IR Sauna kopen

De beste IR sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit IR sauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Ir Sauna Kopen

Stap 1 van 2

Ir Sauna Kopen
IR Sauna kopen

Ir sauna

Saunabezoeken worden al eeuwenlang gebruikt om het lichaam te ontspannen en te verjongen. Er zijn veel verschillende soorten sauna’s, maar de meest populaire is de infraroodsauna.

De infraroodsauna verschilt van traditionele sauna’s doordat er gebruik wordt gemaakt van infraroodwarmte in plaats van stoom. Dit type sauna wordt als heilzamer beschouwd omdat het dieper in de huid doordringt voor een effectievere ontgifting. Het verbetert ook de bloedsomloop en vermindert ontstekingen.

Als u overweegt een infraroodsauna te kopen, moet u onderzoek doen naar de verschillende merken en modellen. X-Trend is een goed merk om te overwegen omdat hun infrarood sauna’s gemaakt zijn van hoogwaardige materialen.

Wat is een medische infraroodcabine?

Een medische infraroodcabine is een toestel dat het lichaam verwarmt met infraroodstraling. Dit type cabine wordt vaak gebruikt voor de behandeling van aandoeningen als artritis, pijn en ontsteking. Saunacabines worden vaak aanbevolen door artsen voor medische behandelingen.

Veel gebruikers van infraroodcabines beweren dat hun behandelingen hebben geholpen bij veel verschillende kwalen. Indien u echter een ernstige ziekte heeft of zwanger bent, moet u uw arts raadplegen alvorens infraroodbehandelingen te proberen.

Gebruik geen infraroodsauna als u epilepsie, hartaandoeningen, een pacemaker of een insulinepomp hebt.

Infraroodsauna’s zijn een veilige manier om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. Ze helpen ook het lichaam te ontgiften. Sommige gebruikers van infraroodsauna’s hebben gemerkt dat ze emotionele stress kunnen verlichten door slechts een paar minuten per dag in de sauna door te brengen. Naast het ontgiften van het lichaam, kunnen infraroodcabines ook helpen bij de behandeling van acne en huidproblemen.

Naast de fysieke voordelen is ook aangetoond dat infraroodcabinebehandelingen effectief zijn bij het beheersen van mentale stress. In één studie heeft een groep mensen twee weken lang 10 minuten per dag gebruik gemaakt van een infraroodcabine. Ze vertoonden tekenen van minder angst en hadden een lagere bloeddruk.

Fysieke voordelen

Er zijn ook veel fysieke voordelen aan het gebruik van infraroodcabines. Veel mensen met artritis, pijn en ontstekingsproblemen melden verlichting na slechts een paar sessies in een infraroodcabine. Eén studie toonde aan dat deelnemers die twee keer per week gedurende 15 minuten naar de infraroodcabine gingen, minder pijn hadden dan degenen die de cabine niet gebruikten. Infrarood cabinegebruikers hadden ook minder ontstekingen.

Infraroodsauna’s verhogen de bloedcirculatie, wat de genezing van verwondingen kan versnellen. Sommige gebruikers melden verlichting van verrekte spieren en gebroken botten na infraroodbehandelingen. Er zijn ook rapporten die suggereren dat infraroodsauna’s kunnen helpen bij diabetessymptomen door de bloedsuikerspiegel in het lichaam te reguleren.

Emotionele voordelen

Veel mensen vinden behandelingen met infraroodsauna zeer heilzaam. Uit één onderzoek bleek dat deelnemers minder angstgevoelens hadden na een bezoek aan een infraroodsauna. Andere studies suggereren dat het gebruik van infraroodcabines de bloeddruk kan verlagen en kan helpen bij stressbeheer.

Mensen die aan depressies lijden, vinden vaak verlichting door twee keer per dag 10 minuten naar een infraroodsauna te gaan. Gebruikers van infraroodcabines hebben aangetoond dat ze gelukkiger en energieker zijn na een infraroodbehandeling.

Verbetering van de huid

Infraroodsauna’s verminderen niet alleen ontstekingen, maar verbeteren ook andere huidproblemen zoals acne en andere huidaandoeningen. In veel gevallen hebben mensen die infraroodsauna’s gebruiken ook een vermindering van rimpels opgemerkt. Van infraroodbehandelingen is ook aangetoond dat ze helpen bij cellulitis en andere huidimperfecties.

Ir Sauna Kopen
Ir Sauna Kopen

Wat te doen na een bezoek aan de infraroodsauna?

Na een bezoek aan de infraroodsauna is het belangrijk om veel water te drinken om gifstoffen uit het lichaam te spoelen. Het is ook aan te raden om licht en gezond te eten en cafeïne en alcohol te vermijden. Tot slot is het raadzaam te ontspannen en tot rust te komen in een rustige omgeving.

Van infraroodsauna’s is aangetoond dat ze het immuunsysteem versterken, de bloedsomloop verbeteren en spierspanningen verlichten. Zij zijn ook doeltreffend bij de behandeling van ziekten als reuma, artritis, hoge bloeddruk en huidziekten.

Op het gebied van haarverzorging wordt infraroodwarmte gebruikt om de haargroei te bevorderen door de haarfollikels te versterken. Infraroodwarmte is ook goed voor de huid en de hoofdhuid.

Infraroodsauna’s worden sinds 2010 in Europese schoonheidssalons gebruikt voor een meer stralende huid, een betere bloedsomloop en een gezonder haar en betere nagels.

Infrarood cabine – X-Trend

X-Trend infraroodcabines worden vervaardigd door een gerenommeerd Belgisch bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van infraroodverwarming. Het unieke ontwerp en de innovatieve houtbewerkingstechnologieën maken X-Trend infraroodcabines duurzaam, aantrekkelijk en buitengewoon functioneel.

Over de infrarood sauna

Een infraroodsauna is een cabine die gebruik maakt van geavanceerde infraroodwarmtetechnologie om warmte te leveren voor ontspanning, ontgifting en verbetering van de gezondheid. Het heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het stimuleren van het immuunsysteem, het verhogen van het energieniveau en de bloedcirculatie, het verlichten van spierspanning en het bevorderen van gewichtsverlies.

Fabrikanten van infraroodcabines bieden infraroodsauna’s aan voor kuuroorden, schoonheidssalons of privéwoningen. Aangezien de infraroodwarmte tot 1 ½ centimeter onder het huidoppervlak doordringt, is zij ook geschikt voor massageprogramma’s. X-Trend biedt stijlvolle infraroodcabines voor gebruik in commerciële spa- en wellnessfaciliteiten en in particuliere woningen.

X-Trend infraroodsauna’s zijn gezonder dan conventionele saunacabines dankzij geavanceerde houtverwerkingstechnologieën. X-Trend zet zich in voor het gebruik van milieuvriendelijke materialen door schadelijke metaalzouten te vervangen door organische verbindingen die hetzelfde verwarmingseffect hebben.

Ir Sauna Kopen

Hoe werkt een infrarood sauna?

Een infraroodsauna is een type sauna dat gebruik maakt van infraroodstraling om warmte op te wekken. De warmte dringt door in de huid en verwarmt het lichaam van binnenuit. Dit resulteert in tal van gezondheidsvoordelen, zoals een betere bloedsomloop, minder ontstekingen en verlichting van pijn en stijfheid.

De bediening van een infraroodsauna is eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is de tijd en temperatuur voor uw saunagang te kiezen en dan de sauna in te gaan. De infraroodcabine zal beginnen op te warmen en u kunt ontspannen en genieten van de weldaden van infraroodstraling. Zodra de sauna de gewenste temperatuur heeft bereikt, schakelt hij automatisch uit.

U kunt de X-Trend infraroodsauna bedienen met een simpele aanraking, zodat u uw ogen kunt sluiten en genieten van de warmte. Bovendien beschikt de infraroodcabine over een ionisator die de lucht zuivert terwijl u ontspant.

De verwarmingselementen in de X-Trend cabines zijn ontworpen met het oog op energie-efficiëntie, zodat ze alleen werken wanneer dat nodig is om de geselecteerde temperatuur te handhaven. Dit is veel energie-efficiënter dan conventionele sauna’s, waar de verwarmingselementen constant in werking zijn, of u de sauna nu gebruikt of niet.

Het systeem verbruikt 30 procent minder elektriciteit dan andere infraroodsystemen die momenteel op de markt zijn. Het resultaat is een snellere opwarmtijd en een lager stroomverbruik zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Een infraroodsauna biedt tal van voordelen voor uw gezondheid en welzijn. Het is een gemakkelijke en handige manier om te genieten van de voordelen van infraroodstraling. U kunt het thuis of op kantoor ervaren zonder naar een kuuroord of spa te hoeven reizen.

Met een X-Trend cabine kunt u overal en altijd ontspannen en genieten van de gezondheidsvoordelen van infraroodstraling. Het gebruiksvriendelijke aanraakscherm maakt het voor iedereen gemakkelijk om een infraroodsauna veilig te bedienen.

Als u meer wilt weten over de werking van een infraroodsauna, neem dan vandaag nog contact op met X-Trend. Wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u de perfecte hut te vinden voor uw wensen en voorkeuren.

Net zoals de traditionele sauna stoom gebruikt om warmte op te wekken, gebruikt de infraroodsauna lichtenergie van keramische elementen. Deze elementen zenden infrarood licht uit, dat door de huid wordt geabsorbeerd en haar van binnenuit verwarmt. De warmte dringt diep door in het lichaam en heeft een positief effect op diverse gezondheidsaandoeningen.

Sommige infraroodsauna’s gebruiken water of stenen om het lichaam met infraroodenergie op te warmen. In de X-Trend infraroodcabine daarentegen gaat u gewoon op een bankje liggen en geniet u van alle voordelen van warmte binnenshuis.

Er zijn vele gezondheidsvoordelen verbonden aan een infraroodcabine en ontelbare redenen waarom mensen ze gebruiken. Een belangrijke reden is gewichtsverlies: wanneer uw kerntemperatuur stijgt, stijgt ook uw metabolisme. Dit betekent dat u meer calorieën verbrandt in een kortere tijd dan mogelijk zou zijn met conventionele lichaamsbeweging.

Een regelmatig bezoek aan een infraroodcabine kan ook de kwaliteit van uw slaap verbeteren, omdat de warmte stress en spanning uit uw spieren haalt. Dit helpt ook om pijn te verlichten en hoge bloeddruk te verlagen, wat nog vele andere gezondheidsvoordelen heeft.

Een infraroodcabine is een handige manier om in korte tijd voor uw gezondheid te zorgen. U kunt de infraroodstralen op elk moment gebruiken, of u nu klaar bent om naar bed te gaan of net aan uw dag begint. Hoe werkt een infrarood sauna? Stap gewoon in een infraroodcabine en geniet van al deze heerlijke voordelen!

De X-Trend infraroodcabine biedt al deze voordelen, maar neemt slechts ongeveer de helft van de ruimte in beslag van conventionele sauna’s. Het is daarom perfect voor kleine ruimtes zoals flats en kantoren aan huis.

Voor wie het comfort van infraroodstraling op prijs stelt, maar niet de ruimte heeft voor een conventionele sauna, zijn de X-Trend cabines een ideale oplossing. De infraroodcabine is goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken, met praktische functies zoals een ionisator en een touchscreen, zodat u op elk moment van de dag of de nacht van al deze voordelen kunt genieten.

Tegenwoordig zijn er X-Trend cabines in verschillende maten en uitvoeringen. Ze kunnen worden gebruikt in huizen, flats en bedrijven.

Ir Sauna Kopen
Ir Sauna Kopen
Ir Sauna Kopen

Hoe vaak kunt u een infraroodsauna gebruiken?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien de hoeveelheid tijd die u in een infraroodsauna kunt doorbrengen afhankelijk is van een aantal individuele factoren, zoals uw gewicht, leeftijd en gezondheidstoestand. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om niet meer dan 30 minuten per sessie in de infraroodsauna door te brengen.

De vochtigheidsgraad in de infraroodsauna ligt meestal tussen 10 en 20 %. Bij deze lage luchtvochtigheid verliest de huid haar natuurlijke oliën veel sneller dan normaal. Dit kan ziekten zoals psoriasis of eczeem verergeren.

Als u aan een van deze huidziekten lijdt, kunnen er al na een paar dagen in de infraroodsauna droge huidplekken ontstaan. Het probleem wordt nog verergerd door het feit dat de droge huid de natuurlijke vetten mist die ze nodig heeft om gezond weefsel te behouden.

Er zijn veel verschillende redenen waarom u uw tijd in de infraroodsauna zou moeten beperken. Jonge kinderen mogen bijvoorbeeld niet in de infraroodsauna. Zwangere vrouwen wordt ook afgeraden de infraroodsauna te gebruiken, omdat hun lichaam al zwaar wordt belast en de hitte ernstige gevolgen kan hebben voor de baby.

Atleten die regelmatig aan duursporten doen, zoals hardlopen of fietsen, mogen de infraroodsauna niet binnen twee uur na de training of wedstrijd gebruiken. Dit komt omdat herhaalde blootstelling aan extreme hitte de kerntemperatuur van het lichaam te hoog kan doen oplopen.

Deze aandoening wordt “hitteberoerte” genoemd en kan tot de dood leiden als ze niet behandeld wordt. Ook hier geldt dat zwangere vrouwen beter niet naar de sauna kunnen gaan, omdat de verhoogde bloedstroom hen vatbaarder maakt voor een hitteberoerte.

Mensen die onlangs een operatie hebben ondergaan, met name in de buikstreek, moeten tot nader order ook infraroodsauna’s vermijden. Als u ondanks deze waarschuwingen toch naar de sauna gaat, doe het dan rustig aan en stop de saunabeurt als u zich ongemakkelijk voelt of als u pijn of ongemak voelt in een deel van uw lichaam. Dit is misschien geen probleem in conventionele droge sauna’s, maar een infraroodsauna heeft geen ingebouwde ventilatie, zodat oververhitting en andere potentieel gevaarlijke neveneffecten gemakkelijk kunnen optreden.

Een manier om dit probleem te omzeilen is het dragen van een verkoelend vest tijdens het gebruik van een infraroodsauna. Deze vesten bevatten speciale strips die uw kerntemperatuur binnen een paar minuten afkoelen. Het nadeel is dat ze meestal vrij duur zijn en dat het aantrekken van zo’n vest het doel van de infraroodsauna tenietdoet, namelijk ontspanning bevorderen door u af te schermen van uw omgeving.

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien de hoeveelheid tijd die u in een infraroodsauna kunt doorbrengen afhankelijk is van een aantal individuele factoren, zoals uw gewicht, leeftijd en gezondheidstoestand. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om niet meer dan 30 minuten per sessie in de infraroodsauna door te brengen.

De vochtigheidsgraad in de infraroodsauna ligt meestal tussen 10 en 20 %. Bij deze lage luchtvochtigheid verliest de huid haar natuurlijke oliën veel sneller dan normaal. Dit kan ziekten zoals psoriasis of eczeem verergeren. Als u aan een van deze huidziekten lijdt, kunnen er al na een paar dagen in de infraroodsauna droge huidplekken ontstaan. Het probleem wordt nog verergerd door het feit dat de droge huid de natuurlijke vetten mist die ze nodig heeft om gezond weefsel te behouden.

Er zijn veel verschillende redenen waarom u uw tijd in de infraroodsauna zou moeten beperken. Jonge kinderen mogen bijvoorbeeld niet in de infraroodsauna. Zwangere vrouwen wordt ook afgeraden de infraroodsauna te gebruiken, omdat hun lichaam al zwaar wordt belast en de hitte ernstige gevolgen kan hebben voor de baby.

Atleten die regelmatig aan duursporten doen, zoals hardlopen of fietsen, mogen de infraroodsauna niet binnen twee uur na de training of wedstrijd gebruiken. Dit komt omdat herhaalde blootstelling aan extreme hitte de kerntemperatuur van het lichaam te hoog kan doen oplopen. Deze aandoening wordt “hitteberoerte” genoemd en kan tot de dood leiden als ze niet behandeld wordt. Ook hier geldt dat zwangere vrouwen beter niet naar de sauna kunnen gaan, omdat de verhoogde bloedstroom hen vatbaarder maakt voor een hitteberoerte.

Mensen die onlangs een operatie hebben ondergaan, met name in de buikstreek, moeten tot nader order ook infraroodsauna’s vermijden. Als u ondanks deze waarschuwingen toch naar de sauna gaat, doe het dan rustig aan en stop de saunabeurt als u zich ongemakkelijk voelt of als u pijn of ongemak voelt in een deel van uw lichaam. Dit is misschien geen probleem in conventionele droge sauna’s, maar een infraroodsauna heeft geen ingebouwde ventilatie, zodat oververhitting en andere potentieel gevaarlijke neveneffecten gemakkelijk kunnen optreden.

Een manier om dit probleem te omzeilen is het dragen van een verkoelend vest tijdens het gebruik van een infraroodsauna. Deze vesten bevatten speciale strips die uw kerntemperatuur binnen een paar minuten afkoelen. Het nadeel is dat ze meestal vrij duur zijn en dat het aantrekken van zo’n vest het doel van de infraroodsauna tenietdoet, namelijk ontspanning bevorderen door u af te schermen van uw omgeving.

Ir Sauna Kopen
Ir Sauna Kopen

Waar moet u op letten bij de aankoop van een infraroodsauna?

Wanneer u op zoek bent naar een infraroodsauna, moet u letten op de grootte van de unit, het type verwarmingselement en de plaats van de unit. U moet ook kijken naar de prijs van de eenheid en de geboden garanties.

Grootte van de eenheid

Infrarood sauna’s zijn er in verschillende maten. Er zijn units die groot genoeg zijn om meer dan één persoon te herbergen. Deze toestellen zijn ook geschikt voor twee personen tegelijk, zodat ze ideaal zijn voor koppels die samen van deze gezondheidstherapie gebruik willen maken. De infraroodcabine kan klein genoeg zijn om in uw huis of kantoor te passen, of u kunt kiezen voor een groter model dat een eigen kamer of ruimte in uw huis nodig heeft. Welk type u kiest hangt af van uw voorkeuren en budget, maar vergeet niet dat een grotere cabine ook een hoger prijskaartje zal hebben.

Type verwarming

Alle infrarood saunacabines op de markt zijn uitgerust met keramische elementen, omdat deze sneller in het weefsel doordringen dan andere materialen die in traditionele sauna’s worden gebruikt, zoals metalen elementen, die niet heet genoeg worden. Het merk X-Trend biedt infraroodsauna’s met carbon infrarood verwarmingselementen, die naar verluidt krachtiger zijn dan andere types en lagere temperaturen produceren voor langere verwarmingssessies.

Plaats van de eenheid

U kunt de infraroodsauna op een plaats in uw huis of kantoor zetten waar u hem dagelijks kunt gebruiken. U kunt dit type sauna het beste in de buurt van uw badkamer plaatsen, zodat u niet te ver hoeft te lopen wanneer u wilt afkoelen na een infraroodbad. Prijs Deze factor hangt ook af van de grootte en het type infraroodsauna dat u wilt kopen, maar houd in gedachten dat de prijzen variëren van een paar honderd tot enkele duizenden dollars. Sommige infraroodsauna’s hebben een garantie op onderdelen en arbeid, terwijl andere geen bescherming bieden voor uw investering.

Conclusie Een infraroodcabine is een optie als u op zoek bent naar een thuissauna voor medische therapie. Vergelijk bij het winkelen de prijzen en kenmerken van verschillende toestellen om het toestel te kiezen dat het best bij uw behoeften en budget past. De grootte, het type infrarood verwarmingselement en de plaats van de cabine zijn factoren om te overwegen, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Wanneer u een toestel met garantie koopt, kunt u er zeker van zijn dat u het kunt gebruiken zonder u zorgen te maken over mogelijke schade of defecten in de toekomst.

Ir Sauna Kopen

Kan een telefoon gebruikt worden in een infraroodsauna?

Ja, een telefoon kan gebruikt worden in een infrarood sauna. De warmte van de infrarood sauna heeft geen invloed op de telefoon. De hitte is niet sterk genoeg om iets in de infrarood sauna aan te tasten.

Gebruik de infrarood sauna zoals gewoonlijk. Het enige wat je moet vermijden is het gebruik van een telefoon of ander apparaat in de buurt van je hoofd.

In deze situatie kan het beter zijn de infraroodsauna voorlopig niet zoals gewoonlijk te gebruiken als u moet telefoneren, en in plaats daarvan ergens anders heen te gaan en deze ruimte te gebruiken voor uw telefoongesprekken. Als u klaar bent met telefoneren, kunt u terug naar de infrarood sauna.