Infrarood sauna

U bent op zoek naar een infrarood sauna? Ontdek dan zeker het gamma aan infrarood saunas van X-Trend, de nummer 1 op vlak van infrarood sauna’s in België.

Vul onderstaand kader in en ontvang gratis en geheel vrijblijvend uw prijsofferte met persoonlijk advies:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna
Infrarood sauna

Hoe werkt een infrarood sauna?

Wij brengen u het goede van de gezonde zonnestralen en houden de schadelijke stralen buiten! De zon is de belangrijkste bron van stralingsenergie op aarde, maar niet al deze energie is nuttig voor ons. Zonlicht is een combinatie van zichtbaar licht en onzichtbaar licht. De zeven kleuren van de regenboog komen voor in het zichtbare lichtspectrum, en de onzichtbare infrarode en ultraviolette stralen bevinden zich aan beide uiteinden van het zichtbare lichtspectrum.

Ultraviolette stralen staan erom bekend de huid te beschadigen en kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, zonnebrand en zelfs kanker. Infrarode stralen daarentegen zijn gezond, dringen diep door in de huid en lossen verontreinigende stoffen op die zich in het lichaam ophopen. De infrarode stralen revitaliseren uw cellen en uw stofwisseling.

Infrarood Sauna

De 8 belangrijkste voordelen van een infrarood sauna

– Verhoogt uw metabolisme, verbrandt calorieën en helpt u gewicht te verliezen
– Verlichting van spier- en gewrichtspijn
– Verwijderen van gifstoffen en stimuleren van het immuunsysteem
– Cellulitis zichtbaarder maken
– Verminder stress en vermoeidheid
– Verbetert het uiterlijk van de huid
– Verbetering van een slechte bloedsomloop
– Vermindert depressie en stemmingswisselingen

1. verhoogt het metabolisme, verbrandt calorieën en helpt je gewicht te verliezen

Het is aangetoond dat ver infrarood sauna’s helpen bij gewichtsverlies. Studies hebben aangetoond dat een sessie van 30 minuten in een far-infrarood sauna 200 tot 600 calorieën kan verbranden. Daarnaast is er het gewichtsverlies door het zweten, dat hoofdzakelijk het gevolg is van waterverlies en dus snel wordt gecompenseerd door vochtinname na de saunabeurt. Het lichaam moet hard werken om weer af te koelen na een verblijf in de far-infrarood sauna, en deze inspanning leidt tot een verhoogde hartslag en stofwisseling.

2. Verlicht spier- en gewrichtspijn met een infrarood sauna

Verre infrarood sauna’s kunnen verlichting brengen bij patiënten die lijden aan fibromyalgie, artritis en pijnlijke gewrichten en spieren. Therapie met ver infrarood sauna’s dringt diep door in gewrichten, spieren en weefsels, verhoogt de zuurstofvoorziening in het lichaam en bevordert de bloedcirculatie. Natuurlijke lichaamsgenezing met infrarood kan leiden tot een gezondere levensstijl voor u.

3. het verwijderen van gifstoffen en het versterken van het immuunsysteem

Wij geloven in het verwijderen van dagelijkse gifstoffen uit onze levensstijl. Gifstoffen en zware metalen komen voor in onze bodem, verzorgingsproducten, watervoorziening en lucht. Zij hebben een destructief effect op onze normale homeostase (het gezond functioneren van ons lichaam) en veroorzaken enzymstoornissen, hormonale onevenwichtigheden en de verzwakking van ons immuunsysteem.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een toxische overbelasting van het lichaam deze gezondheidsproblemen kan veroorzaken. De voordelen van ontgiften met een infrarood sauna zijn onder andere een gezuiverde, heldere huid, meer mentale helderheid, meer energie, minder allergieën, een betere slaap en een verbeterde lever- en immuunfunctie.

In wezen laten de ver-infrarode stralen het water in het lichaam vibreren. Aangezien het menselijk lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat, kan dit een zeer sterk effect hebben op onze weefsels:

– De infrarode warmte-energie dringt diep door in de weefsels, verwarmt ze en lost de watermoleculen op.
– De gifstoffen komen dan gemakkelijk vrij.
– De haarvaten verwijden zich door de extra warmte en verbeteren zo de bloedcirculatie.
– Het metabolisme van het lichaam wordt gestimuleerd en de weefsels worden geactiveerd om de nodige enzymen te produceren.
– In vet oplosbare chemicaliën worden via de talg- en zweetklieren uit het lichaam verwijderd.

De gemiddelde persoon zweet 20% gifstoffen uit en 80% water! In een gewone sauna zweet de gemiddelde persoon slechts 3% gifstoffen uit en 97% water.

4. een infrarood sauna verbetert cellulitis

Cellulitis geeft de huid een kenmerkend uiterlijk dat lijkt op sinaasappelhuid. Het bestaat uit vet, water en afvalstoffen die onder de huid vastzitten als gevolg van een slechte doorbloeding. Infraroodsauna’s kunnen helpen cellulitis te verminderen door de weefsels onder de huid te verwarmen en de bloedcirculatie te verbeteren, waardoor het lichaam wordt ontdaan van ongewenste afvalstoffen en toxines.

5. Verminder stress en vermoeidheid met een infraroodcabine

Verre infrarood sauna’s kunnen helpen stress te verminderen en het chronisch vermoeidheidssyndroom te verlichten. Ontspanning is belangrijker voor de gezondheid dan de meeste mensen beseffen. Veel gezondheidsexperts geloven dat hoe meer stress je hebt, hoe meer cortisol je lichaam aanmaakt. Cortisol is het “vecht of vlucht” hormoon dat in de bijnieren wordt geproduceerd. Het verhoogt de hartslag en de bloeddruk en stimuleert de afzetting van overtollige calorieën in het midden van het bovenlichaam.

De infrarood sauna biedt u de ultieme ontspanningservaring. De therapeutische far-infraroodwarmte veroorzaakt een verkwikkende diepe transpiratie, waardoor u zich na elke sessie volledig betoverd voelt. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat verre infraroodtherapie het lichaam helpt een gezond cortisolniveau te handhaven. Tijdens een saunabeurt kan het cortisolniveau gelijk blijven of licht stijgen, waarna het weer daalt.

6. infraroodcabine: betere huid

Van infraroodtherapie is aangetoond dat het ontstekingen vermindert en de celgezondheid verbetert. Dit betekent dat wonden sneller en met minder littekens genezen, en dat de gevolgen van acne, eczeem, psoriasis, brandwonden en alle andere huidletsels of -wonden kunnen worden verminderd.

Infraroodtherapie kan helpen rimpels te verminderen en de huid er stralender en steviger uit te laten zien, met een verbeterde teint en elasticiteit. Het kan ook helpen om cellulitis die onder de huid vastzit te verminderen. Natuurlijke infraroodtherapie kan verbazingwekkende resultaten opleveren bij de behandeling van eczeem en psoriasis.

Regelmatig een infrarood sauna bezoeken helpt niet alleen om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en stressniveaus te verminderen (een bewezen trigger voor eczeem en psoriasis), maar helpt ook om huidontstekingen onder controle te houden. Infrarood helpt de jeuk van eczeem en psoriasis te verlichten en stimuleert de genezingsprocessen van de huid. Zo kunt u zich ontdoen van de risico’s van verzachtende crèmes, zalven en steroïde crèmes die vaak leiden tot een dunner wordende huid, acne-achtige puistjes, gesprongen bloedvaatjes en striae.

7. de bloedcirculatie verbeteren met een infrarood sauna

De problemen van hoge bloeddruk, hartkwalen en slechte bloedcirculatie kunnen worden verminderd door behandeling met een infrarood sauna. Tijdens een saunabeurt van 15 tot 30 minuten stijgt de hartslag met 50-75%, wat leidt tot een vergelijkbaar metabolisch resultaat als lichaamsbeweging.

De bloedvaten worden soepeler en de bloedstroom naar de ledematen wordt verbeterd, de haarvaten verwijden zich en het bloed circuleert sneller. Een goede bloedsomloop is essentieel voor de goede werking van het menselijk lichaam. Het brengt voedingsstoffen (uit voedsel) en zuurstof naar alle delen van het lichaam en verwijdert kooldioxide en andere afvalstoffen die uit het lichaam moeten worden verwijderd.

8. vermindering van depressie en stemmingswisselingen met een infraroodcabine

Warmtetherapie met ver infrarood stimuleert aantoonbaar de endorfines in het lichaam, net als sporten. Deze feel-good hormonen en het vrijkomen van opgeslagen spanning en stress door de spieren en weefsels van het lichaam verheffen uw stemming, waardoor u zich zowel lichamelijk als geestelijk opgewekt en ontspannen voelt. Dit kan een doeltreffend middel zijn bij de behandeling van depressie en andere stemmingsstoornissen.


Psychologische voordelen van een infrarood sauna

– minder stress en angst
– meer creativiteit en intelligentie
– verminderde depressie
– toegenomen leervermogen, moreel redeneren en geheugen
– verminderde prikkelbaarheid en humeurigheid
– gevoelens van vitaliteit en verjonging
– verbeterde emotionele controle
– toegenomen eigenwaarde
– verhoogde alertheid
– betere relaties
– verbeterde concentratie

Fysiologische voordelen van een infrarood sauna

– kan helpen de bloeddruk te verlagen
– pijn als gevolg van chronische ziekten te voorkomen, uit te stellen of te beheersen
– versterkt immuunsysteem
– verlaagd cholesterolgehalte
– verbeterde luchtstroom, vooral voor astmapatiënten
– jongere biologische leeftijd

Hoe gedraag ik me tijdens een saunabeurt in de infrarood sauna?

Wees klaar om te zweten. U kleedt zich uit in onze privé-ruimte en gaat comfortabel liggen in de koepel van de ver infrarood sauna. De temperatuur en timer zijn ingesteld en u kunt 15-30 minuten ontspannen met zachte muziek. Wanneer de timer de sauna uitschakelt, kunt u de koepel verwijderen en gewoon opstaan.

Is infrarood warmte schadelijk?

Helemaal niet. Infrarood licht en infrarood warmte worden al tientallen jaren door artsen en wetenschappers gebruikt. Er zijn duizenden gedocumenteerde studies en er is geen bewijs gevonden dat infraroodstralen een schadelijk effect hebben. In tegenstelling tot ultraviolette stralen, die zeer schadelijk kunnen zijn voor de huid en uiteindelijk kanker kunnen veroorzaken, zijn infrarode stralen volkomen veilig en hebben zij talrijke positieve effecten op de gezondheid van het menselijk lichaam.

Wat mag u van een infrarood sauna verwachten?

U ervaart een infrarood sauna terwijl u comfortabel op uw rug ligt. Tijdens de 30 minuten durende behandeling blijft uw hoofd buiten de sauna. U zult merken dat de infrarood sauna veel comfortabeler is dan een normale sauna, omdat u geen hete lucht inademt. Na ongeveer 20 minuten is de infraroodwarmte diep in uw weefsels doorgedrongen, zijn uw poriën geopend en produceert uw lichaam grote hoeveelheden zweet. Het zweet dat vrijkomt bevat ook toxines, dus de procedure verwijdert niet alleen water. aDe behandeling geeft u een diep ontspannen en stressvrij gevoel.

Infrarood Sauna

Met de ontwikkeling van de technologie veranderen en verbeteren steeds meer aspecten van ons leven. De moderniteit heeft eindelijk de sauna bereikt. De infraroodcabine, ook wel infrarood sauna genoemd, is een type sauna dat sterk afwijkt van het oorspronkelijke Finse concept. Wat is een infraroodcabine? Hoe werkt het? Wat doet het met ons lichaam? Hoe wordt het gebruikt en wat zijn de nadelen? Hieronder vindt u alle antwoorden op deze vragen. De infrarood sauna werd meer dan 50 jaar geleden uitgevonden.

In 1965 werd aan Dr. Tadashi Ishikawa een octrooi verleend voor zirkoniumkeramische infraroodverwarmers, en in 1979 begonnen Japanse artsen verwarmingssystemen te gebruiken die waren gebaseerd op de infraroodstraling van Dr. Ishikawa. Helaas beperkte de octrooibescherming het gebruik van de uitvinding door het grote publiek, en kon deze niet met de rest van de wereld worden gedeeld totdat het octrooi was verlopen.

Wat is een infrarood sauna?

Een infraroodcabine (IR)/infrarood sauna is een ruimte van hout waarin de traditionele kachel is vervangen door infraroodstralers die infrarode golven uitzenden in het bereik van 700-15000 nm. De temperatuur in de cabine ligt tussen 30 en 60 °C en de luchtvochtigheid is niet hoger dan 25 %.

Infrarood Sauna

Hoe werkt een infrarood sauna?

De IR-cabine wordt verwarmd door infraroodstralers die in de wandpanelen zijn ingebouwd en IR-stralen uitzenden die ons lichaam tot een diepte van 4 – 5 mm binnendringen, de bloedsomloop verbeteren en intens zweten veroorzaken. Het positieve aspect is dat tot 80% van deze energie ons organisme binnendringt. Infrarode straling – thermische projectie beschrijft de golflengte tussen radiogolven en lichtgolven – het bestrijkt het gebied tussen 0,78µ en 1µ. De frequentie van infrarode straling ligt tussen 106 en 500 x 106 MHz. Simpel gezegd is infraroodstraling onzichtbaar voor het menselijk oog, maar kan door huidreceptoren als warmte worden gevoeld – infraroodstraling wordt thermische straling genoemd.

Er zij op gewezen dat elk lichaam een bepaalde hoeveelheid warmtestraling uitzendt, en hoe hoger de temperatuur van de warmtebron, hoe korter en intenser de hittegolven. Evenzo zendt het lichaam bij lagere temperaturen langere en meer verstrooide infraroodgolven uit. Infrarode straling wordt ingedeeld volgens de golflengte, waarbij de volgende bereiken kunnen worden onderscheiden: – kortgolvige straling (IR-A) met een golflengte tussen 0,75 en 1,5 µm – middengolvige straling (IR-B) met een golflengte tussen 1,5 en 3 µm – langgolvige straling (IR-C) met een golflengte van meer dan 3 µm.

De bovenstaande indeling lijkt te volstaan om de eigenschappen van IR-straling te beschrijven – elk van de vermelde soorten straling heeft verschillende eigenschappen en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. De algemene regel voor golflengte is dat lengte omgekeerd evenredig is met weefselpermeabiliteit – hoe korter de golf, hoe groter de weefselpermeabiliteit. Daarom dringt IR-A-straling – het kortste IR-spectrum – dieper door in het weefsel en verhit het aanzienlijk. De IR-B en IR-C straling, die veel korter is, dringt door de epidermis en veroorzaakt een matige verwarming.

Infraroodtherapie voor uw gezondheid

Onderzoek heeft aangetoond dat verwarming met infraroodstraling verlichting geeft bij bepaalde kwalen en ziekten. De effecten zijn natuurlijk afhankelijk van het individu.

Regelmatig gebruik van de infrarood sauna helpt om

– Toxines uit het lichaam verwijderen
– calorieën verbranden,
– cellulitis te verminderen,
– de spijsvertering te verbeteren,
– verminderen spiervermoeidheid,
– ontstekingen te verminderen,
– de algemene circulatie te verbeteren,
– bloeddruk te verlagen,
– een positief effect hebben op uw huid en haar soepelheid
– Verminder stress,
– je geest opfrissen,
– verminderen hoofdpijn,
– vermoeidheid te verminderen,
– je gezond laten voelen.

Het is belangrijk dat u contact opneemt met uw arts voordat u de IR cabine gebruikt als u lichamelijke problemen heeft. Het is de moeite waard om de medische aandoeningen te bespreken waarvoor diepe lichaamsverwarming niet wordt aanbevolen. Mensen met bijnierinsufficiëntie, systemische lupus erythematosus, sclerose multiplex, acute gewrichtsblessures (tot 48 uur na de gebeurtenis of nadat de roodheid, zwelling of verhoogde warmtesymptomen zijn verdwenen), hemofilie of met een neiging tot bloeden moeten de infrarood sauna vermijden. U mag ook niet naar de sauna gaan als u open wonden, oogaandoeningen of ernstige zonnebrand hebt.

Personen die verzwakt zijn, vooral door ziekte, zwangere vrouwen (of zelfs vrouwen die alleen maar zwangerschap vermoeden), kleine kinderen, dieren en personen die onder invloed van alcohol zijn, mogen de sauna niet gebruiken. Een algemeen gevoel van onbehagen tijdens en na de sessie is ook gecontra-indiceerd. De IR-sauna wordt niet aanbevolen voor mensen met chirurgische implantaten, waaronder siliconen, en voor mensen die medicijnen gebruiken (zalven, gels of medicinale crèmes). Het is noodzakelijk om voor de eerste saunabeurt een arts te raadplegen.

Aanbevolen gebruik van een infrarood sauna

– Zweten – ongeveer 25-30 minuten per dag bij een temperatuur van 50°-55°.

– Reuma – ongeveer 15-20 minuten per dag bij een temperatuur van 45°-50°.

– Spierspanning – om de dag gedurende ongeveer 25 – 30 min. bij een temperatuur van 45° – 50°.

– Hoofdpijn – om de dag gedurende ongeveer 25 – 30 min. bij een temperatuur van 45° – 50°.

– Cellulitis – om de dag gedurende ca. 25 – 30 min. bij een temperatuur van 45° – 50°.

– Bronchitis – om de dag gedurende ca. 20 – 25 min. bij een temperatuur van 45° – 50°.


Een infrarood sauna kopen: tips

Ontdek alles wat u moet weten voordat u in een infrarood sauna voor uw huis investeert. De beslissing om een infrarood sauna voor uw huis te kopen is een investering die een leven lang kan duren. Bij de aankoop van een infrarood sauna moet u methodisch te werk gaan en zoveel mogelijk informatie verzamelen om de juiste keuze te maken.

Er zijn verschillende factoren te overwegen bij het verkennen van de infrarood sauna markt: de grootte en de kosten verscheidenheid van infrarood sauna’s, de kwaliteit van de materialen die worden gebruikt om de eenheid te bouwen, of accessoires zijn opgenomen in de aankoopprijs, en de kosten van de werking van de sauna op een dagelijkse basis.

De beslissing om te investeren in een infrarood sauna komt voort uit de wens om uw gezondheid en welzijn te verbeteren en te vergroten. Daarom is het belangrijk een sauna te kopen waarin milieuvriendelijk, niet-giftig hout is verwerkt met verwarmingspanelen die een zeer lage EMF-uitstoot (elektromagnetisch veld) hebben.

Vergeet niet dat de kosten van een infrarood sauna niet alleen de aankoopprijs zijn: Denk ook aan de installatiekosten, extra accessoires en elektriciteitskosten voor het gebruik van een infrarood sauna in uw huis. Als u thuis een infrarood sauna installeert en die regelmatig gebruikt, kan dat uw gezondheid en levenskwaliteit verbeteren. Kies de ideale infrarood sauna voor uw gezondheidsbehoeften en spaar uw portemonnee.

Een infrarood sauna kopen

Niet alle infrarood sauna’s zijn hetzelfde: belangrijke gezondheidsoverwegingen bij de aankoop van een sauna.

De aankoopprijzen op de markt voor infrarood sauna’s lopen sterk uiteen. Een belangrijke factor in deze prijsklasse is de kwaliteit van de materialen die voor de fabricage van het toestel worden gebruikt. Voor de doeleinden van dit artikel zijn er twee categorieën infrarood sauna’s: High-End en Low-End. High-end sauna’s worden gekenmerkt door de materialen die zijn gebruikt bij de fabricage van de apparatuur zelf en door het feit dat ze worden geleverd met alle toebehoren. Als u besluit uw gezondheid te verbeteren, moet u rekening houden met verschillende factoren bij de keuze van de beste sauna.

Kies voor een infrarood sauna die gebruik maakt van milieuvriendelijk hout en niet-giftige lijm. Wanneer sauna’s opwarmen, geven de materialen gas af, vooral in de eerste maanden na aankoop. Als uw saunacabine van milieuvriendelijk hout is gemaakt, zult u geen last hebben van negatieve, giftige gassen.

In goedkope sauna’s wordt hout van lage kwaliteit gebruikt dat giftige dampen kan produceren door chemische toevoegingen. Stel de fabrikant veel vragen en merk op dat de meeste kwaliteitsmeubelen de gebruikte houtsoort en de herkomst ervan vermelden. U moet ook letten op het soort lijm dat wordt gebruikt om de sauna te bouwen.

Zoek een infrarood saunabedrijf dat niet-giftige lijm gebruikt. Infraroodsauna’s van hoge kwaliteit hebben veel lagere EMF-emissies van verwarmingspanelen. Zorg ervoor dat u een infrarood sauna koopt die openlijk reclame maakt voor zijn EMF-emissieniveaus. Kies een fabrikant met weinig of geen emissies. Dit zal ervoor zorgen dat uw infrarood sauna-therapie zo gezond mogelijk is.

Als infrarood saunabedrijven EMV-emissies van meer dan 50 V/m produceren, moet u op zoek naar een andere fabrikant met lagere emissies. Het voordeel van een hoogwaardige sauna is dat uw gezondheid wordt beschermd, ook al is de initiële investering hoger. De meeste van deze sauna’s zijn volledig uitgerust met accessoires die de ervaring van elke saunasessie verbeteren.

Infrarood sauna en prijzen

Een goede infrarood sauna is er in verschillende maten, afhankelijk van het aantal personen dat in één keer kan worden ondergebracht. De prijs varieert naargelang de grootte. Er zijn verschillende factoren (naast de prijs) waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een saunagrootte.

Voor veel mensen is de tijd die ze in de infrarood sauna doorbrengen een introspectieve en zeer persoonlijke ervaring. Het is veel comfortabeler om naakt of bijna naakt de sauna in te gaan, en deze kwetsbaarheid kan van invloed zijn op de vraag of u de ruimte met anderen wilt delen. Zelfs als u besluit dat de mensen in uw huishouden liever alleen naar de sauna gaan, hoeft het niet de kleinste sauna op de markt te zijn.

Infraroodsauna’s bieden een geweldige manier om te sporten, te stretchen of yoga te beoefenen. Sauna’s voor vier personen bieden voldoende ruimte om vrij te bewegen in alle richtingen. Een grote sauna biedt ruimte om te stretchen en de mogelijkheid om de ruimte te delen met anderen indien gewenst.

Als u de sauna snel wilt opwarmen en hoge temperaturen wilt bereiken, zijn kleinere sauna’s doeltreffender. In deze kleinere eenheden is er ruimte om op uw rug te liggen en uw benen tegen de muur te laten leunen, of om comfortabel op een bankje te zitten. Sauna’s voor twee of drie personen zijn groter dan eenpersoonssauna’s, en als u gevoelig bent voor kleine, afgesloten ruimtes, zijn deze maten misschien een betere keuze voor u.

Vergeet niet dat bijna alle infrarood sauna’s een glazen deur en ramen aan de voorkant hebben, zodat u niet in een kamer bent opgesloten en geen volledig zicht hebt op de omgeving buiten. De grootte van de sauna die u kiest zal uiteindelijk van invloed zijn op de aankoopprijs, die in sommige gevallen enkele duizenden dollars kan bedragen. Veel sauna’s zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. Neem dus de tijd om u voor te stellen hoe u uw sauna gaat gebruiken: De hogere aanvangsinvestering voor een grotere sauna kan de moeite waard zijn als u zeker weet dat u de ruimte voor lichaamsbeweging zult gebruiken of met anderen zult delen.

In het ideale geval vindt u een fabrikant van infrarood sauna die alle accessoires die u wenst in de aankoopprijs opneemt. Blijf uit de buurt van bedrijven die warmtepanelen apart aanbieden. Installatie- en verzendkosten Sommige infrarood saunabedrijven bieden gratis verzending, andere niet. Omdat het om grote eenheden gaat, zijn de verzendkosten hoog. Het is de moeite waard een fabrikant te vinden die de sauna gratis naar u toezendt. De meeste infrarood sauna’s worden geleverd met eenvoudig te volgen installatie-instructies.

U hebt twee volwassenen nodig om uw infrarood sauna te installeren, en aangezien het om een elektrische installatie gaat, moet u voorzichtig en omzichtig te werk gaan. Als u de sauna niet zelf wilt installeren, bieden veel bedrijven een installatieservice aan. U moet rekenen op ongeveer 500 euro voor de installatie van uw sauna. Of u uw infrarood sauna al dan niet zelf installeert, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren.

Garantie voor een infrarood sauna

Investeren in een infrarood sauna voor thuis is geen sinecure, maar als u een fabrikant kiest die een lange garantie biedt, zullen de kosten over vele jaren van gebruik laag zijn. Aan de gezondheidsvoordelen van een regelmatig bezoek aan de infrarood sauna kan geen prijskaartje worden gehangen.

Het kan echter de moeite waard zijn om het extra geld uit te geven voor een levenslange garantie op een hoogwaardige infrarood sauna. Zorg ervoor dat milieuvriendelijk hout en niet-giftige materialen worden gebruikt, en kies een toestel dat wordt geleverd met gezondheidsbevorderende accessoires.

Vind de ideale infrarood sauna voor uw gezondheidsbehoeften met de kracht van geïnformeerde prijzen Naar een infrarood sauna gaan is opwindend, want met elke zweetdruppel ziet u gifstoffen in een snel tempo uw lichaam verlaten. Regelmatige behandeling met een infrarood sauna kan pijnlijke symptomen als gevolg van chronische ziekten verlichten.

Uiteindelijk zult u verliefd worden op dit nieuwe deel van uw huishouden omdat uw gezondheid en vitaliteit aanzienlijk zullen verbeteren. Neem de tijd om het aanbod van infrarood sauna’s op de markt grondig te onderzoeken. De investering is financieel niet onaanzienlijk en u zult veel tijd doorbrengen in uw infrarood sauna zodra deze in uw huis is geïnstalleerd.

Infrarood Sauna

Wat doet een infrarood sauna voor uw spieren?

Als u op zoek bent naar een manier om vermoeide spieren te kalmeren, kunt u proberen een infrarood rood licht te gebruiken. Infrarood rood lichttherapie is een populaire behandelingsoptie voor een groot aantal aandoeningen, waaronder spierpijn. Het licht dringt diep door in het weefsel, bevordert de doorbloeding en helpt ontstekingen te verminderen. Veel mensen merken dat regelmatig gebruik van infrarood rood licht kan helpen om hun algehele spiergezondheid te verbeteren. Als u worstelt met chronische pijn of gewoon een manier wilt vinden om te ontspannen na een zware training, probeer dan eens infrarood rood lichttherapie.

Is infrarood licht gevaarlijk?

Nee, infrarood licht is niet gevaarlijk. Het is zelfs heel heilzaam! Infrarood licht heeft een aantal nuttige toepassingen, van het helpen genezen van wonden en het verlichten van pijn tot het bieden van een zachte manier om het lichaam op te warmen. Het is ook effectief gebleken bij de behandeling van aandoeningen als artritis en psoriasis. Dus, als u op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om uw aandoening te behandelen, is infrarood licht misschien precies wat u nodig hebt!

Hoe afkoelen na een infrarood sauna?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om af te koelen na een infrarood sauna. Ten eerste neemt u een koele douche of bad. Dit helpt om uw lichaamstemperatuur te verlagen en eventueel zweet of vuil van uw huid te verwijderen. U kunt ook een koel kompres aanbrengen op uw voorhoofd, nek, of andere plekken die warm of oncomfortabel aanvoelen. Drink tot slot voldoende om het vocht aan te vullen dat u tijdens de saunabeurt bent kwijtgeraakt. Water is altijd een goede keuze, maar u kunt ook vruchtensap, sportdrank of zelfs kruidenthee proberen. Met deze eenvoudige tips kunt u uw lichaam helpen herstellen van een infrarood sauna en de hele dag koel en comfortabel blijven.

Naast een infrarood sauna is een Bioptron lamp een goede manier om een aantal kwaaltjes te verlichten.

Infrarood Sauna