Inbouw infrarood sauna bij X-Trend kopen

De beste inbouw infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Inbouw Infrarood Sauna Bij X-Trend Kopen

Stap 1 van 2

Inbouw Infrarood Sauna Bij X-Trend Kopen
Inbouw infrarood sauna bij X-Trend kopen

Inbouw infrarood sauna bij X-Trend kopen

Een infraroodsauna is een geweldige manier om te ontspannen en het lichaam te ontgiften. Met zijn ingebouwde infraroodcabine biedt de X-Trend infraroodsauna alle voordelen van een infraroodsauna in het comfort van uw eigen huis. In de infraroodcabine kunt u genieten van een warmte van 40-60°C. Deze warmte brengt alle positieve effecten van een infraroodsauna met zich mee: een verhoogde bloedcirculatie, een mooier huidbeeld en verlichting van spierspanning. De ingebouwde infraroodcabine in deze X-Trend sauna biedt een behandeling voor het hele lichaam.

De voordelen van een infraroodsauna zijn talrijk, maar het is even wennen tot u zich volledig kunt ontspannen tijdens een saunabeurt in de infraroodcabine. In het begin zult u uw hartslag voelen toenemen en het kan moeilijk zijn om langer dan 10 minuten aan een stuk in de cabine te blijven. Als deze bijwerkingen na drie of vier saunabeurten verdwenen zijn, kunt u echter ten volle genieten van de ontspannende en ontgiftende werking van de infraroodsauna.

Voordelen van een ingebouwde infraroodsauna

Een ingebouwde infraroodsauna biedt zoveel positieve effecten dat het moeilijk is ze allemaal op te sommen:

  • Verlichting van spierspanning en pijn door verhoogde bloedcirculatie en verbeterd metabolisme. Bovendien heeft de X-Trend infraroodcabine een apart gedeelte voor het hoofd, wat niet alleen meer comfort biedt tijdens de saunasessie, maar ook helpt bij het verlichten van spierspanning in de nek en schouders.
  • Verbeterde huidconditie door verbeterde bloedcirculatie en ontgiftingsprocessen. De infraroodcabine van X-Trend verwarmt tot 45 °C, wat meer dan genoeg is om veel voorkomende huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis te verlichten. Bovendien dringt de straling door tot onder de oppervlakte van de huid, wat gunstig is voor de meer gevoelige huid.
  • Helpt bij veel voorkomende kwalen zoals slapeloosheid, hoofdpijn en andere chronische pijnklachten. De X-Trend infraroodcabine verwarmt tot 40-60°C, wat genoeg is om veel voorkomende lichamelijke kwalen te verlichten. Bovendien opent de warmte de poriën en verwijdert het zweten gifstoffen uit het diepe binnenste van het lichaam. Dit geeft extra verlichting van chronische pijn door de spieren en gewrichten te ontdoen van zuren.

Een infraroodsauna heeft veel voordelen, maar niet iedereen weet hoe hij of zij er optimaal van kan profiteren bij een bezoek aan een infraroodsauna. Het kan in het begin moeilijk zijn, omdat u moet wennen aan de hoge temperaturen in een infraroodcabine. Een van de grootste problemen bij een bezoek aan een infraroodsauna is het gevoel van duizeligheid als gevolg van de hoge temperaturen. Dit kan vermeden worden door voldoende ventilatie in de X-Trend infraroodcabine, zodat u nooit te lang last heeft van hoge temperaturen.

De X-Trend infraroodsauna biedt maximale ontspanning en verlichting door zijn verbazingwekkende ontwerp, dat is ontwikkeld met het comfort van de gebruiker in gedachten. Zo zijn aan weerszijden van de sauna 4 therapeutische kachels geïnstalleerd, die zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling over uw hele lichaam wanneer u rechtop in de ingebouwde infraroodsauna zit. Aangezien geen enkel deel van uw hoofd onbedekt blijft tijdens uw saunabeurt, hoeft u zich ook geen zorgen te maken dat u zich niet volledig kunt ontspannen tijdens uw verblijf in de infraroodcabine. De X-Trend infraroodsauna heeft ook een aparte ruimte voor het hoofd, wat een extra voordeel is voor gebruikers van deze saunakachel.

Al deze factoren en meer maken de X-Trend infraroodsauna een geweldige manier om het lichaam te ontgiften en u weer goed te voelen.

Inbouw Infrarood Sauna Bij X-Trend
Inbouw Infrarood Sauna Bij X-Trend Kopen

Wat zijn de vereisten voor een infraroodsauna?

Een infrarood sauna is een type sauna dat gebruik maakt van licht om warmte op te wekken. Van dit type sauna wordt gezegd dat het een positief effect heeft op de huid en de algemene gezondheid. De golflengte van het licht dat in een infraroodsauna wordt gebruikt, zou dieper in de huid doordringen dan andere soorten sauna’s. Dit kan de bloedcirculatie, de stofwisseling en de immuunfunctie helpen verbeteren.

Om een infraroodsauna te kunnen gebruiken, hebt u een cabine of ruimte nodig die groot genoeg is voor de persoon of personen die de sauna gebruiken. De hut moet goed geïsoleerd zijn en een raam hebben, zodat je naar buiten kunt kijken. Het is ook belangrijk dat er een goede ventilatie is, zodat vocht zich niet ophoopt.

De X-Trend infraroodsauna is perfect voor infraroodsauna’s. Hij neemt weinig ruimte in, is ontworpen volgens de nieuwste technologie en vervaardigd van hoogwaardige materialen. De X-Trend infra cabine biedt een zeer comfortabele ligstoel, gebogen rugleuningen met verstelbare hoofdsteunen, schouderverwarmers en een lendenverwarmingssysteem.

Is een infraroodsauna goed tegen reuma?

Reuma is een algemene term die wordt gebruikt om een verscheidenheid van aandoeningen van het bewegingsapparaat te beschrijven. De symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen elk deel van het lichaam aantasten. Er is geen universeel antwoord op de vraag of een infraroodsauna al dan niet goed is voor reuma, aangezien het effect afhangt van de individuele aandoening. Sommige mensen met reumatische aandoeningen melden echter dat tijd doorbrengen in een infraroodsauna helpt om symptomen als pijn, ontsteking en stijfheid te verlichten.

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom tijd doorbrengen in een infrarood sauna gunstig kan zijn voor mensen met reuma. De infraroodwarmte bevordert de bloedcirculatie naar het gebied, wat de genezing van het getroffen gebied kan bevorderen. Bovendien is aangetoond dat infrarood licht de lymfatische activiteit stimuleert en helpt giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Ten slotte zou warmte de bloedvaten verwijden, wat de pijn veroorzaakt door ontstekingen kan helpen verlichten.

Hoewel de infraroodsauna heilzaam kan zijn voor sommige reumapatiënten, is het belangrijk te weten dat een saunabeurt ook kan leiden tot tijdelijke uitdroging en vermoeidheid. Het is zeer belangrijk om voor en na de infraroodsauna veel water te drinken om deze of andere mogelijke negatieve bijwerkingen te voorkomen.

In een conventionele stoomsauna duurt het slechts ongeveer 10-20 minuten voordat de lichaamstemperatuur is gestegen en de bloedsomloop is gestimuleerd. Reumapatiënten moeten proberen deze tijd zittend in plaats van op de bank door te brengen als zij vinden dat liggen hun toestand verergert. Sommige mensen zeggen bijna onmiddellijk verlichting te voelen, terwijl anderen minstens een paar weken een paar keer per week naar de sauna moeten gaan voordat ze echte verbetering voelen.

Er is geen universeel antwoord op deze vraag. Het effect van een infraroodsauna op reuma varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van de specifieke aandoening en de frequentie van het saunabezoek. In het algemeen kan een saunabad in de infraroodsauna de algemene gezondheid verbeteren door de bloedsomloop te stimuleren en ontstekingspijn te verlichten. Er zij echter op gewezen dat een bezoek aan de infraroodsauna het risico van tijdelijke uitdroging en vermoeidheid kan verhogen. Als u weet dat u aan reuma lijdt, moet u er bij uw saunabezoek op letten dat u uw klachten niet verergert. U zult aangenaam verrast zijn door de resultaten!

Hoe kan een infraroodcabine mensen met reuma helpen?

X-Trend biedt ver-infraroodcabines waarin u tijdens uw saunabeurt kunt zitten in plaats van liggen. Maar ook wie liever blijft liggen, kan profiteren van de bloedsomloopbevorderende en pijnverlichtende eigenschappen van de infraroodsauna. X-Trend heeft ook grote infraroodcabines die plaats bieden aan meerdere personen tegelijk, zodat het gemakkelijker wordt voor vrienden en familie om samen tijd door te brengen tijdens uw saunabeurt.

Helpt de infraroodcabine bij reumatische klachten?

In sommige gevallen, ja. Een paar minuten in de infraroodsauna kan uw pijn en stijfheid tijdelijk verlichten door de bloedvaten te verwijden en de lichaamstemperatuur te verhogen, waardoor ontstekingen worden geremd. Zorg er echter voor dat u zowel voor als na uw bezoek aan de infraroodsauna voldoende water drinkt om uitdroging of andere negatieve bijwerkingen te voorkomen.

Inbouw Infrarood Sauna Bij X-Trend

Zijn infrarood sauna’s op lange termijn goed voor reuma?

Veel mensen die infraroodsauna’s gebruiken, melden dat hun pijn en ontsteking al na een paar sessies verlicht zijn, maar anderen hebben meer tijd nodig om resultaten te zien. Het is belangrijk te onthouden dat te lang verblijf in een infrarood sauna schadelijk kan zijn. Het is daarom raadzaam uw arts te raadplegen voordat u een behandeling voor uw artritis of andere reumatische aandoeningen begint.

Inbouw Infrarood Sauna Bij X-Trend Kopen

Helpt de traditionele stoomsauna bij reuma?

Traditionele stoomsauna’s zijn niet zo effectief bij het bevorderen van de bloedsomloop omdat ze geen ver-infrarood licht hebben, maar sommige mensen melden verlichting te voelen als ze zitten in plaats van op de bank liggen tijdens saunasessies.

Een far-infrarood sauna daarentegen lijkt meer op een natuurlijke, zweterige omgeving en kan zowel minder inspannend als efficiënter zijn. Verre infrarood licht dringt diep door in de huid en verwarmt spieren van binnenuit die niet worden opgewarmd door traditionele stoombaden of andere soorten warme baden.

Dit helpt om stijve spieren te ontspannen en hun flexibiliteit te vergroten, terwijl gewrichtspijn in het hele lichaam wordt verlicht. Bovendien bevordert tijd doorbrengen in een whirlpool de bloedsomloop zonder dat men zich hoeft in te spannen. Men gelooft dat dit effect hoge bloeddruk kan verbeteren na slechts een paar sessies, maar artsen raden aan een arts te raadplegen alvorens een behandeling te ondergaan.

Wat zijn de voordelen van saunasessies met ver infrarood?

Niet alleen ontspannen ze gespannen spieren, maar ze kunnen ook uw energie oppeppen als u zich om welke reden dan ook futloos of moe voelt. Net als bij traditionele stoombaden helpt het verblijf in een verwarmde ruimte om het bloed te zuiveren door gifstoffen weg te spoelen en de zuurstoftoevoer te vergroten. Bovendien betekent de vochtige omgeving in de cabine, die veel vocht bevat maar zeer weinig verdampt, dat er geen risico op uitdroging is, zodat u na de sessie niet veel hoeft te drinken – in tegenstelling tot een normaal bad. Bovendien helpen de hoge temperaturen om bacteriën, virussen en schimmels te doden, zodat uw lichaam beter voorbereid is om diverse infecties te bestrijden.

De infraroodcabine kan helpen bij zowel chronische als acute reuma

Als u lijdt aan pijn als gevolg van chronische of acute reuma of artritis, kan een infraroodsauna heilzaam voor u zijn. Dit komt doordat de hoge temperaturen in de cabine de doorbloeding van spieren, pezen en ligamenten verbeteren, waardoor bestaande pijn wordt verlicht en herhaling ervan wordt voorkomen. Dit werkt natuurlijk het beste in combinatie met andere fysische therapieën zoals warmtebehandelingen of ultrageluid, maar een opmerkelijk effect van deze sessies is dat ze vaak zweten aanmoedigen, wat het lichaam helpt te ontgiften. Daarom wenden veel reumapatiënten zich tot infraroodsauna’s om hun klachten te verlichten.

Voordat u een infraroodsauna gebruikt, moet u enkele voorzorgsmaatregelen nemen.

Hoe heilzaam deze saunasessies ook kunnen zijn, u moet vooraf aan uw arts vragen of hij of zij de infraroodsauna geschikt voor u vindt, vooral als u aan een hartaandoening lijdt. Ouderen moeten ook altijd een deskundige raadplegen alvorens een warmtecabine binnen te gaan, en zwangere vrouwen moeten ze uiteraard helemaal vermijden. Hoewel er niet veel gevallen zijn waarin mensen problemen hebben gehad omdat ze in een infraroodcabine hebben gewerkt of gezeten terwijl ze ziek waren, is het toch belangrijk om uw specialist te raadplegen voordat u een infraroodcabine gebruikt als u diabetes, epilepsie of een andere medische aandoening hebt – vooral als deze problemen veroorzaken met hoge koorts en oververhitting.

Bent u op zoek naar een infraroodcabine? Er zijn verschillende opties op de markt

Voordat u een infraroodcabine kiest, moet u recensies op het internet lezen en uw familie en vrienden vragen of zij ervaring hebben met dit type cabine.

Ontdek de Bioptron lamp en hoe deze werkt

Inbouw Infrarood Sauna Bij X-Trend

Wat is een ingebouwde infraroodsauna?

Een ingebouwde infraroodsauna is een type sauna dat gebruik maakt van infraroodstraling om warmte op te wekken. Dit type sauna wordt vaak aangetroffen in sportscholen en kuuroorden. De infrarode stralen dringen door in de huid en bevorderen de transpiratie. Het eindresultaat is dat je je energieker voelt omdat je hartslag toeneemt. U kunt dit type sauna vinden bij X-Trend.

Infraroodcabines zijn vaak gemaakt van materialen zoals hout, zodat ze goed passen in de meeste huisontwerpen. Dit type cabine zendt ook negatieve ionen uit, zodat de lucht gezuiverd is wanneer u terugkomt van uw training. De infrarood sauna heeft veel verschillende gezondheidsvoordelen om u te helpen fit en gezond te blijven.

U kunt een infraroodcabine voor of na uw training gebruiken, maar het is het beste om het na uw training te doen. Bij X-Trend, willen we er zeker van zijn dat u het meeste uit uw training haalt. Daarom verkopen wij infraroodsauna’s die speciaal voor dit doel zijn ontworpen.

Warmte biedt veel verschillende voordelen voor het lichaam. Warmte kan ontstekingen helpen verlichten door de bloedsomloop te verhogen en gespannen spieren los te maken. Het kan ook chronische pijn verlichten door endorfine in de hersenen vrij te maken. Een infrarood sauna maakt gebruik van stralingswarmte om deze voordelen te bieden. X-Trend infrarood sauna’s maken gebruik van radiatoren die infrarode stralen uitstralen om warmte en comfort te bieden in een ontspannen sfeer. Dit soort warmte staat in schril contrast met de “droge” warmte die men voelt wanneer men in de buurt van of boven een radiator zit, en die oncomfortabel kan zijn en de huid kan uitdrogen.

Met X-Trend infraroodsauna’s kunt u genieten van de voordelen van infraroodstraling zonder er direct aan blootgesteld te worden. De zachte warmte dringt ook diep in het lichaam door, zodat ze niet zo vaak hoeft te worden toegepast als andere soorten warmte. Het gebruik van deze techniek helpt om gespannen spieren los te maken en pijn te verlichten. X-Trend biedt infraroodsauna’s voor mensen die verlichting nodig hebben van chronische pijn, of het nu rugpijn of nekpijn is.

Deze cabines zijn geschikt voor bijna alle klimaten, omdat ze goed passen bij de inrichting van uw huis en u helpen het hele jaar door een gelijkmatige temperatuur te handhaven. De infraroodstralen die de sauna afgeeft, zorgen niet alleen voor warmte, maar zuiveren ook de lucht die u inademt. X-Trend infraroodsauna’s zijn uitgerust met veel verschillende functies, waaronder luidsprekers en geluidsisolatie, zodat ze zelfs kunnen helpen uw humeur te verbeteren na een lange dag op het werk.

Naarmate de mensen zich meer bewust worden van de voordelen van infraroodstraling voor het lichaam, worden er in steeds meer sportscholen infraroodsauna’s geïnstalleerd. Deze types sauna’s maken gebruik van dezelfde technologie als een normale infraroodsauna, maar zijn ingebouwd in een wand, waardoor ze perfect zijn voor sportscholen en spa’s. X-Trend biedt dit soort infraroodsauna’s aan voor faciliteiten die de voordelen van infraroodsauna’s beschikbaar willen maken voor hun klanten in de kleedkamer voor of na een training. X-Trend biedt deze infraroodsauna’s ook aan huiseigenaren die in hun eigen huis willen zorgen voor een gezonder lichaam en een gezondere geest.

Dit type infraroodcabine is ideaal voor wie nog nooit een infraroodsauna heeft geprobeerd, omdat hij niet geïnstalleerd hoeft te worden. Dit type cabine wordt vaak gebruikt door mensen die chronische pijn willen verlichten of een ontspannende omgeving nodig hebben na een lange dag op het werk, maar ze worden ook gebruikt om te helpen bij gewichtsverlies. X-Trend infrarood sauna’s bieden veel verschillende voordelen die uw gezondheid en welzijn op onverwachte manieren kunnen verbeteren.

De 5 voordelen van een ingebouwde infraroodsauna voor uw huis

Ontdek de volgende voordelen van een ingebouwde infraroodsauna voor uw huis:

1. betere bloedcirculatie

Wanneer u een sauna neemt, verwijden de bloedvaten in uw lichaam zich, waardoor er meer bloed kan doorstromen. De verbeterde bloedcirculatie transporteert meer zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en helpt toxines en afval te verwijderen.

2. Ontgifting

De warmte van de sauna helpt het lichaam om gifstoffen uit te zweten, wat de algehele gezondheid ten goede kan komen. Zweten is ook een van de beste manieren om het lichaam af te koelen tijdens een training of op een warme dag.

3. pijn en ongemak verlichten

De warmte en vochtigheid van de sauna kunnen helpen stijve spieren en gewrichten los te maken en pijn te verlichten.

4. gewichtsverlies

Saunasessies stimuleren de stofwisseling, waardoor het lichaam gemakkelijker calorieën kan verbranden. Dit kan helpen bij gewichtsverlies.

5. Ontspanning

Een saunabeurt is een geweldige manier om lichaam en geest te ontspannen na een lange dag op het werk of op school. Vermindering van stress is goed voor de algemene gezondheid en het welzijn.

De infrarood saunacabine van X-Trend is speciaal ontworpen voor thuisgebruik. Dankzij zijn compacte formaat kan hij overal in huis worden geplaatst. De cabine is zeer gemakkelijk te installeren en te gebruiken dankzij de vooraf geïnstalleerde onderdelen. Het heeft ook hoogwaardige infrarood verwarmingsplaten voor een optimale sauna-ervaring thuis.

Koop uw ingebouwde infraroodsauna bij X-Trend, de nummer 1 in België.

Wilt u een hoogwaardige inbouw infrarood sauna kopen? Dan ben je bij X-Trend, de nummer 1 in België, aan het juiste adres! Met een uitgebreid gamma sauna’s heeft X-Trend het perfecte model voor uw behoeften. Of u nu op zoek bent naar een traditionele Finse sauna of een moderne infraroodcabine, wij hebben iets voor elke smaak en elk budget. Dus waarom wachten? Neem vandaag nog contact op met X-Trend voor gratis infrarood sauna advies en prijzen.

De infrarood sauna brengt nieuwe sensaties

Een ingebouwde infraroodsauna is een goede investering voor uw gezondheid en welzijn. Infrarood sauna’s worden vaak vergeleken met traditionele stoombaden en bieden veel van dezelfde voordelen met extra warmte en comfort. De gebruikte infraroodwarmte dringt door tot in de diepste lagen van het huidweefsel en verbetert de bloedsomloop. Dit voert gifstoffen af uit het lichaam en ontspant pijnlijke spieren. De constante toevoer van negatieve ionen in uw cabine maakt u ook mentaal helderder en laat u beter slapen. Dus als u op zoek bent naar een gezondere levensstijl of gewoon wilt ontspannen na een lange dag op het werk, is een X-Trend infraroodcabine zeker het overwegen waard.

Een X-Trend inbouw infraroodcabine kan in uw huis worden geïnstalleerd om u maximaal comfort te bieden. Wij bieden een volledige installatieservice en zullen indien nodig ook de vloer van de cabine installeren. De deur van de infraroodsauna is gemaakt van hoogwaardig, hittebestendig glas dat uw cabine in alle seizoenen goed geïsoleerd houdt.

Neem vandaag nog contact op met X-Trend en kom meer te weten over onze infraroodcabines! Met installaties over heel België en Luxemburg, staan wij steeds tot uw dienst.

X-Trend – de nr. 1 in België voor ingebouwde infraroodsauna’s.

Hoe goed is een infraroodsauna?

Een infraroodsauna is een type sauna dat warmte gebruikt om het lichaam te ontspannen en te ontgiften. Infraroodsauna’s worden steeds populairder vanwege de vele voordelen, waaronder gewichtsverlies, een betere bloedsomloop en pijnverlichting. Een van de meest aantrekkelijke dingen aan infrarood sauna’s is dat ze kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van instellingen, van thuis tot sportscholen. Ze zijn ook betaalbaarder dan traditionele sauna’s. Of u nu op zoek bent naar een manier om te ontspannen na een lange dag of op zoek bent naar een effectieve manier om uw lichaam te ontgiften, een infraroodsauna is misschien iets voor u.

Hoe afkoelen na een infraroodsauna?

Na een ontspannende infraroodsauna-sessie is het belangrijk om goed af te koelen om duizeligheid of misselijkheid te voorkomen. Er zijn een paar eenvoudige manieren om dit te doen. Ten eerste is het belangrijk om voor en na uw saunabeurt veel water te drinken om uitdroging te voorkomen. Ten tweede neemt u een koele douche of baadt u een paar minuten in koel water. Dit helpt om uw lichaamstemperatuur geleidelijk te verlagen. Breng tot slot wat tijd door in een koelere omgeving, zoals een kamer met airconditioning of buiten in de schaduw. Als u deze eenvoudige stappen volgt, kunt u genieten van alle voordelen van een infraroodsauna zonder onaangename bijwerkingen.

Wat is de beste manier om een infraroodsauna schoon te maken?

Veel mensen zijn verbaasd te horen dat een infraroodsauna heel weinig onderhoud nodig heeft. In tegenstelling tot een traditionele sauna, die met stenen of hout moet worden verwarmd, verwarmt een infraroodsauna de lucht rechtstreeks, waardoor hij energiezuiniger is en gemakkelijker te reinigen. De beste manier om een infraroodsauna schoon te maken, is door na elk gebruik de binnenzijde af te nemen met een vochtige doek. Eenmaal per week kunt u de sauna ook grondiger reinigen door de banken te verwijderen en alle oppervlakken af te nemen met een milde zeep of reiniger. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw infraroodsauna er jarenlang als nieuw uitziet en werkt.

Inbouw Infrarood Sauna Bij X-Trend Kopen