Infraroodcabines en gezondheid

Een infraroodcabine heeft een gunstig effect op onze algemene gezondheid. X-Trend infraroodcabines zijn steeds van topkwaliteit.

Aarzel niet en contacteer ons zo snel mogelijk en ontvang je gepersonaliseerde offerte met advies op maat:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Infraroodcabines En Gezondheid
Infraroodcabines en gezondheid

Hoe draagt een infraroodsauna bij aan uw algehele gezondheid?

De infraroodsauna heeft de traditionele medische procedures vervangen door een veilige warmtetherapie die nuttig is bij vele chronische ziekten. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de voordelen van een warmtetherapiesysteem en vertrouwen nog steeds op dure medische procedures om hun gezondheidsproblemen te behandelen. Lees verder om te leren hoe een infraroodsauna kan bijdragen aan uw algehele gezondheid.

Verbeterd metabolisme

Saunatherapie stelt u in staat uw stofwisseling te verbeteren door uw weefsels te verwarmen, waardoor uw stofwisseling versnelt. De overvloedige cellulaire energie maakt een snelle genezing mogelijk omdat het in het lichaam aanwezige virussen en parasieten doodt.

Huidverjonging

Meestal zijn de huidporiën verstopt door extreme reacties van het zenuwstelsel en emoties zoals woede en schuldgevoel. De reacties van het sympathische zenuwstelsel vernauwen de bloedvaten en onttrekken bloed aan de huid, waardoor deze inactief wordt. Saunatherapie activeert het proces van huidverjonging door de afvoer van toxische afvalstoffen via de huid te herstellen.

Hyperthermie therapie

Infrarood sauna is een uitstekende hyperthermie therapie die de lichaamstemperatuur voldoende doet stijgen om bacteriën, virussen, parasieten en schimmels te doden. Saunatherapie helpt u infecties van de sinussen, ogen, oren, blaas, darmen en keel te behandelen zonder ongemak te veroorzaken. Bovendien helpt de infraroodsauna het lichaam abnormale cellen te doden die tumoren kunnen veroorzaken.

Verbeterde bloedcirculatie

Infrarood sauna’s stellen u in staat te ontspannen terwijl ze uw lichaam herstellen, regenereren en genezen (een voordeel dat veel medische en traditionele therapieën niet bieden). De warmte zorgt voor een goede bloedcirculatie, zodat het lichaam gifstoffen en calorieën door zweten afgeeft.

Infraroodcabines En Gezondheid

Infraroodcabines En Gezondheid

Hoe kunt u een infraroodsauna veilig gebruiken?

Als u gezondheidsproblemen hebt, wordt u aangeraden een vriend of verzorger bij u te hebben tijdens de sessie. Neem de volgende veiligheidstips in acht voordat u de infraroodsauna gaat gebruiken.

– Begin langzaam en gebruik de sauna niet langer dan 20 minuten als het uw eerste keer is dat u warmtetherapie gebruikt.

– Ga niet naar de behandelkamer onmiddellijk na het eten. Voor een beter ontgiftingsresultaat wandelt u 30-45 minuten voordat u de sauna gebruikt.

– Zorg ervoor dat u voldoende drinkt; een gezonde waterinname is cruciaal voor warmtetherapie. Als je met saunatherapie begint, verlies je veel water samen met de gifstoffen. U moet minstens 300 milliliter water drinken voor of na uw saunabeurt.

– Tijdens de eerste 2 tot 4 sessies zweet u misschien niet veel, maar dat is heel normaal. Gebruik geen langere sessies met als doel hevig te zweten. Uw lichaam zal na een paar sessies aan de therapie wennen en dan gaan zweten zoals het hoort.

– Kinderen mogen niet langer dan 20 minuten naar de sauna, omdat hun stofwisseling sneller is dan die van volwassenen.

– U kunt enkele genezingsreacties ervaren, die een teken zijn dat een genezingsproces actief is. Genezingsverschijnselen kunnen hoofdpijn, stank, spierpijn en koorts zijn.

– Draag dunne kleding of badkleding; een blote huid is belangrijk voor een goede werking van de warmtetherapie.

– Stel de temperatuur niet hoger in dan 54 graden Celsius.

– Vermijd het gebruik van olie of lotion voor de therapie, aangezien lotion het zweten belemmert.

– Na de therapie neemt u een warme douche en reinigt u uw lichaam om de gifstoffen aan de oppervlakte kwijt te raken.

Infrarood sauna therapie kan u helpen bij verschillende soorten infecties en lichamelijke kwalen. Volg de veiligheidstips voor gebruik van warmtetherapie en geniet van een natuurlijk genezingsproces.

Ontspannen in een infraroodcabine

Als u thuis geen infraroodcabine hebt, mist u iets prachtigs. Infrarood cabines zijn ideaal om te ontspannen en uw zorgen achter u te laten. De doordringende warmte van infraroodverwarming is vergelijkbaar met de weldadige stralen van de zon, alleen is ze veel minder gevaarlijk en iets gezonder voor uw lichaam. Bekijk dit artikel voor nog meer redenen waarom investeren in infraroodcabines zinvol is.

Infrarood cabines zijn goed voor uw gezondheid

Infraroodcabines vallen vaak in de categorie sauna of badinrichting. Iedereen die bekend is met sauna’s weet dat regelmatig saunabaden verbazingwekkende gezondheidsvoordelen oplevert. Infrarood warmtecabines bieden vergelijkbare gezondheidsvoordelen, maar terwijl de temperaturen en de omgeving in een sauna soms ondraaglijk kunnen worden voor de bader, is dit niet het geval met infrarood warmtecabines. De temperatuur is veel milder, maar nog steeds warm en evenwichtig genoeg om in het lichaam door te dringen en positieve veranderingen teweeg te brengen.

Infraroodverwarming verbetert de bloedcirculatie, wat op zijn beurt de bloeddoorstroming in het hele lichaam verbetert. Dit helpt om pijn en spierspanning in verschillende delen van het lichaam te verlichten, aangezien een infraroodcabine zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over het hele lichaam. Het zweet dat door de infraroodverwarming wordt geproduceerd, verwijdert schadelijke gifstoffen zoals kwik, lood, nikkel en koper uit het lichaam en zorgt ervoor dat het weer gezond en ontspannen aanvoelt. Bovendien doen eenvoudige warmtesessies in infraroodcabines al uw zorgen en pijnen verdwijnen. Infraroodwarmte is heilzaam gebleken voor een breed scala van patiënten, waaronder mensen met artritis en rugpijn, maar ook mensen met chronische hartaandoeningen of migraine.

Infrarood sauna zorgt voor ontspanning en minder stress

Regelmatig gebruik van de infraroodsauna zorgt voor gezondheid en welzijn, en voor een ontspannen lichaam en geest. Dit vermindert niet alleen de gevolgen van het ouder worden, maar u zult zich ook verfrist voelen en sterk genoeg om de dagelijkse taken aan te kunnen. Bovendien zijn infraroodcabines gemakkelijk te installeren en drukken ze niet op uw budget. Vanwege de vele voordelen voor de gezondheid is het meestal goed besteed geld. Ze zijn ook gemakkelijk te demonteren en draagbaar, zodat u ze kunt plaatsen waar u maar wilt in uw huis.

Het enige wat u nodig hebt om ze aan de praat te krijgen, is een eenvoudige stroomaansluiting, en aangezien ze nauwelijks voorverwarmd hoeven te worden, zijn ze snel klaar voor gebruik en ook nog eens niet duur. Ze zijn er in vele uitvoeringen, met verschillende installaties en stemmingsstanden die ook bijdragen tot hun ontspannende effect. Om al deze redenen en meer, kunnen infraroodcabines een goede investering zijn voor uw huishouden. Het is gewoon de beste manier om uw lichaam en geest volledig te ontspannen en u gezond en verfrist te voelen. De diepe, gelijkmatige warmtepenetratie van infraroodverwarming geeft het een voorsprong op andere conventionele warme badmethoden zoals de traditionele sauna, waardoor het de perfecte keuze is voor gezondheidsbewuste mensen overal ter wereld.

Infrarood verwarming is de perfecte behandeling voor pijn en blessures

Infraroodverwarming is wereldwijd bekend om zijn gezondheidsvoordelen en wordt steeds meer gebruikt als methode om pijn te verlichten. Infrarood-warmtelampen en infrarood-sauna’s zijn alledaagse huishoudelijke apparaten geworden en worden ook gebruikt voor de behandeling van sportblessures en voor diverse therapeutische toepassingen in medische centra. Weten hoe infraroodtechnologie werkt en welke voordelen het heeft voor mensen met spier- of gewrichtspijn kan zeer nuttig zijn. Hier is wat informatie over infrarood die u kan overtuigen om een infrarood sauna voor uw huis te kopen.

Infraroodcabines En Gezondheid

Infraroodcabines En Gezondheid

Hoe werkt infraroodverwarming?

Infraroodverwarming verschilt van conventionele verwarming doordat het een voorwerp rechtstreeks verwarmt, in plaats van de lucht eromheen. Conventionele warmte dringt niet zo goed door als infrarood- of stralingswarmte. Een infrarood sauna geeft dezelfde warmte als de zon, maar zonder de schadelijke ultraviolette straling. Infraroodwarmte verschilt ook in die zin dat de warmte niet rechtstreeks van de warmtebron wordt overgedragen, maar gelijkmatiger wordt verdeeld naarmate de warmte naar buiten wordt uitgestraald. Dit betekent dat er geen tweede verstrooiingsmethode nodig is om een persoon, een pijngebied of een hele kamer te verwarmen.

Hoe helpt het pijn te verlichten en verwondingen te genezen?

Omdat infrarood verwarmingsmethoden zo doelgericht en efficiënt zijn in vergelijking met conventionele verwarmingsmethoden, wordt het steeds meer gezien als een veel nuttigere methode om pijn te verlichten. Infraroodsauna’s worden hiervoor gebruikt om spier-, gewrichts- en andere weefselblessures te behandelen. De warmte die door de infraroodverwarming wordt afgegeven, dringt diep door in het lichaam en verlicht de pijnlijke zone. Het ontspant de spieren rond de pijnlijke plaats en verhoogt de bloedcirculatie, die er op haar beurt voor zorgt dat de voedingsstoffen die nodig zijn voor het genezingsproces alle delen van het lichaam bereiken.

Infraroodwarmte versnelt het herstelproces na een blessure aanzienlijk. Daarom wordt infrarood warmtebehandeling steeds populairder bij atleten en sportbeoefenaars. De doordringende warmte van infraroodverwarming helpt de bloedcirculatie te verhogen. Wanneer het door het letsel beschadigde weefsel in contact komt met het bloed, versnelt het genezingsproces. De stralingswarmte verlicht ook de pijn in en rond het beschadigde weefsel. Bovendien worden gifstoffen sneller afgevoerd omdat het lichaam door de warmte begint te zweten, wat het risico op nieuwe blessures sterk vermindert.

Het versterkt ook het immuunsysteem, zodat het lichaam pijn en letsel beter kan bestrijden. Met zulke fantastische therapeutische toepassingen is het geen wonder waarom infraroodverwarming zo populair is geworden. Niet alleen heeft infraroodwarmte de hierboven beschreven gezondheidsvoordelen, maar zij heeft ook talrijke andere medische voordelen. Het is bewezen dat een infraroodsauna hoofdpijn en spierspanning kan verlichten en ook goed is voor de huid. Dus als je er thuis nog geen hebt, mis je een hoop.

Infraroodcabine en calorieverbranding

Infraroodcabines zijn de nieuwste trend in de hoogtechnologische industrie, omdat ze een hele reeks voordelen bieden voor mensen van alle leeftijden. Het is wetenschappelijk bewezen dat infraroodcabines een uitstekende remedie zijn tegen verschillende chronische ziekten, maar het belangrijkste is dat ze helpen bij gewichtsverlies. Als u verder leest, komt u te weten hoe dit technologische wonder u kan helpen extra calorieën te verbranden zonder een vinger uit te steken.

Infrarood cabine

Voordat we verder gaan, is het goed om te weten hoe de infraroodcabine precies werkt. Het in de cabine ingebouwde verwarmingssysteem zendt infraroodwarmte uit, die overmatig zweten veroorzaakt en de bloedsomloop bevordert. De infraroodwarmte stimuleert de spieren, cellen en weefsels van het lichaam om te zweten, waardoor afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd. De cabine zendt onzichtbare infraroodstralen uit die diep in het lichaam doordringen en een zeer krachtig ontgiftend effect hebben, waardoor het herstel- en regeneratieproces wordt versneld. Zodra het transpiratieproces op gang komt en het vocht op het lichaamsoppervlak verdampt, koelt het lichaam af.

Als gevolg daarvan verandert een aantal processen in het lichaam om de lichaamswarmte af te voeren. Het hart pompt meer bloed door de bloedvaten, wat dezelfde voordelen oplevert als een krachtige training. Regelmatig gebruik van de cabine verlaagt de bloeddruk en verbetert de algehele cardiovasculaire gezondheid van de gebruiker doordat er meer bloed door het lichaam circuleert.

Hoe een infraroodcabine extra calorieën verbrandt

De gebruiker lijkt misschien ontspannen in de infraroodcabine, maar zijn lichaam werkt hard, zweet, pompt bloed rond en verbrandt extra vet. Uit onderzoek is gebleken dat één enkele sessie in de cabine kan leiden tot een gewichtsverlies van 500 gram. Met cabineverwarming kunt u evenveel gewicht verliezen als met een 40 minuten durende workout of jogging. Met regelmatige cabine therapie kan uw lichaam meer dan 900 calorieën verliezen (1 gram zweet verwijdert ongeveer 0,585 calorieën).

Met één therapiesessie kunt u 800 tot 1.000 gram afvallen, wat overeenkomt met een training van 45 minuten of een hardlooprondje van 12 tot 15 km per dag. Sommige mensen vrezen dat regelmatig sauna- of cabinebezoek zal leiden tot uitdroging. Dit is gedeeltelijk waar, maar de vochtbalans van het lichaam kan worden hersteld door water te drinken zonder extra calorieën toe te voegen.

Afvallen met een infraroodcabine

– Infraroodwarmtetherapie verwijdert op doeltreffende wijze de afvalstoffen die verantwoordelijk zijn voor de vetopslag (afvalstoffen). Zonder de eliminatie van deze stoffen kan een programma voor gewichtsverlies nooit volledig succesvol zijn. Bij cabine therapie worden de afvalstoffen met het zweet afgevoerd.

– Sauna- of cabine-therapie verwijdert de zware metalen uit het lichaam die een onevenwichtige spijsvertering veroorzaken (onstabiele spijsvertering en overmatige gewichtstoename).

– Een korte behandeling in de cabine verbrandt tot 500 calorieën door het verwijderen van afvalstoffen en zouten.

Het verloren water kan gemakkelijk worden aangevuld door meer water te drinken. Deze nieuwe manier van afvallen is geschikt voor iedereen die extra calorieën wil verbranden zonder zijn toevlucht te nemen tot fitnessapparatuur of een streng dieet. Infraroodcabines of infraroodsauna’s zijn een betere optie dan chirurgische of andere medische procedures voor gewichtsverlies. Profiteer van dit hoogtechnologisch wonder en geniet van een gezond leven zonder zwaarlijvigheid.

Infraroodcabines En Gezondheid

Infraroodcabines En Gezondheid