Waarom een infrarood sauna kopen

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Waarom Een Infrarood Sauna Kopen

Stap 1 van 2

Waarom Een Infrarood Sauna Kopen
Waarom een infrarood sauna kopen

Redenen waarom je een Infrarood sauna moet kopen

De nieuwe gezondheidstechnologie op de markt, gebruikt door therapeuten, dokters en massagespecialisten is de infrarood sauna; maar hoe verschillend is ze van de gewone sauna?

Wat is een gewone sauna?

Een sauna is een ruimte waar men in de hitte kan verblijven. De warmte kan ofwel vochtig ofwel droog zijn. Deze ruimtes zijn ontworpen om tal van gezondheidsproblemen te bestrijden, doordat men erg transpireert en zo kan ontgiften. De hitte kan afkomstig zijn van een stoombad, dus erg vochtig of door gebruik van infrarood straling. De traditionele sauna’s worden daarom vochtige sauna’s genoemd, terwijl de nieuwere droge sauna’s zijn.

Wat is een Infrarood sauna?

Een infrarood sauna heeft geen water of stoom nodig om warmte te produceren. Deze minst vochtige methode om hitte te genereren gebruikt hiervoor infrarood straling. Infrarood straling is een vorm van elektromagnetische straling die een langere golflengte heeft dan zichtbaar licht. Infrarood straling is een veilige vorm van warmte en het gebruik van deze technologie in sauna’s heeft van hen een soort luxeproduct gemaakt. Eenvoudig gesteld gebruikt de infrarood sauna licht om warmte op te wekken. Deze warmte wordt onmiddellijk op het lichaam overgebracht terwijl de lucht-molecules rond het lichaam worden niet opgewarmd.

Een infrarood sauna is ook beter omdat het, met hetzelfde effect, niet die hoge temperaturen hoeft te bereiken als een conventionele sauna; dit betekent dat de voordelen van een Volgens Dr. Brent A. Bauer van de Mayo Kliniek, zijn er geen tegenwerkingen verbonden aan de infrarood sauna. Studies hebben zelfs aangetoond dat patiënten die lijden aan chronische ziektes zoals reumatoïde artritis, hoge bloeddruk of congestief hartfalen, voordeel kunnen halen door het gebruik van een infrarood sauna.

Geschiedenis van de sauna

Sauna’s werden door de eeuwen heen gebruikt als relaxatie-middel en bij stresstherapie. In Europa heeft de traditie van het gebruik van sauna’s, zijn oorsprong in de Scandinavische landen. In Finland zijn sauna’s een populaire traditie en worden ze in bijna elk gezin gebruikt. Vanuit Finland werd de traditie van het gebruik van sauna’s verspreid over vele landen en werden door de jaren heen nieuwe manieren om warmte te produceren geïntroduceerd. De gemiddelde temperatuur in een sauna schommelt rond de 70 tot 80 graden Celsius. Sauna’s worden niet enkel gebruikt in Europa, maar ook in Mexico, Centraal Amerika, Zuid Afrika, de Baltische Staten en vele andere landen ter wereld. Zo zijn sauna’s populair geworden in vele culturen van de wereld.

De moderne sauna’s

Met nieuwere technologieën werden er vele aanpassingen aangebracht aan de sauna’s. Om de temperatuur draaglijk te maken, werd vochtigheidsgraad-controle geïntroduceerd. In dit soort sauna’s werd de hitte geproduceerd door water over hete stenen te gieten. Hoewel men met deze methode een geschikte temperatuur bereikte, bleef de vochtigheidsgraad toch dragelijk. Zo konden mensen genieten van hun sauna, zelfs bij erg hoge temperaturen. De nieuwste sauna technologie is de infrarood sauna. Deze sauna’s gebruiken geen water of warme stenen om hitte te produceren. Hier wordt een bron van infrarood straling in de sauna geplaatst en dit genereert voldoende warmte zonder enige vochtigheid.

De moderne infrarood sauna is heel erg populair geworden. Niet alleen gezondheidsdeskundigen maar ook beroemdheden raden het gebruik ervan aan. De reden is dat deze infrarood sauna’s veel beter zijn op het gebied van gebruiksgemak en voordelen. Vele bedrijven zoals X-Trend hebben infrarood sauna’s voor thuisgebruik geïntroduceerd en maakten deze sauna’s veel gebruiksvriendelijker voor de gewone mensen. X-Trend hebben infrarood sauna’s van goede kwaliteit ontwikkeld die populair zijn over heel Europa.

Infrarood sauna’s versus stoombaden

De meeste mensen vinden het moeilijk om het verschil te zien tussen de twee omdat ze op hetzelfde principe gebaseerd lijken te zijn. Toch zijn stoombaden heel verschillend van infrarood sauna’s. Hoewel beide systemen ontworpen zijn om de mensen warmte te brengen met relaxatie als doel, werkt de infrarood sauna op basis van droge warmte, produceert dus geen vocht en gebruikt geen water. De temperatuur in een sauna varieert van 70 tot 90 graden Celsius met een vochtigheidsgehalte van 5 tot 30 procent. Ter vergelijking, stoombaden, zoals de naam impliceert, zijn gebaseerd op vochtige warmte of stoom om warmte te genereren. De vochtigheidsgraad in stoombaden is bijna 100 procent, terwijl de temperatuur lager is dan in een sauna, nl. tussen 40 en 45 graden.

Stoombaden gebruiken veel water en de hoge vochtigheidsgraad kunnen verschillende schimmelinfecties aan de voeten teweeg brengen. Vele andere schimmelinfecties kunnen vermeden worden bij gebruik van een infrarood sauna in plaats van een stoombad. Hoewel het doel van stoombaden en infrarood sauna’s dezelfde is, is het handiger om te opteren voor infrarood sauna’s.

Waarom Een Infrarood Sauna Kopen
Waarom Een Infrarood Sauna Kopen
Infraroodcabine
Waarom Een Infrarood Sauna Kopen

Voordelen van infrarood sauna’s

Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van een infrarood sauna. Enkele hiervan zijn:

1. Een infrarood sauna verbetert de bloedsomloop

Een teken van veroudering is het dunner worden van de bloedvaten, waardoor de organen minder bloed krijgen. Hetzelfde effect heeft atherosclerose, waarbij vet de bloeddoorstroming blokkeert en daardoor resulteert in hypoperfusie van de organen. Als een dergelijk blokkade in het hart voorkomt, kan een coronair arterieel syndroom of een congestief hartfalen voorvallen. Een manier om de bloedcirculatie te verbeteren is het nemen van een sauna. Wanneer iemand een infrarood sauna gebruikt doet de verhoogde temperatuur in het lichaam de bloedvaten verwijden om de hitte te verdrijven.

Dit verwijden van de bloedvaten of vasodilatatie gebeurt over heel het lichaam, ook bij de oppervlakkige bloedvaten. Het resultaat is een niet-invasieve en medicatie-vrije verbetering van de bloedcirculatie. Wanneer de bloedsomloop beter is, is er minder kans op hartfalen of hypoperfusie van de organen. Dit is erg heilzaam voor chronische ziektes zoals hoge bloeddruk en coronaire arteries.

2. Gezondere en jonger uitziende huid met een infrarood sauna

Een infrarood sauna van X-Trend bezorgt U een gezondere huid. Het principe hierbij is dat de bloedsomloop versnelt wanneer de lichaamstemperatuur stijgt. Bovendien zorgt deze warmte er voor dat de bloedvaten, zowel aan de oppervlakte als dieper liggend, zich verwijden. Het resultaat hiervan is dat bloedtoevoer naar de huid gestimuleerd wordt. Door het uitzetten van de bloedvaten, krijgen we in een infrarood sauna een rozige gloed. Wanneer de bloedtoevoer naar de huid stijgt, verhoogt ook het aantal antioxidanten die de huid bereiken. Zo worden alle zuurstofradicalen en oxidanten die door stofwisselingsreacties in de huid werden geproduceerd, verwijderd; de huid wordt gezonder, mooier en ziet er jonger uit.

3. Verbeteren van huidziekten

Nu de bloedtoevoer naar de huid gestimuleerd is in de infrarood sauna en meer antioxidanten de huid bereikt hebben, kunnen vele chronische huidziektes verholpen worden. Een infrarood sauna pakt huidziektes op een tweeledige manier aan. Wanneer iemand in een infrarood sauna zit, wordt de buitenste laag van zijn of haar huid, bestaande uit dode cellen, verwijderd. Deze huidlaag wordt verwijderd door het overvloedig zweten in de hoge temperatuur van de sauna. Dit resulteert in een langzaam afschilferen en vernieuwing van huidcellen en niet in een ophoping van dode huidcellen.

Indien deze dode cellen zich zouden ophopen, kunnen zij huidziekten zoals eczeem veroorzaken. Vele vormen van dermatitis, zoals atopische dermatitis, kunnen voordeel halen uit het nemen van een infrarood sauna. Er wordt meer en meer geïnvesteerd in X-Trend infrarood sauna’s omdat de mensen zich realiseren hoe goed een infrarood sauna voor de huid is. Een ander voordeel is dat de X-Trend infrarood sauna’s gemakkelijk thuis te gebruiken zijn. Mensen die continu anti-eczeem therapie nodig hebben of zij die lijden aan andere huidproblemen, kunnen nu deze cabines thuis gebruiken.

Mensen die al lang in behandeling zijn bij een dermatoloog weten dat huidziektes dikwijls gedurende een lange tijd behandeld moeten worden. En meestal zijn deze huidaandoeningen familiaal en lijden verschillende leden van eenzelfde familie er aan. Voor deze mensen is een infrarood sauna niet alleen een therapie maar ook een investering. Het gebruik van een infrarood sauna is, naast therapeutisch, ook preventief. Elk huidtype dat vatbaar is voor dermatitis, kan genieten van de preventieve therapie van een infrarood sauna.  Omwille van zijn eenvoud en gebruiksvriendelijkheid kan de hele familie voordeel halen uit een infrarood sauna van X-Trend.

4. Anti-veroudering eigenschappen – infraroodcabine

In plaats van dure huidcrèmes te kopen, is het beter om dit ‘levensverlengend middel’ dat uw lichaam leeftijdsloos maakt, aan te schaffen. Zoals al vermeld worden de organen beter doorbloed in een infrarood sauna. Maar daarnaast zorgt een infrarood sauna ook voor het ontgiften van het bloed, dankzij overvloedig zweten. Zweet wordt gemaakt in de zweetklieren van de huid, die actief worden wanneer de lichaamstemperatuur stijgt. Zweet reguleert niet alleen de lichaamstemperatuur maar is ook een soort afscheiding. U heeft zich waarschijnlijk al eens plakkerig gevoeld, wanneer het zweet op uw huid verdampt is.

Het plakkerige is te wijten aan het overtollige zout dat op de huid achterblijft nadat het zweet is verdampt. Zweten is dus een soort ontgiften van het lichaam. Wanneer U in een sauna zit, dient de hoge temperatuur om uw lichaam onmiddellijke warmte te geven en om het zweetproces te verhogen. Tijdens een sessie in een infrarood sauna, probeert het lichaam de hitte te verdrijven via het zweten. Dit verhoogde zweten ontgift het bloed en bevrijdt het lichaam van toxische stoffen. Bovendien worden de oxidanten en schadelijke stoffen die uit de cellen vrijkomen uit het lichaam verwijderd. Het eindresultaat is dat het verouderingsproces van het lichaam vertraagt.

Het verouderingsproces wordt versneld door de aanwezigheid van vrije zuurstofradicalen en andere chemicaliën; wanneer deze door de antioxidanten bestreden zijn, blijft het lichaam langer jong.

5. Een infraroodcabine is goed voor de gezondheid van je lichaamscellen

De verbeterde bloedsomloop en zuurstoftoevoer door het gebruik van een infrarood sauna, help ook de individuele cellen in het lichaam. De X-Trend sauna is niet alleen goed voor uw organen en uw huid, maar zorgt ook voor een betere zuurstoftoevoer van elke cel in uw lichaam zodat die beter kunnen functioneren. Een infrarood sauna heeft dus ook voordelen op het celniveau.

6. Vermindering van een hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk ontstaat wanneer de bloedvaten minder elastisch worden. De stijfheid van de aders veroorzaakt het geleidelijke verhogen van de bloeddruk bij het ouder worden. Dit proces is fysiologisch en gaat steeds verder door in een normaal lichaam; daarom lijden de meeste volwassenen aan hoge bloeddruk of hypertensie. Een manier om de bloeddruk te verbeteren en die niet invasief is of geassocieerd wordt met de nevenwerkingen van medicatie, is het nemen van een infrarood sauna. Wanneer de lichaamstemperatuur stijgt en het lichaam deze warmte probeert te bestrijden, verwijden de bloedvaten zich.

Deze verwijding is een fysiologisch of een natuurlijk proces in het lichaam om de temperatuur te regelen. Het verwijden van de aders haalt de bloeddruk naar beneden zonder medicatie. Zowel de perifere, de oppervlakkige als de dieper liggende bloedvaten verwijden zich om warmte te verliezen. Daarom zakt niet enkel de bloeddruk maar krijgen de verder gelegen organen ook een betere bloedtoevoer. Eén sessie per dag in een infrarood sauna maakt iemand minder afhankelijk van medicatie. Toch mogen oudere mensen of mensen met chronische ziektes enkel een infrarood sauna gebruiken met toestemming van hun artsen.

Voor vele mensen kan het moeilijk zijn om te vertrouwen op de positieve effecten van een infrarood sauna omdat ze er geen ter beschikking tot hebben. Met de komst van de X-Trend sauna’s op de markt behoort deze zorg tot het verleden. Deze ongelofelijk betaalbare en heilzame sauna’s kunnen gemakkelijk bij de mensen thuis worden geïnstalleerd en naar believen gebruikt worden. Er bestaan X-Trend sauna’s in verschillende vormen en maten zodat mensen die in kleine appartementen wonen ze ook kunnen installeren.Zo zijn er niet alleen eenpersoons sauna’s maar ook stijlvolle cabines die meer dan 4 mensen kunnen herbergen.

7. Ontspannen met een infrarood sauna

Een infrarood sauna is een ideale plek om te ontspannen. Uw zorgen zullen wegebben wanneer U zich ontspant in de sauna. De zachte warmte van de infrarood lamp in de cabine zal uw lichaamstemperatuur langzaam doen stijgen, uw bloedsomloop wordt gestimuleerd, ontspant uw geest en helpt uw stress te bestrijden. Iedereen die slaapproblemen heeft gehad of lijdt aan slapeloosheid kan ook voordeel hebben met een infrarood sauna. De meeste zorgverleners raden het gebruik ervan aan; vele dokters, massagetherapeuten en specialisten hebben de infrarood sauna ontdekt als een vorm van therapie. Ze zijn niet alleen een vorm van behandeling, maar kunnen ook ziektes helpen voorkomen. X-Trend biedt U betaalbare kwalitatieve infrarood sauna’s. Ze worden meer en meer gebruikt omdat ze ziektes helpen voorkomen en genezen.

8. Gewichtsverlies

Eén van de grote voordelen bij het gebruik van een infrarood sauna is de mogelijkheid tot gewichtsverlies. Indien U ooit een sauna gebruikt heeft, weet U dat een sessie in de sauna hetzelfde fysisch effect op uw lichaam heeft als bijvoorbeeld bij fitness. Er is de blozende huid, hogere lichaamstemperatuur, verhoogde stofwisseling en hogere hartslag. Al deze factoren helpen bij het reduceren van gewicht en bestrijden van overtollig vet. Tijdens een sauna-sessie verhoogt het stofwisselingsproces in het lichaam.

Deze stofwisselingsprocessen hebben de energie nodig die door de glucose in het lichaam opgewekt wordt. Eénmaal het stofwisselingsproces versnelt wordt, verbruikt het lichaam voortdurend calorieën en produceert het energie. Dit helpt bij het vermageren. Bovendien wordt er energie gebruikt om het lichaam weer af te koelen na een sauna sessie. Het lichaam zweet meer en probeert warmte te verliezen. De meeste infrarood sauna sessies kunnen U 500 tot 600 calorieën doen verliezen in een uur, zonder enige fysieke inspanning.

9. Ontgiften

Ontgiften is een gevolg van het overdadig zweten. Wanneer het lichaam meer zweet, komen er meer toxines vrij. En door vochtverlies bij het zweten wordt er door de hersenen een dorst-impuls gegeven waardoor men meer gaat drinken. Dit extra opnemen van water is ook een vorm van ontgiften van ons lichaam. Dat maakt niet alleen de lever, maar ook de nieren gelukkig. Er zijn dus vele voordelen verbonden aan het gebruik van een infrarood sauna. X-Trend heeft veel ervaring in het ontwikkelen van kwaliteitsvolle infrarood sauna’s.

Zij bieden een betaalbare serie infrarood sauna’s in een prijsklasse tussen 2000 € en 6000 €, afhankelijk van het type, het aantal personen, de houtsoort enz. Een infrarood sauna is niet alleen een luxeproduct, het is een noodzaak; daarom is het tegenwoordig een goede investering om onszelf op die manier gezond te maken en ons te vrijwaren van ziektes.

Interesse in een infraroodcabine? Laat u adviseren door de infrarood experts van X-Trend. Wij komen graag bij u thuis om onze infrarood sauna te demonstreren.

Waarom Een Infrarood Sauna Kopen
Waarom Een Infrarood Sauna Kopen