Infrarood sauna tegen nekpijn en rugpijn

Heb je vaak last van nekpijn en rugpijn? Wist je dat een infrarood sauna tegen nekpijn en rugpijn kan helpen? X-Trend heeft een uitgebreid assortiment aan infrarood sauna’s van topkwaliteit. Wil je graag onze infrarood sauna’s ontdekken?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en wij contacteren je zo snel mogelijk:


Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Tegen Nekpijn En Rugpijn
Infrarood sauna tegen nekpijn en rugpijn

Infrarood sauna tegen nekpijn en rugpijn

Is de infrarood sauna goed tegen nekpijn? Er zijn aanwijzingen dat infraroodsauna kan helpen tegen nekpijn. Uit een onderzoek bleek dat infraroodsauna effectiever was bij het verlichten van pijn en het verbeteren van de functie dan een placebo bij mensen met chronische nekpijn.

Infrarood sauna tegen rugpijn en nekpijn

Er zijn aanwijzingen dat infrarood sauna therapie positieve effecten heeft op chronische lage rugpijn en chronische nekpijn. Infrarood warmte veroorzaakt een diepe verwarming van de structuren onder het huidoppervlak zonder de weefsels te oververhitten, waardoor het nuttig is om ontstekingen te verminderen.

De infrarode straling dringt ongeveer 3 cm diep in het weefsel door, maar verwarmt alleen de oppervlakte van het weefsel. Het is aangetoond dat infraroodwarmte op deze diepte de bloedsomloop verhoogt, ontspanning en ontgifting bevordert en de zenuwfunctie stimuleert.

Infrarood sauna tegen rugpijn

Onderzoek wijst uit dat infraroodsauna kan helpen de symptomen van chronische rugpijn te verbeteren. Het is aangetoond dat infraroodwarmte de bloedsomloop stimuleert, ontspanning en ontgifting bevordert, en de zenuwfunctie stimuleert. Daarom kan het heilzaam zijn voor mensen die lijden aan chronische lage rugpijn. Infrarood sauna-therapie blijkt de symptomen van rugpijn in verband met een hernia te verlichten.

Infrarood Sauna Tegen Nekpijn En Rugpijn

Infrarood Sauna Tegen Nekpijn En Rugpijn

Werkt een infrarood sauna echt?

Infraroodwarmte therapie is doeltreffend bij spierspanning, gewrichtsstijfheid en lichte pijn. Infraroodwarmtetherapie is zachter voor het lichaam dan heteluchttherapie, omdat infrarood doordringt tot diepere lagen van het bindweefsel alvorens de huid te verwarmen. Infrarood sauna’s kunnen worden gebruikt bij rugpijn, nekpijn, spierpijn en vele andere toepassingen.

Hoe herkent u rugpijn?

Het doet pijn als je je rug aanraakt, het doet pijn als je erop drukt en het is ongemakkelijk om te gaan liggen. Rugpijn is een veel voorkomend verschijnsel in de moderne wereld. Meer dan 80% van de volwassenen heeft op een bepaald moment in hun leven last van pijn in de onderrug, meestal veroorzaakt door plotselinge overbelasting of herhaalde bewegingen waardoor spieren, gewrichtsbanden, tussenwervelschijven en andere structuren in de rug beschadigd raken.

Rugpijn patiënten lijden onder een verminderde levenskwaliteit omdat zij beperkt zijn in hun mobiliteit, wat leidt tot beperkingen op het werk en in de vrije tijd en alledaagse taken zoals autorijden uiterst moeilijk maakt. Hoewel rugpijn pijnlijk is, leidt het zelden tot blijvende invaliditeit of arbeidsongeschiktheid, tenzij het gedurende langere tijd onbehandeld blijft of optreedt in combinatie met zenuwproblemen die gepaard gaan met osteoporose. De infraroodsauna heeft tot dusver goede resultaten opgeleverd voor deze problemen. De infraroodsauna zal u helpen snel te herstellen en snel weer de dingen te doen die u graag doet.

14 manieren om rugpijn te verlichten

1. infrarood sauna is een uitstekende manier om rugpijn te verlichten. De infraroodwarmte verbetert de bloedcirculatie en remt ontstekingen, wat rugpijn kan helpen verlichten.

2. Chiropractische behandeling is een goede manier om rugpijn te verlichten. Chiropractors kunnen helpen de wervelkolom weer in lijn te brengen en de houding te verbeteren, wat rugpijn kan verlichten.

3. fysiotherapie is een goede manier om rugpijn te verlichten. Fysiotherapeuten kunnen helpen de spieren rond de wervelkolom te versterken, wat rugpijn kan helpen verminderen.

4. Massages zijn een goede manier om rugpijn te verlichten. Massages kunnen helpen gespannen spieren los te maken, wat de houding kan verbeteren en rugpijn kan verminderen.

5. acupunctuur is een goede manier om rugpijn te verlichten. Acupuncturisten brengen dunne naalden in op specifieke punten op het lichaam, die kunnen helpen ontstekingen in de wervelkolom te verlichten, waardoor rugpijn weer afneemt.

6. Yoga is een uitstekende manier om rugpijn te verlichten en de flexibiliteit van de wervelkolom en de gewrichten te behouden. Yoga verhoogt de flexibiliteit en versterkt de rug en de wervelkolom, waardoor het lichaamsgewicht beter kan worden ondersteund en rugpijn wordt verlicht.

7. Regelmatige lichaamsbeweging is een goede manier om rugpijn te verlichten. Lichamelijke activiteit kan de spieren in de rug en wervelkolom helpen versterken, wat rugpijn kan verlichten.

8. gewicht verliezen als u overgewicht of obesitas heeft. Overtollige kilo’s belasten de rug meer dan nodig is, wat kan leiden tot verrekking en ontsteking van de wervelkolom, wat op zijn beurt lage rugpijn veroorzaakt.

9. Stop met roken, want deze gewoonte verhoogt het risico op hartaandoeningen, beroertes en vele andere ernstige aandoeningen die kunnen leiden tot lage rugpijn en longaandoeningen.

10. Vermijd langdurig zitten, omdat dit druk uitoefent op de tussenwervelschijven in uw rug, wat kan leiden tot uitpuilen of barsten, wat op zijn beurt pijn in de onderrug veroorzaakt.

11. Rust en slaap ‘s nachts, want rugpijn verergert als u moe bent omdat de spieren in uw rug dan meer belast worden.

12. Neem pauzes voor repetitieve activiteiten zoals stofzuigen en grasmaaien; zet de tv om de 30 minuten uit of sta op en doe rekoefeningen tijdens een pauze of reclameblok.

13. Zorg ervoor dat uw matras niet te zacht of te hard is, want een doorgezakte matras kan extra druk op uw rug uitoefenen en een ultra harde matras biedt u geen ondersteuning, wat beide tot lage rugpijn kan leiden.

14. Koop kwaliteitsschoenen met goede ondersteuning, want het verkeerde paar schoenen kan uw rugspieren overbelasten. Infrarood sauna therapie zal u helpen de pijn die ermee gepaard gaat te overwinnen.


Infrarood Sauna Tegen Nekpijn En Rugpijn

Hoe kunt u nekpijn herkennen?

Nekpijn is een veel voorkomend probleem: ongeveer een derde van de bevolking heeft er op een bepaald moment in zijn leven last van. De pijn kan van korte of lange duur zijn en kan variëren van licht tot slopend. Ze worden meestal veroorzaakt door problemen zoals spanningshoofdpijn, artritis en hernia’s.

Symptomen van nekpijn zijn onder meer een stijve of pijnlijke nek, hoofdpijn, vermoeidheid, spierkrampen, tintelingen in de arm of hand, oorsuizingen (tinnitus) en problemen met het draaien van het hoofd. De behandeling van nekpijn is afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Gangbare behandelingen zijn echter analgetica (pijnstillers), fysiotherapie en chirurgie. Infraroodsauna wordt al tientallen jaren erkend als een zeer doeltreffende manier om dit probleem te behandelen.

14 manieren om nekpijn te verlichten

1. Gebruik een infraroodsauna: Infraroodsauna’s worden al tientallen jaren erkend als een zeer effectieve manier om nekpijn te behandelen. Ze verwarmen het lichaam van binnenuit, waardoor gespannen spieren losser worden en de bloedsomloop verbetert.

2. gebruik een ruggensteun: een ruggensteun kan helpen uw ruggengraat in een rechte lijn te houden en de spanning in uw nekspieren te verminderen. Het is vooral nuttig als u de hele dag aan een bureau werkt of lange tijd in een auto zit.

3. Warmte toedienen aan de nek: Warmte toedienen aan de nek geeft tijdelijke verlichting bij lichte spierpijn of spierpijn. Neem gewoon een elektrisch verwarmingskussen, vul een warmwaterkruik met warm water, gebruik vochtige handdoeken, of laat je partner de nek masseren met essentiële oliën die in de handpalmen zijn verwarmd.

4. Masseer de nek: Om uzelf een ontspannende massage te geven die de spanning in de nekspieren vermindert, plaatst u uw handen aan weerszijden van uw hoofd naast uw oren en oefent u zachte druk uit op de nekstreek. Houd deze druk ongeveer 1 minuut aan om uw nekspieren te ontspannen.

5. gebruik van een ijspak: het aanbrengen van een ijspak op de pijnlijke lichaamsdelen kan de ontstekingsverschijnselen verlichten door de bloedvaten te vernauwen en de bloedstroom naar deze gebieden te verminderen, en ook de spierspasmen te verminderen. Het is raadzaam om het ijspakket in een handdoek of doek te wikkelen voordat u het direct op uw huid legt, omdat het niet erg comfortabel is zonder iets tussen het ijspakket en uw huid!

6. Laat je nek rusten: Een andere manier om nekpijn te bestrijden is rusten met een kussen achter uw rug. Als u moet bewegen, moet u ook proberen heel voorzichtig en voorzichtig van houding te veranderen, want plotselinge bewegingen kunnen de pijn erger maken.

7. Probeer een warm bad: de warmte van een warm bad kan de spanning in de spieren helpen verlichten en de circulatie naar de betrokken lichaamsdelen verbeteren, waardoor lichte nek- of rugpijn tijdelijk wordt verlicht. Infraroodsauna’s zijn ook zeer geschikt voor dit doel, omdat ze de spieren ontspannen en spanning wegnemen door ver-infraroodstralen diep in het lichaam te laten doordringen zonder het te oververhitten.

8. Neem een receptvrij geneesmiddel: er zijn veel receptvrije geneesmiddelen die u kunt nemen om de pijn en het ongemak in verband met nekpijn te verlichten – zorg er alleen voor dat u de instructies op het etiket volgt om te weten hoeveel u moet nemen.

9. Gebruik essentiële oliën: Als uw nekpijn het gevolg is van spierspanning of stijfheid, kunnen essentiële oliën tijdelijke verlichting bieden door de spieren in uw nek te helpen ontspannen. Een goed voorbeeld is lavendelolie, die kan helpen bij ontstekingen en de circulatie naar de getroffen lichaamsdelen kan bevorderen. Doe een paar druppels op je kussen voor het slapen gaan voor het beste effect!

10. Neem een warme douche: de warmte van warm water is ook erg nuttig als u last heeft van nekpijn. Pas alleen op dat u niet te veel warmte direct op uw huid aanbrengt, want dat kan uitdroging of verbranding veroorzaken.

Oefen uw nek: Door uw nekspieren te oefenen kunt u de spanning verlichten en de spierfunctie in dit deel van het lichaam in stand houden. Plaats één hand achter uw hoofd en de andere rond uw kin en draai uw hoofd ongeveer vijf keer met de klok mee. Wissel daarna van hand en draai nog eens vijf keer tegen de klok in. (Let op: dit is heel belangrijk als u last heeft van nekpijn als gevolg van een whiplash!).

12. Gebruik een nekkussen: Als u een meer persoonlijke methode wilt om nekpijn te verlichten, kan een nekkussen helpen door uw hoofd en nek te ondersteunen wanneer u slaapt of thuis uitrust.

13. ga naar uw arts: denk eraan onmiddellijk een arts te raadplegen als uw nekpijn hevig is, gepaard gaat met zwelling in het gebied, zich uitbreidt over de achterkant van uw schedel, gevoelloosheid veroorzaakt in een deel van uw lichaam, enz.

14. Bezoek een chiropractor: Als u niet zeker weet wat de oorzaak is van uw nekpijn en andere behandelingen niet effectief zijn geweest, kan een bezoek aan een chiropractor helpen de pijn te verlichten en de mobiliteit in de getroffen gebieden te verbeteren.

Hoe voelt u zich na een infraroodsauna?

De voordelen van infraroodsauna’s zijn wetenschappelijk bewezen. Deze omvatten een verhoogd warmtegevoel, dat geschikt is voor patiënten met bloedsomloop- of hartproblemen. Een bezoek aan de infrarood sauna kan ook pijn en stijfheid verlichten.

Slechts één bezoek aan de infraroodsauna kan al verlichting geven bij chronische pijn! Infraroodsauna’s zijn ontworpen om diep in de lichaamsweefsels te helen zonder de kerntemperatuur van het lichaam kunstmatig te beïnvloeden door warmte toe te passen. Immobiele spieren worden zachter door de warmte omdat de cellen meer zuurstof krijgen via de celademhaling, die op haar beurt vermoeide en gespannen spieren ontspant.

Is een infrarood sauna goed tegen kniepijn?

Sommige mensen vinden dat infrarood sauna therapie kniepijn verlicht. Infraroodsauna’s gebruiken warmte om de bloedcirculatie te verbeteren, wat pijn en ontsteking kan helpen verlichten. De infrarood sauna kan ook helpen de gewrichtsfunctie te verbeteren en zwellingen te verminderen. Sauna sessies in de infraroodsauna kunnen de slaap verbeteren, wat op zijn beurt de algemene gezondheid ten goede komt. Infraroodsauna’s zijn ook bijzonder effectief voor mensen die lijden aan chronische pijn als gevolg van blessures of spieraandoeningen.


Infrarood Sauna Tegen Nekpijn En Rugpijn

Infrarood Sauna Tegen Nekpijn En Rugpijn

Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een normale sauna?

Van de infrarood sauna wordt gezegd dat hij heilzamer is dan de gewone sauna, omdat de warmte dieper in de huid doordringt en de spieren en weefsels bereikt. Van het infrarode licht wordt ook gezegd dat het helpt bij het genezen van verwondingen en het ontspannen van het lichaam. Sommige mensen vinden het in een infraroodsauna comfortabeler dan in een gewone sauna, omdat het ademen in een infraroodsauna gemakkelijker gaat. Infraroodsauna’s hebben ook vaak luidsprekers, ingebouwde banken en zijn gemakkelijker te gebruiken.

Infraroodsauna’s verschillen van conventionele sauna’s door het type warmte dat zij aan hun gebruikers afgeven. Het infrarode licht dringt dieper in de huid door dan conventionele warmtebronnen omdat het niet wordt gefilterd door waterdamp zoals in normale sauna’s. Infraroodstralen zorgen ervoor dat de spieren ontspannen, wat de bloedcirculatie kan verbeteren, pijn kan verlichten en gebruikers kan helpen sneller te herstellen na een training of blessure. Infraroodsauna’s staan bekend als meer geschikt voor mensen die lijden aan spier- of gewrichtspijn, stijfheid of verwondingen, omdat dit licht diep genoeg doordringt om deze problemen te verlichten.

Infraroodsauna’s zijn minder belastend voor het lichaam omdat er geen direct contact is met stoom of verwarmde stenen. Infraroodsauna’s zijn comfortabeler dan traditionele sauna’s omdat ze vaak ingebouwde banken hebben waarop u lange tijd kunt liggen zonder dat uw lichaam oververhit raakt. Het infrarode licht verplaatst zich ook sneller door de lucht en dringt dieper door in de huid, waardoor gebruikers in de infraroodsauna veel sneller opwarmen dan in een conventionele sauna.

Hoe lang duurt het voor een spier om te herstellen in een sauna?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat de tijd die een spier nodig heeft om te herstellen van individu tot individu verschilt. Het gebruik van een infraroodsauna zoals de X-Trend kan het genezingsproces echter versnellen, omdat de warmte van de sauna helpt stijve spieren los te maken en de bloedcirculatie te verbeteren. Als u rug- of nekpijn hebt, kan een bezoek aan de sauna verlichting brengen en uw herstel bespoedigen. De warmte van de infrarood sauna dringt door in de huid en helpt de spieren te ontspannen, de bloedcirculatie te bevorderen en het bloed te zuiveren. Het infrarode licht verwarmt u van binnenuit, waardoor niet alleen uw lichaam wordt verwarmd, maar ook de bron van de pijn in uw spieren.

Infrarood sauna van X-Trend Belgium

Een infraroodsauna zoals de X-Trend infraroodcabine maakt gebruik van ver-infraroodtechnologie, die lange golf warmte afgeeft via panelen die in het plafond zijn aangebracht. Van dit soort warmte wordt verondersteld dat zij een positief effect heeft op de bloedsomloop en helpt de lichaamsfuncties te verbeteren door de ontgifting van weefsels te bevorderen en gespannen spieren te ontspannen. Als u een infraroodsauna wilt proberen om rug- of nekpijn te verlichten, kan dat het herstel bespoedigen, zodat u uw leven weer kunt oppakken zonder ongemak.

5 voordelen van een infrarood sauna van X-Trend

Voordelen van infraroodsauna’s Infraroodsauna’s worden al duizenden jaren gebruikt om de gezondheid en het welzijn te verbeteren, te helpen ontgiften en het herstel te versnellen. De infraroodstralen dringen door in de huid, verwarmen het spierweefsel van binnenuit en bevorderen de bloedcirculatie. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste redenen waarom u een infraroodsauna zou moeten kopen:

1. infrarood sauna behandeling kan rugpijn verlichten

Een infraroodsauna is een geweldige manier om uw spieren te ontspannen na een lange dag. De infraroodwarmte dringt dieper in de huid door dan traditionele droge warmte of stoomcabine warmte en helpt gespannen spieren die pijn kunnen veroorzaken, los te maken. Studies tonen aan dat de diepe warmte de pijn tot 80% kan verlichten tijdens een verblijf van 30 minuten in een infraroodsauna.

2. recensies over infrarood sauna’s vermelden pijnverlichting

Infraroodwarmte kan de bloedcirculatie bevorderen en het herstel bespoedigen. Daarom is het een populaire behandeling voor mensen die lijden aan spierblessures of chronische ziekten. Er zijn veel meldingen van mensen die infraroodsauna’s hebben gebruikt om sneller te herstellen van sportblessures, maar ook van mensen die last hebben van rugpijn of artritis die het dagelijks leven belemmert.

3. infrarood sauna reviews vermelden ontspanning

Een infraroodsauna brengt u een stap dichter bij een volledig ontspannen gevoel. Als u aan chronische pijn lijdt, is een infraroodsauna een geweldige manier om de kwaliteit van uw leven te verbeteren. De infraroodwarmte dringt diep door in de spieren en weefsels en helpt om gespannen spieren los te maken en de bloedsomloop te bevorderen. Een infraroodsauna kan ook helpen pijn en spierspanning te verlichten en u een stap dichter bij een goede nachtrust te brengen.

4. de voordelen van een X-Trend infraroodsauna zijn talrijk

Veel mensen staan sceptisch tegenover het uitproberen van een infraroodsauna omdat de prijs te hoog is of omdat er geen bewijs is dat het verlichting biedt, maar er zijn veel recensies over infraroodsauna’s waarin staat hoe deze apparaten hun levenskwaliteit hebben verbeterd. Infraroodsauna’s hebben een bepaalde prijs, maar aangezien ze een aantal voordelen bieden en kunnen worden gebruikt om verschillende aspecten van de gezondheid te verbeteren, kunnen ze de investering waard zijn. Infraroodsauna’s zijn een geweldige manier om het lichaam veilig en effectief te ontgiften, de bloedsomloop en doorbloeding te stimuleren en de spieren te ontspannen.

5. voordelen van infrarood sauna voor de gezondheid van de huid

Infraroodwarmte biedt ook veel voordelen voor de huid. De infrarode stralen dringen door in de lederhuid, de binnenste laag van de huid, en helpen de bloedsomloop te bevorderen en het bloed te zuiveren. Infrarood licht kan ook aandoeningen als psoriasis verlichten, omdat het diep in de cellen doordringt en helpt giftige stoffen te verwijderen. Naast verlichting van artritis of rugpijn, kunnen infraroodsauna’s de algemene gezondheid verbeteren door het lichaam te ontgiften en bepaalde huidaandoeningen te verlichten.

Infrarood Sauna Tegen Nekpijn En Rugpijn

Infrarood Sauna Tegen Nekpijn En Rugpijn

Ontdek ook: Kenmerken van Bioptron