Versterk uw immuunsysteem met een X-Trend infraroodsauna

U wilt terug slapen als een roosje en uw slaapkwaliteit verbeteren. Ga dan voor de beste X-Trend infraroodsauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:


Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infraroodsauna
x-trend infraroodsauna en immuunsysteem

Een X-Trend infraroodsauna versterk uw immuunsysteem 

Een verslag over hoe saunabezoek de immuunrespons kan verbeteren. Een virusepidemie van wereldwijde omvang daagt ieder van ons uit om onze persoonlijke immuunrespons onder de loep te nemen. Als er ooit behoefte was aan een discussie over wat wij op individueel niveau kunnen doen om onszelf, onze gezinnen en onze gemeenschap te beschermen tegen binnendringende virusinfecties, dan is dit het moment. Hoewel niemand iets kan doen aan de verspreiding van virussen en hun evolutie naar steeds nieuwe stammen, is het wel mogelijk om de persoonlijke immuunrespons aan te passen en te verbeteren.

Preventieve zorg wordt dus een gerichte maatregel om de biologische reactie op bedreigende virussen op individueel niveau te verbeteren, vooral omdat de wereldwijde verspreiding van nieuwe stammen van virale pathogenen vaak bijna onmogelijk te stoppen is. Wanneer de wereld om ons heen oncontroleerbaar en chaotisch aanvoelt, wat kunnen wij dan op individueel niveau doen om onze immuniteit te versterken? Dit artikel biedt een gelegenheid om de aard van de menselijke immuunrespons als systeem te onderzoeken, correlerende en oorzakelijke factoren die de persoonlijke immuniteit kunnen verzwakken, en hoe saunabezoek uw algemene reactie op vreemde ziekteverwekkers kan verbeteren.

X-Trend Infraroodsauna
x-trend infraroodsauna

Hoe werkt het immuunsysteem?

Een basisoverzicht van de afweermechanismen van het lichaam. Het immuunsysteem werkt vooral op een onwillekeurig niveau, zodat de meeste mensen nauwelijks merken dat het werkt als alles in orde is. In werkelijkheid werkt dit geïntegreerde netwerk van cellen, weefsels en organen de klok rond om het lichaam te beschermen tegen aanvallen van buitenaf, afkomstig van schadelijke bacteriën, milieufactoren, virussen en zelfs interne celmutilieën.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Werking van het immuunsysteem 

Een basisoverzicht van de afweermechanismen van het lichaam. Het immuunsysteem werkt vooral op een onwillekeurig niveau, zodat de meeste mensen nauwelijks merken dat het werkt als alles in orde is. In werkelijkheid werkt dit geïntegreerde netwerk van cellen, weefsels en organen de klok rond om het lichaam te beschermen tegen aanvallen van buitenaf, afkomstig van schadelijke bacteriën, milieufactoren, virussen en zelfs interne celmutilieën.

Volgens het Tijdschrift over immuunreacties van het National Center of Biotechnology Information voert dit systeem drie basistaken uit om het lichaam te beschermen:

  • Bestrijdt pathogene kiemen (ziekteverwekkers) zoals bacteriën, virussen, parasieten of schimmels en verwijdert ze uit het lichaam.
  • Om verontreinigende stoffen uit het milieu te herkennen en te neutraliseren, en
  • Om ziekteverwekkende veranderingen in het lichaam, zoals kankercellen, te bestrijden.

Het immuunsysteem zelf bestaat uit twee primaire subcategorieën, het adaptieve en het aangeboren deel. Beide delen werken samen om een goede verdediging van het lichaam te verzekeren, en beide zijn nodig. De adaptieve tak van het immuunsysteem speelt een cruciale rol wanneer we onze immuniteit beginnen te “trainen” door middel van verschillende praktijken. In wezen begint de X-Trend infraroodsauna onze immuunrespons te trainen tot een hoger prestatieniveau, net als een atleet, door de microdosering van gecontroleerde positieve stress op het lichaam van buitenaf, net als bij sport.

De technische term voor dit aanpassingsproces dat elke cel of elk organisme doormaakt, heet hormese. Het proces van hormese toont aan dat het mogelijk is het immuunsysteem te trainen tot hogere prestatieniveaus met behulp van een specifiek protocol! Wanneer u begrijpt hoe het immuunsysteem werkt, komt u aan de drempel van het ervaren van de cruciale rol die saunabaden kunnen spelen bij het stimuleren van de immuniteit.

X-Trend Infraroodsauna
x-trend infraroodsauna

X-Trend infraroodsauna kan immuniteit bij sporters verhogen

Uit een studie blijkt dat het aantal witte bloedcellen bij atleten hoger is na een enkele X-Trend infraroodsauna sessie. Voor mensen die op de dag van een atletiekwedstrijd willen kunnen presteren, is het van cruciaal belang dat hun immuniteit hoog is, zodat ze niet ziek of uitgeput raken als het erop aankomt. Het ligt in de aard van wedstrijdsport dat degenen die op de dag van de wedstrijd zowel goed getraind als gezond zijn, in een veel gunstiger positie verkeren dan hun tegenhangers met een minder goed immuunsysteem. In een studie, gepubliceerd in het Journal of Human Kinetics, werden twee groepen gezonde mannen bestudeerd: de eerste groep bestond uit niet-atleten en de tweede groep uit elite-middenafstandslopers.

Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van een traditionele Finse sauna. Naast de warmte in de sauna voerden de deelnemers een afkoelingsprotocol uit door na het saunabad een douche van twee minuten op kamertemperatuur te nemen. Na de saunabeurt werd bij de twee studiegroepen een bloedmonster afgenomen. De resultaten waren baanbrekend wat betreft het sauna-bad en het aantal witte bloedcellen.

Hoewel zowel atleten als niet-atleten een hoger aantal witte bloedcellen hadden na een saunabeurt, waren de resultaten bij de atleten veel dramatischer. Niet alleen resulteerde het saunabad in meetbaar hogere aantallen witte bloedcellen bij atleten in het algemeen na een saunasessie, maar het toonde ook een opmerkelijke verbetering in het aantal monocyten (een specifiek type witte bloedcel dat betrokken is bij de adaptieve tak van de immuunrespons).

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Wat zijn witte bloedcellen en hoe beïnvloeden ze de immuniteit?

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een betere immuniteit zonder een achtergrond in geneeskunde of wetenschap, volgt hier een korte samenvatting van wat witte bloedcellen zijn en waarom ze belangrijk zijn:

– Er zijn veel verschillende soorten witte bloedcellen: Neutrofielen (maken ongeveer 50% uit van alle witte bloedcellen).
– Eosinofielen (vooral belangrijk bij de bestrijding van bacteriën en parasieten).
– Basofielen (vormen slechts 1 % van de witte bloedcellen)
– Lymfocyten (B- en T-cellen) (T-cellen zijn verantwoordelijk voor de directe bestrijding van vreemde indringers, terwijl B-cellen het “geheugen” van het immuunsysteem in stand houden)
– Monocyten (migreren in weefsels om dode cellen te verwijderen, maken ongeveer 12% uit van alle witte bloedcellen) (5)

Bij het ontwikkelen van een geschikt protocol om de immuunrespons te verbeteren, wordt het aantal witte bloedcellen (in hun vele vormen) een kritieke factor.


Hitteschok-eiwitten: waarom ze belangrijk zijn voor een betere immuniteit

Kleine maar krachtige eiwit-‘chaperones’, heat shock-eiwitten (HSP’s) genaamd, zijn essentieel voor het behoud van de gezondheid van het intracellulaire milieu. HSP’s werken samen met T-cellen om het afweermechanisme van het lichaam te activeren.

Zonder HSP’s zou de mens niet in staat zijn virussen, bacteriën en zelfs auto-immuunziekten te bestrijden. Van dodelijke ziekten en aandoeningen tot de gewone verkoudheid, HSP’s spelen een belangrijke rol bij de bescherming van het lichaam. Dus hoe kunnen we meer HSP’s krijgen? Elke warmtetherapie, met inbegrip van saunabaden in een X-Trend infraroodsauna, verhoogt de inwendige temperatuur om de noodzakelijke keten van biochemische reacties op gang te brengen om meer heat shock-eiwitten te produceren.

Of het nu gaat om het stimuleren van het immuunsysteem om gezond het griepseizoen door te komen, of om het bestrijden van ernstige ziekten, HSP’s zijn een noodzakelijke bondgenoot in elke gezondheidscampagne. Je kunt ze niet voorgeschreven krijgen, kopen of innemen, maar HSP’s kunnen worden verhoogd door warmtetherapie.

Ze kunnen zelfs toenemen wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan extreme temperaturen in beide richtingen. De meeste mensen vinden onderdompeling in ijskoud water niet inspirerend, maar een X-Trend infraroodsauna wordt vaak als aangenaam en ontspannend ervaren – een plezierige en effectieve manier om de HSP’s te verhogen, wat zich kan vertalen in een grotere overvloed aan gezondheid en vitaliteit.


X-Trend Infraroodsauna
x-trend infraroodsauna

Factoren die kunnen bijdragen tot een verzwakte immuniteit

Depressie en angst

Kan onze stemming onze immuunrespons beïnvloeden? Ja, zowel angst als depressie kunnen het autonome zenuwstelsel in een staat van “vechten of vluchten” brengen en de activering van deze reactie is het tegenovergestelde van de reactie van het immuunsysteem. Wanneer het autonome zenuwstelsel overgaat in sympatische dominantie (vechten of vluchten), wordt de immuunrespons onderdrukt. Bij mensen die aan stemmingsstoornissen lijden, is het immuunsysteem verzwakt omdat het autonome zenuwstelsel in overdrive is en adrenaline en cortisol produceert als reactie op signalen van het emotionele controlecentrum van de hersenen om zich tegen een bedreiging te beschermen.

Onderzoek onder leiding van Dr Charles Raison van de Universiteit van Wisconsin-Madison heeft aangetoond dat mensen die aan ernstige depressies lijden een opmerkelijke verlichting van hun symptomen ondervinden na warmtetherapie. De resultaten van dit experiment zijn als volgt: X-Trend infraroodsauna kunnen de symptomen van depressie verlichten. Dit is niet alleen van cruciaal belang voor de geestelijke gezondheid, maar ook voor de immuniteit. Regelmatig saunagebruik in een X-Trend infraroodsauna kan de immuunfunctie helpen herstellen bij mensen met een ernstige depressie. Uit deze studie bleek ook dat angst en andere stemmingsstoornissen kunnen worden gestabiliseerd door regelmatige warmtetherapie.

Vergeet niet dat wanneer de stemming verhoogd is, het autonome zenuwstelsel kan overschakelen van “vechten of vluchten” terug naar het parasympatische zenuwstelsel, zodat de immuunrespons niet langer onderdrukt wordt. In een studie van Japanse onderzoekers bij mensen die lijden aan verschillende stemmingsstoornissen, waaronder angst, werd geconcludeerd dat regelmatig saunagebruik in een X-Trend infraroodsauna zowel direct als indirect de immuniteit kan verbeteren bij mensen die lijden aan depressie en angst. Dit dubbele mechanisme is doeltreffend in het omkeren van de stressrespons van het lichaam en ook door de fysiologie in een kunstmatige koorts te sturen waarin T-cellen en HSP talrijker worden.

Slaap en immuniteit

Een diepe en rustgevende slaap is van cruciaal belang voor de kwaliteit van de immuunrespons van een individu. Dit is vooral te danken aan de genezing die optreedt wanneer de hersengolven vertragen en de geest tot rust komt. Energie wordt terug naar binnen geleid van het beheren van de taken in de context van het leven om te rusten en te voeden.


Hoe kan de X-Trend infraroodsauna helpen bij het slapen?

Saunabaden in een X-Trend infraroodsauna verbeterd de kwaliteit van de slaap op twee belangrijke manieren:

A) Ontspanning treedt op wanneer het lichaam opwarmt in de sauna, waardoor de toestand van het autonome zenuwstelsel terugschakelt naar rust en ontspanning. Wanneer het lichaam ontspannen is, vertraagt ook de geest en komt de slaap gemakkelijk. Overmatige hoeveelheden adrenaline en cortisol houden het lichaam actief. Saunabaden keert de mechanismen die deze stoffen vrijmaken om.

B) Een dalende interne temperatuur is noodzakelijk voor het slaapproces.
Dit kan worden bevorderd door actief de kerntemperatuur te verhogen door middel van een saunabeurt voor het slapengaan, waardoor de slaap beter haalbaar wordt.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Verkoudheid en X-Trend infraroodsauna

Verkoudheid tast de economische productiviteit meer aan dan welke andere ziekte ook. Hoewel het moeilijk kan zijn om verkoudheidsvirussen op het werk of op school te vermijden, kunnen regelmatige saunabaden in een X-Trend infraroodsauna de individuele weerstand versterken. Een studie van de Universiteit van Wenen aan de afdeling fysische geneeskunde concludeerde dat: “…saunabaden waarschijnlijk de incidentie van verkoudheid vermindert”. Inzicht in het mechanisme van witte bloedcellen en HSP in reactie op verhoogde temperaturen suggereert dat regelmatige blootstelling aan verhoogde temperaturen, zoals die in X-Trend infraroodsauna’s worden aangetroffen, de weerstand tegen verkoudheid kan verhogen.

X-Trend Infraroodsauna
x-trend infraroodsauna

Stress, immuniteit en X-Trend infraroodsauna’s

Het is geen geheim dat langdurige stress het lichaam vatbaarder maakt voor ziekte. De amygdala, in wezen het emotionele centrum van de hersenen, kan samen met het autonome zenuwstelsel de gehele toestand van het fysieke zijn veranderen. Wanneer het emotionele centrum van de hersenen een reële of ingebeelde bedreiging waarneemt, worden signalen naar het autonome zenuwstelsel gezonden en gaat het hele lichaam in een overlevingsstand. In de staat van overleving wordt de immuunrespons onderdrukt omdat genezing van het lichaam minder prioriteit heeft.

Als het lichaam gedurende langere tijd in een stressreactie blijft, is de kans groter dat ziekte en kwalen zich ontwikkelen. Cruciaal voor het opbouwen van een sterke immuunrespons is het vermogen om uit de stressrespons te stappen. Er zijn veel hulpmiddelen die u kunnen helpen stress achter u te laten, en één daarvan is warmtetherapie. Terwijl het lichaam baadt in de warmte van de X-Trend infraroodsauna, begint het autonome zenuwstelsel terug te keren naar een toestand van parasympatische dominantie (rust, spijsvertering en ontspanning). De kracht om de immuniteit te versterken zit in de X-Trend infraroodsauna.

Het kan beangstigend zijn wanneer bacteriële en virale indringers onze manier van leven bedreigen, waardoor we ons vaak rechteloos en machteloos voelen. De enorme hoeveelheid potentieel schadelijke ziekteverwekkers in de wereld om ons heen is beangstigend. Een eenvoudige maatregel die wij kunnen nemen om onze persoonlijke immuniteit te verhogen en deze elementen, die buiten onze onmiddellijke controle liggen, tegen te gaan, is baden in de X-Trend infraroodsauna. Saunabezoeken zijn therapeutisch en kunnen uw immuunsysteem stimuleren. De koppeling van witte bloedcellen en HSP in reactie op verhoogde temperaturen is niets minder dan wonderbaarlijk.

Bovendien is de kracht van de X-Trend infraroodsauna om het lichaam tot ontspanning te stimuleren noodzakelijk voor het autonome zenuwstelsel om de juiste toestand te creëren waarin de immuunrespons zich kan ontplooien. Regelmatig saunagebruik kan de frequentie van verkoudheden verminderen, symptomen van depressie en angst verlichten, en ook de slaap verbeteren. Een aangename manier om het immuunsysteem te stimuleren kan een eenvoudige saunabeurt van een X-Trend infraroodsauna zijn.

Voor meer info neem contact op met onze experten of u kan ook een offerte aanvragen voor een X-Trend infraroodsauna


Mensen zoeken ook naar:

Wanneer niet in de infrarood sauna
Infraroodcabine prijs
Infrarood sauna nadelen
Infrarood sauna immuunsysteem

9 voordelen van een infraroodsauna