Verbeterde bloedcirculatie met een infraroodcabine

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Een verbeterde bloedcirculatie met een infraroodcabine? Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine

Stap 1 van 2

Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine
Infrarood sauna

Verbeterde bloedcirculatie met een infraroodcabine

Kan infraroodsauna-therapie de bloedcirculatie verbeteren?

Ontdek gezondheid en vitaliteit onder de warme stralen van infrarood licht en ervaar een verbeterde bloedcirculatie. Het menselijk lichaam is een complex systeem dat steunt op een sterke en constante bloedcirculatie. Het kloppen van het hart pompt en voert de gestage en vloeiende stroom bloed naar de meest afgelegen delen van het lichaam.

Wanneer de bloedsomloop verstoord is, ontstaan ontstekingen en een hele reeks ziekten. Het bevorderen van een optimale bloedcirculatie in het hele lichaam bevordert de algehele gezondheid en vitaliteit. Het is van het grootste belang een behandelingsprogramma te vinden dat de natuurlijke bloedstroom in het lichaam bevordert.

Algemeen wordt aangenomen dat aërobe lichaamsbeweging de bloedsomloop bevordert, maar helaas is intensieve lichaamsbeweging voor veel mensen vaak onbetaalbaar. Er zijn echter andere manieren om de bloedsomloop te verbeteren, en de veiligste en meest effectieve is misschien wel om uzelf te verwennen met een breedband-infraroodsauna.

Dus kan infrarood sauna therapie de bloedsomloop verbeteren? Ja, de unieke relatie tussen de menselijke fysiologie en het spectrum van infraroodstralen bevordert een betere bloedcirculatie. In zittende of liggende houding is de bloedcirculatie tijdens een bezoek aan de infraroodsauna vergelijkbaar met een matige workout.

Als de bloedcirculatie door de warmtetherapie in de infraroodsauna wordt verbeterd, nemen ontstekingen af en begint het lichaam gezonde vitaliteit uit te stralen. Zonder de inspanning en de veiligheidsrisico’s die sporten met zich meebrengt, kan de bloedsomloop worden verbeterd met een regelmatige behandeling met een breedband-infraroodsauna.

Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine
Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine

Wat is het bloedvatenstelsel en hoe werkt het in het menselijk lichaam?

De meeste mensen weten wel iets over de bloedsomloop en het lijkt misschien zelfs absurd om deze vraag te stellen: Wat is het bloedvatenstelsel? Om het diepgaande effect van infraroodsaunatherapie op de verbetering van de bloedsomloop te begrijpen, is het belangrijk enkele basisprincipes van de bloedsomloop te kennen.

De voortdurende circulatie van bloed vanuit het hart door het hele lichaam gaat door een ingewikkeld netwerk van slagaders, in microscopisch kleine vaten, en weer terug door de aders en naar het hart.

De constante stroom van bloed door het hele lichaam levert zuurstof en essentiële voedingsstoffen aan de organen, weefsels en cellen binnen de fysiologische structuur van het lichaam. Het bloedvatenstelsel is een complex systeem van banen die in een perfecte volgorde lopen, beginnend bij het hart.

Deze constante beweging van het bloed is nodig om de toevoer van zuurstof uit de longen en van voedingsstoffen uit het spijsverteringsstelsel naar de rest van het lichaam in stand te houden. De vijf liter bloed in de bloedvaten van een gemiddelde volwassene in rust gaat in ongeveer één minuut door de hele bloedsomloop.

Het bloed stroomt 1.500 keer per dag door het hele bloedvatenstelsel, zelfs zonder lichaamsbeweging of andere maatregelen om de bloedstroom te bevorderen.

Het longstelsel is volledig afhankelijk van de bloedsomloop en vormt uiteindelijk samen een groot orkest van de harmonieuze toevoer van zuurstof en voedingsstoffen die met het bloed naar de spieren, het bindweefsel, de organen, de klieren en de hersenen worden getransporteerd.

De indrukwekkende actie van de hartslag kan worden beschouwd als de motor van het bloedsomloopstelsel: De pulsatie van het hart pompt voedingsrijk bloed door de slagaders, in een netwerk van vasculaire transmitters en tenslotte in de aders die terug naar het hart en de longen leiden. Het belang van een goed functionerend bloedsomloopstelsel kan niet worden onderschat.

De gezondheid en de vitaliteit van het gehele lichaam hangen van minuut tot minuut af van de goede werking van het bloedvatenstelsel. Het zoeken naar behandelingen die de bloedsomloop verbeteren is van het grootste belang voor een gezond leven. Infraroodsaunatherapie verbetert de bloedsomloop in het hele lichaam en heeft daardoor een positief effect op allerlei gezondheidsproblemen.

Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine

De gezondheidsvoordelen van een betere bloedcirculatie

Een verhoogde bloeddoorstroming verhoogt het zuurstofgehalte in het lichaam, wat op zijn beurt een aantal gezondheidsvoordelen heeft in verband met een aantal ziekten. Een verhoogde zuurstoftoevoer naar verschillende delen van het lichaam door een verbeterde bloedsomloop bevordert de celgroei en de interne orgaanfunctie. 

Wanneer de doorbloeding verbetert, is het grootste orgaan van het lichaam, de huid, beter in staat schadelijke bacteriën en infecties van buitenaf te bestrijden. Een betere bloedsomloop heeft een positief effect op de algehele werking van het lichaam en bevordert de gezondheid en vitaliteit van het gehele menselijke organisme.

Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine

Welke specifieke ziekten worden positief beïnvloed door een betere bloedcirculatie?

  • Reumatoïde artritis
  • Osteoartritis
  • Hoge bloeddruk
  • Diabetes
  • Psoriasis
  • Fibromyalgie
  • Ziekte van Parkinson
  • Ziekte van Alzheimer
  • Depressie en angst
  • Ziekten van het spier- en skeletstelsel

Wanneer de bloedsomloop verbetert en het bloed snel en vloeiend door het lichaam stroomt, daalt de bloeddruk. Dit helpt hartziekten te voorkomen die worden veroorzaakt door hoge bloeddruk (vernauwde slagaders).

Een gezonde bloedsomloop is essentieel voor mensen met diabetes. Een betere bloedsomloop zorgt ervoor dat gezond bloed de verste delen van het lichaam kan bereiken, wat cruciaal is voor mensen met diabetes. Een slechte bloedsomloop is de oorzaak van veel van de complicaties die met diabetes gepaard gaan.

Verbetering van de bloedcirculatie levert zuurstof en voedingsstoffen aan de buitenste ledematen van het lichaam, wat een aantal pijnlijke symptomen helpt voorkomen waarmee mensen met diabetes te maken krijgen.

Een verbeterde bloedcirculatie vermindert de ontwikkeling van ontstekingen in alle delen van het lichaam. Ontsteking is pijnlijk, vooral als het de gewrichten aantast. Mensen die lijden aan reumatoïde artritis of artrose zullen een opmerkelijke verbetering van de symptomen merken wanneer de bloedcirculatie wordt verbeterd.

Met een betere doorbloeding herstellen de spieren sneller doordat de cellulaire netwerken van de spieren meer zuurstof krijgen. Verwondingen genezen sneller door een betere doorbloeding. Breedband infrarood sauna therapie verbetert drastisch de bloedcirculatie, wat een hele reeks gezondheidsvoordelen heeft.

Bovendien is de infraroodsauna een veilige manier om de bloedsomloop te verbeteren en kan hij ook worden gebruikt door mensen die niet in staat zijn om intensief te sporten.

Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine

Hoe een infrarood sauna de bloedcirculatie verbetert

De golflengten van infrarood licht behoren tot het onzichtbare lichtspectrum en kunnen niet met het menselijk oog worden waargenomen, maar kunnen wel als warmte worden gevoeld. De infrarode lichtgolven kunnen diep in en langs de opperhuid doordringen, waardoor de cellulaire reactie van het lichaam volledig wordt geactiveerd.

De stralingswarmte van het infrarode licht dringt diep door in de zachte weefsels en verhoogt de lichaamstemperatuur. De menselijke anatomie vanuit het perspectief van een actief, levend organisme in voortdurende dialoog met zichzelf leidt tot een begrip van de dans met zijn externe omgeving.

Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan de helende stralen van het infraroodspectrum, nodigt de levende anatomie het licht uit in haar netwerksysteem, waardoor een domino-effect van gezondheid ontstaat dat zijn oorsprong vindt in een verbeterde bloedsomloop.

Een betere bloedcirculatie brengt zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de vitale organen, de hersenen, de gewrichten, de spieren, het skelet en de huid. De verhoogde zuurstoftoevoer in het lichaam vermindert ontstekingen en dus pijn.

Wanneer het infrarode licht door het eerste huidmembraan dringt en het zachte weefsel van het lichaam binnendringt, reageert het celmechanisme met prikkeling. De mens bestaat uit 50 triljoen cellen, en elke cel in het lichaam heeft wat men een “energiecentrum” zou kunnen noemen: de mitochondriën, waar ATP (adenosinetrifosfaat) wordt geproduceerd.

De mitochondriën zijn zeer gevoelig voor elk licht, maar vooral voor diep doordringende infrarode stralen. De verse zuurstofrijke bloedcellen beginnen door het lichaam te stromen als een snelstromende rivier. Ontsteking treedt in het lichaam op als reactie op verwondingen, stress en ziekte.

Waar er ontstekingen zijn, is er ook een tekort aan zuurstof. Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan het infrarode lichtspectrum, circuleert het bloed, dat rijk is aan voedingsstoffen en zuurstof, sneller door het lichaam. U kunt zich voorstellen dat het bloed als rivieren door het lichaam stroomt en dat ontstekingen deze rivieren verstoppen.

Onder invloed van het spectrum van de infrarood sauna wordt de bloedstroom vloeibaar en beweegt zich door de ontstoken gebieden, waardoor meer zuurstof wordt aangevoerd. Deze beweging deblokkeert de verstopte wegen en de circulatie wordt weer vloeibaar. Binnen enkele minuten na het betreden van de infraroodsauna nemen de ATP-productie en de zuurstofproductie toe: de bloedsomloop stroomt soepel en brengt het lichaam weer in homeostase.

Wanneer het lichaam het spectrum van het infrarode licht in zijn netwerk opneemt, worden de celstructuren gestimuleerd om grotere hoeveelheden ATP te produceren. De verhoogde ATP-productie verbetert de zuurstoftoevoer naar het bloed. De verhoogde circulatie van zuurstofrijk hemoglobine stroomt door de ontstoken gebieden en verlicht onmiddellijk de pijn.

Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine
Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine

Voor wie is de infraroodsauna geschikt om de bloedsomloop te verbeteren?

Het is goed gedocumenteerd dat aërobe lichaamsbeweging de bloedsomloop verbetert; helaas is krachtige lichaamsbeweging niet voor iedereen geschikt. Als lichaamsbeweging om welke reden dan ook wordt belemmerd, is het nog steeds belangrijk om het bloed in beweging te houden in het bloedvatenstelsel.

Als dit niet gebeurt, raakt het lichaam uit balans en komt de gezondheid in gevaar. Een sessie van 30 minuten in een infraroodsauna heeft hetzelfde effect op het cardiovasculaire systeem als licht joggen of wandelen.

Wanneer de kerntemperatuur van het lichaam stijgt tijdens een bezoek aan de infraroodsauna, treedt vaatverwijding op. Vasodilatatie is de verwijding van de bloedvaten. Wanneer de bloedvaten verwijden, neemt de bloedstroom toe ten gevolge van het verhoogde hartdebiet.

Dit effect vermindert de druk op de slagaders en verlaagt de bloeddruk. Dit is hetzelfde proces als aërobe oefening, behalve dat het lichaam rust in een zittende of liggende positie.

Iedereen die herstelt van een blessure of die lijdt aan bewegingsstoornissen, kan zich ontspannen in een infraroodsauna en tegelijkertijd de vruchten plukken van een gematigde aerobe oefening om de bloedsomloop te verbeteren.

Lichaamsbeweging stimuleert ook het zweten, wat essentieel is voor de gezondheid en de vitaliteit. De warmte van de infrarood sauna doet het lichaam zweten: Dit bevrijdt het lichaam van gifstoffen op cellulair niveau.

Giftige verontreinigende stoffen die zijn opgeslagen in de netwerken van het lichaam zijn correlatieve factoren die bijdragen tot de stressrespons. Langdurige stressreacties worden in verband gebracht met chronische ontstekingen. Zweten bevordert de afvoer van schadelijke gifstoffen uit het lichaam.

Het krachtige ontgiftingsprotocol dat voortvloeit uit de behandeling met een infraroodsauna bevrijdt het lichaam van chronische stress. Doordat de bloedsomloop door het zweten naar de perifere delen van het lichaam stroomt, worden ontstekingen verminderd en krijgt het lichaam een constante toevoer van zuurstof en voedingsstoffen.

Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine
Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine

Infrarood sauna: betere bloedcirculatie

De infrarood sauna is een oase van ontspanning. Een ontspannen lichaam stimuleert cellulaire verjonging en regeneratie. Verhoogde bloedcirculatie, ontspanning en ontgifting zijn krachtige componenten voor het creëren van een gezond intern klimaat in het lichaam.

Het bereiken van een toestand van ontspanning, waarin voeding en herstel plaatsvinden, wordt mogelijk gemaakt door bestraling met het spectrum van infrarood licht. Het autonome zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het creëren van toestanden in het lichaam.

De sympathische dominantie van het autonome zenuwstelsel treedt op als reactie op een interne of externe bedreiging: het is de vecht-of-vluchtreactie. Dit aanpassingsprotocol garandeert de veiligheid van het lichaam. Aandacht en energie worden naar buiten gericht om het lichaam te beschermen.

De bloeddoorstroming in het hele lichaam wordt belemmerd en vitale organen kunnen niet profiteren van de beschikbaarheid van noodzakelijke voedingsstoffen. Als de toestand van stressrespons of vecht-of-vlucht langdurig is, is ziekte onvermijdelijk.

Regelmatig gebruik van breedband-infraroodsauna’s verhoogt de bloedsomloop en bevordert de algehele gezondheid door de persoon van een sympathische dominantie te brengen naar een toestand van parasympathische dominantie waar ontspanning, voeding en groei kunnen plaatsvinden.

Wanneer het lichaam en de geest ontspannen zijn, verbetert de bloedsomloop. Een betere bloedsomloop zorgt voor zuurstof en voedingsstoffen in alle delen van het lichaam. De slagaders gaan open en de bloeddruk daalt. Een bad van 15 minuten in de stralen van het infrarode lichtspectrum verandert de toestand van het lichaam en brengt het terug naar parasympatische dominantie, waar de circulatie vloeibaar is en voeding plaatsvindt.

Baden in de warme stralen van de infrarood sauna om de bloedsomloop te verbeteren De bloedsomloop van het lichaam onderhoudt een coherente communicatie tussen alle delen van de menselijke fysiologie: de bloedsomloop voedt, bevoorraadt en houdt het lichaam vol vitale levenskracht.

Waar er een beperkte circulatie is, is er ziekte. Een verbeterde bloedsomloop verbetert de algehele werking van het lichaam en heeft een invloed op een groot aantal ziekten. Bij de verzorging van ons lichaam moet de verbetering van de bloedsomloop een prioriteit zijn.

Zelfs als mobiliteitsproblemen lichaamsbeweging onmogelijk maken, kan regelmatige blootstelling aan een infraroodsauna de bloedsomloop verbeteren, zelfs terwijl u zit. De unieke relatie tussen het infrarode lichtspectrum en het menselijk lichaam brengt een cascade van biochemische reacties op gang die de zuurstofvoorziening van het lichaam verbeteren door een betere doorbloeding.

Als u uw bloeddruk wilt verlagen, ontstekingen wilt verminderen of wilt genieten van de voordelen van matige lichaamsbeweging terwijl u zit of ligt, is infraroodsauna-therapie waarschijnlijk de ideale optie om de bloedsomloop te verbeteren.

Verbeterde Bloedcirculatie Met Een Infraroodcabine

Lees ook: vacuummachines voor het langer bewaren van uw voedsel