Kopen van een infrarood sauna ?

Kopen van een infrarood sauna? De beste infrarood sauna aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Kopen Van Een Infrarood Sauna ?

Stap 1 van 2

Kopen Van Een Infrarood Sauna ?
Kopen van een infrarood sauna ?

Waar moet u op letten bij de aankoop van een infraroodsauna

Wij begrijpen dat de aankoop van een infraroodsauna soms verwarrend kan zijn.

Bij de aanschaf van een infraroodsauna moet u zich de volgende vragen stellen:

 • Wat zijn de verschillen tussen infrarood sauna’s en kachels?
 • Wat zijn de voordelen van de verschillende infraroodverwarmingen?
 • Welke houtsoort is het beste?
 • Waarom is een levenslange garantie belangrijk?
 • Waarom is de plaatsing van de verwarmers belangrijk – moeten de verwarmers aan de voor- en zijwanden worden geplaatst? – Hoe zit het met vloerverwarming?
 • Welke verwarmingstoestellen produceren gevaarlijke niveaus van EMF (elektromagnetische velden)?
 • Is een lage-ELF sauna belangrijk?

Dit zijn slechts enkele van de vragen die wij in de afgelopen 23 jaar hebben ontvangen. Wij hebben deze koopgids voor infraroodsauna samengesteld om deze vragen te beantwoorden en u te helpen bij de aankoop van een infraroodsauna.

Wat moet u zoeken in een infraroodsauna?

Materiaal- en constructiekwaliteit

Jarenlang domineerden alleen hoogwaardige infraroodsauna’s op afstand de infraroodsaunamarkt. Voor het grootste deel, was de kwaliteit van het werk zeer hoog. Er is gebruik gemaakt van Western Red Canadian Cedar en without van hoge kwaliteit, zoals lindenhout, sparrenhout en espenhout. De meeste infraroodverwarmingen zijn gemaakt van keramiek en metaal, waarbij keramiek de voorkeur geniet wegens de hogere infraroodefficiëntie en het infraroodrendement. Er waren strikte kwaliteitsnormen voor de gebruikte houtsoorten, lijmen en elektrische veiligheid.

Naarmate de keuze op het internet toenam, leidde de lage kwaliteit van de buitenlandse productie tot veel startende saunabedrijven die weinig of geen idee hadden van de therapeutische voordelen van infraroodtherapie. Zij verkochten een houten kist met kachels en boden goedkope sauna’s van inferieure kwaliteit aan op het internet en in grote winkels. Modellen van deze fabrikanten kunnen slecht zijn in termen van kwaliteit van materialen, constructie en veiligheid, tot en met de basisbedrading, inclusief inferieure bedieningsorganen en verwarmingselementen. Kijk uit voor giftige geuren van giftige lijm die bij de fabricage wordt gebruikt of geuren van het hout zelf.

Plaatsing van het verwarmingselement

Sauna’s met bovengrondse kachels zijn ondoeltreffend omdat het de infrarode golflengten zijn die rechtstreeks van de kachels komen, die een infraroodsauna doeltreffend maken. Als u de stralers boven uw hoofd plaatst, verspilt u infraroodenergie die beter vooraan in de sauna of bij de kuiten en zijkanten van het lichaam kan worden gebruikt. De ideale infraroodtherapie richt de warmte met de juiste golflengtes op uw lichaam, dus is het belangrijk dat de verwarming op uw voor-, achter- en zijkanten is gericht. Zonder de juiste plaatsing van de verwarming, zult u slechts een deel van het voordeel krijgen. Zorg ervoor dat de radiatoren laag staan, zodat de infraroodwarmte op uw lichaam blijft en u volledig omringt met infraroodwarmte. Er is geen energieverspilling boven uw hoofd en u profiteert sneller van de maximale hoeveelheid infraroodwarmte.

Afmetingen infrarood sauna

Infrarood sauna’s voor huishoudelijk of commercieel gebruik kunnen worden gebouwd voor 1-6 personen, afhankelijk van het doel:

 • Eénpersoonssauna’s – Vereisen de minste ruimte om op te zetten en zijn geschikt voor zowel commercieel als residentieel gebruik.
 • Twee persoonssauna’s – Bieden de optimale balans tussen grootte en comfort, bieden extra ruimte voor individueel gebruik of de mogelijkheid om de sauna met een andere persoon te delen.
 • Driepersoonssauna – Biedt extra ruimte om uit te rekken en is ideaal voor gebruik door meer dan één persoon, omdat de infraroodwarmte gelijkmatig over de sauna wordt verdeeld.
 • Vier- tot vijfpersoonssauna’s – Bieden extra ruimte en maken het mogelijk de banken te verwijderen voor lichaamsbeweging of hot yoga.
Kopen Van Een Infrarood Sauna ?
Xtrend Infrarood Sauna

Veel gestelde vragen over infrarood sauna’s

Hoeveel kost een infraroodsauna?

Een hoogwaardige infraroodsauna kan tussen 3.000 en 8.000 euro kosten. De uiteindelijke kosten zullen afhangen van de grootte (1 persoon, 2 personen, enz.), de gebruikte materialen (met name de houtsoort) en eventuele extra voorzieningen of accessoires zoals chromotherapielampen, halotherapietoestellen of Bluetooth-luidsprekers.

Kopen Van Een Infrarood Sauna ?

Wat is het beste hout voor een infraroodsauna?

Western Red Canadian Cedar wordt door velen beschouwd als het beste hout voor sauna’s. Andere veel gebruikte houtsoorten zijn vurenhout, lindenhout en sequoia.

Western Red Canadian Cedar (WRCC) wordt vaak gebruikt om de volgende redenen:

 • Ceder is een zachte houtsoort die niet zal barsten of splijten door het opwarmen en afkoelen in de sauna. Geen saunahout gaat langer mee dan ceder.
 • Cederhout bevat aromatische oliën die bekend staan om hun helende en reinigende eigenschappen en ondersteunen de ontgifting tijdens de saunasessie.
 • Cederhout is van nature schimmelwerend en antibacterieel dankzij de unieke eigenschappen van cederolie. Dit is vooral belangrijk in de sauna, waar het lichaam, vocht en warmte een ideale omgeving creëren voor schimmels en bacteriën.
 • Ceder is een van de mooiste houtsoorten, variërend van een zeer lichte honingkleur tot een diepe walnootkleur.
 • Ceder ruikt lekker en geeft je een echte sauna ervaring. WRCC wordt beschouwd als een niet-aromatische cederhoutsoort en heeft een zeer subtiele geur die de zintuigen bevredigt.
 • Cederhout kan in de sauna gemakkelijk worden geschuurd om door zweet veroorzaakte vlekken te verwijderen en om de frisse geur van cederhout terug te krijgen.

Saunagasten die zeer gevoelig zijn voor geuren kunnen kiezen voor een sauna van wit hout (bijv. linde). Deze houtsoorten ruiken minder dan WRCC en kunnen aangenamer zijn voor mensen met MCS.

Kopen Van Een Infrarood Sauna ?

Wat zijn de verschillen tussen infraroodverwarmers?

Verre infraroodverwarmers

Bij het vergelijken van ver infrarood saunakachels moet u rekening houden met de grootte van de kachel, het materiaal dat de infraroodwarmte produceert, de kwaliteit van de warmte en de oppervlaktetemperatuur van de kachel.

De twee meest gebruikte materialen voor ver-infraroodverwarmingstoestellen zijn keramiek en koolstof:

 • Keramiek is een zeer efficiënt, effectief materiaal wanneer het wordt verhit om infraroodwarmte te produceren. Keramiek heeft een zeer hoge emissie, wat betekent dat het veel infraroodwarmte produceert. Het nadeel van keramische verwarmers is dat zij gewoonlijk een kortere infrarode golflengte produceren. Kortere infrarode golflengten worden niet zo gemakkelijk door het menselijk lichaam geabsorbeerd en zijn daarom minder therapeutisch.
 • Koolstof-infraroodstralers produceren doorgaans een langere infrarode golflengte. Omdat koolstof zeer licht is, kunnen de verwarmingselementen groter zijn en bij lagere oppervlaktetemperaturen werken. Deze lagere oppervlaktetemperaturen produceren langgolvige infraroodwarmte. Langgolvige ver-infraroodwarmte wordt gemakkelijk door het menselijk lichaam opgenomen en leidt tot meer wenselijke wellnessresultaten. Het nadeel van kolenkachels is dat zij hoogwaardige infraroodwarmte produceren, maar niet veel infrarood – zij zijn zwak. Technisch gezien hebben zij een lagere emissie dan keramische kachels.

De meeste bedrijven die kolenkachels gebruiken, rekken hun kachels tot ver in de hoofdruimte en bijna tot aan het plafond van de sauna om meer warmte in de sauna te krijgen. De reden hiervoor is het lage rendement van hun kachels. Dit is verspilde infraroodwarmte, omdat die alleen de lucht boven uw hoofd verwarmt en niet rechtstreeks uw lichaam. Wij zijn ook van mening dat het rechtstreeks verwarmen van uw hoofd niet wordt aanbevolen voor infraroodtherapie.

Infraroodstraler met volledig spectrum

Een volspectrum-infraroodstraler zendt alle drie infrarode golflengten uit: nabij infrarood (IR-A), midden infrarood (IR-B) en ver infrarood (IR-C). Sommige infraroodsauna’s bieden een combinatie van stralers om infraroodwarmte over het hele spectrum te produceren. De sauna kan een saunakachel hebben die ver-infrarood produceert, een die midden-infrarood produceert en een die nabij-infrarood produceert. Er zijn ook infraroodsauna’s die bijna-infrarood produceren met LED’s met een laag vermogen (10-40 watt).

Wij zijn van mening dat LED nabij-infrarood lichttherapie zeer doeltreffend is voor plaatselijke infraroodbehandelingen, maar niet geschikt is voor sauna’s. U wilt de leds rechtstreeks op uw huid aanbrengen. De DPL is een uitstekend voorbeeld van een effectief, door de FDA goedgekeurd, handheld nabij infraroodapparaat. Met LED nabij-infrarood ingebouwd in de saunawand, zou u op de ligstoel moeten gaan staan om een effectieve therapie te krijgen, omdat de LED’s rechtstreeks moeten worden gericht op het gebied dat u wilt behandelen. Aangezien alle drie de golflengten beschikbaar zijn, dringt de infraroodwarmte dieper door in de epidermis en de dermis, alsook in het onderhuidse weefsel.

Kopen Van Een Infrarood Sauna ?

Waarom zijn lage EMF- en ELF-niveaus belangrijk?

Infrarood sauna’s met laag EMF-gehalte

Onze infraroodstralers zijn de originele op koolstof gebaseerde infraroodstralers die vrijwel geen EMF (elektromagnetische velden) produceren. Wij hebben deze technologie ontwikkeld voor gebruik in infraroodsauna’s. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de schadelijke effecten van EMV. Daarom heeft onze R&D-afdeling meer dan twee jaar besteed aan de ontwikkeling van zowel gepatenteerde als bedrijfseigen methoden om vrijwel alle EMV uit onze verwarmers te verwijderen. Veel van onze concurrenten hebben nog steeds EMF-niveaus die 20 tot 50 keer hoger zijn dan onze infraroodverwarmers. Met een gemiddeld EMF-niveau van minder dan 1 milligauss (mg), direct bij het verwarmingselement gemeten, ligt het ver onder de CDC-aanbeveling van 3 mg of minder.

Enkele gezondheidseffecten die in verband worden gebracht met EMV zijn:

 • Geheugenverlies
 • Depressie
 • Verlies van energie
 • Irriteerbaarheid
 • Onvermogen om zich te concentreren
 • Verzwakt immuunsysteem
 • Chronische vermoeidheid
 • Hoofdpijnen

De therapeutische resultaten van uw sauna zijn altijd onze eerste prioriteit. Gezien het beschikbare onderzoek en de informatie over de schadelijke effecten van EMV, waren wij van mening dat als er een mogelijkheid was dat hoge EMV-niveaus gezondheidsproblemen zouden kunnen veroorzaken, wij een manier moesten vinden om de niveaus zo laag mogelijk te houden. Wij waren het eerste bedrijf dat dit bereikte met onze ver-infraroodstralers en volspectrumstralers.

Laag ELF infrarood sauna’s

ELF (extreem lage frequentie) wordt ook wel elektrische velden of vuile elektriciteit genoemd. Er zijn mensen die zeer gevoelig zijn voor ELF en er uiteenlopende reacties op hebben, waaronder slaapstoornissen en rusteloosheid. Alle infraroodsauna’s bevatten onze ELF-compensatietechnologie. Terwijl EMF in de saunakachel zelf wordt geannuleerd, moeten wij veel moeite doen om ELF uit onze sauna’s te verwijderen.

 • We leiden de elektrische draden door metalen buizen.
 • We draaien de draden om ELF en EMF te elimineren.
 • We beschermen alle elektronica met een folieafscherming.
 • We verkolen en aarden het visnet dat onze kachels bedekt om de ELF te aarden en te annuleren.
Kopen Van Een Infrarood Sauna ?
Infraroodsauna

Wat maakt een infraroodsauna anders dan andere sauna’s?

Kwaliteit in ontwerp en constructie, gekoppeld aan superieure en innovatieve verwarmingstechnologie. We beginnen met hout van de hoogste kwaliteit. Al onze sauna’s worden met de hand gemaakt volgens onze strenge 48-punten kwaliteitscontrole. Geen enkele sauna verlaat de fabriek zonder volledig te zijn getest en goedgekeurd door een kwaliteitscontroleproces in twee fasen. Met ETL- en CE-certificering zijn wij ervan overtuigd dat wij een product van hoge kwaliteit leveren.

We gebruiken niet-giftige lijmen. Onze sauna’s worden met de hand geschuurd, de handgrepen en afwerkingen worden met de hand gemaakt, het tand- en groefhout wordt in kleur gematteerd zodat het er prachtig uitziet, en alle infraroodsaunamodellen zijn ontworpen om u een leven lang welzijn en ontspanning te bieden. Bijna alle andere fabrikanten van infraroodsauna’s gebruiken industriële kachels die zijn aangepast voor gebruik in een infraroodsauna.

Wij zijn niet bereid genoegen te nemen met industriële infraroodstralers, maar maken onze eigen gepatenteerde infraroodsaunakachels in onze fabriek. Wij produceren onze True Wave combinatie van kolen/keramiek infraroodstralers en full spectrum infraroodstralers (dichtbij, middelver, veraf).

Kopen Van Een Infrarood Sauna ?