevorderen, zoals blijkt uit de verminderde hoeveelheid water in het zweet en de verhoogde hoeveelheid toxines. De resonantie-absorptie in een IR-saunacabine blijkt ook de eliminatie van gifstoffen via de lever, de nieren en zelfs het haar te bevorderen. De voordelen van infraroodsauna’s gaan verder dan eenvoudige ontgifting: het is een efficiënte en ontspannende methode die het lichaam en de bloedsomloop stabiliseert, helpt bij gewichtsverlies, pijn verlicht en stress vermindert. Wij zijn allen de Finnen dankbaar dat zij de bal aan het rollen hebben gebracht, maar de toekomst behoort toe aan de infrarood sauna.

Infrarood warmtecabine

Zonlicht behoort tot een breed spectrum van frequenties, waaronder ultraviolet licht en infrarode stralen. Zichtbaar zonlicht zit in het middelste spectrum. Bij lagere frequenties verandert het licht in ultraviolette stralen die zonnebrand kunnen veroorzaken. Bij hogere frequenties verandert het licht in zachte infraroodstralen. Infrarood warmte is overal, zelfs in de palm van uw hand. Er zijn korte (licht), middellange en lange (warmte) stralen, variërend van 0,76u tot 1000u. De 6 tot 14 uur durende infraroodstralen zijn bijzonder heilzaam voor het menselijk lichaam. Daarom werken de infraroodelementen van infraroodsauna’s in dit frequentiebereik.

Waarom infrarood dieptewarmte?

Omdat infrarood tot 45 mm diep in uw lichaam doordringt, zweet u veel meer dan in een conventionele sauna. Onzuiverheden worden uit uw huid gezogen bij lagere, aangenamere temperaturen. Verhoogt de bloedsomloop en versterkt uw cardiovasculaire systeem Terwijl uw lichaam de zweetproductie verhoogt om af te koelen, werkt uw hart harder om bloed rond te pompen, waardoor u de conditionele voordelen van continue lichaamsbeweging bereikt. Door de bloedvaten te verwijden en het bloed van zuurstof te voorzien, voelt u zich energieker en krijgt uw huid een mooie, jeugdige gloed. Regelmatig saunagebruik kan een vergelijkbaar effect hebben op het cardiovasculaire systeem als hardlopen, en regelmatig saunagebruik kan net zo effectief calorieën (verbranden).

14 goede redenen om te baden in de zuiverende warmte van de infraroodsauna

1. gemakkelijke gewichtscontrole

In slechts een sessie van 30 minuten verbrandt uw lichaam tot 1000 calorieën. Had u ooit kunnen denken dat afvallen zo snel, gemakkelijk en plezierig kon zijn? De veilige infraroodwarmte verhoogt de zweetproductie van het lichaam. Om af te koelen gaat het hart harder werken door het bloed rond te pompen, wat de conditionele voordelen van continue lichaamsbeweging oplevert.

Ook bij 45 graden wordt lichaamsvet oplosbaar en kan het door zweten worden verwijderd. Een infraroodsauna zal een anti-cellulitisprogramma aanzienlijk versnellen, aangezien de infraroodstralen diep in de weefsels doordringen, waar de warmte beter beschikbaar is. De infraroodsauna kan helpen bij gewichtsverlies door de stofwisselingsprocessen van de vitale organen en de endocriene klieren te versnellen, wat leidt tot aanzienlijk gewichtsverlies tijdens een saunasessie.

2. ontgift je lichaam

Wetenschappelijke analyse toont aan dat zweet dat door infraroodwarmte wordt geproduceerd 5-6 keer meer toxines, vet en onzuiverheden bevat dan normaal zweet. Neem plaats in de infrarood sauna en geniet van het ongeëvenaarde vermogen om opgeslagen afvalstoffen (toxines, vet, cholesterol en zware metalen) te elimineren. Verre infrarood sauna’s worden door gezondheidsdeskundigen over de hele wereld erkend als misschien wel de meest effectieve methode om chemische en zware metalen toxines uit het lichaam te verwijderen. “Ongeneeslijk geachte chronische ziekten verdwijnen vaak als de giftige chemicaliën zijn verdwenen.

Aangezien de ver infrarood sauna de veiligste, meest doeltreffende en goedkoopste manier is om opgeslagen gifstoffen te zuiveren, is het een must voor elk huishouden. Conventionele sauna’s vereisen hoge luchttemperaturen om onzuiverheden aan het lichaam te onttrekken, terwijl de infraroodsauna tot 45 mm rechtstreeks in het lichaam kan doordringen. Onzuiverheden kunnen worden uitgestoten bij lagere en aangenamere temperaturen. Wanneer de lichaamstemperatuur stijgt als gevolg van de infraroodwarmte, treedt zweten op en neemt de bloedcirculatie toe.

De spieren en organen worden gestimuleerd en giftige afvalstoffen (vet, zware metalen en andere gifstoffen) worden door zweten uit het lichaam verwijderd. “Resonante absorptie” is het proces waarbij de frequentie van de ver-infrarood sauna overeenkomt met de frequentie van het water in de menselijke cel. Deze onzichtbare ver-infrarode lichtstralen zijn afkomstig van verschillende ver-infraroodstralers. Dit ver-infrarood licht dringt diep door in het vet en de spieren van het lichaam. Omdat de luchttemperatuur ook veel lager blijft dan in een conventionele sauna, voelt de persoon

3. medisch getest door deskundigen over de hele wereld

Op babyafdelingen in ziekenhuizen zijn couveuses vaak uitgerust met infraroodverwarmers om pasgeborenen warm te houden. Onlangs zijn grote medische successen geboekt bij het gebruik van infrarood licht voor de behandeling van wonden en brandwonden. In België wordt het vaak gebruikt voor de behandeling van mondzweren veroorzaakt door chemotherapie bij kankerpatiënten. Het is veilig in gebruik en u kunt erop vertrouwen dat het werkt.

4. veilige, comfortabele pijnverlichting

Medische professionals gebruiken al tientallen jaren infraroodlampen om spier- en gewrichtsproblemen te behandelen. De doordringende warmte geeft u opmerkelijke verlichting en genezing. Infrarode energie heeft veel therapeutische effecten. Het wordt doeltreffend gebruikt bij de behandeling van artritis, bursitis, fibromyalgie, rugpijn, verstuikingen en pijn in spieren en gewrichten. Niet-invasieve hulpmiddelen voor de behandeling van pijn leggen uit: “Het werkingsmechanisme is in zekere zin eenvoudig.

Het heeft te maken met vasodilatatie, het verhogen van de bloedstroom en de plaatselijke temperatuur. De doordringende infraroodenergie voorziet het behandelde weefsel van voedingsstoffen en zuurstof en stimuleert tegelijkertijd de eliminatie van opgehoopte gifstoffen”. Infrarood vermindert het melkzuurgehalte in het lichaam. Melkzuur is een bijproduct van de spierstofwisseling dat pijn en stijfheid veroorzaakt, vooral na het sporten.

5. een mooie, jeugdige huid

Infraroodwarmte draagt bij tot de ontwikkeling van het capillaire netwerk van het lichaam. Dit verhoogt de bloedcirculatie naar de oppervlakte van de huid. Samen met de reinigende werking van infraroodwarmte zult u een verbetering merken in de textuur, teint en teint van uw huid. Het kan ook ruwheid van de huid elimineren, waardoor uw huid babyzacht en glad aanvoelt. Het kan de schade van littekens verlichten en u een stralende gloed geven.

6. meer welzijn en gezondheid ervaren

U zult genieten van het opmerkelijke verschil dat deze sauna in uw leven zal brengen. De comfortabele, lage warmte maakt het aangenaam voor het hele gezin, en u voelt zich uitgerust, verjongd en met een hernieuwde levenslust.

7. uw immuunsysteem en cardiovasculair systeem te verbeteren

Infraroodsauna’s zijn erg populair in Europa omdat ze het immuunsysteem en de bloedvaten versterken, waardoor u meer vitaliteit en energie krijgt voor uw dagelijkse taken. Een saunabeurt van 30 minuten produceert ongeveer evenveel zweet als een hardlooprondje van 10 kilometer. Terwijl uw lichaam de zweetproductie verhoogt om af te koelen, werkt uw hart harder om de bloedsomloop te stimuleren, waardoor uw cardiovasculaire systeem verbetert.

Verbeterde circulatie verlicht acne, eczeem, psoriasis, brandwonden, wonden en snijwonden. Open wonden genezen sneller en littekenvorming wordt verminderd. Perifere bloedvaten verwijden zich om spieren en zachte weefsels te ondersteunen, terwijl zuurstofrijk bloed naar zuurstofarme spieren wordt geleid. Met de infraroodsauna kunnen zelfs mensen die zich anders niet kunnen of willen inspannen, een cardiovasculair trainingseffect bereiken.

8. blessures en ziekten herstellen sneller

Helpt bij verstuikingen, verrekkingen, artritis, spierkrampen en vele andere spier- en skeletaandoeningen.

9. Geweldig om op te warmen

Ga gewoon in de sauna zitten (leg uw trainingskleren in de sauna om op te warmen) voordat u gaat trainen en wacht tot u begint te zweten.

Je spieren zijn nu voorverwarmd voor stretchen, hardlopen, enz.

10. onovertroffen voor ontspanning en plezier

De onverslaanbare therapie voor slapeloosheid en onrustige slaap.

Jouw weg naar een diepe, rustgevende slaap.

11. neem tijd voor jezelf

Laat je verwennen.

Geniet van de voldoening om iets gezonds en ontspannends te doen.

12. leuk voor mensen van alle leeftijden

Van de kindertijd tot op hoge leeftijd genezen kleine pijntjes en kwaaltjes sneller – op een prettige, veilige en comfortabele manier.

13. lage temperaturen

De aangename warmte van 30 tot 45 graden Celsius zorgt ervoor dat u zich niet oncomfortabel voelt.

14. slechts 30 minuten maakt een verschil

Geniet van een sessie van 30 minuten en voel u ontspannen, verjongd en verfrist.

Hoe Werkt Een Infrarood Sauna

Hoe Werkt Een Infrarood Sauna?

Infrarood sauna: hoe te gebruiken (Infrarood cabine gids)

Een gids en tips voor, tijdens en na het bezoek aan een infraroodsauna. Als je aan een sauna denkt, heb je het ongetwijfeld al grotendeels uitgedacht – instappen en zweten. Maar dat is niet alles. Eerst en vooral moet u weten wat u moet dragen, welke temperatuur u moet kiezen en hoe lang u daar moet blijven.

Voor de infrarood sauna

Drink een vol glas water of een andere hydraterende drank, zoals een suikervrije sportdrank of kokoswater, voordat u de sauna ingaat. Drink geen koffie, frisdranken, sappen met veel suiker of alcohol. Vervolgens is het goed om een korte douche te nemen om vuil, droge huid en zeep- of lotionresten van de huid te verwijderen.

Als u een droge borstel wilt gebruiken om uw bloedsomloop te stimuleren en de voordelen van de sauna te benutten, doe dit dan voordat u gaat douchen. Het is niet nodig, maar het voelt goed! In de sauna moet u zo weinig mogelijk dragen, liefst helemaal niets. Maar als u gebruik maakt van een openbare sauna of zelfs naar de sauna van een vriend gaat, is naaktheid misschien geen optie.

Als u toch kleding draagt, draag dan ruimzittende, ademende kleding, zoals een korte broek en een tanktop of een ruim katoenen T-shirt, of zelfs een zwempak. Het mooie van een infraroodsauna is dat u kunt genieten van de voordelen van zweten bij veel lagere temperaturen. Dit is belangrijk als u niet lang tegen de warmte van een conventionele sauna kunt.

Als sauna’s helemaal nieuw voor u zijn en u nog nooit in een gids over infraroodsauna’s hebt gekeken, begint u uw infraroodsaunasessies bij ongeveer 52 graden Celsius. Als u zich daar prettig bij voelt, verhoogt u de temperatuur telkens met ongeveer 5 graden tot u de temperatuur hebt bereikt waarbij u zich prettig voelt voor de tijd die u in de sauna wilt doorbrengen. Al onze sauna’s zijn ingesteld op 63 graden Celsius. In onze privé éénpersoonssauna, echter, bepalen wij de temperatuur.

Tijdens de infrarood sauna

Hoe lang u in de sauna blijft, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste, luister naar je lichaam en blijf niet te lang treuzelen. Als infraroodsauna’s nieuw voor u zijn, moet u er rekening mee houden dat u meestal pas na 10-15 minuten begint te zweten. Als u zich flauw, claustrofobisch of ongemakkelijk voelt, kunt u de saunagang inkorten, de saunadeur openen of een douche nemen om af te koelen. Als u eenmaal gewend bent aan het saunabezoek, zult u een langer verblijf kunnen verdragen. Een gemiddelde saunabeurt duurt ongeveer 30 minuten.

U kunt drankjes meenemen in de sauna, maar ook hier alleen water of sportdrank. Drink geen cafeïnehoudende dranken of alcohol voor of tijdens uw saunabeurt. U moet een deksel of dop hebben voor elke container die u meeneemt naar uw saunabeurt in onze faciliteit om schade aan de apparatuur te voorkomen.

Na de infrarood sauna

Neem na uw saunabeurt een warme tot koele douche om zweet en gifstoffen van uw huid te verwijderen. Vermijd, indien mogelijk, het gebruik van zeep en vooral lotion op uw huid, want die verstoppen de pas gereinigde poriën alleen maar. Als u het afspoelt met koud water, zullen uw poriën snel sluiten en uw huid zal ongelooflijk en natuurlijk glad aanvoelen. Misschien hebt u behoefte aan ontspanning voordat u uw dag voortzet. Luister naar je lichaam. Een sauna is ontspannend, dus waarom niet genieten van de verkwikkende effecten.

Tips voor het gebruik van een infraroodcabine

Het is goed om een flesje water mee te nemen om te drinken terwijl u in de infraroodsauna zit. Soms worden medicijnen die we hebben ingenomen, opgeslagen in vetcellen. Sommige mensen zeggen dat we herinneringen en gevoelens in onze cellen hebben opgeslagen. Wanneer het infrarode licht je lichaam binnenkomt en de cellen wakker maakt, kun je oude gevoelens ervaren of oude medicijnen proeven.

Dit is niet abnormaal en is een goed teken dat u uw lichaam ontdoet van iets dat er niet thuishoort. Kinderen onder de vijf jaar mogen helemaal niet in de sauna. Oudere kinderen moeten altijd onder toezicht staan. Als u zwanger bent of een ernstige ziekte heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u een sauna gebruikt.

Hoe Werkt Een Infrarood Sauna

Hoe zuinig is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is een vorm van stralingsverwarming, wat betekent dat het objecten in een ruimte verwarmt in plaats van de lucht. Omdat infrarode golven door oppervlakken worden geabsorbeerd, is dit type verwarming zeer efficiënt en kan het de energiekosten helpen drukken. In feite worden infraroodverwarmingen vaak gebruikt in industriële toepassingen waar grote hoeveelheden warmte nodig zijn, zoals in magazijnen of fabrieken. Bovendien zijn infraroodverwarmingen minder duur in het gebruik dan andere soorten verwarmingssystemen, waardoor ze een budgetvriendelijke optie zijn voor huiseigenaars. Dus, als u op zoek bent naar een economische manier om uw huis te verwarmen, kan infraroodverwarming de juiste keuze voor u zijn.

Hoe lang kan men voor een infraroodlamp zitten?

Hoe lang kan men voor een infraroodlamp zitten?
Als het op infraroodlampen aankomt, is er geen pasklaar antwoord. Hoe lang u veilig voor een infraroodlamp kunt zitten, hangt af van een aantal factoren, waaronder de intensiteit van het licht en de afstand tot de bron. Over het algemeen is het veilig om 15-20 minuten per keer voor een infraroodlamp te zitten. Als u echter zwanger bent of een gevoelige huid heeft, kunt u het beste een arts raadplegen voordat u een infraroodlamp gebruikt. Bovendien is het belangrijk om nooit rechtstreeks in het licht te kijken, omdat dit uw ogen kan beschadigen. Met deze voorzorgsmaatregelen in gedachten, kunt u op een veilige en gezonde manier genieten van de voordelen van infraroodtherapie.

Kun je je verbranden aan infrarood?

Nee, u kunt zich niet verbranden aan infraroodstraling. Infraroodstraling is een vorm van elektromagnetische straling die onzichtbaar is voor het blote oog. Het heeft een langere golflengte dan zichtbaar licht, wat betekent dat het minder energie bevat. Daarom wordt infraroodstraling gebruikt in bijvoorbeeld warmtelampen en infraroodsauna’s – het produceert warmte, maar niet genoeg om brandwonden te veroorzaken. Maak u dus geen zorgen – u kunt zich niet verbranden aan infraroodstraling.

Ontdek de voordelen van een Bioptron lamp

Ontdek ook de vacuummachine van Vacsy

Hoe Werkt Een Infrarood Sauna?