Ir cabine verwarming

De beste IR cabine verwarming kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Infraroodcabines

De verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van infraroodverwarmingen en ir cabines

Er zijn veel manieren om het lichaam te ontspannen en spanning te verlichten, maar een van de meest effectieve en heilzame methoden is een goede, hete saunabeurt. Tegenwoordig kunt u gemakkelijk thuis een sauna nemen in een infraroodcabine.

Deze cabines werken met infraroodwarmte om de spieren in het lichaam te ontspannen. Bovendien heeft infraroodverwarming veel grote voordelen voor de gezondheid, die u in het volgende artikel zult vinden.

Ir Cabine
ir cabine

Infraroodverwarming en ir cabine

Infraroodverwarming is het opwekken van warmte met behulp van infraroodstralen. Infrarode stralen zijn stralen met een golflengte die langer is dan die van zichtbaar licht. Zij strekken zich uit van de rode rand van het zichtbare spectrum en hebben een frequentiebereik van ongeveer 430 THz tot 300 GHz.

De meeste warmte die de zon afgeeft, komt in de vorm van infraroodstraling. Wanneer moleculen hun vibratie- en rotatiebewegingen aanpassen, zenden zij infrarode energie uit. Tegenwoordig maken verschillende apparaten en toestellen gebruik van infraroodstraling om warmte te produceren, wat infraroodverwarming wordt genoemd.

Infraroodverwarmingen zijn speciale soorten verwarmingen die energie overbrengen door middel van elektromagnetische straling. Een ir cabine maakt gebruik van deze stralers. Deze straling wordt geabsorbeerd door het huidoppervlak van de persoon in de sauna of cabine.

Een ir cabine bestaat uit verschillende controllers die de hoeveelheid en intensiteit van de infraroodstraling regelen die in de sauna wordt gezonden en door de gebruiker wordt ontvangen. Tegenwoordig kunt u van de voordelen van een sauna genieten door uw eigen saunacabine te kopen. Er zijn veel bedrijven die saunacabines verkopen die werken volgens het principe van infraroodverwarming.

Een van deze bedrijven is X-Trend, dat bekend staat om zijn fantastische saunacabines. Fantastische gezondheidsvoordelen van infraroodstralers en ir cabines. Infraroodverwarmers en ir cabine’s staan niet alleen bekend om hun heilzame werking op het lichaam, maar hebben ook een aantal andere gezondheidsvoordelen.

Infrarode stralen worden door artsen en alternatieve behandelaars gebruikt om veel gezondheidsproblemen en kwalen te bestrijden. Hier zijn enkele van de grote voordelen voor de gezondheid van ontspannen in een sauna met infraroodverwarming.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

1) Pijnbestrijding met een ir cabine.

ir cabine’s verlichten de terugkerende pijn van osteoartritis patiënten. Patiënten met ankyloserende spondylitis en reumatoïde artritis lijden aan ernstige vermoeidheid en stijfheid in de gewrichten en spieren van de ledematen. Ontspanning in een ir cabine kan helpen de pijn te verlichten.

Het is ook bekend dat infraroodstraling milde tot chronische pijn, zoals fibromyalgie, kan verlichten. Pijnbestrijdingsdeskundigen en artsen maken vaak gebruik van infraroodwarmte en sauna’s om verschillende aandoeningen te behandelen.

De infraroodstraling dringt door in de spieren, weefsels en gewrichten en verhoogt de bloedcirculatie, waardoor de zuurstoftoevoer naar het bloed verbetert. Dit vermindert de pijn aan de zenuwuiteinden en vermindert zo de spanning in de spieren en weefsels. Dit helpt de patiënt te ontspannen.

De Auburn University in Montgomery voerde in 2013 een onderzoek uit naar de effecten van infraroodstraling in saunacabines. Een groep mensen werd gevraagd in een kamer met infraroodverwarming te gaan zitten, terwijl een andere groep in een gewone kamer zonder infraroodstraling zat.

Beide groepen werd gevraagd om hamstring oefeningen te doen. De resultaten van de studie toonden aan dat de groep die aan infraroodstraling was blootgesteld, driemaal soepeler was dan de groep in de kamer zonder infraroodstraling.

Wanneer uw lenigheid verbetert, vermindert de wrijving in de gewrichten en neemt ook de stijfheid af. Uit een andere studie, uitgevoerd door Japanse deskundigen, bleek dat patiënten met chronische pijn ongeveer 70% verlichting van de pijn ondervonden na hun eerste bezoek aan een ir cabine.

In een andere studie die door Dr. Whelan bij de NASA werd uitgevoerd, werd vastgesteld dat infraroodverwarming bijdraagt tot een toename van de celgroei in de weefsels en spieren van het menselijk lichaam.

Bovendien bleek uit een studie die in 2003 werd uitgevoerd door de afdeling Dermatologie en het Instituut voor Medisch Onderzoek dat bijna-infraroodstralingstherapie leidde tot een toename van de productie van witte bloedcellen in het menselijk lichaam. Deze toename zou moeten helpen ontstekingen te verlichten en zwellingen in spieren en lichaamsweefsels te verminderen.


2) Afvallen met een ir cabine.

Infraroodstraling wordt ook in verband gebracht met gewichtsverlies. Therapeuten bevelen vaak ir cabine-therapie aan om gewichtsproblemen tegen te gaan. Tijdens een saunabeurt in een ir cabine kunt u zonder enige inspanning ongeveer 600 calorieën verbranden; u hoeft alleen maar te ontspannen in de saunacabine en de infraroodstralen doen de rest.

Het tijdschrift van de American Medical Association vermeldde dat een persoon in een sauna gemakkelijk 500 gram kan verbranden, wat gelijk staat met drie tot vier kilometer lopen. Daarentegen kan een verhit persoon ongeveer 600-800 kcal aan energie verbruiken.

Er zijn verschillende studies verricht naar de effecten van infraroodverwarming op gewichtsverlies. In een studie uit 2009 werd vastgesteld dat ir cabine een belangrijke rol speelde bij het verminderen van het vetgehalte van mensen met overgewicht en hen hielp om in slechts 3 maanden verschillende centimeters van hun taille te verliezen.

Deze mensen hoefden geen aerobic-, sport- of dieetprogramma’s te volgen, maar konden gewoon ontspannen in een ir cabine en gewicht verliezen. De ir cabine is zeer heilzaam voor mensen met overgewicht die niet kunnen deelnemen aan fitnessprogramma’s zoals aerobics, enz.

Zo kunnen mensen die niet kunnen lopen of hardlopen, met deze fantastische therapie een aanzienlijke hoeveelheid calorieën verbranden. ir cabine helpt bij het verbeteren van de hartslag, het metabolisme en de hartslag, wat helpt bij het verbranden van een grote hoeveelheid calorieën in een sneller tempo en resulteert in gewichtsverlies.

Bovendien biedt een regelmatig bezoek aan een ir cabine talrijke voordelen die vergelijkbaar zijn met die van een regelmatige training. Deze voordelen omvatten cardiovasculaire oefening, een strakker lichaam en een frisse huid.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

3) Verlaag de bloeddruk met een ir cabine.

Een van de beste gezondheidsvoordelen van ir cabine’s is dat ze helpen de bloeddruk te verlagen. De infraroodverwarming die in de saunacabine wordt gebruikt, doet het hart veel sneller slaan, waardoor de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd en de bloedsomloop in het lichaam wordt verbeterd.

Wanneer deze veranderingen optreden, begint de bloeddruk te dalen en te normaliseren. Verschillende studies hebben aangetoond dat het 2-3 keer per week gedurende een paar uur gebruiken van een saunacabine een belangrijke rol speelt bij het verlagen van de bloeddruk.

Hoge bloeddruk is een gevaarlijke aandoening die niet alleen de levenskwaliteit aantast, maar ook het risico op verschillende andere ziekten zoals hart- en vaatziekten, nierziekten en beroertes verhoogt. 1 op de 4 mensen lijdt aan hoge bloeddruk. Als u een lang en gezond leven wilt leiden, is het belangrijk dat u zich beschermt tegen het risico van hoge bloeddruk.

Een ir cabine helpt u gezond te blijven en uw bloeddruk optimaal te houden. In een klinisch onderzoek dat in 2005 werd uitgevoerd door de Universiteit van Missouri, Kansas City, werd vastgesteld dat drie keer per week een saunabeurt van dertig minuten de bloedvaten verwijdt, waardoor het volume van de binnenste laag van de bloedvaten afneemt.

Dit verhoogt de bloedcirculatie en verlaagt zo de bloeddruk. Uit een Japans onderzoek dat in oktober 2008 in het Journal of Cardiology werd gepubliceerd, bleek dat een far-ir cabine zeer doeltreffend is bij het verlagen van een hoge bloeddruk en de daarmee gepaard gaande problemen. Deze studies tonen aan dat een ir cabine een goede manier is om de hartfunctie te verbeteren en zo de bloeddruk te verlagen.

Ir Cabine

4) Verbeterde celgezondheid en snelle spiergenezing

Mensen met een zwak immuunsysteem en zwakke spieren zouden regelmatig naar de ir cabine moeten gaan, omdat het helpt de cellulaire gezondheid te verbeteren en het immuunsysteem te versterken. De bijna-infraroodstraling stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de zuurstofopname in de lichaamscellen.

Naarmate er meer zuurstof in het bloed komt, verbetert de circulatie en stromen er meer gifstoffen van het cellulaire niveau van het lichaam naar de oppervlakte van de huid.

Dit verbetert de cellulaire gezondheid, laat de spieren van het lichaam snel herstellen en versterkt het immuunsysteem. Uit een studie van de NASA is gebleken dat de nabij-ir cabine de productie van lichaamscellen en -weefsels tot vier keer kan verhogen.

Vele andere studies hebben aangetoond dat de ir cabine de productie van witte bloedcellen en collageen in het menselijk lichaam stimuleert, waardoor het immuunsysteem wordt versterkt.

Eén studie heeft aangetoond dat bijna-infrarood de lichaamscellen stimuleert om zich sneller te vermenigvuldigen. In een andere studie bleek bijna-infraroodstraling de celdood met de helft te verminderen en de activiteit van enzymen in het lichaam te herstellen.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

5) Ontgift uw lichaam met een ir cabine.

Een ander fantastisch voordeel van infraroodverwarming is dat het u in staat stelt uw lichaam te ontgiften. De behandeling met een ver-ir cabine doet de lichaamstemperatuur stijgen en veroorzaakt overvloedig zweten, waardoor gifstoffen op celniveau naar de oppervlakte van de huid worden gebracht en het lichaam wordt gereinigd.

Als je lichaam vrij is van gifstoffen, voel je je fris, licht en gezond. Uit een studie is gebleken dat de in het menselijk lichaam aanwezige toxines de hoofdoorzaak zijn van bijna 80% van de ziekten die wij in ons leven meemaken.

Een gezonde levensstijl helpt echter om al deze ziekten te bestrijden en een gezonde levensstijl omvat gedragingen die het lichaam ontgiften, zoals om de dag tijd doorbrengen in een saunaruimte.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

6) Een ir cabine helpt de huid te verjongen.

Een ir cabine stimuleert de groei van huidcellen en verjongt uw huid. Zo kunt u kraaienpootjes, fijne lijntjes en rimpels op uw voeten verminderen en een jeugdig en fris uiterlijk behouden. Het enige wat u hoeft te doen, is elke dag enige tijd in een ir cabine doorbrengen.

Uit een studie is gebleken dat mensen die gedurende drie maanden een huidtherapie ondergingen in een ir cabine, een fantastische verbetering van het uiterlijk van hun huid ondervonden. Hun teint verbeterde, de huid werd zachter en gladder, en ook rimpels verminderden aanzienlijk.

7) Genezing van verwondingen.

Infraroodwarmte is van vitaal belang voor de genezing van lichaamswonden en de bescherming tegen letsel. Een ir cabine helpt de genezing van wonden in het lichaam te versnellen.

Verschillende door de NASA uitgevoerde studies hebben aangetoond dat infraroodstraling een belangrijke rol speelt bij het versnellen van de regeneratie van de lichaamscellen, waardoor beschadigde cellen sneller herstellen. Er is ook vastgesteld dat de celgroei met maar liefst 155-171% toeneemt en dat de omvang van inwendige letsels met 36% afneemt.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

8) Ontspanning van spieren en lichaam met een ir cabine.

De ir cabine verschilt van de traditionele sauna doordat hij zachter is en een gematigde temperatuur gebruikt om de persoon in de sauna of cabine te laten zweten. Dit helpt u te ontspannen en tot rust te komen na een hectische dag.

Het helpt mensen ook om ‘s nachts beter te slapen. Mensen lijden vaak aan slapeloosheid als gevolg van stress in hun dagelijks leven. Al deze problemen kunnen echter worden opgelost met behulp van ir cabine-therapie, ten minste drie tot vier keer per week.

Studies hebben aangetoond dat een ir cabine het behoud van gezonde cortisolniveaus in het lichaam bevordert. Cortisol is een hormoon dat de hartslag en de bloeddruk verhoogt en tot stress leidt.

Daarom is het belangrijk dat het cortisolniveau in het lichaam niet extreem hoog wordt. Wanneer u in een saunacabine zweet, daalt het cortisolniveau geleidelijk en wordt uw humeur helderder.

Een ir cabine kopen

Nu u de grote gezondheidsvoordelen van infraroodverwarming en ir cabine’s kent, kunt u overwegen uw eigen ir cabine aan te schaffen. U kunt sauna’s nemen in verschillende kuuroorden en gezondheidsfaciliteiten bij u in de buurt, maar de kosten voor het nemen van sauna’s in deze faciliteiten zijn meestal hoog.

Bovendien kunt u daar maar een bepaalde tijd in de sauna blijven en kunt u niet ontspannen wanneer u maar wilt. Met uw eigen saunacabine daarentegen kunt u van deze geweldige voordelen genieten wanneer u maar wilt en de tijd hebt.

Afgezien daarvan is de aankoop van een infraroodcabine een eenmalige investering. Het is zeker een beetje duur, maar het is de prijs waard. Als u het regelmatig gebruikt, zult u merken dat u een verstandige beslissing hebt genomen waar u nog jaren profijt van zult hebben.

Als u overweegt een infraroodcabine te kopen, moet u zeer voorzichtig zijn. Allereerst moet u wat voorbereidend online onderzoek doen naar de verschillende bedrijven die infraroodcabines aanbieden en een lijst maken van ten minste 4 tot 5 bedrijven die betrouwbaar lijken te zijn en bekend staan om een goed aanbod van duurzame en robuuste saunacabines.

X-Trend is een van de vele fabrikanten van infraroodcabines die bekend staan om het aanbieden van een fantastisch assortiment saunacabines van uitstekende kwaliteit. Na een grondig online onderzoek, moet u de winkels van deze bedrijven bezoeken en hun producten grondig controleren.

U kunt ook verschillende winkels bezoeken die saunacabines aanbieden van de bedrijven die u hebt gekozen. Analyseer de infraroodcabines zorgvuldig en controleer ze op zichtbare gebreken. U kunt de eigenaar van de winkel ook vragen of u de cabine een tijdje mag uitproberen, zodat u de prestaties ervan kunt controleren.

Als u tevreden bent over de prestaties, kunt u de prijs van de infraroodcabine bespreken. Bij het bespreken van de prijs van de cabine, moet je een beetje onderhandelen. Afdingen blijkt vaak nuttig om een saunacabine tegen een fantastische prijs te krijgen.

Zorg er ook voor dat de prijs die een winkel biedt voor een model saunacabine niet te hoog is door ten minste 2-3 verschillende dealers te bezoeken. Nadat u zeker bent van de prijs, koopt u de saunacabine die u het meest bevalt.

Vraag de verkoper u garantie te geven op de cabine die u hebt gekocht, zodat u deze kunt laten repareren of vervangen als zich tijdens de garantieperiode een probleem voordoet.