Infrarood sauna voor fibromyalgie

De beste infrarood sauna voor fibromyalgie kopen? Kies voor een infraroodsauna van X-Trend, de #1 infrarood expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna Voor Fibromyalgie

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Voor Fibromyalgie
Infrarood sauna voor fibromyalgie

Een infrarood sauna voor fibromyalgie

Een leven lang chronische, wijdverspreide pijn, geassocieerde slapeloosheid en depressie waar geen genezing voor is. Dit is de realiteit van mensen die aan fibromyalgie lijden. Gespannen pijnpunten over het hele lichaam die steeds weer opspelen als reactie op de spanningen van het leven maken deze mensen hopeloos en moe. De biogeneeskunde begint mogelijke oorzaken voor het ontstaan van fibromyalgie te identificeren, namelijk aanhoudende stressreacties die worden veroorzaakt door eenmalige trauma’s of constante stress in de dagelijkse uitdagingen.

Bovendien lijkt fibromyalgie episodisch te zijn en te reageren op zowel interne (infectieziekten) als externe (levensgebeurtenissen) stress. Het onderzoeken van technieken om deze mensen te helpen een comfortabel en pijnvrij leven te leiden vereist een methodologie die het lichaam voorzichtig uit de stressrespons haalt en terugbrengt in een toestand van ontspanning waarin cellulaire genezing kan plaatsvinden.

Helpt infraroodsauna therapie bij fibromyalgie?

De unieke en dynamische interactie tussen het spectrum van infrarood licht en de menselijke fysiologie leidt mensen zachtjes uit hun stressrespons en in een staat van diepe ontspanning. Bovendien dringen de doordringende stralen van het infrarode licht door in het netwerk van het lichaam om de omzetting van energie in een betere bloedcirculatie te verbeteren, terwijl het lichaam wordt ontgift om het interne ecosysteem van stress te ontdoen.

Infrarood Sauna Voor Fibromyalgia

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie (uitgesproken als fy-bro-my-AL-gie) is een complexe, chronische pijnstoornis waarvoor geen genezing bestaat. Fibromyalgiepatiënten lijden aan wijdverspreide pijn in het hele bewegingsapparaat en leren hun symptomen te beheersen door middel van een verscheidenheid aan behandelingen. Gevoelige zones in het lichaam, triggerpoints genoemd, worden ook in verband gebracht met slaapproblemen, een slecht humeur en algemene vermoeidheid. Deze pijnlijke langdurige aandoening wordt vaak beschouwd als een subjectieve ziekte, omdat de symptomen niet door de biomedische wetenschap kunnen worden gemeten.

De precieze oorzaak van fibromyalgie is nog onbekend. Meer dan 1 miljoen Belgen lijden aan fibromyalgie, tachtig tot negentig procent van hen zijn vrouwen. De aandoening lijkt in episoden op te treden en reageert op verhoogde stressniveaus met meer pijn, slaapgebrek en een uitgeputte stemming. De symptomen kunnen het gevolg zijn van een verkeerde interpretatie of “overreactie” van de hersenzenuwen op pijnsignalen, mogelijk als gevolg van een chemische onevenwichtigheid in de hersenen. Hoewel de oorzaak van fibromyalgie nog onbekend is, wijst biomedisch onderzoek uit dat er factoren zijn die bijdragen tot de ontwikkeling van de chronische aandoening: trauma, langdurige stressreacties van het lichaam, infectieziekten en genetica.

Terwijl patiënten verlichting van hun pijn en ongemak zoeken, lijken therapieën die de langdurige stressreacties van het lichaam aanpakken een effectief middel te zijn om ermee om te gaan. Therapieën die het lichaam zachtjes terugbrengen naar homeostase helpen niet alleen de pijn te verlichten, maar ook een ecosysteem in het lichaam te creëren dat een rustige slaap mogelijk maakt. Wanneer het lichaam in staat is de overgang te maken van een stressreactie naar een toestand van ontspanning, ervaren fibromyalgiepatiënten een vermindering van zowel spier- en skeletpijn als een verstoorde slaap.

Infrarood-sauna-therapie is een zachte, niet-invasieve methode die het lichaam uitnodigt om terug te keren naar een toestand van evenwicht en stressbeheersing, terwijl de bloedsomloop wordt bevorderd, zonder het grote effect van de meeste trainingsprogramma’s.

Infrarood Sauna Voor Fibromyalgie

Wat is het effect van een infraroodsauna op de menselijke fysiologie?

Infrarood sauna’s maken gebruik van de krachtige effecten van het infrarood lichtspectrum op het menselijk lichaam en bieden een schat aan gezondheidsvoordelen. In het begin van de jaren zestig begon de NASA met het bestuderen van de effecten van blootstelling aan licht op astronauten die uit de ruimte terugkeerden naar de aarde en die leden aan atrofie van spieren en beendergestel.

Toen biomedische onderzoekers het volledige spectrum van licht onderzochten, ontdekten zij dat het onzichtbare spectrum van infrarode lichtstralen een verbazingwekkend effect had op de celstructuren van het menselijk lichaam. Gebleken is dat bestraling met infrarood licht de celregeneratie stimuleert, de mitochondriale activiteit verhoogt en zo de bloedcirculatie verbetert. Het goede nieuws over de dynamische interactie van infrarode golflengten op de menselijke fysiologie verspreidde zich en de eerste infraroodsauna werd in 1979 voor het publiek beschikbaar gesteld. De infrarood sauna is meestal een houten, cabine-achtige structuur die de stralen van nabij, midden en ver infrarood licht omhult om een lichtbad te creëren. Bij het betreden van de infrarood sauna wordt het lichaam aan alle kanten doordrongen met de warme tonen van onzichtbaar licht.

Het infrarode lichtspectrum is onzichtbaar, maar wordt kinetisch als warmte waargenomen. Infrarood licht is in staat om voorbij de eerste opperhuid door te dringen tot in het zachte weefsel van het lichaam. Het menselijk lichaam bestaat uit meer dan 50 biljoen cellen, die elk mitochondriën huisvesten. Mitochondriën zijn gevoelig voor alle licht, maar vooral voor het infrarode lichtspectrum. De krachtcentrale van elke cel reageert door het infrarode licht via ATP om te zetten in salpeterzuur, dat wordt gebruikt om de hemoglobine in het lichaam te hyperoxygeneren. De hartslag stijgt wanneer de vers geoxydeerde bloedcellen als rivieren door het lichaam beginnen te stromen naar de plaatsen van de ontsteking. Een verbeterde bloedcirculatie vermindert ontstekingen en daardoor pijn.

Inzicht in het mechanisme van de interactie tussen het infrarode lichtspectrum en het fysiologische netwerk van het lichaam opent buitengewone mogelijkheden voor verlichting van de fibromyalgiepatiënt. Inzicht in de onderlinge verbondenheid van het zelf toont aan dat holistische behandelingen tot betere resultaten leiden. Als mensen minder pijn hebben, kunnen ze dieper en langer slapen, en als dat gebeurt, verbetert ook hun stemming.

Infrarood Sauna Voor Fibromyalgia

Infrarood sauna: stressbestrijding

Hoewel de precieze oorzaak van fibromyalgie nog niet bekend is, wordt aangenomen dat zowel een trauma als langdurige stressreacties hier sterk toe bijdragen. Artsen weten ook dat fibromyalgie in episodes optreedt als reactie op verhoogde stress. Dat wil zeggen dat de symptomen van deze chronische pijnstoornis toenemen wanneer de lijder wordt blootgesteld aan hogere niveaus van interne en externe stress. De kern van deze aandoening wordt gevormd door aanhoudende stressreacties, zowel als een mogelijke oorspronkelijke oorzaak als een stimulans voor pijnlijke episoden.

Of het nu als preventieve maatregel of als behandelingstechniek is, fibromyalgiepatiënten hebben betrouwbare middelen nodig om het lichaam in balans te houden. Wat is een stress reactie? Het autonome zenuwstelsel wordt in twee categorieën verdeeld: Sympathische dominantie (overleven, vechten of vluchten) en Parasympathische dominantie (rust, ontspanning). Onder gezonde omstandigheden zijn mensen in staat om naadloos over te schakelen naar beide staten van zijn als een passende reactie op externe triggers. De biogeneeskunde weet nu dat de hoofdoorzaak van chronische ziekte langdurige stressreacties zijn (wanneer men te lang in sympathische dominantie blijft). Het overlevingsinstinct treedt in werking om ons te beschermen tegen ernstige, levensbedreigende situaties.

Dit brengt een keten van biochemische reacties in het lichaam op gang. Onderdeel van de overlevingsreactie is het vrijkomen van cortisol uit de bijnieren. Wanneer de dreiging voorbij is, moet het lichaam gemakkelijk kunnen terugkeren naar een toestand van ontspanning en kalmte. Anders raken de bijnieren uitgeput en wordt het lichaam uiteindelijk vergiftigd door de constante afgifte van cortisol. We weten dat trauma een van de factoren is die bijdraagt tot de chronificatie van fibromyalgie. Trauma triggert de stressrespons van het lichaam. Als het trauma onverwerkt blijft, blijft de persoon in de stressrespons wanneer hij een posttraumatische stressstoornis (PTSS) ervaart. Angst, depressie en slaaptekort zijn het gevolg van voortdurende stimulatie door de stressrespons. In het geval van fibromyalgie ontstaat de pijn in het hele lichaam door een overbelast zenuwstelsel. Hoe kunnen individuen hun weg uit de stressrespons vinden?

Er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om de overgang naar parasympathische dominantie te vergemakkelijken. Patiënten die lijden aan wijdverspreide pijn en vermoeidheid hebben weinig energie voor activiteiten die de overgang vergemakkelijken, en daarom is infraroodsaunatherapie een uitstekende keuze. De warme tonen van stralingswarmte van een infrarood lichtbad brengen het lichaam zachtjes in een staat van ontspanning. Warmte in gematigde, gecontroleerde hoeveelheden ontspant het lichaam: het stimuleert de zenuwuiteinden en blokkeert de pijnreceptoren. Na een verblijf van 15 minuten in de infraroodsauna komt het lichaam in een staat van diepe ontspanning.

Enerzijds verlichten deze ontspanningstoestanden de pijnsymptomen die fibromyalgiepatiënten in het lichaam voelen, en anderzijds bevorderen zij dat het lichaam in parasympatische dominantie blijft. Hoewel het niet mogelijk is om fibromyalgie te genezen, is het zeker mogelijk om de pijnsymptomen in het lichaam te verlichten door in een toestand van ontspanning te komen door consequente bestraling met infrarood licht.

Infrarood Sauna Voor Fibromyalgie

Pijnverlichting voor fibromyalgiepatiënten: een infraroodsauna verbetert de bloedsomloop

Ontsteking in het bewegingsapparaat van het lichaam veroorzaakt pijn. Vermindering van de ontsteking in het lichaam van een persoon die aan fibromyalgie lijdt door de bloedcirculatie te verbeteren, vermindert de pijn. Wanneer de symptomen van chronische pijn worden verlicht, kunnen deze mensen de hele nacht doorslapen en uitgerust wakker worden. De unieke en dynamische relatie tussen infrarood licht en de cellulaire structuur van het lichaam stimuleert de omzetting van lichtenergie in zuurstof voor het lichaam.

De bloedsomloop van het lichaam krijgt overmatig veel zuurstof en de hartslag wordt verhoogd. Zie het fysiologisch netwerk van het lichaam als een topografische kaart met waterwegen. Wanneer de stromen in het lichaam geblokkeerd zijn, ontstaat er een ontsteking. Infrarood licht stimuleert de bloedstroom naar de pijnlijke delen van het lichaam om ontstekingen te verminderen en zo de pijn te verlichten. Blootstelling aan infraroodwarmte stimuleert de zenuwuiteinden om de pijnreactie te blokkeren. Wanneer de pijn in het lichaam wordt verlicht door regelmatige behandeling met een infraroodsauna, valt de persoon die aan fibromyalgie lijdt ‘s nachts gemakkelijk in slaap en wordt hij uitgerust en verjongd wakker.

Verbetering van het humeur door regelmatige behandeling met een infraroodsauna.

  • Normalisatie van serotonine productie
  • Toename van dopamine-afgifte

Depressie en angst zijn symptomatisch voor fibromyalgie.

Hoewel patiënten met deze chronische aandoening vaak antidepressiva voorgeschreven krijgen, zijn er andere alternatieve behandelingen voor depressie die helpen de homeostase in het lichaam te handhaven.

Infrarood sauna therapie is een uitstekende behandeling voor depressie en angst. Infraroodsauna is een doeltreffende behandeling om de stemming te stabiliseren, aangezien de interactie van dit lichtspectrum met de biochemie van de hersenen de productie van serotonine en melatonine normaliseert. Het normaliseren van de serotonineproductie door middel van infraroodsaunatherapie vermindert de mate van depressie bij mensen die lijden aan fibromyalgie. Dopamine (dezelfde chemische stof in de hersenen die ons een “runner’s high” geeft na het sporten) komt drie keer sneller vrij tijdens een infraroodsauna dan tijdens matige lichaamsbeweging.

Regelmatig (ten minste drie keer per week) gebruik van de infraroodsauna normaliseert de serotonineproductie en verhoogt de afgifte van dopamine, waardoor de stemming van fibromyalgiepatiënten wordt opgefleurd en gestabiliseerd. Fibromyalgie pijnbestrijding: ontgiften van het lichaam vermindert de interne stressreactie Fibromyalgie treft zijn slachtoffers op volwassen leeftijd (hoewel er zeer weinig gevallen bij kinderen zijn) na een leven van interne en externe stress. De ophoping van gifstoffen in het netwerk van het lichaam creëert een interne atmosfeer van stress. Omdat de inwendige organen hard werken om de ophopingen van gifstoffen af te breken, raken ze overbelast. Infrarood licht verwarmt het lichaam van binnenuit. Dit mechanisme om de kerntemperatuur van het lichaam te verhogen, leidt tot overvloedig zweten.

De huid is het grootste orgaan in het lichaam, en door de huid te gebruiken om het lichaam te ontgiften door middel van zweet, worden de lever en de nieren ontlast. Door het lichaam krachtig te ontgiften, wordt de interne stress verminderd. Het is aangetoond dat het verminderen van stress een effectief hulpmiddel is bij de behandeling van fibromyalgie. De warmte van de infrarood sauna ontgift het lichaam, brengt ontspanning, normaliseert serotonine om de stemming te reguleren en verbetert de bloedsomloop om pijn te verlichten. Als u ervoor kiest om fibromyalgie te behandelen met infraroodsauna-therapie, zorg er dan voor dat u voor, tijdens en na de infraroodsauna voldoende gezond water drinkt.

Infrarood Sauna Voor Fibromyalgia

Infrarood sauna voor fibromyalgie patiënten

Een diagnose van fibromyalgie is voor de meesten een onaangename levenservaring. Chronische, wijdverspreide pijn en een uitgeputte stemming leiden tot een sombere kijk op de wereld. Hoewel er geen genezing voor deze slopende ziekte bekend is, is er hoop om de symptomen veilig te beheersen. Infraroodsaunatherapie is een dynamische en holistische benadering voor mensen die lijden aan fibromyalgie, die de onderliggende oorzaak van de stressrespons van het lichaam aanpakt.

De golflengten van het infrarode licht werken in op het fysiologische netwerk om het lichaam van een stressreactie in een toestand van ontspanning te brengen, de bloedsomloop te verbeteren om pijn te verlichten, de serotoninebalans in de hersenen te herstellen om de stemming te stabiliseren, en een intern klimaat in het lichaam te scheppen dat een diepe en rustgevende slaap bevordert.

Patiënten die lijden aan fibromyalgie raken in een staat van ontspanning door de rijke stralen van het infrarode licht en zien een geleidelijke vermindering van de slopende symptomen. Als u of iemand die u liefheeft lijdt aan de meedogenloze hand van fibromyalgie, overweeg dan een regelmatige behandeling met een infraroodsauna als oplossing om de symptomen te verlichten.

Infrarood Sauna Voor Fibromyalgie