Infraroodcabine of infrarood sauna kopen

Wil je graag een infraroodcabine of infrarood sauna kopen? Ontdek dan zeker de infrarood sauna’s van X-Trend. Topsauna’s van topkwaliteit vind je bij X-Trend. 

Vraag naar onze prijzen en modellen:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Infraroodcabine Of Infrarood Sauna Kopen
Infraroodcabine of infrarood sauna kopen

Wat is het doel van een infraroodcabine of infraroodsauna?

Vandaag de dag komen steeds meer mensen in de verleiding om een infraroodcabine aan te schaffen en vinden zij nieuwe en betere redenen om dit te doen. Infraroodcabines en sauna’s zijn een van de grootste en heilzaamste ontwikkelingen van onze tijd, die ons leven hebben verbeterd en de perfecte oplossing bieden voor al onze zorgen. Traditionele cabines of sauna’s behoren tot het verleden aangezien deze nieuwe sauna’s hun voordelen overtreffen. Ze zijn goedkoper, hebben meer voordelen, zijn gemakkelijker te gebruiken en vele andere overwegingen zullen mensen ertoe brengen een infraroodcabine te kopen.

Toonaangevende bedrijven uit de hele wereld bieden hoogwaardige infraroodcabines aan om mensen een lonende sauna-ervaring te bezorgen. Het is belangrijk te begrijpen hoe infraroodcabines werken en waarom ze anders zijn dan traditionele sauna’s en cabines. Infraroodcabines overtreffen traditionele sauna’s door een aantal verschillen, die hier zullen worden belicht. We zetten ook de belangrijkste redenen op een rijtje waarom u een infraroodcabine zou moeten kopen. Het is echter belangrijk deze voordelen te kennen om de voordelen van een infraroodcabine en de bijbehorende infraroodtherapie te begrijpen.

Infraroodcabine Of Infrarood Sauna Kopen

Infraroodcabine Of Infrarood Sauna Kopen

Hoe werkt een infraroodcabine

Traditionele sauna’s verwarmen de lucht rondom de sauna ganger. De lucht moet tot een bepaalde temperatuur worden opgewarmd voordat zij ook het lichaam van de sauna ganger kan verwarmen. Een infraroodcabine daarentegen is zeer gemakkelijk in het gebruik. De infrarood sauna verwarmt het lichaam rechtstreeks en hoeft niet eerst alle lucht in de sauna op te warmen. Het infrarode licht dat deze infraroodcabines uitstralen werkt rechtstreeks in op de huid van de persoon die zich in de cabine bevindt.

Dit infrarode licht doet de huid zweten, wat het ontgiftingsproces aanzienlijk versnelt. Het gebruik van deze lampen in de infraroodcabine versnelt niet alleen het ontgiftingsproces, maar ook vele andere processen in het lichaam, die wij hieronder zullen opsommen.

Wat is het voordeel van een infraroodcabine? 10 redenen om een infraroodcabine te kopen

Het is belangrijk om de voordelen van een infraroodcabine in detail te kennen. Veel mensen denken ten onrechte dat infraroodcabines alleen een goede en aangename sauna-ervaring bieden. Zij weten echter niet dat infraroodcabines ook een aantal voordelen bieden voor het inwendige van ons lichaam. Hieronder sommen we de belangrijkste redenen op waarom u een infraroodcabine zou moeten kopen in plaats van het ingewikkelde proces van het kopen en installeren van een traditionele infraroodcabine of sauna te doorlopen.

1. temperatuur

Zoals eerder gezegd, moet u in een traditionele sauna eerst de lucht verwarmen. U moet weten dat het verwarmen van de lucht niet eenvoudig is. De lucht moet tot een veel hogere temperatuur worden verwarmd om het menselijk lichaam te kunnen verwarmen. Traditionele sauna’s hebben daarom een veel hogere temperatuur, die wellicht niet geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of met ademhalingsproblemen.

Infraroodcabines daarentegen verwarmen het lichaam rechtstreeks. Zij produceren dus een veel lagere temperatuur en zijn daarom ideaal voor iedereen. Het is echter belangrijk te onthouden dat zelfs deze lagere temperatuur voldoende is om het lichaam overvloedig te doen zweten, waardoor alle afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Traditionele sauna’s zijn minder efficiënt gebleken om het juiste niveau van zweten te bereiken, hoewel zij een veel hogere temperatuur produceren dan infraroodcabines.

2. vochtigheid

Aangezien infraroodcabines een lagere binnentemperatuur produceren, resulteert dit in een veel lagere vochtigheidsgraad in de cabine. Een andere reden voor de lage luchtvochtigheid is het feit dat infraroodcabines warmte opwekken met behulp van infrarood licht, dat op zichzelf geen enkele luchtvochtigheid genereert. Men mag niet vergeten dat in een traditionele sauna de luchtvochtigheid meestal hoger is, wat een onaangename atmosfeer creëert.

3. kosten

De aanschaf-, installatie- en gebruikskosten van een infraroodcabine zijn veel lager dan die van een traditionele sauna. Infraroodcabines van de hoogste kwaliteit, zoals die welke door Xtrend worden aangeboden, zijn verkrijgbaar voor 2.000 tot 6.000 euro, afhankelijk van de eisen van de koper. De installatiekosten zijn ook veel lager, aangezien infraroodcabines veel gemakkelijker te installeren zijn. De installatie duurt slechts één uur. Omdat infraroodcabines de lucht niet hoeven te verwarmen, hebben ze veel minder energie nodig. Dit helpt om uw energiekosten te verlagen. Traditionele sauna’s daarentegen zijn veel duurder in aanschaf, moeilijker te installeren omdat ze meer werk vergen, en verbruiken ook veel meer energie omdat ze alle lucht in de sauna moeten verwarmen.

4. infrarood therapie

Zoals we al eerder zeiden, bevatten infraroodcabines infraroodgolven, die al jaren bekend staan als een van de beste therapieën voor mensen. Infraroodtherapie was in het verleden even populair als nu. De reden hiervoor is dat de therapie gemakkelijk toe te passen, pijnloos en volkomen onschadelijk is. Infraroodtherapie veroorzaakt een verhoging van de lichaamstemperatuur, zodat de werking van de organen wordt versneld. Hoe sneller deze organen werken, hoe actiever het menselijk lichaam is en hoe beter het immuunsysteem van het lichaam functioneert. Infraroodtherapie is ook de meest efficiënte manier om de verschillende spierlagen van het menselijk lichaam te bereiken en zo alle processen in de spieren te versnellen. De infrarode golven kunnen ook doordringen tot de weefsels en de beenderen om ze te herstellen.

5. vetverbranding

Door het menselijk lichaam overmatig te laten zweten, helpt de infraroodsauna al het schadelijke of overtollige vet in het lichaam te verwijderen. Dit gebeurt omdat de cabine het lichaam in staat stelt zijn hartslag te verhogen en het lichaam dus moet werken om de hartslag en de temperatuur te verlagen. Hoe harder het lichaam werkt om de optimale hartslag en temperatuur te bereiken, hoe meer calorieën het lichaam verbrandt en hoe meer gewicht er verloren gaat.

6. vermindering van stress

Wanneer u eenmaal een infraroodcabine hebt gekocht en voor de eerste keer hebt uitgeprobeerd, zult u merken dat de infraroodcabine uitstekend geschikt is om stress te verminderen en het lichaam tot rust te brengen. De infraroodgolven helpen het lichaam om het optimale niveau van het hormoon cortisol te bereiken. Vergeet niet dat het hormoon cortisol een van de belangrijkste oorzaken van stress in het lichaam is. Het lichaam moet dus een normaal peil van dit hormoon handhaven om te allen tijde te kunnen ontspannen.

7. bloedsomloop

De infraroodcabine verhoogt de bloedcirculatie in het lichaam. De infraroodcabines en -stralen helpen de haarvaten verwijden, zodat er meer bloed doorheen kan stromen om de belangrijke organen van het menselijk lichaam te bereiken. Hoe beter het bloed door het lichaam stroomt, hoe meer zuurstof er beschikbaar is voor de organen en hoe gezonder de persoon wordt.

8. schadelijke gifstoffen

Infrarood sauna’s zorgen ervoor dat het lichaam wordt ontdaan van schadelijke gifstoffen die ernstige ziekten kunnen veroorzaken, zoals kanker en vele andere. Dit gebeurt door het aantal antivirale cellen in ons lichaam, namelijk de witte bloedcellen, te verhogen. Deze cellen versterken het immuunsysteem van het menselijk lichaam en stellen het lichaam in staat allerlei virussen te bestrijden. Hoe meer witte bloedcellen er in het lichaam zijn, hoe sneller het genezingsproces verloopt en hoe minder pijn je hebt. De infraroodsauna kan ook helpen bij het verlagen van diabetes en het cholesterolgehalte en het probleem van hoge bloeddruk voorkomen!

9. huid

Een groot voordeel van de infraroodsauna is dat uw huid er altijd beter door aanvoelt. Infrarode golven helpen littekens of vlekken op de huid te herstellen, en zij helpen ook de toxines te verwijderen die in de huidporiën aanwezig zijn. Ze maken de huid ook veel gezonder en zachter door de bloedcirculatie naar de huid te verbeteren.

10. tijdsbesparing

Heb je een strak schema? Heb je geen tijd om jezelf te verwennen of te trakteren? Maak je geen zorgen, de infrarood sauna is perfect voor jou! Infraroodsauna’s zijn ideaal voor mensen die niet veel tijd hebben en een goede ontspanningstherapie nodig hebben. In de infraroodsauna kan het lichaam snel opwarmen en binnen enkele minuten het gewenste effect bereiken. In de infraroodsauna voelt u zich in minder dan een half uur rustiger en beter! Nu we de redenen hebben opgesomd waarom infraroodsauna’s anders zijn dan conventionele cabines en sauna’s en daarom een must zijn, moeten we begrijpen wie van hun voordelen kan genieten. De infraroodsauna kan worden gebruikt door mensen van alle leeftijden, van jong tot oud. Infraroodtherapie is heilzaam voor iedereen en daarom overal populair.

De infrarood sauna is de perfecte oplossing voor mensen die moe zijn van het inademen van alle schadelijke gassen in onze lucht en die hun lichaam willen ontdoen van al die schadelijke stoffen in de lucht. Een regelmatig bezoek aan de infraroodsauna helpt het risico op gevaarlijke ziekten te verminderen! Om uw sauna-ervaring zo goed mogelijk te maken, zijn er een paar dingen die u zeker moet doen. Het eerste en belangrijkste punt is dat u niets mag eten vlak voordat u naar de sauna gaat. Dit zal het ontgiftingsproces in je lichaam vertragen.

Gun uzelf ook niet meer dan twee saunabezoeken op één dag. Dit kan uw lichaam overbelasten en leiden tot extreme uitdroging, wat zeer schadelijk voor u kan zijn! Vergeet niet jezelf gehydrateerd te houden om het broeikaseffect van uitdroging te voorkomen. Het feit dat u minder zweet dan verwacht, betekent niet dat de infraroodsauna niet goed werkt. Iedereen heeft een andere lichaamstemperatuur, en die lichaamstemperatuur bepaalt hoeveel je zult zweten. Als uw kinderen de geneugten van de sauna willen ervaren, moet u ze begeleiden, zodat ze niet langer dan normaal in de sauna blijven of zelfs de instellingen van de sauna veranderen.

U kunt ook extra accessoires kopen om uw sauna-ervaring nog aangenamer te maken. Vergeet echter niet dat de handdoek het belangrijkste accessoire is om steeds bij u te hebben in de infraroodcabine om zweten te voorkomen. Stel de temperatuur van de sauna nooit hoger in dan 54 graden Celsius, omdat dit de voordelen van de infraroodgolven bij normale temperatuur teniet kan doen. Het voelt ook oncomfortabel aan als je de temperatuur binnen te hoog instelt. De meest hoogwaardige infraroodcabines hebben altijd een ventilatierooster dat kan worden geopend als het onaangenaam wordt in de infraroodcabine.

Dit ventilatierooster laat frisse lucht binnen in de infraroodcabine en zorgt ervoor dat het interieur altijd fris aanvoelt. Het kan nuttig zijn het lichaam te masseren terwijl u in de infraroodsauna bent. Hierdoor wordt het lichaam ontdaan van overtollig vet en schadelijke stoffen. Het helpt ook om onnodige zwelling en het vasthouden van water te voorkomen. Aarzel niet om u in de infraroodsauna te verplaatsen en de voor u meest comfortabele plaats te vinden. Het gaat erom je meer ontspannen te voelen en je lichaam flexibeler te laten worden. Sommige mensen kunnen beter niet naar de infraroodsauna gaan als ze griep hebben.

Zij moeten echter weten dat zij zich door de infraroodsauna beter zullen voelen en sneller van het griepvirus af zullen komen. Vergeet niet uw lichaam te laten afkoelen na een bezoek aan de infraroodsauna, zodat uw lichaam weer optimaal kan werken. U kunt het prettig vinden om hiervoor een douche te nemen. U kunt ook een vochtinbrengende crème op uw huid aanbrengen als deze droog aanvoelt, maar vermijd crèmes die de poriën verstoppen. Verwen uzelf door veel gezonde vruchtensappen te drinken om u te helpen belangrijke mineralen op te nemen. Dit zal er ook voor zorgen dat er geen belangrijke mineralen verloren gaan tijdens het ontgiftingsproces.

Tot slot is het niet alleen belangrijk dat u goed voor uw lichaam zorgt, maar ook dat u uw infraroodsauna onderhoudt, zodat hij u alle voordelen blijft bieden. U kunt dit eenvoudig doen door de sauna te stofzuigen en ervoor te zorgen dat er geen stof in zit. U kunt ook detergenten en zeep gebruiken om de sauna schoon te maken, maar vermijd schadelijke chemicaliën die de infraroodstralen kunnen aantasten. We kunnen gemakkelijk en vol vertrouwen concluderen dat infraroodsauna’s een van de beste verworvenheden van de nieuwe technologie zijn.

Zij voorzien het lichaam van alles wat het nodig heeft en helpen u zich steeds fris, ontspannen en comfortabel te voelen. Infraroodsauna’s helpen het lichaam zich te ontdoen van alle schadelijke elementen, en een bezoek aan de infraroodsauna draagt bij tot een sterker immuunsysteem. Om van al deze voordelen te genieten, hoeft u alleen maar contact op te nemen met de beste verkoper van infraroodcabines bij u in de buurt en de cabine te kopen die het beste bij uw wensen past. Infra cabines zijn er in verschillende maten, afhankelijk van of u ze voor één of meer personen wilt gebruiken.

Zorg er dus voor dat u de juiste maat kiest voor uw badkamer. Ongeacht de grootte van de infraroodcabine, de installatie is eenvoudiger dan ooit en zal u elke keer weer tevreden stellen. Neem dus de juiste beslissing en koop een infraroodcabine van X-Trend voor uw huis.

Infraroodcabine Of Infrarood Sauna Kopen

Infraroodcabine Of Infrarood Sauna Kopen

De voordelen van een infraroodsauna

Wilt u een infraroodsauna voor uw huis kopen? Of u nu een saunaliefhebber bent of niet, we weten allemaal dat de sauna ontspannend is en een goed effect heeft op ons lichaam. Vooral de infraroodsauna wordt geprezen om zijn goede eigenschappen. In de infraroodsauna wordt het lichaam verwarmd met infraroodgolven die diep door de huid dringen en het lichaam veel dieper verwarmen dan in de conventionele sauna. De zweetklieren van het lichaam worden in beweging gebracht en door het zweten worden afvalstoffen afgevoerd. De huid is ons grootste orgaan, en door de grote oppervlakte is de afvoer van gifstoffen optimaal.

Een aantal belangrijke voordelen van de infrarood sauna zijn:

– Goed voor hart en bloedvaten

– Verlicht spier- en gewrichtspijn

– Afvoer van afval

– Vermindert stress en vermoeidheid

Hoe vaker we de infrarood sauna gebruiken, hoe groter het effect. Een paar keer per jaar naar de sauna gaan is heerlijk ontspannend, maar heeft minder effect dan regelmatig gebruik. Een infraroodsauna thuis is natuurlijk het meest ideaal. Op die manier kunt u elke dag of een paar keer per week de vruchten plukken en krijgt u meer en betere resultaten.

1. een infraroodsauna is goed voor hart en bloedvaten

De warme stralen van de infrarood sauna hebben een zeer goed effect op de bloedsomloop. Om je lichaamstemperatuur constant te houden, moet je hart werken. Uw hartslag kan toenemen tot tweemaal het aantal slagen wanneer u in rust bent. Dus je hart moet harder werken om bloed rond te pompen. Dat betekent oefenen. Je kunt de inspanning vergelijken met een stevige wandeling.

2. een infraroodsauna verlicht spier- en gewrichtspijn

Warmte is goed om de spieren te ontspannen. Als u last heeft van pijn in spieren en gewrichten, is een infraroodsauna zeer heilzaam. U zult snel merken dat u minder pijn en ongemak heeft. Zelfs als u aan artritis of een spierziekte lijdt, zult u merken dat u zich beter voelt. U zult merken dat uw spieren ontspannen en soepeler worden en dat stijfheid en rigiditeit aanzienlijk afnemen. Ook sporters hebben veel baat bij de infraroodstralen en zijn minder blessuregevoelig.

3. eliminatie van afval

De warmte van de infraroodsauna stimuleert uw bloedsomloop en daarmee uw zweetklieren. Je zweetklieren verwijderen afvalstoffen over een groot gebied. Je huid is je grootste orgaan. Uw huid wordt elastischer en ziet er gezonder uit. Het kan zelfs acne verlichten en wonden kunnen veel sneller genezen.

4. stress en vermoeidheid verlichten met een infraroodcabine

Als u last heeft van stress en vermoeidheid, is een infraroodsauna een echte aanrader. Je ontspant en je hoofd komt tot rust. Klachten zoals slapeloosheid en hoofdpijn worden minder. Je maakt je hoofd leeg en je hele lichaam ontspant. Vooral bij herhaald gebruik, wat natuurlijk ideaal is als u thuis regelmatig in uw eigen sauna kunt relaxen, zult u snel de effecten op uw slaap merken. Goed slapen is belangrijk om spanning en vermoeidheid te verlichten. Je zult je snel weer veel beter voelen.

Infraroodcabine Of Infrarood Sauna Kopen

Infraroodcabine Of Infrarood Sauna Kopen