Voordelen van een infraroodsauna of infraroodcabine

In dit artikel sommen we 10 voordelen van een infraroodsauna of infraroodcabine op. Wil je ook graag genieten van deze fantastische voordelen? Ontdek dan de infraroodcabines van X-Trend, de nummer 1 infrarood specialist.

Contacteer ons via onderstaand kader om je persoonlijke offerte op maat te ontvangen:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Voordelen Van Een Infraroodsauna Of Infraroodcabine
Voordelen van een infraroodsauna of infraroodcabine

Voordelen van een infraroodsauna of infrarood cabine

1. infrarood cabines verwarmen uw lichaam zonder uw hart te belasten

De infrarood sauna verwarmt de huid, niet de binnenkant van het lichaam. Het heeft een soortgelijk effect als een lang zonnebad: u krijgt een natuurlijke en zachte warmte die spieren en gewrichten ontspant zonder uw hart te belasten. Daarom is het een uitstekende optie voor mensen met gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk of artritis die hun pijn willen verlichten maar zich niet op hun gemak voelen bij het zweten in traditionele warme baden of stoombaden. Een traditionele sauna daarentegen verwarmt het hele lichaam en kan te intens zijn voor mensen met een gevoelig hart of die pijn hebben. In combinatie met aromatherapie of rustgevende muziek uit de luidsprekers is het ook ongelooflijk ontspannend om tot rust te komen na een lange dag op het werk. Infrarood biedt al deze voordelen zonder uw cardiovasculaire systeem extra te belasten.

2. infraroodcabines of infraroodsauna’s zijn goed tegen chronische pijn

Veel mensen lijden aan chronische pijn die niet te genezen is. Het kan moeilijk zijn om met dit soort constante ongemakken te leven, maar infraroodsauna’s bieden een veilige en effectieve manier om sommige symptomen te verlichten. Infrarood warmte dringt dieper door dan andere soorten saunatherapie, dus u krijgt meer verlichting in minder tijd. Een trainingssessie van een uur lijkt misschien niet veel, maar na 20-30 minuten voelen uw spieren losser aan dan daarvoor, omdat het opgehoopte melkzuur via zweet of urine (afhankelijk van waar het zit) in de bloedbaan wordt afgevoerd.

Dat is goed nieuws, of u nu uw schouders belast in de sportschool of last heeft van rugklachten waardoor u niet lang rechtop kunt staan. Deze sessies kunnen zo vaak of zo weinig worden gedaan als u nodig hebt, afhankelijk van de resultaten die u nastreeft. Veel mensen vinden een paar bezoeken per week voldoende om hun pijn te verlichten, maar sommige cliënten kiezen voor één behandeling per dag totdat hun klachten verbeteren. Als u onlangs geblesseerd bent geraakt of chronische spierpijn hebt door overbelasting in de sportschool, kan een bezoek aan de infraroodsauna helpen het ontstekingsniveau te verlagen, waardoor uw lichaam zichzelf sneller kan genezen dan voorheen.

3. een natuurlijke opkikker met een infraroodcabine

Bij een saunabeurt in een infraroodsauna komen endorfines vrij in de bloedbaan, waardoor u zich meer ontspannen en zelfs gelukkiger kunt voelen dan voorheen. De warmte activeert het vrijkomen van deze “gelukshormonen”, zodat ze sneller in de bloedbaan terechtkomen dan lichaamsbeweging of welke andere vorm van lichaamsbeweging dan ook. Endorfine zorgt er ook voor dat pijnsignalen de hersenen niet bereiken, zodat je je over het algemeen minder ongemakkelijk voelt, wat je een extra mentaal voordeel geeft tijdens intensieve trainingen in de sportschool (of gedurende de dag). Daarom is het een populaire optie voor mensen die lijden aan chronische pijn, om hun symptomen zo veel mogelijk te verlichten zonder hun toevlucht te hoeven nemen tot geneesmiddelen op recept met ernstige bijwerkingen.

4. infrarood sauna en overtollig vet – afvallen of vermageren

Het is geen geheim dat ons lichaam vet op verschillende manieren opslaat. Sommige mensen hebben vet op hun dijen of buik, terwijl anderen de neiging hebben om aan te komen op hun armen en benen. En naarmate we ouder worden, kan het moeilijker zijn dan ooit om die laatste kilo’s kwijt te raken op hardnekkige plaatsen zoals de buik, de heupen of de rug.

Een bezoek aan de infraroodsauna stimuleert de bloedsomloop, waardoor uw lichaam gifstoffen via zweet en urine veel sneller afvoert dan normaal (afhankelijk van waar u extra vocht opslaat). De warmte ontspant ook de spieren en gewrichten in het hele lichaam: niet alleen onder de huid, waar je het het meest nodig hebt! Dus als je al jaren last hebt van cellulitis omdat je probleemgebieden een slechte doorbloeding hebben, kun je er eindelijk vanaf komen (en van alle gifstoffen die je huid er rimpelig en rimpelig uit laten zien).

Hoewel u na één sessie geen veranderingen zult zien, zal een regelmatige behandeling in de infraroodsauna het vet na verloop van tijd helpen smelten. Dit is vooral goed nieuws voor iedereen die wil afvallen en kampt met hardnekkige cellulitis of een verslapte huid als gevolg van grote gewichtsschommelingen in de loop van zijn leven. Geef uzelf de beste kans om die laatste kilo’s kwijt te raken door regelmatig naar de infraroodsauna te gaan!

5. infraroodsauna’s kunnen uw energieniveau en humeur verbeteren

U kent het gevoel: u sleept zich door de dag en kunt ‘s morgens nauwelijks uit bed komen. En als je dan eindelijk naar de sportschool gaat, moet je alles op alles zetten om een paar sets te voltooien of een intensieve duurtraining te doen zonder elke 30 seconden pauze te nemen tussen de reps! Het lijkt misschien alsof je niet om dit probleem heen kunt (vooral als je aan chronische pijn lijdt), maar een behandeling met een infraroodsauna verandert je leven voorgoed door je energieniveau te verhogen en mensen gelukkiger dan ooit te maken.

Het is geen verrassing dat ons lichaam meer gelukshormonen produceert als we ons tijdens het sporten in het zweet werken; er komt immers endorfine vrij als we bewegen en opgeslagen gifstoffen afvoeren. De infraroodsauna gaat nog een stap verder door endorfine in het hele lichaam vrij te maken, zelfs op plaatsen waar zich vet heeft opgehoopt. Dit betekent niet alleen dat u zich gelukkiger en energieker voelt wanneer u in de infraroodsauna zweet, maar ook dat al die overtollige kilo’s op de probleemzones letterlijk wegsmelten!

Een regelmatige behandeling in de infraroodsauna kan een grote impact hebben op uw dagelijks leven. Als je depressief of ongelukkig bent om wat voor reden dan ook, wacht dan geen minuut langer om je stemming op een natuurlijke manier te verbeteren zonder je toevlucht te nemen tot voorgeschreven medicijnen vol chemicaliën en bijwerkingen die alleen maar dienen om de symptomen te maskeren in plaats van ze effectief te behandelen. Je zult je afvragen waarom niemand je over deze geweldige voordelen heeft verteld als ze eenmaal voor je beginnen te werken!

6. infraroodsauna’s zijn goed voor de huid

We willen er allemaal goed uitzien, maar soms lijkt het wel of cellulitis het enige is dat tussen ons en een nieuw kapsel of een nieuwe outfit in staat! Maar je huid kan je ook vertellen hoe gezond je bent. Als uw poriën bijvoorbeeld verstopt raken of enigszins vergroot blijven, zelfs na maanden van inname van acne-medicatie, kan dit wijzen op een slechte leverfunctie (en dus op een opeenhoping van gifstoffen).

Aan de andere kant kan een droge huid met hier en daar vlekken betekenen dat je niet genoeg water drinkt. En uitbraken van psoriasis kunnen wijzen op een chronische nierziekte die wordt veroorzaakt door te veel suiker in je voeding in de loop der tijd. Welke problemen uw huid momenteel ook ondervindt, de infraroodsauna speelt een belangrijke rol bij het herstel van het uiterlijk van uw huid.

Een van de vele redenen waarom infraroodsauna’s zo goed zijn voor uw gezondheid, is dat zij de ontgifting in alle lagen van het lichaam stimuleren, ook in de opperhuid (buitenste laag). Door dode cellen te verwijderen en gezonde celgroei te stimuleren, kan een infraroodsauna uw teint gladder maken en toekomstige puistjes voorkomen!

7. infrarood sauna’s bieden de beste ontspanning

Na een lange werkdag willen de meesten van ons niets liever dan hun ogen laten rusten en zich ontspannen met een kop koffie of thee. Maar als je lichaam op het mijne lijkt, heb je uren nodig om te herstellen na de hele dag omringd te zijn door mensen! Dit kan frustrerend zijn als er nog zoveel andere dingen op je lijstje staan die je moet doen voordat je naar bed gaat (waaronder sporten).

Gelukkig helpen infraroodsauna’s u in slechts 20 minuten van top tot teen te ontspannen. Het grootste voordeel van een infraroodsauna is de mogelijkheid om het serotonineniveau op natuurlijke wijze te verhogen door diep te zweten, zonder negatieve bijwerkingen. Serotonine helpt de stemming en de slaappatronen in evenwicht te houden, waardoor het voor drukbezette mensen gemakkelijker dan ooit is om een goede nachtrust te krijgen.

8. infrarood sauna’s helpen zich te ontdoen van gifstoffen

Infrarood sauna’s zijn de beste ontgiftingstherapie die de mens kent. Wanneer u in een infraroodsauna zweet, worden gifstoffen zoals zware metalen en pesticiden op natuurlijke wijze uit uw lichaam verwijderd. U kunt het beschouwen als een volledig natuurlijk (en zeer effectief) alternatief voor deze therapieën of dure infuusbehandelingen. Wanneer we supplementen nemen voor onze gezondheid, hopen ze zich uiteindelijk op in ons lichaam totdat ze door zweten worden uitgescheiden.

9. infrarood sauna laat je beter slapen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: ‘s nachts wakker liggen met een miljoen gedachten door ons hoofd. Het kan moeilijk zijn om voldoende te kalmeren en te ontspannen om weer in slaap te vallen, vooral na een stressvolle dag op het werk! Maar een infraroodsauna heeft de kracht om u niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk en spiritueel te ontspannen. Wanneer je lichaam in staat is om stressoren zoals pijn of ongemak los te laten (ook door gifstoffen uit te zweten), is het gemakkelijker dan ooit om positieve emoties zoals vreugde en dankbaarheid los te laten! En dat, op zijn beurt, kan je helpen om de beste slaap van je leven te krijgen.

10. infraroodsauna’s verbeteren de kwaliteit van uw huid

Na een paar weken detoxen in een infraroodsauna moet u merken dat uw huid er helderder uitziet en meer kleur heeft. Dit is het resultaat van een verhoogde vasculaire activiteit (doorbloeding) in alle lagen van het lichaam – inclusief de opperhuid! Met andere woorden: Infraroodsauna’s verbeteren de bloedsomloop door de bloedstroom te stimuleren van diep in het lichaam naar gebieden aan de oppervlakte, zoals het gezicht en de handen. Dit kan leiden tot een betere hydratatie, een betere celvernieuwing voor steeds nieuwe gezonde cellen, minder huiduitbraken door minder ontstekingen en een gelijkmatigere huidskleur in het algemeen.

Voordelen Van Een Infraroodsauna Of Infraroodcabine

Voordelen Van Een Infraroodsauna Of Infraroodcabine

Hoe werken sauna’s eigenlijk?

Sauna’s zijn niet hetzelfde als stoombaden. Hierover bestaat veel verwarring, maar de waarheid is dat het twee heel verschillende dingen zijn. Terwijl stoombaden het lichaam omringen met hete stoom, zijn sauna’s kleine kamers die tot zeer hoge temperaturen opwarmen zonder stoom of vocht aan de lucht toe te voegen. De beste infraroodsauna’s bieden gezondheidsvoordelen, dus wijs ze niet zomaar af als je hoort hoe ze werken.

Werking van een sauna of infraroodsauna: de 2 soorten sauna’s werken verschillend

Er zijn vandaag de dag twee soorten sauna’s in gebruik. Het meest gebruikelijke type is de infraroodsauna, maar er is ook de traditionele sauna. Traditionele sauna’s verwarmen de ruimte met behulp van een houtvuur. Boven het vuur moet een schoorsteen worden geplaatst om irritatie van de ogen en het binnendringen van rook in de sauna te voorkomen. Deze methode kan droge warmte produceren, maar het duurt ook lang om de saunaruimte op te warmen. Soms kan het zelfs de hele dag duren, afhankelijk van de grootte en de indeling van de kamer. Moderne sauna’s gebruiken in plaats daarvan vaak infraroodtechnologie.

Dit kan op twee verschillende manieren gebeuren. De eerste en meest gebruikelijke manier om infrarood te gebruiken is het verwarmen van voorwerpen in de saunaruimte. Speciale stenen of houtskool worden gewoonlijk in het midden of aan de zijkant van de kamer geplaatst en tot extreme temperaturen verhit. De juiste stenen zullen bij dit soort belasting geen scheuren of problemen vertonen, maar de hele kamer met droge warmte verwarmen. Andere voorwerpen kunnen worden gebruikt, maar de meeste sauna’s geven de voorkeur aan het gebruik van stenen of houtskool.

De andere manier om infraroodtechnologie te gebruiken is de saunagasten rechtstreeks te verwarmen met infraroodlampen. Deze methode is veel controversiëler en wordt niet door zoveel saunaliefhebbers over de hele wereld aanvaard, hoewel er voorstanders zijn die zeggen dat deze methode beter werkt dan andere. Sauna’s zijn bijna altijd gemaakt van cederhout of een ander hoogwaardig hardhout. De temperatuur in de kamer wordt te hoog om tegels, metaal of plastic te gebruiken, dus moet hout worden gebruikt, omdat dit de warmte absorbeert en koel aanvoelt.

Een neveneffect van het gebruik van cederhout voor sauna’s is een rijk aroma dat van het hout uitgaat. U herkent een oud saunahuis aan de sterke geur van het hout, zelfs als de ruimte nog niet verwarmd is. De warmte helpt om de bedwelmende geur van het cederhout vrij te laten komen, wat op zijn beurt leidt tot een complete staat van ontspanning voor degenen die binnen zijn.

Voordelen Van Een Infraroodsauna Of Infraroodcabine

Gezondheidsvoordelen van een sauna

Mensen gebruiken sauna’s niet alleen voor hun plezier. Er zijn daadwerkelijk bewezen medische voordelen van sauna’s, hoewel ze misschien niet zijn wat je hebt gehoord. In tegenstelling tot sommige mythes helpen sauna’s u niet om gewicht te verliezen of giftige stoffen uit uw lichaam te verwijderen. Maar ze helpen je wel om stress te verlichten, je bloeddruk te verlagen (althans tijdelijk), kleine pijntjes te verlichten en je poriën schoon te maken. Stressvermindering is het grootste voordeel van de sauna. De warmte dringt diep door in het spierweefsel en zorgt ervoor dat uw lichaam zich volledig ontspant.

Het kan helpen de pijnen te verlichten die u plagen en de stress verder te verminderen. Bloedvaten verwijden bij blootstelling aan droge warmte, zoals in een sauna. Wanneer de bloedvaten verwijden, blijven zij enige tijd in die toestand en neemt de bloedstroom door het lichaam toe. Het zijn niet alleen de grote bloedvaten die opengaan, maar ook de kleinere. Daarom zijn sauna’s goed voor de bloeddruk, omdat ze helpen de bloeddruk te verlagen door het bloed efficiënter te laten stromen. Een betere bloedcirculatie in het lichaam is ook verantwoordelijk voor enige verlichting van de pijn.

Van mensen met chronische ziekten is bekend dat ze tijdelijk verlichting voelen als ze naar de sauna gaan. Voor een optimale pijnverlichting moet u de beste infraroodsauna meerdere keren per week gebruiken. De sauna opent immers de poriën en doet het hele lichaam zweten. Verstopte poriën en acne kunnen gemakkelijk verbeteren als u zich na uw saunabeurt goed wast om het zweet te verwijderen.

Er is niets engs of mystieks aan een infrarood sauna. Sommige mensen vinden spirituele bevrediging in de sauna, maar dit is puur persoonlijk en heeft niets te maken met de medische wetenschap achter de voordelen van een sauna. Een infraroodsauna is ontspannend en kan bij regelmatig gebruik uw gezondheid verbeteren.

Voordelen Van Een Infraroodsauna Of Infraroodcabine

Voordelen Van Een Infraroodsauna Of Infraroodcabine

5 Voordelen van een infraroodsauna voor de geestelijke gezondheid

Als u in het afgelopen pandemische jaar aan enige vorm van depressie of angst hebt geleden, bent u niet de enige. In januari 2021 meldde 41 procent van de volwassenen symptomen van een angstige en/of depressieve stoornis, een aantal dat sinds het voorjaar van 2020 grotendeels stabiel is gebleven. In een normaal jaar lijdt 4% van ons aan aanhoudende depressies en gegeneraliseerde angststoornissen. Mei is de maand om onze aandacht te vestigen op geestelijke gezondheid. Onze geestelijke gezondheid beïnvloedt alles over hoe we denken, ons gedragen en omgaan met de wereld en de mensen in ons leven.

Het kan ons perspectief vervormen en ons verhinderen ons beste leven te leiden. Zorgen voor je geestelijke gezondheid gaat verder dan een “trakteer jezelf” of een “zelfzorg” mentaliteit. Het omvat ook een verbintenis om tijd en ruimte te nemen om je geest te voeden, en dit heeft een nevenvoordeel: wanneer onze hersenen in evenwicht zijn, hebben we energie om voor ons lichaam te zorgen, en dan hebben we op onze beurt energie om er voor anderen te zijn. Als holistische benadering biedt infraroodtherapie enige hoop. Hieronder presenteren we 5 manieren waarop infrarood sauna licht kan brengen in de duisternis van depressie, angst en zelfs de eenvoudige dagelijkse verslechtering van onze emoties en geest.

Hoe kan een regelmatig bezoek aan een infraroodsauna de geestelijke gezondheid verbeteren?

We kijken naar vijf manieren waarop infrarood sauna’s de geest en het lichaam kunnen beïnvloeden:

– Warmte – verlicht depressieve symptomen

– Meditatie – voordelen van stilte en mindfulness in een geïsoleerde ruimte

– Geluid – trillingen kalmeren en brengen het lichaam in balans

– Chromotherapie – De balancerende effecten van kleur

– Uitgebreide Wellness Praktijk – Verder gaan dan aandacht voor het fysieke lichaam en ook aandacht voor de geestelijke gezondheid.

1. verlichting van de symptomen van depressie

Warmte maakt de hersenen gelukkig. Infrarood licht is gebruikt om de kerntemperatuur van het lichaam te verhogen tot 46 graden Celsius, en men heeft ontdekt dat het verhogen van de lichaamstemperatuur van depressieve vrijwilligers tot het equivalent van een lichte koorts hun symptomen van zware depressie verbeterde tot zes weken na een enkele behandeling. Wij veronderstellen dat opwarming van de huid serotonine-producerende cellen in de middenhersenen activeert, die vervolgens een verandering in de hersenwerking teweegbrengen.

Lage niveaus van de neurotransmitter serotonine worden in verband gebracht met depressie. De unieke warmte in een infrarood sauna is meer dan alleen maar lekker zweten. Van ons infrarood is klinisch bewezen dat het de kerntemperatuur veilig met drie graden verhoogt, wat genezing op cellulair niveau bevordert en een positieve invloed heeft op het geestelijk welzijn.

2. Maak een tijd en plaats vrij voor meditatie

Meditatie biedt talloze voordelen voor de gezondheid, waaronder het verminderen van stress en angst en het bevorderen van de emotionele gezondheid. De infrarood sauna is een heiligdom van rust en de perfecte plaats om te mediteren. Studies hebben aangetoond dat regelmatige meditatie de ontstekingsreacties vermindert die door stress worden veroorzaakt, door de hoeveelheid stress-gerelateerde cytokines te verlagen die de stemming kunnen beïnvloeden en tot depressie kunnen leiden. Ontspannen en de geest leegmaken helpt ons aanwezig te zijn en ons normale snelle tempo te vertragen.

Diepe ademhaling en meditatie helpen ook om de nervus vagus te activeren, die verbonden is met onze darmen en ons spijsverteringsstelsel, en ook ons parasympatisch zenuwstelsel, dat ons vertelt dat alles goed is met de wereld en dat we tot rust kunnen komen. Het heeft een sterk kalmerend effect. Het stimuleren van het parasympathische zenuwstelsel biedt een gezond tegenwicht voor het werk van het sympathische zenuwstelsel, dat onze “vecht-of-vlucht”-reactie in gang zet, die gebruikelijk is in onze constante dagelijkse drukte. Een meditatie van 45 minuten in de sauna kan uw geestelijke gezondheid verbeteren.

3. brengt rust en evenwicht in combinatie met geluidstherapie

Heb je ooit een liedje gehoord dat je hart sneller deed slaan? Wekt het geluid van de stem van een geliefde een gevoel in je op? Sound healing therapie gaat terug tot het oude Griekenland waar muziek werd gebruikt om mentale stoornissen te genezen. Het is gebaseerd op de leer dat onze wereld vol trillingen is, en wanneer deze trillingen uit de toon vallen, is ons lichaam dat ook. Geluiden worden op ons overgebracht in verschillende golflengten en frequenties die ons zowel op mooie als grimmige manieren beïnvloeden.

Muziektherapie biedt vele vormen van klanktherapie. Brainwave entertainment brengt de hersenen in een specifieke toestand door gebruik te maken van pulserende geluiden om de hersengolven af te stemmen op de beat-frequentie. Hoewel verder onderzoek nodig is, wijst één studie op vele voordelen, waaronder een betere ontspanning en een vermindering van angst.

4. evenwicht van lichaam en geest in combinatie met chromotherapie

Chromotherapie is een alternatieve methode van infraroodsauna, gebaseerd op het aloude idee dat de specifieke trillingen en frequenties van licht een positief en helend effect op het lichaam kunnen hebben. De theorie is dat bepaalde trillingskwaliteiten van kleuren een effect hebben op bepaalde organen en dus op bepaalde ziekten. Het concept dat kleur en licht genezing kunnen brengen, bestaat al eeuwen. De infraroodsauna’s met geïntegreerde kleurentherapieverlichting bieden een verscheidenheid van zorgvuldig geselecteerde kleuren die angst verlichten en het zenuwstelsel kalmeren, met name blauw en violet.

5. Een bestaande wellnessroutine naar een hoger niveau tillen

Gezonde voeding, lichaamsbeweging en regelmatige rust zorgen voor een stevige basis voor gezondheid en welzijn. Infrarood sauna sessies kunnen u helpen uw energie en gezondheid naar een nieuw niveau te brengen. Het is bewezen dat infrarood sauna helpt stress en ontstekingen te verminderen. Velen van ons dragen gifstoffen en zware metalen uit onze huidverzorgingsproducten en voedingsmiddelen met zich mee zonder het te beseffen. Als u al een bestaande wellnesspraktijk hebt, kan een infraroodsauna helpen bij de integratie van een praktijk voor mentaal welzijn. Geestelijke gezondheid en lichamelijke gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. U zult merken dat u steeds weer tijd wilt vrijmaken voor een saunabeurt om te genieten van de kalmerende en effectieve effecten van infraroodwarmte op uw lichaam en geest.

Voordelen Van Een Infraroodsauna Of Infraroodcabine

Traditionele sauna of infraroodsauna: het verschil en de voordelen

Het verschil tussen de infrarood sauna en de traditionele sauna zit hem vooral in de warmtebron en de manier waarop die op het lichaam inwerkt. De traditionele droge sauna maakt gebruik van een fysieke bron om warmte op te wekken in de lucht van de ruimte, meestal een houtkachel of stenen die worden verwarmd door een elektrisch of gasverwarmingselement. De warmte van de verwarmde lucht dringt uw huid binnen en stimuleert een fysiologische reactie omdat uw lichaam zich probeert aan te passen aan de warme omgeving en een homeostatische toestand probeert te handhaven.

In traditionele sauna’s wordt soms water op de stenen gegoten om in de ruimte vochtigheid te creëren die in contact komt met de huid, waardoor een medium wordt gecreëerd waardoor de warmte sneller in het lichaam kan doordringen en het afkoelingsproces van het lichaam wordt vertraagd doordat de verdamping van zweet wordt tegengehouden, waardoor een nog sterkere fysiologische reactie wordt opgewekt. Infraroodsauna’s daarentegen maken gebruik van een speciaal ontworpen bol of verwarmingselement, gemaakt van een specifieke keramiek of metaal, die infraroodenergie uitzendt.

Deze energie heeft dezelfde golflengte als zonlicht en genereert warmte en warmte. Het produceert de kalmerende en diepe warmte die u voelt wanneer u uw huid blootstelt aan de zon. Het is vergelijkbaar met de gezondheidsbevorderende aspecten van zonnebaden, maar zonder de langdurige blootstelling aan de schadelijke aspecten van zonlicht, zoals UV-stralen. Hoe veilig is infrarood licht? Het wordt gebruikt in neonatale intensive care units over de hele wereld om pasgeborenen op een gezonde en voedzame temperatuur te houden. Een ander voordeel van een infraroodsauna is dat de warmte dieper in de kern van het lichaam kan doordringen in vergelijking met een traditionele droge sauna.

Het is de aard van de langere golflengten van het infraroodspectrum dat zij dieper in uw lichaam kunnen doordringen. Uit studies blijkt dat de infraroodwarmte direct op een diepte van meer dan 2 cm wordt opgewekt en het lichaam dichter bij de kern verwarmt. Hoewel het onderzoek nog gaande is, wordt gespeculeerd dat dit aspect van infraroodsauna’s ze beter maakt voor ontgifting, fysieke prestaties en artritische pijn.

Onderzoek naar infraroodsauna toont aan dat het de fysieke prestaties verbetert, van atleten tot mensen met hartaandoeningen. Het is aangetoond dat het de hartfunctie en de fysieke prestaties verbetert bij mensen met chronische hartaandoeningen en dat het de bloedcirculatie verbetert en de vorming van nieuwe bloedvaten stimuleert bij mensen met diabetes of perifeer vaatlijden.

Het lijkt ook de stemming te verbeteren, energie te geven en depressie en angst te verlichten bij mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom. Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt uit voorlopige studies dat infraroodsauna’s de pijn verlichten bij fibromyalgie en auto-immuunziekten zoals ankylosing spondylitis en reumatoïde artritis, waarschijnlijk door het diepe en directe effect van de warmte, die de circulatie verbetert en ontstekingen in deze gewrichten en zachte weefsels vermindert. Onderzoek naar een andere auto-immuunziekte, het syndroom van Sjogren, heeft ook een aanzienlijke vermindering aangetoond van de daarmee gepaard gaande symptomen, zoals artritispijn en een droge mond.

Uit sommige studies blijkt dat infraroodsauna ook helpt bij het stimuleren van de afgifte van bepaalde chemische verbindingen in het lichaam, met name stikstofmonoxide, dat de bloedvaten ontspant en opent, wat op zijn beurt vaatziekten zoals atherosclerose helpt voorkomen en de bloeddruk verlaagt. Het is niet moeilijk te concluderen dat bijna elke kwaal die door problemen met de bloedsomloop of ontstekingen wordt veroorzaakt, kan worden verlicht door een bezoek aan een sauna. Een ander voordeel van de infraroodsauna is dat deze beter wordt verdragen dan andere soorten sauna’s. Omdat het infrarode licht door uw lichaam wordt geabsorbeerd en onmiddellijk wordt verwarmd, hoeft de lucht niet te worden verwarmd of zo vochtig te zijn als in een traditionele sauna.

Als u een persoon bent die een hekel heeft aan een traditionele sauna vanwege de intensiteit, maar wel wilt genieten van de heerlijke gezondheidsvoordelen, is een infraroodsauna de juiste keuze voor u. Een ander voordeel van de infraroodsauna is het individuele en privékarakter van de ervaring. Omdat saunabehandelingen gereserveerd zijn en de sauna alleen voor u toegankelijk is, kunnen de warmte-instellingen worden aangepast aan uw tolerantie en gezondheidsbehoeften. Deze eenzaamheid creëert ook een omgeving van rust en biedt u een meditatieve voedingsbodem voor de gezondheid van uw lichaam en geest.

Er zijn goede en geldige redenen om regelmatig naar de sauna te gaan om uw gezondheid en levensduur te maximaliseren, maar het is altijd belangrijk een arts te raadplegen als u met een programma begint. Wij kennen enkele slimme en getalenteerde saunabehandelaars die graag een saunabehandeling op u en uw specifieke behoeften afstemmen. Wij verwelkomen u graag binnenkort in onze infraroodsauna om uw gezondheid te verbeteren.

Voordelen Van Een Infraroodsauna Of Infraroodcabine

Voordelen Van Een Infraroodsauna Of Infraroodcabine