Infrarood sauna van X-Trend en bijnieruitputting

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infraroodcabines

Bijnieruitputting en infrarood sauna van X-Trend

Uitgeput, opgebrand en gefrustreerd door voortdurende spierzwakte – zo voelen mensen die aan bijnieruitputting lijden zich meestal. Bijnieruitputting is een veel voorkomend probleem voor veel mensen. In een snelle cultuur worden de bijnieren overbelast door de voortdurende stressreacties van het lichaam, omdat elke dag meer adrenaline en cortisol nodig zijn. Door de druk op de bijnieren als gevolg van de stressreactie te verlichten, is het mogelijk de gezondheid en functie van deze klieren volledig te herstellen. Om de bijnieren een pauze van activiteit te geven, moet het lichaam een toestand van ontspanning vinden.

Zodra ontspanning is bereikt, hoeven de bijnieren geen adrenaline meer af te geven, waardoor ze zich kunnen verjongen en herstellen. De sleutel tot bijniergezondheid is het vinden van een manier om te ontspannen en uit de stressrespons te komen. Infrarood sauna van X-Trend is een krachtig middel dat de parasympathische dominantie (rust en ontspanning) kan mobiliseren door middel van een reeks biochemische veranderingen in het lichaam.

Het cellulaire netwerk reageert op de infrarode lichtgolven en creëert een toestand van diepe ontspanning waarin bijniergenezing kan beginnen. Verminder het risico op het ontwikkelen van ernstiger gezondheidsproblemen, revitaliseer uw lichaam, keer terug naar een gezond niveau van beschikbare energie en laat uitputting achter u door u regelmatig te koesteren in de warme stralen van infrarood licht.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infrarood Sauna Van X-Trend
Infrarood sauna van X-Trend

Wat is bijnieruitputting?

Tekenen en symptomen:

 • Vermoeidheid (zelfs na lange perioden van slaap).
 • Spierzwakte (soms spieratrofie)
 • Gewichtsverlies
 • Lage bloeddruk
 • Hunkeren naar zout
 • Depressie/angst/amnesie
 • Pijn in de onderrug
 • Duizeligheid/ flauwvallen
 • Lager dan gemiddelde lichaamstemperatuur (overgevoeligheid voor koude)
 • Gastro-intestinale problemen: IBS, ziekte van Crohn en constipatie
 • Gewrichtspijn
 • Slechte circulatie

Bijnieruitputting, ook bekend als bijnierinsufficiëntie en bijnier burn-out syndroom, komt tegenwoordig veel voor. Het is onderactiviteit of uitputting van de bijnieren als gevolg van jarenlange overactiviteit, veroorzaakt door interne en externe stress. Bijnieruitputting kan ook symptomen vertonen na een enkel trauma in het leven. Symptomen van bijnieruitputting zijn lage bloeddruk, vermoeidheid (zelfs na een lange nachtrust), spierzwakte, depressie, pijn in de onderrug (bij de nieren), duizeligheid en bewustzijnsverlies.

Het kan frustrerend zijn voor mensen met bijnieruitputting omdat ze er aan de buitenkant goed uitzien, maar sommige dagen de fysieke kracht niet hebben om uit bed te komen. Met de bijbehorende lagere stemming, wordt hen vaak verteld dat ze zich er maar doorheen moeten slaan. Dit is een slecht advies, want extreme zwakte en vermoeidheid maken de persoon fysiek niet in staat om normale dagelijkse taken uit te voeren.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Proberen te sporten of de dag door te komen put de bijnieren nog verder uit. De overkoepelende term bijnieruitputting omvat een breed spectrum, variërend van een milde uitputting van de bijnieractiviteit tot zeer ernstige gevallen van volledige uitputting: aan het uiterste einde van het spectrum van bijnieruitputting bevindt zich de ziekte van Addison, de volledige uitschakeling van de bijnierfunctie die gewoonlijk optreedt na een ernstig trauma. Het beroemdste geval van de ziekte van Addison (het brede spectrum van bijnieruitputting) werd beschreven door John F. Kennedy Jr. na een ernstig trauma tijdens zijn deelname aan de Tweede Wereldoorlog.

Nadat zijn kleine patrouilleboot in een donkere nacht was geramd door een Japanse torpedobootjager, waarbij alle bemanningsleden behalve hijzelf omkwamen, leed hij aan een shocktoestand die leidde tot de ziekte van Addison. Het dagelijks innemen van hoge doses vitamine C en cortisol behandelde zijn toestand voor de rest van zijn leven. De jongste verkozen president leek vol jeugdige vitaliteit, maar zelfs tijdens zijn presidentiële campagne had hij last van flauwtes en uitputting. Veel gevallen van bijnieruitputting worden verkeerd gediagnosticeerd als de ziekte van Addison; de meeste gevallen reageren goed op veranderingen in levensstijl, vooral Infrarood sauna van X-Trend, en vereisen geen schadelijke doses farmaceutisch-grade cortisol.

Het syndroom van Cushing is het tegenovergestelde van de ziekte van Addison: het is een overactiviteit of hyperfunctie van de bijnieren en is zeer zeldzaam. Typisch voor het syndroom van Cushing zijn een “maangezicht”, huidverkleuringen, nierstenen en truncale zwaarlijvigheid (ondanks een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging) en spierzwakte. Bijnieruitputting is een startpunt voor andere ziekten die zich in het lichaam kunnen ontwikkelen, zoals: schildklieraandoeningen, fibromyalgie, ALS, MS, de ziekte van Parkinson en andere chronische degeneratieve ziekten.

Als bijnieruitputting vroegtijdig wordt aangepakt en de nodige veranderingen in de levensstijl worden doorgevoerd, kunnen mensen een hele reeks ziekten te boven komen. Bijnieruitputting treedt op wanneer het lichaam te lang op stress heeft gereageerd en de homeostase van het lichaam verloren is gegaan. Door de oorzaak van bijnieruitputting aan te pakken, kan men het evenwicht in het lichaam herstellen en behandelingen vermijden die de toestand alleen maar verergeren. De meeste gevallen van bijnieruitputting zijn progressief in hun symptoomexpressie en treden sluipend op, in het begin bijna onopgemerkt.

In dit artikel leest u informatie over de infrarood sauna van X-Trend

Infrarood Sauna Van X-Trend
Infrarood sauna van X-Trend

Wat zijn de bijnieren?

De functies van de bijnieren: Een hormoonfabriek

 • Adrenaline (epinefrine)
 • Noradrenaline (epinefrine)
 • Cortisol
 • Cortisone
 • DHEA
 • Testosteron
 • Progesteron
 • Oestrogeen
 • Aldosteron

De bijnieren zijn van vitaal belang, onze overlevingskansen en ons vermogen om uitdagingen te overwinnen hangen ervan af. De bijnieren zijn rond, bijna schijfvormig, ongeveer één tot twee centimeter in doorsnee en zitten direct boven de linker- of rechternier.  Veel mensen ervaren een gevoel van druk in dit gebied wanneer zij onder stress staan.

Dit komt omdat wanneer het lichaam in een toestand van stressreactie komt, de bijnieren worden ingeschakeld en een cascade van hormonen beginnen te produceren. De bijnieren zijn verantwoordelijk voor de productie van de belangrijkste hormonen van het lichaam: adrenaline (epinefrine), noradrenaline (norepinefrine), cortisol, cortison, DHEA, testosteron, progesteron, oestrogeen en aldosteron.

Als er zelfs maar een kleine disfunctie in de bijnieren is, lijdt de gezondheid van het hele lichaam daaronder. De hormonen die in de bijnieren worden geproduceerd, beïnvloeden een aantal aspecten van de lichaamsfuncties, maar het belangrijkste is het vermogen om te reageren in levensbedreigende situaties. Wanneer een persoon een bedreiging waarneemt (reëel of ingebeeld), beginnen de bijnieren snel glucose om te zetten in de bloedbaan, de bloeddruk te verhogen en zijn ze in staat een hoger niveau van naar buiten geprojecteerde energie te produceren om het lichaam te beschermen in een staat van overleving.

De bijnieren zijn essentieel voor het zenuwstelsel en zorgen voor de noodzakelijke bundeling van energie om het lichaam te beschermen tegen bedreigingen en om te overleven. Door het mechanisme van het autonome zenuwstelsel te begrijpen, kan men de oorzaak van bijnieruitputting aanpakken en de nodige behandeling krijgen om het interne evenwicht te herstellen.

Infrarood Sauna Van X-Trend
Infrarood sauna van X-Trend

Het autonome zenuwstelsel en bijnieruitputting

Het autonome zenuwstelsel is verantwoordelijk voor alle automatisch optredende lichaamsfuncties, onder meer door twee basistoestanden tot stand te brengen: de toestand van ontspanning of de toestand van overprikkeling, zoals die door het fysiologische netwerk wordt uitgedrukt. Een duidelijk in kaart brengen van het autonome zenuwstelsel is de sleutel tot herstel van bijnieruitputting. Het autonome zenuwstelsel kent twee verschillende uitingsvormen: sympatische dominantie (vechten of vluchten/overleven) en parasympatische dominantie (ontspanning, rust en spijsvertering).

Sympathische dominantie beschermt het lichaam tegen reële en vermeende bedreigingen. De hartslag versnelt, de bloeddruk stijgt en de bijnieren en de schildklier komen in actie om het lichaam te beschermen. Deze toestand is katabool, wat betekent dat het lichaam wordt afgebroken in plaats van gevoed. In het ideale geval neemt het sympathische zenuwstelsel de controle over het zenuwstelsel van het lichaam over om het voor te bereiden op vechten of vluchten.

De ervaring van een “adrenalinestoot” is het bijproduct van sympathische dominantie. De stressrespons is noodzakelijk om te overleven, en onder gezonde omstandigheden zou het lichaam vanuit deze toestand gemakkelijk terugkeren naar ontspanning wanneer de dreiging voorbij is, waar voeding en genezing kunnen plaatsvinden.

De dominantie van het parasympatisch zenuwstelsel is essentieel voor een gezonde toestand. In deze toestand zijn de bijnieren slapend en niet geactiveerd. De bloedstroom is voor de spijsvertering, celregeneratie en herstel. Genezing van wonden van welke aard dan ook vindt plaats in een toestand van rust. Voor de gezondheid van het lichaam is het vaak nodig een toestand van para-sympathische dominantie te bereiken om goed te slapen, het lichaam te herstellen en gezondheid en vitaliteit te vinden. Helaas blijven veel mensen in een toestand van sympathische dominantie, niet alleen in reactie op levensbedreigende situaties, maar ook in reactie op dagelijkse stress.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Ruzies met een echtgenoot, het verkeer, een zware werklast of hoge niveaus van toxines in het lichaam kunnen iemand in een stressrespons houden. Na verloop van tijd put de stressreactie het lichaam uit, met ziekte als gevolg. Sympathische dominantie is katabool en beïnvloedt de gezondheid en de levensduur van het lichaam. Bijnieruitputting treedt op wanneer mensen gedurende langere tijd in een stressreactie blijven. Sympathische dominantie zet de bijnieren aan tot de productie van cortisol, en de bijnieren zijn ontworpen om de reactie van het lichaam op bedreigingen van buitenaf te versterken.

Dit is geweldig wanneer iemands leven in gevaar is, maar als adrenaline alleen wordt gebruikt om elke ochtend door het verkeer te manoeuvreren of om te reageren op stressvolle e-mails en deadlines, kunnen langdurige ziekten wortel schieten in het lichaam. Na verloop van tijd zorgt de voortdurende afscheiding en productie van cortisol en adrenaline door de bijnieren ervoor dat deze kostbare delen van het lichaam overbelast, overwerkt en uitgeput raken. Bijnieruitputting treedt op en beïnvloedt het dagelijks functioneren van mensen die aan deze chronische aandoening lijden.

Bijnieruitputting kan worden genezen, dat wil zeggen dat de normale functie van de bijnieren kan worden hersteld door het lichaam weer aan het werk te zetten en de bijnieren te bevrijden van de voortdurende productie van adrenaline. Infrarood sauna van X-Trend haalt het lichaam uit de stressrespons en brengt het in een staat van ontspanning waar de bijnieren rust en verjonging kunnen vinden.

Infrarood sauna van X-Trend zorgen ervoor dat uw bijnieruitputting verkleint.


Infrarood sauna van X-Trend en para-sympatische dominantie: een uitweg uit bijnieruitputting

Zoals veel vitale organen zijn de bijnieren kwetsbaar voor de negatieve effecten van langdurige stress. Wanneer we langere tijd in de noodmodus leven en ons vitale energieveld verkleinen, wordt al onze energie naar buiten gericht om ons te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf, waardoor er weinig energie overblijft om ons te beschermen tegen interne bedreigingen. Uiteindelijk leidt dit tot een verstoring van het immuunsysteem. Het is dus logisch dat door het para-sympatische zenuwstelsel te mobiliseren voor groei en herstel, de bijnieren gezond en gereguleerd moeten zijn omdat we deze klier van energie voorzien.

De enige geloofwaardige manier om de normale bijnierfunctie te herstellen is vaker en gedurende langere perioden in een toestand van parasympathische dominantie te verkeren. Wanneer het lichaam en de geest getraind zijn om op stress te reageren, kan het moeilijk zijn om een andere staat van zijn in het lichaam te creëren. Daarom is Infrarood sauna van X-Trend zo’n effectieve behandeling voor bijnieruitputting. Het infraroodspectrum van licht vibreert met een frequentie waardoor het gemakkelijk voorbij de eerste opperhuid en in de zachte weefsels van het lichaam kan doordringen.

Deze zachte warmte haalt het lichaam uit zijn stressreactie en leidt de bloedstroom om voor spijsvertering en celregeneratie. De warmte van een Infrarood sauna van X-Trend is niet zo intens als die van een traditionele sauna en voelt daarom aan als een licht bad. De biochemische reactie op de infrarode lichtfrequentie overstijgt de stressrespons en brengt elke cel in het lichaam terug in een toestand van ontspanning. Mitochondriale activiteit wordt gestimuleerd door blootstelling aan infrarood licht, waardoor de ATP-productie toeneemt en zuurstofrijk bloed vrij door het lichaam kan stromen om verwondingen te herstellen.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Een bad van slechts 15 minuten in het warme licht van een Infrarood sauna van X-Trend veroorzaakt een cascade van veranderingen op cellulair en moleculair niveau van het lichaam, en het lichaam wordt zachtjes uit de sympathische dominantie gebracht in een staat van ontspanning. Als het lichaam ontspanning vindt, vermindert de bijnieractiviteit. In plaats van adrenaline en cortisol te produceren, beginnen de bijnieren zich te herstellen en te verjongen als er vers, zuurstofrijk bloed in stroomt. Infrarood sauna van X-Trend verbetert de bloedsomloop, waardoor ontstekingen in het lichaam worden verminderd en energie naar binnen wordt geleid voor genezing en voeding.

Ontspanningstoestanden zijn niet afhankelijk van de productie van adrenaline of cortisol en de bijnieren kunnen tot rust worden gebracht. Bovendien blijven de effecten van de Infrarood sauna van X-Trend nog uren na gebruik doorwerken op de biochemie van het lichaam. Dit betekent dat mensen die gebruik maken van een Infrarood sauna van X-Trend minder snel terugvallen in het patroon van de stressreactie, dieper slapen en frisser wakker worden. Personen die lijden aan bijnieruitputting zijn niet in staat om matig tot krachtig te sporten; Infrarood sauna van X-Trend heeft een zeer vergelijkbaar effect op het lichaam als matige lichaamsbeweging.

Met Infrarood sauna van X-Trend kan van de voordelen van lichaamsbeweging worden genoten zonder dat het lichaam energie verliest, waardoor een gezonde staat van homeostase wordt hersteld. Onderdompeling in de warme stralen van een infrarood lichtbad kalmeert het lichaam en brengt de nodige chemische reacties in het lichaam op gang om het autonome zenuwstelsel uit zijn stressreactie te halen en het in een toestand van ontspanning te brengen waarin herstel en verjonging plaatsvinden. Regelmatige sessies met een Infrarood sauna van X-Trend van ten minste vijftien minuten, drie keer per week, zorgen voor de nodige vermindering van de stressrespons, zodat de bijnieren weer normaal en gezond kunnen functioneren.

Infrarood Sauna Van X-Trend
Infrarood sauna van X-Trend

Ontgiftingsprotocol en bijnieruitputting

Externe dreiging en stress zetten het sympathische zenuwstelsel aan, zodat de bijnieren cortisol en adrenaline in het lichaam beginnen af te geven. Naast externe bedreiging reageert het lichaam ook op interne stress (toxines en verontreinigende stoffen) door op dezelfde manier het sympathische zenuwstelsel in te schakelen. De diep doordringende infraroodstralen verwarmen het lichaam van binnenuit, waardoor een sterke reactie in de zweetklieren op gang wordt gebracht. Door gebruik te maken van het grootste orgaan van het lichaam, de huid, om het fysiologisch systeem te ontgiften van schadelijke toxines en verontreinigende stoffen, worden mensen bevrijd van interne stress. Verlichting van interne stress (een uitdaging die binnen de controle van het individu ligt) vermindert de frequentie en het optreden van sympathische dominantie.

De infrarood sauna van X-Trend stimuleert het ontgiftingsprotocol sterk door overvloedig zweten te veroorzaken.

Mensen die aan bijniervermoeidheid lijden, melden dat ze zich na een sessie energieker voelen omdat het lichaam zich heeft kunnen ontspannen en zich van gifstoffen heeft kunnen ontdoen. Hoewel het moeilijk kan zijn om externe stress te reguleren, is het wel mogelijk om het lichaam te ontdoen van interne stress veroorzaakt door toxische overbelasting. De Infrarood sauna van X-Trend ontspant niet alleen het lichaam, maar is ook het meest doeltreffende middel om te ontgiften. Als het lichaam inwendig wordt gereinigd van giftige verontreinigende stoffen, wordt de algehele stressrespons verminderd en krijgen de bijnieren meer gelegenheid om te rusten.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Regelmatige behandeling met infrarood sauna van X-Trend kan helpen bij bijnieruitputting

Bijnieruitputting, vermoeidheid of moeheid is een aandoening die kan worden genezen als de bijnieren weer in een gezonde toestand worden gebracht. Dit herstel is alleen mogelijk wanneer het parasympatische zenuwstelsel wordt gemobiliseerd om de bijnieren te verlossen van voortdurende stress. Infrarood sauna van X-Trend is een effectieve geneeswijze omdat het een toestand van ontspanning teweegbrengt na slechts 15 minuten onderdompeling van het lichaam in het lichtbad van infraroodgolven. Bijnieruitputting kan zich ontwikkelen tot een meer bedreigende ziekte als het niet behandeld wordt.

Bijnieruitputting is een waarschuwingssignaal dat het lichaam te lang betrokken is geweest bij een stressrespons, en dit biedt de gelegenheid om het autonome zenuwstelsel te resetten en de bijnieren een pauze te geven van overactiviteit. Door te zorgen voor de behoeften van de bijnieren, is het mogelijk het lichaam weer gezond te maken en ernstigere ziekten en langdurige chronische aandoeningen te voorkomen. De infrarood sauna van X-Trend creëert een atmosfeer waarin het lichaam zich kan ontspannen, zodat de bijnieren op de bank kunnen plaatsnemen en kunnen stoppen met de productie van de hormonen die nodig zijn voor de stressrespons.

Bovendien is de infrarood sauna van X-Trend een doeltreffend ontgiftingsprotocol en maakt het mogelijk het lichaam te bevrijden van interne stress door het te ontdoen van schadelijke verontreinigende stoffen. Bovendien verhoogt de reactie van mitochondriën op infrarode golflengten de energieomzetting in het lichaam en leidt deze tot een heroriëntering van de bloedstroom naar het spijsverteringskanaal, celregeneratie en een betere circulatie.