Infraroodsauna kopen

Wil je de beste infraroodsauna kopen tegen de beste prijzen? Ontdek dan zeker de infraroodsauna’s van X-Trend, infraroodsauna’s van topkwaliteit aan scherpe prijzen.

Heb je interesse in onze infraroodsauna’s? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en ontvang binnenkort je prijsofferte op maat:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Infraroodsauna Kopen
Infraroodsauna kopen

Waar moet u op letten bij de aankoop van een infraroodsauna?

Als je een infraroodsauna wil kopen, moet met de volgende zaken rekening houden:

1. de grootte van de sauna

zorg ervoor dat u een maat kiest die voor u comfortabel is.

2. type infraroodsauna

Er zijn drie soorten sauna’s of infraroodsauna’s: houtskool, keramisch en ver infrarood. Zorg ervoor dat u het type kiest dat het beste bij u past.

3. warmte intensiteit

Kies een sauna met een warmte-intensiteit die voor u comfortabel is.

4. functies van een infraroodsauna

Zoek naar een infraroodsauna met functies die voor u belangrijk zijn, zoals muziek, ingebouwde stoelen, enz.

5. prijs van de infraroodsauna

Infraroodsauna’s hebben een prijs, dus zorg ervoor dat u er een vindt die voor u betaalbaar is.

6. garantie

Zorg ervoor dat de infraroodsauna wordt geleverd met een garantie.

7. meningen van andere mensen

Het is belangrijk om infraroodsauna reviews te lezen om een idee te krijgen van hoe de sauna is waarin u geïnteresseerd bent.

8. schoonmaken van de infraroodsauna

Het schoonmaken van infraroodsauna’s kan lastig zijn. Zorg er daarom voor dat de infraroodsauna waarin u geïnteresseerd bent, wordt geleverd met een infraroodsauna reiniger of gemakkelijk te reinigen is.

Infraroodsauna Kopen

Infraroodsauna Kopen

Waarom zou ik een infraroodsauna kopen?

Er zijn een paar redenen waarom u een infraroodsauna zou moeten kopen. Infraroodsauna’s bieden tal van gezondheidsvoordelen en zijn een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Infraroodsauna’s bieden nog een aantal andere voordelen, waaronder een betere cardiovasculaire gezondheid, een gezondere huid en minder stress. Infraroodsauna’s zijn ook veel veiliger dan traditionele sauna’s.

De prijzen voor infraroodsauna’s kunnen variëren, maar ze zijn de kosten meer dan waard als u de vele voordelen ervan in aanmerking neemt.

Prijs van de infraroodsauna

De prijs van een infraroodsauna hangt af van een aantal factoren. Prijzen voor infraroodsauna’s beginnen meestal rond de € 2.000 en lopen op tot € 5.000 voor topmodellen. De prijs hangt grotendeels af van het type infraroodsauna dat u wilt kopen en de extra functies die u wilt.

Wat zijn de voordelen van een infraroodcabine?

Infrarood sauna’s bieden een aantal voordelen die traditionele hot tubs of stoomcabines gewoon niet hebben. Ten eerste voelt infraroodwarmte veel meer aan als zonlicht dan andere verwarmingsmethoden. Bovendien kunt u in een infraroodsauna zo lang als u wilt in een comfortabele, hete ruimte zitten. Conventionele sauna’s zijn meestal heter en oncomfortabeler, waardoor ze minder geschikt zijn voor mensen die met pijn of andere kwalen kampen. Infraroodsauna’s zijn ook veel veiliger dan traditionele sauna’s, omdat ze geen ultraviolet licht uitstralen. Voordelen van infraroodsauna’s zijn onder andere stressvermindering, verbetering van de cardiovasculaire gezondheid, verbetering van de huidgezondheid en nog veel meer.

Wie moet een infraroodsauna kopen?

Iedereen kan baat hebben bij de aanschaf van een infraroodsauna! Infraroodsauna’s zijn geschikt voor iedereen die stress wil verminderen en zijn algemene gezondheid wil verbeteren. Als u echter chronisch ziek bent of vaak pijn lijdt, is een infraroodsauna een bijzonder goede keuze. Infrarood sauna’s zijn geweldig voor het verlichten van stress, het verminderen van spierpijn en stijfheid, het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het verbeteren van de huidgezondheid…

10 voordelen van een infraroodsauna

1. ontgifting door de infraroodsauna

Een van de voordelen van de infraroodsauna is dat hij zorgt voor een diepe cellulaire reiniging. Infrarode golven dringen dieper door in het lichaam dan andere vormen van warmte, omdat ze ook doordringen tot de onderhuidse vetlaag, waardoor opgeslagen gifstoffen vrijkomen en via zweten of urineren worden weggespoeld.

Infrarode golflengten activeren het vrijkomen van opgeslagen vetzuren in uw cellen, die vervolgens via lipo proteïnen in de bloedbaan terechtkomen. Daar verbrandt het lichaam deze vetzuren voor energie. Infrarood werkt ook op de lever om te helpen bij het ontgiften van milieuverontreinigende stoffen en andere toxines.

2. infraroodsauna kan het LDL-cholesterolgehalte verlagen en de cardiovasculaire gezondheid bevorderen

Studies tonen aan dat een bezoek aan een infraroodsauna het LDL-cholesterolgehalte kan helpen verlagen bij mensen met het metabool syndroom en mensen met een hoog cholesterolgehalte. Infrarode golven helpen ook de bloedvaten verwijden, wat kan leiden tot een betere bloedsomloop en een gezonder hart en bloedvatenstelsel. Infraroodsauna’s worden zelfs door atleten gebruikt omdat ze het lichaam snel opwarmen voor de training en vertraagde spierpijn na de training verminderen.

3. infraroodsauna helpt bij pijnbestrijding

Van infraroodsauna’s is aangetoond dat ze chronische pijn van het bewegingsapparaat verlichten, zoals pijn die gepaard gaat met artritis, nek- en rugpijn, fibromyalgie en andere chronische pijn die gepaard gaat met ontstekingen. Infraroodsauna’s kunnen ook helpen tegen spanningshoofdpijn en migraine. Infraroodsauna’s kunnen nuttig zijn voor mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en andere pijn gerelateerde aandoeningen.

4. infraroodsauna verlicht de symptomen van allergieën, astma en sinus problemen

Infraroodsauna kan verlichting brengen bij symptomen zoals een loopneus, jeukende huid, tranende ogen en hoesten die gepaard gaan met allergieën, astma en sinus problemen. Infrarood kan ook helpen de omvang van gezwollen lymfeklieren te verminderen bij mensen met deze aandoeningen. Infrarode golflengten bevorderen het vrijkomen van natuurlijke chemische stoffen die ontstekingen en de productie van histamine tegengaan, waardoor allergie symptomen op natuurlijke wijze worden verlicht. Infraroodtherapieën openen ook de luchtwegen, wat mensen met astma en ademhalingsproblemen kan helpen. Infrarode golflengtes bevorderen de slijmstroom uit de sinussen om infecties af te voeren en de bijbehorende pijn te verlichten.

5. infraroodsauna bevordert de ontgifting

Infraroodsauna’s maken gebruik van infraroodstralen die diep in de lichaamsweefsels doordringen. Uw cellen absorberen deze golven als energie en gebruiken ze in een biochemisch proces dat “celademhaling” wordt genoemd. Hierdoor kan het lichaam gifstoffen die in vetcellen zijn opgeslagen, via zweet of urineren afvoeren. Van infraroodsauna’s is aangetoond dat ze de nierfunctie, de stofwisseling, hartaandoeningen, de leverfunctie, de bloeddruk en zelfs de gezondheid van de huid verbeteren door ontstekingen in het hele lichaam te verlichten, onder meer bij acne, psoriasis, rosacea en eczeem. Infrarood lichttherapie is in staat om zowel de huid als de vetcellen, weefsels en spieren te penetreren voor maximale ontgifting resultaten zonder uw immuunsysteem of metabolisme aan te tasten.

6. infraroodsauna kan u helpen gewicht te verliezen

Een ander voordeel van infraroodsauna’s is gewichtsverlies, omdat ze u helpen calorieën en lichaamsvet te verbranden terwijl u in de sauna bent, en uw metabolisme stimuleren om na uw training vet te blijven verbranden. Infraroodsauna’s kunnen ook de eetlust remmen door de productie van dopamine te stimuleren, waardoor je je sneller voller voelt dan normaal. De golflengte van infrarood verhoogt de metabolische activiteit op een soortgelijke manier als lichaamsbeweging, zonder de spieren of gewrichten tijdens de training te belasten. Zelfs mensen die door blessures of chronische pijn niet in staat zijn regelmatig te sporten, vinden verlichting door behandelingen met infraroodsauna. Men gelooft zelfs dat infraroodsauna’s gewichtsverlies bevorderen door u te helpen meer gifstoffen uit te zweten die een rol spelen bij gewichtstoename en zwaarlijvigheid.

7. infraroodsauna helpt de gezondheid van de huid

Infraroodstralen kunnen de bloedcirculatie bevorderen, wat leidt tot een gezondere, verjongde huid. Infrarode golven verminderen ook ontstekingen in het lichaam door de bloeddruk te verlagen en de algemene gezondheid van hart en bloedvaten te verbeteren, wat leidt tot een betere celfunctie in het hele lichaam, inclusief de huid. Infrarood licht helpt de olieproductie door de huidklieren te reguleren om acne-uitbraken te voorkomen. Infraroodtherapieën kunnen bij regelmatig gebruik ook leiden tot mentale ontspanning en verlichting van stress gerelateerde aandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

8. infraroodsauna helpt bij slaapstoornissen

De ontspannende effecten van infraroodsauna’s kunnen u helpen sneller in slaap te vallen en langer in slaap te blijven, wat helpt bij aandoeningen als slapeloosheid. Infrarode golflengten kunnen ook de algehele kwaliteit van de rust verbeteren door de afgifte van melatonine in de hersenen te stimuleren, waardoor een gevoel van kalmte en vermoeidheid ontstaat. Daarom worden deze golflengten zelfs gebruikt om clusterhoofdpijn bij sommige mensen te verlichten.

9. infraroodsauna verhoogt de celgezondheid

Van infrarode golven is aangetoond dat zij de ATP-productie (adenosinetrifosfaat) in de cellen verhogen. ATP is de energie die de celstofwisseling, de groei en de deling aandrijft. Infrarood lichttherapie kan het ATP-niveau in de lichaamscellen snel verhogen, wat leidt tot een verhoogde collageenproductie en de groei van gezonde nieuwe cellen.

10. infraroodsauna heeft andere voordelen voor de gezondheid

Infrarood sauna helpt het lichaam verschillende toxines zoals melkzuur en ammoniak af te voeren, wat leidt tot betere algemene atletische prestaties. Infrarood lichttherapie kan ook de flexibiliteit en beweeglijkheid van gewrichten vergroten door de smering van de synoviale vloeistof die rond pezen en gewrichten wordt geproduceerd te stimuleren, wat de symptomen van artritis verbetert. Men denkt dat infrarode golven het kraakbeenweefsel dikker maken dat met de jaren of na verwondingen verslijt, wat artritispijn veroorzaakt. Infraroodtherapieën versnellen de collageen synthese, verbeteren de huidtextuur en verminderen rimpels. Infrarood licht kan zelfs de gezondheid van het gebit verbeteren, hoewel er momenteel geen wetenschappelijk bewijs is om deze bewering te staven. Van behandelingen met infraroodsauna is aangetoond dat ze de symptomen van de menopauze verlichten, waaronder opvliegers, maar ook chronische pijn als gevolg van aandoeningen zoals fibromyalgie.

Is de infraroodsauna even goed als de gewone sauna?

Er is veel discussie over de vraag of een infraroodsauna even goed is als een gewone sauna. Sommigen zeggen dat infraroodsauna’s beter zijn omdat ze dieper in de huid doordringen, terwijl anderen zeggen dat gewone sauna’s beter zijn omdat ze het lichaam gelijkmatiger verwarmen.

Beide soorten sauna’s hebben hun voordelen. De infraroodsauna is ideaal voor diepe weefselmassage, terwijl de gewone sauna dient om lichaam en geest te ontspannen. Het hangt er dus echt vanaf wat u van een sauna verlangt.

Op welke temperatuur moet een infraroodsauna worden ingesteld?

De temperatuur in een infraroodsauna moet tussen 50 en 60 graden Celsius liggen. Infraroodsauna’s zijn zeer geschikt om te ontgiften, dus de temperatuur mag niet hoger zijn dan 60 graden Celsius, anders verspilt u uw tijd. Een saunabeurt in de infraroodsauna moet tussen 10 en 20 minuten duren. Een te lange blootstelling kan het lichaam onnodig belasten, wat het doel van een detox-sessie tenietdoet.

Infraroodsauna Kopen

Infraroodsauna Kopen

Wat is het verschil tussen een infraroodsauna en een ver infraroodsauna?

Het belangrijkste verschil tussen de infraroodsauna en de ver-infraroodsauna is de golflengte van het gebruikte licht. Infraroodsauna’s gebruiken golflengten in het bereik van 600-1200 nm, terwijl ver-infraroodsauna’s golflengten in het bereik van 1500-2000 nm gebruiken. Bij infraroodsauna’s ligt de nadruk meer op het warmte-effect en minder op de golflengte van het licht, en daarom gebruiken de meeste fabrikanten van infraroodsauna’s keramische kachels (die zowel warmte als golflengten in het infrarode bereik leveren). Infrarood is zeker een goede keuze voor iemand die op zoek is naar een doeltreffende behandeling die hij thuis kan doen.

Verre infraroodsauna’s daarentegen proberen de effecten van zonlicht na te bootsen en maken gebruik van een combinatie van rode en nabije infrarode golflengten (in het bereik van 600-1500 nm), wat ze zeer therapeutisch maakt. Dit is ook de reden waarom veel mensen beweren dat ze zich beter voelen na een bezoek aan een ver-infraroodsauna dan na een bezoek aan een infraroodsauna – omdat het op zoveel verschillende niveaus werkt en niet alleen met warmte en infrarode golflengten.

Moet je elke dag naar de sauna?

Elke dag naar de sauna gaan heeft veel voordelen, maar er zijn ook een paar dingen waar u op moet letten. Hier zijn enkele van de voordelen van het nemen van een sauna elke dag:

– Infraroodsauna’s kunnen u helpen gewicht te verliezen en vet te verbranden.

X-trend sauna’s kunnen de circulatie verbeteren en ontstekingen verlichten.

– Sauna bezoeken kunnen helpen het lichaam te ontgiften en de gezondheid van de huid te verbeteren.

Er zijn echter ook een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u de sauna dagelijks gebruikt. Zo moet u bijvoorbeeld veel water drinken, vooral als u veel zweet. Het is ook belangrijk dat u zich niet te veel inspant in de sauna, want dat kan leiden tot uitdroging en andere problemen.

Moet je water drinken als je in de sauna zit?

Ja, u moet water drinken tijdens uw saunabeurt. Water drinken tijdens het saunagebruik helpt u uw vochtbalans op peil te houden en uitdroging te voorkomen. Het is ook belangrijk om veel water te drinken na uw saunabeurt, vooral als u veel zweet.

Moet je naar de sauna voordat je naar de sportschool gaat?

Het is een goed idee om de ochtend na uw saunabeurt te gaan sporten. Als u sport binnen een uur nadat u naar de sauna bent geweest, verbetert u uw conditie en herstelt u sneller. Het is echter belangrijk dat u veel water drinkt voordat u gaat sporten na uw saunabeurt.

Infraroodsauna’s kunnen helpen bij gewichtsverlies, circulatieproblemen, het vasthouden van water en huidaandoeningen. Veel water drinken voor en na uw saunabeurt is de sleutel tot een succesvolle infraroodbehandeling. Infraroodbehandelingen kunnen worden gebruikt voor gewichtsverlies, pijnverlichting bij verwonding of chronische ziekte, bloeddrukregeling, ontgifting en vele andere doeleinden. Infrarood behandelingen kunnen u helpen uw gezondheid te verbeteren en een gezonder en gelukkiger leven te leiden!

Moet ik een sauna nemen op een lege maag?

Een sauna nemen is een geweldige manier om te ontgiften, maar of u een sauna op een lege maag moet nemen, hangt af van het type sauna dat u gebruikt. Infrarode sauna’s zijn veilig op een lege maag, terwijl traditionele Finse sauna’s gevaarlijk kunnen zijn. Raadpleeg altijd een arts voordat u een sauna gebruikt.

Wat is het beste moment van de dag om een sauna te nemen?

De beste tijd van de dag voor een saunabeurt is meestal ‘s middags of ‘s avonds. In deze periode is uw lichaam het minst actief en kunt u zich in de sauna ontspannen zonder al te vermoeid te raken.

Hoe lang sauna je?

Dit hangt af van hoe vaak u sauna gaat en welk type sauna u gebruikt: Infrarood: ten minste 15 minuten en zo mogelijk 30-60 minuten Traditionele Finse sauna: ten minste 10 minuten en zo mogelijk 20-30 minuten.

Hoe vaak gebruik je een infraroodsauna?

In de regel, als het goed en veilig wordt gedaan, ten minste twee tot drie keer per week en niet meer dan vijf tot zes keer. Infrarood: eenmaal per dag gedurende zeven dagen. Traditionele Finse sauna: twee keer per week gedurende 10 weken.

Heb ik speciale apparatuur nodig?

Nee, maar het kan nuttig zijn om een aromatische olie of geur stenen te gebruiken in de infraroodsauna, omdat de hitte uw poriën opent en ze ontvankelijk maakt voor de geuren. In het algemeen zijn geur stenen beter geschikt voor de traditionele Finse sauna, omdat ze anders te heet kunnen worden. De infraroodsauna is veel zachter voor de huid. Voor beide soorten sauna’s zijn geen speciale kleren of materialen vereist – een handdoek of een zwembroek en een badpak zijn voldoende.

Is het toegestaan om alcohol te drinken voor de sauna?

Alcohol en sauna gaan niet goed samen, dus u moet altijd alcoholische dranken vermijden voordat u de sauna bezoekt. Infrarood: OK. Traditionele Finse sauna: OK – maar als u van plan bent te drinken, wacht dan ten minste twee uur na de saunagang, zodat u niet ziek wordt.

Infraroodsauna Kopen

Infraroodsauna Kopen