Infrarood sauna gebruiken

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna Gebruiken

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Gebruiken
Infrarood sauna gebruiken

Hoe een infrarood sauna gebruiken?

1. de voordelen van de infrarood sauna

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een infraroodsauna. Enkele van hen zijn: Gewichtsverlies, verbeterde bloedsomloop, ontgifting en verlichting van pijn en ontstekingen. Bovendien zendt de infraroodsauna geen schadelijke UV-stralen uit. Het grote voordeel van een infraroodsauna is dat het uw lichaam verwarmt en niet de lucht om u heen. Hij werkt als een conventionele sauna, maar zonder de vochtigheid die er normaal mee gepaard gaat.

Bovendien zijn infraroodsauna’s bijzonder goed voor mensen met allergie of astma, omdat zij het lichaam kunnen reinigen zonder een aanval van allergenen in de lucht uit te lokken. Een ander voordeel is dat een infraroodsauna niet zo veel ruimte inneemt als een conventionele sauna, omdat u bij een lagere temperatuur kunt baden. Een ander voordeel van de infraroodsauna is dat deze niet zo lang hoeft te werken als een conventionele sauna. Dit betekent minder elektriciteitsverbruik en meer besparingen voor u.

2. hoe gebruikt u een infrarood sauna

Eerst zal ik uitleggen hoe u de infraroodsauna opzet en begint te gebruiken. Leg eerst uw mat(ten) op de vloer (wij raden yogamatten aan voor meer comfort, maar het maakt niet uit op wat voor ondergrond u ze legt). Voordat u de infraroodsauna aanzet, moet u ervoor zorgen dat er voldoende water in de buurt is (in de aangrenzende doucheruimte of buiten).

U kunt dit water drinken om gehydrateerd te blijven tijdens uw saunabeurt. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u opgejaagd wordt, want om veiligheidsredenen moet er iemand bij u zijn. Doe vervolgens de verlichting in de sauna aan en zet de infraroodsauna aan nadat deze volledig is opgewarmd. Ga dan naar binnen en geniet van de vele voordelen!

3. voordelen van een infraroodsauna

Een infrarood sauna heeft veel voordelen ten opzichte van een normale sauna. Een voordeel is dat hij zeer snel opwarmt in vergelijking met andere soorten sauna’s. Een ander voordeel is dat u hem overal in huis kunt plaatsen en niet buiten zoals andere sauna’s. Infraroodsaunabehandelingen zijn comfortabeler en handiger dan traditionele saunabehandelingen omdat ze niet dezelfde hoeveelheid vocht produceren, wat betekent dat u uw lichaam na afloop niet hoeft te reinigen of af te vegen.

4. nadelen van de infrarood sauna

Een nadeel van de infraroodsauna is dat hij veel meer ruimte inneemt dan een sauna van normale afmetingen, zodat het voor sommige mensen onpraktisch kan zijn om een aparte ruimte alleen voor hun sauna te hebben. Ze hebben ook elektriciteit nodig, dus het is gunstig dat u zich in de buurt van een stopcontact bevindt als u uw sauna lang genoeg wilt laten draaien om hem volledig op te warmen.

Dit geldt vooral voor grotere, krachtigere infraroodsauna’s, die er langer over doen om op te warmen. Er zijn echter ook kleine infraroodsauna’s die geschikt zijn voor 1 of 2 personen. Neem contact op met X-Trend als u meer wilt weten over onze infraroodstoelen, infraroodsauna’s voor 1 persoon, infraroodcabines voor 2 personen of meer.

5. Waar moet u op letten voordat u een nieuwe sauna koopt?

Er zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u een infraroodsauna koopt. Probeer eerst de ruimte op te meten waar u de sauna wilt plaatsen. U moet er ook voor zorgen dat het in uw huis past, want hoewel het in de meeste kamers zal passen, hebben sommige mensen grotere huizen dan anderen, zodat hun kamer misschien alleen geschikt is voor kleinere types infraroodcabines of sauna’s. Bepaal ook wat voor garantie u op lange termijn het meeste voordeel oplevert, en zoek dan het bedrijf dat de beste deal heeft op die garanties, zodat als er iets misgaat met uw infraroodsauna, u het gewoon kunt afdekken en zo snel mogelijk weer normaal kunt doen.

Een andere overweging is hoeveel mensen de infraroodsauna tegelijk zullen gebruiken (als het een grotere sauna is voor meer dan één persoon). Als u dit allemaal in overweging neemt voordat u een infraroodsauna koopt, kunt u op de lange termijn tijd en geld besparen.

6. tips voor het onderhoud van uw infraroodsauna na verloop van tijd

Als u uw infraroodsauna eenmaal hebt, zijn er een paar tips over hoe u hem na verloop van tijd kunt onderhouden. Het belangrijkste is dat u altijd matten gebruikt op de oppervlakken om problemen met de saunavloer te voorkomen. Het zal ook de levensduur van uw infraroodsauna verlengen als u deze van tijd tot tijd reinigt. Veeg het na elk gebruik af met een doekje en wat water om het zo lang mogelijk mooi en nieuw te houden.

7. Wat u nog meer kunt doen met een infraroodsauna naast opwarmen en ontspannen in de sauna.

U kunt uw infrarood sauna behandelingen naar een hoger niveau tillen door een aromatherapie olieverspreider in de sauna te gebruiken. De warmte opent de poriën en de kalmerende geuren van de essentiële oliën (bv. lavendel of kamille) ontspannen u nog meer. Dit is vooral goed voor mensen die lijden aan angst, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, enz.

Infrarood Sauna Gebruiken

Veel gestelde vragen over de infrarood sauna

V: Hoe lang duurt het normaal voordat een infraroodsauna is opgewarmd?

A: Dit hangt af van een aantal factoren, waaronder welk merk en model u hebt gekocht, maar over het algemeen moet u ten minste 25 minuten wachten tot het warm genoeg is om de eerste voordelen te voelen.

V: Kan ik etherische oliën, aromatherapie-oliën en huidcrèmes gebruiken in de sauna?

A: Ja. Etherische oliën kunnen een zeer positief effect hebben op uw gezondheid, dus het is een goed idee om ze te gebruiken bij uw infrarood sauna behandelingen. Denk er echter aan dat ze veel sterker zijn dan gewone bad- of douchestoom, dus gebruik er niet te veel van, hoe natuurlijk ze ook zijn! Aromatherapie-oliën worden door de huid opgenomen. Dus als je ze gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je wat crème opdoet voordat je de sauna ingaat, want als je maar een paar druppels olie op je huid doet, heb je er niet veel aan.

V: Kan ik iets eten tijdens de sauna?

A: U kunt tijdens de saunabeurt alles eten en drinken (wij raden echter niet aan om veel te eten, omdat u zich dan opgeblazen en misselijk voelt).

V: Kan ik in de sauna slapen?

A: Het wordt niet aanbevolen om in een infraroodsauna te slapen, maar als u dat toch doet (of wilt proberen), zorg er dan voor dat uw hoofd koel blijft door er bijvoorbeeld een natte handdoek overheen te leggen. Pas ook op dat u ze niet te vaak gebruikt, want ze kunnen een droge mond veroorzaken en de voedingsstoffen uit de lucht verminderen die via de ademhaling in de bloedbaan terechtkomen.

V: Waarom wordt de binnenkant van een infraroodsauna rood?

A: Dat is normaal. Dit komt doordat het infrarode licht het lichaam zeer snel en rechtstreeks verwarmt, waardoor de bloedvaten verwijden en er meer haarvaten opengaan zodat het lichaam het hogere zuurstofgehalte kan opnemen. De rode gloed komt van het bloed (hemoglobine) dat deze extra hoeveelheid zuurstof heeft opgenomen die het zonder de warmte van de sauna niet zou kunnen bereiken.

V: Kan ik naar de infraroodsauna gaan met een verkoudheid of een andere ziekte?

A: Infraroodsauna’s bevorderen de bloedcirculatie en bestrijden bacteriën. Daarom is het goed (en zelfs aan te raden) om naar de sauna te gaan als u verkouden bent of iets dergelijks. Zorg ervoor dat je genoeg drinkt, zodat je niet uitgedroogd en ziek wordt.

Infrarood Sauna Gebruiken

De voordelen van een infraroodsauna zijn legio. Enkele van deze voordelen zijn: Gewichtsverlies, ontgifting, pijnverlichting, betere bloedsomloop en een mooiere huid.

  • Hoe vaak kunt u een infraroodsauna gebruiken?

De meeste mensen kunnen twee tot drie keer per week naar de infraroodsauna gaan zonder negatieve effecten. Het is echter altijd raadzaam uw arts te raadplegen als u vragen of twijfels hebt over het gebruik van een infraroodsauna.

  • Wat moet u dragen in een infraroodsauna?

Het is het beste om lichte kleding te dragen, zoals shorts, korte mouwen of tanktops. U moet geen ondergoed dragen en pas na de saunabeurt een bad nemen.

  • Zijn er gezondheidsredenen tegen een bezoek aan een infrarood- of klassieke sauna?

Mensen met de ziekte van Reynaud, het syndroom van Raynaud, sclerodermie, trombose, flebitis, acute artritis of ernstige chronische obstructieve longziekte kunnen geen normale (conventionele) sauna gebruiken vanwege de blootstelling aan hitte. Mensen met een hoge bloeddruk moeten ook hun arts raadplegen voordat ze regelmatig een sauna gebruiken, omdat dit kan leiden tot een verhoging van de bloeddruk. Een infraroodcabine is over het algemeen veiliger in het gebruik.

  • Heeft een bezoek aan een infraroodsauna invloed op de zwangerschap of de menstruatiecyclus?

Nee, medische studies tonen geen problemen aan in verband met blootstelling aan infrarood licht tijdens de zwangerschap of menstruatiekrampen. Raadpleeg echter altijd uw arts als u zich zorgen maakt over het gebruik van een infraroodsauna tijdens de zwangerschap, want elk geval is anders.

  • Moet ik water drinken voor of na het gebruik van een infraroodsauna?

Als u denkt dat het nodig is, moet u voor en na het saunagebruik water drinken. Te veel water drinken kan echter contraproductief zijn, omdat het het ontgiftingsproces kan verstoren. Er is geen gezondheidsrisico als u water drinkt voor of na een bezoek aan een normale of een infraroodsauna.

15 stappen voor het juiste gebruik van een infraroodsauna

1. Onderzoek de verschillende soorten infraroodsauna’s om de beste voor uw behoeften te vinden

Er zijn verschillende soorten infraroodsauna’s op de markt, dus het is belangrijk om uw onderzoek te doen voordat u er een koopt. Elk type infraroodsauna heeft een andere set functies, dus u zult degene willen vinden die het beste bij uw behoeften past. U moet rekening houden met verschillende factoren, zoals de grootte van de sauna, het type verwarmingselement, en de prijs.

2. Lees de instructies die worden geleverd met uw infrarood sauna zorgvuldig

U moet de instructies die worden geleverd met uw infrarood sauna zorgvuldig te lezen voordat u het gebruikt. Zo begrijpt u hoe u de sauna op de juiste manier gebruikt en voorkomt u potentiële veiligheidsrisico’s.

3. Sluit uw infraroodsauna aan en laat hem opwarmen tot de gewenste temperatuur

Zodra u de gebruiksaanwijzing hebt gelezen en weet hoe u uw infraroodsauna moet gebruiken, kunt u de stekker in het stopcontact steken en de sauna laten opwarmen. De meeste infraroodsauna’s hebben ongeveer 30 minuten nodig om op te warmen tot de gewenste temperatuur.

4. Ga de infraroodsauna in en ontspan gedurende 20-30 minuten

Zodra de infraroodsauna is opgewarmd, kunt u erin gaan en 20-30 minuten ontspannen. Zorg ervoor dat u voor en na uw saunabeurt voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen.

5. Drink voldoende water voor en na het gebruik van de infraroodsauna om gehydrateerd te blijven

Als u overweegt een infraroodsauna te gaan gebruiken, is het belangrijk om zowel voor als na uw sessie gehydrateerd te blijven. Veel water drinken helpt uw lichaam om beter te zweten en voorkomt uitdroging. U kunt ook overwegen een snufje zout toe te voegen aan uw water voor de sauna, om de elektrolyten aan te vullen. En natuurlijk, zorg ervoor dat je naar je lichaam luistert en meer water drinkt als je dorst voelt.

6. Vermijd het gebruik van de infraroodsauna als u zwanger bent of een hartaandoening hebt

Infraroodsauna’s zijn een geweldige manier om te ontspannen en het lichaam te ontgiften, maar er zijn een paar veiligheidsoverwegingen waar u rekening mee moet houden. Eerst en vooral, zwangere vrouwen en mensen met hartaandoeningen moeten het gebruik van infrarood sauna’s vermijden.

7. Gebruik de infraroodsauna niet als u claustrofobisch bent of een angst heeft voor afgesloten ruimtes

Als je claustrofobisch bent of een angst hebt voor afgesloten ruimtes, is de infraroodsauna misschien niet de beste keuze voor jou. De sauna is afgesloten en kan behoorlijk heet worden, dus als je je niet prettig voelt in kleine, afgesloten ruimtes, kun je de infraroodsauna waarschijnlijk beter vermijden.

8. Verlaat de infraroodsauna langzaam om duizeligheid of misselijkheid te voorkomen

Als u voor het eerst uit de sauna komt, kunt u zich duizelig of licht in het hoofd voelen. Dat komt doordat uw lichaam hard heeft gewerkt om af te koelen en tijd nodig heeft om zich aan te passen. Als u te snel opstaat, kunt u flauwvallen of zelfs overgeven. Om dit te voorkomen, moet u even gaan zitten en wat water drinken voordat u opstaat. Sta dan langzaam en voorzichtig op om uw lichaam de tijd te geven zich aan te passen. Als u zich nog steeds duizelig voelt, ga dan weer zitten of liggen tot het gevoel weggaat. Zodra u zich beter voelt, kunt u van de rest van uw dag genieten.

9. Neem een douche na het gebruik van de infraroodsauna om zweet en gifstoffen van uw huid te verwijderen

Na een sessie in de infraroodsauna is het belangrijk om te douchen en zweet en gifstoffen van uw huid af te spoelen. Zo helpt u uw lichaam te ontgiften en vermindert u de kans op huidirritatie. Bovendien zorgt een douche na het saunagebruik ervoor dat u zich schoon en fris blijft voelen. Vergeet dus niet om een snelle douche te nemen na uw volgende sessie in de infraroodsauna!

10. Herhaal stap 3-9 zo vaak als nodig is om te genieten van de voordelen van infraroodsauna therapie

De meeste mensen die infraroodsauna-therapie proberen, merken dat ze er zo van genieten dat ze het een vast onderdeel van hun wellnessroutine maken. Het is echter niet nodig om te overdrijven – een paar sessies per week zouden voldoende moeten zijn om de vruchten ervan te plukken.

Het kan echter geen kwaad om vaker een infraroodsauna te gebruiken als u merkt dat u zich er goed bij voelt. Luister gewoon naar uw lichaam en neem een pauze als u zich oververhit of ongemakkelijk begint te voelen. Met een beetje vallen en opstaan, moet u in staat zijn om de perfecte balans van infrarood sauna therapie voor uw behoeften te vinden.

11. Maak uw infraroodsauna regelmatig schoon met een milde oplossing van water en zeep

Het is belangrijk om het schoon te houden om de effectiviteit te behouden. De beste manier om uw infraroodsauna schoon te maken is met een milde oplossing van water en zeep. Gebruik een zachte doek of spons om de binnenoppervlakken voorzichtig schoon te vegen, maar zorg ervoor dat u het hout of andere materialen niet beschadigt.

Spoel het oppervlak goed af met schoon water en droog het af met een zachte handdoek. Als u de binnenkant van uw sauna hebt schoongemaakt, kunt u dezelfde oplossing ook gebruiken om de buitenkant schoon te maken. Regelmatig schoonmaken helpt om uw infraroodsauna in topconditie te houden, zodat u er nog jaren van kunt genieten.

12. Inspecteer uw infraroodsauna voor elk gebruik op beschadigingen

Gewone sauna’s werken door de lucht om u heen te verwarmen, maar infraroodsauna’s verwarmen uw lichaam rechtstreeks met infrarood licht. Hierdoor zijn ze efficiënter en kunt u bij lagere temperaturen zweten. Infraroodsauna’s zijn veilig en heilzaam voor veel mensen, maar het is belangrijk om uw sauna voor elk gebruik te inspecteren op beschadigingen.

Let op scheurtjes in de panelen of loszittende bouten. Zorg ervoor dat het netsnoer in goede staat is en niet gerafeld of op enige manier beschadigd is. Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met de klantenservice. Nogmaals bedankt voor het kiezen van infraroodsauna’s!

13. Stop met het gebruik van de infraroodsauna als u negatieve bijwerkingen ervaart

De infraroodsauna is een geweldige manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften, maar het is belangrijk om het gebruik te staken als u negatieve bijwerkingen ervaart. Sommige mensen kunnen duizeligheid, misselijkheid of hoofdpijn ervaren na het gebruik van de sauna, dus het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en te stoppen met het gebruik van de sauna als u een van deze symptomen voelt. Het is ook belangrijk om goed gehydrateerd te blijven voor en na het gebruik van de sauna, omdat zweten kan leiden tot uitdroging.

14. Raadpleeg een medisch deskundige voordat u een infraroodsauna gebruikt als u gezondheidsproblemen hebt

Een infrarood sauna gebruikt infrarood licht om het lichaam te verwarmen, in plaats van de lucht rond de persoon te verwarmen zoals een traditionele sauna. Van infraroodsauna’s wordt gezegd dat ze een aantal gezondheidsvoordelen hebben, waaronder een betere bloedsomloop, ontgifting, en ontspanning.

Het is echter belangrijk een arts te raadplegen voordat u een infraroodsauna gebruikt als u gezondheidsproblemen heeft, omdat het aandoeningen zoals astma of hartproblemen kan verergeren. Over het algemeen zijn infraroodsauna’s veilig voor de meeste mensen, en bieden ze een handige manier om van de voordelen van een sauna te genieten zonder het huis te hoeven verlaten.

15. Volg de instructies van de fabrikant voor het gebruik van uw infraroodsauna

Elke infraroodsauna is anders, dus het is belangrijk om de instructies van de fabrikant voor uw specifieke model te volgen. In het algemeen kunt u de sauna het beste eerst opwarmen tot de gewenste temperatuur en vervolgens 15-20 minuten in de sauna gaan zitten of liggen. Het kan zijn dat u moet experimenteren met verschillende temperaturen en tijdsduren om uit te vinden wat voor u het beste werkt. Als u klaar bent met sauna gebruik, zorg dan dat u geleidelijk afkoelt door een douche te nemen of wat tijd in een koelere omgeving door te brengen voordat u uw normale activiteiten hervat.

Ontdek ook de luchtreinigers van Therapy Air de helpen allergieën te verlichten.

Infrarood Sauna Gebruiken

Is een infraroodcabine gezond?

Een infraroodcabine, ook bekend als een infraroodsauna, is een kleine kamer of huisje ontworpen voor ontspanning en verjonging. Terwijl traditionele sauna’s warmte gebruiken om de temperatuur van de lucht te verhogen, gebruiken infraroodcabines infrarood licht om het lichaam rechtstreeks te verwarmen. Infrarood licht is een soort elektromagnetische straling die de huid binnendringt en de temperatuur van het lichaamsweefsel verhoogt. Dit proces zou een aantal voordelen voor de gezondheid hebben, waaronder een betere bloedsomloop, minder stress en een betere ontgifting. Bovendien vinden veel mensen dat tijd doorbrengen in een infraroodcabine gewoon ontspannend en verjongend is. Als gevolg hiervan worden infraroodcabines steeds populairder, en hun gezondheidsvoordelen zijn goed gedocumenteerd.

Wat doet infrarood precies?

Infraroodstraling is een vorm van elektromagnetische straling die onzichtbaar is voor het menselijk oog. Het heeft een langere golflengte dan zichtbaar licht, en het bevindt zich net buiten het zichtbare spectrum. Infraroodstraling wordt gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder nachtvisie, thermische beeldvorming en medische diagnostiek. Infraroodcamera’s worden vaak gebruikt om warmtesignatuur te detecteren, wat nuttig kan zijn om voorwerpen in het donker of in slechte weersomstandigheden te detecteren. Infraroodstraling kan ook door rook en stof heen dringen, waardoor het een ideale keuze is voor fotografie in moeilijke omgevingen. Daarnaast wordt infrarood lichttherapie vaak gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals pijn, ontstekingen en artritis.

Hoe lang gaat een infraroodcabine mee?

Hoe lang gaat een infraroodcabine mee?
Een infraroodcabine is een goede investering die met de juiste verzorging vele jaren mee kan gaan. Hier zijn een paar tips om u te helpen het meeste uit uw infraroodcabine te halen:
Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen op de binnenoppervlakken van de cabine. Deze kunnen de afwerking beschadigen en de levensduur van het toestel verkorten.
Zorg ervoor dat u de deuren en ramen regelmatig opent om frisse lucht te laten circuleren. Dit helpt muffe geuren en schimmelvorming te voorkomen.
Houd de cabine tijdens het gebruik goed geventileerd, want te veel warmte kan blijvende schade aan het toestel veroorzaken.
Door deze eenvoudige tips op te volgen, kunt u nog vele jaren genieten van uw infraroodcabine.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend