Sauna of infrarood sauna kopen?

Sauna of infrarood sauna kopen? Dan ben je bij X-Trend aan het juiste adres. X-Trend biedt infrarood sauna’s aan van de beste kwaliteit aan de beste kwaliteit. 

Vraag naar onze prijzen en modellen:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Sauna Of Infrarood Sauna Kopen?
Sauna of infrarood sauna kopen?

Koop een traditionele sauna of een infraroodsauna

Saunabaden is al duizenden jaren een wellness-trend. Het is een soort warmtetherapie voor het lichaam met hygiënische, sociale en spirituele doelstellingen, afhankelijk van de cultuur. De sauna’s van vandaag zijn gebaseerd op de Finse sauna’s met een mengeling van Turkse hammams en Russische banya’s. Het verschil is te zien in de constructie, de verwarming en de vochtigheidsgraad van de kamers. De traditionele sauna en de infraroodsauna zijn een bron van ontspanning en dus van verlichting van stress. Volgens sommige studies heeft een bezoek aan de sauna een positief effect op het cardiovasculaire systeem, verbetert het de bloeddruk en helpt het bij aandoeningen van de luchtwegen.

Een paar keer per week naar de sauna gaan kan dus net de ontspanning bieden die u nodig heeft na een drukke dag of week. Nu veel kuuroorden en sportscholen hun leden aanmoedigen naar de sauna te gaan, is het een rage geworden. Nu zijn veel mensen begonnen met het kopen van sauna’s en het installeren ervan in hun huizen. Dit is een geweldig idee. Van het werk of thuis naar de sportschool of spa reizen voor een saunabeurt van 20 minuten kan op zich al stressvol zijn. Maar alvorens tot aanschaf over te gaan, stelt bijna iedereen zich dezelfde vraag: traditioneel of infrarood? Sommige fabrikanten beweren dat infraroodsauna’s veel beter zijn voor uw gezondheid dan traditionele sauna’s.

Laten we de waarheid achterhalen. Degenen die zich meer in het onderwerp verdiept hebben, zijn van mening dat er geen overtuigend vergelijkend bewijs is dat een van beide variëteiten oneindig veel beter voor u is in termen van gezondheidsvoordelen. Maar het goede nieuws is dat beide goed voor je zijn. Laten we eens kijken naar de vele beweringen, hoe ze verschillen voor droge en IR-sauna’s, en welke wetenschappelijk waar zijn. Velen beweren dat sauna’s het ontgiften bevorderen en dat IR-sauna’s beter zijn vanwege het soort warmte dat ze produceren. De reden hiervoor is dat een saunabezoek zweten veroorzaakt, en dit schijnt toxines uit het lichaam te spoelen.

Er zit wel enige waarheid in deze bewering, maar niet zoveel dat ze tot wetenschappelijk feit kan worden verheven. Wetenschappers hebben ontdekt dat zweten vooral bedoeld is om de lichaamstemperatuur te verlagen en het evenwicht te bewaren. En er is niet genoeg bewijs dat zweten helpt bij het ontgiften bij mensen. In feite worden alle ontgiftingsprogramma’s, met inbegrip van die welke saunasessies bevorderen, gecombineerd met andere activiteiten die helpen om gifstoffen uit het menselijk lichaam te verwijderen. En in dit opzicht is er geen verschil tussen het effect van een normale sauna en dat van een infraroodsauna. Dus dit mag niet de reden zijn.

De tweede bewering is dat sauna’s zijn ontworpen om je te laten zweten en dat je daardoor gewicht verliest. Dit is niet waar! Je zweet wel in de sauna, maar je verliest alleen water en krijgt het weer terug als je na de saunagang water drinkt. Als je het overslaat en denkt dat je het systeem verslagen hebt, heb je het mis. Langere trainingen en het overslaan van waterinname zullen leiden tot uitdroging. En dat is maar een klein probleem vergeleken met de andere bijwerkingen. Of u nu een traditionele sauna of een IR-sauna installeert, u zult niet afvallen.

Sauna Of Infrarood Sauna Kopen

Sauna Of Infrarood Sauna Kopen?

Wat is het verschil tussen een traditionele sauna en een infraroodsauna?

Beide sauna’s zijn overwegend houten kamers die warmte opwekken en u doen zweten. Gewone sauna’s gebruiken hete kolen (of stralingswarmte van een kachel) als warmtebron om dit te doen. Ze zijn veel heter en produceren gewoonlijk temperaturen van 77 tot 93 graden Celsius. Ze zijn ook minder energie-efficiënt en niet erg kosteneffectief. Maar sommige sauna’s worden tegenwoordig verwarmd met vuur, gas of elektriciteit. Ze bereiken een temperatuurbereik van 66 tot 91 graden Celsius. Infraroodsauna’s lijken op conventionele sauna’s, maar ze hebben verwarmingsplaten in de wanden en gebruiken de IR-straling in het licht als warmtebron.

Deze dringt ongeveer anderhalve centimeter in het lichaam door en verwarmt de weefsels rechtstreeks, in tegenstelling tot een conventionele sauna die de lucht in de kamer verwarmt en dan het lichaam al het werk laat doen. Daarom liggen de temperaturen in een infraroodsauna slechts tussen 46 en 54 graden Celsius. Maar ze zijn net zo efficiënt als normale sauna’s. Over efficiëntie gesproken: omdat IR-sauna’s met licht werken, zijn ze energiezuiniger dan conventionele sauna’s, zelfs als er elektriciteit wordt gebruikt. Ze kosten ook minder dan conventionele sauna’s. Hoewel u 35-40 minuten in een infraroodsauna kunt doorbrengen, moet u dat idealiter niet doen.

De lagere temperaturen betekenen ook dat je hartslag lager is. Dus stel het niet uit. Dit is niet het geval in een traditionele sauna. Dus u kunt misschien 45 minuten oefenen, met pauzes om af te koelen en te drinken. Maar het is niet aan te raden. Een ander groot verschil is dat traditionele sauna’s meestal voor meer dan één persoon zijn, terwijl de meeste IR-sauna’s bedoeld zijn voor baden door één persoon, wat ze minder gezellig maakt. Grotere sauna’s zijn duurder. Omdat infraroodsauna’s op licht gebaseerd zijn, bieden veel fabrikanten de mogelijkheid om van kleur te veranderen. Van deze verschillende kleuren wordt gezegd dat ze verschillende problemen van het lichaam en de geest genezen.

De infraroodsauna is pas de laatste tien jaar populair geworden, misschien omdat hij energiezuinig is, maar veel andere beweringen zijn wetenschappelijk niet onderbouwd. Veel van wat we over sauna’s weten heeft nog steeds betrekking op traditionele sauna’s, en al deze voordelen gelden ook voor infraroodsauna’s. Beide sauna’s vereisen dat u afkoelt en hydrateert voor, tijdens of na een 20 minuten durende saunasessie. De gezondheidsvoordelen van beide sauna’s zijn hetzelfde. Korte blootstelling aan hitte verhoogt de huid- en lichaamstemperatuur. Het activeert de warmtereguleringswegen, het centrale zenuwstelsel en het autonome zenuwstelsel.

Dit bevordert de gezondheid van het hart en de bloedsomloop. Dus als u geen probleem hebt met de iets hogere temperaturen en het verwarmingsmechanisme van een traditionele of droge sauna, is dat prima voor u. Als u echter een infraroodsauna koopt, kunt u kiezen voor verschillende lichtmaten en -kleuren om verschillende resultaten te bereiken.

Sauna Of Infrarood Sauna Kopen

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Verre, midden en nabije infrarood golflengten maken allemaal deel uit van het brede spectrum van infrarood helende golflengten en de voordelen van infrarood sauna’s. Deze golflengten dringen tot anderhalve centimeter diep door in het zachte weefsel, verwarmen het lichaam en openen de bloedvaten in een proces dat “vasodilatatie” wordt genoemd. Infrarood is zo veilig dat het regelmatig in ziekenhuizen wordt gebruikt om pasgeboren baby’s warm te houden. Infrarood en infrarood sauna’s worden al tientallen jaren onderzocht en bestudeerd. Artsen, chiropractors en fysiotherapeuten gebruiken infrarood sauna’s dagelijks in klinieken en ziekenhuizen over de hele wereld om pijn te verlichten, huidaandoeningen te genezen, de mobiliteit te verbeteren en het lichaam in het algemeen te helpen genezen:

1. ontgifting en de voordelen van infrarood sauna’s

Infraroodsauna’s kunnen de bloedcirculatie bevorderen en de zweetklieren stimuleren, waardoor opgehoopte gifstoffen in het lichaam vrijkomen. Dagelijks zweten in de sauna kan helpen het lichaam te ontgiften door het vrijmaken van zware metalen (lood, kwik, nikkel en cadmium), evenals alcohol, nicotine, zwavelzuur en andere organische en anorganische verbindingen. Het is al tientallen jaren bekend dat zweten een prachtige manier is om opgeslagen chemicaliën kwijt te raken.

2. stress en vermoeidheid verlichten

Een paar minuten in de zachte warmte van een infraroodsauna helpt u zich ontspannen, verjongd en vernieuwd te voelen. Veel klanten van infraroodsauna’s zeggen hoezeer zij uitkijken naar hun sessie. Een infrarood sauna is een heerlijke plek om te ontspannen. Het is alsof je thuis een kuuroord hebt dat altijd open is. Het is aangetoond dat de infraroodsauna het autonome zenuwstelsel beïnvloedt door de gebruiker in de parasympathische (rust- en spijsverterings) toestand te brengen, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen en herstellen.

3. spierpijn, artritis en gewrichtspijn

Te veel van alles kan zijn tol eisen, ook lichaamsbeweging. De voordelen van infraroodsauna’s zijn onder andere verlichting van ontstekingen, stijfheid en pijn door de bloedcirculatie te verbeteren en de diepe, doordringende infraroodwarmte ontspant de spieren en verwijdert metabolisch afval, terwijl het bloed van zuurstof wordt voorzien en de spieren sneller helpen regenereren. Infrarood verwarmt de spieren voor meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid en verlicht spierspanning en pijn.

Studies hebben ook aangetoond dat een verblijf in een infraroodsauna verlichting kan bieden bij verschillende vormen van artritis. Stralingswarmte is doeltreffend gebleken bij de behandeling van verstuikingen, zenuwpijn, slijmbeursontsteking, spierspasmen, gewrichtsstijfheid en vele andere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Veel van de normale stijfheid, pijnen en pijn die met het ouder worden gepaard gaan, kunnen door regelmatig saunagebruik worden verminderd.

4. gewichtsverlies en verhoogde stofwisseling

Een regelmatig bezoek aan een infraroodsauna brengt het cardiovasculaire systeem op gang, net zoals hardlopen dat doet. Terwijl u ontspant in de zachte warmte, produceert het lichaam zweet, pompt het bloed en verbrandt het calorieën. Dit wordt “passieve aërobe oefening” genoemd omdat het lichaam, hoewel het al deze voordelen krijgt, niet op dezelfde manier wordt belast als bij een normale training. Het lichaam is meer ontspannen en in de parasympatische modus gedurende deze tijd. Terwijl het lichaam de zweetproductie verhoogt om af te koelen, werkt het hart harder om het bloed rond te pompen en de bloedsomloop te stimuleren. Door deze verhoging van het metabolisme worden ook meer calorieën verbrand. Een sessie van 30 minuten in een infraroodsauna kan tussen 300 en 800 calorieën verbranden.

5. ondersteuning van het immuunsysteem

De doordringende infrarode golflengten van de infrarood sauna verhogen de kerntemperatuur van het lichaam, waardoor kunstmatig koorts wordt opgewekt. Koorts is het mechanisme van het lichaam om de immuunrespons te versterken en te versnellen, zoals het ook doet bij een infectie. Dit versterkt het immuunsysteem en kan, in combinatie met de verbeterde afvoer van gifstoffen en afvalstoffen door intens zweten, de algehele gezondheid en de weerstand tegen ziekten verbeteren.

6. huidziekten en de voordelen van infraroodsauna’s

Het intense zweten dat al na een paar minuten in de sauna begint, verwijdert diepgewortelde onzuiverheden en dode huidcellen, waardoor de huid er stralend en schoon uitziet. Een verhoogde bloedsomloop voorziet de huid van natuurlijke voedingsstoffen voor een natuurlijke glans. Veel klanten melden een verbetering van de teint, de kleur, de elasticiteit en de textuur van de huid. Het is ook aangetoond dat de verbeterde circulatie acne, eczeem, psoriasis, wondgenezing en littekenvorming helpt te verbeteren.

7. gezondheid van het hart

Infraroodsauna kan helpen de bloeddruk op peil te houden, het cholesterolgehalte te verlagen, chronische pijn te verlichten en kan van therapeutische waarde zijn voor patiënten met chronische hartinsufficiëntie (CHD). Infraroodsaunatherapie verminderde hartritmestoornissen en symptomen van chronisch hartfalen bij patiënten met hart- en vaatziekten.

8. verschijning van cellulitis

Cellulitis is oppervlakkige vetophoping die leidt tot ongelijkmatige deukjes of “sinaasappelhuid”. Cellulitis komt bij 90 procent van de vrouwen voor na de puberteit, en zelden bij mannen. Veel voorkomende maar niet exclusieve gebieden van cellulitis zijn de billen, de dijen en de buik. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, houdt cellulitis geen verband met zwaarlijvigheid, en vermindert het verschijnen van cellulitis niet altijd door gewichtsverlies.

Omdat de ver-infraroodwarmte van een sauna drie keer dieper verwarmt dan conventionele sauna’s, is deze veel effectiever om cellulitis te verminderen. Er is een verband tussen het vertragen van de stofwisseling en het opslaan van gifstoffen in de vetcellen. Saunagebruik en ver-infraroodwarmte verhogen de hartslag en de plaatselijke bloedcirculatie, waardoor de bovengenoemde neiging tot vochtophoping in de vetcellen in feite wordt omgekeerd en cellulitis minder zichtbaar wordt.

9. ondersteuning van diabetes en de voordelen van infrarood sauna

Er is veel geschreven over hoe infraroodsauna-therapie diabetici kan helpen en ondersteunen, omdat het helpt bij het verminderen van talrijke bijwerkingen.

Deze omvatten:

– Verwijdering van toxines

Verbeterde bloedcirculatie

– Reiniging van de inwendige organen

– Infrarood resonantie

Sauna Of Infrarood Sauna Kopen

Sauna Of Infrarood Sauna Kopen?