Infrarood sauna van X-Trend gebruiken

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna Van X-Trend Gebruiken

Stap 1 van 2

Infrarood Sauna Van X-Trend Gebruiken
Infrarood sauna van X-Trend gebruiken

Gebruik van een infraroodsauna

Uw infraroodsauna is bij u thuis aangekomen en uw lichaam is klaar om te genieten van de vele gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna behandeling. Met een paar tips haalt u het meeste uit uw saunagang en maximaliseert u de voordelen voor uw gezondheid.

Profiteer van de infraroodsauna technologie door de medische lichttherapie af te stemmen op uw behoeften, optimaliseer uw ontgiftingsprotocol door de juiste hydratatie, en leer hoe u uw sauna schoon en bacterievrij houdt door de juiste reinigingsprocedures.

Infrarood Sauna Van X-Trend
Infrarood Sauna Van X-Trend Gebruiken

Infrarood sauna als infrarood lichttherapie

Als u uw infraroodsauna thuis als een lichtbad beschouwt in plaats van als een verwarmde ruimte, zult u beter begrijpen hoe u er het meeste uit kunt halen. Het grote voordeel van een infrarood sauna ten opzichte van een traditionele stoomsauna is dat het weinig tot geen tijd kost om op te warmen. Door gewoon uw infraroodsauna aan te zetten en binnen te gaan, zorgt u ervoor dat het helende licht in het netwerk van uw lichaam wordt opgenomen. Het infrarode lichtspectrum is onzichtbaar voor het menselijk oog. Hoewel u de infraroodgolven die de structuur van uw sauna vullen niet kunt zien, voelt u ze wel als subtiele warmte.

Stel je voor dat je in een warm bad stapt, gevuld met oranje en rode lichttinten die je lichaam omhullen. Eenmaal ondergedompeld in het lichtspectrum, begint uw lichaam onmiddellijk het licht te absorberen in de epidermale laag van uw huid. Het nabije, midden en verre infrarode licht dringt door de huidlagen heen tot in de zachte weefsels van het lichaam. Elke cel in uw lichaam wordt diepgaand beïnvloed door de absorptie van het infrarode licht. Ongeacht de temperatuur die u instelt, heeft de onderdompeling in uw lichtbad een transformerend effect op het lichaam.

De beslissing om de temperatuur in de infraroodsauna te verhogen is een persoonlijke beslissing. Hogere temperaturen leiden tot meer transpiratie en dus een betere ontgifting. Zet uzelf niet onder druk om de temperatuur voortijdig te verhogen voordat het lichaam zich volledig aan de warmte heeft aangepast. U kunt erop vertrouwen dat blootstelling aan infrarode golflengtes voldoende is om de voordelen te ervaren.

De temperatuur in een infrarood sauna

Het instellen van de temperatuur in een infrarood sauna. De temperatuur die u instelt voor uw sauna is bij een infraroodsauna minder belangrijk dan bij een conventionele sauna. Infrarode golflengtes dringen diep door in de membranen van de huid en vinden hun weg naar de zachte weefsels van het lichaam. Ongeacht de temperatuur van de sauna, heeft de bestraling met infrarood licht alleen al een diepgaand effect op het lichaam. Zet uw infraroodsauna 15 minuten voor het betreden aan. Stel de temperatuur in op 38-49 graden Celsius. Zodra u zich op uw gemak voelt in de sauna en gewend bent geraakt aan de warmte, kunt u de temperatuur verhogen.

Het temperatuurbereik dat voor u comfortabel is, zal na verloop van tijd veranderen naarmate u aan de warmte gewend raakt. Als u langer in de sauna blijft, kunt u de temperatuur geleidelijk opvoeren tot 80 graden. Vergeet niet dat bestraling van het lichaam met licht in het nabije, midden- en verre infraroodbereik cellulaire reacties teweegbrengt, zelfs als de temperatuur niet hoog is. Na een paar weken regelmatig gebruik kunt u uw temperatuur gerust op 80 graden instellen (tenzij uw arts anders adviseert).

Infrarood sauna en warmtetherapie

Mensen hebben zich tot warmtetherapie gewend om het lichaam te reinigen, van ziekte te genezen en in contact te komen met een hogere macht. Hoe u uw sauna gebruikt, bepaalt u zelf. Sommige regelmatige saunagangers merken dat hun geest en hun wezen veranderen als hun lichaam zich ontspant op de warme tonen van het stralende lichtbad. Er is niets beters dan gezondheid binnen handbereik te hebben in de vorm van een verwarmde oase. Uw infraroodsauna wordt een steunpilaar in uw dagelijkse routine. Zorg er voor, en het zal voor jou zorgen.

Medische lichttherapie met infrarood

Elke infraroodsauna is uitgerust met medische lichttherapie. Hoe u uw lichttherapie gebruikt, hangt af van hoe u de effecten van elke kleur op het fysieke lichaam en het energieveld van uw etherische lichaam en emoties begrijpt. NASA ontdekte dat astronauten die naar de aarde terugkeerden na een verblijf in de ruimte zonder zwaartekracht, spier- en botverlies leden. Om de celproduktie in de spieren en beenderen van de astronauten te verhogen, werd ontdekt dat breed-spectrumlicht in combinatie met nabij-infrarood licht (gebruikt om de reactie van de huid op het gekleurde lichtspectrum te activeren) met succes de celregeneratie in de beenderen, spieren en huid stimuleerde.

Het effect van medisch breedbandlicht werd al snel ontdekt bij de behandeling van kankerpatiënten, brandwondenslachtoffers en mensen met botbreuken. Het technisch verslag van NASA van de Medische Coalitie beschrijft de voordelen van lichttherapie: “NASA LED’s stimuleren de basisenergieprocessen in de mitochondriën (energieruimten) van elke cel, vooral wanneer bijna-infrarood licht wordt gebruikt om de kleurgevoelige chemicaliën (chromoforen, cytochrome systemen) binnenin te activeren”. Niet alleen patiënten die lijden aan ernstige brandwonden, degeneratieve hersenziekten en kanker, maar iedereen die zijn gezondheid wil optimaliseren, zal baat hebben bij blootstelling aan medisch LED-licht.

De nabij-infraroodlampen van uw infraroodsauna activeren het kleurenspectrum terwijl u zich ontspant in de warmte van uw thuissauna en uw huid, botten en spieren moeiteloos regenereren. Medische lichttherapie gecombineerd met infrarood licht heeft het vermogen om ernstige huidverwondingen en littekens te genezen. Dezelfde principes die op de beschadigde huid worden toegepast, kunnen ook worden gebruikt als antiverouderingstechniek om uw biologische leeftijd te verlagen. Afhankelijk van het probleemgebied kunt u zich gedurende langere tijd concentreren op de juiste kleuren op uw huid terwijl u thuis ontspant in de infraroodsauna.

Voordelen van infrarood lichttherapie voor de huid

 • Rood: Anti-veroudering, stimuleert de collageenproductie, vermindert fijne lijntjes en rimpels, verhoogt de bloedcirculatie, ontstekingsremmend.
 • Sinaasappel: lift de vale teint, revitaliseert, geeft energie, levert gezonde voedingsstoffen aan de huid voor een stralende huid.
 • Geel: verstevigt de spieren van het gezicht en de hals, ontgift en stimuleert het sensomotorisch zenuwstelsel.
 • Groen: verzacht rode huid, kapotte haarvaten, ontstekingsremmend, rosacea, getraumatiseerde huid, helpt pigmentvlekken te vervagen en egaliseert de huidskleur.
 • Aqua: Verhoogt de zuurstoftoevoer naar de huidcellen, maakt de huid strakker en steviger.
 • Blauw: verzacht verdikte huid, maakt lijntjes en rimpels voller en kalmeert rode, ontstoken huid.
 • Paars: Antibacterieel, reinigt, behandelt acne en vette huid.
 • Hydratatie: Water, water en nog eens water.
 • Hydratatie tijdens uw bezoek aan de infraroodsauna draagt bij tot een doeltreffende ontgifting.

Zodra u uw infraroodsauna thuis hebt geïnstalleerd, zult u hem regelmatig gebruiken. Regelmatig gebruik van warmtetherapie helpt bij het ontgiften omdat het lichaam hevig begint te zweten. Bereid uw lichaam voor op uw bezoek aan de infraroodsauna door voldoende te drinken. Idealiter begint de hydratatie een paar dagen voor het bezoek aan een infraroodsauna. De meeste mensen drinken tegenwoordig niet genoeg water. Als u dus besluit om ook maar één infraroodsauna te bezoeken, is het van het grootste belang om gezond water in grote hoeveelheden te drinken. Als u regelmatig naar de sauna gaat, moet u minstens drie liter water per dag drinken.

De nabije, middellange en verre infrarode golflengten dringen diep door in de epidermis van de huid en doen de lichaamstemperatuur van binnenuit stijgen. Hoewel deze methode van warmtetherapie veel doeltreffender is in haar ontgiftingsprotocol, leidt zij ook gemakkelijk tot uitdroging als de persoon niet voldoende gehydrateerd is vóór de sessie. Het is belangrijk zoveel mogelijk water te drinken; kraanwater met een filter is aanvaardbaar. Water gezuiverd door osmose is niet voldoende om het lichaam gehydrateerd te houden. Bronwater uit flessen, mineraalwater of gefilterd leidingwater hydrateren het lichaam voldoende vóór de saunagang. Als je veel zweet, vul dan je elektrolyten aan na elke training.

Xtrend Infraroodcabine

Reinigen van een infrarood sauna

Veeg de banken, vloer en alle zweetplekken schoon na elk bezoek aan de infraroodsauna. Laat de sauna na de saunagang 10-15 minuten drogen. Neem een douche na uw saunabeurt.

Voor een grondiger reiniging van uw infraroodcabine kunt u de volgende stappen volgen:

 • Gebruik een verdunde oplossing van witte azijn en water in een spuitfles. Gebruik 5-6 eetlepels op een halve liter water. Dit zal de plaatsen desinfecteren waar het zweet zich heeft opgehoopt. Besproei de zitting en de rugleuning met de oplossing en wrijf het gebied voorzichtig schoon met een vochtige doek.
 • Veeg na gebruik van de verdunde azijn-water-oplossing de plaatsen waar u zat en uw rugleuning rustte af met een warme, schone en vochtige doek.
 • Het schoonmaken van uw sauna na elke saunasessie zorgt voor een frisse en veilige omgeving.
 • Stofzuig uw infraroodsauna wekelijks om haren en stof te verwijderen. Maak de glazen deuren van uw sauna één keer per week schoon.
Infrarood Sauna Van X-Trend Gebruiken