Infrarood sauna en de ziekte van Lyme  

Wist u dat een infrarood sauna een gunstige invloed heeft op de ziekte van Lyme? Ontdek de infrarood sauna’s van X-Trend.

Hebt u interesse en wilt u graag geheel vrijblijvend prijs en/of advies? Vul dat onderstaand kader in:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna En De Ziekte Van Lyme  
Infrarood sauna en de ziekte van Lyme  

Infrarood sauna en de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi, die gewoonlijk wordt overgedragen via de beet van herten of zwartpoten. Volgens de CDC is de incidentie van de ziekte van Lyme gedaald, maar lopen nog steeds ongeveer 30.000 mensen per jaar de ziekte op. Mensen die de ziekte van Lyme hebben, lijden aan chronische vermoeidheid en pijn, en het risico op ernstige complicaties is groot. En secundaire infecties komen vaak voor.

Infrarood Sauna En De Ziekte Van Lyme

Symptomen van de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt gekenmerkt door de volgende symptomen, waaronder:

– Ernstige hoofdpijn

– Stijfheid in de nek

– Onregelmatige hartslag

– Artritis, gepaard gaande met pijn en zwelling in de knieën

– Ontsteking van het ruggenmerg en de hersenen

– Tintelingen of gevoelloosheid in voeten of handen

– Stadia van Lyme-infectie

De ziekte van Lyme wordt gekenmerkt door 3 stadia van infectie

– Vroege gelokaliseerde ziekte van Lyme, die zich presenteert met griepachtige symptomen zoals koorts, hoofdpijn, rillingen en keelpijn.

– De ziekte van Lyme uit zich in een vroeg stadium met griepachtige verschijnselen, hartkloppingen, pijn op de borst, huiduitslag, gevoelloosheid in benen en armen, en gezichtsstoornissen.

– Laat gedissemineerde Lyme. Deze fase kan zich na enkele maanden of zelfs jaren voordoen en symptomen als hoofdpijn, slaapstoornissen, gewrichtsontsteking en verwardheid omvatten.

Bij een vroege diagnose kan de ziekte van Lyme met een korte antibioticakuur worden behandeld. In de meeste gevallen wordt de ziekte van Lyme echter nooit gediagnosticeerd en als de ziekte niet snel wordt behandeld, bestaat het risico dat de ziekte chronisch wordt. Gewoonlijk doden antibiotica niet alle microben, en wanneer de bacteriën sterven, laten zij een grote hoeveelheid gifstoffen vrij.

Veel mensen gebruiken alternatieve therapieën zoals infraroodsauna om de ziekte van Lyme te bestrijden. De vraag is echter: “Hoe effectief is infraroodsauna-therapie bij de bestrijding van de ziekte van Lyme?” In dit artikel wordt onderzocht hoe een infraroodsauna de ziekte van Lyme kan helpen bestrijden.

Hoe kan infraroodsauna therapie helpen bij de ziekte van Lyme?

Infraroodsaunatherapie wordt beschouwd als een belangrijke sleutel tot de bestrijding van bacteriën die de ziekte van Lyme veroorzaken. Onderzoek toont aan dat de ziekte van Lyme reageert op verhoogde lichaamswarmte. In combinatie met een verhoogde lichaamstemperatuur is een antibioticatherapie doeltreffender. Om de ziekte van Lyme te bestrijden is ontgifting van cruciaal belang, en het gebruik van infraroodsauna’s helpt ontgiften door zweten.

Infraroodsauna’s kunnen diep in het lichaam doordringen en helpen bij het ontgiften via de zweetklieren van de huid. De infrarood sauna genereert warmte door onzichtbaar licht te gebruiken om uw lichaam op te warmen, waardoor u gaat zweten, wat de ontgifting bevordert door gifstoffen af te voeren. Het infrarode licht helpt ook de cellulaire ontsteking te verminderen die gepaard gaat met de ziekte van Lyme en bevordert de genezing. Voordelen van infrarood sauna bij de behandeling van de ziekte van Lyme.

Bevordert ontgifting

De belangrijkste rol van de infraroodsauna is het ontgiften via de zweetklieren en de huid. De huid is, zoals we allemaal weten, het grootste orgaan van ons lichaam. Het bevat meer dan 650 zweetklieren en ten minste 1.000 zenuwuiteinden en dient als eerste verdedigingslinie tegen ziekteverwekkers. In wisselwerking met de veranderende externe omgeving neemt de huid voortdurend toxines op en scheidt ze ook weer uit.

De meeste gifstoffen worden opgeslagen in onze vetcellen (adiposecellen). Het lichaam doet dit om het te beschermen en schade aan vitale organen te voorkomen. De warmte van de infrarood sauna stimuleert de vetcellen, weefsels en organen om de gifstoffen af te geven. Als reactie daarop gaan de zweetklieren werken om het lichaam af te koelen en vormt de huid een kanaal waarlangs de gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Helpt bij de eliminatie van in vet oplosbare toxines en zware metalen

De lever en de nieren van mensen die aan de ziekte van Lyme lijden, worden overbelast door infecties en ontstekingen. De bacteriën die het lichaam infecteren, leiden tot een verdere ophoping van gifstoffen, waardoor je je extreem moe en ziek gaat voelen. De infrarood sauna laat u zweten, wat helpt om de gifstoffen uit het lichaam te spoelen. Dit voorkomt ook dat de gifstoffen zich ophopen in de inwendige organen, wat tot verdere problemen kan leiden.

Verhoogt het metabolisme en vermindert oxidatieve stress

Infrarood sauna kan helpen oxidatieve stress te verminderen en de stofwisseling van het lichaam te stimuleren. De mitochondriën in onze cellen produceren ATP, de primaire energiebron voor alle fysiologische en biochemische processen in ons lichaam. Toxiciteit, chronische infecties zoals de ziekte van Lyme en oxidatieve stress beschadigen de mitochondriën en leiden tot verhoogde oxidatieve stress.

Wanneer uw lichaam efficiënt ontgift, bereikt het een hogere drempel om oxidatieve stress te verdragen. Infraroodsaunatherapie helpt ook ontstekingen in het lichaam te verminderen, wat een groot probleem is voor patiënten met de ziekte van Lyme en veel pijn en disfunctie veroorzaakt.

Bovendien zijn veel patiënten met de ziekte van Lyme drager van genetische mutaties zoals HLA-1 en 2 en MTHFR die verhinderen dat het lichaam goed ontgift. En in combinatie met traaggroeiende bacteriën, parasieten en virussen in de weefsels en het bloed wordt de ontgifting na verloop van tijd nog verder belemmerd.

Daarom is het uiterst belangrijk de ontgiftingswegen in de cellen te openen en bloot te leggen, zodat het lichaam op natuurlijke wijze gezonde antioxidant-enzymen kan produceren, zoals katalase, glutathion en amylase, die bijdragen tot een goede ontgifting. En infrarood sauna therapie helpt bij effectieve ontgifting en helpt bij het wegspoelen van verschillende toxines zoals bacteriën, virussen, ziekteverwekkers, chemicaliën, zware metalen enz.

Verbetert de bloedsomloop

Mensen die aan de ziekte van Lyme lijden, krijgen vaak problemen met de bloedsomloop, variërend van hypercoagulabiliteit tot vasculitis, die vaak in verband wordt gebracht met de co-infectie Babesia. De verminderde bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de weefsels leiden tot chronische vermoeidheid. Infrarood sauna therapie kan de bloedsomloop in het lichaam tot 200% stimuleren, en de verhoogde bloedstroom leidt tot een betere zuurstoftoevoer naar de weefsels.

De verbeterde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels leidt tot beter weefselherstel, verwijdering van toxines uit de cellen en eliminatie van ontstekingsbevorderende boodschappers uit de weefsels. Infrarood sauna therapie helpt bij het verlichten van verschillende symptomen van de ziekte van Lyme, zoals pijn, angst, depressie, slapeloosheid, paresthesieën, spier- en gewrichtspijn en cognitieve functie (Lyme brein), enz. door het stimuleren van weefsel oxygenatie, het verhogen van het cellulaire metabolisme en het verbeteren van de ontgifting.

Weert infectie af

Mensen die aan chronische ziekten lijden, hebben meestal een lage lichaamstemperatuur, waardoor hun lichaam bacteriën, virussen en andere infecties niet kan bestrijden. Bij een saunabehandeling helpt de infraroodsauna de lichaamstemperatuur te verhogen, waardoor schadelijke bacteriën, virussen, gist, parasieten en zelfs kankertumoren worden aangevallen en gedood.

De verschillende bacteriën, virussen en parasieten zoals Borrelia, Babesia, Bartonella en Candida zijn gevoelig voor warmte. Het verhogen van de lichaamstemperatuur kan een grote bijdrage leveren aan het elimineren van de ziektekiemen, vooral in combinatie met andere therapieën zoals antibiotica, plantaardige antimicrobiële middelen, enz.

Verlicht de pijn die gepaard gaat met de ziekte van Lyme

Zoals eerder vermeld, helpt de infraroodsauna de kerntemperatuur van het lichaam te verhogen, wat op zijn beurt de bloedcirculatie bevordert. Hierdoor kunnen zuurstof, immuuncellen en voedingsstoffen de getroffen lichaamsdelen bereiken die ze nodig hebben. Dit kan helpen ontsteking en pijn in de gewrichten te verminderen. De verhoogde bloedstroom helpt ook de gewrichten en spieren te ontspannen, wat stijfheid en pijn, de symptomen van de ziekte van Lyme, kan verminderen.

Versterkt uw immuunsysteem

Uit onderzoek blijkt dat de verhoogde lichaamstemperatuur die door infraroodsauna’s wordt veroorzaakt, de immuunfunctie kan helpen verbeteren. De studies toonden aan dat na een saunabad het aantal witte bloedcellen, neutrofielen, lymfocyten en basofielen in het lichaam toenam. Bovendien stimuleert de verhoogde warmte de bloedsomloop, waardoor de immuuncellen alle delen van het lichaam kunnen bereiken en de ziekte van Lyme en de symptomen ervan effectief kunnen bestrijden.

Helpt je beter te slapen en vermoeidheid te verminderen

De infraroodsauna biedt een rustige en ontspannende omgeving waar u volledig tot rust kunt komen. De hogere temperatuur helpt ook om de spieren te ontspannen en de spanning in het hele lichaam te verlichten, waardoor u zich kalm en ontspannen voelt. Eén studie heeft aangetoond dat infraroodsaunatherapie mensen die lijden aan het chronisch vermoeidheidssyndroom kan helpen hun vermoeidheidsniveaus te verbeteren, angst en depressie te verminderen en ook hun stemming en prestaties te verbeteren. Infraroodsauna’s zijn niet alleen heerlijk om te ontspannen na een lange, vermoeiende dag, maar bieden ook tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een sneller herstel van Lyme-patiënten.

Saunasessies kunnen zeer nuttig zijn bij het verlichten van spierpijn, het verminderen van toxische stress, het verlichten van stress en het helpen ontspannen. Kortom, infraroodsaunatherapie heeft bewezen zeer heilzaam te zijn voor mensen die lijden aan of herstellen van de ziekte van Lyme. Bevordering van de ontgifting speelt een sleutelrol bij de behandeling van patiënten met de ziekte van Lyme. De infraroodsauna helpt echter ook oxidatieve stress te verminderen, de stofwisselingsfunctie te verbeteren, de bloedcirculatie te bevorderen en ontstekingen te verminderen.

Door de lichaamstemperatuur te verhogen, kan infrarood sauna therapie helpen de microbiële belasting te verminderen. Het is het beste om een combinatie van nabije, verre en midden-infraroodgolven te gebruiken voor een optimaal effect. En als patiënt met de ziekte van Lyme wordt aanbevolen langzaam te beginnen en vervolgens de temperatuur, tijd en frequentie van de infraroodsaunasessies op te voeren voor maximaal profijt.

Infrarood Sauna En De Ziekte Van Lyme

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi en wordt op mensen overgedragen via de beet van een besmette herten teek. De ziekte van Lyme kan een hele reeks symptomen veroorzaken, waaronder koorts, huiduitslag, gewrichtspijn en vermoeidheid. Als de ziekte van Lyme niet wordt behandeld, kan deze zich uitbreiden naar het zenuwstelsel en problemen veroorzaken met het geheugen en de concentratie.

De ziekte van Lyme komt het meest voor in gebieden die goed gebost zijn, maar kan overal voorkomen waar herten- teken aanwezig zijn. Een vroege diagnose en behandeling van de ziekte van Lyme is van cruciaal belang om complicaties op lange termijn te voorkomen. Als u denkt dat u de ziekte van Lyme zou kunnen hebben, is het belangrijk om meteen naar een arts te gaan.

Hoe kan de ziekte van Lyme worden behandeld?

De ziekte van Lyme is een ernstige aandoening die blijvende gevolgen kan hebben voor uw gezondheid. Als u vermoedt dat u de ziekte van Lyme heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk naar een arts te gaan. Een vroege diagnose en behandeling zijn essentieel om complicaties op lange termijn te voorkomen. Er zijn een aantal verschillende behandelingen beschikbaar voor de ziekte van Lyme en uw arts zal samen met u een plan opstellen dat aan uw unieke behoeften voldoet.

In de meeste gevallen zal de behandeling bestaan uit een combinatie van antibiotica en andere medicijnen. Het kan ook zijn dat u uw levensstijl moet aanpassen, zoals het vermijden van gebieden waar teken voorkomen en het gebruik van insectenspray als u buiten bent. Met een vroege diagnose en behandeling kunt u de gevolgen van de ziekte van Lyme tot een minimum beperken en de kwaliteit van uw leven terugwinnen.

Waarom infraroodsauna kan helpen bij de ziekte van Lyme

Volgens recente studies kunnen infraroodsauna’s een veelbelovende behandeling bieden voor de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door bacteriën die worden overgedragen via de beet van een teek. De bacterie kan een hele reeks symptomen veroorzaken, waaronder vermoeidheid, spierpijn en hoofdpijn. De meeste behandelingen tegen de ziekte van Lyme omvatten antibiotica, maar deze zijn vaak niet effectief.

Infraroodsauna’s geven warmte af aan het lichaam, waardoor de bacteriën die de ziekte van Lyme veroorzaken worden gedood. Bovendien kunnen infraroodsauna’s helpen de symptomen van de ziekte van Lyme te verlichten, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor patiënten die niet goed op traditionele behandelingen hebben gereageerd. Als u een infraroodsauna overweegt voor de behandeling van de ziekte van Lyme, is het belangrijk om eerst met uw arts te overleggen om er zeker van te zijn dat het veilig voor u is.

Infraroodsauna is goed voor uw gezondheid

Er is steeds meer bewijs dat infrarood sauna’s een aantal gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Infrarood sauna’s leveren warmte aan het lichaam, wat helpt om schadelijke bacteriën te doden en de bloedsomloop te verbeteren. Bovendien kunnen infraroodsauna’s helpen de symptomen van verschillende aandoeningen, waaronder de ziekte van Lyme, te verlichten.

Hoe vaak moet u in een infrarood sauna

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de frequentie van het gebruik van een infraroodsauna afhankelijk is van uw individuele doelen en behoeften. Veel mensen vinden echter dat het gebruik van een infraroodsauna één of twee keer per week een goed beginpunt is. Infraroodsauna’s bieden verschillende voordelen, zoals een betere bloedsomloop, ontgifting en ontspanning. Als infrarood sauna’s nieuw voor u zijn, is het belangrijk langzaam te beginnen en geleidelijk aan meer warmte toe te dienen naarmate u zich meer op uw gemak voelt. U moet ook veel water drinken voor en na uw sessie om gehydrateerd te blijven. Bij regelmatig gebruik zult u merken dat u de frequentie van uw infraroodsaunasessies kunt opvoeren zonder nadelige effecten.

Infrarood Sauna En De Ziekte Van Lyme  

Helpt een infraroodsauna als u ziek bent?

Als je niet lekker in je vel zit, is het laatste wat je wilt doen, je uitzweten in een sauna. Toch kunnen infraroodsauna’s heilzaam zijn als u ziek bent. De warmte helpt om congestie los te maken en spierpijn te verlichten. Het kan ook helpen om uw immuunsysteem te stimuleren door het stimuleren van de bloedstroom en het verhogen van de productie van witte bloedcellen. Als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw herstel te bespoedigen, is een infraroodsauna misschien net wat u nodig hebt.

Welk effect heeft een infraroodsauna op uw lichaam?

Sauna’s worden al eeuwenlang gebruikt om te ontspannen en het lichaam te ontgiften. Tegenwoordig worden infrarood sauna’s steeds populairder, omdat men denkt dat ze nog meer gezondheidsvoordelen bieden dan traditionele sauna’s. Infraroodsauna’s werken door infrarode golven uit te zenden die het lichaam binnendringen, waardoor het gaat zweten. Dit zweten helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, de bloedsomloop te verbeteren en stress te verminderen. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat infraroodsauna’s ook kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het verlichten van ontstekingen en het stimuleren van het immuunsysteem. Tijd doorbrengen in een infraroodsauna kan dus een uitstekende manier zijn om uw algemene gezondheid en welzijn te verbeteren.

Wat is infrarood licht?

Infrarood licht is een soort elektromagnetische straling met een golflengte die langer is dan zichtbaar licht. Hoewel het onzichtbaar is voor het menselijk oog, kan het gedetecteerd worden door elektronische apparaten zoals camera’s. Infrarood licht wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen, zoals nachtvisie en thermische beeldvorming. Het kan ook worden gebruikt om gegevens draadloos te verzenden, omdat het beter dan zichtbaar licht door mist en andere verduisteringen heen kan dringen. Bovendien wordt infrarood licht gebruikt bij bepaalde medische behandelingen, zoals pijnbestrijding. Infrarood licht speelt dus een belangrijke rol op een groot aantal gebieden.

Ontdek ook luchtreinigers die bijdragen aan een gezondere lucht en dus betere gezondheid

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend