Ver infrarood sauna kopen

Een ver infrarood sauna kopen? Ontdek het grote assortiment aan infrarood sauna’s bij X-Trend. X-Trend is de #1 in België.

Vraag naar onze prijzen en ontvang snel & vrijblijvend naar uw prijsofferte met persoonlijk advies:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Ver Infrarood Sauna Kopen
Ver infrarood sauna kopen

Koop een ver Infrarood Sauna

Baden en sauna’s hebben een lange geschiedenis in de hele wereld en in alle culturen. Zij boden de mensen de gelegenheid een koele dag door te brengen terwijl zij werden blootgesteld aan hitte en stoom in speciaal ontworpen kamers. Zij konden deel uitmaken van iemands huis, zoals in Finland, of openbare baden zijn, zoals gebruikt door Romeinen, Grieken, Latijns-Amerikanen en zelfs de Japanners. Het woord “sauna” zelf komt uit het Fins en betekent “badhuis”. In de vroege sauna’s werden stenen verhit om de kamertemperatuur te verhogen. Deze werden vervangen door ijzeren kachels.

Als de kamer erg warm en droog werd, werd er een beetje water op gesproeid om de warmte te verhogen, en de luchtvochtigheid werd geregeld naar gelang van de behoeften van de mensen. De badhuizen hadden verwarmd water dat stoom produceerde om de temperatuur in de kamers te verhogen. Na de uitvinding van de elektriciteit werden elektrische kachels populair. Deze kamers werden vaak gebruikt, niet alleen voor gezondheid en stressbestrijding, maar ook voor sociale bijeenkomsten. In Rome en Griekenland werden ze ook gebruikt voor politieke discussies.

Na verloop van tijd werd het in België populair en onderging het verdere wijzigingen. Van een grote ruimte die plaats bood aan meerdere gezinnen, is de sauna in de moderne tijd gereduceerd tot een cabine die de voordelen van de sauna biedt in het comfort van uw eigen huis. De nieuwste en meest populaire versie van de sauna is de ver infraroodsauna, die naar verluidt nog heilzamer is dan conventionele sauna’s door het gebruik van infrarood licht.

Ver Infrarood Sauna Kopen

Wat zijn ver infrarode golven?

Zonlicht bestaat, zoals bekend, uit een elektromagnetisch spectrum van licht, dat ook infrarood licht of golven omvat. Je kunt het niet zien, maar het wordt gevoeld als warmte. Infrarode straling, die tussen de rode grens van het zichtbare spectrum en de kortste microgolven ligt, strekt zich uit van 700 nanometer tot 1 millimeter. Vanaf de rode grens van het spectrum tot aan de verste afstand wordt het spectrum onderverdeeld in nabij infrarood (700-1300 nm), midden infrarood (1300-3000 nm) en ver infrarood (3000 nm tot 1000 micron), afhankelijk van de golflengte.

Ontdekking van het ver infrarood

William Herschel wordt gecrediteerd voor de ontdekking van infrarood in 1800. Hij had het temperatuurverschil tussen de kleuren van het zichtbare spectrum gemeten en vastgesteld dat de temperatuur steeg naarmate de thermometer van blauw naar rood bewoog. Maar toen hij verder ging dan het rood aan het einde van het zichtbare spectrum, merkte hij een nog hogere temperatuur op, die niets anders was dan infrarood licht! Sindsdien wordt het gebruikt voor thermische beeldvorming, warmtesensoren en nachtkijkers.

Een van de meest voorkomende toepassingen is afstandsbediening, waarbij infrarode lichtgolven worden gebruikt in de afstandsbediening van de TV om van kanaal te veranderen. Het wordt ook gebruikt in communicatie en netwerken, en voor bedrade en draadloze operaties. Toen de voordelen van infraroodstraling voor het menselijk lichaam duidelijk werden, werd deze ook in sauna’s geïntroduceerd ter vervanging van elektrische verwarming.

Golflengte van de ver infrarood sauna

De FIR-golflengte (ver infrarood) kan niet door de ogen worden waargenomen, maar wordt gevoeld als warmte-energie. Zij oefent rotatie- en vibratiebewegingen uit in moleculaire bindingen en resoneert met cellulaire frequenties, waardoor de temperatuur van de epidermis op de eraan blootgestelde huid wordt verhoogd. In traditionele sauna’s wordt de ruimte verwarmd voordat de persoon erin gaat. Hier is de omgevingslucht heet, wat tot zweten leidt. Infrarode straling daarentegen kan, afhankelijk van de energiebron, tot 15 cm in de huid doordringen, waardoor het onderhuidse weefsel wordt verwarmd en het lichaam wordt gestimuleerd.

Dit werd erkend door de chirurg John Harvey Kellogg, die ontdekte dat gifstoffen op deze manier doeltreffender uit het lichaam konden worden verwijderd. Hij bouwde in 1891 op maat gemaakte saunacabines en installeerde de pas uitgevonden Edison gloeilamp als warmtebron. Hij noemde dit protocol “lichttherapie” en de saunacabines “gloeilampenbaden”. De eerste sauna werd geïnstalleerd in zijn sanatorium in Battle Creek en bleek nuttig voor duizenden van zijn patiënten. Toen hij een replica tentoonstelde op de wereldtentoonstelling van Chicago in 1893, maakte een Duitse ondernemer er een kopie van voor massaconsumptie.

Ze waren echter onveilig omdat de gloeilampen in het houten omhulsel rondom onbeschermd waren. Het apparaat werd vervolgens overgenomen door de Japanners, waar het verder werd verfijnd en deel ging uitmaken van het behandelingsmechanisme. Het keerde terug naar de VS in de jaren 1970 en werd door L. Ron Hubbard opgepakt voor verdere verbetering. Hubbard introduceerde een ontgiftingsprotocol waarin de infrarood sauna een belangrijke rol speelde. Dit was ter bestrijding van de schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen, levensmiddelenadditieven en verontreiniging op de menselijke gezondheid. In 1977 slaagde hij erin LSD-residuen (metabolieten) te elimineren en in 1979 werden full-spectrum infrarood sauna’s in België geïntroduceerd.

Voordelen van een ver infrarood sauna

Bij gebruik van FIR in een sauna wordt, in tegenstelling tot conventionele sauna’s, de omgevingstemperatuur niet beïnvloed, waardoor het gemakkelijker is om langer in de sauna te blijven. Het infrarode licht wordt rechtstreeks op de huid aangebracht, waardoor deze opwarmt en gaat zweten. In tegenstelling tot een temperatuur van 82 – 88 °C in een conventionele sauna, wordt een FIR-sauna slechts verwarmd tot 43 – 63 °C, wat comfortabeler is om in te zitten. Aangezien infrarood een natuurlijke energie is, is het ook niet schadelijk en kan het gedurende een lange periode worden gebruikt. De diepere penetratie biedt veel meer voordelen dan de oppervlakkige verwarming in een conventionele sauna.

Sessies duren tussen 20 en 45 minuten en vinden meerdere malen per dag plaats om de vruchten ervan te plukken. FIR-sauna’s zijn ontworpen met het comfort van de gebruiker in gedachten. Ze zijn gemaakt van cederhout, bieden plaats aan één tot vier personen en hebben een glazen deur die voor transparantie zorgt en het gevoel van opsluiting vermijdt. Om het hele lichaam voldoende warm te houden, zijn rond en onder de zitting lampen voor de kuitspieren aangebracht.

Er zijn regelaars om alle lichten aan te doen of sommige uit te doen als het te warm wordt. U kunt een boek meenemen, en een goed ontworpen model kan zelfs leeslampjes hebben die u aan of uit kunt zetten. Er is ook een manier om uw MP3-station aan te sluiten om naar muziek te luisteren. Er zijn ook draagbare versies die kunnen worden opgevouwen en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Deze hebben ook verwarmende kussentjes voor uw voeten en armsgaten waar u een boek kunt vasthouden en lezen.

Ver Infrarood Sauna Kopen

Voordelen voor de gezondheid: Infrarood Sauna

Regelmatige bezoeken aan de ver infrarood sauna staan erom bekend het lichaam te ontgiften door al het zweten. FIR-sauna’s zijn ook uitstekend voor de behandeling van diverse kwalen zoals lichaamspijn en vermoeidheid, verbetering van de bloedsomloop en verlaging van de bloeddruk, bevordering van de verwijding van haarvaten en de bloedstroom naar de perifere zenuwen, en verbetering van de endotheelfunctie.

Enkele van de andere voordelen die zijn waargenomen zijn:

– Voor stressbeheersing
– Voor gewichtsverlies
– Voor pijnbestrijding
– Verbetering van chronische ziekten
– Verbeterde huidskleur
– Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

Naast deze gezondheidsvoordelen, zijn ver infrarood sauna’s ook:

– Het is goedkoop in tegenstelling tot een traditionele sauna die op maat moet worden gemaakt en geld kost.
– Hij neemt geen ruimte in beslag en past in elk deel van uw huis, terwijl een traditionele sauna een aparte ruimte vereist.
– FIR-sauna’s verbruiken minder energie
– Het is gemakkelijk te kopen en hoeft alleen maar in elkaar gezet te worden, zonder ingewikkelde constructie

Natuurlijk worden er meer studies uitgevoerd om de doeltreffendheid van ver infrarood sauna’s bij de verbetering van de algemene gezondheid te bewijzen. Elk rapport bevestigt alleen maar dat de diep doordringende kwaliteit van de FIR-sauna voordelen heeft op lange termijn. Het goede is de geringe investering die nodig is voor deze kant-en-klare sauna’s, die binnen enkele minuten na ontvangst van de levering in gebruik kunnen worden genomen. De gebruikelijke functies, zoals de muziek en het bedieningspaneel om de warmte te regelen, verhogen ook de sauna-ervaring en maken van de sauna uw favoriete hoekje van het huis.

Hoe vaak moet ik een infraroodsauna gebruiken?

Saunabaden in een infraroodsauna is, net als andere gezonde levensstijlkeuzes, cumulatief. Net zoals een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap belangrijke elementen zijn van een wellness-levensstijl, moet ook regelmatig saunagebruik belangrijk zijn. Hoe vaak iemand een infraroodsauna moet gebruiken, hangt af van een aantal belangrijke factoren, zoals leeftijd, ervaring met warmtetherapie, gezondheidstoestand en vochtinname. Zoals altijd moet u bij de invoering van een nieuw protocol in uw dagelijkse routine een arts raadplegen alvorens een infraroodsauna te gebruiken. Hieronder vindt u een basisgids over hoe vaak u een infraroodsauna moet gebruiken en enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het opstellen van uw persoonlijke programma.

Beginnen met een ver infrarood sauna

Zoals bij elk trainingsprogramma moet u uw lichaam voorzichtig laten wennen aan de infraroodsauna door te beginnen met kortere saunasessies bij lagere temperaturen en voldoende tijd tussen de saunasessies in te nemen. Als u al ervaring hebt met warmtetherapie, kan het proces van opbouwen naar dagelijkse sessies van een uur worden versneld, maar als u nieuw bent met warmtetherapie, moet u de dagelijkse sessies langzaam en gestaag aanpakken.

Hier is een basisformule die u kunt gebruiken als leidraad voor het gebruik van een infraroodsauna:

1. Begin uw eerste saunabeurt in de infraroodcabine

Blijf niet langer dan 15-20 minuten in de sauna. Neem een dag vrij tussen de sessies. Herhaal het programma gedurende 1-2 weken om het lichaam te laten wennen aan het licht en de warmte.

2. Na twee weken kunt u de temperatuur langzaam opvoeren als u een zekere tolerantie ontwikkelt

U kunt ook beginnen de tijd die u in de sauna doorbrengt te verhogen tot 20-30 minuten. Zelfs als u een dag vrij neemt tussen saunasessies, kunt u een extra sessie per week toevoegen. Doe dit gedurende 1-2 weken.

3. in de 4e week kunt u al beginnen met dagelijkse saunabezoeken

Ga na hoe je je voelt tijdens en na de sessies. Hou de duur van de sessie onder de 40 minuten. Zelfs als de temperatuur niet erg hoog is, zult u er de vruchten van kunnen plukken.

4. verder gebruik van de sauna

Vergeet niet dat u ten minste één dag per week vrij moet nemen om uw lichaam de kans te geven te herstellen van al het zweten. Na zes tot acht weken kunt u gaan experimenteren met wat voor uw lichaam prettig voelt. Elke dag is anders. Sommige dagen kunt u gerust 60 minuten in de sauna doorbrengen, terwijl u op andere dagen misschien minder tijd nodig hebt. Het is niet aanbevolen om langer dan 60 minuten in de sauna door te brengen. Als u meer tijd in de sauna wilt doorbrengen, overweeg dan een ochtend- en een avondsessie.

Korte infrarood sauna sessies: 2 tot 3 keer per dag

Een goede manier om het contact van uw lichaam met de genezende stralen van infrarood licht te vergroten, is om sessies met kortere tussenpozen gedurende de dag te houden. Zo kunt u de mitochondriale activiteit stimuleren en de kwaliteit van uw bloed gedurende de dag verbeteren. Deze specifieke aanpak is zeer geschikt voor mensen die hun bloedsomloop willen verbeteren en gewrichtspijn willen verlichten. Het stimuleren van de mitochondriën stimuleert vaak een positieve circulatie en is bijzonder nuttig en heilzaam voor mensen die aan artritis lijden of herstellen van gewrichtsletsels. Dit zal helpen om chronische ontsteking te verminderen.

Als u gewrichtspijn wilt verlichten, gebruik de infraroodsauna dan meerdere keren per dag met lagere temperaturen en kortere saunasessies. Voor mensen met stemmingsstoornissen zoals angst of depressie hebben de endorfines die vrijkomen bij blootstelling aan infrarood licht een positief effect op neurotransmitters en de opname van serotonine. Met name mensen met een seizoensgebonden affectieve stoornis (S.A.D.) willen gedurende de dag regelmatig in en uit de sauna gaan zonder dat dit meer dan 10-15 minuten per sessie in beslag neemt. Nogmaals, stel de temperatuur niet te hoog in.


Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Meerdere keren per dag naar een korte infraroodsauna gaan helpt veel om ontstekingen en infecties in de longen te verminderen. De reden hiervoor is tweeledig. Ten eerste verbeteren de droge warmte en het licht de werking van de mitochondriën in alle cellen van het lichaam en brengen ze meer bloed naar de longstreek. Ten tweede helpen de Himalaya zoutwanden slijmophopingen en infecties in de longen te elimineren. Het inademen van het helende zout helpt het lichaam te ontdoen van hardnekkige longinfecties en een gezond longstelsel te creëren.

Gezondheidstoestanden die speciale aandacht vereisen bij het gebruik van een infraroodsauna, bv. psoriasis, hartaandoeningen, hoge bloeddruk.

Hoewel het waar is dat infraroodsauna’s uitstekende diensten kunnen bewijzen voor een verscheidenheid van aandoeningen, moeten mensen met psoriasis, hartaandoeningen of hoge bloeddruk deze vorm van therapie met uiterste voorzichtigheid benaderen. Voor mensen met bijzondere gezondheidsproblemen is het belangrijk de temperatuur van de sauna laag te houden, evenals de tijd. Hoewel psoriasispatiënten zeer goed reageren op infrarood lichttherapie, kunnen hoge saunatemperaturen de huid irriteren. Dus als u lijdt aan psoriasis, houd de temperatuur dan onder de 50 graden Celsius en laat de saunagang niet te lang duren.

Ook mensen met hartproblemen moeten erop letten dat de temperatuur in de sauna laag blijft. Vergeet niet dat de frequentie van het licht zelf grote gezondheidsvoordelen biedt zonder de temperatuur tot een onaangenaam niveau te doen stijgen. De frequentie van het saunagebruik kan worden verhoogd als de temperatuur en de tijd lager worden ingesteld. De verhoogde frequentie zorgt voor een meer regelmatige blootstelling aan het infrarode licht zonder het lichaam te belasten met de warmte. De hydratatie moet toenemen naarmate de frequentie, temperatuur en duur van de infraroodsauna-sessies toenemen. Het is belangrijk dat iedereen die regelmatig naar de infraroodsauna gaat, ervoor zorgt dat hij voldoende vocht drinkt.

Dit betekent dat u voor, tijdens en na de sauna veel gezond, mineraalrijk water moet drinken. Hoewel de infrarood sauna het vermogen heeft om het lichaam sterk te ontgiften door te zweten, maakt de huid geen onderscheid tussen het vrijkomen van gifstoffen en gezonde mineralen. Drink daarom veel vloeistoffen die rijk zijn aan voedingsstoffen, zoals kokoswater. Als de vochtinname niet wordt verhoogd naarmate de duur van de infraroodsauna-sessies toeneemt, kan uitdroging leiden tot hoofdpijn. Drink dagelijks ten minste vier liter water tijdens het gebruik van de infraroodsauna.

Kinderen en infrarood sauna

Kinderen kunnen ook gebruik maken van de infrarood sauna. Het protocol voor een kind is specifiek en moet met zorg worden gevolgd.

De drie belangrijkste richtsnoeren voor kinderen zijn de volgende:

– De temperatuur moet zeer laag worden gezet

– Kinderen jonger dan 12 jaar mogen de sauna niet langer dan 15 minuten verlaten.

– Houd toezicht op uw kind door samen met hem de sauna in te gaan.

Oudere kinderen kunnen de temperatuur en de duur van de saunasessie verhogen. Ouders of voogden moeten aanwezig zijn om toezicht te houden op het verblijf van het kind in de sauna. Laat kinderen nooit alleen in de sauna en raadpleeg altijd een arts voordat u een therapieprogramma met infraroodsauna voor uw kind start.

Infrarood sauna baden: een gezonde levensstijl

Uiteindelijk kunnen infraroodsauna’s dagelijks of tweemaal daags worden gebruikt, op voorwaarde dat men zorgt voor een goede basis en een goede hydratatie. Mensen met bijzondere gezondheidsproblemen moeten de temperatuur laag houden, de duur kort en de intervallen tussen saunasessies langer. Dezelfde richtlijnen gelden voor kinderen. Veel volwassenen kunnen de infraroodsauna dagelijks gebruiken, soms zelfs tweemaal per dag, op voorwaarde dat de vochtinname op peil wordt gehouden. De infraroodsauna zal na verloop van tijd een integraal onderdeel worden van uw dagelijkse gezonde levensstijl, dus neem de tijd om een basis te leggen.

Ver Infrarood Sauna Kopen

Ver Infrarood Sauna Kopen