Infrarood sauna’s van X-Trend

Kies voor de infrarood sauna’s van X-Trend. Geniet van de ontspanning die een infrarood sauna te bieden heeft met de infrarood sauna’s van X-Trend. 

Vraag geheel vrijblijvend naar onze prijzen en modellen en ontvang binnenkort je prijsofferte op maat:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna's Van X-Trend
Infrarood sauna’s van X-Trend

Infrarood sauna’s van X-Trend

Zonlicht bevat alle kleuren van de regenboog en ook een aantal onzichtbare vormen van licht, waaronder het infrarode en ultraviolette spectrum. Het spectrum van infrarood licht is vrij groot. Uit onderzoek is gebleken dat de mens infraroodwarmte produceert in het “ver infrarood” bereik, dat 9,4 micron bedraagt. Infraroodwarmte in dit golflengtegebied is het meest natuurlijk en gezond voor het lichaam. Deze golflengte van infrarode warmte dringt tot 3,81 cm in de weefsels door en brengt een proces op gang dat stagnerende stoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt, verdrijft.

Dit infrarode frequentiebereik, dat zowel door het lichaam wordt opgewekt als de gezonde stralen van het zonlicht omvat, wordt ervaren in de infrarood sauna. Deze doordringende warmte verhoogt zachtjes de kerntemperatuur van het lichaam en stelt het lichaam in staat op natuurlijke wijze te ontgiften door te zweten, via het grootste orgaan van het lichaam – de huid. Bovendien voelt het lichaam op cellulair niveau dezelfde verhoogde bloedcirculatie, warmte en energie die normaal alleen tijdens lichamelijke activiteit wordt gevoeld.

Infrarood Sauna'S Van X-Trend

Infrarood Sauna's Van X-Trend

Infraroodsauna’s vergeleken met traditionele sauna’s

Een traditionele sauna, zoals je die in een sportschool vindt, heeft een doosvormige kachel met daarop hete stenen. In dit type sauna wordt de lucht verwarmd en de lucht verwarmt vervolgens de persoon. Een typische traditionele sauna heeft een temperatuur van 82,22ºC tot 93,33ºC. Veel mensen vinden het moeilijk om bij deze hoge temperaturen te ademen en te ontspannen en blijven daarom niet langer dan 5 of 10 minuten in de sauna. Als je erover nadenkt, is ons lichaam niet ontworpen om in dit hoge temperatuurbereik te functioneren. Dit creëert een stressvolle omgeving in plaats van een stressvrije.

Er is geen plaats op aarde waar we van nature zulke hoge luchttemperaturen zouden kunnen ervaren, behalve misschien als we te dicht bij een actieve vulkaan zouden zijn. In een ver infrarood sauna is de normale bedrijfstemperatuur een droge 33ºC tot 54ºC – dit is zeer ontspannend en comfortabel en geen stress veroorzakend.  Dit is een temperatuurbereik dat we in een woestijn en op veel plaatsen op aarde op een hete zomerdag zouden meemaken.

In een conventionele sauna zweet het lichaam als reactie op de hete omgeving – zweten is een oppervlakkige, verkoelende reactie.  In een ver-infraroodsauna dringt de bio-identieke infraroodwarmte diep in de weefsels door, waardoor de kerntemperatuur van het lichaam licht stijgt en het lichaam gaat zweten zoals bij intense lichaamsbeweging.  Dit zweet komt van diep uit het lichaam en veroorzaakt een diepere vorm van ontgifting dan in een conventionele steensauna.

Volledig spectrum infrarood

Het volledige spectrum verwijst naar het volledige infraroodspectrum: nabij infrarood, midden infrarood en ver infrarood. Met de toevoeging van krachtige stralers die alle drie de infrarode golflengten uitstralen, haalt u het maximale uit uw sauna. De zon is de belangrijkste bron van stralingsenergie, maar niet al deze energie is nuttig. Hoewel het leven de energie van de zon nodig heeft, is te veel zonlicht schadelijk voor de huid. Infraroodwarmte biedt alle gezonde voordelen van natuurlijk zonlicht zonder de gevaarlijke effecten van zonnestraling. Jarenlang hebben medici infrarode warmtelampen aanbevolen als bron van infraroodtherapie, maar de lampen waren omvangrijk, extreem heet en moeilijk op een constante temperatuur te houden.

Onze Full Spectrum-verwarmers zijn gemodelleerd naar een volspectrumverwarming van hoge kwaliteit voor sauna’s. De doeltreffendheid van infraroodgolven is zeer ruim en het voorwerp van recente studies. Van de infrarode golven zijn de ver-infrarode stralen met een golflengte van 6-12 micrometer bijzonder heilzaam voor het menselijk lichaam. Deze golven hebben het vermogen om 3,81 tot 5,08 cm in het lichaam door te dringen en de kerntemperatuur van binnenuit licht te verhogen.

Nabij- en midden-infrarood variëren van 0,75 tot 5,5 micron en versterken de voordelen van ver-infrarood. Met een diepere penetratie, verhoogt full spectrum infrarood de kerntemperatuur sneller, bevordert wondgenezing door meer bloed naar het getroffen gebied te brengen, helpt ontstekingen te verminderen en nog veel meer.  Wij schatten dat een sauna met een volledig spectrum een extra voordeel van 10-15% oplevert.

Hoe veilig is infraroodwarmte?

Infrarood warmte is overal om ons heen – het is essentieel voor het menselijk leven en al het leven op onze planeet. Deze foto toont de infrarode warmte die door het menselijk lichaam wordt uitgestraald. U kunt zien dat de grootste hoeveelheden warmte van de kern komen, niet van de ledematen. De verre infraroodstralen in onze infraroodsauna’s bestaan uit golflengten die overeenkomen met de golflengten die van nature door het menselijk lichaam worden uitgezonden. Dit is waarom infrarood warmte zo veilig is. Het wordt in ziekenhuizen al tientallen jaren gebruikt als verwarmingsmechanisme in couveuses voor premature baby’s.

Deze gezonde, leven-gevende stralen, zonder de schadelijke UV-stralen van de zon, behoren tot het verre infraroodgebied. De bio-identieke golflengte van infraroodwarmte is een mogelijke verklaring voor het feit dat veel mensen zich energetisch gesterkt en in balans voelen door blootstelling aan verre infraroodgolven. Net zoals ze een premature baby voeden en verwarmen, dringen infraroodstralen diep door en bevorderen ze de genezing en revitalisering in ieder van ons.

Waarom zou u een infraroodsauna van X-Trend moeten kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een X-Trend infraroodsauna zou moeten kopen. Infraroodsauna’s bieden verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder een betere cardiovasculaire gezondheid, betere slaap en verlichting van pijn en stijfheid. Ze zijn ook een geweldige manier om te ontspannen en stress te verlichten. Dankzij hun mobiliteit kunnen infraroodsauna’s overal worden gebruikt, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen die niet de ruimte hebben voor een traditionele sauna.

X-Trend infraroodsauna’s zijn ook van hoge kwaliteit en duurzaam, wat betekent dat ze bij goed gebruik jarenlang meegaan. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw gezondheid en ontspanningsroutine te verbeteren, is een X-Trend infraroodsauna een goede keuze.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de infraroodsauna?

Infrarood sauna’s bieden een aantal voordelen voor de gezondheid. Enkele van de meest opmerkelijke zijn:

– Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

– Verbeterde slaapkwaliteit

– Verlichting van pijn en stijfheid

– Ontspanning en stressbestrijding

Hoe werkt de infrarood sauna?

In een infraroodsauna wordt het lichaam rechtstreeks verwarmd en niet de lucht eromheen. Deze infraroodwarmte helpt de spieren te ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren, wat een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt. Bovendien helpen infraroodsauna’s bij het ontgiften door gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Zijn infrarood sauna’s veilig?

Ja, infraroodsauna’s worden als veilig beschouwd als ze volgens de voorschriften worden gebruikt. Infraroodsauna’s verhogen echter de kerntemperatuur, dus het is belangrijk om veel water te drinken en overmatige blootstelling te vermijden.

Kan de infrarood sauna overal gebruikt worden?

Ja, infraroodsauna’s zijn zeer draagbaar en kunnen bijna overal worden gebruikt. Dit maakt ze een goede keuze voor mensen die geen ruimte hebben voor een traditionele sauna.

Hoe lang duurt het om een infraroodsauna op te warmen?

De meeste infraroodsauna’s hebben ongeveer 15-20 minuten nodig om op te warmen. Sommige infraroodsauna’s hebben echter een voorverwarmingsfunctie waarmee u de sauna sneller kunt gebruiken.

Waar is de X-Trend infrarood sauna van gemaakt?

X-Trend infraroodsauna’s zijn hoogwaardige apparaten die uw gezondheids- en ontspanningsprogramma verbeteren. Zij zijn gewoonlijk uitgerust met luidsprekers, ergonomische zitplaatsen en een hele reeks andere voorzieningen.

Waar kan de infraroodsauna worden gebruikt?

De infraroodsauna kan bijna overal worden gebruikt, aangezien er geen speciale apparatuur of faciliteiten voor nodig zijn. Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die geen ruimte hebben voor een traditionele sauna of infraroodbed.

Gezondheidsvoordelen van de X-Trend infrarood sauna

Infrarood sauna’s hebben veel positieve gezondheidsvoordelen, zoals verbetering van het cardiovasculaire systeem, verbetering van de slaapkwaliteit, verlichting van stijfheid, verbetering van de bloedsomloop en verbetering van de ontgifting. De infrarood sauna van X-Trend is een uitstekende keuze voor mensen die hun algehele gezondheid en welzijn willen verbeteren. Bovendien zijn infraroodsauna’s zeer draagbaar en kunnen ze bijna overal worden gebruikt, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor mensen die geen ruimte hebben voor een traditionele sauna.

Infrarood Sauna'S Van X-Trend

Infrarood Sauna's Van X-Trend

Voordelen van een infraroodsauna van X-Trend

“Hete luchtbaden” en geïmproviseerde sauna’s worden al eeuwenlang gebruikt door culturen over de hele wereld, van zweethutceremonies door de Indianen tot het Diocletianusbad in het oude Rome. Hoewel saunabaden vandaag de dag nog steeds wordt beoefend, heeft de moderne technologie een optie mogelijk gemaakt met een bijna eindeloze lijst van voordelen: infraroodsaunatherapie.

Infrarood sauna therapie verschilt van de oude praktijk van het opwekken van warmte met vuur onder een geïmproviseerde hut, en maakt in plaats daarvan gebruik van infrarode lichtgolven om warmte in het lichaam op te wekken. Deze golven dringen dieper door in de weefsels zonder de temperatuur van de saunacabine buitensporig te verhogen. Daarom is deze therapie ideaal voor mensen die de hitte en vochtigheid van traditionele saunacabines niet kunnen verdragen en dus niet van de voordelen kunnen genieten.

De infrarode golven zelf zijn onzichtbaar en vallen binnen het spectrum van elektromagnetische straling. Ze zijn ook bekend als “ver infrarood” (FIR) golven en hebben het vermogen om lichaamsweefsels positief te beïnvloeden door onder het huidoppervlak door te dringen, de mitochondriale activiteit te stimuleren en de warmte effectief te laten circuleren. Hoewel langetermijnonderzoek nog gaande is, wordt infraroodsaunatherapie beschouwd als een betaalbare, veilige en zeer effectieve manier om pijn te verlichten, ontgifting te bevorderen, het cardiovasculaire systeem te verbeteren en nog veel meer.

Voordelen van ontgifting door de infrarood sauna

Laten we eens kijken hoe de infrarood sauna zoveel meer doet voor uw lichaam:

1. een betere huid met een infraroodsauna

Infrarood saunatherapie verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie in het lichaam effectief toeneemt. Deze verhoogde bloedsomloop helpt niet alleen afvalstoffen te verwijderen, maar voorziet de huid ook van meer zuurstof en voedingsstoffen. Aangezien onze huid afhankelijk is van deze voedingsstoffen om collageen te vormen (dat onze huid stevig houdt), kan een infraroodsauna een geweldige manier zijn om de teint van de huid te verbeteren en rimpels te verminderen.

2. spoelt gifstoffen uit

Ons immuunsysteem heeft te maken met een arsenaal aan toxines waarvan onze voorouders zelfs nooit hadden durven dromen: pesticiden, giftige metalen, PCB’s in kunststoffen, vervuiling en zelfs GGO’s (genetisch gemodificeerde organismen). Als je dit combineert met een leven lang slechte voeding, loop je het risico giftige stoffen op te stapelen en het immuunsysteem te verzwakken. Gelukkig kunnen behandelingen met een infraroodsauna uw lichaam een extra zetje geven om deze gifstoffen te elimineren. Dit wordt hoofdzakelijk bereikt door te zweten, waarvan in verschillende studies is aangetoond dat het de ontgifting bevordert en de hoeveelheid gifstoffen die in het lichaam circuleren, verlaagt.

3. verhoogt de bloedcirculatie

Bloeddrukverlagende vrouwenInfraroodsaunatherapie blijkt ook de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kan verreikende voordelen hebben, van een verbeterde huidskleur (zoals eerder genoemd) tot verlaging van de bloeddruk. Onderzoekers ontdekten zelfs dat de werking van de bloedvaten bij diabetici en rokers met een hoog cholesterolgehalte aanzienlijk werd verbeterd door de behandeling met een infraroodsauna.

4. verbetert de cardiovasculaire functie

Van infraroodsauna’s is ook aangetoond dat ze goed zijn voor uw hart. De effecten zijn zo sterk dat studies een verband hebben gevonden tussen tijd doorbrengen in een infraroodsauna en een lager risico op plotse hartdood, fatale coronaire hartziekten, fatale hart- en vaatziekten en zelfs algemene mortaliteit. Deze effecten zijn te danken aan de verhoogde hartslag, de verhoogde bloedstroom en de verbeterde bloeddruk bij patiënten die infraroodsauna-therapie gebruiken. Interessant is dat de onderzoekers de hartslag van patiënten in de sauna vergeleken met die van een stevige wandeling.

5. Pijnbestrijding met een infraroodcabine

Een ander uitstekend aspect van infrarood saunatherapie is de mogelijkheid om chronische pijn te verlichten – zonder de negatieve bijwerkingen van sommige pijnstillers. Zo heeft onderzoek uit Nederland aangetoond dat patiënten met reumatoïde artritis en ankylosing spondylitis die vier weken lang in een infraroodsauna zaten, na de behandeling minder pijn, stijfheid en vermoeidheid hadden. De onderzoekers suggereren dat deze voordelen te danken zijn aan een vermindering van de ontsteking, waardoor de wrijving tussen de gewrichten van de patiënten afneemt, wat leidt tot chronische pijn.

6. wondgenezing

Infrarood sauna therapie heeft ook het opmerkelijke vermogen om het wondgenezingsproces te versnellen. Uit onderzoek van de NASA is gebleken dat infrarood licht de weefselgroei en de celregeneratie aanzienlijk bevordert, omdat onze mitochondriën infrarood licht zeer goed accepteren. Dit verhoogt de cellulaire activiteit die nodig is voor de wondgenezing, waarbij in één onderzoek een toename van 155-171% in de groei van menselijk celweefsel werd waargenomen en een afname van 36% in de omvang van de wond.

7. gewicht verliezen met een infraroodcabine

Het is gebleken dat tijd doorbrengen in een infraroodsauna ook kan helpen bij gewichtsverlies. In een studie van zwaarlijvige volwassenen, ontdekten onderzoekers dat “…. Lichaamsgewicht en lichaamsvet daalden aanzienlijk na 2 weken saunabehandeling”. De onderzoekers denken dat dit komt door de verhoogde hartslag en het werken (d.w.z. calorieën verbranden) van het lichaam om af te koelen. Interessant is dat in dezelfde studie patiënten met een normaal gewicht en verlies van eetlust “een verhoogde calorie-inname en een verbeterd eetgedrag” vertoonden. Hieruit blijkt dat infraroodsauna-therapie kan werken als een soort “gewichts- en eetlustremmer” door ghreline (het hongerhormoon) te verhogen bij patiënten met weinig eetlust, terwijl het ghrelineniveau in evenwicht wordt gehouden bij zwaarlijvige patiënten.

8. bestrijdt chronische vermoeidheid

Uit een recente studie is gebleken dat het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), dat extreme vermoeidheid veroorzaakt zonder aanwijsbare oorzaak, sterk wordt verlicht bij patiënten die infraroodsauna’s gebruiken. In de studie brachten CVS-patiënten 15 minuten door in een sauna van 60°C, gevolgd door 30 minuten bedrust onder een deken in een aparte kamer. Dit gebeurde eenmaal per dag, vijf dagen per week, in totaal gedurende vier weken. De resultaten? Negatieve stemming, angst en depressie verbeterden aanzienlijk na de therapie, en vermoeidheid daalde van 6,7 tot 4,8 op een schaal van 1 tot 10.

Hoewel er geen duidelijk antwoord is op de vraag waarom CVS-patiënten baat hebben bij een infraroodsauna, denken de onderzoekers dat het komt door het vermogen van de sauna om oxidatieve stress te verminderen en het hartritme te verbeteren, beide factoren die in verband worden gebracht met CVS. Het is belangrijk op te merken dat de onderzoekers vaststelden dat de patiënten de effecten niet merkten tijdens de behandeling, maar zeker minder vermoeidheid ervoeren na de vier weken van behandeling.

Dus als u geïnteresseerd bent in een behandeling met een infraroodsauna tegen vermoeidheid, houd er dan rekening mee dat u misschien een maand moet saunagaan om echt de voordelen te voelen. Maar minder dan een uur per dag gedurende vier weken om chronische vermoeidheid te verlichten lijkt een behandeling waard.

Infrarood Sauna'S Van X-Trend

Infrarood Sauna's Van X-Trend