Houtsoorten voor een infrarood sauna

Een infrarood sauna kopen met het beste hout? Kies voor de unieke infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 infraroodcabine verkoper in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Houtsoorten Voor Een Infrarood Sauna

Stap 1 van 2

Houtsoorten Voor Een Infrarood Sauna
Houtsoorten voor een infrarood sauna

Houtsoorten voor een infrarood sauna – lindenhout vs. red cederhout

Red cedar vs. lindenhout: kies het hout voor uw infraroodsauna dat het beste bij uw wellnessbehoeften past. De keuze voor een infraroodsauna zal een enorme impact hebben op uw gezondheid en welzijn, en uw levensstijl op alle vlakken verbeteren. Kiezen voor een infraroodsauna in uw huis is een duidelijk teken dat u klaar bent voor een enorme verandering van binnenuit. De warme stralen van het infrarode lichtspectrum nodigen u uit om u te koesteren in hun frequentie terwijl u geniet van een groot aantal gezondheidsvoordelen.

U zult waarschijnlijk veel tijd doorbrengen in uw gezondheidsoase. Infraroodsauna’s zijn de ultieme uitdrukking van een duizenden jaren oude evolutie in warmtetherapie: deze met de hand vervaardigde toestellen combineren de eeuwenoude wijsheid van warmtetherapie met spitstechnologie. Infrarood sauna’s zijn het best te begrijpen als lichtbaden; hoewel het infraroodspectrum onzichtbaar is voor het oog, omringt het trillingsveld van dit warme licht uw hele wezen. De frequentie van het licht is coherent met de moleculaire structuur van de epidermis en dringt gemakkelijk door tot voorbij de eerste huidlagen in de zachte weefsels van het lichaam.

Terwijl uw lichaam zich opent voor de helende lichtstralen en zich aanpast aan de frequentie van het infrarode licht, moet u ervoor zorgen dat het hout rondom dit lichtbad rustgevend voor u is. Nadat u hebt beslist over de grootte van de sauna die u wilt, kiest u het hout van uw voorkeur. Wij gebruiken alleen milieuvriendelijk hout dat met de hand wordt geplukt uit de grote Canadese bossen.

U kunt kiezen tussen Red Cedar en Bass hout. Beide zijn prachtige opties en bieden hun eigen voordelen. Een infraroodsauna is een aanzienlijke investering, en het is raadzaam de tijd te nemen en met zo veel mogelijk informatie de houtsoort van uw voorkeur te kiezen. Kom meer te weten over de unieke kenmerken van red cedar en lindenhout, zodat u de beste keuze voor u kunt maken. Als u de belangrijkste verschillen tussen uw opties kent, kunt u de juiste keuze maken.

Houtsoorten Voor Een Infrarood Sauna
Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

De rode cederboom: aromatisch hout

Officieel wordt de Western Red Cedar gewoonlijk de Pacific Cedar of “Giant Cedar” genoemd. Wanneer deze bomen tot timmerhout worden verwerkt, verandert hun naam om hun rijke aroma te weerspiegelen: Aromatisch Red Cedar. Red Cedarhout wordt zeer gewaardeerd om zijn dieprode kleur en therapeutisch aroma. Deze winterharde boom is populair bij houtbewerkers omdat hij niet rot en gegarandeerd een leven lang meegaat. De Western Red Cedar behoort tot de cipresfamilie, waartoe de meeste cederondersoorten behoren; hij is eigenlijk nauwer verwant aan de jeneverbes. Het aroma van de rode ceder wordt gebruikt in de aromatherapie, zowel als wierook als in de vorm van etherische olie.

Red Cedar en Aromatherapie

Red Cedar wordt over de hele wereld gebruikt in verschillende vormen van aromatherapie. Aromatherapeuten geloven dat het inhaleren van verwarmde Red Cedar berichten stuurt naar een specifiek gebied van de hersenen, het limbisch systeem. Dit deel van de hersenen beïnvloedt het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het tot stand brengen van een toestand van ontspanning. Voorstanders van aromatherapie geloven dat het aroma van rode ceder, bij inademing door het verhitte hout, verschillende biologische effecten kan hebben, waaronder: Verlaagt de bloeddruk, brengt ontspanning en versterkt het immuunsysteem.

We zijn ontworpen om een uitgebreide zintuiglijke ervaring te bieden die je krachtig in een para-sympatische staat brengt (kalmte en ontspanning) waar diepe genezing kan plaatsvinden. De aromatherapie van rode ceder vult de intense ervaring van de infraroodsauna aan om u nog meer in een staat van ontspanning te brengen. Het kalmerende effect van aroma ceder versterkt de allesomvattende cascade van gezondheidsvoordelen van infrarood sauna therapie. Naast de voordelen van het Himalayazout dat de wanden van de infraroodsauna bekleedt, de medicinale lichttherapie en, natuurlijk, de stralen van het infraroodlicht, voegt het aroma van rode ceder een diep therapeutische en ontspannende vorm toe aan uw ervaring.

Red Cedar is een uitstekende keuze voor uw persoonlijke infraroodsauna; dit hout gaat een leven lang mee en blijft de kalmerende effecten van zijn unieke aroma afgeven. Dit winterharde hout heeft ook een prachtige kleur: van dieprood tot paars, dit hout verleidt het oog en is een visuele aanwinst voor uw woning. Als uw smaak gedurfd en mooi is, is Red Cedar ongetwijfeld het hout voor u.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend
Houtsoorten Voor Een Infrarood Sauna

Lindehout of lindehout: de subtiele keuze

Linde (of Basswood) is net zo’n subtiele houtsoort als Red Cedar gewaagd is. Kalk is duurzaam en gaat een leven lang mee. Wij bieden de keuze tussen Red Cedar en Basswood, beide houtsoorten bieden een levenslange garantie, maar de zintuiglijke ervaring van deze twee houtsoorten zal tegengesteld zijn.

Als u op zoek bent naar een geurloze houtsoort, is lindenhout de juiste keuze voor u. Als u gevoelig bent voor aromatherapie of om andere redenen geen geur wilt waarnemen van uw infraroodsauna, kies dan voor het geurloze bas-hout. Dit onopvallende hout past harmonieus in uw woning omdat de kleur doet denken aan een licht wit of lichtbruin.

In tegenstelling tot de diepe rode en paarse tinten van cederhout, past lindenhout onopvallend in uw huis. Als u op zoek bent naar een geurloze infraroodsauna met een subtielere kleurstelling, dan is Basswood perfect voor uw doeleinden. Als u voor limoen kiest en later aromatherapie met cederhout wilt, kunt u altijd essentiële olie van cederhout in de sauna brengen of wierookstokjes van cederhout aansteken. Voor mensen die erg gevoelig zijn voor geuren, is lindenhout een betere keuze. De zachte kleur van Basswood past in uw huis zonder opdringerig te zijn.

Red Cedar vs. Basswood: gedurfd en mooi of ingetogen elegantie

Uiteindelijk is het hout dat u kiest voor de structuur van uw infraroodsauna een persoonlijke beslissing. Voor de stoutmoedigen onder u die op zoek zijn naar een diepe, rijke kleur met een bijpassend aroma, is er Red Cedar. Als u op zoek bent naar een onopvallende houtsoort, zult u blij zijn met de geurloze en zachte kleur van Basswood. Uw bezoek aan de infraroodsauna zal u van binnenuit transformeren. Uw gezondheid en welzijn zullen nieuwe hoogten bereiken als u profiteert van de waterval van gezondheidsvoordelen die mogelijk zijn door blootstelling aan infrarode golflengtes.

Zowel Basswood als Red Cedar gaan een leven lang mee. Bij de keuze van het hout voor de structuur van uw sauna moet u beslissen of u wilt genieten van de begeleidende aromatherapie van de geur van Red Cedar in combinatie met zijn sterke en mooie kleur, of dat u de voorkeur geeft aan een geurloze houtsoort met een subtiele kleur.

U zult veel tijd in uw gezondheidsoase doorbrengen, uw infraroodsauna zal een integraal deel van uw huis en dagelijks leven worden, dus kies het hout dat het best bij uw behoeften past. Red Cedar of Basswood bieden een veilige en transformerende structuur om de helende stralen van infrarood licht te absorberen. Geniet van uw reis en beperk u tot de keuze van het hout om de ervaring van uw infraroodsauna te optimaliseren.

Ontwerp infrarood sauna

Als het gaat om infrarood sauna’s, zijn er een heleboel factoren te overwegen in het ontwerpproces. Niet alleen moet u beslissen over de grootte en vorm van de sauna, maar u moet ook de juiste materialen en functies kiezen. Het goede nieuws is dat er een verscheidenheid aan infrarood sauna’s op de markt is, dus u moet in staat zijn om er een te vinden die aan uw wensen voldoet.

Als u echter een echt persoonlijke ervaring wilt, kunt u overwegen uw eigen infraroodsauna te ontwerpen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de sauna precies is wat u wilt en nodig hebt. Het proces kan in eerste instantie ontmoedigend lijken, maar met een beetje onderzoek en planning, kan het verrassend eenvoudig zijn om een infraroodsauna te ontwerpen die perfect voor u is.

Als het gaat om het kiezen van de grootte van uw infrarood sauna, zijn er een paar dingen in gedachten te houden. Ten eerste moet u beslissen hoeveel mensen u wilt kunnen passen in de sauna op een moment. Dit zal u helpen bepalen van de totale grootte van de sauna. Bovendien moet u rekening houden met de hoogte van het plafond. Hoe hoger het plafond, hoe meer warmte kan worden opgebouwd, dus als u wilt een zeer hete sauna ervaring, wilt u misschien een hoger model te kiezen. Als de ruimte beperkt is, kan een korter model een betere optie zijn.

Wat materialen betreft, zijn er een paar verschillende opties beschikbaar. Het meest populaire materiaal voor infraroodsauna’s is ceder, omdat het een zeer goede warmtegeleider is. Andere opties zijn hemlock en sparrenhout, maar cederhout is veruit de meest populaire keuze. Als u echter een meer aangepaste look wilt, kunt u altijd een ander materiaal kiezen voor de buitenkant van de sauna. Dit kan van alles zijn, van steen tot glas tot metaal. Het hangt echt af van uw persoonlijke voorkeuren en budget.

Voor zover de functies gaan, zijn er een paar dingen die u zou willen overwegen toe te voegen aan uw infrarood sauna. Een populaire optie is het afspelen van muziek, zoals veel mensen genieten van het luisteren naar muziek terwijl ze ontspannen in de sauna. Daarnaast kunt u een televisie toe te voegen, zodat u uw favoriete programma’s te bekijken terwijl je zweet. Als u van plan op het gebruik van de sauna regelmatig, wilt u misschien ook een ingebouwde kachel toe te voegen, zodat u kunt de temperatuur van de sauna te controleren. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat de sauna altijd op een comfortabele temperatuur is.

Infrarood sauna helpt u om te zweten, te ontgiften en gewicht te verliezen

Infrarood sauna’s zijn ontworpen met als enig doel u te helpen uw lichaam te ontgiften en te verjongen. Niet alleen helpen ze uw lichaam bij het afvoeren van gifstoffen, maar infraroodstraling dringt diep door in de huid om genezing te bevorderen in combinatie met stoom- of saunawarmtetherapie.

Als het gaat om gewichtsverlies, is ook aangetoond dat infrarood behandelingen ontstekingen verminderen (dat is waarom mensen die lijden aan artritis vaak verlichting vinden in een infrarood kamer). Deze kamers werken goed omdat ze een hetere temperatuur creëren dan een traditionele diathermiebehandeling terwijl ze minder energie verbruiken. Dit betekent dat de patiënt wordt blootgesteld aan een mildere en toch effectievere behandeling van zijn hele lichaam, niet slechts een klein deel.

Een infrarood sauna verhoogt uw lichaamstemperatuur, waardoor u gaat zweten en gifstoffen uit uw lichaam worden verwijderd. Dit proces helpt ook de bloedsomloop te verbeteren en pijn en stijfheid in de spieren te verminderen. Als uw lichaamstemperatuur stijgt, verwijden de bloedvaten zich en wordt er meer bloed naar de oppervlakte van de huid geleid. Deze verhoogde bloedstroom vervoert zuurstof en voedingsstoffen die de genezing bevorderen. De diepe warmte die door infraroodstraling wordt gegenereerd, helpt ook om gespannen spieren los te maken en gewrichtspijn te verlichten.

Ontgifting is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid en het voorkomen van ziekten. Wanneer zweetklieren worden geactiveerd, laten ze gifstoffen los die zich in het lichaam hebben opgehoopt, zoals zware metalen, pesticiden en chemicaliën. Als deze gifstoffen niet uit het lichaam worden verwijderd, kunnen ze zich ophopen en ziekte veroorzaken. Het is aangetoond dat regelmatig saunagebruik het lichaam helpt bij het afvoeren van gifstoffen en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Gewichtsverlies is vaak een neveneffect van het gebruik van een infraroodsauna, omdat het helpt calorieën te verbranden. Als uw lichaamstemperatuur stijgt, neemt uw hartslag toe en begint u te zweten. Uw lichaam moet hard werken om zichzelf af te koelen, waardoor het calorieën verbrandt. Met een enkele sessie in een infraroodsauna kunt u tot 600 calorieën verbranden, wat hetzelfde is als 30 minuten hardlopen in een gematigd tempo. Bovendien helpen infraroodsauna’s de bloedsomloop te verhogen en de celvernieuwing te bevorderen, wat ook kan bijdragen aan gewichtsverlies.

In het algemeen bieden infrarood sauna’s een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen die uw kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Als u op zoek bent naar een manier om uw lichaam te ontgiften, pijn te verlichten of gewicht te verliezen, is een infraroodsauna wellicht iets voor u.

Een mooie huid met een infrarood sauna

Een infrarood sauna is een type sauna dat gebruik maakt van licht om warmte te creëren. Deze vorm van sauna wint steeds meer aan populariteit omdat mensen leren over de vele voordelen die het biedt. In tegenstelling tot een traditionele sauna, die vrij hard kan zijn voor de huid, verwarmt een infraroodsauna het lichaam van binnenuit. Dit zorgt voor een diepere, meer reinigende transpiratie terwijl het toch zacht is voor de huid. Bovendien kunnen infraroodsauna’s helpen de bloedsomloop te verbeteren en het ontgiften te bevorderen. Voor wie op zoek is naar een mooie, gezonde huid, kan een infraroodsauna een goede keuze zijn.

Infrarood Sauna Is Velig

Waarom hout in infrarood sauna?

Infraroodsauna’s zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en niet voor niets. Studies hebben aangetoond dat infrarood saunatherapie een breed scala aan gezondheidsvoordelen kan bieden, waaronder een verbeterde bloedsomloop, verminderde stressniveaus, en een verbeterde ontgifting. Echter, niet alle infrarood sauna’s zijn gelijk. Bij het kopen van een infraroodsauna is het belangrijk om te letten op de bouwmaterialen. De beste infrarood sauna’s zijn gemaakt van natuurlijk hout, wat bijdraagt aan een aangenamere en ontspannende omgeving. Hout geleidt warmte ook beter dan andere materialen, waardoor het effectiever is in het leveren van de diepe penetratie die nodig is voor infrarood sauna therapie. Voor de best mogelijke ervaring moet u een infraroodsauna kiezen die gemaakt is van hout van hoge kwaliteit.

Wat heeft u nodig om een infrarood sauna te bouwen?

Als u overweegt uw eigen infraroodsauna te bouwen, zijn er een paar dingen die u nodig hebt om te beginnen. Ten eerste heeft u een infrarood saunakachel nodig. Deze kachels zenden infraroodgolven uit die het lichaam binnendringen en zorgen voor een diepe, ontspannende warmte. U hebt ook een soort behuizing nodig voor het verwarmingselement – een eenvoudige doos of kast is voldoende. Tenslotte hebt u een stroombron nodig voor het verwarmingselement. Als u al deze onderdelen hebt, kunt u beginnen met het samenstellen van uw sauna!

Kunt u zelf een infrarood sauna maken?

Een infraroodsauna is een geweldige manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften, en het kan gemakkelijk in uw huis worden geïnstalleerd. U kunt een infraroodsauna-bouwpakket kopen, maar het is ook relatief eenvoudig om zelf een sauna te bouwen. Infrarood sauna’s werken door het verwarmen van de lucht om u heen, in plaats van te vertrouwen op hete stenen of stoom. Dit betekent dat u een lagere temperatuur kunt gebruiken, wat voor de meeste mensen comfortabeler is. Het betekent ook dat de sauna niet zo groot hoeft te zijn als een traditionele sauna, waardoor hij gemakkelijker in uw huis te installeren is. Als u handig bent met gereedschap en een beetje timmervaardigheid hebt, kunt u uw eigen infraroodsauna met gemak bouwen.

Heb je last van een winterdepressie? Bioptron lichttherapie kan een oplossing bieden

Ontdek ook onze fitness trilplaten !

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend