Infrarood sauna of stoomsauna

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna Of Stoomsauna

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Of Stoomsauna
Infrarood sauna of stoomsauna

Stoomsauna of infraroodsauna

Wat zijn de verschillen? Is het ene effectiever dan het andere als een gezondheidsprotocol? Stap uit de schaduw van golvende, ondoordringbare stoom om het spectrum van gezondheidsvoordelen te begrijpen dat het licht van infraroodsaunatherapie onthult in vergelijking met stoombaden. De wens om onze gezondheid te optimaliseren door middel van warmtetherapie is wereldwijd, oeroud en een natuurlijk deel van de menselijke ervaring.

De geschiedenis van de methoden voor de ontwikkeling van warmte-instrumenten om overvloedig zweten te bevorderen is lang en inventief. Er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen als u uw reis naar warmtetherapie begint. Als het gaat om stoom- en infraroodsauna’s, hoe weet je dan welke methode het meest effectief is? Stoombaden zijn populair in sportscholen, kuuroorden en country clubs in de hele ontwikkelde wereld.

Ze zijn beroemd om hun vermogen diepe staten van ontspanning en ontgifting op te wekken door grote hoeveelheden zweet. Inzicht in de geschiedenis en de werking van stoombaden zal u helpen uw reis met warmtetherapie te navigeren en een weloverwogen beslissing te nemen. Infraroodsauna’s voor thuisgebruik vertrouwen niet op oude methoden om de gewenste gezondheidseffecten te bereiken, maar maken in plaats daarvan gebruik van de modernste technologie en vakmanschap.

Rekening houdend met oude tradities en de meest recente wetenschappelijke bevindingen, kunnen infraroodsauna’s een breed scala aan gezondheidsvoordelen bieden. Ontdek de gezondheidsrisico’s van stoombaden en neem uw eigen beslissing.

Infrarood Sauna Of Stoomsauna

Wat is een stoombad?

Stoombaden zijn een oude praktijk van warmtetherapie die over de hele wereld wordt gebruikt, met name het gebruik van vochtige warmte voor transformatie. Er is een afgesloten ruimte nodig om de opstijgende stoom die bij diverse procedures ontstaat, op te vangen. Het water wordt verwarmd tot stoom om een 100% vochtige omgeving binnen de behuizing te creëren.

Stoombaden hebben een veel lagere temperatuur nodig dan traditionele droge sauna’s. De intensiteit van de vochtigheid leidt tot overvloedig zweten zonder dat de buitentemperatuur stijgt. Het mechanisme voor het opwekken van stoom is in de loop der eeuwen veranderd naarmate de technologie evolueerde. Oorspronkelijk werden stoombaden gebouwd rond een natuurlijk voorkomende warmwaterbron.

Naarmate stoombaden over de hele wereld populairder werden, werden verschillende methoden om stoom op te wekken onderzocht. Het opzettelijk morsen van water over hete stenen om stoom te produceren in een gesloten gebouw werd het populairst. Tegenwoordig wordt een elektrische generator gebruikt om water op kooktemperatuur te brengen en hete stoom in de kamer te laten ontsnappen.

De stoomkamers zijn gemaakt van niet-poreus materiaal, zoals tegels of plastic. De intensiteit van de vochtigheid verhindert dat zweet van de oppervlakte van de huid verdampt, waardoor de inwendige temperatuur van het lichaam stijgt. De structuur van stoombaden varieert sterk, van kleine tentjes in woningen tot luxueuze betegelde structuren in kuuroorden en sportscholen.

Vaak zijn stoombaden openbare ruimten, gescheiden naar geslacht, evenals de kleedkamers. Als de stoom zich in de afgesloten ruimte opbouwt, ontstaat er een visueel ondoordringbare muur van stoom. Het is moeilijk om meer dan de lengte van een arm te zien wanneer je ondergedompeld bent in de stoomkamer.

Ademen kan vermoeiend en oncomfortabel worden, en het is niet aan te raden langer dan twintig minuten in de stoom te blijven. Mensen nemen hun stoombad vaak met tussenpozen, omdat de stoom en de vochtigheid zeer onaangenaam worden.

Infrarood Sauna Of Stoomsauna
Infrarood Sauna Of Stoomsauna

Stoombad: een korte geschiedenis

Het stoombad heeft zijn wortels in de grote Romeinse en Griekse rijken. Deze traditie verspreidde zich naar Europa in het Victoriaanse tijdperk, en vandaag de dag is het te vinden in sportscholen, spa’s en country clubs over de hele wereld. Romeinse en Griekse badhuizen baanden de weg voor het moderne kuuroord van vandaag, dat zowel warmwaterbronnen als speciaal gebouwde stoombaden omvat.

Het badhuis bood de mogelijkheid om het lichaam te zuiveren door intens te zweten, de poriën te openen, het lichaam te ontgiften van schadelijke stoffen en zo de gezondheid te bevorderen. Het reinigen van het lichaam was het oorspronkelijke doel van het Romeinse en Griekse badhuis, maar het ritueel ontwikkelde zich tot een sociale ontmoetingsplaats waar politieke beslissingen werden genomen en zaken werden gedaan.

Het Romeinse en Griekse badhuis was een hoeksteen van de samenleving en vormde een van de machtigste beschavingen die onze planeet ooit heeft gekend. De populariteit van het stoombad, zoals gebruikt in deze badhuizen, verspreidde zich over Europa en werd een integrerend deel van de cultuur van het Victoriaanse tijdperk. Stoombaden zijn al vele jaren een plaats van toevlucht en sociale gemeenschap.

Gezondheidsvoordelen van een stoombad

Het stoombad als warmtetherapie biedt verschillende voordelen voor de gezondheid. De twee belangrijkste voordelen zijn een krachtig ontgiftingsprotocol en de verwijdering van congestie in de sinussen en longen. Het vochtige karakter van stoombaden veroorzaakt overvloedig zweten, dat dient om het lichaam te ontgiften, en de vochtige warmte maakt het slijm los van de slijmvliezen van de longen en de sinussen.

De hoge vochtigheid in de kamer zorgt ervoor dat het zweet niet van de huid kan verdampen en verhoogt dus de inwendige temperatuur van het lichaam, wat tot nog meer zweten leidt. Het lichaam kan zichzelf ontgiften van giftige verontreinigende stoffen door gebruik te maken van de lever en de nieren of door te zweten. Elke warmtetherapie die het zweten bevordert is nuttig als ontgiftingsprotocol.

Het stoombad creëert een klimaat van verwarmde vochtigheid dat de slijmvliezen in het longstelsel verwarmt; er wordt gezegd dat dit helpt bij het verlichten van congestie in de longen en sinussen. De meest opmerkelijke eigenschap van het stoombad is het unieke vermogen om neuzen te ontstoppen. Hoewel een hoge luchtvochtigheid enkele voordelen heeft voor de gezondheid, heeft zij ook enkele ernstige nadelen die de gezondheid en het welzijn kunnen beïnvloeden.

Infrarood Sauna Of Stoomsauna

Stoombad: broedplaats voor bacteriën en schimmels

De warme en vochtige kamers van stoombaden zijn soms een ideale broedplaats voor schadelijke bacteriën. Bacteriën gedijen goed in warme, vochtige omgevingen, en stoombaden zijn vaak gemeenschappelijk, waardoor ze een potentiële beerput zijn voor de verspreiding van ziektekiemen.

Stoombaden kunnen een heleboel schadelijke bacteriën kweken en verspreiden. Dus als u uw gezondheid wilt verbeteren door middel van warmtetherapie, moet u deze bacteriële broedplaats vermijden. Naast het risico van bacteriebloei in het hete, vochtige klimaat van het stoombad, is ook schimmelgroei alomtegenwoordig.

Schimmels kunnen giftig zijn bij inademing. In tegenstelling tot de verleiding van het stoombad om een verstopte neus te verlichten, is het eigenlijk heel vaak de oorzaak van longinfecties door schimmel. Stoombaden worden vaak geassocieerd met luxe en welvaart, dus het blootleggen van de potentiële gezondheidsrisico’s en nadelen van deze verwarmingsapparaten vereist een eerlijke beoordeling van de omstandigheden.

Het onthullen van de waarheid over stoombaden bedreigt de sociale stratosfeer van voorrecht en imago die kuuroorden en sportscholen trachten hoog te houden. Gelukkig zijn er alternatieven voor stoombaden die dezelfde gezondheidsvoordelen bieden en nog veel meer, zonder de schadelijke risico’s.

Als u het ongemak van sterke stoom met zijn mogelijke bacteriële infectie en schimmelgroei niet wilt verdragen, maar toch de voordelen van warmtetherapie wilt ontdekken, wend u dan tot licht, infrarood licht.

Infrarood Sauna Of Stoomsauna

Stoombad: broedplaats voor bacteriën en schimmels

De warme en vochtige kamers van stoombaden zijn soms een ideale broedplaats voor schadelijke bacteriën. Bacteriën gedijen goed in warme, vochtige omgevingen, en stoombaden zijn vaak gemeenschappelijk, waardoor ze een potentiële beerput zijn voor de verspreiding van ziektekiemen. Stoombaden kunnen een heleboel schadelijke bacteriën kweken en verspreiden. Dus als u uw gezondheid wilt verbeteren door middel van warmtetherapie, moet u deze bacteriële broedplaats vermijden.

Naast het risico van bacteriebloei in het hete, vochtige klimaat van het stoombad, is ook schimmelgroei alomtegenwoordig. Schimmels kunnen giftig zijn bij inademing. In tegenstelling tot de verleiding van het stoombad om een verstopte neus te verlichten, is het eigenlijk heel vaak de oorzaak van longinfecties door schimmel.

Stoombaden worden vaak geassocieerd met luxe en welvaart, dus het blootleggen van de potentiële gezondheidsrisico’s en nadelen van deze verwarmingsapparaten vereist een eerlijke beoordeling van de omstandigheden. Het onthullen van de waarheid over stoombaden bedreigt de sociale stratosfeer van voorrecht en imago die kuuroorden en sportscholen trachten hoog te houden.

Gelukkig zijn er alternatieven voor stoombaden die dezelfde gezondheidsvoordelen bieden en nog veel meer, zonder de schadelijke risico’s. Als u het ongemak van sterke stoom met zijn mogelijke bacteriële infectie en schimmelgroei niet wilt verdragen, maar toch de voordelen van warmtetherapie wilt ontdekken, wend u dan tot licht, infrarood licht.

Infrarood Sauna Of Stoomsauna

Infraroodsauna’s kunnen de zweetreactie doeltreffender opwekken dan stoombaden

De ontgifting in infraroodsauna’s kan sterker zijn dan in traditionele stoombaden, ondanks de lagere buitentemperaturen. Omdat het infrarode licht doordringt in de zachte weefsels van het lichaam, veroorzaakt het veel meer zweten dan de vochtige warmte van het stoombad. Bovendien kan vochtige warmte oncomfortabel zijn omdat het zweet niet van het lichaam kan verdampen.

Infrarood sauna’s zijn comfortabeler en meer ontspannend

De warme tinten van de infrarood sauna in de houten structuren zijn een uitnodigende oase van ontspanning:

Door de hoge vochtigheidsgraad in de stoombaden kan het moeilijk zijn om in een toestand van meditatie en diepe ontspanning te komen, vooral omdat het water overal naar beneden druipt, het niet mogelijk is om de gewenste muziek op te zetten, een boek te lezen of iets te bekijken.

Infrarood Sauna Of Stoomsauna

Halotherapie vs. stoombad voor de gezondheid van de longen

Zoek een infraroodsauna die ook wanden met Himalayazout heeft om de gezondheid van de longen te bevorderen door het vrijkomen van negatieve ionen. Halotherapie wordt al eeuwenlang gebruikt als een gezonde en doeltreffende behandeling voor bronchiale aandoeningen. Stoombaden gaan er vaak prat op dat ze congestie in de longen en sinussen kunnen verlichten.

Dit kan misleidend zijn, aangezien stoombaden vaak schadelijke bacteriën en schimmels bevatten die de gezondheid van de longen aantasten. Eenvoudige installatie en veilig gebruik thuis: enkele extra voordelen van infraroodsauna’s ten opzichte van stoombaden. 

Door de droge stralingswarmte van de infraroodsauna is deze zeer gemakkelijk thuis op te zetten, in tegenstelling tot een stoombad dat in een gesloten ruimte van niet-poreus materiaal moet plaatsvinden. Een infraroodsauna voor thuisgebruik is gemakkelijk te installeren en brengt de integriteit van het gebouw niet in gevaar door de vochtigheid die optreedt bij stoombaden.

De infraroodsauna heeft geen invloed op uw huis of uw gezondheid, zoals soms het geval is bij stoombaden. De besmettelijke verspreiding van schimmel en schadelijke bacteriën die sommige stoombaden met zich meebrengen, kan worden vermeden door een infraroodsauna in uw huis te installeren.

Medische lichttherapie: een kleurrijke aanvulling

Therapie met gekleurd licht van medische kwaliteit werd door de NASA ontdekt als een genezingsmethode voor de behandeling van diverse huidaandoeningen, waaronder wondgenezing bij brandwondenslachtoffers. Stoombaden kunnen niet de voordelen van lichttherapie bieden vanwege de vochtigheid in de lucht.

Het belang van de lichtfrequentie voor de menselijke fysiologie kan niet worden onderschat. Infraroodsauna’s bieden de voordelen van zowel warmte- als lichttherapie. Unieke gezondheidsvoordelen van breedband infrarood sauna therapie.Infraroodsaunatherapie als geneeswijze biedt een waaier van gezondheidsvoordelen die rechtstreeks verband houden met het effect van infrarode lichtgolven op het menselijk organisme.

Een lijst van mogelijke gezondheidsvoordelen die uniek zijn voor infraroodsauna’s (niet bereikt met een stoombad):

Verbeterde circulatie als reactie op infrarood licht: activeert de mitochondriale reactie om een positieve circulatie te veroorzaken. Productie van collageen: Verhoogt de elasticiteit en jeugdige uitstraling van de huid door bestraling met bijna-infrarode lichtgolven. Verbetert het herstel van blessures en spieren: Gebroken botten, gescheurde ligamenten en scheuren in spiervezels genezen exponentieel sneller bij blootstelling aan breed spectrum infrarood lichtgolven.

Herstel van het endocriene systeem: evenwicht van de schildklier, de bijnieren, de hypofyse, de pijnappelklier en de voortplantingsklieren. Verlichting van depressie: Bestraling met infrarode stralen stabiliseert de serotonineproductie en opent een chemische poort naar vreugde in de hersenen.

Infrarood Sauna Of Stoomsauna

Infrarood sauna therapie: de verlichte keuze

Kom uit de waas van een stoombad in het licht van de waarheid terwijl u zich koestert in de warme gloed van infrarood licht.

Respect voor de oude traditie van warmtetherapie in combinatie met de nieuwste technologische ontwikkelingen maakt van infraroodsauna een veilige, doeltreffende en kiemvrije optie voor wie de modaliteiten van warmtetherapie wenst te verkennen.

Hoewel het waar is dat vele vormen van warmtetherapie heilzaam kunnen zijn voor de menselijke fysiologie, zijn de gezondheidsrisico’s verbonden aan stoombaden het misschien niet waard, vooral omdat er andere alternatieven zijn die meer gezondheidsvoordelen bieden en minder oncomfortabel zijn!

Als u uw kennis van warmtetherapie mogelijkheden wilt opfrissen, zult u wellicht onder de indruk zijn van het gemak, de doeltreffendheid en de algehele ervaring van de infraroodsauna.

Infrarood Sauna Of Stoomsauna