Infrarood sauna is veilig

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infrarood sauna is veilig

Zijn infraroodsauna’s veilig?

Ontdek en beslis zelf of infrarood sauna’s veilig zijn. Consumentenpopulariteit en marketinghype kunnen soms verwarring zaaien over de verschillende soorten sauna’s:

– Is er een verschil tussen traditionele sauna’s, stoombaden en infrarood sauna’s?
– Hoe kan de gemiddelde persoon het verschil zien? Zijn infrarood sauna’s veilig?
– Is de ene vorm van warmtetherapie veiliger en doeltreffender dan de andere?

Een eerlijke beoordeling van de veiligheid van infrarood sauna’s is moeilijk te vinden wanneer het internet vol staat met marketingpropaganda en gimmicks die u in de ene of de andere richting proberen te sturen.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infrarood Sauna

Het kan voelen alsof alles op het spel staat: Je geld of je gezondheid! Het is niet echt een eerlijke situatie voor iedereen. Met dit artikel moedigen wij u aan uw eigen onderzoek te doen en licht te werpen op de vraag:

Zijn infraroodsauna’s veilig?

Helaas zijn niet alle infrarood sauna’s hetzelfde; daarom is het belangrijk te weten welke sauna de veiligste keuze is: een veilige haven van kennis vinden in een markt die verzadigd is van informatie en keuzes.

Saunatherapie is altijd een steunpilaar geweest in alle culturen en is door bijna alle beschavingen gebruikt. Sinds het begin van de geschiedenis hebben mensen zich tot allerlei vormen van warmtetherapie gewend om ziekten te genezen, het lichaam te reinigen en zich met een hogere macht te verenigen.

De middelen voor warmtetherapie verschillen van cultuur tot cultuur en zijn ook in de loop der tijden geëvolueerd. Het lijdt geen twijfel dat warmtetherapie ongeëvenaarde gezondheidsvoordelen heeft voor de menselijke gestalte.

Het vermogen om overvloedig te zweten is een uniek kenmerk van de menselijke fysiologie. Daarom hebben beschavingen millennia lang gezocht naar manieren om de reiniging van het lichaam door overvloedig zweten te optimaliseren.

Warmtetherapie bootst in wezen een natuurlijke koorts na om ongewenste en schadelijke bacteriën en ziekten uit het lichaam te verdrijven. Hippocrates, de oude Griekse vader van de geneeskunde, schreef: “Geef mij koorts en ik kan elke ziekte genezen”.

De geschiedenis toont aan dat de vraag of warmtetherapie zowel veilig als doeltreffend is, reeds lang omstreden is.

Naarmate de technologie voortschreed, is men op zoek gegaan naar de meest effectieve vorm van warmtetherapie. Droge sauna’s, stoombaden en de inheemse zweethut zijn doeltreffende en veilige vormen van warmtetherapie gebleken.

Dr. John Harvey Kellogg ontwikkelde aan het eind van de 19e eeuw de eerste infrarood sauna, het zogenaamde “gloeilichtbad”.

De infrarood sauna werd pas in 1965 wereldwijd populair, toen de NASA onderzoek deed naar de voordelen van de golflengten van infrarood licht en ontdekte dat dit onzichtbare spectrum van licht uiterst positieve effecten had voor astronauten die terugkeerden naar de aarde na een verblijf in gewichtloosheid.

In 1979 werd de eerste infraroodsauna in de Verenigde Staten opengesteld voor het publiek. Sindsdien wordt het infrarood lichtspectrum door medische professionals over de hele wereld gebruikt voor de behandeling van een breed scala van gezondheidsproblemen.

Ja, warmtetherapie is niet alleen veilig, maar ook uiterst heilzaam voor de gezondheid en het welzijn. Infrarood sauna’s zijn de meest geavanceerde vorm van warmtetherapie die vandaag beschikbaar is en bieden misschien wel de grootste voordelen voor de gezondheid.

Het is belangrijk dat de consument zich volledig bewust is van alle beschikbare infrarood sauna’s en de potentiële veiligheidsrisico’s van een verkeerde keuze.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infrarood Sauna

Niet alle sauna’s zijn gelijk

De emissie van elektromagnetische straling (EMV) is een waarschuwingssignaal.

De infraroodsauna is zo’n effectieve en krachtige geneeswijze vanwege het type warmte dat hij produceert. In tegenstelling tot conventionele sauna’s wordt bij infraroodwarmte niet de buitenlucht verwarmd, maar lichtstralen die van de bron uitgaan en het huidmembraan binnendringen.

Deze methode verwarmt het lichaam van binnen naar buiten, waarbij een lagere buitentemperatuur wordt gebruikt om een hogere binnentemperatuur te creëren. Vergeet niet dat het kunstmatig opwekken van koorts, zoals Hippocrates opmerkte, een van de vele gunstige effecten op de menselijke fysiologie is.

De stralingswarmte in de infrarood sauna thuis is zeer effectief in het verhogen van de inwendige kerntemperatuur. Het infrarode lichtspectrum is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar wordt waargenomen als warmte.

Het gehele infrarode lichtspectrum bestaat uit nabij-, midden- en ver-infrarood licht. Elke golflengte is uniek in de resultaten die zij in het menselijk fysiologisch netwerk teweegbrengt.

De lichtgolven die door infraroodwarmte worden geproduceerd, dragen ook de mogelijkheid in zich van ongezonde elektromagnetische straling als de saunafabrikant zijn protocol niet precies volgt.

Het belangrijkste risico van volspectrum infrarood lichttherapie is dat de elektromagnetische straling (EMV) die door de infrarode golflengten wordt uitgezonden, giftig kan zijn. Sommige infrarood sauna’s die tegenwoordig op de markt zijn, zenden hoge niveaus elektromagnetische straling uit die gevaarlijk kan zijn voor uw lichaam.

Elke sauna die het volledige spectrum van infrarode golflengten biedt, moet worden onderzocht, omdat sommige bedrijven die deze sauna’s ontwikkelen goedkope en giftige materialen gebruiken die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Lage EMV Straling VS Giftige EMV Overbelasting

Elektromagnetische straling (EMV) kan op cellulair niveau schadelijke reacties veroorzaken die de gezondheid van uw lichaam aantasten. Als u ervoor kiest uw gezondheid te ondersteunen met een infrarood sauna, doe dan grondig onderzoek naar merken die apparatuur verkopen met een hoge EMF-uitstoot.

Zorg ervoor dat de infraroodsauna die u kiest, getest is op EMV-niveaus. De meeste bedrijven die infrarood sauna’s fabriceren, hebben de apparatuur om de niveaus te testen. Als deze bedrijven niet bereid zijn de EMV-emissies te testen, moet u op zoek naar een andere fabrikant.

Tip van de expert: Het is belangrijk om de EMF-emissieniveaus van de verschillende saunafabrikanten grondig te onderzoeken voordat u met een infrarood sauna begint. Zoek naar een infrarood sauna met een lage detecteerbare EMF-uitstoot, waardoor het een veilige keuze is onder de infrarood sauna’s die vandaag beschikbaar zijn.

Zorg voor veiligheid en kies een infrarood sauna van milieuvriendelijke materialen Giftige dampen zijn een groot gezondheidsrisico: zorg ervoor dat u alleen een infrarood sauna gebruikt die is gemaakt van hoogwaardige materialen om een veilige ervaring te garanderen.

Het veiligheidsprotocol van een infraroodsauna hangt af van zowel de gezonde infrarode golflengten, waarvan de panelen weinig EMV uitstralen, als de materialen waarvan de saunaconstructie is gemaakt, die ook een veiligheidsrisico inhouden.

Toewijding aan uw gezondheid moet een waarde zijn die zowel door u als door de fabrikant van de infrarood sauna wordt gedeeld. Dit blijkt uit het feit dat wij met de hand gecertificeerd eco-hout uit de uitgestrekte bossen van Canada hebben geselecteerd, dat is ontworpen om uw genezingservaring te maximaliseren terwijl u achterover leunt en ontspant in een toxinevrije zone.

Helaas maken veel bedrijven tegenwoordig infrarood sauna’s van goedkope, laagwaardige en uiteindelijk giftige materialen; zoek uit welke houtsoort voor de cabinestructuur is gebruikt. Tip van de expert: giftige dampen zijn een groot gevaar voor de gezondheid: zorg ervoor dat u alleen een infrarood sauna gebruikt die is gemaakt van hoogwaardige materialen om een veilige ervaring te garanderen.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend


Gecertificeerd organisch hout vs. chemisch behandeld hout.

Hoewel de temperatuur in de sauna stijgt om het zweten en uiteindelijk het ontgiften te stimuleren, kan de verhoogde warmte ook leiden tot gasvorming in de materialen die voor de constructie ervan zijn gebruikt.

Zorg ervoor dat uw toestel u niet vergiftigt met giftige dampen als u beknibbelt op de fabricage!  Goedkoop hout vol gif kan schadelijk zijn voor uw gezondheid en moet vermeden worden bij de aankoop van een infrarood sauna.

Het kan beangstigend zijn om voor uw gezondheid te kiezen en om de juiste redenen een volspectrum-infrarood sauna aan te schaffen en er dan achter te komen dat de fabricage van de sauna schadelijk voor u is.

Tip van de expert: Kies een sauna van onbehandeld hout om mogelijk schadelijke dampen te vermijden.

Contra-indicatie: Voorbereiding door hydratatie

De meest voorkomende veiligheidswaarschuwing bij elke vorm van warmtetherapie, inclusief infraroodsauna’s, is uitdroging. Het is belangrijk te weten dat een enorme hoeveelheid water verloren gaat door het ontgiftingsproces van overmatig zweten.

De doordringende stralen van het infrarode licht veroorzaken overvloedig zweten; indien de rehydratatie niet op de juiste wijze geschiedt, kan dit ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. Het lichaam voorbereiden op de transformerende ervaring van een infrarood sauna begint met een goede hydratatie.

Ontgiftingsprotocollen, waaronder infrarood saunasessies die tot overvloedig zweten leiden, vereisen een goede hydratatie voor, tijdens en na de sauna. Idealiter begint de hydratatie een paar dagen voor het bezoek aan de infrarood sauna. De meeste mensen drinken tegenwoordig over het algemeen niet genoeg water.

Als u besluit om ook maar één infrarood sauna te bezoeken, is het van het grootste belang om gezond water in grote hoeveelheden te drinken. Als u regelmatig naar de sauna gaat, moet u minstens drie liter water per dag drinken.

De infrarode golflengten, die dichtbij, midden en ver omvatten, dringen diep door in de eerste epidermis van de huid en in de zachte weefsels van het lichaam, waardoor de inwendige temperatuur wordt verhoogd.

Hoewel infraroodsauna een methode van warmtetherapie is die veel doeltreffender kan zijn in haar ontgiftingsprotocol, is zij ook gevoelig voor uitdroging als de persoon niet goed gehydrateerd is vóór de sessie.

Het is belangrijk zoveel mogelijk water te drinken; kraanwater met een filter is aanvaardbaar. Water gezuiverd door osmose is niet voldoende om het lichaam gehydrateerd te houden.

Bronwater uit flessen, mineraalwater of gefilterd leidingwater geven het lichaam voldoende vocht ter voorbereiding. Tip van een deskundige: Behandeling met infrarood sauna moet gepaard gaan met een gerichte vochtinname: Zorg ervoor dat je altijd genoeg drinkt en voldoende vocht binnenkrijgt.

Infrarood Sauna

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Zwangere en borstvoeding gevende moeders: mogelijke risico’s en voordelen

Het National Institute Of Health adviseert zwangere vrouwen om het gebruik van alle warmtetherapieën te beperken. Het is bekend dat verhoging van de lichaamstemperatuur boven 100 graden het risico op foetale complicaties verhoogt. Daarom is het beter om infrarood sauna te vermijden tijdens de zwangerschap.

Als u van plan bent zwanger te worden, raden medische professionals u sterk aan een speciale behandeling met een infrarood sauna te ondergaan. Consequente infraroodsauna-therapie vóór de zwangerschap bereidt het lichaam voor op een betere gezondheid tijdens de zwangerschap en schept optimale omstandigheden voor de foetus.

Zodra de zwangerschap is begonnen, is het veiliger om de infrarood sauna te vermijden. Voor moeders die borstvoeding geven, is het een uitdaging om de vochthuishouding in het algemeen op peil te houden zonder ook aan uitgebreide ontgifting te doen door te zweten.

Bovendien kan de ontgifting die door de infrarood sauna op gang wordt gebracht, de voedingsstoffen in de moedermelk beïnvloeden. Om de veiligheid van de moeder en de kwaliteit van haar melk te waarborgen, moeten infraroodsauna’s tijdens de borstvoeding worden vermeden.

Er zij op gewezen dat het National Institute Of Health onlangs bevindingen heeft gepubliceerd over het effect van ver infrarood lichtspectrum bij het bevorderen van de lactatie.

Hoewel het waar is dat hydratatie van het grootste belang is voor moeders die borstvoeding geven als er problemen zijn met de melkproductie, is het zeker de moeite waard om uw arts te vragen naar het gebruik van ver infrarood licht om de borstvoeding te verbeteren.

Ook suggereren sommige alternatieve studies dat de warmte die door infrarood sauna’s wordt geproduceerd, borstvoeding bevordert. Dit komt vooral omdat de warmte van de sauna de moeder ontspant, en hoe meer ontspannen een moeder is na de bevalling, hoe sterker de melkproductie.

Vergeet niet dat de temperatuur in een infraroodsauna niet hoog hoeft te zijn om de voordelen van de lichtfrequentie te ervaren.

Als de moeder bijzonder graag naar de infrarood sauna gaat, is het raadzaam de sessies kort te houden (minder dan 15 minuten) en de temperatuur zo laag mogelijk in te stellen. De borstvoedende moeder die kiest voor infrarood sauna-therapie moet zeer voorzichtig zijn met hydratatie.

Zodra de baby ander voedsel dan moedermelk begint te eten en slechts enkele keren per dag borstvoeding krijgt, is het veiliger voor de moeder om infrarood sauna-therapie te doen.

Opmerking: De auteur van dit artikel heeft tijdens de twee jaar dat ze borstvoeding gaf, thuis dagelijks infrarood sauna-behandelingen ondergaan, zonder enige negatieve effecten.

Kinderen en infrarood sauna therapie

Ontgifting is een van de vele prachtige gezondheidsvoordelen van infrarood sauna-therapie.  De meeste kinderen zijn tegenwoordig niet zo giftig als volwassenen en hebben daarom minder behoefte aan ontgiftingsprotocollen.

Bij de behandeling van kinderen in de infrarood sauna wordt aanbevolen de temperatuur zeer laag in te stellen en de kinderen niet langer dan 15 minuten per sessie in de sauna te laten. Raadpleeg uw kinderarts om te bepalen of de infrarood sauna veilig is voor uw kind.


Infrarood Sauna

Infraroodsaunatherapie: Ouderen en mensen met een reeds bestaande hartziekte

Uiteindelijk kan infraroodsauna-therapie zeer heilzaam en helend zijn voor ouderen en mensen met bepaalde hartaandoeningen.  Mensen die tot deze twee categorieën behoren, moeten er in het bijzonder op letten dat het saunabezoek niet langer duurt dan 15 minuten per keer en dat er tussen de saunabezoeken minstens één dag rust zit.

Hydratatie is van het grootste belang voor deze mensen. De gezondheid van hart en bloedvaten kan na verloop van tijd drastisch verbeteren door het gebruik van een infrarood sauna, omdat de bloedsomloop verbetert.

De infrarood sauna mag alleen met voorzichtigheid en onder toezicht van uw arts worden gebruikt als u een bestaande hartziekte hebt.

* Als u niet zeker weet of een infrarood sauna geschikt is voor u, is het raadzaam een arts te raadplegen.

Infraroodsauna’s zijn veilig als de fabrikant grondig wordt onderzocht

De geschiedenis bewijst dat warmtetherapie een doeltreffend middel is om de gezondheid te bevorderen, mits de veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Zoals bij elke sauna is het belangrijk de juiste stappen te nemen om ervoor te zorgen dat de infrarood sauna veilig voor u is.

Breedband-infrarood sauna’s kunnen een schat aan gezondheidsvoordelen bieden met weinig risico. Houd echter rekening met de volgende factoren om ervoor te zorgen dat uw ervaring met infrarood sauna veilig is:

  • Het hout dat voor de constructie is gebruikt, is NIET behandeld en is ovengedroogd.
  • EMF-emissies zijn getest met een meter en laag bevonden.
  • Er is een dokter geraadpleegd
  • Drink veel water om uitdroging te voorkomen.
  • Als u met deze factoren rekening houdt, is de infrarood sauna over het algemeen veilig, maar zoals met alles, wees u bewust van wat u doet en luister altijd naar uw lichaam.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Is een infrarood sauna veilig?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in de potentiële gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s, maar vragen zich misschien af of ze wel veilig zijn. Het korte antwoord is ja, infrarood sauna’s zijn voor de meeste mensen volkomen veilig om te gebruiken. De sleutel is ervoor te zorgen dat u er een gebruikt die ontworpen is voor thuisgebruik. Zoek een sauna die gebruik maakt van lage-EMF infrarood verwarmingspanelen en een goede ventilatie heeft. Drink voor en na de saunabeurt voldoende water, want infraroodwarmte kan ervoor zorgen dat u veel zweet. Als u zich zorgen maakt over het gebruik van een infraroodsauna, moet u eerst met uw arts overleggen. Maar over het algemeen hoeft u zich geen zorgen te maken – een infraroodsauna kan een geweldige aanvulling zijn op uw gezonde levensstijl.

Helpt een infraroodsauna u bij het afvallen?

Bent u op zoek naar een nieuwe manier om u te helpen afvallen? Als dat zo is, kunt u een infraroodsauna overwegen. Terwijl traditionele sauna’s werken door de lucht om u heen te verwarmen, maken infraroodsauna’s gebruik van ver infraroodgolven om uw lichaam direct te verwarmen. Deze diepe weefselpenetratie kan helpen om uw hartslag te verhogen en uw stofwisseling te stimuleren. Het resultaat is dat u in één sessie meer calorieën verbrandt dan met andere vormen van lichaamsbeweging. Bovendien kunnen infraroodsauna’s helpen uw lichaam te ontgiften door uw zweetklieren te helpen giftige stoffen af te voeren. Als u op zoek bent naar een nieuwe manier om u te helpen uw gewichtsverliesdoelstellingen te bereiken, kan een infraroodsauna het antwoord zijn.

Helpt een infraroodsauna bij het verminderen van stress?

Het valt niet te ontkennen dat stress een tol kan eisen op onze gezondheid. Chronische stress is gekoppeld aan een verscheidenheid van gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, angst en depressie. Veel mensen grijpen naar ontspanningstechnieken zoals yoga of meditatie in een poging om het stressniveau te verlagen. Er is echter één hulpmiddel dat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om stressverlichting: de infraroodsauna. Infrarood sauna’s gebruiken licht om warmte te creëren, die diep doordringt in de spieren en weefsels van het lichaam. Van deze vorm van warmtetherapie is aangetoond dat ze verschillende gezondheidsvoordelen biedt, waaronder het verminderen van stressniveaus. In een onderzoek meldden deelnemers die drie weken lang 30 minuten per dag een infraroodsauna gebruikten, dat ze minder gespannen en angstig waren.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Mensen zoeken ook naar:

infraroodcabine 1 persoon
medische infrarood cabine
infrarood cabine voordelen
infraroodcabine ervaringen
infrarood sauna inbouw
infrarood sauna full spectrum
infraroodcabines vergelijken
infraroodcabine 1 persoon
infraroodcabine 2 personen prijs
infrarood sauna kopen