Infrarood sauna bij depressie

Heb je vaak last van een winter depressie? Wist je dat een infrarood sauna bij depressie een groot verschil kan maken? Ontdek de infrarood sauna’s van X-Trend.

Contacteer ons vandaag nog voor onze prijzen en modellen:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Bij Depressie
Infrarood sauna bij depressie

Infrarood sauna bij depressie of winterdepressie (SAD)

Lijdt u aan seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), die kan worden bestreden met infraroodsaunatherapie? Met het aanbreken van de winter worden koud weer en kortere dagen de norm voor wie op het noordelijk halfrond woont. Deze donkere, sombere omstandigheden kunnen een rol spelen bij de seizoensgebonden depressie die onder de bevolking toeneemt. Wat is seizoensgebonden affectieve stoornis (S.A.D.)?

Norman E. Rosenthal en zijn collega’s van het National Institute for Mental Health gebruikten in 1984 formeel de term Seasonal Affective Disorder (S.A.D.) om ernstige klinische depressies te beschrijven die seizoensgebonden zijn en vooral voorkomen bij bewoners van het noordelijk halfrond, waar grote seizoensgebonden schommelingen in temperatuur en zonlicht voorkomen.

Verminderde blootstelling aan zonlicht leidt tot chemische veranderingen in het lichaam en de hersenen – minder zonlicht leidt tot minder opname van vitamine D via de huid en de ogen. Toenemende duisternis kan nadelige effecten hebben op neurotransmitters in de hersenen en de afgifte van geluksboodschappers zoals serotonine, dopamine en endorfine afremmen.

Bovendien verstoort het korter worden van de winterdagen het natuurlijke circadiane ritme van het lichaam. Wetenschappelijke onderzoekers hebben verschillende theorieën naar voren gebracht over de directe oorzaak van S.A.D. zonder afdoend bewijs te leveren. Wie ooit te maken heeft gehad met korte dagen, lange nachten, grijze luchten en koude winden, kent de verwoestende effecten die dalende temperaturen en een gebrek aan licht kunnen hebben op lichaam en geest.

Infrarood Sauna Bij Depressie

Infrarood Sauna Bij Depressie

Het menselijk lichaam en de natuur

De levendigheid van warme zomerdagen, bloeiende bloemen en groen gebladerte doen de resonantie van vreugde in ons ontbranden. Als mens is onze externe omgeving onlosmakelijk met ons verbonden. Velen van ons gaan in het donker naar het werk, zitten de hele dag in kantoorgebouwen of scholen, en komen in het donker thuis zonder blootstelling aan de zon of de geneugten van openluchtrecreatie, wat de reden is waarom het percentage mensen dat aan seizoensgebonden depressies lijdt zo hoog is.

Gelukkig hoeft u met lichttherapie niet het slachtoffer te worden van externe seizoensschommelingen. Tijdens de koudste en grijsste dagen van het jaar kunt u zich koesteren in het warme licht van de breed-spectrum infrarood sauna, uw geest inspireren, uw lichaam genezen en een gezonde hersenchemie creëren terwijl u geniet van een staat van diepe ontspanning.

De rol van verhoogde dopamine niveaus

Hoewel de warmte van een infraroodsauna op zich al aangenaam is, zorgt de fysiologische reactie van het lichaam op de stijging van de kamertemperatuur ervoor dat het cardiovasculaire systeem in een versnelling raakt, alsof u actief aan het sporten bent. Dezelfde positieve effecten die het vrijkomen van dopaminehormonen tijdens intense lichamelijke activiteit verhogen, treden dus ook op tijdens een behandeling in de infraroodsauna.

In tegenstelling tot sport blijft het lichaam tijdens de saunabeurt echter in een ontspannen toestand. In slechts 15 minuten komt er in de infrarood sauna drie keer zoveel dopamine vrij als tijdens een matige hardlooptraining. Verhoogde dopamine niveaus in het lichaam zijn verantwoordelijk voor een deel van de euforie! Onnodig te zeggen dat euforische gevoelens een welkome traktatie zijn voor iedereen die lijdt aan S.A.D.

Een natuurlijk hoogtepunt: de endorfine rush

Tijdens een warmtebehandeling wordt het lichaam in een vredige toestand van ontspanning gebracht; wanneer het autonome zenuwstelsel tot rust komt door de warmte, komen ook beta-endorfinen, een natuurlijke opioïde, vrij in de chemische samenstelling van het lichaam. Als de endorfines door het lichaam stromen, ontstaat er een natuurlijke “high”. De verhoogde endorfines in het lichaam gaan de depressie tegen die voorkomt bij patiënten met S.A.D..

Van wanhoop naar een euforisch hoogtepunt gaan in het midden van de winterblues is het perfecte tegengif voor seizoensgebonden depressie. Zelfs als de stemmingen stijgen, schakelt het lichaam zijn natuurlijke genezingsmechanismen in, waardoor een perfect recept ontstaat voor een emotioneel evenwicht, zelfs wanneer het daglicht en de blootstelling aan de zon minimaal zijn.

Infrarood Sauna Bij Depressie

Infrarood Sauna Bij Depressie

De serotonineproductie in evenwicht brengen met infrarood licht

Overwin de diepe depressie van de winterblues met een genormaliseerde serotonineproductie die optreedt tijdens en na saunasessies. Serotonine wordt vaak toegeschreven aan het vermogen van het lichaam en de hersenen om de stemming te stabiliseren en een innerlijke sfeer van vreugde, ontspanning en verhoogde concentratie te creëren. De kortere dagen en minder zonlicht kunnen de afgifte van serotonine in het lichaam belemmeren.

Bestraling met het brede spectrum van infrarood licht in combinatie met chromotherapie kan een toestand van geborgenheid, welzijn en tevredenheid in het lichaam teweegbrengen. Bovendien reageren de neurotransmitters positief op het lichtspectrum van de infraroodsauna, waardoor de absorptie van serotonine efficiënter verloopt. Serotonine is een voorloper van melatonine, een hormoon dat nodig is om het slaapritme in balans te houden, en het slaapritme kan worden verbeterd door regelmatig een bezoek te brengen aan de infrarood sauna.

Een kijkje in

Introspectieve neigingen worden versterkt tijdens de koude wintermaanden. Veel zoogdieren houden een winterslaap in afwachting van warmer weer. Hoewel de mens geen volledige winterslaap kan houden, bieden de wintermaanden een uitstekende gelegenheid om naar binnen te keren. Tijd doorbrengen in de infrarood sauna creëert een warme ruimte waar meditatie gemakkelijk is omdat het autonome zenuwstelsel zich ontspant. Stilte en stilte overheersen tijdens de saunabeurt.

Het lichaam komt in een staat van ontspanning die een optimaal moment creëert voor een innerlijke inventarisatie van het landschap van uw geest en lichaam. Terwijl de 50 triljoen cellen waaruit de mens bestaat, soepeler en ontvankelijker worden door de verhoogde blootstelling aan warmte, worden de hersenen meer beschikbaar voor herprogrammering op het onderbewuste niveau. Een verblijf in de infraroodsauna kan een uitstekende gelegenheid zijn om doelen en voornemens voor uw leven te stellen.

Een oase van koude

Geef uzelf de kracht om een ideale ruimte vol warmte en licht te creëren tijdens de lange koude wintermaanden. Hoewel we het externe klimaat niet kunnen controleren, kunnen we wel een gecontroleerd intern klimaat creëren door middel van warmtetherapie. Terwijl buiten de koude wind waait, kunt u genieten van warmte, licht en comfort in uw infraroodsauna.

Dompel u onder in de warmte van de infrarood sauna: zweet en activeer uw cardiovasculaire systeem zonder u bloot te stellen aan het oncomfortabele weer. Een oase van warmte en licht is van het grootste belang voor iedereen die aan S.A.D. lijdt. Zonder deze veilige haven kan het aanvoelen alsof je in de duisternis van de winter wordt ondergedompeld zonder enige mogelijkheid om te herstellen.

Laad lichaam en geest op: celregeneratie

Stimuleer de celregeneratie met breedband infrarood sauna therapie. Het gebrek aan natuurlijk zonlicht in de wintermaanden leidt tot een tekort aan vitamine D, waarvan vaak wordt gedacht dat het de oorzaak is van S.A.D.. Vitamine D is verantwoordelijk voor de celregeneratie. Infrarode golflengten hebben ook een effect op de celregeneratie; dit kan een uitstekend tegengif zijn voor een tekort aan vitamine D in het lichaam. Bestraling met infrarood licht is weliswaar niet hetzelfde als vitamine D, maar is een uitstekend substituut omdat het het proces van de serotonine-opname nabootst.

Bereik uw ideale lichaam

Leer van uw lichaam te houden en het te waarderen door regelmatig naar de infraroodsauna te gaan: Regelmatige warmtetherapie verhoogt de spiermassa en vermindert het vetweefsel. In tijden van depressie kan het soms moeilijk zijn om de motivatie te vinden om te bewegen. Zitten in een hete sauna stimuleert het cardiovasculaire systeem en de bloedsomloop en biedt veel van dezelfde voordelen als een stevige workout.

Je hoeft jezelf niet te dwingen om te sporten om te genieten van de voordelen van een gezond en fit lichaam. Na een paar maanden van regelmatige saunabezoeken zal uw lichaam overtollig gewicht verliezen en kunt u met uw ideale lichaam het warme lenteweer tegemoet wandelen.

Bevrijding van S.A.D. door regelmatige breedband infrarood sauna therapie

Seizoensgebonden Affectieve Depressie kan fataal zijn; het is een ernstige aandoening voor degenen die lijden aan de dwangmatige aantrekkingskracht ervan. Er zijn echter verschillende behandelingsmogelijkheden. Infrarood sauna therapie is een krachtige en effectieve behandeling voor S.A.D. die gebruik maakt van de lichaamseigen natuurlijke mechanismen om diepgaande, uitgebreide genezing te bieden:

Positieve serotonine-opname, gestabiliseerde ritmes met meer toegankelijke melatonine, hogere endorfine- en dopamine-afgifte, verbeterde cardiovasculaire functie en het vermogen tot zelfzorg.  Als u lijdt aan seizoensgebonden depressies, is er hoop en een uitweg: geef uzelf het geschenk van warmte, licht en diepe genezing en stap uit S.A.D. met de hulp van het infrarode lichtspectrum.

Wat is SAD?

SAD, of Seasonal Affective Disorder, is een vorm van depressie die optreedt tijdens de wintermaanden. Symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, somberheid, sociale teruggetrokkenheid en het verlangen naar koolhydraatrijk voedsel. Hoewel de oorzaak van SAD niet volledig bekend is, wordt aangenomen dat het te maken heeft met de verminderde hoeveelheid zonlicht tijdens de winter.

Voor veel mensen kan SAD een milde aandoening zijn die kan worden verlicht door eenvoudige veranderingen in de levensstijl, zoals meer blootstelling aan natuurlijk licht en regelmatige lichaamsbeweging. Voor sommige mensen kan SAD echter een ernstigere aandoening zijn waarvoor medische behandeling nodig is. Als u symptomen van SAD ervaart, praat dan met uw arts om te zien of u baat kunt hebben bij lichttherapie of medicatie.

Wat kunt u doen aan SAD?

Seizoensgebonden affectieve stoornis (Seasonal Affective Disorder of SAD) is een vorm van depressie die meestal optreedt tijdens de herfst- en wintermaanden, wanneer er minder natuurlijk zonlicht is. Symptomen kunnen zijn: vermoeidheid, concentratieproblemen, trek in koolhydraten en gewichtstoename. Als u met SAD worstelt, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om uw symptomen te verlichten. Eén optie is lichttherapie, waarbij je elke dag een bepaalde tijd voor een speciale lichtbak gaat zitten.

Infrarood sauna kan ook helpen. Een andere mogelijkheid is het innemen van vitamine D-supplementen, omdat een tekort aan vitamine D in verband wordt gebracht met depressie. Daarnaast kan lichaamsbeweging helpen om de stemming te verbeteren, en tijd buiten doorbrengen in natuurlijk licht kan ook een verschil maken. Als u worstelt met SAD, praat dan met uw arts over welke behandelingsopties voor u geschikt kunnen zijn.

Waarom helpt een infraroodsauna bij SAD

Seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) “is een soort depressie die elk jaar op dezelfde tijd voorkomt.” SAD begint meestal in de herfst en gaat door tot in de wintermaanden. Hoewel de exacte oorzaak van SAD onbekend is, wordt aangenomen dat het te maken heeft met veranderingen in de blootstelling aan daglicht.

Infraroodsauna’s kunnen helpen om de effecten van SAD tegen te gaan door een lichtbron te bieden die niet afhankelijk is van blootstelling aan zonlicht. Daarnaast kunnen infraroodsauna’s helpen de stemming en energie te verbeteren door de bloedcirculatie te verbeteren en endorfine vrij te laten komen. Als u lijdt aan SAD, overweeg dan te investeren in een infraroodsauna. Als u de sauna regelmatig gebruikt, zullen uw symptomen misschien afnemen.

Hoe krijg je meer vitamine D binnen?

Vitamine D is een voedingsstof die essentieel is voor een goede gezondheid. Het helpt het lichaam om calcium en fosfor op te nemen, twee mineralen die belangrijk zijn voor gezonde botten. Vitamine D komt voor in verrijkte voedingsmiddelen, zoals melk en granen, en kan ook door het lichaam worden aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.

Veel mensen krijgen echter niet genoeg vitamine D binnen, wat kan leiden tot een tekort. Symptomen van een vitamine D-tekort zijn vermoeidheid, depressie en spierpijn. Als u denkt dat u een tekort aan vitamine D heeft, vraag dan uw arts om een bloedtest. Het kan ook zijn dat u supplementen moet nemen of meer tijd buiten moet doorbrengen om uw vitamine D-niveau te verhogen.

Infrarood Sauna Bij Depressie

Hoe werkt een infraroodsauna?

Een infraroodsauna maakt gebruik van een speciaal soort warmte die het lichaam binnendringt en een aantal gezondheidsvoordelen biedt. In tegenstelling tot traditionele sauna’s die warme lucht gebruiken om de temperatuur in de ruimte te verhogen, maken infraroodsauna’s gebruik van infraroodpanelen die stralingswarmte afgeven. Deze warmte wordt door het lichaam geabsorbeerd, waardoor de kerntemperatuur stijgt. De voordelen van infrarood sauna’s zijn onder andere een betere bloedsomloop, ontgifting, en verlichting van spierpijn en stijfheid. Van infraroodsauna’s wordt ook gezegd dat ze het immuunsysteem stimuleren en ontspanning bevorderen. Bij regelmatig gebruik kan een infraroodsauna een aantal gezondheidsvoordelen bieden.

Waarom is een infraroodsauna beter dan een traditionele sauna?

Als het gaat om sauna’s, zijn er een paar dingen die u wilt overwegen. Ten eerste, traditionele sauna’s gebruiken droge warmte, die hard kan zijn voor uw huid en ademhalingsstelsel. Ten tweede werken ze op een veel hogere temperatuur dan een infraroodsauna, waardoor u zich oververhit en oncomfortabel kunt voelen. Ten slotte kan het lang duren voordat een traditionele sauna is opgewarmd, terwijl een infraroodsauna bijna onmiddellijk opwarmt. Wat zijn nu de voordelen van een infraroodsauna? Infrarood sauna’s gebruiken infrarood licht om uw lichaam direct te verwarmen, in plaats van de lucht om u heen te verwarmen. Deze vorm van therapie wordt verondersteld effectiever te zijn bij het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de bloedsomloop, en het bevorderen van ontgifting.

Bovendien werken infraroodsauna’s bij een lagere temperatuur dan traditionele sauna’s, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over oververhitting. En omdat ze gebruik maken van stralingswarmte, warmen ze bijna onmiddellijk op, wat betekent dat u meteen van de voordelen kunt genieten.
Als u op zoek bent naar een effectieve manier om uw gezondheid en welzijn te verbeteren, kan een infraroodsauna een goede optie voor u zijn. Niet alleen kan het verlichting bieden bij spierpijn en stijfheid, maar het kan ook helpen de bloedsomloop te verbeteren en het ontgiften te bevorderen. Bovendien werken infraroodsauna’s op een lagere temperatuur dan traditionele sauna’s, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over oververhitting. En omdat ze gebruik maken van stralingswarmte, warmen ze bijna onmiddellijk op, zodat u meteen van de voordelen kunt genieten.

Waarom is een infraroodsauna goed tegen depressie?

Sauna’s worden al eeuwenlang gebruikt als een manier om te ontspannen en het lichaam te ontgiften. Infraroodsauna’s bieden echter extra voordelen, vooral voor mensen die aan depressies lijden. Infraroodsauna’s werken door infraroodgolven uit te zenden die het lichaam binnendringen en een diepe weefselmassage geven die kan helpen pijn en spanning te verlichten. Bovendien kan de warmte van een infraroodsauna de bloedcirculatie verhogen en helpen bij het wegspoelen van gifstoffen. De combinatie van deze effecten kan helpen om de stemming te verbeteren en de symptomen van depressie te verlichten. Bovendien is tijd doorbrengen in een infraroodsauna een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen, een broodnodige onderbreking van de stress van het dagelijks leven.

Hoe vaak per dag kunt u een infraroodsauna gebruiken?

De meeste infraroodsauna’s kunnen meerdere keren per dag gebruikt worden, zonder dat u tussen de sessies hoeft te wachten. Dit maakt ze een geweldige keuze voor diegenen die hun algehele gezondheid en welzijn op een dagelijkse basis willen verbeteren. Hoewel er sommige modellen zijn met specifieke gebruikslimieten, zijn de meeste infraroodsauna’s ontworpen voor continu gebruik. In feite vinden veel gebruikers dat ze zich het beste voelen als ze hun sauna regelmatig gebruiken, omdat de voordelen zich na verloop van tijd opstapelen. Natuurlijk is het belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en niet te overdrijven. Als u zich tijdens een saunagang ongemakkelijk of duizelig begint te voelen, neem dan even een pauze en ontspan een paar minuten voordat u weer gaat zitten. Met een beetje vallen en opstaan vindt u het perfecte sauna schema voor uw behoeften.

Info: ontdek ook de toepassingen van een Vacsy vacuummachine

Infrarood Sauna Bij Depressie