Infrarood Sauna van X-Trend verbetert de slaap

Wist u dat een infrarood sauna van X-Trend uw slaap kan verbeteren?

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infraroodcabines

Infrarood sauna van X-trend voor de slaap

Voorbij zijn de rusteloze nachten van woelen en draaien, terwijl het lichaam in een staat van diepe ontspanning komt onder de stralen van het infrarode lichtspectrum. Meer dan 9 miljoen Belgen worden jaarlijks getroffen door de hele nacht woelen en draaien, terwijl gedachten de geest wakker houden en het lichaam rusteloos is. Slapeloosheid heeft epidemische proporties aangenomen. Het menselijk lichaam heeft een lange periode van diepe slaap nodig om goed te functioneren en gezond en vitaal te blijven. Slaap is een cruciale factor voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Zonder slaap nemen de mentale prestaties af en kan een verzwakt immuunsysteem tot ziekten leiden. Een mens kan langer overleven zonder voedsel dan zonder voldoende slaap. Helaas is het hedendaagse leven niet bevorderlijk voor een diepe, gezonde slaap, en zijn er veel factoren in de externe omgeving die ons vermogen om in een toestand van rustgevende slaap te vallen, belemmeren. Van snel woon-werkverkeer in de auto tot overmatige beeldschermtijd en een snelle levensstijl, het lichaam moet met veel factoren concurreren om een rustgevende slaap te vinden.

Hoewel veel slaapbelemmerende invloeden buiten de controle van een individu liggen, is het mogelijk om gebruik te maken van een aantal hulpmiddelen om een rustgevende slaap te bereiken. Regelmatige behandeling met een infrarood sauna van X-Trend kan mensen helpen een rustige slaap te bereiken en de vijf stadia van slaap te bevorderen die nodig zijn voor het behoud van de gezondheid en een lang leven van het lichaam.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Hoe kan infrarood sauna van X-Trend de kwaliteit en kwantiteit van de slaap verbeteren?

Ondanks de schijn is slaap een complex biologisch en chemisch proces waarin verschillende componenten gelijktijdig moeten werken om het lichaam in staat te stellen in slaap te vallen en in slaap te blijven. Het soort stralingslicht dat door breedbandige infrarood sauna van X-Trend wordt uitgestraald, katapulteert verschillende noodzakelijke biochemische reacties in het lichaam om de kwaliteit van de slaap te bevorderen en te verbeteren.

Een regelmatige infrarood sauna van X-Trend ontspant het centrale zenuwstelsel, vertraagt de hersengolven, stimuleert de noodzakelijke neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor de productie van melatonine en helpt de warmte te reguleren. Alle noodzakelijke ingrediënten voor een goede nachtrust.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Slaap: waarom we het nodig hebben

Slaap is essentieel voor het behoud van de gezondheid en de vitaliteit van het lichaam. Ondanks de uiterlijke schijn is slaap een dynamische activiteit en de interne atmosfeer van het lichaam komt tot leven tijdens deze gelegenheden om te regenereren en de homeostase te herstellen. In feite kan het lichaam een langere periode zonder voedsel doorstaan dan zonder slaap. Slaap is een basisbehoefte voor alle mensen, en toch lijden velen aan een aantal slaapgerelateerde aandoeningen. Slaapgebrek veroorzaakt ernstige problemen op de weg, en bovendien is het lichaam zonder voldoende slaap niet in staat om op cellulair niveau te regenereren, wonden te genezen of een gezond immuunsysteem te handhaven.

De Belgische Slaapvereniging verklaart verder de ernstige effecten van slaaptekort op het immuunsysteem wanneer ze schrijft: “Zowel slaapstoornissen als slaaptekort kunnen onze gezondheid in gevaar brengen en ook ons vermogen om normale dagelijkse taken uit te voeren negatief beïnvloeden, zoals autorijden, wat fatale gevolgen kan hebben. Zonder voldoende slaap kunnen rampen toeslaan, die onze geestelijke en lichamelijke gezondheid, maar ook ons beroeps- en privéleven beïnvloeden. Wat gebeurt er biochemisch in het lichaam en de hersenen om de vijf primaire stadia van slaap te induceren? Terwijl de geest ‘s nachts rust, wordt het lichaam een dynamisch orkest van celveranderingen. Hoe groter de uiterlijke stilte tijdens de slaap, hoe groter de innerlijke veranderingen en reacties.

Infrarood Sauna Van X-Trend
Infrarood Sauna van X-Trend

De vijf stadia van de slaap:

Stadium 1:

Deze overgangsfase treedt op wanneer een persoon zich slaperig begint te voelen. De geest schommelt tussen bewustzijn en bewusteloosheid. Spieren kunnen trillen en er kan een gevoel van “vallen” in ontspanning zijn. Dit is het begin van de NREM-slaap (zonder oogbewegingen) en luidt de volgende vier stadia van de slaap in. Op dit punt moeten zowel de geest als het lichaam voldoende ontspannen zijn om slaperigheid te ervaren. Veel mensen die nog steeds in een staat van stressreactie verkeren, voelen zich te angstig om zelfs maar het eerste stadium te bereiken, en liggen klaarwakker in bed terwijl hun gedachten tekeergaan.

Stadium 2:

Bijna 50% van de nachtrust wordt in deze toestand doorgebracht. Dit deel van de slaap blijft een lichte slaap met weinig oogbewegingen. Vanuit dit stadium van rust, kan de persoon gemakkelijk wakker worden met een heldere geest. De hersengolven vertragen en de spieren beginnen zich te ontspannen. Idealiter is dit stadium de overgang naar Rapid Eye Movement (REM).

Stadium 3 en 4:

Deze twee stadia van de slaap worden vaak samen gegroepeerd en zijn de diepste stadia van de slaap. Mensen die uit deze fase van de slaap ontwaken, zijn groggy en mogelijk gedesoriënteerd. Gedurende deze tijd gaan de hersengolven over in de delta toestand en vertragen ze aanzienlijk. De kerntemperatuur van het lichaam daalt en de hartslag vertraagt. Ademhaling wordt langzaam en regelmatig. Tijdens deze kritieke fase van de slaap geeft het lichaam de hormonen af die nodig zijn om de homeostase in het lichaam te herstellen. Cellen beginnen sneller te regenereren en het lichaam herstelt zich op alle gebieden.

Stadium 5:

Gedurende deze tijd vertraagt de dynamische stroom van de bewegingen van het lichaam en begint de geest energie op te doen. Dit stadium wordt het REM-stadium (Rapid Eye Movement) genoemd, omdat de ogen lijken rond te fladderen terwijl de geest en de hersenen actief worden. Het is tijdens deze fase van de slaap dat dromen het meest actief zijn. Tegen het einde van het vijfde stadium beginnen mensen wakker te worden als de kerntemperatuur stijgt. Alle vijf stadia van de slaap zijn nodig om een gezonde en vitaliteitsbevorderende atmosfeer in het lichaam te creëren. Alle systemen worden geheeld en hersteld naarmate elk van de vijf stadia van de slaap wordt doorlopen.

Afhankelijk van vele factoren ervaren sommige mensen niet de noodzakelijke slaapfasen en kunnen zij zich ‘s morgens uitgeput voelen. Er zijn een aantal stappen die mensen kunnen nemen om de kwaliteit van hun slaap en daarmee hun gezondheid en leven te verbeteren. Regelmatige behandeling met breedband-infrarood sauna van X-Trend leidt tot biochemische veranderingen in het lichaam die een rustige slaap mogelijk maken.

Infrarood Sauna Van X-Trend
Infrarood Sauna van X-Trend

Hoe kan infrarood sauna van X-Trend de slaapkwaliteit verbeteren?

Hieronder volgt een lijst van vier kritieke factoren waaraan moet worden voldaan om een adequate slaap van goede kwaliteit te ervaren en alle vijf stadia van de slaap te doorlopen:

– Circadiaans ritme reset (afgifte van melatonine).
– Thermoregulatie (verlaging van de lichaamstemperatuur)
– Ontspant het autonome zenuwstelsel
– Ontgift het lichaam van schadelijke gifstoffen

Wanneer aan deze vier criteria is voldaan, doorloopt de slaap moeiteloos alle stadia omdat het lichaam is voorbereid met de juiste hormonen, chemie en ontspanningstoestanden. Infrarood sauna van X-Trend regelt deze essentiële factoren en verbetert de kwaliteit en de duur van de slaap.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Het autonome zenuwstelsel en infrarood sauna van X-Trend: Overwin angst om rust en ontspanning te vinden en moeiteloos in slaap te vallen.

Veel mensen zijn niet in staat om in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen omdat hun angstniveaus hoog zijn en een gevoel van angstige onzekerheid door hun lichaam kruipt. De spieren zijn gespannen en de geest lijkt op hol te slaan terwijl zorgelijke gedachten door de ruimte van de geest galmen.

Om een oplossing te vinden voor angst, moet men een basiskennis ontwikkelen van het autonome zenuwstelsel. Uiteindelijk zijn zorgelijke, angstige en ongeruste gedachten een symptoom van een stressreactie van het lichaam. Het autonome zenuwstelsel heeft twee takken: de sympathische dominantie (stressrespons, vechten of vluchten, overleven) en de parasympathische dominantie (ontspanning, voeding, herstel en regeneratie).

Beide takken zijn noodzakelijk voor ons voortbestaan en vervullen een zeer specifieke taak. Het wordt problematisch als het autonome zenuwstelsel uit balans is. Slaap wordt erg moeilijk als het evenwicht uit balans is, en veel mensen nemen hun toevlucht tot farmaceutische alternatieven om slaap op te wekken, gewoon omdat het lichaam niet in staat is ontspanning te vinden.

In levensbedreigende situaties is het belangrijk om jezelf in een staat van overleving te brengen, maar veel moderne, alledaagse gebeurtenissen kunnen een stressreactie in het lichaam opwekken, waarbij adrenaline en cortisol vrijkomen.

Dit overspoelt het lichaam met hormonen en chemicaliën die de activering van sympatische dominantie signaleren. Als de dreiging voorbij is, vallen we idealiter terug in parasympathische dominantie waar voeding, ontspanning en regeneratie kunnen plaatsvinden. Wanneer het lichaam in overlevingsmodus is, zijn alle zintuigen naar buiten gericht om ervoor te zorgen dat veiligheid kan worden gevonden. Deze toestand leidt ook tot “worst case scenario” denken om het lichaam te beschermen. De geest scant de horizon voor mogelijke bedreigingen.

Dit soort denken is nodig als ons leven echt bedreigd wordt. Veel mensen die vandaag de dag in onze wereld leven, blijven gedurende lange perioden in een toestand van stressreactie. Wanneer dit het geval is, is het zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, om ‘s nachts in slaap te vallen. De geest is doorzeefd met worst-case scenario’s terwijl de spieren gespannen en “op afroep” blijven. Breedband infrarood sauna van X-Trend is een uitstekende manier om het lichaam terug te brengen van een toestand van stressrespons naar ontspanning. Elke cel in het lichaam reageert op de warme stralen van infrarood licht.

De bloedvaten verwijden en de spieren ontspannen zich. Gedachten vertragen en kalmeren lichaam en geest. Als u in het warme lichtbad van een infrarood sauna van X-Trend stapt, komt het lichaam binnen enkele minuten uit zijn stressreactie en komt het weer in een staat van ontspanning. Een bezoek aan een infrarood sauna van X-Trend als onderdeel van uw dagelijkse routine haalt u uit een staat van overleven en brengt u in ontspanning, waar de geest tot rust kan komen. Hierdoor kunt u in slaap vallen en doorslapen terwijl uw geest, emoties en lichaam ontspannen.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend


infrarood sauna van X-Trend en de afgifte van melatonine

Melatonine, vaak beschouwd als het slaaphormoon, is een essentieel onderdeel van in slaap vallen en in slaap blijven. Melatonine is ook verbonden met een natuurlijk circadiaan ritme en wordt meer vrijgegeven wanneer de zon ondergaat en het lichaam begint af te koelen. In het centrum van de hersenen bevindt zich een kleine pijnappelklier, de pineale klier. Er is daar een prachtige hormoonfabriek waar serotonine wordt omgezet in melatonine. Dit betekent dat serotonine een voorloper is van melatonine, en wanneer de serotoninespiegel laag is, is ook de melatoninespiegel laag.

De infrarood sauna van X-Trend heeft geen invloed op de nachtelijke melatonine-afscheiding omdat er melatonine wordt aangemaakt, maar omdat de lichtstralen van het infraroodspectrum de neurotransmitters zodanig beïnvloeden dat er meer serotonine wordt aangemaakt. Terwijl u baadt in het warme licht van de breedband infrarood sauna van X-Trend, vindt er een reeks ongelooflijke biochemische veranderingen plaats, waaronder het vrijkomen van dopamine, de overbrenger van serotonine. De hersenen reageren op licht uit het infraroodspectrum met een toename van dopamine en serotonine.

Hoe meer serotonine wordt geabsorbeerd, hoe meer er beschikbaar is voor omzetting in melatonine in de pijnappelklier. Regelmatige behandelingen in een breedband-infrarood sauna van X-Trend worden in verband gebracht met hogere melatoninespiegels. Met een gezonde aanvoer van melatonine is er ook een moeiteloze overgang naar de eerste en tweede slaapfase. Wanneer melatonine vrijkomt, krijgt het lichaam de boodschap dat het tijd is om zich voor de avond terug te trekken en een diepe en rustgevende slaap te vinden.

Thermoregulatie en infrarood sauna van X-Trend

Het koelen van de lichaamstemperatuur is een sleutelelement bij het “in slaap vallen” en het handhaven van de slaaptoestand gedurende de nacht. Het lichaam bereikt zijn laagste temperatuur rond 4 uur ‘s morgens, tijdens de diepste fase van de slaap. Een essentieel onderdeel van het proces van in slaap vallen is het verlagen van de kerntemperatuur. Traditioneel helpt een warm bad of douche ‘s nachts bij de thermoregulatie.

Een bezoek aan de infrarood sauna van X-Trend doet ook de kerntemperatuur van het lichaam met enkele graden stijgen. Na het verlaten van de sauna, begint de lichaamstemperatuur te dalen. Wanneer de kerntemperatuur daalt na een saunabeurt in de infrarood sauna van X-Trend, wordt u slaperig. Dit proces helpt zowel om in slaap te vallen als om de hele nacht door te slapen. s Avonds een sauna nemen in de infrarood sauna van X-Trend is vergelijkbaar met een warm bad nemen op Supercharge.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infrarood Sauna Van X-Trend
Infrarood Sauna van X-Trend

infrarood sauna van X-Trend als een ontgiftingsprotocol: Het lichaam ontdoen van schadelijke gifstoffen bevordert de slaap

Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan de kracht van breedband-infrarood licht in de afgesloten ruimte van een sauna, stijgt de kerntemperatuur. De doordringende stralen van infrarood licht dringen door in de zachte weefsels van het lichaam en veroorzaken een interne temperatuursverandering. Als de lichaamstemperatuur stijgt, gaat men overvloedig zweten om het lichaam te ontdoen van schadelijke gifstoffen zoals cadmium, lood en kwik. Wanneer het lichaam schadelijke gifstoffen opneemt, wordt de stressrespons geactiveerd om het lichaam te beschermen tegen een invasie.

Adrenaline en cortisol komen vrij om het lichaam te beschermen tegen inwendige vervuiling. Wanneer dit gebeurt, is het onmogelijk om rust en ontspanning te vinden. Regelmatige en consistente infrarood sauna van X-Trend zal het lichaam ontdoen van schadelijke gifstoffen na verloop van tijd. Wanneer dit gebeurt, kan het lichaam zich beter ontspannen en zo in slaap vallen en de hele nacht doorslapen! Een radicaal ontgiftingsprotocol, zoals gebruikt bij de behandeling met een infrarood sauna van X-Trend, bevrijdt het lichaam van schadelijke gifstoffen. Dezelfde verontreinigende stoffen binnenin stimuleren de stressrespons, omdat het lichaam worstelt om het interne milieu gezond en vrij van gifstoffen te houden.

Deze stressreactie werkt ontspannend en maakt de slaap daarom moeilijker wanneer de persoon een zware lading toxines met zich meedraagt. Ontdoe uw lichaam van schadelijke stoffen door middel van infrarood sauna van X-Trend en bereik een diepe, verjongende en rustgevende slaap! Regelmatige behandelingen met een infrarood sauna van X-Trend kunnen u helpen in een diepe en rustgevende slaap te vallen. Het lijdt geen twijfel dat voldoende slaap het natuurlijke vermogen van het lichaam bevordert om zichzelf te herstellen, het evenwicht te bewaren en uiteindelijk niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

Hoewel er veel externe factoren zijn buiten de controle van het individu die het lichaam verhinderen in een diepe slaap te vallen, zijn er enkele rituelen die dagelijks kunnen worden uitgevoerd om het lichaam te helpen en het in een diepe slaap te brengen, vrij van farmaceutische geneesmiddelen. De ontspanning die de infrarood sauna van X-Trend teweegbrengt, bereidt het lichaam voor op een rustgevende slaap.

Naast het kalmerende effect van de infrarode stralen bevordert deze behandeling ook de productie van melatonine (in de pijnappelklier als reactie op het licht), ook bekend als het slaaphormoon. In combinatie met thermoregulatie is deze geavanceerde behandeling een perfect recept voor het bereiken van de kwaliteit en kwantiteit van de slaap die nodig is voor het behoud van de gezondheid en vitaliteit van het lichaam. Door regelmatig breedband-infrarood sauna van X-Trend in uw dagelijkse routine op te nemen, kunt u de systemen ondersteunen die het lichaam in staat stellen om in slaap te vallen en een vol leven te leiden, zowel op als buiten de matras.


Mensen zoeken ook naar:

x trend prijs
infraroodcabine
x-trend infraroodsauna slaap

Fitness trilplaat