Is een infraroodsauna gezond ?

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Is Een Infraroodsauna Gezond?

Stap 1 van 2

Is Een Infraroodsauna Gezond ?
Is een infraroodsauna gezond ?

Infraroodsauna’s worden steeds populairder.

Infrarood sauna’s gebruiken licht om warmte op te wekken, wat op zijn beurt een sauna-achtige ervaring oplevert. Van dit type sauna wordt gezegd dat het gezonder is dan de traditionele stoomsauna, omdat het minder gifstoffen produceert en u meer doet zweten.

Als u op zoek bent naar een gezonde manier om te ontspannen en uw lichaam te ontgiften, kan een infraroodsauna de perfecte oplossing voor u zijn. Met X-Trend kunt u genieten van alle voordelen van een infraroodsauna vanuit het comfort van uw eigen huis.

Koop vandaag nog een X-Trend infrarood sauna!

De gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

De gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna worden stilaan meer en meer bekend. Infraroodsauna’s maken gebruik van infraroodstraling om warmte op te wekken, die op zijn beurt een sauna-achtige ervaring creëert. Er wordt gezegd dat infraroodstraling dieper in de huid doordringt dan andere soorten straling en het lichaam helpt om beter te zweten en te ontgiften. Sommige mensen vinden ook dat infraroodstraling de pijn verlicht.

X-Trend heeft infraroodsauna’s in de aanbieding waarvan gezegd wordt dat ze tot de beste op de markt behoren. De hoogwaardige materialen en constructie van X-Trend infraroodsauna’s gaan naar verluidt jarenlang probleemloos mee. En omdat ze van hoogwaardige materialen zijn gemaakt, zijn ze ook gezond – ze zenden geen schadelijke EMF (elektromagnetische velden) uit.

Dus als infrarood sauna’s gezond zijn, waarom zou je dan ooit een normale sauna gebruiken?

X-Trend infrarood sauna’s zijn gezond omdat de infrarode straling dieper in het lichaam doordringt dan andere soorten straling. Met X-Trend infraroodsauna’s kunnen gebruikers genieten van de voordelen van infraroodstraling zonder negatieve neveneffecten zoals hitteberoerte of uitdroging. X-Trend infraroodsauna’s zijn gezonder, effectiever en helpen gebruikers zich te ontdoen van gifstoffen door middel van infraroodstraling.

Wat zijn de mogelijke nadelen van een infraroodsauna?

Er zijn mogelijke nadelen van een infraroodsauna. Zo kunnen mensen met bepaalde medische problemen geen gebruik maken van een infraroodsauna. Infraroodsauna’s geven ook warmte af, dus mensen met warmtegevoeligheid kunnen ze misschien ook niet gebruiken. Ten slotte vinden sommige mensen infraroodsauna’s oncomfortabel omdat ze zweet produceren door de warmte. Infraroodsauna’s worden als gezond beschouwd, maar zijn misschien niet voor iedereen geschikt.

Wat is een infrarood sauna?

Een infraroodsauna is een type sauna waarbij een infraroodlamp warmte afgeeft om de temperatuur te verhogen in de ruimte waar de gebruiker verblijft. Infraroodlampen produceren lichtgolven met golflengten die langer zijn dan zichtbaar rood licht, die meestal doordringen in levend weefsel en de diepste lagen van spieren en organen bereiken. Infraroodsauna’s gebruiken deze infraroodgolven om de lichaamstemperatuur te verhogen zonder de gebruikers bloot te stellen aan temperaturen die zo hoog zijn als bij andere soorten sauna’s; hierdoor kunnen mensen met lichte gezondheidsproblemen zoals allergieën of astma een infraroodsauna gebruiken. Infraroodsauna’s zijn meestal zelf verwarmend, en sommige modellen kunnen op een standaard stopcontact worden aangesloten.

Wat is X-Trend?

X-Trend is een bedrijf dat infrarood sauna’s produceert; wij verkopen veel verschillende soorten sauna’s en accessoires. Op deze website vindt u informatie over de voordelen van een infraroodsauna voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, en over de beschikbare producten, zoals de verschillende soorten lampen en de infraroodstralers die in de infrarood sauna’s kunnen worden ingebouwd.

Is Een Infraroodsauna Gezond
Is Een Infraroodsauna Gezond ?

Hoe vaak kunt u naar een infraroodsauna gaan?

Hoe vaak u een infraroodsauna kunt gebruiken, hangt af van uw persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelen. De meeste mensen raden aan om twee tot drie keer per week naar een infraroodsauna te gaan om resultaten te zien. Als u een intensievere saunabeurt wilt, kunt u ook vier of vijf keer per week gaan. Zorg ervoor dat je naar je lichaam luistert en neem pauzes wanneer dat nodig is.

De infraroodsauna wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen. Voel je dus niet verplicht als je je eerste kind verwacht. De infrarood sauna kan het lichaam ontgiften door meer te zweten en heeft de kracht om stress te verlichten. De infrarood sauna helpt de bloedcirculatie te verbeteren, waardoor de huid een gezonde gloed krijgt.

De infrarood sauna helpt ook bij gewichtsverlies, verbetert de mentale helderheid en verhoogt de algehele energie. De infraroodsauna helpt bij eczeem, psoriasis en acne, maar ook bij reuma, artritis en diabetes.

Wat moet ik dragen in de infrarood sauna?

Dat is aan jou! U kunt altijd kiezen voor dunne kleding of helemaal niets – maar zorg ervoor dat uw hoofd bedekt blijft tijdens de saunabeurt. De infrarode golven kunnen uw lichaamstemperatuur lichtjes doen stijgen. Daarom is het het beste om tijdens uw saunabeurt van top tot teen bedekt te zijn en weinig of geen zweterige kleding te dragen.

De X-Trend infraroodsauna is uitgerust met zijpanelen van gaas die de binnenste infraroodpanelen bedekken en toch een optimale blootstelling aan de infraroodgolven mogelijk maken zonder dat u zich hoeft uit te kleden; wij raden u aan deze optie te gebruiken voor een ideale ervaring. Aangezien de infraroodgolven u zullen doen zweten, moet u beperkende of zweterige kleding uittrekken.

Infraroodsauna’s versnellen het natuurlijke ontgiftingsproces van uw lichaam door het afgeven van diep doordringende warmte. In een traditionele sauna werkt de hete lucht op de oppervlakte van de huid, terwijl infraroodwarmte dieper in de spieren en weefsels doordringt, waardoor gifstoffen sneller uit het hele lichaam vrijkomen. Bij X-Trend Infrarood Sauna’s raden we aan om veel water te drinken voor en na elke saunasessie, omdat dit helpt om schadelijke gifstoffen uit het lichaam te spoelen die met succes verwijderd zijn tijdens een saunasessie in een infrarood sauna.

Is een infraroodsauna goed voor u?

Ja, infraroodsauna’s worden als gezond beschouwd omdat ze helpen het lichaam te ontgiften en de bloedsomloop te bevorderen. Infraroodsauna’s gebruiken warmte om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren, en ze zijn een geweldige manier om te ontspannen na een lange dag. Het is bekend dat infraroodsauna’s straling afgeven, maar de hoeveelheid is zeer klein en niet genoeg om problemen te veroorzaken. Infraroodsauna’s helpen bij aandoeningen als artritis en reuma en bevorderen ook de cardiovasculaire gezondheid.

De voordelen van infraroodsauna’s zijn onder meer verbetering van de teint en flexibiliteit van de huid, stimulering van het immuunsysteem, ontgifting van het lichaam, eliminatie van acne, stimulering van de bloedsomloop, vermindering van rimpels, verbetering van de bloeddoorstroming, verlaging van de bloeddruk, hulp bij gewichtsverlies, vermindering van stress, voorkoming van verkoudheid en griep, verlichting van pijn en het produceren van een gezonde, stralende huid.

De infraroodsauna is een veilige manier om het lichaam te ontgiften en in korte tijd gezondheidsvoordelen te bereiken, thuis in de privacy van uw eigen huis. Infrarood sauna’s zijn ergonomisch ontworpen voor maximaal comfort. Infrarood sauna therapie wordt al sinds de oudheid gebruikt door verschillende culturen die waarde hechtten aan de therapeutische eigenschappen ervan.

Infraroodsauna is een effectieve alternatieve medische behandeling die natuurlijk is, zonder geneesmiddelen, zonder bijwerkingen en geschikt voor alle leeftijden. Infrarood sauna behandelingen bevorderen het welzijn van het hele lichaam met onmiddellijke voordelen. De infraroodstraler is zo geplaatst dat u ertegen kunt leunen terwijl u zich ontspant, wat een infraroodsauna gezond maakt.

Voordelen van de infrarood sauna:

 • Ontgift en zuivert
 • Ontspant de spieren
 • Verbetert de bloedsomloop
 • Bevordert gewichtsverlies
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Stimuleert de doorbloeding en vermindert ontstekingen
 • Verlicht pijn, pijnen, stijfheid, stress, angst en depressie

Hoe lang kunt u in een infraroodsauna blijven?

U kunt 10 tot 20 minuten in een infraroodsauna verblijven. Infraroodsauna’s zijn zachter dan traditionele sauna’s en kunnen u helpen te ontspannen en gifstoffen uit te zweten.

Hoe vaak moet u naar een infraroodsauna gaan?

Infraroodsauna’s kunnen op elk moment van het jaar nuttig zijn, ook tijdens de koude wintermaanden of wanneer uw immuunsysteem verzwakt is, bijvoorbeeld wanneer u ziek bent of allergieën hebt. Infraroodsauna’s zijn ook een handige manier om te zweten tijdens de warmere zomermaanden. Regelmatig bezoek aan een infraroodsauna zal na verloop van tijd gezonde resultaten opleveren, net als de meeste andere vormen van lichaamsbeweging. Als u nog nooit naar een infraroodsauna bent geweest, raden wij u aan te beginnen met één sessie per week en de frequentie geleidelijk op te voeren, afhankelijk van hoe u zich voelt.

Is een infraroodsauna gezonder dan andere sauna’s?

Infraroodtechnologie biedt meer gezondheidsvoordelen dan traditionele sauna technologieën, omdat is aangetoond dat het de stofwisseling stimuleert, de huid ontgift, helpt bij gewichtsverlies en nog veel meer. De combinatie van infrarode golven en temperatuur stimuleert de bloedsomloop, wat de collageenproductie en een gezond huidbeeld bevordert. De individuele resultaten zijn afhankelijk van de frequentie, de temperatuur en de duur van het verblijf in de infraroodsauna.

Infrarood sauna’s zijn goed voor uw gezondheid. Ze kunnen nuttig zijn tijdens de koude wintermaanden of wanneer u zich onwel voelt. Infraroodsauna’s kunnen u helpen te ontgiften in slechts 10 tot 20 minuten. Als u voor het eerst een infraroodsauna gebruikt, begin dan langzaam met één keer per week en voer het gebruik daarna op.

Kan infrarood schadelijk zijn?

Er zijn zeer weinig risico’s verbonden aan infraroodsauna’s. Infrarode warmte is een vorm van elektromagnetische straling. Het is onzichtbaar voor het blote oog en wordt niet in verband gebracht met schadelijke effecten. Infraroodsauna’s worden steeds populairder omdat ze een hele reeks gezondheidsvoordelen bieden. In Europa en Azië worden infraroodsauna’s al meer dan een decennium op grote schaal gebruikt.

Infraroodsauna’s zijn zelfs zo gezond dat ze ook wel “saunatherapie” worden genoemd. Infraroodverwarmers zenden infraroodgolven uit die diep in de lichaamsweefsels doordringen en ze van binnenuit verwarmen. Infrarood kan worden vergeleken met zonlicht. Infrarode stralen zijn heilzaam voor het menselijk lichaam omdat zij de bloedsomloop en de bloeddoorstroming in het hele lichaam bevorderen.

In een infraroodsauna kunt u comfortabel op een bankje zitten en genieten van de voordelen van hoge temperaturen zonder schadelijke UV-stralen of hoge luchtvochtigheid. Het is bekend dat elk deel van onze huid vitamine D nodig heeft, maar de meeste delen van onze huid maken geen vitamine D aan bij blootstelling aan UV-licht. Infraroodverwarmers stellen het lichaam in staat vitamine D op te nemen op plaatsen die normaal niet aan zonlicht worden blootgesteld, zoals de moeilijk bereikbare rug en onderbenen. Het is aangetoond dat infrarode sauna’s mensen met artritis helpen. De infrarood sauna is ook goed voor gewichtsverlies en het ontgiften van het lichaam van schadelijke gifstoffen.

Infraroodsauna’s zijn een goed alternatief voor traditionele stoomsauna’s, omdat ze veel voordelen bieden zonder schadelijke effecten te veroorzaken. Infraroodsauna’s veroorzaken geen problemen met uitdroging of oververhitting, zoals vaak het geval is bij traditionele sauna’s. Het is aangetoond dat infrarood sauna’s een positief effect hebben op alle delen van het lichaam, met inbegrip van de huid, de spijsvertering, de ademhalingswegen, de bloedsomloop en de spieren. Infraroodtherapie kan ook worden gebruikt om huidaandoeningen zoals psoriasis te behandelen.

Infraroodsauna’s zijn veilig voor zowel kinderen als volwassenen. Infraroodverwarmers zenden geen schadelijke UV-stralen of hoge vochtigheid uit die het lichaam kunnen beschadigen. Infraroodsauna’s zijn een geweldige manier om te ontspannen, stress te verlichten en het lichaam te ontgiften zonder risico’s.

Is Een Infraroodsauna Gezond

Waar moet u op letten bij een infraroodsauna?

Als u op zoek bent naar een infraroodsauna, moet u letten op de kwaliteit van het apparaat. Zoek naar een sauna die gemaakt is van hoogwaardige materialen en de functies heeft die u wenst.

Lees voor aankoop de sauna recensies om een idee te krijgen van wat andere mensen ervan vinden. De voordelen van infraroodsauna’s zijn talrijk, maar waar moet u op letten bij een infraroodsauna?

Infraroodsauna’s zijn goed voor uw gezondheid vanwege de warmte die ze afgeven. Infraroodwarmte is een gezondere vorm van warmte in vergelijking met traditionele stoomwarmte. Infrarode stralen worden door het lichaam geabsorbeerd en geven warmte af die het lichaam in staat stelt zijn functies veel gemakkelijker uit te oefenen dan voorheen. Infraroodstralen dringen ook diep door in de huid, waar gifstoffen zich schuilhouden, waardoor ze tijdens het ontgiften gemakkelijker uit het lichaam verwijderd kunnen worden. Infraroodsauna’s zijn gezond omdat u erin kunt zweten zonder in hete stoom of verzengende hitte te hoeven zitten. De lagere temperatuur helpt om pijnlijke spieren te verlichten en te ontspannen.

Infraroodsauna’s helpen het lichaam zich te ontdoen van gifstoffen, wat bijdraagt tot een betere gezondheid en het behoud van een gezond gewicht. Infraroodsauna’s helpen ook bij gewichtsverlies, want ze kunnen tot 600 calorieën verbranden in dertig minuten! De voordelen van infraroodsauna’s zijn talrijk, maar het comfort en de ontspanning die ze bieden zijn onovertroffen.

Is Een Infraroodsauna Gezond ?

Is infrarood goed tegen ontstekingen?

Infraroodstraling wordt vaak gebruikt voor de behandeling van pijn, ontstekingen en andere aandoeningen. Infraroodsauna’s maken gebruik van een soort infraroodstraling om warmte op te wekken. Dit soort straling wordt beschouwd als heilzaam voor het lichaam, omdat het helpt bij het elimineren van gifstoffen. Infraroodsauna’s zijn een relatief nieuwe behandelmethode, dus er is weinig klinisch bewijs om deze beweringen te staven.

Pas onlangs hebben wetenschappers kunnen aantonen dat infraroodstraling van ver-infrarode warmtelampen therapeutisch kan worden gebruikt voor aandoeningen zoals reumatoïde artritis en spondylitis ankylosing. Van infraroodstraling is ook aangetoond dat het de pijn verlicht bij fibromyalgie, osteoartritis en andere chronische pijnaandoeningen.

Wat doet infrarood met je lichaam?

Infrarood sauna’s bieden een aantal gezondheidsvoordelen, waarvan de meest opvallende een betere ontgifting is. De infraroodenergie helpt uw lichaam bij het afvoeren van gifstoffen door het van binnenuit te verwarmen. Deze diepe warmte helpt ook de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen te verminderen. Infrarood kan ook helpen bij vermoeidheid, chronische pijn en huidproblemen.

Van infraroodsauna’s is klinisch bewezen dat ze het cholesterolgehalte verlagen. Infraroodsauna’s kunnen u zelfs helpen om een goede nachtrust te krijgen. Het is klinisch bewezen dat infrarood sauna’s de bloeddruk verlagen, het immuunsysteem versterken en het stresshormoon niveau verlagen. De infraroodsauna is geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus.

Wat merk je op je huid als infraroodstraling erop valt?

De infrarode straling dringt diep door in de huid en doet die zweten. Toxines en andere onzuiverheden worden dan met het zweet uit het lichaam getransporteerd. Infraroodsauna’s worden daarom beschouwd als een gezonde manier om het lichaam te ontgiften. Ze kunnen ook de bloedsomloop bevorderen, ontstekingen verminderen en helpen bij gewichtsverlies. Infraroodsauna’s kunnen zelfs helpen de symptomen van chronische aandoeningen zoals artritis en hoge bloeddruk te verlichten. Infraroodsauna’s worden beschouwd als veilig in gebruik en hebben geen negatieve bijwerkingen.

Dankzij de infraroodstraling krijgt u een zachtere, gezondere huid.

Gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine: standaard voordelen en emotionele voordelen

Standaard voordelen

Infrarood warmte dringt diep door in het lichaamsweefsel, wat de bloedcirculatie bevordert en de spieren ontspant, waardoor spanningen worden verlicht. Infraroodsauna’s helpen ook het bindweefsel te herstellen, verlagen stressniveaus door cortisol uit te scheiden, verhogen de hormoonproductie in de bijnieren om hun functie te optimaliseren, en ontgiften cellen door zware metalen en andere toxines vrij te laten via transpiratie.

Van infraroodsauna wordt ook verondersteld dat het de slaappatronen verbetert door het serotonine niveau in de hersenen te verhogen.

Met infraroodtechnologie warmt de cabine snel op terwijl de golven diep in het weefsel doordringen, waardoor de wachttijd korter wordt. Infraroodsauna’s zijn ook comfortabeler om langere tijd in te zitten omdat de stralers niet zo heet zijn als in traditionele stoom- of gassauna’s. Infraroodcabines zijn meestal kleiner en compacter in vergelijking met andere soorten sauna’s, waardoor ze ideaal zijn voor woningen met beperkte ruimte.

Infrarood warmt veel sneller op dan andere sauna technologieën, wat voordelig is voor mensen die niet veel tijd hebben. Infrarood saunakachels zijn ook ideaal voor professionele atleten die willen ontspannen na een zware dag op het veld. Infraroodsauna’s zijn betaalbaarder dan andere soorten droge sauna’s omdat ze geen dure elektrische systemen vereisen. Infraroodcabines hebben ook een gemiddelde levensduur van 10 tot 12 jaar, veel langer dan traditionele hout-, stoom- of zoutsauna’s die vandaag op de markt zijn.

 • De infrarood sauna is een gezonde manier om het lichaam te ontgiften.
 • De infrarood sauna kan helpen tegen chronische pijn.
 • Infraroodsauna’s zijn een gemakkelijke en betaalbare manier om je in het zweet te werken.
 • Infraroodcabines zijn ideaal voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen of allergieën, omdat ze geen stofdeeltjes in de lucht brengen zoals traditionele kachels.

Emotionele voordelen van een infrarood sauna

 • In de infraroodcabine voelt u zich ontspannen, verjongd en vol energie!
 • De infrarood sauna is de perfecte nabehandeling voor de avond.
 • De infraroodcabine geeft u een warm gevoel dat het vrijkomen van endorfines bevordert en u in een natuurlijke high brengt!
 • In de infraroodcabine voelt u zich zo comfortabel als een insect in een wollen deken!
 • Infrarood is energie-efficiënt en kan u helpen geld te besparen.
Is Een Infraroodsauna Gezond

Is een infraroodsauna gezond?

Infraroodsauna’s worden steeds populairder, maar zijn ze ook echt gezond?

Er zijn veel tegenstrijdige meningen over de gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s. Sommigen zeggen dat het goed is voor de ontgifting, anderen zijn neutraal.

X-Trend heeft het antwoord. Wij bieden infraroodsauna’s van hoge kwaliteit die niet alleen gezond zijn, maar ook stijlvol en betaalbaar. Met onze sauna’s kunt u genieten van alle gezondheidsvoordelen van infraroodstraling.

Mensen zoeken ook naar: Lichttherapie van Bioptron

Is Een Infraroodsauna Gezond ?