Infrarood sauna X-Trend of traditionele sauna

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infraroodcabines

Infrarood sauna

Met de komst van de infraroodtechnologie in de gezondheids- en fitnessindustrie staan saunaliefhebbers nu voor een moeilijke keuze. Voor hen is het een dilemma of zij moeten kiezen voor een traditionele of een infrarood sauna. Een nadere beschouwing van de respectieve keuzemogelijkheden kan uitwijzen aan welk type u de voorkeur geeft. Aangezien beide soorten sauna’s uiteindelijk dezelfde resultaten opleveren, is uw voorkeur de belangrijkste factor bij het bepalen van uw keuze. Hier is meer informatie over infrarood sauna en traditionele sauna’s om u te helpen bij uw keuze.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infrarood Sauna X-Trend Of Traditionele Sauna

Infrarood sauna vs. traditionele sauna

Zowel de infrarood sauna als de traditionele sauna produceren warmte en stimuleren het zweten. Er is echter een duidelijk verschil in de wijze waarop zij worden verhit en in hun kenmerken. Hieronder vindt u enkele vergelijkingen, zodat u zich kunt informeren.

Verwarming

In een traditionele sauna wordt de hele huid tegelijk verwarmd, terwijl de temperatuur binnenin het lichaam aanvankelijk nauwelijks stijgt. Door de hoge vochtigheidsgraad en de grotere warmte-penetratie zijn traditionele sauna’s soms ook belastend voor de bloedsomloop en het hart- en vaatstelsel. Vergeleken met de schommelende en plotselinge temperatuurveranderingen in het lichaam die door de traditionele sauna worden veroorzaakt, geeft de infraroodsauna een veel zachtere warmte af. De warmte in een infrarood sauna wordt van een zodanige afstand op de huid gericht dat er een milde en gelijkmatige temperatuurverandering van binnen naar buiten optreedt en transpiratie snel en gezond plaatsvindt.

Energiekosten

De gebruikskosten van een conventionele sauna kunnen aanzienlijk hoger zijn dan die van een infrarood sauna. Dit komt vooral omdat de traditionele sauna een lange opwarmfase vereist en u ook veel langer in de sauna moet blijven, omdat warmte en koude elkaar moeten afwisselen. Anderzijds vergt het opwarmen van een X-Trend infrarood sauna niet meer energie dan het opwarmen van een kleine kamer en duurt het ook korter, ongeveer 30-40 minuten, wat lagere energiekosten betekent.

Vochtigheid

Conventionele sauna’s produceren gewoonlijk grote hoeveelheden vochtigheid, wat zeer belastend kan zijn voor het lichaam. Met infrarood sauna’s zijn er vrijwel geen problemen met vochtigheid, en de temperatuurregeling is ook gelijkmatiger. Aangezien er geen vochtigheid is, kunt u de infraroodcabine overal in de slaapkamer of badkamer plaatsen en hebt u alleen een normaal stopcontact nodig.

Maat

Traditionele sauna’s zijn groter dan infrarood sauna’s. Infrarood sauna’s zijn meestal kleiner, omdat ze ontworpen zijn voor één of hooguit twee personen. Traditionele sauna’s bieden plaats aan maximaal acht personen en kunnen aan uw wensen worden aangepast. Als u al deze factoren in aanmerking neemt, wordt de keuze tussen een traditionele sauna en een infrarood sauna gemakkelijker.

Het goede nieuws is echter dat veel saunafabrikanten en bijna alle saunaclubs nu de mogelijkheid bieden om in dezelfde ruimte van beide saunamethodes te genieten, en het enige wat daarvoor nodig is, is een extra infraroodunit. Maar denk eraan: hoewel beide warmtebronnen zweten veroorzaken en vergelijkbare voordelen hebben, verschillen de meningen over de vraag of een infrarood sauna een sauna kan worden genoemd.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infrarood Sauna

Een traditionele sauna of een infrarood sauna installeren?

Een sauna nemen is al duizenden jaren een wellness-trend. Het is een vorm van thermotherapie voor het lichaam die, afhankelijk van de cultuur, hygiënische, sociale en spirituele doeleinden dient. De sauna’s van vandaag zijn gebaseerd op de Finse sauna’s met een mengeling van Turkse hammams en Russische banya’s. Het verschil is te zien in de constructie, de verwarming en de vochtigheidsgraad van de kamers.

Sauna’s, zowel traditionele als infrarood sauna’s, zijn een bron van ontspanning en dus van verlichting van stress. Volgens sommige studies heeft een bezoek aan de sauna een positief effect op het cardiovasculaire systeem, verbetert het de bloeddruk en helpt het bij aandoeningen van de luchtwegen.

Een paar keer per week naar de sauna gaan kan dus net de ontspanning bieden die u nodig heeft na een drukke dag of week. Veel kuuroorden en sportscholen moedigen hun leden aan om naar de sauna te gaan en dit is een rage geworden. Nu zijn veel mensen begonnen met het kopen van sauna’s en het installeren ervan in hun huizen. Dit is een geweldig idee. Van het werk of thuis naar de sportschool of spa gaan voor een saunabeurt van 20 minuten kan op zich al stressvol zijn.

Maar alvorens tot aanschaf over te gaan, stelt bijna iedereen zich dezelfde vraag: traditioneel of infrarood? Sommige fabrikanten beweren dat infrarood sauna’s veel beter zijn voor uw gezondheid dan traditionele sauna’s.Laten we de waarheid achterhalen. Degenen die zich meer in het onderwerp verdiept hebben, zijn van mening dat er geen overtuigend vergelijkend bewijs is dat een van beide variëteiten oneindig veel beter voor u is in termen van gezondheidsvoordelen. Maar het goede nieuws is dat beide goed voor je zijn.

Laten we eens kijken naar de vele beweringen, hoe ze verschillen voor droge en IR sauna’s, en welke wetenschappelijk waar zijn. Velen beweren dat sauna’s het ontgiften bevorderen en dat IR-sauna’s beter zijn vanwege het soort warmte dat ze produceren. Dit is te wijten aan het feit dat tijd doorbrengen in een sauna zweten veroorzaakt, wat blijkbaar gifstoffen uit het lichaam spoelt.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend


Er zit wel enige waarheid in deze bewering, maar niet zoveel dat ze tot wetenschappelijk feit kan worden verheven. Wetenschappers hebben ontdekt dat zweten vooral bedoeld is om de lichaamstemperatuur te verlagen en het evenwicht te bewaren. En er is niet genoeg bewijs dat zweten helpt bij het ontgiften bij mensen. In feite worden alle ontgiftingsprogramma’s, zelfs die welke sauna sessies promoten, gecombineerd met andere activiteiten die helpen om toxines uit het menselijk lichaam te verplaatsen. En in dit opzicht is er geen verschil tussen het effect van een normale sauna en dat van een infrarood sauna.

Dus dat kan de reden niet zijn. De tweede bewering is dat sauna’s zijn ontworpen om je te laten zweten en dat je daardoor gewicht verliest. Dit is niet waar! Je zweet wel in de sauna, maar je verliest alleen water en krijgt het weer terug als je na de saunagang water drinkt. Als je dit overslaat en denkt dat je het systeem verslagen hebt, heb je het mis. Langere trainingen en het overslaan van waterinname leiden tot uitdroging. En dat is maar een klein probleem vergeleken met de andere bijwerkingen. Of u nu een traditionele sauna of een IR-sauna installeert, u zult niet afvallen.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Dus wat is het verschil?

Beide sauna’s zijn houten kamers die warmte opwekken en je doen zweten. Gewone sauna’s gebruiken hete kolen (of stralingswarmte van een kachel) als warmtebron om dit te doen. Ze zijn veel heter en produceren gewoonlijk temperaturen van 77 tot 93 graden Celsius. Ze zijn ook minder energie-efficiënt en niet erg kosteneffectief. Maar sommige sauna’s worden tegenwoordig verwarmd met vuur, gas of elektriciteit. Ze bereiken een temperatuurbereik van 66 tot 91 graden Celsius. Infrarood sauna’s lijken op conventionele sauna’s, maar ze hebben verwarmingsplaten in de wanden en gebruiken de IR-straling in het licht als warmtebron.

Deze dringt ongeveer anderhalve centimeter in het lichaam door en verwarmt de weefsels rechtstreeks, in tegenstelling tot een conventionele sauna die de lucht in de kamer verwarmt en dan het lichaam al het werk laat doen. Daarom liggen de temperaturen in een infrarood sauna slechts tussen 46 en 54 graden Celsius. Maar ze zijn net zo efficiënt als normale sauna’s. Over efficiëntie gesproken: omdat IR-sauna’s met licht werken, zijn ze energiezuiniger dan conventionele sauna’s, zelfs als er elektriciteit wordt gebruikt. Ze kosten ook minder dan conventionele sauna’s. Hoewel u 35-40 minuten in een infraroodsauna kunt doorbrengen, moet u dat idealiter niet doen.

De lagere temperaturen betekenen ook dat je hartslag lager is. Dus laat deze sessies niet uitlopen. Dit is niet het geval in een traditionele sauna. Dus u kunt misschien 45 minuten oefenen, met pauzes om af te koelen en te drinken. Maar het is niet aan te raden. Een ander groot verschil is dat traditionele sauna’s meestal voor meerdere personen zijn, terwijl de meeste IR-sauna’s bedoeld zijn voor badende individuen, wat ze minder gezellig maakt. Grotere sauna’s zijn duurder. Omdat infrarood sauna’s op licht gebaseerd zijn, bieden veel fabrikanten de mogelijkheid om van kleur te veranderen. Van deze verschillende kleuren wordt gezegd dat ze verschillende problemen van het lichaam en de geest genezen.

De infrarood sauna is pas het laatste decennium populair geworden, misschien omdat hij energiezuinig is, maar veel andere beweringen zijn wetenschappelijk niet onderbouwd. Veel van wat we over sauna’s weten heeft nog steeds betrekking op traditionele sauna’s, en al deze voordelen gelden ook voor infrarood sauna’s. Beide sauna’s vereisen dat u afkoelt en hydrateert voor, tijdens of na een 20 minuten durende saunasessie. De gezondheidsvoordelen van beide sauna’s zijn hetzelfde. Korte blootstelling aan hitte verhoogt de huid- en lichaamstemperatuur.

Het activeert de warmte regulering wegen, het centrale zenuwstelsel en het autonome zenuwstelsel. Dit bevordert de gezondheid van het hart en de bloedsomloop. Dus als u geen probleem hebt met de iets hogere temperaturen en het verwarmingsmechanisme van een traditionele of droge sauna, is dat prima voor u. Maar als u een X-Trend infrarood sauna koopt, kunt u kiezen uit verschillende maten en kleuren licht om verschillende resultaten te krijgen.

Infrarood Sauna

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Traditionele sauna’s vs. ver infrarood sauna’s

De verschillen, overeenkomsten en voordelen van elke methode.

Het stralende, warme licht van infrarood sauna’s werkt op het lichaam in om op cellulair niveau een transformatie teweeg te brengen, en is daarom in staat een cascade van gezondheidsvoordelen te bieden die veel andere modaliteiten van warmtetherapie niet kunnen bieden. Zowel traditionele sauna’s als infrarood sauna’s zijn warmtetherapieën en worden gegroepeerd onder de term “sauna”.

Traditionele sauna’s en infrarood sauna’s verschillen echter sterk wat betreft het mechanisme van warmteontwikkeling en hebben daarom zeer verschillende effecten op de menselijke fysiologie. De keuze voor warmtetherapie komt uiteindelijk voort uit de wens om de gezondheid en het welzijn te maximaliseren. Om de juiste sauna voor u te vinden, moet u zich eerst vertrouwd maken met de werking van elk type sauna om te begrijpen hoe het lichaam reageert op elk warmte opwekkingsmechanisme. Hier is een korte video waarin de verschillen tussen stoom- en infrarood sauna’s worden uitgelegd en waarom wij geloven dat infrarood sauna’s de betere keuze zijn.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Sauna: de etymologie

Sauna is een moderne term die wordt gebruikt om een verwarmingssysteem aan te duiden dat overvloedig zweten opwekt. Sauna is een van de weinige woorden in het Engelse woordenboek die hun oorsprong in het Fins hebben. Sauna” (spreek uit: saw-na) betekent badhuis in het Fins.

Vele talen hebben het Finse woord sauna geleend om gefabriceerde eenheden van gecontroleerde warmte aan te duiden. Hoewel Finland lang niet het enige land is waar warmtetherapie wordt toegepast, heeft het een traditie die al duizenden jaren in de Finse cultuur verankerd is.

In de omgangstaal wordt met de term sauna niet specifiek de in Finland gebruikte verwarmingsapparatuur bedoeld, maar de algemene apparatuur die bedoeld is om het lichaam op te warmen en hevig zweten te stimuleren, ongeacht de methode die wordt gebruikt om de temperatuur te verhogen.

Sauna is een term geworden die wordt gebruikt om een breed scala van structuren van gecontroleerde warmte te beschrijven, ongeacht het mechanisme: De basisfunctie achter de creatie van traditionele en infrarood sauna’s is heel verschillend. Als u het type warmte dat in de traditionele sauna wordt opgewekt, vergelijkt met dat in de infrarood sauna, ziet u de verschillende gezondheidsvoordelen die beide modaliteiten bieden.

De wortels van een traditionele sauna? Een korte geschiedenis

Traditionele sauna’s zijn geworteld in de Finse cultuur en zijn in de loop der millennia een steunpilaar geworden voor dit volk. Voor de inwoners van Finland is de sauna geen luxe, maar een noodzaak. Gemiddeld is er bijna één sauna per huishouden (er zijn 3 miljoen sauna’s in Finland op een bevolking van 5 miljoen).

De meeste sauna’s met droge warmte die tegenwoordig in geïndustrialiseerde landen te vinden zijn, zijn gebaseerd op de moderne constructie van het Finse model. Vóór de komst van het heersende allopathische medische systeem, werden bijna alle Finse baby’s in sauna’s geboren. Er is zelfs een sauna in het Finse parlementsgebouw.

Van geboorte tot belangrijke politieke beslissingen, sauna’s zijn het doek waarop de Finse geschiedenis is geschilderd. De vroegst bekende saunagebouwen zijn 2000 jaar oud en werden in de aarde uitgegraven en met stenen bedekt. De structuur van de Finse sauna’s is in de loop der millennia sterk geëvolueerd. Saunatherapie is een hoeksteen van de Finse cultuur. De eerbied voor de gezondheidsvoordelen, de traditie en de steun van de gemeenschap hebben van het land een van de belangrijkste saunalanden ter wereld gemaakt.

Infrarood Sauna

Wat is een traditionele sauna?

Traditionele sauna’s worden ook wel droge sauna’s genoemd. Beide vinden hun oorsprong in de Finse cultuur en zijn nu te vinden in kuuroorden, sportscholen en hotels over de hele wereld. De droge sauna wordt verwarmd door een elektrisch apparaat dat de stenen aan de bovenkant, de wanden van de cabine en de lucht binnenin verwarmt. De structuren zijn gemaakt van hout: ze voelen aan en zien eruit als kleine hutten. De temperatuur van deze eenheden ligt gewoonlijk tussen 71 en 93 graden Celsius.

Om de temperatuur van de kamer te verhogen en de vochtigheid te doen toenemen, wordt water over de verwarmde stenen gegoten. Heel vaak worden deze toestellen voor warmtetherapie geplaatst in gemeenschappelijke voorzieningen, maar zij kunnen ook in particuliere woningen worden geïnstalleerd. De traditionele sauna is een doeltreffende warmtetherapie, omdat zij de kerntemperatuur van het menselijk lichaam verhoogt en overvloedig zweten bevordert.

De ongelooflijk hoge temperatuur van deze apparaten kan voor veel mensen oncomfortabel zijn. De ervaring kan de drempel van de gebruiker overschrijden en velen zullen niet ten volle kunnen profiteren van de warmtetherapie, gewoon omdat de luchttemperatuur extreem hoog is.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Wat is een infrarood sauna?

In werkelijkheid kan een infrarood sauna beter worden omschreven als een “lichtbad”. De oorspronkelijke infrarood sauna’s, gebouwd door Dr Harvey Kellogg aan het eind van de negentiende eeuw, werden “gloeilampbaden” genoemd. Net als de traditionele sauna’s is het infrarood lichtbad omgeven door een houten structuur die op een kleine hut lijkt. Nabij-, midden- en ver-infrarood licht zijn natuurlijk voorkomende delen van het brede spectrum van licht dat door de zon wordt uitgezonden.

Het infraroodspectrum is onzichtbaar voor het oog, maar wordt gevoeld als warmte. De infrarode warmtestralers in de behuizing verhogen de temperatuur tot tussen 38 en 66 graden Celsius. Door de aard van de golflengten van het infrarode licht, is er eigenlijk geen grote temperatuursverhoging nodig om een diepgaand effect op het lichaam te hebben. Het infrarode licht kan gemakkelijk door de nagelriem dringen en de zachte weefsels van het lichaam bereiken.

De kerntemperatuur van het lichaam wordt van binnenuit verhoogd en is niet afhankelijk van hoge buitentemperaturen om zweten te bevorderen. Wanneer het infrarode licht door het eerste huidmembraan dringt en de zachte weefsels van het lichaam binnendringt, reageren de cellulaire mechanismen van het lichaam opgewonden.

De mens bestaat uit 50 triljoen cellen, en elke cel in het lichaam heeft wat men een “energiefabriek” zou kunnen noemen: de mitochondriën, waar ATP (adenosinetrifosfaat) wordt geproduceerd. De mitochondriën zijn zeer gevoelig voor alle licht en vooral voor diep doordringende infrarode stralen. Zodra het lichaam wordt blootgesteld aan infrarood licht, wordt de ATP-productie exponentieel gestimuleerd.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infrarood Sauna

Stralingswarmte vs. convectiewarmte

Conventionele sauna’s werken met convectiewarmte, opgewekt door elektrische elementen of door verbranding van hout, die de lucht in de afgesloten ruimte verwarmt. Contact met de warme lucht verwarmt de inwendige temperatuur van het lichaam. Het ligt in de aard van convectiewarmte dat hoge temperaturen moeten worden bereikt om de kerntemperatuur van het menselijk lichaam te beïnvloeden. De beste infrarood sauna daarentegen is gebaseerd op stralingswarmte.

Het licht van de infrarood stralers dringt rechtstreeks door in het fysiologische netwerk van het lichaam en heeft een verstrakkend effect op de moleculaire structuur. Stralingswarmte werkt rechtstreeks in op het lichaam, terwijl convectiewarmte een secundaire relatie heeft met de menselijke fysiologie.

Het lichaam reageert harmonieus op de frequentie van het infrarode lichtspectrum, en de celstructuren van het lichaam worden gestimuleerd door de absorptie van het licht. Traditionele sauna’s verwarmen de luchttemperatuur van de sauna. Elke warmtetherapie heeft een resterend gezondheidsvoordeel voor het lichaam, maar dit is veel kleiner in vergelijking met het effect van infrarood licht.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Praktische voordelen van infrarood licht ten opzichte van traditionele sauna’s

 • Kortere opwarmtijd
 • Minder stroomverbruik
 • Lagere temperaturen

Het effect van de infrarood sauna is niet gebaseerd op een verhoogde warmte-inbreng, maar wordt bereikt door de frequentie van het uitgestraalde licht. Infrarood sauna’s zijn minder tijdrovend dan conventionele sauna’s omdat ze niet uitsluitend op extreem hoge temperaturen werken. Traditionele sauna’s zijn ondoeltreffend als de warmte niet wordt meegevoerd. Een traditionele sauna heeft ongeveer een uur nodig om zijn optimale temperatuur te bereiken. Dit betekent dat u uw tijd dienovereenkomstig moet plannen.

Traditionele sauna’s kunnen niet spontaan worden gebruikt en moeten een temperatuur van 85 tot 93 graden Celsius bereiken om doeltreffend te zijn; uiteraard hebt u tijd nodig om deze temperaturen te bereiken. Infrarood sauna’s hoeven daarentegen niet te worden voorverwarmd. Het bestralen van het lichaam met infrarood licht heeft een krachtig effect op het fysiologisch netwerk zonder de warmte te verhogen. Als u uw infraroodsauna liever voorverwarmt, duurt het ongeveer 15 tot 20 minuten om een temperatuur van ongeveer 43 graden Celsius te bereiken.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infrarood sauna met breed spectrum voor ontspanning

De lagere temperaturen van de infrarood sauna zorgen voor een veel comfortabelere omgeving. Veel mensen melden dat ze zich erg ongemakkelijk voelen bij de 93 graden Celsius van de traditionele sauna. In plaats van de te hoge temperaturen van de traditionele sauna te moeten verdragen, is de infraroodwarmte comfortabel en rustgevend. Ontspanning voelt niet alleen goed, maar is ook noodzakelijk voor een optimale gezondheid.

De infrarood sauna brengt het lichaam uit de sympatische (vecht of vlucht) dominantie en in de parasympatische (rust en ontspanning) tak van het autonome zenuwstelsel. Veel chronische ziekten kunnen worden veroorzaakt door stress, en het vinden van een plaats van rust en dus ontspanning kan noodzakelijk zijn voor een optimale gezondheid. De warme tinten van het infrarood lichtspectrum zorgen voor de natuurlijke ontspanning waar uw lichaam naar hunkert.

Infrarood Sauna

Gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna ten opzichte van een conventionele sauna: het zit ‘m allemaal in het licht

De reactie van het lichaam op het infraroodspectrum biedt gezondheidsvoordelen die uniek zijn voor deze vorm van warmtetherapie. Alle warmtetherapieën, ook de traditionele sauna’s, hebben positieve effecten op het lichaam, zoals een betere bloedcirculatie, een gezonder hart- en vaatstelsel en overvloedig zweten om te ontgiften. Er zijn echter enkele krachtige gezondheidsvoordelen die alleen kunnen worden bereikt door bestraling met infrarood licht.

De sleutel ligt in de specifieke manier waarop cellulaire structuren in het lichaam reageren op de frequentie van infrarood licht.

Absorptie van het brede spectrum van infrarood licht door het huidmembraan levert deze exclusieve gezondheidsvoordelen op:

 • Neurogenese (vorming van nieuwe hersencellen).
 • Verhoogde collageenproductie
 • Versnelde productie van menselijke groeihormonen (verantwoordelijk voor de toename van de spiertonus en de afbraak van vetweefsel)
 • Verbetering van de insulinegevoeligheid (noodzakelijk voor de behandeling en preventie van type I diabetes)
 • Verhoogde ATP productie (oververzadiging van het bloed)
 • Evenwichtige serotonine productie (gestabiliseerde stemmingen)
 • Ondersteunt de endocriene gezondheid (ondersteunt de bijnieren)
 • Sneller herstel van blessures (inclusief herstel van skelet, bindweefsel en spieren)
 • Versterkte lymfatische gezondheid

Kortom, blootstelling aan infrarode lichtgolven, zelfs zonder verhoogde warmte, heeft diepgaande positieve effecten op de volgende ziekten:

Generatieve ziekten van de hersenen:

 • Ziekte van Parkinson
 • Amyotrofische laterale sclerose (ALS)
 • Ziekte van Alzheimer

Infrarood licht helpt ook ziekten te voorkomen en te genezen die worden veroorzaakt door een gebrek aan endocriene gezondheid, zoals:

 • Reumatoïde artritis
 • Fibromyalgie
 • Onevenwichtigheid van de schildklier
 • Burnout van de bijnieren

Bestraling met infrarode golflengten heeft ook een diepgaande anti-verouderingseffect, helpt het ideale gewicht te behouden, stabiliseert de stemming en versnelt het herstel na letsel. Naast de exclusieve gezondheidsvoordelen die de infrarood sauna biedt: Verbeterde ontgifting door overvloedig zweten. Cardiovasculaire gezondheid en een betere bloedsomloop zijn ook sterke motiverende factoren om de infrarood sauna te verkiezen boven de traditionele droge sauna.

Alle gezondheidsvoordelen die door traditionele saunatherapie mogelijk zijn, zijn ook toegankelijk via de infrarood sauna: bovendien zijn er een groot aantal gezondheidsvoordelen die uitsluitend voortvloeien uit de blootstelling aan infrarood licht.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Infrarood Sauna

Een kort overzicht van de verschillen tussen infrarood sauna’s en traditionele sauna’s

De vergelijking tussen traditionele sauna’s en infrarood sauna’s ligt voor de hand wanneer u voor warmtetherapie kiest. In werkelijkheid is er geen vergelijking: ze mogen dan wel de naam “sauna” gemeen hebben, maar de bijzondere aard van infrarood stralend licht verandert de biochemie aanzienlijk, waardoor deze methode van warmtetherapie exponentieel gunstiger is voor de gezondheid. Blootstelling aan het volledige infraroodspectrum opent het lichaam voor zijn eigen genezingsmechanismen, aangezien het danst in relatie tot de frequentie van het licht.

Warm licht omhult het lichaam in de ontspannende omgeving van de infrarood sauna en stimuleert de celvernieuwing om uw gezondheid en welzijn te optimaliseren. De traditionele droge sauna verbleekt in vergelijking met de transformerende en transcendente resultaten die worden bereikt door regelmatig gebruik van de infrarood sauna.