Infraroodcabines

De beste infraroodcabines kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodcabines van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek onze infraroodcabines gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infraroodcabines

Stap 1 van 2

Infraroodcabines
Infraroodcabines

De beste infraroodcabine die u kunt kopen bij X-Trend

Waarom een infraroodcabine kopen bij X-Trend? Een infraroodcabine is niet alleen aan te bevelen als het kouder wordt. Deze hut kan het hele jaar door gebruikt worden om een moment voor uzelf te nemen. Veel mensen gaan vaak een dagje naar een wellnesscentrum om te ontspannen.

Met een infraroodcabine van X-Trend hoeft u uw huis niet meer uit. U kunt de cabine gebruiken wanneer u maar wilt en een moment voor uzelf nemen. Bij X-Trend verkopen we verschillende soorten infraroodcabines. U kunt een hut kopen voor één persoon, maar denkt u dat u de hut vaker samen zult gebruiken?

Wij bieden ook verschillende soorten hutten voor twee personen. Zelfs als je thuis niet veel ruimte hebt, hebben wij de oplossing. Ons assortiment is uitgebreid en wij helpen onze klanten graag bij de keuze van de juiste producten. Infraroodcabines zijn niet alleen zeer ontspannend, ze kunnen ook helpen bij veel medische en lichamelijke klachten.

Een goed advies is dus van groot belang als u een infraroodcabine wilt kopen. Het team van X-Trend kan u hierbij helpen. Wij hebben veel ervaring met het geven van advies en kunnen er dan ook samen met u voor zorgen dat u een infraroodcabine koopt die aan al uw wensen voldoet. Wij willen u graag informeren over de voordelen van een infraroodcabine.

Infraroodcabines

De voordelen van infraroodcabines

De combinatie van infraroodstralen en warme lucht stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een goede doorbloeding van huid en spieren. Een infraroodcabine koop je niet alleen als je van de warmte houdt, maar kan ook veel voor je gezondheid doen. Het blijkt dat bijvoorbeeld mensen met artritis veel baat kunnen hebben bij het gebruik van een infraroodcabine.

Bij huidaandoeningen zoals psoriasis kan de infraroodcabine ook een effect hebben op het herstel van de huid en zo het ongemak verminderen. Maar het zijn niet alleen lichamelijke kwalen waar de infraroodcabine u bij kan helpen. Wist je dat je in deze hut calorieën verbrandt zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Dus het is fijn om te ontspannen en calorieën te verbranden zonder inspanning.

Om je een goed idee te geven:

  • Joggen verbrandt 400 kcal
  • Fietsen verbrandt 300 kcal
  • Golfen verbrandt 200 kcal

En met een infraroodcabine verbrandt u tussen 600 en 800 kcal. De cabine wordt ook vaak gebruikt door topatleten. Voordat ze aan een sport beginnen, doen ze meestal een warming-up training. Bij gebruik van de infraroodcabine is dit echter niet nodig en zijn de spieren ook minder vatbaar voor blessures. Naast al het bovenstaande is de infraroodcabine ook gewoon heerlijk om je even terug te trekken uit de drukte van de dag en niets anders te hoeven doen dan genieten en ontspannen.

Infraroodcabines

Hoe werkt een infraroodcabine? De werking van een infraroodsauna uitgelegd

De werking van een infraroodcabine is anders dan die van een sauna. In de sauna wordt niet alleen warmte maar ook vochtigheid gebruikt. Daarom kan in de sauna een hoge luchtvochtigheid optreden, vooral als u daar gevoelig voor bent. Een infraroodcabine werkt anders.

Het gebruikt warmte, maar niet in combinatie met vochtigheid. De warmte komt van elektrische kachels. Van de 100% stralingswarmte wordt 80% door uw lichaam geabsorbeerd. De resterende 20 % wordt gebruikt om de lucht in de infraroodcabine te verwarmen. De cabine heeft een dubbel verwarmingssysteem, zodat de warmte in de cabine kan oplopen tot 60 graden.

Een infraroodcabine wordt soms een infraroodsauna genoemd, maar dit is niet de juiste benaming, aangezien de cabine gebruik maakt van stralingswarmte. Er is één overeenkomst tussen de sauna en de infraroodcabine: het uiterlijk. Beide zijn vaak van dezelfde houtsoorten. Het grote verschil is dat infrarood werkt op basis van straling, zodat u in principe infrarood kunt gebruiken zonder cabine.

Maar het gevoel van welbehagen en het loskomen van het dagelijkse leven maakt een infraroodcabine tot een uitstekende aankoop voor u! Een groot voordeel van de infraroodcabine: hij is minder riskant dan de gewone sauna.

Dit komt omdat de infraroodcabine alleen straling gebruikt, terwijl de sauna een hoge vochtigheidsgraad combineert met warmte en koud water om af te koelen. Dit laatste kan voor sommige mensen een gezondheidsrisico inhouden. Met een infraroodcabine hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

U kunt thuis gemakkelijk een infraroodcabine aansluiten. Ondanks zijn luxueuze uiterlijk, denk je misschien dat het veel moeite kost. De meeste infraroodcabines werken op gewone elektriciteit, zodat u de cabine kunt plaatsen waar u maar wilt. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het energieverbruik.

De infraroodcabine verbruikt minder dan een stofzuiger! Een kleine tip van ons: u kunt een infraroodcabine elke dag gebruiken. Als u echter gebruik maakt van de infraroodcabine, raden wij u aan vooraf voldoende te drinken.

Als je plaatsneemt in de cabine, stijgt de temperatuur tijdens je sessie. Hierdoor ga je zweten en verlies je veel vocht. Als je deze vloeistoffen van tevoren aanvult, is dat goed voor je gezondheid. Niet alleen voor je spieren, maar ook voor je huid.

Infraroodcabines

De prijs van een infraroodcabine bij X-Trend

Bij X-Trend bieden we een breed scala aan infraroodcabines. We hebben verschillende hutten die zijn ingericht voor één persoon, maar er zijn ook hutten die kunnen worden ingericht voor twee personen.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal andere factoren die een rol spelen bij de prijs van een infracabine:

  • Het ontwerp van de infraroodcabine: indien u kiest voor een cabine van ander hout of met glazen deuren, zal dit resulteren in een andere prijs.
  • Het soort straling beïnvloedt de warmte en intensiteit van de infrarode straling. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden in het ruime aanbod.
  • De extra’s: Wilt u kunnen lezen tijdens uw ultieme ontspanningsmoment? Of luister je liever naar je favoriete muziek? Sommige hutten zijn standaard voorzien van deze extra’s, andere niet.

De prijs van de infraroodcabine hangt dus volledig af van uw eigen wensen. Als u de cabine geheel naar eigen smaak en stijl wilt inrichten, is dat mogelijk. Maar de standaard infraroodcabines zijn ook mooi en voldoen aan alle eisen. Bovendien heeft niet iedereen evenveel ruimte in huis.

Naast de reguliere infraroodcabines biedt X-Trend ook andere mogelijkheden om te genieten van infraroodstraling, maar dan aangepast aan uw ruimtelijke omstandigheden. Denk, bijvoorbeeld, aan de Lectus Solis. Deze volspectrum infraroodstraler is vervaardigd op basis van de S-curve.

Deze infraroodstraler past zich goed aan de vorm van uw lichaam aan. De vorm van uw rug wordt precies goed ondersteund, zodat u een ontspannen gevoel heeft. Bovendien is het design mooi en past het in elk huis. Dus het X-Trend gamma is er voor iedereen. Als u andere wensen heeft of wilt weten welke mogelijkheden er zijn, kunt u daar altijd naar vragen bij het maken van uw afspraak. U kunt dan onmiddellijk ons aanbod zien.

Infraroodcabines
Infraroodcabines

Neem contact op met X-Trend voor infrarood sauna prijzen

Een infraroodcabine kopen is niet iets wat u elke dag doet. Het is daarom belangrijk dat u eerst voor uzelf bepaalt aan welke eisen de cabine moet voldoen. Reist u voor één persoon of heeft u liever een hut voor twee? Natuurlijk is er ook een ruime keuze aan extra accessoires, zoals een aansluiting voor uw mobiele telefoon, luidsprekers of een leeslampje.

Bedenk goed waarvoor u de infraroodcabine wilt gebruiken en aan welke eisen hij moet voldoen. Bij X-Trend kunnen we u helpen uw vragen te beantwoorden. Hebt u na het lezen van al deze informatie nog vragen? Voel je vrij om het ons te vragen. Wij helpen u graag de juiste keuze te maken.

Bent u overtuigd en wilt u uw eigen infraroodcabine kopen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u een offerte op maat kunnen maken. Wij luisteren eerst naar uw wensen en vertalen deze vervolgens in een passende infraroodcabine die aan uw wensen voldoet. Zodra wij alle informatie hebben ontvangen, zullen wij u een offerte op maat doen toekomen. U kunt het contactformulier op onze website gebruiken.

Als u dit formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt dan een afspraak maken voor een bezoek aan de showroom waar alle infraroodcabines staan opgesteld, of u kunt een demonstratie van de Saunamobil aanvragen. Laat ons weten waarom u contact met ons wilt opnemen en wij zullen u graag helpen. X-Trend helpt u graag bij het maken van de juiste keuze voor een goed en ontspannen leven.

Infraroodcabines