Infraroodsauna

Een infraroodsauna biedt vele voordelen voor de gezondheid. Werk ook aan een betere gezondheid en ontdek de infraroodsauna’s van X-Trend.

Informeer vrijblijvend naar onze prijzen & modellen:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Infraroodsauna
Infraroodsauna

Infraroodsauna

Er is niets beter dan een 20 minuten durende zweet sessie in een sauna. U zult zich daarna meer ontspannen en uitgerust voelen, en de warmte helpt pijnlijke spieren te verlichten en uw algemene gezondheid en welzijn te verbeteren. Voor degenen die de hoge temperaturen van een traditionele sauna te veel vinden, biedt een infraroodsauna de voordelen van een sauna zonder de extreme hitte.

Infraroodsauna

Wat is een infraroodsauna?

In tegenstelling tot een traditionele sauna, verwarmen infraroodsauna’s de lucht om u heen niet. In plaats daarvan gebruiken ze infraroodlampen (die elektromagnetische straling gebruiken) om uw lichaam rechtstreeks te verwarmen. Deze sauna’s maken gebruik van infraroodpanelen in plaats van conventionele warmte om gemakkelijk door te dringen in het menselijk weefsel en het lichaam op te warmen alvorens de lucht te verwarmen. Voorstanders van infraroodsauna’s beweren dat de warmte dieper doordringt dan verwarmde lucht. Hierdoor kunt u intenser zweten bij lagere temperaturen.

1. ontgifting

Zweten is een van de meest natuurlijke manieren van het lichaam om gifstoffen te elimineren, waardoor het een belangrijk onderdeel is van het ontgiften. In vergelijking met conventionele sauna’s kan de infraroodsauna ongeveer zeven keer meer gifstoffen verwijderen.

2. ontspanning

De infraroodsauna bevordert de ontspanning door het cortisolniveau, het belangrijkste stresshormoon van het lichaam, in evenwicht te helpen brengen. De door de sauna opgewekte warmte helpt ook de spieren te ontspannen en de spanning in het hele lichaam los te laten, zodat u zich kunt ontspannen en stress kunt verlichten.

3. pijnbestrijding

Als u last heeft van spier- of gewrichtspijn, kan de infraroodsauna deze ontsteking verlichten door de bloeddoorstroming te verhogen en de spieren te ontspannen.

4. gewichtsverlies

De warmte die door een infraroodsauna wordt gegenereerd, verhoogt uw kerntemperatuur, wat ook kan leiden tot een verhoogde hartslag – dezelfde verhoging van de hartslag die u ervaart als u traint. Wanneer uw lichaam harder moet werken om uw kerntemperatuur te verlagen of een verhoogde hartslag te handhaven, verbrandt uw lichaam meer calorieën, wat leidt tot gewichtsverlies. Een sessie van 30 minuten in een infraroodsauna kan ongeveer 600 calorieën verbranden.

5. verbeterde bloedsomloop

Omdat de warmte van de infraroodsauna de lichaamstemperatuur verhoogt, wordt ook de bloedcirculatie bevorderd. Regelmatige infraroodsauna-sessies, vooral in het midden-infraroodbereik, kunnen de bloedcirculatie bevorderen, het spierherstel verbeteren en pijn en ontstekingen na intensieve training verminderen.

6. reiniging van de huid

Infraroodsauna’s kunnen helpen de huid te reinigen door gifstoffen uit de poriën te verwijderen en de bloedsomloop te stimuleren, waardoor de huid er helderder, zachter en gezonder uitziet.

7. een stimulans voor het immuunsysteem

De diepe warmte van infraroodverwarmers verhoogt de lichaamstemperatuur, waardoor een kunstmatige koorts ontstaat. Wat doet dit met het lichaam? Koorts is een natuurlijk mechanisme van het lichaam om de immuunrespons te versterken en te versnellen, zoals in het geval van een infectie. Dit versterkte immuunsysteem, gecombineerd met een verbeterde afvoer van gifstoffen en afvalstoffen door intens zweten, verhoogt uw algehele gezondheid en weerstand tegen ziekten.

8. verbetert het aanzien van cellulitis

Cellulitis is een oppervlakkige vetophoping die leidt tot ongelijkmatige deukjes of een “sinaasappelhuid”. Cellulitis komt bij 90% van de vrouwen voor na de puberteit en is zeldzaam bij mannen. Veel voorkomende, maar niet exclusieve, gebieden waar cellulitis voorkomt zijn de billen, dijen en buik. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, houdt cellulitis geen verband met zwaarlijvigheid en vermindert het verschijnen van cellulitis niet altijd door gewichtsverlies.

Omdat ver infrarood stralingswarmte warmer is dan de traditionele sauna, is het veel doeltreffender om cellulitis te verminderen. Er is een direct verband tussen het vertragen van de stofwisseling en de opslag van gifstoffen in vetcellen. Saunabezoeken en ver infraroodwarmte kunnen de hartslag en de plaatselijke bloedsomloop verhogen, waardoor de bovengenoemde neiging tot vochtophoping in de vetcellen in wezen wordt omgekeerd en cellulitis minder zichtbaar wordt.

9. Verlicht gewrichtspijn en stijfheid

Tijd doorbrengen in een infraroodsauna is heilzaam voor patiënten die lijden aan vele vormen van artritis. Stralingswarmte heeft ook bewezen verstuikingen, zenuwpijn, slijmbeursontsteking, spierspasmen, gewrichtsstijfheid en vele andere spier- en skeletaandoeningen te kunnen behandelen. Veel van de stijfheden, pijnen en pijntjes die met het verouderingsproces gepaard gaan, worden verminderd of verdwijnen.

Hoe gebruik je een infraroodsauna?

Er zijn richtlijnen die u kunt volgen, maar uiteindelijk is het aan u hoe u de infraroodsauna wilt gebruiken.

Hier zijn wat tips om je op weg te helpen:

Drink water

Zorg ervoor dat u voldoende heeft gegeten voordat u de infraroodsauna ingaat. Drink een glas water voor je sessie. U kunt ook water meenemen in de sauna, vooral als u gevoelig bent voor hogere temperaturen.

Kies de temperatuur

De gemiddelde temperatuur in een infraroodsauna ligt tussen 37˚C en 65˚C, waarbij beginners aan de lage kant beginnen en ervaren gebruikers aan de hoge kant. Als u dit voor de eerste keer doet, begin dan bij 37˚C. Misschien wilt u deze temperatuur een paar sessies aanhouden. U kunt de temperatuur bij elke sessie verhogen tot u 65˚C bereikt.

Duur van de sessie

Begin de eerste keer met 10 tot 15 minuten. U kunt de duur van elke sessie opvoeren tot u de aanbevolen duur van 20 tot 30 minuten hebt bereikt. Sauna’s zijn uitgerust met een timer, die u zeker moet instellen. Je wilt er niet te lang in blijven en het risico lopen uit te drogen.

Kleding

Hoe je je kleedt is aan jou. Sommige mensen dragen zwemkleding, anderen gaan liever naakt.

Wat kun je doen als je in de sauna bent?

Ontspan, lees, mediteer, luister naar muziek. Val gewoon niet in slaap.

Nadat de sessie voorbij is

Na uw saunabeurt neemt u best de tijd om uw lichaam te laten afkoelen. Als u afgekoeld bent, kunt u een douche of bad nemen. Zorg er alleen voor dat je genoeg water drinkt.

Aantal sessies per week

De meeste faciliteiten die behandelingen met een infraroodsauna aanbieden, raden aan de sauna drie tot vier dagen per week te gebruiken. Als u gezond bent en de vier dagen kunt verdragen, kunt u elke dag naar de sauna gaan.

Infraroodsauna

Hoe gebruik je een sauna: 15 tips voor het gebruik van een infraroodsauna

Een van de meest gestelde vragen over saunagebruik is: “Hoe lang duurt het voordat mijn sauna is opgewarmd?” Antwoord: niet erg lang. Hij warmt op met een snelheid van 2-3 graden Celsius per minuut. Het is belangrijk te weten dat een effectieve far infrared sauna therapie niet afhankelijk is van de luchttemperatuur in de cabine. Convectiewarmte is de oude technologie, en hete lucht was de drijvende kracht. De temperatuur van de hete lucht en een snelle opwarmtijd zijn veel belangrijker in traditionele stoom- en rotssauna’s dan in uw persoonlijke infraroodsauna.

Wij gebruiken de energie van zonlicht in een breed infraroodbereik om uw lichaam rechtstreeks te verwarmen. Deze infraroodfrequentie komt precies overeen met de biofrequentie van het menselijk lichaam. Het verwarmt uw lichaam specifiek en de luchttemperatuur in de cabine is van ondergeschikt belang in een infraroodsauna. Het is een beetje moeilijk te beschrijven tot je het daadwerkelijk hebt ervaren, maar het is vrijwel onmiddellijk ontspannend en je voelt je lichaam de warme infrarode warmtegolven absorberen. De warme luchttemperatuur in een ver infraroodsauna ondersteunt het zweetklimaat, maar is niet de reden van het zweten.

De ideale temperatuur voor een saunacabine ligt tussen 46 en 57 graden Celsius voor een maximaal effect en gezondheidsvoordelen. U kunt de sauna ook heter laten draaien als u dat wenst, maar dit levert geen therapeutische voordelen op. De temperatuurinstellingen zijn variabel en het bedieningspaneel varieert van kamertemperatuur tot een maximum van 66 graden Celsius. Het is niet raadzaam de sauna op de maximumstand van 66 graden te laten draaien, net zoals u uw auto niet langdurig op de maximumsnelheid laat rijden. Hoe regelmatiger u de sauna gebruikt, hoe sneller u zult gaan zweten. Na verloop van tijd zult u bij een lagere temperatuur gaan zweten.

Bij een cabine temperatuur van 41-43 graden, begin ik na ongeveer 8-10 minuten te zweten. Natuurlijk gebruik ik mijn infraroodsauna al enkele jaren regelmatig. Niettemin heb ik mijn gewenste temperatuurinstelling voor het grootste deel van mijn sessie tussen 52 en 54 graden Celsius. Begin uw saunabeurt als de temperatuur in de cabine 29 tot 35 graden is en verwarm uw lichaam samen met de luchttemperatuur in de cabine. De verwarmingspanelen stralen al ver infrarood energie uit op maximaal vermogen en uw lichaam ontvangt alle infrarood energie die het kan absorberen. Neem je tijd en geniet. Zachte infraroodwarmte heeft een kalmerend en ontspannend effect, alsof u op een koele dag de warmte van de zon in uw lichaam voelt doordringen.

En naarmate uw lichaam went aan de regelmatige verhoging van uw kerntemperatuur, zult u twee keer zoveel zweten als in een conventionele sauna! En meer detoxen dan in een conventionele sauna…. Na de eerste week of twee weken “in het zweet werken”, zult u waarschijnlijk merken dat u meer tijd in de sauna wilt doorbrengen. Het voelt goed, werkt geweldig, maakt je hoofd leeg en versterkt je lichaam. Stress en fysieke pijn smelten weg.

Convectiewarmte vs. stralingswarmte

Omdat we het lichaam verwarmen met een afgestemd bereik van “zonlicht” dat overeenkomt met onze eigen menselijke biofrequentie, verwarmen we het lichaam dieper, verwarmen we meer lichaamsmassa en verhogen we de kerntemperatuur van het lichaam in plaats van alleen de huid te verbranden met hete lucht. Dit is een cruciaal verschil in de manier waarop u een sauna gebruikt en de gezondheidsvoordelen die u eruit haalt. Als u eenmaal gewend bent aan regelmatig zweten, kunt u de frequentie en de duur van uw saunasessies opvoeren. Vergeet niet om goed gehydrateerd te blijven en je elektrolyten dagelijks aan te vullen. Dagelijks gehydrateerd blijven is absoluut noodzakelijk om maximale gezondheidsvoordelen en de gewenste resultaten te bereiken. De richtlijnen zijn vrij eenvoudig te volgen.

15 tips voor het gebruik van de sauna

Zie voor meer informatie onze pagina “Hoe gebruik ik een sauna”“.

1. wacht minstens 1 – 2 uur na het eten voordat u aan een saunabeurt in de ver-infraroodcabine begint.

2. De beste tijd om de infraroodsauna te gebruiken is ‘s morgens vroeg of ‘s avonds voor het slapengaan, maar elk ander tijdstip is prima.

3. als u uw infraroodsauna voor het eerst gebruikt, begin dan langzaam. Als je je in het zweet hebt gewerkt, wordt een sessie van 20-30 minuten aanbevolen. Nadat u gewend bent geraakt aan de infraroodwarmte, gebruikt u deze gemiddeld 25-45 minuten. Twee sessies per dag zijn toegestaan als u werkt aan een specifiek therapiedoel.

4. blijf gehydrateerd! Een goede vuistregel is om uw lichaamsgewicht door twee te delen en dagelijks minstens zoveel ounces water te drinken. Drink veel water, vruchtensap, ijsthee of groene thee voor, tijdens en na de saunabeurt.

5. Tijdens de eerste 2-3 saunabeurten zweet u misschien niet veel. Voor veel mensen is dit normaal omdat zij in het recente verleden niet hebben gezweet.

6. Pas op dat u niet oververhit raakt tijdens uw eerste saunabeurt. Als u zich duizelig voelt, een misselijke maag heeft of hoofdpijn krijgt, stop dan onmiddellijk met de sessie. Naarmate het lichaam zich aanpast, kan de transpiratie aanzienlijk toenemen en wordt de lichaamstemperatuur beter gereguleerd. 7.

7. een verhoging van de hartslag tot 30% boven de hartslag in rust wordt over het algemeen als veilig beschouwd, tenzij een medische of hartaandoening vereist dat de hartslag lager wordt gehouden.

8. Matig saunagebruik is veilig voor de meeste ouderen, maar diabetici en mensen die behandeld worden voor hart- en vaatziekten moeten hun arts raadplegen, vooral als zij medicijnen gebruiken.

9. Waterig vet en cellulitisafzettingen beginnen op te lossen in kleinere waterclusters wanneer uw kerntemperatuur ongeveer 36 graden Celsius bereikt.

10. Als de temperatuur in de saunaruimte te hoog wordt voor uw comfort of de ruimte “benauwd” wordt, kunt u het ventilatierooster aan het plafond open schuiven of gewoon de deur een minuutje openzetten om wat frisse lucht binnen te laten.

11. saunakleding. Een lichte korte broek en een T-shirt zijn prima. Naakt is ook goed.

12. Leg lagen handdoeken op de bank om het zweet tijdens de training op te zuigen. Verre infrarood dringt door kleding en handdoeken heen.

13. Het strekken van armen, benen, nek, rug, enz. in de sauna kan uw lichaam soepeler maken, uw bewegingsbereik vergroten en chronische stijfheid en probleemzones verminderen. Masseer overbelaste en “geknelde” spiergebieden.

14. Wanneer u de eerste verkoudheids- of griepverschijnselen voelt, gebruikt u de infraroodsauna 2-3 keer per dag gedurende 20-30 minuten. Door hyperthermie op te wekken kun je je immuunsysteem versterken. In veel gevallen zorgen frequente saunasessies met ver infrarood ervoor dat verkoudheids- en griepverschijnselen binnen een dag of zo volledig verdwijnen.

15. Na uw saunabeurt is het belangrijk om te ontspannen en af te koelen terwijl uw lichaam blijft zweten. Neem dan een douche.

Infraroodsauna

Infraroodsauna