Waarom een infrarood sauna gebruiken

Waarom een infrarood sauna gebruiken? Omdat een infrarood sauna heel wat voordelen met zich meebrengt. Geniet ook van de vele voordelen van een infrarood sauna met een infrarood sauna van X-Trend

Dien hier je aanvraag in voor onze prijzen en informatie en ontdek zo onze infrarood sauna’s:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Waarom Een Infrarood Sauna Gebruiken
Waarom een infrarood sauna gebruiken

Hoe werkt een infrarood sauna?

Als u ooit een traditionele sauna hebt geprobeerd, herinnert u zich wellicht de grote hitte, de hete stenen en de stoom. Deze manier van verwarmen is al honderden jaren niet veel veranderd. Infraroodsauna’s zijn populairder geworden vanwege hun lagere, comfortabelere temperaturen en hun verband met mogelijke wellnessresultaten.

Waarom Een Infrarood Sauna Gebruiken

Waarom Een Infrarood Sauna Gebruiken

Infrarood warmte in een infrarood sauna

Infraroodwarmte ontstaat op natuurlijke wijze, net als de warmte die we van de zon voelen. Het wordt al vele jaren door gezondheidsdeskundigen gebruikt in apparaten zoals warmtelampen. Infrarood is volkomen veilig en verschilt sterk van UV of microgolven. Het spectrum wordt hieronder geschetst:

Hoe een infrarood sauna werkt: De grondbeginselen

Infrarood wordt uitgezonden door verwarmingsplaten.

Verschillende sauna’s gebruiken verschillende materialen voor de verwarming. In een infraroodsauna wordt infraroodwarmte uitgestraald door verwarmingspanelen binnenin de sauna. Dit is een gepatenteerde technologie waarvan is bewezen dat ze een emissiviteit van 99% bereikt. Dat is meer infrarood vermogen dan welke andere sauna ter wereld ook. Wat betekent dit? In sommige sauna’s krijg je veel minder infraroodwarmte en een hoger volume aan cabinewarmte. Zonder een hoge emissiviteit ontvangt het lichaam niet de optimale hoeveelheid of kwaliteit infraroodstraling.

Hoge hitte is onnodig

Degenen die een traditionele hot stone of stoomsauna hebben gebruikt, vinden deze vaak oncomfortabel. De hoge warmtedruk en ademhalingsmoeilijkheden weerhouden sommige mensen ervan naar dit type sauna te gaan. Infraroodsauna’s hebben dit probleem niet, omdat zij optimaal zijn bij lagere temperaturen (tussen 45 en 58 graden Celsius).

Infrarood dringt diep door in het lichaam

Het bijzondere van infrarood is zijn vermogen om diep in het lichaam door te dringen en de lichaamstemperatuur te verhogen. Traditionele sauna’s daarentegen verwarmen alleen de oppervlakte van de huid om oppervlakkig zweten te veroorzaken.

De bloedvaten verwijden zich, wat de bloedcirculatie kan bevorderen

Terwijl u in de sauna zit, is er een licht hyperthermisch effect dat de bloedvaten verwijdt. De verwijding leidt tot een lichte verhoging van de hartslag, wat de bloedcirculatie kan bevorderen.

Gebruik van een infraroodsauna

Het resultaat van een infraroodsauna is een reinigende, therapeutische transpiratie. Ze zijn een ideaal product voor iedereen die zijn lichamelijk en geestelijk welzijn wil verbeteren. Voor meer informatie over onderzoeken naar infrarood sauna’s, zie ons eerdere artikel. Wij geven geen medisch advies. Wij raden u aan een arts te raadplegen als u niet zeker weet of een infraroodsauna voor u geschikt is. Voor de beste resultaten moeten onze sauna’s worden gebruikt in combinatie met een goed dieet en een goed bewegingsprogramma. Individuele resultaten kunnen variëren.

Waarom een infraroodsauna gebruiken

Hebt u de laatste tijd een dag gehad waarop uw lichaam het had opgegeven, maar u ‘s nachts toch niet kon slapen omdat uw lichaam niet kon ophouden met klagen over hoe moe het was? Als dat het geval is, moet u uw lichaam trakteren op iets speciaals dat het zal verkwikken en verfrissen. Als u lange tijd niet naar de sauna bent geweest, is dit uw kans om een infraroodsauna te proberen. Je verdient een speciale behandeling. Laat je eens een dag verwennen. U kunt een infraroodsauna testen in een demonstratiewinkel, een sauna in uw buurt bellen of gewoon online een draagbare sauna bestellen om in het comfort van uw eigen huis te gebruiken.

De infrarode stralen dringen uw lichaam binnen en verwarmen het van binnenuit. Het is een geweldige ontgiftingstherapie; uw zweet helpt u zich te ontdoen van alle gifstoffen die zich in uw lichaam hebben opgehoopt, en het vet dat door de warmte vloeibaar wordt gemaakt, wordt samen met uw zweet afgevoerd. U ontspant niet alleen, maar verliest ook moeiteloos uw overgewicht. Probeer uw eigen synergie van essentiële oliën te creëren die uw zintuigen het meest aanspreekt en combineer die met uw saunabeurt. De warmtetherapie zorgt ervoor dat uw lichaam zich beter voelt, terwijl de aroma’s uw geest verheffen en uw ziel verkwikken.

Probeer een infraroodsauna en ervaar het zelf. Als u lijdt aan klinische depressie of angst, artritis, hoge bloeddruk of zelfs stofwisselingsproblemen, hoeft u alleen maar een infraroodsauna te proberen. Het reinigt ook grondig de capillaire poriën van de huid door er alle gevaarlijke metalen uit te verwijderen. Het helpt de tekenen van veroudering tegen te gaan en revitaliseert de huid. Als u niet in de buurt van een kuuroord woont, probeer er dan een te kopen, want ze bieden verschillende massages en gezichtsbehandelingen aan, en probeer dan een infraroodsauna. De hele ontspannende ervaring zal u euforisch achterlaten.

Als u liever thuis blijft, kunt u een infraroodsauna uitproberen en als het u bevalt, uw eigen sauna kopen, u hoeft alleen maar te bellen. Blader door uw muziekcollectie om de plaat te vinden die u altijd alles om u heen doet vergeten, speel hem af op de achtergrond en dompel u onder in diepe ontspanning. Laat je spieren loskomen en je gewrichtspijn verdwijnen. Het beste deel is dat er geen bekende bijwerkingen of nadelige reacties op infrarood sauna zijn. Terwijl u in de sauna bent, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Doe geen sauna binnen een uur na het eten en drink ruim van tevoren.

Het wordt aanbevolen om water te blijven drinken tijdens het saunagebruik om uitdroging te voorkomen. Als u zich onlangs hebt verwond of een open wond op uw lichaam hebt, ga dan niet in de sauna voordat u bent hersteld of uw arts hebt geraadpleegd. Ontdoe uw huid grondig van oude en dode huidcellen met een droge borstel om het zweten tijdens de saunabehandeling te stimuleren en een nieuwe huid op te bouwen. Het bevordert ook een snelle transpiratie.

Wat zijn de voordelen van een infraroodsauna?

De voordelen van een infraroodsauna zijn vergelijkbaar met die van een conventionele sauna.

Deze omvatten:

– betere slaap

– ontspanning

– detoxificatie

– gewichtsverlies

– Verlichting van spierpijn

– Verlichting van gewrichtspijn zoals artritis

– Een zuiverdere en stevigere huid

– Verbeterde circulatie

– Hulp voor mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom

Gebruik van aromatherapie en infrarood sauna

Aromatherapie en infraroodsauna worden nu als afzonderlijke therapieën beschouwd. Aromatherapie op zich wordt echter beschouwd als een van de oudste technieken voor de behandeling van ziekten als artritis, kanker, dementie, depressie en angst, zwaarlijvigheid, enz. Op de meest natuurlijke manier. De essentiële oliën die bij de therapie worden gebruikt, worden gedistilleerd en geëxtraheerd uit verschillende soorten planten, zoals bloemen, kruiden of zelfs wortels. Het is algemeen bekend dat een parfum bij juist gebruik een zeer positief en herstellend effect kan hebben op de geest en het lichaam van een persoon.

De gedistilleerde en geconcentreerde etherische oliën kunnen rechtstreeks worden geïnhaleerd tijdens de therapie of rechtstreeks op de huid worden aangebracht tijdens een massage of in de vorm van lotions of badzout. Deze aroma’s stimuleren de olfactorische receptoren in de neus, waardoor aangename gewaarwordingen worden opgewekt die kunnen bijdragen tot de genezende fysieke en psychologische vooruitzichten van de therapie. Deze oliën mogen echter niet rechtstreeks op de huid worden aangebracht, maar moeten altijd worden opgelost in een dragerstof, behalve in enkele gevallen. Als ze niet veilig en met voorzichtigheid worden gebruikt, kunnen zelfs de natuurlijke elementen ernstige gevolgen hebben.

Enkele van de meest gebruikte draagstoffen om de krachtige essences in op te lossen zijn zoete amandelolie, druivenolie, abrikozenpitolie, enz. Aromatherapie en infraroodsauna vormen samen een doeltreffende behandeling. Etherische oliën zijn het meest effectief in therapieën waarbij ze in een bepaalde verhouding worden gemengd. Zo vormen zij unieke en complexe aroma’s die de zintuigen bijna terloops verleiden. Therapeuten geven er meestal de voorkeur aan om met synergetische mengsels te werken en niet met etherische oliën in hun pure vorm, omdat de oliën beter samenwerken dan wanneer ze afzonderlijk worden gebruikt. Toch is dit concept van exotische aromatherapie hoofdzakelijk beperkt tot het oostelijk deel van de wereld.

Waarom Een Infrarood Sauna Gebruiken

Waarom Een Infrarood Sauna Gebruiken

Aromatherapie en infraroodsauna worden tegenwoordig zeer vaak samen gebruikt

Aromatherapie en infraroodsauna’s nemen steeds vaker de plaats in van traditionele sauna’s vanwege hun onbetwistbare voordelen. Er zijn twee soorten infraroodsauna’s, namelijk de ver-infraroodsauna en de nabij-infraroodsauna. Het eerste type sauna’s wordt vaker gebruikt dan het tweede. Mensen hebben nauwelijks tijd om zich te koesteren in het zonlicht, maar tegelijkertijd leven we in een tijd waarin het gezondheidsbewustzijn zeer sterk is en lichamelijke behoeften niet kunnen worden ontkend. De combinatie van aromatherapie en infraroodsauna kan ons dus helpen op dit gebied.

Zonlicht is een mengsel van zichtbaar en onzichtbaar licht; infrarood is een van de gezondste (niet-bestaande) lichten die door de zon worden uitgezonden. Langdurige blootstelling aan de zon heeft echter ook een destructief effect op de huid. Een zeer veilige en ook praktische manier die we tegenwoordig hebben om aan de lichamelijke behoefte aan infraroodstraling te voldoen is de sauna. U gaat gewoon zitten om bij te komen van de dagelijkse uitputting, u leest een boek of u sluit gewoon uw ogen terwijl u ontspant en uw lichaam de dosis infraroodstraling geeft die het nodig heeft.

De combinatie van aromatherapie en infraroodsauna kan alleen van onschatbare waarde zijn als het lichaam in staat is de warmtestraling van de stralingspanelen te absorberen en tegelijkertijd te genieten van het heerlijke effect van de geuren op het lichaam en de geest. Aromatherapie en infraroodsauna moeten op grote schaal samen worden gebruikt.

7 gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Ontgifting met een infrarood sauna

Zweten is een veilige en natuurlijke manier voor het lichaam om te genezen, zichzelf af te koelen en te ontgiften. In een infrarood sauna zweet de gemiddelde persoon 20% gifstoffen en 80% water uit. In een conventionele sauna zweet de gemiddelde persoon slechts 3% gifstoffen uit en 97% water.

Afvallen met een infrarood sauna

Studies tonen aan dat een sessie van 30 minuten in een infraroodsauna meer dan 600 calorieën kan verbranden. Terwijl het lichaam zich inspant om af te koelen, nemen de hartslag, de polsslag en de stofwisselingssnelheid aanzienlijk toe.

Ontspanning

Onze infraroodsauna’s bieden de ultieme ontspanningservaring. Met de meest therapeutische infraroodwarmte die er op het gebied van verwarmingstechnologie bestaat, helpen onze sauna’s u gegarandeerd comfortabel te ontspannen en verkwikkend te zweten, zodat u bij elke sessie zowel van uw fysieke als mentale stress wordt bevrijd.

Huidzuivering met een infraroodcabine

Verbeter het uiterlijk van uw huid door regelmatig gebruik van een infraroodsauna. Open wonden genezen sneller en met minder littekenvorming. Warmtetherapie met ver infrarood helpt bij acne, eczeem, psoriasis, brandwonden en alle huidletsels of snijwonden. Het vermindert ook rimpels, geeft de huid een stralend uiterlijk, maakt de huid strakker en verbetert de teint en elasticiteit. Regelmatig gebruik kan ook helpen cellulitis onder de huid te verminderen, littekens minder zichtbaar te maken en de genezing van brandwonden aanzienlijk te bevorderen.

Pijnbestrijding

Klinisch pijnonderzoek heeft aangetoond dat warmtegevoelige pijn of HRP verschillende veel voorkomende pijnaandoeningen omvat die kunnen worden aangepakt met onze infraroodwarmtetherapie.

Verlaging van de bloeddruk

Het is aangetoond dat infraroodsauna’s de bloeddruk helpen verlagen als u drie keer per week 30 minuten naar een infraroodsauna gaat.

Een infrarood sauna verbetert de bloedcirculatie

Het verwarmen van de spieren met ver infrarood verhoogt de bloedcirculatie, vergelijkbaar met het effect van lichaamsbeweging. De stijging van de lichaamstemperatuur veroorzaakt ook een toename van de bloedstroom. Infrarood warmte helpt bij het oplossen van ontstekingsinfiltraten, oedeem en exsudaten. Een verhoogde perifere bloedstroom zorgt voor het nodige transport om oedeem en ontsteking te verminderen, pijn te verlichten en genezing te versnellen.

Waarom een infraroodsauna gebruiken

Wat motiveert jou om je elke dag in het zweet te werken? Misschien is het de algemene gezondheidsvoordelen die dagelijkse beweging met zich meebrengt. Of om je gezondheid op peil te houden zodat je je groeiende gezin kunt bijhouden. Of misschien is het de euforische kick die je voelt na het sporten. Wat je motivatie ook is om te zweten, beginnen en in de juiste stemming komen is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Stel je voor: het is een rustige zondagmiddag, je zit op de bank in je huiskamer tv te kijken, en plotseling begint je telefoon te trillen. Zulke telefoontjes krijg je niet zomaar op een zondag. “Is het een noodgeval? Is mijn familie in orde? Wat is er aan de hand?

Je kijkt op je telefoon om te zien wat er aan de hand is. Het was geen telefoontje, het was het “Gym Time” alarm dat afging om 14.00 uur. Oef! Net als je op het punt staat van de bank te komen om te gaan sporten, word je teruggezogen in je eeuwige comfort, zet je je telefoon uit en doe je alsof de herinnering aan de sportschool nooit is weggeweest. Je worstelt met je motivatie om te gaan sporten of op de bank te blijven zitten, totdat je eindelijk besluit om naar de sportschool te gaan. Je springt op, rent naar je kamer, pakt je gymtas en gaat naar de sportschool.

Gebruik zweet als motivatie

We weten allemaal hoe geweldig dat “post-workout” gevoel is, maar hoe moeilijk kan het zijn om het te bereiken? De “zweterige fase” is verreweg het grootste probleem als het gaat om het vinden van motivatie om te sporten! Dus waarom wachten tot je bijna halverwege je workout bent om naar de goede, motiverende fase te gaan? Zou u niet liever hebben dat uw bloed pompte, uw hartslag iets omhoog ging, uw zweet druppelde en uw lichaam warm aanvoelde bij het begin van uw training? Waarom ga je niet eerst naar de infrarood sauna om dit punt te bereiken? Je werkt je niet alleen sneller in het zweet, waardoor je sneller je motivatie bereikt, maar je geeft je lichaam ook meer voordelen dan een workout alleen.

De zweetopwekkende voordelen van infrarood

Infraroodsauna’s, vooral die van ons, stimuleren de stofwisseling en verbeteren de vetverbranding voor energie, verhogen de lichaamstemperatuur voor een hogere calorieverbranding, helpen bij het verwijderen van gifstoffen die leiden tot vetopslag en verhogen de bloedsomloop, net als de voordelen van een passieve cardiotraining. Het dringt ook door in de gewrichten en verbetert de beweeglijkheid. Verre infraroodstraling helpt tegen spierpijn, en infraroodstraling ondersteunt de weefselregeneratie om spieren sneller te helpen herstellen en groeien. U kunt al deze voordelen benutten voordat u zelfs maar een gewicht oppakt of begint te joggen.

Infrarood sauna voor of na het sporten

Infrarood sauna na de training om te ontspannen en verder te ontgiften, ik begin mijn training liever zwetend eerder en dit is waarom. Acht jaar geleden, toen ik voor mijn training in de sauna ging zitten, had ik geen idee dat het mijn gezondheid en conditie zo drastisch zou verbeteren als nu het geval is. Een fysiotherapeut van wereldklasse zei: “Als je herstelt van een training, moet je hartslag weer normaal worden. Als u langer dan vijf minuten in de sauna zit, blijft uw hartslag stijgen – het is eigenlijk een soort passieve oefening – zodat uw lichaam echt vertraagt om het herstelproces op gang te brengen. Ik heb dit gehoord en zelf ervaren, een sauna vóór de training is heilzaam en geeft me helderheid en motivatie voor mijn training, ik weet welke positieve effecten het heeft.

Dit zijn slechts enkele van de voordelen die mijn infrarood sauna mij heeft gebracht:

– Verbeterde de gezondheid van mijn huid.
– Verhoogde de intensiteit van mijn trainingen.
– Het heeft mijn mentaliteit aangescherpt.
– Mijn lichaam voelde beter aan.
– En nog veel meer.

Genoeg over mij, ik wil met jullie mijn pre-workout sauna routine delen die me motiveert om te zweten voor mijn workout.

Pre-workout infrarood sauna routine

Ga 15 minuten voor je training naar de infrarood sauna.

Warming-up #1 Ademhaling (3-punts ademhaling) alleen nasaal

– Adem 15 seconden in.
– 15 seconden vasthouden.
– Adem 15 seconden uit.
– X 4 rondes

Warming-up #2 Flexie van de polsen

– 1 minuut strekken van de buigspieren
– 1 minuut rekoefeningen

Warming-up #3 Enkel flexibiliteit

– 10 interne rotatie
– 10 Uitwendige rotatie
– 10 inversie

Warming-up #4 Mobiliteit van de nek

– 12 Rechtsom draaien
– 12 Linksom draaien
– Houd nek flexie voor 1 minuut

Het is simpel, effectief en brengt me in de juiste stemming voor het werk.

Waarom Een Infrarood Sauna Gebruiken

Waarom Een Infrarood Sauna Gebruiken