Infrarood sauna kopen gids

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infraroodcabines

Gids voor de aankoop van een infrarood sauna

Een relatief nieuwe technologie in de wereld van sauna’s is de infrarood lichtsauna. Sauna’s werden in de jaren zestig geïntroduceerd op basis van energie-efficiënte technologie voor het verwarmen van sauna’s.

Traditionele sauna’s werden ook wel Finse sauna’s genoemd en maakten gebruik van een gewone warmtebron zoals een kachel, vuur of stenen die tot een hoge temperatuur werden verhit.

De warmte van deze bron verwarmt de sauna tot een temperatuur van ongeveer 80 à 90 graden Celsius. In tegenstelling tot de conventionele sauna gebruikt de infrarood sauna infraroodstralers als warmtebron om de gewenste sauna temperatuur te bereiken.

Deze moderne infrarood sauna’s kunnen overal in huis of in de tuin tegen een redelijke prijs worden geïnstalleerd. Tegenwoordig domineren ver-infrarood sauna‘s de markt in vergelijking met andere sauna’s.

De afwerking van de sauna’s is van zeer hoge kwaliteit en het best beschikbare hout wordt gebruikt, zoals cederhout of zelfs wit hout. De verwarming die in sauna systemen wordt gebruikt, is keramische of metalen infraroodverwarming, waarbij keramiek een hogere efficiëntie en een veel hoger infraroodrendement biedt.

Infrarood sauna’s worden aangeboden met de sterkste houtsoorten, de hoogste kwaliteit lijmen, de veiligste elektrische systemen en, het allerbelangrijkste, verkoopondersteuning ook na de aankoop van het product.

In de afgelopen jaren hebben verschillende kleine bedrijven de infrarood sauna constructie geïmporteerd, tegen een lage prijs vervaardigd en via het internet verkocht, zonder rekening te houden met de algemene voordelen van infrarood sauna’s als therapeutische behandeling.

Zij richten zich op het verkopen van sauna’s tegen lage prijzen en met lage kwaliteit via het internet. Bij goedkope sauna’s ontbreken kwaliteitsmaterialen en vakmanschap, alsmede grondige tests van de algemene bedrading van de apparatuur.

Verschillende onderdelen en de kwaliteit ervan zijn niet bevredigend omdat ze goedkoop zijn en niet goed werken. De lijmen die worden gebruikt om de sauna constructie bijeen te houden hebben een giftige geur die schadelijk kan zijn bij inademing. De textuur van het hout is ruw en ziet er onafgewerkt uit.


Infrarood-technologie

Infrarood licht is in wezen het spectrum van licht dat bijdraagt tot de opwarming van het aardoppervlak. Dit licht is onschadelijk voor de mens, in tegenstelling tot ultraviolet licht, dat zeer gevaarlijk is. Infrarood is onschadelijk voor mens en dier, en wordt daarom ook gebruikt in ziekenhuizen om pasgeboren baby’s warm te houden.

Vergelijking tussen traditionele sauna’s en infrarood sauna’s

Alvorens een infrarood sauna te kopen, is het belangrijk het verschil te kennen tussen traditionele sauna’s die in het verleden werden gebruikt en nieuwe, moderne infrarood sauna‘s. In het verleden werden in traditionele sauna’s stenen gebruikt die werden verwarmd.

Deze verwarmden op hun beurt de sauna en gaven warmte af aan het lichaam, wat als therapeutisch werd beschouwd voor de saunagangers.

De infrarood sauna daarentegen verwarmt het lichaam rechtstreeks, en de lucht wordt verwarmd als bijproduct, niet omgekeerd. Dit verklaart het grote verschil in beleving van een infrarood sauna ten opzichte van een traditionele sauna.

In vergelijking met traditionele sauna’s hebben infrarood sauna‘s zeer weinig tijd nodig om op te warmen en bereiken ze niet de exacte temperatuur van een traditionele sauna. In een traditionele sauna duurt het ongeveer een half uur voordat de temperatuur 90 graden bereikt.

De infrarood sauna daarentegen warmt in de helft van de tijd op, maar met een maximumtemperatuur van 60 graden Celsius. Het voordeel van de infrarood sauna is dat u niet zweet of te warm aanvoelt, zoals in een conventionele sauna.

Mensen die een conventionele sauna gebruiken, vinden de temperatuur van een infrarood sauna echter koeler in vergelijking. Sommige voorstanders van infraroodsauna’s beweren echter dat de warmte die door infrarood sauna’s wordt geproduceerd veel zachter is voor de huid in vergelijking met de warmte die door conventionele sauna’s wordt geproduceerd.

Een andere vergelijking tussen een conventionele sauna en een infrarood sauna zijn de gebruikskosten. Conventionele sauna’s hebben vaak hogere bedrijfskosten omdat ze een hogere bedrijfstemperatuur vereisen.

Het kost ongeveer 5 tot 10 cent per minuut om een infrarood sauna te laten werken, terwijl het ongeveer 40 tot 50 cent per minuut kost om een conventionele sauna te laten werken.

Verre infrarood en nabij infrarood sauna’s

Als u op de markt rondkijkt, komt u misschien de afkorting FIR tegen, die staat voor far-infrared sauna’s. Over het algemeen worden far-infrarood sauna‘s aangeboden, maar er zijn ook fabrikanten op de markt die near infrarood sauna’s als beter beschouwen dan far infrarood sauna’s.

De termen dichtbij en veraf zijn afgeleid van de golflengte van infrarode golven in het lichtspectrum. Een korte golflengte van infrarood licht ligt dicht bij de rand van zichtbaar licht en wordt nabij-infrarood genoemd, terwijl de lange golflengte, die niet zichtbaar is voor het oog, ver-infrarood wordt genoemd.

Beide soorten sauna, dichtbij en veraf, hebben hun voor- en nadelen, maar het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de dichtbij-infrarood sauna niet zo heet wordt als de ver-infrarood sauna.

Het in een infrarood sauna gebruikte verwarmingsmechanisme

De warmte van een infrarood sauna wordt opgewekt door een verwarmingselement. Bij de aanschaf van een infrarood sauna is het ook belangrijk te letten op het verwarmingselement. De keuze van het verwarmingselement hangt af van vele factoren, waaronder de algemene efficiëntie en de kosteneffectiviteit van het element.

Als de verwarmingselementen eenmaal duidelijk zijn, is het belangrijk om bij de aanschaf van een infrarood sauna na te denken over de juiste grootte en plaatsing van de saunakachel. In het algemeen hebben sauna’s ongeveer één tot vijftien verwarmingspanelen op koolstofbasis nodig om voldoende warmte te genereren om de infrarood sauna te verwarmen.

Het is echter raadzaam om bij de aankoop van een infrarood sauna te letten op het aantal sauna platen. Het is ook belangrijk te controleren waar de panelen zijn geplaatst en hoe groot ze zijn, want hoe meer panelen en hoe groter ze zijn, hoe beter het verwarmingssysteem van de sauna zal zijn.

Voor een doeltreffende verwarming moeten de panelen rondom u worden geplaatst, bij voorkeur aan de voorkant, de achterkant, de dijen en de voeten, zodat u de maximale straling krijgt. Meestal drukken fabrikanten de kosten van de sauna door het aantal panelen te verminderen en goedkoop hout te gebruiken.

Hieronder vindt u enkele belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van een infrarood sauna:

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend


Keramische infraroodverwarmingen

Keramische infraroodverwarmingen zijn uitgerust met een verwarmingselement dat bestaat uit een keramische staaf of een keramische plaat; welke u ook kiest, keramische verwarmingen zijn de beste verwarmingen die vandaag beschikbaar zijn. De keramische kachel verwarmt de sauna door infraroodwarmte af te geven. Ze gaan langer mee en produceren veel warmte.

Infraroodverwarmers met koolstofvezel

Een ander type verwarmingselement zijn koolstofvezelstaven of -platen, die veel goedkoper te produceren zijn dan keramische verwarmingselementen. Deze radiatoren hebben langgolvige infraroodwarmte, maar produceren toch minder warmte dan een keramische radiator.

De warmte die door een kolensoldeerverwarmer wordt geproduceerd, is echter relatief gelijkmatiger verdeeld dan die van een keramisch verwarmingselement. Aangezien kolenkachels goedkoper zijn, zijn de totale kosten van de sauna ook goedkoper in vergelijking met een sauna met een keramische kachel.

Sauna’s met glas

Glazen sauna’s zijn geweldig voor mensen met claustrofobie, maar het is belangrijk dat de verwarmingspanelen goed geplaatst zijn, zodat de warmte van de panelen direct op u gericht is. Het is ook belangrijk te weten hoeveel vierkante centimeter warmte de panelen uitstralen.

Bij glazen deuren is het mogelijk dat de verwarmingspanelen de warmte niet voldoende kunnen circuleren omdat de voorkant maximaal aan het lichaam is blootgesteld.

De kachels moeten ook in de buurt van de kuiten en voeten worden geplaatst, zodat de koude plekken die door de glazen deur ontstaan geen invloed hebben op de algehele warmte van de sauna, omdat dit de opwarmtijd verlengt.

Staven versus panelen

De indeling van infraroodverwarmers is afhankelijk van de sterkte van de warmte die zij produceren, in het algemeen aangeduid met de golflengten laag-, midden- en ver-infrarood, afhankelijk van de benodigde energie. Het verwarmingstoestel dat de grootste hoeveelheid infraroodwarmte produceert, krijgt dus de hoogste waardering.

Er zijn over het algemeen twee verschillende soorten verwarmingstoestellen: Verwarmingsplaten en verwarmingsstaven, waarbij verwarmingsplaten over het algemeen meer warmte leveren.

Keramische paneelverwarmers krijgen de hoogste waardering van 95%, gevolgd door met zand gevulde keramische buisverwarmers, die een waardering van ongeveer 90% hebben.

Als deze buizen echter niet goed zijn gemaakt, zullen zij al na enkele uren gebruik breken. De laagste rating wordt gegeven aan carbon paneelverwarmers, die variëren tussen 5-10 %.

Golflengte van infrarood licht

Een sauna met een langere golflengte en een lagere temperatuur van de kachel zal over het algemeen beter presteren. De golflengte wordt beschouwd als een belangrijk kenmerk voor de verkoop van een sauna. Een typische golflengte van het infraroodelement moet 6,85 micron zijn.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Houtkeuze voor een infrarood sauna

Een ander belangrijk aspect bij het kopen van een infrarood sauna is de houtsoort die wordt gebruikt om de sauna te bouwen. Over het algemeen worden sauna’s gemaakt van cederhout of vergelijkbare hoogwaardige houtsoorten. Cederhout is populair omdat het een natuurlijke olie afgeeft die aantasting door houtluizen of andere insecten tegengaat.

Het zorgt er ook voor dat het hout niet snel gaat rotten. Tegenwoordig zijn er vele soorten cederhout, maar West-Canadees cederhout wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van sauna’s omdat het de hoogste kwaliteit cederhout is die verkrijgbaar is.

Milieubewuste mensen vinden het ook een goed idee om een infraroodsauna te kopen die gemaakt is van duurzaam gekapt hout. Het wordt ook wel een “groene sauna” genoemd omdat hij milieuvriendelijk is.

1) Canadese scheerling of linde.

Alle hoogwaardige sauna’s bieden een omgeving die vrij is van giftige en allergene stoffen, een lange levensduur heeft en barstbestendig is, zodat er geen gassen kunnen ontsnappen.

2) Canadese ceder

De belangrijkste reden waarom cederhout al vele jaren zo populair is, is de algemene verfijning en het vermogen om ongedierteplagen, schimmel en meeldauw af te weren. De oliën die vrijkomen zijn ook nuttig voor aromatherapie, bepaalde parfums en sommige zepen.

Het kan sterkere geuren afstoten bij gebruik in hamsterkooien, hondenbedden, kasten, laden, enz. Mensen die over het algemeen allergisch zijn voor de geur van zepen, parfums en schoonmaakmiddelen hebben echter ook last van de geur van cederhout. Voor deze mensen zou lindehout een betere keuze zijn.

Afgezien van mogelijke allergieën in sommige gevallen, is het volkomen onschadelijk als er op de juiste manier mee wordt omgegaan. Beide houtsoorten kunnen na verloop van tijd donkerder worden, maar verliezen hun tijdloze schoonheid niet.

De kleur van het hout varieert enigszins: cederhout heeft een bruine tint, terwijl scheerlinghout een lichtere kleur heeft zoals vurenhout of esdoornhout. U kunt de kleur kiezen die past bij het algemene kleurenschema van de meubels in uw huis.

Cederhout heeft een sterk vermogen om vocht op te nemen en is daarom het meest geschikt voor gebruik buitenshuis of in zeer vochtige omgevingen, terwijl voor gebruik binnenshuis beide houtsoorten geschikt zijn en een lange levensduur hebben.

Het is zelfs mogelijk om een relatief goedkopere sauna te kopen, aangezien sommige fabrikanten andere materialen gebruiken die niet zo duur zijn als cederhout. Vurenhout en multiplex zijn goedkopere materialen die in sommige sauna’s worden gebruikt, maar het nadeel is dat ze vaak vrij snel rotten.

Schadelijke gifstoffen in goedkope sauna’s

Als u geld wilt besparen, moet u weten dat goedkope sauna‘s schadelijke giftige stoffen kunnen afgeven als de sauna opwarmt, omdat de lijmen vaak schadelijke stoffen afgeven bij hoge temperaturen.

Bij zeer hoge temperaturen produceren zij nog giftige dampen die bij inademing schade kunnen veroorzaken. Het is daarom verstandiger iets meer geld uit te geven en een X-Trend cederhouten infraroodcabine van hoge kwaliteit te kopen die een goede reputatie heeft en veilig is voor saunagebruikers.

Infrarood Sauna

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Een infrarood sauna kopen bij X-Trend

Een infrarood sauna heeft veel voordelen voor de gezondheid, aangezien de warmte die door de infraroodpanelen wordt gegenereerd, helpt bij het verlichten van pijn, het ontgiften van het lichaam, het ontspannen van de spieren en het verlichten van stress.

Het kan goed voor u zijn om naar uw plaatselijke sportschool te gaan om naar de sauna te gaan, maar er gaat niets boven een eigen sauna die u kunt gebruiken wanneer het u uitkomt en comfortabel is.

Om ten volle van de gezondheidsvoordelen van een sauna te kunnen genieten, moet u dus een infrarood sauna kopen die aan uw behoeften en vereisten voldoet.

Waarom is infrarood goed voor uw huid?

Infrarood licht is een soort elektromagnetische straling die onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel als warmte kan worden ervaren. Het heeft een langere golflengte dan zichtbaar licht, en het dringt dieper door in de huid. Infrarood licht heeft een aantal voordelen voor de huid, waaronder een betere bloedcirculatie, minder ontstekingen en een verhoogde collageenproductie. Bovendien kan infraroodtherapie helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Als u op zoek bent naar een manier om de gezondheid van uw huid te verbeteren, kan infrarood lichttherapie geschikt zijn voor u.

Waarom is infrarood sauna goed voor uw doorbloeding?

Uw bloed is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar uw cellen, en het verwijderen van afvalstoffen uit uw cellen. Als uw doorbloeding beperkt is, kan dat allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Dat is waar infrarood sauna’s van pas komen. Infrarood sauna’s maken gebruik van infrarood licht om uw huid te penetreren en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kan een aantal voordelen hebben voor uw gezondheid, waaronder een beter hart, betere ontgifting, en minder pijn en ontstekingen. Als u op zoek bent naar een manier om uw doorbloeding te verbeteren, is een infraroodsauna misschien precies wat u nodig hebt.

Waarom is een infrarood sauna goed voor uw mentale gezondheid?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een infraroodsauna, waaronder een verbeterde bloedsomloop, ontgifting, en gewichtsverlies. Een van de belangrijkste voordelen is echter de invloed op de geestelijke gezondheid. Studies hebben aangetoond dat infraroodsauna therapie kan helpen om stressniveaus te verlagen, de slaapkwaliteit te verbeteren en het gevoel van welzijn te verhogen. De diepe warmte van de infraroodstralen dringt door in het lichaam, bevordert ontspanning en helpt spierspanning te verlichten. De blootstelling aan infrarood licht stimuleert ook het vrijkomen van endorfine, dat een stemmingsverbeterende werking heeft. Regelmatig gebruik van een infraroodsauna kan uw algehele geestelijke gezondheid dus helpen verbeteren.


Mensen zoeken ook naar:

infraroodcabine 1 persoon
medische infrarood cabine
infrarood cabine voordelen
infraroodcabine ervaringen
infrarood sauna inbouw
infrarood sauna full spectrum
infraroodcabines vergelijken
infraroodcabine 1 persoon
infraroodcabine 2 personen prijs
infrarood sauna kopen

Infraroodcabines zijn ideaal voor een goede gezondheid.