Infrarood sauna voor gezondheid

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna Voor Gezondheid

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Voor Gezondheid
Infrarood sauna voor gezondheid

Infrarood sauna voor de gezondheid

Diep in de bron van het symfonieorkest bevinden zich goed afgestemde instrumenten, bespeeld door getrainde musici, die allen samenwerken om perfect gesynchroniseerde, harmonieuze trillingen te creëren die weerklinken als diep ontroerende muziekstukken. De menselijke fysiologie is, net als een orkest, een complex dynamisch systeem van creatie. Alle delen van het lichaam moeten in optimale gezondheid zijn om volledig en harmonieus te synchroniseren. De infrarood sauna stemt het subcellulaire en cellulaire netwerk van de lichaamssystemen fijn af om een optimale harmonie en vloeiende synchroniciteit te creëren voor een overvloedige gezondheid.

De combinatie van de oude wijsheid van saunatherapie met moderne technologie heeft een van de beste hulpmiddelen in de moderne geneeskunde opgeleverd: de infraroodsauna. De cascade van gezondheidsvoordelen als gevolg van regelmatig gebruik van een breedband infrarood sauna is een effectieve geneeswijze, omdat het menselijk organisme als één functionerend netwerk wordt behandeld, dat een domino-effect van gezondheid door het hele organisme teweegbrengt.

De infrarood sauna en uw gezondheid

Overvloedige gezondheid en welzijn kunnen alleen worden bereikt wanneer de menselijke vorm wordt bekeken en behandeld door de lens van de geïntegreerde fysiologie. Volgens biologen van Harvard “is het menselijk organisme een geïntegreerd netwerk waarin complexe fysiologische systemen en organen, elk met hun eigen regulerende mechanismen, voortdurend op elkaar inwerken om hun functies te coördineren, en het falen van één systeem kan resulteren in het falen van het gehele netwerk. Een diep respectvolle benadering van de menselijke anatomie als een levend netwerk maakt plaats voor geneeswijzen die het lichaam behandelen als een heel universum op zich.

Wij scheppen de ideale omstandigheden voor het menselijk universum om te gedijen, te genezen en volledig tot leven te komen in reactie op de infrarode lichtstralen. Het wonder van de menselijke vorm kan het best worden begrepen als één enkel functionerend organisme met vele facetten van complexe systemen die op elkaar inwerken van micro- tot macroniveau. De dynamische wisselwerking tussen de systemen van het lichaam is van cruciaal belang voor het ontwikkelen van een begrip van geneeswijzen die het lichaam holistisch behandelen.

Het menselijk organisme is voortdurend met zichzelf in gesprek, en orkestreert perfect de melodische symfonie van subcellulaire activiteiten om een vloeiend samenspel van harmonieuze muziek te creëren. Wanneer één aspect van het systeem faalt, beïnvloedt dit het hele organisme; de behandeling met infraroodsauna werkt in op het menselijk mechanisme als één enkele operatieve eenheid. De positieve gezondheidseffecten van blootstelling aan het infraroodspectrum beïnvloeden het hele organisme. Het ziektemodel van de gezondheidszorg degradeert het volmaakte vat van de menselijke vorm.

Het is onmogelijk om gezondheid en welzijn in het lichaam te creëren vanuit het perspectief van ziekte. Ziekten bestaan nooit geïsoleerd: Wanneer een bepaald orgaan of systeem in het lichaam lijdt, is het noodzakelijk het gehele fysiologische netwerk te behandelen: Infrarood behandeling doet precies dat. De netwerkfysiologie ziet de menselijke anatomie als een actieve machine, voortdurend in beweging, in een voortdurende dans met zichzelf en de externe omgeving. In zijn volle vitaliteit streeft het lichaam naar een harmonieuze verbinding met zichzelf en zijn omgeving, hetgeen een voortdurende dialoog en uitwisseling van informatie en producten vereist.

De introductie van breedband-infrarood licht in het netwerk van het lichaam creëert homeostase op moleculair niveau, wat leidt tot een optimale gezondheid van het hele lichaam. Het behandelen van de totaliteit van de menselijke vorm creëert grote voordelen die in alle aspecten van het individu ervaren worden: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het onderzoeken van de vele gezondheidsvoordelen van infraroodsauna voor het menselijk lichaam moet worden bekeken door de lens van netwerkfysiologie, met het diepe inzicht dat ziekte nooit geïsoleerd is en dat ware gezondheid en welzijn in elke cel van het lichaam doorklinkt.

X-Trend Infra Rood Cabine

Infrarode golflengtes in een infrarood sauna

Het onderzoeken van de gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s begint met het begrijpen hoe het brede spectrum van infrarode golflengtes interageert met de menselijke fysiologie. Onze technologie is de meest geavanceerde in saunatherapie die vandaag beschikbaar is. Het biedt een oase waar de dans tussen infrarood licht en het lichaam volledig op elkaar kan inwerken en synchroniseren. Infrarode golflengten behoren tot het onzichtbare spectrum van licht en zijn niet zichtbaar voor het menselijk oog, maar kunnen als warmte worden waargenomen. Infrarood licht is in staat diep in de opperhuid door te dringen om het lichaamseigen netwerk volledig aan te boren.

De infrarode stralen dringen door de opperhuid, het grootste orgaan van de mens, en verwarmen het lichaam van binnenuit. Het lichaam reageert zowel op warmte als op licht, dus het gebruik van de infraroodsauna brengt een schat aan gezondheidsvoordelen met zich mee. De menselijke anatomie wordt bekeken vanuit het perspectief van een actief, levend organisme dat voortdurend met zichzelf in dialoog is om de dans met zijn externe omgeving te begrijpen. Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan de helende infraroodstralen, nodigt de levende anatomie het licht uit in haar netwerksysteem, waardoor een domino-effect van gezondheid ontstaat.

Infrarood Sauna Voor Gezondheid

Infrarood licht van een infrarood sauna

Wanneer infrarood licht door het eerste huidmembraan dringt in de zachte weefsels van het lichaam, reageert het celmechanisme met prikkeling. De mens bestaat uit 50 triljoen cellen, en elke cel in het lichaam heeft wat men een “energiecentrum” zou kunnen noemen: de mitochondriën, waar ATP (adenosinetrifosfaat) wordt geproduceerd. De mitochondriën zijn zeer gevoelig voor elk licht, vooral infrarood licht. Zodra het lichaam wordt blootgesteld aan infrarood licht, wordt de ATP-productie exponentieel gestimuleerd.

Wanneer de ATP-productie toeneemt als reactie op de blootstelling aan infrarood licht, komt er salpeterzuur vrij dat de hemoglobine hyperoxygeneert. Verse bloedcellen met zuurstof beginnen door het lichaam te stromen als een snelstromende rivier. De ontsteking in het lichaam wordt veroorzaakt door het gebrek aan zuurstof in de gekwetste zone. Binnen enkele minuten na het nemen van een sauna verhoogt de ATP-productie het zuurstofgehalte in het bloed, wat resulteert in een betere en snellere bloedcirculatie in het hele lichaam en het verminderen van ontstekingen op geblesseerde plaatsen.

Sneller herstel van verwondingen door bestraling met infrarood licht

 • gebroken botten
 • Verstuikingen
 • Gebroken ligamenten
 • Gescheurde spieren

De verhoogde bloedcirculatie die wordt bevorderd door de verhoogde ATP-productie bij bestraling met infrarood licht, zorgt voor zuurstofrijk bloed vol met voedende, levensondersteunende stoffen dat gemakkelijk naar de gewonde lichaamsdelen stroomt en ontstekingen vermindert.

Vermindering van ontstekingen stimuleert het herstel van spieren, ligamenten, pezen en skeletstructuren. Wanneer ontsteking optreedt rond een gewond lichaamsdeel, wordt het als een dam in het lichaamsnetwerk. Gesprek en communicatie worden belemmerd, waardoor genezing wordt belemmerd. Blootstelling aan het brede spectrum van infrarood licht activeert de mitochondriën van elke cel en is de katalysator voor sneller stromend, voller bloed dat door het veneuze systeem stroomt, waardoor ontstekingen in gewonde gewrichten, spieren en botten worden verminderd en het netwerk van het lichaam wordt geopend voor gezonde communicatie en interactie.

Gebroken botten, gescheurde ligamenten, peesontstekingen en gescheurde spieren herstellen sneller bij blootstelling aan infrarode lichtgolven. De zuurstofrijke bloedstromen verhogen de bloedcirculatie, waardoor het natuurlijke herstelmechanisme van het lichaam wordt gestimuleerd.

Cardiovasculaire gezondheid en infrarood warmte

Blootstelling aan infraroodwarmte veroorzaakt vasodilatatie, een verwijding van de bloedvaten waardoor de bloeddoorstroming sterk toeneemt. Als de bloedstroom toeneemt, wordt het cardiovasculaire systeem actief en neemt de hartslag toe om gelijke tred te houden met de vaatverwijding. Na 15 minuten in de sauna begint het lichaam alle voordelen van een krachtige training te ontvangen terwijl u passief in ontspanning zit. Wij bieden mensen die door blessures niet kunnen sporten, de mogelijkheid om hun cardiovasculaire systeem krachtig te trainen. Een betere cardiovasculaire gezondheid bevordert een gezond, fit hart, wat essentieel is voor het welzijn van de hele persoon.

Infrarood Sauna Voor Gezondheid

Een infraroodsauna bevordert uw ideale gewicht en een gezonde lichaamssamenstelling

 • Calorieën verbranden
 • Activeert het cardiovasculaire netwerk
 • Stabiliseert het endocriene systeem
 • Brengt de schildklier in balans
 • Bevordert de gezondheid van de bijnieren

Veel factoren veroorzaken zwaarlijvigheid en vetweefsel in het lichaam. Het is moeilijk om een optimale gezondheid te bereiken wanneer het lichaam overgewicht heeft. Het menselijk organisme heeft een stabiel gewicht nodig om een lang leven en levenskwaliteit te bereiken. Vaak ligt de oorzaak van ongewenste gewichtstoename eigenlijk in het endocriene systeem en de slechte gezondheid van dit lichaamssysteem. Hoewel het waar is dat overmatige consumptie van voedingsmiddelen met veel kunstmatige suikers en ongezonde vetten uit junkfood in combinatie met te weinig lichaamsbeweging kan bijdragen tot ongewenste gewichtstoename, ligt de oorzaak van gewichtstoename heel vaak in het slecht functioneren van het endocriene systeem.

Regelmatig gebruik van de infraroodsauna stabiliseert het endocriene systeem en zorgt ervoor dat het natuurlijke reguleringsnetwerk van het lichaam optimaal kan functioneren. Wanneer de schildklier en de bijnieren vermoeid en gestresst zijn, is het onmogelijk de ideale lichaamssamenstelling te vinden om de skeletstructuur te ondersteunen. Naarmate het endocriene systeem efficiënter wordt, is het onwaarschijnlijk dat het lichaam uit balans raakt door overmatig vetweefsel.

Een regelmatig bezoek aan de infraroodsauna optimaliseert niet alleen de gezondheid van het endocriene systeem, maar activeert ook het cardiovasculaire systeem en de zweetklieren, waardoor het lichaam in een toestand wordt gebracht die vergelijkbaar is met een intense training, waarbij per sessie 600 tot 1000 calorieën worden verbrand gedurende een periode van 15 tot 50 minuten. Regelmatig gebruik van onze infraroodsauna bevordert de gewichtsregulatie in het lichaam door ondersteuning van het endocriene systeem en een intense cardiovasculaire training zonder de schadelijke effecten en gevaren van lichaamsbeweging.

Infrarood Sauna Voor Gezondheid

Verminder vetweefsel en bouw spiermassa op met de infrarood sauna.

De productie van menselijke groeihormonen die door warmtetherapie wordt versneld, vermindert ook de vorming van vetweefsel in het lichaam. Menselijke groeihormonen zijn anabole hormonen die tegelijkertijd de spiermassa doen toenemen en het vetweefsel doen afnemen. Terwijl u in een toestand van diepe ontspanning in de infraroodsauna komt en uw zorgen van u af ziet vallen, verandert uw lichaam in een slankere, gespierdere vorm die vrij is van ongewenst vetweefsel. De verhoogde productie van menselijke groeihormonen door saunasessies leidt tot sneller spierherstel en verjonging. Door het verbeterde spierherstel in de infraroodsauna kunt u uw training regelmatiger hervatten, wat uiteindelijk leidt tot een gespierder lichaamsbouw.

Hersenfunctie: Verhoog de helderheid en nauwkeurigheid van het denken met een infraroodsauna.

Stimuleren van neurogenese, de vorming van nieuwe hersencellen, door warmtestress of hitteschok in een gecontroleerde omgeving. Warmtetherapie bevordert neurotrofische factoren, die op hun beurt de groei en ontwikkeling van neuronen in het centrale zenuwstelsel ondersteunen. Wanneer de hersenen door neurogenese worden aangevuld met nieuwe neuronen, kunnen aandacht en intellectuele vermogens gemakkelijk verbeteren. Na de saunabeurt zult u een diepgaande verandering in uw mentale activiteit “voelen” en een diepe precisie en gemak van gedachtenstroom.

Lager risico op type II diabetes

Een verhoogde insulinegevoeligheid door blootstelling aan het brede spectrum van infrarood licht vermindert het risico op diabetes type II aanzienlijk. Het is wetenschappelijk bewezen dat warmtetherapie patiënten helpt die lijden aan een verminderde insulinegevoeligheid. Een bezoek aan de sauna schept een intern klimaat dat vergelijkbaar is met aërobe en anaërobe lichaamsbeweging. Dit verlaagt de bloeddruk en verbetert de bloedsomloop bij mensen die niet in staat zijn tot krachtige lichaamsbeweging waarbij zowel het aerobe als het anaerobe systeem worden gebruikt.

Laat giftige vervuilende stoffen vrij met een infrarood cabine

 • Bijniergezondheid
 • Ondersteuning van de nieren
 • Voorkom ziekte in de lever

Gebruik het grootste orgaan van het lichaam: de huid, om schadelijke stoffen te ontgiften, zoals cadmium, nicotine, alcohol, lood, nikkel, kwik, melkzuur en nog veel meer. Door de verhoging van de lichaamstemperatuur gaan de poriën van de huid openstaan en ontstaat hevig zweten. Intens zweten ontdoet het lichaam gemakkelijk van schadelijke stoffen en ontlast de inwendige organen. Gifstoffen worden meestal verwerkt via de inwendige organen, namelijk de nieren en de lever.

Als het lichaam overvloedig zweet, komen er meer gifstoffen vrij door de poriën van de huid, waardoor de druk op de inwendige organen vermindert. Omdat de nieren en de lever minder hoeven te werken om de schadelijke stoffen in het lichaam te verwerken, zult u onmiddellijk meer energie voelen in uw dagelijks leven. Na een sessie is het lichaam energieker en resoneert er een gevoel van lichtheid in het lichaam, vrij van toxische overbelasting.

Infrarood Sauna Voor Gezondheid
Infrarood Sauna Voor Gezondheid

Infrarood sauna: ideaal voor anti-aging en huidverjonging

Biologische leeftijd is een vloeiende uitdrukking die kneedbaar is en beïnvloed wordt door interne en externe omgevingsstimuli die de vitaliteit van het menselijk organisme zowel kunnen verminderen als verhogen. De chronologische leeftijd, d.w.z. het jaar waarin men geboren is, verandert natuurlijk niet, maar de manier waarop de vitaliteit zich innerlijk en uiterlijk uit, kan op natuurlijke wijze worden veranderd. Het bestralen van de cellen met de nabij-infrarode golflengte brengt een verhoogde collageenproductie op gang. Collageen is verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid.

Met het ouder worden neemt de collageenproductie af en daarmee ook de elasticiteit van de huid. Een regelmatige infraroodsauna geeft uw huid een jeugdiger uiterlijk door een verhoogde collageenproductie. Naast een verhoogde collageenproductie geeft ontgifting door overvloedig zweten de huid een stralend uiterlijk omdat oude dode huidcellen wegvallen en nieuwe aan de oppervlakte komen. Vergelijkbaar met dermabrasie met diamanten, helpt de infrarood sauna het hele lichaam te scrubben.

Niet alleen veroorzaakt de hitte de eerste laag van huidcellen om weg te vallen en nieuwe, verse lagen te openbaren eronder, maar de onlangs blootgestelde huid wordt ook opgevuld met collageen!!!! Door de exponentiële vernieuwing en verjonging van het cellulaire netwerk van het lichaam, in combinatie met de collageenproductie, leidt regelmatig gebruik van een infraroodsauna tot een jeugdiger biologische leeftijd.

Overdracht van het autonome zenuwstelsel

 • Diepe slaap
 • Bijniervermoeidheid en burn-out
 • Reumatoïde artritis
 • Fibromyalgie
 • Chronische vermoeidheid

Het belangrijkste geschenk dat de infraroodsauna aan een mens geeft, is een rijke en uitgebreide ontspanning. Waarom is ontspanning zo belangrijk voor het lichaam, afgezien van de emotionele en mentale ervaring? Er wordt aangenomen dat stress de belangrijkste oorzaak van ziekte is. Als het lichaam niet kan rusten en ontspannen, kan het zich niet verjongen en herstellen op cellulair niveau. U hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van bijniervermoeidheid, maar u begrijpt misschien niet helemaal de fysiologie achter deze diagnose. Deze diagnose is bijzonder bedreigend omdat zij het beginpunt is van vele auto-immuunziekten.

Als de bijnieren kunnen rusten en verjongen, kunnen allerlei ziekten worden voorkomen. Wanneer het autonome zenuwstelsel wordt gedomineerd door het sympathische zenuwstelsel (vecht of vlucht), beginnen de bijnieren, twee klieren ter grootte van een erwt die zich boven de nieren bevinden, cortisol af te scheiden in het lichaam. Deze afscheiding is nuttig wanneer er echt gevaar dreigt en het individu met enorme inspanning moet reageren. Het probleem is dat het moderne leven veel stressprikkels voor het systeem produceert die niet echt levensbedreigend zijn. Het wordt dan erg moeilijk om over te schakelen van de dominantie van het sympathische zenuwstelsel naar die van het parasympathische zenuwstelsel (ontspanningstoestand).

Wanneer de bijnieren gedurende lange tijd zonder pauze worden overbelast, ontstaan stress-gerelateerde ziekten. Ontspanning is niet alleen een luxe, maar een noodzaak. Het brede spectrum van infrarood licht haalt het lichaam zachtjes uit conflict of vlucht en brengt het tot ontspanning terwijl de cellen zich openen en uitzetten onder de warme tonen van de lichtgolflengtes. Regelmatig gebruik van de infraroodsauna dient zowel ter preventie als mogelijk ter genezing van auto-immuunziekten. Patiënten die lijden aan reumatoïde artritis, fibromyalgie en chronische vermoeidheid ervaren onmiddellijke verlichting van hun symptomen met de infrarood sauna, en na verloop van tijd, als het lichaam gemakkelijk overgaat in parasympatische dominantie, zullen de symptomen verdwijnen, en de patiënt gezond en vol leven achterlaten.

Wilt u een infraroodsauna kopen? Een oase van gezondheid en vitaliteit

Het netwerk van complexe, dynamische systemen binnen de menselijke structuur is kneedbaar en plooibaar, verschuift en verandert in reactie op gezonde stimuli van buitenaf. Een bad in de warme tonen van een infrarood sauna brengt elk netwerk van de menselijke fysiologie weer op één lijn.

Terwijl de breedband-infraroodstralen de cellulaire organisatie van het lichaam stimuleren, beginnen ze te dansen en te bewegen in perfecte synchronie, waardoor een kanaal wordt geopend voor het lichaam om robuust met zichzelf te communiceren. Het lichaam kan, afhankelijk van het individu, vele verschillende ziekten tot uiting brengen, maar als één functionerend organisme reageert het lichaam op breedbandige infrarode golflengten in eenheid en harmonie. De warme lichttonen van een infraroodsauna bevrijden het lichaam van pijn en ziekte, zodat het weer kan deelnemen aan de melodie van zijn symfonisch orkest van gezondheid en welzijn.

Infrarood Sauna Voor Gezondheid