Infrarood sauna hulp bij ontstekingen

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna Hulp Bij Ontstekingen

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Hulp Bij Ontstekingen
Infrarood sauna hulp bij ontstekingen

Infrarood sauna hulp bij ontstekingen

Degenen die wanhopig op zoek zijn naar verlichting van de pijn kunnen zich gevangen voelen door chronische ontsteking. Chronische ontsteking heeft een verwoestend effect op de levenskwaliteit van de patiënten.

Infraroodsaunatherapie kan een onmiddellijk effect hebben op het verminderen van ontstekingen en ook de hoofdoorzaak aanpakken van veel aandoeningen die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van chronische ontstekingen.

Wat is ontsteking?

Ontsteking is een essentieel onderdeel van het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen in geval van letsel of infectie. Het is de reactie van het lichaam om zichzelf te beschermen en schadelijke prikkels te verwijderen om het genezingsproces op gang te brengen.

De natuurlijke reactie van het lichaam op vreemde organismen, zoals bacteriën en virussen, is ontsteking. Ontsteking treedt ook op als reactie op spier- en skeletletsels en huidletsels.

Infecties, wonden en botbreuken kunnen niet genezen zonder een ontstekingsreactie.

De verhoogde productie van witte bloedcellen die naar de bedreigde delen van het lichaam worden gespoeld, is op microniveau vergelijkbaar met first responders: Wanneer de hersenen de metaforische boodschap van een inbraak ontvangen, reageert het lichaam snel door meer witte bloedcellen naar de aangevallen lichaamsdelen te sturen.

Ontsteking is een van de vele natuurlijk voorkomende wonderen van de menselijke fysiologie. Het zelfregulerende mechanisme van het lichaam is effectief in zijn vermogen om zelfgenezing te bevorderen. Alle mensen vertrouwen op de immuunrespons van het lichaam om ontstekingen te veroorzaken en zo te overleven. Als de ontstekingsreactie inherent is aan het immuunsysteem van het lichaam en noodzakelijk is om de gezondheid van het lichaam in stand te houden, waarom zouden we ontsteking dan willen verminderen?

Infrarood Sauna Hulp Bij Ontstekingen
Infrarood Sauna Hulp Bij Ontstekingen

Wat is het verschil tussen chronische en acute ontsteking?

Binnen het fysiologische netwerk bestaat een biologische reactie die ontsteking wordt genoemd en die een verdedigingsmechanisme in het leven roept om gewonde delen van het lichaam die door infectie en stomp trauma zijn aangetast, te genezen.

Zonder dit verdedigingssysteem zouden we niet kunnen overleven. Ontsteking is een symptoom van een overmaat aan witte bloedcellen die worden geproduceerd en naar de getroffen gebieden worden gespoeld. Er komen chemische stoffen vrij die de zenuwuiteinden stimuleren, waardoor het gebied gevoeliger wordt en uiteindelijk ongemakkelijk en pijnlijk wordt. Ontsteking in het lichaam veroorzaakt zwelling, roodheid, warmte en pijn.

Als acute reactie op verwonding en infectie dient ontsteking een uitstekend doel. Het wordt echter problematisch wanneer de ontsteking zich ontwikkelt tot een chronische aandoening, vooral in de gewrichten, wat tot pijn leidt. Acute en chronische ontsteking verschillen in hoe snel zij in staat zijn het lichaam te ontdoen van verwondingen en infecties. Acute ontstekingen moeten binnen enkele dagen verdwijnen als reactie op een bedreiging.

Chronische ontsteking treedt op wanneer het lichaam voortdurend reageert met een verhoogde immuunrespons die uiteindelijk tot schadelijke ziekte leidt. Alle auto-immuunziekten zijn het gevolg van een overmatige productie van witte bloedcellen, die een constante en chronische ontsteking in het lichaam veroorzaakt.

Chronische ontsteking brengt het lichaam in een constante staat van stressreactie. Volgens het NIH is stress een belangrijke oorzaak van ziekten. Bovendien moet de behandeling van chronische ontsteking tweeledig zijn: Ten eerste moet de behandeling de ontsteking verminderen, en ten tweede moet het lichaam de kans krijgen om van de stressrespons terug te keren naar veiligheid en ontspanning.

Infrarood sauna therapie kan chronische ontstekingen en dus pijn verminderen. Het brengt het lichaam ook terug van de stressrespons naar ontspanning om de immuunreacties te verminderen die chronische ontstekingen veroorzaken. Holistische behandelingen, zoals de infraroodsaunatherapie, pakken het probleem van chronische ontsteking aan, maar hebben geen invloed op de natuurlijke reactie van het lichaam op een invasie van gevaar van buitenaf.

Enkele ziekten die door chronische ontsteking worden beïnvloed zijn

  • Hartziekte
  • Reumatoïde artritis
  • Diabetes type 2
  • Zwaarlijvigheid
  • Astma
  • Neurodegeneratieve ziekten (ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson en ALS).

De diversiteit van de bovenstaande lijst strekt zich uit tot een groot aantal fysiologische systemen van het lichaam. De oorzaak van veel van de bovengenoemde ziekten is onbekend, maar zij worden alle in verband gebracht met chronische ontsteking.

Elke behandeling die de pijnlijke chronische ontsteking ten gevolge van deze ziekten aanpakt, zal de patiënten meer comfort en verlichting brengen in hun dagelijks leven. Men denkt dat de interactie van het infrarode lichtspectrum met de cellulaire structuren van het lichaam de symptomen van deze ziekten kan verminderen en mogelijk tot volledige remissie kan leiden.

Infrarood Sauna Hulp Bij Ontstekingen
Infrarood sauna hulp bij ontstekingen

Geneesmiddelen voor de behandeling van chronische ontsteking

Cortisol wordt algemeen gebruikt bij de behandeling van ontstekingsziekten. Het is een klasse van steroïde hormonen die verhindert dat de mechanismen die bij ontstekingen betrokken zijn, worden geactiveerd. Mineralocorticoïden en glucocorticoïden zijn de belangrijkste soorten cortisol die worden gebruikt bij de behandeling van chronische ontstekingen.

Helaas kunnen deze beide veelgebruikte behandelingen zeer schadelijk zijn voor het lichaam. Het gebruik van glucocorticoïden wordt in verband gebracht met de oorzaak van het syndroom van Cushing, en mineralocorticoïden kunnen leiden tot hoge bloeddruk en een laag kaliumgehalte in het lichaam, waardoor het evenwicht tussen alkaliteit en zuurtegraad in het lichaam wordt verstoord.

Bovendien leidt elke inname van cortisol tot een langdurige stressreactie in het lichaam, die verdere ziekte kan veroorzaken. Wij weten nu dat een constante staat van stressrespons een belangrijke oorzaak van ziekte kan zijn. Cortisol zorgt ervoor dat het autonome zenuwstelsel in de stress- of overlevingsstand gaat. Cortisolbehandelingen kunnen de symptomen op korte termijn verlichten, maar laten het lichaam uiteindelijk uitgeput en ziek achter.

Infrarood Sauna Hulp Bij Ontstekingen
Infrarood sauna hulp bij ontstekingen

Het autonome zenuwstelsel en chronische ontsteking

Het autonome zenuwstelsel wordt gescheiden door twee verschillende toestanden: de dominantie van het sympatische zenuwstelsel (stressrespons of vecht-of-vlucht) of omgekeerd de dominantie van het parasympatische zenuwstelsel (ontspanning, spijsvertering, regeneratie en rust). Beide dienen een evolutionair doel; de ene is niet beter dan de andere.

Wanneer er een reëel gevaar of bedreiging is voor ons leven, is het noodzakelijk dat het lichaam werkt met de dominantie van het sympathische zenuwstelsel om te overleven. Als het lichaam veiligheid zoekt, redt de sympathische dominantie de dag. Door de stressrespons zijn wij in staat ongewone krachttoeren te verrichten en het ondenkbare te doorstaan.

Zodra de veiligheid is gevonden, moet het lichaam terugkeren naar parasympathische dominantie, waar herstel, regeneratie en verjonging kunnen plaatsvinden. Veel mensen zijn niet in staat om van de vecht-of-vlucht fase terug te keren naar ontspanning. Langdurige stress leidt tot ziekte en lijden. Voor een optimale gezondheid is het nodig om gemakkelijk terug te keren van een sympatische dominantie naar een parasympatische toestand.

Cortisol wordt door de bijnieren afgescheiden tijdens de stressrespons. Een gebruikelijke behandeling voor ontstekingsaandoeningen is cortisol, hetzij door injectie, orale inname of inhalatie. Het onderliggende probleem van auto-immuunziekte wordt verergerd wanneer extra cortisol in het systeem wordt gepompt. Uiteindelijk vindt de patiënt niet de verlichting die hij nodig heeft van zijn pijn of van de ziekte zelf. Infrarood saunatherapie is een behandeling die het lichaam terugbrengt van sympathische dominantie naar ontspanning, waar celverjonging plaatsvindt. Deze vorm van warmtetherapie bestrijdt ook het symptoom van chronische ontsteking en verlicht het ongemak en de pijn die door de ziekte worden veroorzaakt.

Infrarood Sauna Hulp Bij Ontstekingen

Welke soorten ontstekingen bestaan er?

Ontsteking is een medische term die wordt gebruikt om een natuurlijke reactie van het lichaam te beschrijven om zichzelf te beschermen. Er zijn vier soorten ontstekingen: acute, chronische, septische en auto-immuunontsteking. Acute ontsteking is de meest voorkomende en treedt op wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan een irriterende stof, zoals een snijwond of een insectenbeet. Het gebied wordt rood, warm en gezwollen als het lichaam bloed en immuuncellen naar de plek snelt. Chronische ontsteking kan maanden of zelfs jaren duren en wordt vaak veroorzaakt door aandoeningen als allergieën, artritis en de ziekte van Crohn.

Een septische ontsteking ontstaat wanneer een infectie in de bloedbaan terechtkomt en zich over het hele lichaam verspreidt. Dit kan zeer gevaarlijk zijn en vereist onmiddellijke medische hulp. Auto-immuunontsteking treedt op wanneer het lichaam ten onrechte gezond weefsel aanvalt. Dit kan worden veroorzaakt door aandoeningen als lupus en de ziekte van Hashimoto. Onbehandeld kan ontsteking leiden tot een verscheidenheid van ernstige gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om met uw arts te praten als u denkt dat u last heeft van een ontsteking.

Wat veroorzaakt ontsteking?

Ontsteking is een brede term die kan worden gebruikt om een aantal verschillende aandoeningen te beschrijven. In het algemeen is ontsteking de reactie van het lichaam op verwonding of infectie. Het immuunsysteem geeft chemische stoffen af aan het bloed om het lichaam te beschermen tegen verdere schade. Dit proces kan roodheid, warmte, zwelling en pijn veroorzaken. Hoewel ontsteking een natuurlijke en noodzakelijke reactie is, kan te veel ontsteking leiden tot chronische gezondheidsproblemen.

Enkele van de meest voorkomende oorzaken van ontstekingen zijn allergieën, auto-immuunziekten en infecties. In sommige gevallen kan ontsteking ook worden veroorzaakt door lichamelijke verwondingen of emotionele stress. Door de verschillende oorzaken van ontstekingen te begrijpen, kunnen we betere manieren ontwikkelen om deze aandoening te behandelen en te voorkomen.

10 dingen die u kunt doen om pijn door ontsteking te remmen

Er zijn een aantal verschillende dingen die u kunt doen om de pijn van ontstekingen te remmen. Hier zijn tien van de meest effectieve methoden:

1. Breng een koud kompres aan op het ontstoken gebied

Het aanbrengen van een koud kompres op een ontstoken gebied is een eenvoudige en effectieve manier om zwelling en pijn te verminderen. Het kompres kan worden gemaakt door ijs in een handdoek te wikkelen of een cold pack te gebruiken, en het moet gedurende 15-20 minuten per keer op het getroffen gebied worden aangebracht. Mogelijk moet u dit proces meerdere malen per dag herhalen om resultaten te zien. Naast verlichting van ontstekingen kan een koud kompres ook helpen spierkrampen en spanningshoofdpijn te verminderen. Als u pijn of zwelling ervaart, moet u deze eenvoudige remedie zeker eens proberen.

2. Neem pijnstillers zonder recept, zoals ibuprofen of naproxen

Over-the-counter pijnstillers kunnen een redder in nood zijn bij acute pijn. Of het nu gaat om een blessure of menstruatiekrampen, deze medicijnen kunnen helpen om de scherpe kantjes eraf te halen. Ibuprofen en naproxen zijn twee van de meest populaire opties, en ze werken allebei door het verminderen van ontstekingen. Dat betekent dat ze effectief kunnen zijn bij alles van hoofdpijn tot een verstuikte enkel. En het beste van alles is dat ze relatief goedkoop zijn en gemakkelijk te vinden. Dus als u de volgende keer pijn heeft, pak dan wat vrij verkrijgbare medicijnen om snel verlichting te krijgen.

3. Pas warmte toe op het gebied

Als u op zoek bent naar snelle verlichting van de pijn, kunt u het beste warmte op het gebied toepassen. Warmte bevordert de bloeddoorstroming en maakt gespannen spieren losser, wat de pijn kan verminderen. Er zijn een paar verschillende manieren om warmte toe te passen, dus u kunt de methode kiezen die voor u het beste is. Eén optie is het gebruik van een verwarmingskussen.

Er zijn verwarmingskussens in verschillende maten en vormen, dus u kunt er een vinden die bij u past. Een andere optie is het nemen van een warm bad of douche. Het warme water zal uw spieren ontspannen en de pijn verlichten. Ten slotte kunt u ook een verwarmende crème of zalf op het gebied aanbrengen. Deze producten bevatten meestal menthol of capsaïcine, die beide kunnen helpen om de pijn te verminderen.

5. Zorg voor voldoende slaap

Genoeg slaap krijgen is belangrijk voor de algemene gezondheid, maar het is vooral belangrijk als je te maken hebt met ontstekingen. Als je niet genoeg slaap krijgt, geeft je lichaam stresshormonen af die ontstekingen juist kunnen versterken. Bovendien kan een gebrek aan slaap de pijn verergeren. Dus als je worstelt met ontstekingen, zorg er dan voor dat je elke nacht minstens zeven tot acht uur slaap krijgt.

6. Eet een gezond dieet rijk aan fruit en groenten

Een gezond dieet is om een aantal redenen belangrijk. Het kan u helpen een gezond gewicht te behouden, meer energie te hebben, en ziekten te vermijden. Een dieet dat rijk is aan fruit en groenten is een goede manier om ervoor te zorgen dat u de voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam nodig heeft.

Groenten en fruit zitten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze bevatten ook weinig calorieën en vet. Het toevoegen van meer fruit en groenten aan uw dieet is een makkelijke manier om uw gezondheid te verbeteren. Probeer elke dag een paar porties fruit en groenten aan uw maaltijden toe te voegen. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschil het kan maken.

7. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor uw algehele gezondheid, maar het kan ook helpen om ontstekingen te verminderen. Als u sport, maakt uw lichaam endorfine vrij, dat een natuurlijke pijnstillende werking heeft. Daarnaast helpt lichaamsbeweging om de bloedstroom te verhogen en stress te verminderen, die beide kunnen helpen om ontstekingen te verminderen.

Als u op zoek bent naar manieren om ontstekingen te verminderen, zorg er dan voor dat u regelmatig beweegt. Slechts een gematigde hoeveelheid activiteit zal de truc doen, dus je hoeft niet te overdrijven. Een simpele wandeling van 30 minuten elke dag kan al een groot verschil maken.

8. Verminder stressniveaus

We kennen allemaal het gevoel van stress. Je hart gaat tekeer, je handpalmen zweten, je hoofd voelt alsof het kan ontploffen. Het goede nieuws is dat er veel dingen zijn die je kunt doen om stress te verminderen. Lichaamsbeweging is een geweldige manier om stress te verlichten, en het hoeft niets inspannends te zijn.

Een korte wandeling om de hoek kan al helpen om je hoofd leeg te maken en je wat tijd voor jezelf te geven. Als je niet naar buiten kunt, kun je ook gewoon door je huiskamer dansen om je hartslag op te krikken en wat endorfine vrij te maken. Meditatie en diep ademhalen zijn ook goede manieren om je lichaam en geest te kalmeren, en er zijn genoeg apps en websites die je daarbij kunnen helpen. Dus haal diep adem en relax.

9. Stop met roken

Roken is een van de slechtste dingen die je kunt doen voor je gezondheid. Het wordt in verband gebracht met verschillende ziekten, waaronder kanker, hartziekten en beroertes. Bovendien kan roken ontstekingen verergeren. Dus als u op zoek bent naar manieren om ontstekingen te verminderen, is stoppen met roken een van de beste dingen die u kunt doen. Er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen bij het stoppen, dus er is geen excuus om het niet te proberen. Uw arts kan u advies en ondersteuning bieden, en er zijn ook veel programma’s om te stoppen met roken beschikbaar online en in uw gemeenschap.

10. Neem supplementen, zoals visolie of glucosaminesulfaat

Als u op zoek bent naar manieren om ontstekingen te verminderen, kunnen supplementen een goede optie zijn. Visoliesupplementen zijn een goede bron van omega-3 vetzuren, waarvan is aangetoond dat ze ontstekingen verminderen. Glucosaminesulfaat is een ander supplement dat kan helpen ontstekingen te verminderen. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van artritis, maar het kan ook nuttig zijn bij andere aandoeningen. Als u overweegt supplementen te gaan gebruiken, moet u eerst met uw arts overleggen. Hij of zij kan u adviseren over de beste opties voor uw individuele behoeften.

Infrarood Sauna Hulp Bij Ontstekingen

Hoe voordelig is een infraroodsauna?

Als het op infrarood sauna’s aankomt, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. De initiële kosten van de sauna zelf zijn zeker één factor, maar het is ook belangrijk om na te denken over de lopende kosten van elektriciteit en onderhoud. Een infraroodsauna kan echter op lange termijn heel voordelig zijn. Omdat ze infraroodenergie gebruiken in plaats van luchtwarmte, zijn infraroodsauna’s efficiënter dan traditionele sauna’s. Dit betekent dat ze minder elektriciteit verbruiken, wat uw maandelijkse facturen kan verlagen. Bovendien hebben infraroodsauna’s minder onderhoud nodig dan traditionele sauna’s, zodat u na verloop van tijd geld bespaart op reparaties en vervangingsonderdelen. Als u al deze factoren in aanmerking neemt, kan een infraroodsauna een verstandige economische keuze zijn.

Is een infraroodsauna goed voor uw gewrichten?

Als u lijdt aan chronische gewrichtspijn, weet u hoe frustrerend het kan zijn om verlichting te vinden. Hoewel er veel behandelingen beschikbaar zijn, bieden ze niet altijd de langdurige resultaten die u zoekt. Infraroodsauna’s bieden een unieke vorm van therapie die kan helpen om gewrichtspijn en stijfheid te verlichten. In tegenstelling tot traditionele sauna’s, die warmte gebruiken om de lucht te verwarmen, gebruiken infraroodsauna’s infrarood licht om het lichaam direct te verwarmen. Dit type warmte dringt diep door in de spieren en gewrichten en zorgt voor een verzachtende verlichting. Bovendien kunnen infraroodsauna’s helpen de bloedsomloop te verbeteren en de bloedtoevoer naar de gewrichten te vergroten. Als gevolg hiervan kan deze vorm van therapie aanzienlijke verlichting bieden voor mensen die lijden aan chronische gewrichtspijn.

Is een infraroodsauna goed voor uw spieren?

Voelt u zich stijf en pijnlijk na het sporten? Zo ja, dan bent u niet de enige. Spierpijn is een veelvoorkomend neveneffect van trainen, en het kan soms moeilijk zijn om verlichting te vinden. Een infraroodsauna kan echter precies zijn wat u nodig hebt. Infraroodwarmte dringt diep door in de spieren en verzacht pijn en ontstekingen. Bovendien bevordert de warmte de doorbloeding en de genezing. Als gevolg hiervan kan een infraroodsauna een effectieve manier zijn om spierpijn te verminderen en het herstelproces te versnellen. Dus als u op zoek bent naar een manier om spierpijn te verlichten, kan een infraroodsauna het overwegen waard zijn.

Ontdek ook de Bioptron lichttherapie die kan helpen voor uw pijn

Infrarood Sauna Hulp Bij Ontstekingen