Waarom een infrarood sauna kopen: voordelen

Ken jij de vele voordelen van een infrarood sauna? Na een lange werkdag is een infrarood sauna de perfecte manier om te ontstressen. Ontdek dus zeker het assortiment aan infrarood sauna’s van X-Trend. X-Trend garandeert jou de beste kwaliteit. 

Vraag snel en eenvoudig naar onze prijzen en modellen en ontvang binnenkort je persoonlijke prijsofferte:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Een infraroodsauna voor thuis kopen

Ontdek de 5 voordelen van een infraroodsauna

Wilt u thuis meer comfort en luxe creëren en genieten van alle mogelijkheden die het leven te bieden heeft? Kies dan voor extra luxe in uw huis. Als dit is wat je in gedachten hebt, zijn er vele manieren om het te doen. Veel Nederlanders die wat ruimte in huis hebben en willen investeren in hun woning, kiezen voor de installatie van een infraroodsauna. Een infrarood sauna heeft vele voordelen voor mensen die van comfort, luxe en ontspanning houden. Maar wat is een infraroodsauna precies? En welke voordelen bieden dit soort sauna’s?


Waarom Een Infrarood Sauna Kopen
Waarom Een Infrarood Sauna Kopen

Een infraroodsauna of -cabine kopen

Een infrarood sauna is anders dan de klassieke Finse sauna. De klassieke sauna of Finse sauna werkt met een kachel. Stoom wordt geproduceerd door er water op te gieten en de temperatuur stijgt tot (afhankelijk van uw voorkeur) 70 à 90 graden Celsius. Infraroodsauna’s werken op een andere manier. Dit type sauna werkt zonder een kachel die moet worden opgewarmd. De infraroodsauna daarentegen werkt met elektromagnetische straling die de saunaruimte verwarmt tot 60 graden Celsius. Dat is 30 tot 10 graden Celsius minder dan in een Finse of normale sauna. Deze warmte wordt als zeer aangenaam ervaren. Maar wat zijn de voordelen van infraroodsauna’s als je ze van naderbij bekijkt? Meer voordelen dan je zou denken, dus hou je vast.

1. een infrarood sauna is gemakkelijk te installeren

Misschien wel een van de grootste voordelen van een infraroodsauna is het feit dat dit type sauna gemakkelijk in uw huis te installeren is. En als u wel geïnteresseerd bent in een infraroodsauna, maar niet genoeg ruimte in huis hebt, kunt u ook kiezen voor een buitensauna. Infraroodsauna’s kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd en gebruikt.

2. u profiteert van talrijke gezondheidsvoordelen

Wat infraroodsauna’s nog heilzamer maakt, zijn de vele gezondheidsvoordelen. Ten eerste heeft regelmatig gebruik van een infraroodsauna een positief effect op mensen die last hebben van spier- of gewrichtspijnen. Volgens wetenschappers en therapeuten hebben mensen die aan een vorm van fibromyalgie (reuma) lijden veel baat bij infrarood licht. Studies tonen aan dat mensen die lijden aan reumatische pijn een vermindering van 40% van de pijn ervaren na een verblijf van een half uur in een infraroodsauna. Bovendien zorgt een regelmatig saunabezoek ervoor dat het lichaam wordt gereinigd van afvalstoffen en toxines. Mensen die regelmatig naar de sauna gaan, thuis of op locatie, ontdoen zich van veel meer gifstoffen dan mensen die dat niet doen. Dat komt omdat er in de sauna veel gezweet wordt, wat het lichaam reinigt en de weerstand verhoogt. Het lichaam krijgt ook een betere en meer regelmatige toevoer van zuurstof door het gebruik van de sauna.

3. minder stress en zorgen met een infraroodsauna

Een derde interessant voordeel van de aanschaf van een infraroodsauna voor thuis is dat mensen die er regelmatig gebruik van maken aanzienlijk minder last hebben van stress, negatieve gedachten en hoofdpijn dan degenen die dat niet doen. Regelmatig saunabezoek stelt u in staat om volledig te ontspannen, uw zorgen te vergeten en mentaal uit te schakelen. De problemen die u heeft worden misschien niet verlicht, maar door de reinigende en kalmerende werking van de infraroodsauna kunt u uw zorgen even vergeten en heerlijk ontspannen.

4. een infraroodsauna is goedkoper dan vroeger

Een vierde voordeel van de infraroodsauna is het feit dat hij nu betaalbaarder is. Terwijl sauna’s vroeger een luxeartikel waren, zijn ze nu betaalbaar voor mensen met een kleiner budget.

5. een breed scala aan modellen en soorten infraroodsauna’s bij X-Trend

Het mooie van een infraroodsauna kopen is dat er veel mogelijkheden zijn. Voor elk type huis, tuin of gebouw kunt u een infraroodsauna vinden die past bij de omgeving en uw wensen en voorkeuren. Bekijk het ruime assortiment infrarood sauna’s van X-Trend en kies een sauna die bij u past.

Ontdek de voordelen van een infraroodcabine

De infraroodcabine kan zowel in de woningbouw als in de utiliteitsbouw worden gebruikt, is een veelzijdige optie en kan recreatiegebieden verfraaien. Ben je niet overtuigd? Lees dan dit artikel verder. Wij hebben deze tekst geschreven om u te helpen begrijpen hoe de infraroodcabine uw huis of bedrijf kan verbeteren.

Wat is een infraroodcabine?

De infraroodcabine, die zeer populair is in sportscholen en schoonheidsinstituten, maakt gebruik van lichtstralers om de omgeving te verwarmen. Hierdoor is het een aanvulling op gewichtsverliesbehandelingen (vergelijkbaar met de voordelen van droge sauna’s). Bovendien heeft deze trend ook aanhangers gevonden die de bloedsomloop ondersteunen.

De voordelen van de infraroodcabine

Ontdek de vele voordelen van een infraroodcabine:

1. een infraroodcabine helpt u gewicht te verliezen

De infraroodcabine kan worden gebruikt als een natuurlijke ontgifter voor het lichaam. Wanneer er meer gezweet wordt, worden gifstoffen afgevoerd. Het proces verwijdert ook veel vocht uit het lichaam, wat bijdraagt tot onmiddellijk gewichtsverlies.

2. een infraroodcabine helpt de huid te reinigen

De transpiratie veroorzaakt door de hitte opent de poriën. Dit helpt om deeltjes en vuil van het huidoppervlak te verwijderen. Dus na een saunabeurt kan het huidreinigingsritueel met dit voordeel worden gebruikt.

3. een infraroodcabine verwijdert gifstoffen

Elke dag worden we door verschillende stoffen op verschillende manieren besmet. Het kan zijn wat we innemen of wat we inspireren. Dit betekent dat wij de hele dag door worden blootgesteld aan allerlei giftige stoffen die ons lichaam binnendringen. Het verblijf in een infraroodcabine stimuleert ook de transpiratie, een van de meest doeltreffende manieren om gifstoffen in het lichaam te elimineren. De infraroodcabine is dus een doeltreffend middel om zich te ontdoen van schadelijke stoffen.

4. een infraroodcabine bevordert de gezondheid van het hart

De infraroodcabine is nog steeds gericht op de bevordering van onze gezondheid en wordt ook gebruikt om de effecten van lichte lichaamsbeweging te simuleren. Aangezien de in deze afgesloten omgeving opgewekte warmte de haarvaten verwijdt, wordt de bloeddoorstroming verbeterd. Dit bevordert de doorbloeding en de functie van de cellen die de slagaders van het hart bekleden.

5. een infraroodcabine ontspant lichaam en geest

Een zwembad en een sauna vormen samen een onklopbare combinatie om zich in de zomer te verfrissen. Het zijn ook activiteiten waarvan bekend is dat ze helpen opgehoopte spanning en stress te verdrijven. Met dit in het achterhoofd is het raadzaam de infraroodcabine te overwegen om een groter gevoel van ontspanning te bereiken. We kunnen de volgende voordelen noemen:

– Bestrijdt hoge bloeddruk en de effecten van stress;

– helpt de kwaliteit van de slaap te bevorderen;

– helpt de spieren te ontspannen, zowel de gezichts- als de lichaamsspieren;

– minimaliseert de chronische effecten van vermoeidheid;

– De omgeving en het gebruik van kruiden dragen bij tot een grotere ontspanning.

6. een infraroodcabine helpt de luchtwegen

Wie aan astma of bronchitis lijdt, moet al weten dat de sauna de luchtwegen goed helpt. Maar de infraroodcabine heeft ook in dit opzicht voordelen. Dit komt omdat het helpt de bronchiën van de longen te verwijden. Dit vergemakkelijkt de luchtstroom en minimaliseert de effecten van deze slopende aandoeningen.

Is een infraroodsauna beter dan een conventionele sauna?

Niets is beter dan een saunabeurt van 20 minuten. U zult zich daarna meer ontspannen en uitgerust voelen, en de warmte helpt pijnlijke spieren te verlichten en uw algehele welzijn te verbeteren. Voor degenen die de hoge temperaturen van een traditionele sauna te veel vinden, biedt een infraroodsauna de voordelen van een sauna zonder de extreme hitte.


Waarom Een Infrarood Sauna Kopen
Waarom Een Infrarood Sauna Kopen

Wat is een infrarood sauna?

In tegenstelling tot een traditionele sauna, verwarmen infrarood sauna’s de lucht om u heen niet. In plaats daarvan gebruiken ze infraroodlampen (die elektromagnetische straling gebruiken) om uw lichaam rechtstreeks te verwarmen. Deze sauna’s maken gebruik van infraroodpanelen in plaats van conventionele warmte om gemakkelijk door te dringen in het menselijk weefsel en het lichaam op te warmen alvorens de lucht te verwarmen. Een infrarood sauna kan op een lagere temperatuur werken dan een conventionele sauna.

Fabrikanten beweren dat in een infraroodsauna slechts ongeveer 20 procent van de warmte in de lucht wordt afgegeven en dat de overige 80 procent het lichaam rechtstreeks verwarmt. Voorstanders van de infrarood sauna beweren dat de warmte dieper doordringt dan verwarmde lucht. Hierdoor kunt u intensiever zweten bij lagere temperaturen. Eisenstadt zegt dat deze omgeving draaglijker is en dat je langer in de sauna kunt blijven terwijl je lichaamstemperatuur met twee tot drie graden stijgt.

Wat zijn de voordelen van een infraroodsauna?

De vermeende voordelen van een infraroodsauna zijn vergelijkbaar met die van een traditionele sauna.

Deze omvatten:

– betere slaap

– ontspanning

– detoxificatie

– gewichtsverlies

– Verlichting van spierpijn

– Verlichting van gewrichtspijn zoals artritis

– Een zuiverdere en stevigere huid

– Verbeterde circulatie

Hulp voor mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom

Mensen gebruiken sauna’s al eeuwen voor uiteenlopende gezondheidsproblemen. Terwijl er verschillende studies en onderzoeken zijn over traditionele sauna’s, zijn er niet zo veel studies die specifiek kijken naar infrarood sauna’s:

Uit één onderzoek bleek dat mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom baat hebben bij het gebruik van een infraroodsauna als onderdeel van een algehele behandeling. Uit een andere studie bleek dat infraroodsauna’s hielpen spierpijn te verminderen en het herstel na krachttraining te verbeteren. Verschillende studies hebben aangetoond dat sauna’s met infrarood lichttherapie de bloeddruk kunnen helpen verlagen. Het gebrek aan solide bewijs en wijdverspreide studies over de potentiële voordelen van infraroodsauna’s laat het aan de consument (u) over om de beweringen van bedrijven die deze dienst aanbieden te verifiëren.

Evenzo zijn er tot dusver geen meldingen van negatieve effecten, afgezien van waarschuwingen over de sauna-ervaring. Deze omvatten de mogelijkheid van oververhitting, uitdroging en interferentie met medicijnen, alsmede de potentiële gevaren voor zwangere vrouwen, hartpatiënten, drugs- of alcoholverslaafden en meer. Het goede nieuws is dat zelfs als je zweetles niet alles doet wat het beweert te doen, het in ieder geval goed voelt. Het draagt ook bij tot uw algemene gezondheid en welzijn door u te helpen ontspannen, stijve of gespannen spieren los te maken, gewrichtspijn te verlichten en u wat broodnodige tijd voor uzelf te geven.

Hoe gebruik je een infraroodsauna?

Veel mensen doen een infraroodsauna in een sportschool, kuuroord of dokterspraktijk, anderen kopen er een en stellen hem thuis op. Als u besluit een infraroodsauna aan te schaffen, moet u weten dat er geen universele gids is. Er zijn richtlijnen die u kunt volgen, maar uiteindelijk is het aan u hoe u een infraroodsauna gebruikt. Hier zijn wat tips om je op weg te helpen.

– Drink water. Zorg ervoor dat u voldoende heeft gegeten voordat u de infrarood sauna ingaat. Drink een glas water voor je sessie. U kunt ook water meenemen in de sauna, vooral als u gevoelig bent voor hogere temperaturen.

– Kies de temperatuur. De gemiddelde temperatuur van een infraroodsauna ligt tussen 100˚F en 150˚F, waarbij beginners aan de lage kant beginnen en ervaren gebruikers aan de hoge kant. Als u dit voor de eerste keer doet, begin dan met 100˚F. U kunt deze temperatuur een paar sessies aanhouden. U kunt de temperatuur bij elke sessie verhogen tot u 150˚F bereikt.

– Duur van de sessie. De eerste keer, moet je beginnen met 10 tot 15 minuten. U kunt de duur van elke sessie opvoeren tot u de aanbevolen duur van 20 tot 30 minuten hebt bereikt. Sauna’s zijn uitgerust met een timer, die u zeker moet instellen. Je wilt er niet te lang in blijven en het risico lopen uit te drogen.

– Kleding. Hoe je je kleedt is aan jou. Sommige mensen dragen zwemkleding, anderen gaan liever naakt.

– Wat u kunt doen terwijl u in de sauna bent. Ontspan, lees, mediteer, luister naar muziek, of bezoek vrienden. Val gewoon niet in slaap. Als de sessie voorbij is. Neem na je training de tijd en laat je lichaam afkoelen. Na het afkoelen, kunt u een douche of bad nemen. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt.

– Aantal sessies per week. De meeste faciliteiten die behandelingen met een infraroodsauna aanbieden, raden aan de sauna drie tot vier dagen per week te gebruiken. Als u gezond bent en de vier dagen kunt verdragen, kunt u elke dag naar de sauna gaan.

Wat moet u weten voor u een infraroodsauna gebruikt?

Er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u uzelf trakteert op uw eerste sessie. Vermijd het gebruik van een infraroodsauna als u alcohol hebt gedronken. Als u zich ziek voelt of koorts hebt, moet u wachten tot u zich beter voelt voordat u de sauna gebruikt. In een infraroodsauna zweet je veel, waardoor je je duizelig kunt voelen als je opstaat. In dat geval moet u langzaam opstaan en weer gaan zitten zodra u de sauna verlaat.

Drink direct na de training water en wacht tot je lichaam is afgekoeld voordat je iets anders gaat doen. In extreme gevallen kunnen sommige mensen last krijgen van oververhitting (hitteberoerte en hitte-uitputting) of uitdroging. Als u gezondheidsproblemen hebt, zoals hoge bloeddruk of hartproblemen, of als u onder medische behandeling bent, vraag dan eerst toestemming aan uw arts voordat u uw eerste sessie doet. Hoewel bewezen is dat infraroodsauna’s redelijk veilig zijn, moet u geen risico’s nemen als het om uw gezondheid en veiligheid gaat.


Waarom Een Infrarood Sauna Kopen
Waarom Een Infrarood Sauna Kopen