Infrarood sauna om af te vallen

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna Om Af Te Vallen

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Om Af Te Vallen
Infrarood sauna om af te vallen

Infrarood sauna voor gewichtsverlies

Het verlangen om het ideale lichaamsgewicht te bereiken loopt als een rode draad door onze cultuur. Helaas kan dit proces een frustrerende en vaak ongrijpbare strijd worden. Als u wilt afvallen om gezondheidsredenen of gewoon om er beter uit te zien en u beter te voelen, hebt u waarschijnlijk al allerlei methoden geprobeerd, van trainingsprogramma’s tot diëten, zonder de gewenste resultaten te boeken. Er zijn verschillende gezondheidsfactoren die ongewenst gewicht op uw lichaam kunnen houden. Alle oefeningen en speciale diëten in de wereld kunnen de interne systeemproblemen niet oplossen die de echte boosdoener zijn.

Kun je afvallen met een infraroodsauna?

De infraroodsauna helpt u gewicht te verliezen door het eigen netwerk van het lichaam opnieuw af te stemmen om storingen in het endocriene systeem te genezen, de omzettingssnelheid van vetweefsel in magere spieren te verhogen, calorieën te verbranden en het lichaam te ontgiften. U leert het mechanisme en het effect van het infrarode lichtspectrum kennen in zijn dynamische wisselwerking met uw lichaam.

Binnen enkele weken zult u versteld staan van de ongeëvenaarde resultaten van infraroodsauna-therapie op uw lichaamssamenstelling. Tot slot kunnen we de mythe ontkrachten dat gewichtsverlies door saunabehandeling alleen te wijten is aan waterverlies door zweten.

In feite wordt het hele fysiologische systeem beïnvloed door het infraroodspectrum. In dit artikel zult u door de lens van de wetenschap de diepgaande effecten begrijpen die deze golflengten van licht hebben op uw vermogen om gewicht te verliezen en het eraf te houden.

Infrarood Sauna Om Af Te Vallen
Infrarood Sauna Om Af Te Vallen

Verbrandt een infrarood sauna calorieën?

Als u altijd al wilde dat u calorieën kon verbranden terwijl u ontspant, dan is uw wens nu uitgekomen! Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt en wetenschappelijk bewezen! Een calorie is een eenheid van energie die we kunnen gebruiken om te meten wat we in ons lichaam stoppen. Voedsel levert energiebronnen die we nodig hebben om te overleven. Als het lichaam de energie niet omzet in bruikbare voedingsstoffen om de basismechanismen in het lichaam van brandstof te voorzien, kan het overtollige calorieën opslaan als vetweefsel om later te gebruiken in geval van een overlevingssituatie.

Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan het infrarode lichtspectrum, worden verschillende biochemische processen in gang gezet. De mitochondriën, die zich in elke cel van het lichaam bevinden, reageren gevoelig op de diep doordringende stralen van infrarood licht. Dit leidt tot een verhoogde ATP-productie, waarbij salpeterzuur vrijkomt dat de hemoglobine verrijkt met zuurstof. De stimulering van de mitochondriale activiteit door bestraling met infrarood licht leidt niet alleen tot hyperoxygenatie van het bloed, maar ook tot een verhoogde doorbloeding van het gehele lichaam.

Het infrarode lichtspectrum activeert de bloedsomloop op volle toeren en zet het hart aan om bij te blijven, de hartslag neemt toe en het cardiovasculaire systeem van het lichaam wordt opgedreven. Dit alles gebeurt terwijl u zich ontspant en uw lichaam eenvoudig blootstelt aan de warme tonen van het infrarood licht.

De intensiteit van de interne activiteit in het lichaam bootst een zware training na zonder dat u er iets voor hoeft te doen. Naast de vele voordelen geeft de infraroodsauna het lichaam de illusie van beweging en verbrandt daardoor sneller calorieën dan een intense cardiovasculaire training. U kunt achterover leunen, ontspannen en genieten van de ervaring van het verbranden van calorieën in de infrarood sauna om overtollig gewicht te verliezen.

Infrarood sauna therapie en het zenuwstelsel

Verrassend genoeg kan het onvermogen om te ontspannen ertoe leiden dat u overtollig gewicht vasthoudt. Stel je voor dat je je ideale lichaamsgewicht zou vinden door je te ontspannen. Dit lijkt in tegenspraak te zijn met alles wat ons ooit is verteld over afvallen, en toch kan biomedisch onderzoek nu aantonen dat het volharden in een stressreactie ervoor zorgt dat je vetweefsel opslaat.

Het autonome zenuwstelsel maakt deel uit van het fysiologische netwerk van het lichaam. De dominantie van het sympathische zenuwstelsel weerspiegelt de toestand van stress in het lichaam. Dit komt meestal tot uiting in noodsituaties waarbij het overleven op het spel staat. De dominantie van het parasympatisch zenuwstelsel daarentegen vertegenwoordigt een toestand van ontspanning waarin celgenezing en regeneratie plaatsvinden.

In onze moderne wereld ervaart het lichaam een bedreiging voor het voortbestaan door allerlei stressfactoren, zoals autorijden, elektromagnetische velden, een wekker en tijdsdruk tijdens korte, alledaagse activiteiten en ervaringen. Als cortisol en adrenaline vrijkomen als reactie op de waargenomen stress, wordt het lichaam gedomineerd door het sympathische zenuwstelsel. Helaas kan het moeilijk zijn om op eigen kracht van de stressreactie terug te keren naar een staat van ontspanning. Als de stressreactie lang aanhoudt, kan het lichaam niet beginnen met de regeneratie van cellen.

Ook de omzetting van energie in het lichaam verliest aan efficiëntie. Zonder efficiënte celactiviteit kan het lichaam voedsel niet effectief omzetten in energie. Daarom begint het lichaam vet op te slaan in plaats van energie om te zetten om celregeneratie en -verjonging te bevorderen. De infraroodsauna helpt u gewicht te verliezen door het lichaam zachtjes uit zijn stressreactie te halen en in een staat van ontspanning te brengen.

Als het lichaam zich ontspant, zal de omleiding van energie terug naar de inwendige celstructuur de energieomzetting verbeteren en zult u niet langer onverwerkte calorieën als vet opslaan. Dus wanneer u achterover leunt en u koestert in de uitnodigende warme tonen van het infrarode lichtspectrum, geeft u uw lichaam het signaal om energie efficiënt om te zetten en af te zien van het opslaan van overtollig vet in het lichaam.

Afvallen met een infraroodcabine

Misschien heb je al aan lichaamsbeweging gedaan, misschien heb je zelfs al gesport, maar je draagt nog steeds ongewenst gewicht op je lichaam. Als u gefrustreerd bent door diëten en lichaamsbeweging zonder de gewenste resultaten te krijgen, kan er een onderliggend probleem zijn met uw endocriene systeem. Het endocriene stelsel is een groep klieren in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor een aantal functies, waaronder het regelen van de stofwisseling.

Het endocriene stelsel omvat de hypofyse, de schildklier, de bijschildklier, de bijnieren, de eierstokken en de teelballen. Zoals eerder gezegd, brengen langdurige stressreacties grote schade toe aan het lichaam en tasten ze het endocriene systeem aan, dat verantwoordelijk is voor het stabiliseren van de stofwisseling. Als u overtollig vetweefsel rond de buik en de onderrug heeft, zelfs als u sport en uw voedselinname onder controle houdt, is er een mogelijkheid dat u lijdt aan een milde stoornis van het endocriene systeem als gevolg van overmatige belasting van het lichaam.

Hoeveel moeite u zich ook getroost om af te vallen, als het endocriene systeem niet optimaal functioneert, kunt u met overtollig en ongewenst gewicht blijven zitten. De infrarode golven dringen het lichaam binnen en stimuleren rechtstreeks de werking van de mitochondriën van elke cel om de ATP-productie te verhogen en uiteindelijk de energie aan te passen. Het metabolisme van uw lichaam zal veranderen na een paar weken blootstelling aan infrarood licht, zonder dat u uw lichaam hoeft te belasten door oefeningen of voedselbeperking.

Infrarood saunatherapie kan helpen het endocriene systeem te genezen door het lichaam uit zijn stressreactie te halen en ten tweede door de productiviteit van de mitochondriën in elke cel van het lichaam te verhogen. Als u het gevoel heeft dat het gewicht dat u met zich meedraagt oneerlijk is, vindt u misschien het antwoord dat u zocht in de infrarood sauna. Met infraroodsauna-therapie kunt u uw lichaam genezen en tegelijkertijd gewicht verliezen.

Infrarood Sauna Om Af Te Vallen
Infrarood Sauna Om Af Te Vallen

Infrarood sauna’s zetten vetweefsel om in spierweefsel

Alle soorten warmtetherapieën stimuleren de afgifte van menselijk groeihormoon (HGH). Menselijke groeihormonen zijn anabole hormonen die tegelijkertijd de spiermassa doen toenemen en het vetweefsel in het lichaam doen afnemen. Wanneer de warmte van het lichaam toeneemt, vinden er op moleculair niveau dramatische biochemische reacties plaats; deze thermische transformatie activeert de menselijke groeihormonen.

Infraroodsauna’s verhogen de kerntemperatuur van het lichaam efficiënter dan andere warmtetherapieën en verhogen daardoor sneller de productie van menselijke groeihormonen, die verantwoordelijk zijn voor de omzetting van vetweefsel in spieren.  De stralingswarmte van de infrarode stralen dringt door de eerste laag van de opperhuid tot in de zachte weefsels van het lichaam.

Door de intensiteit van dit proces is de buitentemperatuur van de infraroodsauna veel lager dan die van een conventionele sauna en dus aangenamer. Bovendien is de interne temperatuur van het lichaam hoger, zodat tijdens kortere saunasessies menselijke groeihormonen vrijkomen. Door de toename van menselijke groeihormonen helpt de infraroodsauna de lichaamssamenstelling te wijzigen door de verhouding tussen spieren en vet in het lichaam te veranderen, wat resulteert in een slanker en beter gevormd lichaam.

Ontgifting door zweten

De meest voorkomende mythe op het internet over warmtetherapie en gewichtsverlies is dat je alleen “water” verliest en weer aankomt zodra het zweten stopt. Deze mythe is ongegrond gezien de biologische functie van zweten. Infrarood sauna stimuleert de zweetklieren van het lichaam om veel water af te geven om het lichaam te ontgiften. Wat de voorstanders van bovenstaande mythe niet begrijpen, is dat zweten calorieën verbrandt, het lichaam ontgift, de nierfunctie verbetert en het endocriene systeem ontlast, wat je allemaal zal helpen je streefgewicht te bereiken.

Wanneer de inwendige temperatuur van het lichaam stijgt, schakelt de regelthermostaat binnen het fysiologische netwerk onmiddellijk in om de temperatuur te verlagen. Het menselijk lichaam is uniek in zijn vermogen om zijn eigen temperatuur te regelen door te zweten. Hoe hoger de binnentemperatuur, hoe meer het lichaam zweet. Door de activering van de zweetklieren van het lichaam en de daarmee gepaard gaande verhoging van de hartslag worden calorieën verbrand en komt het lichaam in dezelfde cardiovasculaire staat van inspanning alsof u aan het sporten bent zonder dat u echt beweegt.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Door de zweetklieren te gebruiken voor het ontgiften, wordt de belasting van de nieren en de lever geminimaliseerd. Wanneer de inwendige organen van het lichaam gezond en efficiënt functioneren, regelt ook uw stofwisseling zichzelf. Giftige verontreinigende stoffen in het lichaam creëren een atmosfeer van aanhoudende stressreactie die het endocriene systeem overbelast. Wanneer de bijnieren zijn opgebrand of de schildklier slecht functioneert, treedt ook zwaarlijvigheid op.

Actief zweten in een infraroodsauna verbrandt calorieën en ontgift het lichaam door het te ontdoen van schadelijke verontreinigende stoffen die het fysiologisch systeem belasten. Vergeet niet dat aanhoudende stressreacties in het lichaam er uiteindelijk toe zullen leiden dat u overtollig gewicht vasthoudt.

Infrarood sauna en gewichtsverlies

Het is normaal dat u er goed uit wilt zien, u goed wilt voelen en uw ideale gewicht wilt bereiken. Overgewicht kan een aanwijzing zijn voor mogelijk schadelijke gezondheidsproblemen. Helaas zijn veel methoden om af te vallen schadelijk voor het lichaam en lossen ze het probleem niet op. Infraroodsauna is een effectief middel om gewicht te verliezen en een veilige en gezonde optie.

Laat schadelijke dieetpillen achterwege, verminder de stress op uw lichaam door fysiek veeleisende lichaamsbeweging te beperken, en ontspan met uw voedselkeuzes. Een gezonde hoeveelheid lichaamsbeweging is nog steeds belangrijk, en uw lichaam voeden met voedzame, gezondheidsbevorderende maaltijden is een noodzaak. Maar als het op afvallen aankomt, levert de therapie met infraroodsauna de gewenste resultaten op.

Infrarood sauna kan het lichaam ontdoen van schadelijke gifstoffen door het ontsteken van de oven binnenin en het produceren van grote hoeveelheden zweet. Het ondersteunt ook de werking van het endocriene systeem, helpt de schildklier in balans te brengen en overbelaste bijnieren te genezen. Ontspanning in de infrarood sauna haalt het lichaam zachtjes uit zijn stressrespons en brengt het in een staat van ontspanning waarin energie naar binnen kan worden gericht om de cellulaire functie te optimaliseren.

U kunt ontspannen, plezier maken en de gezondheid van uw hele wezen bevorderen terwijl u moeiteloos gewicht verliest. In vele opzichten is de infraroodsauna een droom die uitkomt voor iedereen die ernaar verlangt zijn ideale gewicht te bereiken.

Infrarood Sauna Om Af Te Vallen

Infrarood sauna: behoud uw ideale gewicht

Als u met uw infraroodsauna begint met de bedoeling om af te vallen, zult u een hele reeks gezondheidsvoordelen ondervinden. Van een stralende huid en spierveranderingen tot een beter humeur en helderder gedachten, u zult zich de beste versie van uzelf voelen. Vergeet echter niet dat u, net als bij regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet, uw ideale gewicht alleen kunt behouden als u regelmatig gebruik maakt van de infraroodsauna-therapie. Voor de beste resultaten gebruikt u de infraroodsauna 4-7 keer per week. Zorg ervoor dat je veel water drinkt om goed gehydrateerd te blijven.

Infrarood Sauna Om Af Te Vallen