Infraroodsauna van X-trend

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infraroodcabines

Infraroodsauna van X-Trend

Zonlicht bevat alle kleuren van de regenboog en ook een aantal onzichtbare vormen van licht, waaronder het infrarode en ultraviolette spectrum. Het spectrum van infrarood licht is vrij groot.

Uit onderzoek is gebleken dat de mens infraroodwarmte produceert in het “ver infrarood” bereik (9,4 micron). Infraroodwarmte in dit golflengtegebied is het meest natuurlijk en gezond voor het lichaam.

Deze golflengte van infrarode warmte dringt tot 3,8 cm in de weefsels door en brengt een proces op gang dat gestagneerde stoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt, verdrijft.

Het lichaamseigen infrarood frequentiebereik, dat de gezonde stralen van het zonlicht omvat, wordt in de infraroodsauna ervaren. Deze doordringende warmte verhoogt zachtjes de kerntemperatuur van het lichaam en stelt het lichaam in staat op natuurlijke wijze te ontgiften door te zweten, via het grootste orgaan van het lichaam – de huid.

Bovendien voelt het lichaam op cellulair niveau dezelfde verhoogde bloedcirculatie, warmte en energie die normaal alleen tijdens lichamelijke activiteit wordt gevoeld.

Infraroodsauna

Infraroodsauna’s vergeleken met traditionele sauna’s

Een traditionele sauna, zoals die in een sportschool, heeft een doosvormige kachel met daarop hete stenen. In dit type sauna wordt de lucht verwarmd en de lucht verwarmt vervolgens de persoon. Een typische traditionele sauna heeft een temperatuur van 85ºC tot 95ºC.

Veel mensen vinden het moeilijk om bij deze hoge temperaturen te ademen en te ontspannen, dus blijven ze niet langer dan 5 of 10 minuten in de sauna.

Als je erover nadenkt, is ons lichaam niet ontworpen om in dit hoge temperatuurbereik te functioneren. Dit leidt tot een stressvolle omgeving in plaats van een stressvrije omgeving.

Er is geen plaats op aarde waar wij van nature zulke hoge luchttemperaturen zouden kunnen meemaken, behalve misschien als wij te dicht bij een actieve vulkaan zijn.

In een ver infraroodsauna is de normale bedrijfstemperatuur een droge 33ºC tot 50ºC – dit is zeer ontspannend en comfortabel en niet stresserend.  Dit is een temperatuurbereik dat we in een woestijn en op veel plaatsen op aarde op een hete zomerdag zouden meemaken.

In een conventionele sauna zweet het lichaam als reactie op de hete omgeving – zweten is een oppervlakkige, verkoelende reactie.  In een ver-infraroodsauna dringt de bio-identieke infraroodwarmte diep in de weefsels door, waardoor de kerntemperatuur van het lichaam licht stijgt en het lichaam gaat zweten zoals bij intense lichaamsbeweging.  Dit zweet komt van diep uit het lichaam en veroorzaakt een diepere ontgifting dan in een conventionele steensauna.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Volledig spectrum infrarood

Het volledige spectrum verwijst naar het volledige infraroodspectrum: nabij infrarood, midden infrarood en ver infrarood. Met de toevoeging van krachtige stralers die alle drie de infrarode golflengten uitstralen, haalt u het maximale uit uw sauna.

De zon is de belangrijkste bron van stralingsenergie, maar niet alle energie is bruikbaar. Het leven heeft de energie van de zon nodig, maar te veel zonlicht beschadigt de huid. Infraroodwarmte biedt alle gezonde voordelen van natuurlijk zonlicht zonder de gevaarlijke effecten van zonnestraling.

Jarenlang hebben medici infrarode warmtelampen aanbevolen als bron van infraroodtherapie, maar de lampen waren omvangrijk, extreem heet en moeilijk op een constante temperatuur te houden.

Onze Full Spectrum verwarmers zijn gemodelleerd naar de hoogwaardige full spectrum verwarming die in sauna’s wordt gebruikt. De doeltreffendheid van infraroodgolven is zeer ruim en het voorwerp van recente studies.

Van de infrarode golven zijn de ver-infrarode stralen met een golflengte van 6-12 micron bijzonder heilzaam voor het menselijk lichaam. Deze golven hebben het vermogen om 3,81 tot 5,08 cm in het lichaam door te dringen en de kerntemperatuur van binnenuit licht te verhogen. Nabij- en midden-infrarood variëren van 0,75 tot 5,5 micron en versterken de voordelen van ver-infrarood.

Door dieper door te dringen, verhoogt full spectrum infrarood de kerntemperatuur sneller, bevordert het de wondgenezing door meer bloed naar het getroffen gebied te brengen, helpt het ontstekingen te verminderen en nog veel meer. Wij schatten dat een sauna met een volledig spectrum een extra voordeel van 10-15% oplevert.


Hoe veilig is infraroodwarmte?

Infrarood warmte is overal om ons heen – het is essentieel voor het menselijk leven en al het leven op onze planeet. Deze foto toont de infrarode warmte die door het menselijk lichaam wordt uitgestraald.

U kunt zien dat de grootste hoeveelheden warmte van de kern komen, niet van de ledematen. De verre infraroodstralen in onze infraroodsauna’s bestaan uit golflengten die overeenkomen met de golflengten die van nature door het menselijk lichaam worden uitgezonden.

Dit is waarom infrarood warmte zo veilig is. Het wordt al tientallen jaren in ziekenhuizen gebruikt als verwarmingsmechanisme in couveuses voor premature baby’s.

Deze gezonde, leven-gevende stralen, zonder de schadelijke UV-stralen van de zon, behoren tot het verre infraroodgebied.

De bio-identieke golflengte van infraroodwarmte is een mogelijke verklaring voor het feit dat veel mensen zich energetisch gesterkt en in balans voelen door blootstelling aan verre infraroodgolven.

Net zoals ze een premature baby voeden en verwarmen, dringen infraroodstralen diep door en bevorderen ze de genezing en revitalisering in ieder van ons.

Waarom zou u een infraroodsauna van X-Trend moeten kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een X-Trend infraroodsauna zou moeten kopen. Infrarood sauna’s bieden verschillende voordelen voor de gezondheid, waaronder een betere cardiovasculaire gezondheid, betere slaap en verlichting van pijn en stijfheid.

Ze zijn ook een geweldige manier om te ontspannen en stress te verlichten. Dankzij hun mobiliteit kunnen infraroodsauna’s overal worden gebruikt, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen die niet de ruimte hebben voor een traditionele sauna.

X-Trend infraroodsauna’s zijn ook van hoge kwaliteit en duurzaam, wat betekent dat ze bij goed gebruik jarenlang meegaan. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw gezondheid en ontspanningsroutine te verbeteren, is een X-Trend infraroodsauna een goede keuze.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna?

Infraroodsauna’s bieden een aantal voordelen voor de gezondheid. Enkele van de meest opmerkelijke zijn:

– Verbeterde cardiovasculaire gezondheid
– Verbeterde slaapkwaliteit
– Verlichting van pijn en stijfheid
– Ontspanning en stressbestrijding

Hoe werkt de infraroodsauna?

In een infraroodsauna wordt het lichaam rechtstreeks verwarmd en niet de lucht eromheen. Deze infraroodwarmte helpt de spieren te ontspannen en de bloedsomloop te verbeteren, wat een hele reeks gezondheidsvoordelen heeft.

Bovendien helpen infraroodsauna’s bij het ontgiften door gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Infraroodsauna
infraroodsauna

Zijn infrarood sauna’s veilig?

Ja, infraroodsauna’s worden als veilig beschouwd als ze volgens de voorschriften worden gebruikt.

Infraroodsauna’s verhogen echter de kerntemperatuur, dus het is belangrijk om veel water te drinken en overmatige blootstelling te vermijden.

Kan de infrarood sauna overal gebruikt worden?

Ja, de infraroodsauna is zeer draagbaar en kan bijna overal worden gebruikt.

Dit maakt het een goede keuze voor mensen die niet de ruimte hebben voor een traditionele sauna.

Hoe lang duurt het om een infraroodsauna op te warmen?

De meeste infraroodsauna’s hebben ongeveer 15-20 minuten nodig om op te warmen.

Sommige infraroodsauna’s hebben echter een voorverwarmingsfunctie waarmee u de sauna sneller kunt gebruiken.

Waar is de X-Trend infraroodsauna van gemaakt?

X-Trend infraroodsauna’s zijn hoogwaardige apparaten die uw gezondheids- en ontspanningsprogramma verbeteren. Zij zijn gewoonlijk uitgerust met luidsprekers, ergonomische zitplaatsen en een hele reeks andere voorzieningen.

Waar kan de infraroodsauna worden gebruikt?

De infraroodsauna kan bijna overal worden gebruikt omdat er geen speciale apparatuur of faciliteiten voor nodig zijn.

Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die geen ruimte hebben voor een traditionele sauna of infraroodbed.


Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Gezondheidsvoordelen van de X-Trend infraroodsauna

Infraroodsauna’s hebben veel positieve gezondheidsvoordelen, zoals verbetering van het cardiovasculaire systeem, verbetering van de slaapkwaliteit, verlichting van stijfheid, verbetering van de bloedsomloop en verbetering van de ontgifting.

De X-Trend infraroodsauna is een uitstekende keuze voor mensen die hun algehele gezondheid en welzijn willen verbeteren. Bovendien zijn infraroodsauna’s zeer draagbaar en kunnen ze bijna overal worden gebruikt, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor mensen die geen ruimte hebben voor een traditionele sauna.

Een infraroodsauna van X-Trend: kopen bij een familiebedrijf

Er zijn veel infraroodsauna’s op de markt, maar niet alle infraroodsauna’s zijn hetzelfde. Bij X-Trend zijn we er trots op infraroodsauna’s van een familiebedrijf aan te bieden.

De voordelen van onze infraroodsauna zijn:

  • Ontspan en verjong: Infraroodwarmte helpt de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren. Het infrarode licht bevordert ook de collageenproductie, wat resulteert in een jonger uitziende huid.
  • Afslanken: De infraroodsauna kan u helpen gewicht te verliezen door calorieën te verbranden en ontgifting te bevorderen.

Als u een infraroodsauna wilt kopen, koop dan bij een familiebedrijf als X-Trend. Wij zijn trots op onze producten en bieden de voordelen van een infraroodsauna die u bij andere merken niet zult vinden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Infraroodsauna

X-Trend biedt verschillende modellen infraroodsauna’s aan.

X-Trend biedt verschillende modellen infraroodsauna’s aan. Wij bieden infraroodsauna’s van commerciële kwaliteit voor commercieel gebruik. Onze infraroodsauna’s zijn geschikt voor de behandeling van mensen met chronische ziekten. Wij bieden ook infrarood verwarmingssystemen voor residentiële infrarood warmtetherapie.

De infraroodsauna’s zijn allemaal uitgerust met infraroodpanelen die unieke golven uitzenden. De infrarode golven dringen diep door in de huid en verwarmen haar van binnenuit, waardoor de bloedvaten in het lichaam worden geopend en gifstoffen vrijkomen.

Dit verlaagt het stressniveau, bevordert de ontspanning en geeft de gebruiker van de infraroodsauna een gevoel van welzijn. Het infrarode licht dringt door tot in de kernweefsels, verwarmt deze van binnenuit en koelt tegelijkertijd de huid af.

Deze infraroodsauna-technologie helpt de bloedcirculatie te verbeteren, het lichaam te ontgiften en ontspanning te bevorderen.

Onze infraroodsauna’s zijn niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid, maar kunnen ook worden gebruikt voor de geestelijke gezondheid. Infraroodwarmtetherapie is effectief gebleken bij de behandeling van depressie, angst en stressgerelateerde aandoeningen.

Het infrarode licht stimuleert de afgifte van endorfine, de natuurlijke pijnstillers en stemmingsverbeteraars van het lichaam.

Een infraroodsauna is een veilige en gezonde manier om te genieten van alle voordelen van warmtetherapie. Het is een geweldig alternatief voor traditionele sauna’s, die zeer schadelijk kunnen zijn voor de huid en uitdroging kunnen veroorzaken.

De infraroodsauna is zacht en rustgevend en produceert niet dezelfde oncomfortabele en uitdrogende warmte als een conventionele sauna.

Een infraroodsauna is geschikt voor mensen van alle leeftijden. U moet echter uw arts raadplegen voordat u met infrarood lichttherapie begint als u zwanger bent of een reeds bestaande aandoening hebt, zoals hartaandoeningen, hoge bloeddruk of glaucoom.

Indien u lijdt aan diabetes of epilepsie, mag infrarood lichttherapie alleen worden uitgevoerd onder medisch toezicht en met strikte veiligheidsmaatregelen.

De infraroodsauna is geschikt voor mensen van alle leeftijden en voor mensen met de meest uiteenlopende aandoeningen. Infrarood lichttherapie verhoogt de bloedstroom naar de weefsels, waardoor het vermogen om voedingsstoffen en zuurstof op te nemen verbetert.

Het is ook zeer goed voor de emotionele gezondheid, omdat het de afgifte van endorfine stimuleert, die helpt onze stemming te verbeteren. Infraroodsauna is effectief gebleken bij de behandeling van stress, angst en depressie. Er is zelfs aangetoond dat het effectiever is dan antidepressiva, zonder bijwerkingen.

U moet onze infraroodsauna overwegen als u uw gezondheid en welzijn wilt verbeteren. Het is een veilige, gezonde en ontspannende optie die u veel voordelen kan opleveren. Raadpleeg uw arts voordat u begint met infrarood lichttherapie als u een medische aandoening hebt, maar infraroodsauna is over het algemeen veilig voor mensen van alle leeftijden. Probeer vandaag nog de technologie van de infraroodsauna!

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Uw eigen infraroodsauna thuis

Saunabaden worden al tientallen jaren door gezondheidsbewuste mensen gebruikt om de conditie van de spieren te verbeteren, de huid te revitaliseren en de afvalstoffen van het lichaam door zweten af te voeren.

Enthousiaste saunagangers kiezen nu voor sauna’s thuis, omdat deze onbeperkt kunnen worden gebruikt en altijd binnen handbereik zijn. Een sauna thuis is ook een geweldige plek om te ontspannen met familie of vrienden.

Als het gaat om het bouwen van een thuissauna, realiseren veel mensen zich niet dat dit geweldige warmtebad relatief eenvoudig te bouwen is. In dit artikel worden enkele stappen beschreven die u moet weten als u thuis uw eigen sauna wilt bouwen.

Locatie

De eerste stap is het kiezen van een locatie voor uw thuissauna. Zoek een plaats waar verwarming, loodgieterij en elektriciteit gemakkelijk bereikbaar zijn. Experts op het gebied van thuissauna’s raden een plek in uw badkamer aan, omdat die al een betonnen vloer, leidingen en elektriciteit heeft.

Als u een buitenruimte in gedachten hebt, zoek dan een plek zonder overhangende bomen of in de buurt van stromend water. Als u van plan bent uw sauna buiten te bouwen, informeer dan eerst bij uw gemeente naar eventuele bouwvoorschriften.

De binnenmuur

De volgende taak is het installeren van de nodige bedrading en leidingen en gasleidingen. Als u dit gedaan heeft, kunt u beginnen aan de binnenwand van de cabine. De hut is gebouwd van houten planken, bij voorkeur red cedar of witte den.

Houd bij het bevestigen van de planken rekening met de ventilatieopeningen in het plafond, de vloer en boven de verwarming. Zorg ervoor dat u gegalvaniseerde spijkers gebruikt, aangezien deze niet erg heet worden tijdens het gebruik van de sauna.

Isolatie, buitenmuur en vloer

Laat ruimte vrij voor banken en ramen indien nodig of volg de instructies die bij de sauna-kit zijn geleverd. Isoleer vervolgens de binnenmuur met glasvezel en installeer een condensafvoer om vochtschade te voorkomen.

Bouw nu de buitenmuur op ongeveer een halve meter afstand van de binnenmuur. Bevestig het houten of bakstenen plafond, maar laat ruimte voor ventilatie. Nu kunt u het verwarmingssysteem en de keramische vloer leggen. Plaats de losse houten planken rond het verwarmingssysteem en installeer de saunakachel.

Definitieve aanpassingen

Je bent bijna klaar. Nu hoeft u alleen nog de banken, ramen, deuren en andere inrichtingen te installeren. Voordat u de sauna thuis voor het eerst gebruikt, test u het verwarmings- en ventilatiesysteem om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. En u bent klaar voor een rustgevende, ontspannende sauna-ervaring bij u thuis.

De grootte en locatie van uw thuissauna hangen af van uw eigen wensen. Als u de sauna samen met uw familie of vrienden wilt gebruiken, moet u een grotere sauna bouwen. Nu u weet hoe u thuis een sauna kunt bouwen, kunt u meteen aan de slag, zodat u binnenkort kunt baden en ontspannen in uw eigen sauna.