Wat is een infrarood sauna

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Wat Is Een Infrarood Sauna

Stap 1 van 2

Wat Is Een Infrarood Sauna
Wat is een infrarood sauna

Wat is een infrarood sauna?

Zoek uit wat ze zijn, waar ze vandaan komen en hoe ze werken! Dompel u onder in het diepe bad van de warme, verzorgende en helende stralen van het onzichtbare lichtspectrum van infrarood en ervaar hoe zweetdruppels zich verzamelen op het huidoppervlak om lasten en zorgen te verlichten terwijl het hele lichaam wordt vernieuwd met gezondheid en vitaliteit. De infrarood sauna is een vernieuwende structuur die een transformerend effect heeft op lichaam en geest in harmonie met het lichtspectrum van infrarood stralingswarmte. U hebt vast wel eens van de infraroodsauna gehoord en vraagt zich misschien af wat het precies is en waar het vandaan komt?

Ontdek wat een infraroodsauna precies is, hoe hij tot stand is gekomen en waarom dit schijnbaar eenvoudige ontwerp een positieve invloed kan hebben op uw gezondheid en welzijn. Of de infrarood sauna nu voor thuis is of voor uw praktijk, u kunt er een cascade van gezondheidsvoordelen van verwachten die voortvloeien uit de relatie tussen de menselijke fysiologie en de onzichtbare lichtgolven van de sterk infrarood frequentie.

Infrarood sauna: de etymologie

Sauna is het enige woord in het Engelse woordenboek dat zijn wortels in het Fins heeft. De term sauna (uitgesproken als “saw-na”) verwijst over het algemeen naar droge warmte structuren die hun oorsprong vinden in de oude Finse traditie. De term sauna wordt in de volksmond gebruikt voor elke faciliteit voor warmtetherapie die is gecreëerd met de bedoeling het lichaam te genezen door middel van warmtetherapie. Het gebruik van het woord sauna in verband met infraroodtechnologie verwijst echter niet specifiek naar de traditionele faciliteiten in Finland.

Wat Is Een Infrarood Sauna

Wat betekent infrarood licht?

Infrarood licht is een natuurlijk bestanddeel van het spectrum van de zonnestralen. Infrarood verwijst naar het uiterste uiteinde van het lichtspectrum dat zich verwijdert van de zichtbare kleur rood en overgaat in het bereik van onzichtbaar licht, dat bestaat uit golflengten van elektromagnetische straling. Infrarood licht is thermische straling en behoort tot de familie van het brede spectrum dat bekend staat als het elektromagnetische spectrum. Er zijn drie primaire infrarode golflengten: nabij-infrarood licht, midden-infrarood licht en ver-infrarood licht, die elk op een andere frequentie trillen en elk hun eigen unieke eigenschappen hebben.

Infrarood is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar wordt door de tastzin waargenomen als warmte. Het infrarode bereik van de lichtfrequenties werd voor het eerst in de geschiedenis ontdekt tussen 1825 en 1835. Licht wordt gemeten met het systeem van nanometers. Het voor het menselijk oog zichtbare licht wordt gemeten tussen 380 nm (violet) en 740 nm (rood). Al het andere zichtbare licht ligt tussen deze twee in. De NASA beschrijft zichtbaar licht op haar Mission Science website als volgt: “Onze ogen bevatten gespecialiseerde cellen, kegeltjes genaamd, die fungeren als ontvangers voor de golflengten van deze smalle band van het EM-spectrum.

Licht aan de onderkant van het zichtbare spectrum met een langere golflengte van ongeveer 740 nm wordt waargenomen als rood, licht in het midden van het spectrum wordt waargenomen als groen en licht aan de bovenkant van het spectrum met een golflengte van ongeveer 380 nm wordt waargenomen als violet. Alle andere kleuren die we waarnemen zijn mengsels van deze kleuren.” Infrarood licht is dus de bandbreedte van licht voorbij de zichtbare kleur rood die onzichtbaar is voor het menselijk oog.

Wat Is Een Infrarood Sauna

Is een infraroodsauna echt een sauna?

Ja en nee. Gewoonlijk wordt in sauna’s gebruik gemaakt van verwarmde stenen of vuur en soms van stoom om de lucht in de afgesloten cabine-achtige structuur te verwarmen. Het belangrijkste kenmerk van de infraroodsauna is dat hij het lichaam rechtstreeks verwarmt met de stralingswarmte van het licht en niet met de omgevingswarmte.

Het onzichtbare infrarode lichtspectrum dringt door de schubbenlaag en verwarmt het lichaam van binnenuit met behulp van de stralingswarmte. Een meer accurate omschrijving zou zijn om deze innovatieve genezingsstructuren infrarood lichtbaden te noemen. De ingesloten structuur is gevuld met lichtgolven die resoneren met de nabije, midden en verre infrarode lichtfrequenties van het elektromagnetisch spectrum.

De unieke aard van het menselijk huidmembraan is zeer ontvankelijk voor de frequentie van infrarode golven, die diepe penetratie voorbij het originele epidermismembraan toestaan om de motor van elke cel in het lichaam te ontsteken. Infraroodsauna’s maken gebruik van een heel andere technologie dan andere vormen van warmtetherapie en zijn heel anders dan hun Finse naamgenoot. Infraroodsauna’s worden vervaardigd met het specifieke doel het effect van warmtetherapie en bepaalde lichtfrequenties op de gezondheid van het lichaam te maximaliseren.

In de volksmond is de infraroodsauna een “lichtbad” in die zin dat de warmtetherapie wordt geoptimaliseerd door lichtgolven te gebruiken om het lichaam van binnenuit op te warmen. Technisch en praktisch verschilt de infraroodsauna van andere warmtetherapiestructuren door zijn oorsprong en functie. De infrarood sauna wordt soms beschouwd als de meest geavanceerde sauna die vandaag beschikbaar is, omdat hij als reactie op de golflengten van het licht massale biochemische veranderingen op celniveau teweeg kan brengen.

Een korte geschiedenis van de ontwikkeling van de sauna

De geschiedenis wijst uit dat de mens zich al van voor het begin der tijden tot warmtetherapie wendt. Van de zweethutten van inheemse volkeren over de hele wereld, waarvan men denkt dat ze 40.000 jaar oud zijn, tot de Turkse hammam in het Ottomaanse Rijk, de Griekse en Romeinse baden, en de traditionele Finse sauna, om er maar een paar te noemen. Saunabehandeling in al haar vormen is een steunpilaar geweest in alle grote beschavingen van alle volkeren en tijden. De unieke eigenschap van het grootste orgaan van het menselijk lichaam, de grotendeels naakte en “haarloze” cuticula, in combinatie met de menselijke zweetklieren, heeft van de saunatherapie een doeltreffende geneeswijze gemaakt.

Sinds het begin van de beschaving heeft de mensheid gestreefd naar optimale gezondheid, gemeenschap en verbinding met het goddelijke door middel van saunatherapie. De infrarood sauna, die zich in de loop van duizenden jaren heeft ontwikkeld, grijpt terug op de grote menselijke traditie van warmtetherapie. Deze toewijding aan warmtetherapie is in de loop der tijd op natuurlijke wijze geëvolueerd en ontwikkeld. Naarmate de technologie voortschreed, hebben verschillende beschavingen over de hele wereld en door de eeuwen heen gezocht naar de meest doeltreffende methode om overvloedig zweten te stimuleren met het oog op zuivering. De infrarood sauna zoals wij die nu kennen is de meest recente toevoeging aan deze rijke en innovatieve traditie.

Wat Is Een Infrarood Sauna

De geboorte van de infrarood sauna

De geboorte van de eerste lichtsauna dateert van 1891 toen Dr. John Harvey Kellogg het “gloeiend lichtbad” ontwikkelde. De uitvinding van de elektrische gloeilamp was een spannende tijd voor de ontwikkeling van de sauna. Kellogg wijdde zijn leven aan de holistische geneeskunde en raadde zijn patiënten dieet, lichaamsbeweging, colonics, frisse lucht en warmtetherapie aan. Kellogg kende reeds de grote genezende werking van warmtetherapie zoals gedemonstreerd in het stoombad (afkomstig uit de Turkse hammam) en de droge sauna (uit de Finse traditie), en leerde ook over de diepgaande genezende werking van het absorberen van licht door het huidmembraan.

In die tijd wist Kellogg niet dat het “gloeilichtbad” naast andere lichtfrequenties ook infrarode lichtgolven uitzond, en pas veel later begreep of besefte men dat de genezende eigenschappen van deze technologie grotendeels te danken waren aan het gebruik van dit spectrum. Het gloeilampbad was succesvol bij de behandeling van patiënten onder Kellogg’s hoede in het Battle Creek Sanitarium in Michigan. In 1893 werd zijn gloeilamp-lichtbad tentoongesteld op de wereldtentoonstelling van Chicago, waarmee hij de eerste lichtsauna op het wereldtoneel inluidde. Kellogg’s lichtbaden werden transatlantisch gedistribueerd om tegemoet te komen aan de Europese royalty’s.

De populariteit van de eerste lichtsauna is belangrijk omdat dit het begin markeerde van een nieuw tijdperk van saunatherapie. In 1910 publiceerde Dr. Kellogg zijn boek Light Therapeutics, waarin hij het gebruik van licht uitlegde als een krachtige geneeswijze voor de menselijke vorm. Kellogg schreef in zijn boek: “Geen enkel niet-medisch middel heeft zo snel ingang gevonden als het middel dat de fysische eigenschappen van licht gebruikt om ziekten te bestrijden.” Hoewel de elektrische gloeilamp nog maar net was uitgevonden, begreep Kellogg al vanaf het begin de veelvuldige effecten van lichtgolven op het menselijke huidmembraan en de algemene gezondheid van het lichaam.

De kennis van de diversiteit van lichtgolven en hun effecten op de menselijke gezondheid veranderde de saunatherapie voorgoed. De gloeilampbaden waren zo effectief omdat ze de infrarode golflengten konden gebruiken om diepe genezing op cellulair niveau op gang te brengen. Hoewel weinigen zich Dr Kellogg herinneren als een historisch icoon, was hij verantwoordelijk voor het creëren van een populair merk cornflakes. Dr. Kellogg wordt gecrediteerd voor de uitvinding van de allereerste infrarood sauna. Sinds de lichtbaden van Kellogg was er weinig vooruitgang geboekt op het gebied van infraroodsauna-therapie, totdat de NASA in het midden van de jaren zestig belangstelling kreeg voor het effect van lichtgolflengten als geneeswijze.

De op natuurkunde gebaseerde pelgrimstocht om lichtgolven te onderzoeken gaf geboorte aan infrarood lichttherapie als een diep helende therapievorm. Japanse artsen waren de eersten die aan het eind van de jaren zestig infraroodlichttherapie toepasten op patiënten, maar infraroodsauna’s werden pas in 1979 voor het publiek beschikbaar gesteld. Infraroodsauna’s voor thuisgebruik werden eind jaren zeventig, begin jaren tachtig in de VS voor consumenten beschikbaar en zijn dat nu nog steeds.

Wat Is Een Infrarood Sauna

Wat zijn hittegolven? Infrarood Sauna

Warmtegolven of thermische resonantie is een van de vier hoofdtypen van warmteoverdracht. De infrarood sauna maakt gebruik van thermische resonantie als middel voor warmteoverdracht; deze methode wordt beschouwd als de meest doeltreffende om het menselijk lichaam te verwarmen en is niet afhankelijk van hoge omgevingstemperaturen. De infraroodsauna wordt gekenmerkt door het gebruik van lichtgolflengten, namelijk de kracht van de doordringende nabije, midden- en verre infraroodgolven. Evenals de golven van de oceaan verschillen de lichtgolven aanzienlijk naar gelang van de oorsprong van hun bron.

Zij verschillen in vorm, diepte, hoogte, bewegingspatroon en waargenomen kleur. Het huidmembraan absorbeert lichtgolven in verschillende hoedanigheden en temperaturen. Zo dringt het dichtstbijzijnde buurland van ultraviolet licht, blauw licht, aan het verre uiteinde van het lichtspectrum slechts in geringe mate (ongeveer 2,3 mm) door in de opperhuid, terwijl nabije, middellange en verre infraroodgolven veel dieper in de huid doordringen (van 20-100 mm). Zij dringen door de opperhuid, de lederhuid, in de onderhuid en zo in de zachte weefsels van het lichaam.

Dit vermogen om diep in het lichaam door te dringen heeft wonderbaarlijke effecten op de moleculaire structuur van de menselijke vorm. De diepte en de kracht waarmee de breedband-infraroodgolven tot voorbij de eerste opperhuid doordringen, veroorzaken een cascade van gezondheidsvoordelen voor het lichaam tijdens de saunasessie. Het onzichtbare spectrum van licht danst moeiteloos met de cellulaire opmaak van de menselijke vorm om ziekte te overwinnen en optimale gezondheid in het lichaam te creëren.

Infrarood sauna en infrarood kachels

De moeiteloze stroom van het onzichtbare spectrum van licht in en door de barrière van het menselijk lichaam geeft de infrarood sauna een indrukwekkende aanwezigheid op het gebied van de biogeneeskunde. De houten constructie kan worden beschouwd als de ruggengraat van de sauna, want zonder hout zouden de lichtgolven niet in die mate voor therapeutische doeleinden kunnen worden gebruikt als op het “saunaplatform” het geval is. Infraroodsauna’s, zoals de Neosauna, bevatten de lichtgolven met ultramodern vakmanschap en gebruiken milieuvriendelijk hout om een cabine-achtige structuur te bouwen.

De houten container zorgt ervoor dat de infrarode golflengten zich concentreren in een gecondenseerde ruimte en uw lichaam overspoelen met licht. Zonder het raamwerk van een gefabriceerde structuur zou het niet mogelijk zijn dat het overvloedige licht door het lichaam wordt geabsorbeerd zoals in de infrarood sauna. De prachtig ontworpen en comfortabele structuren omvatten handgemaakte zetels die u in de grot van welzijn lokken waar een diepe transformatie plaatsvindt.

Binnenin zijn de wanden van de cabineconstructie gerangschikt in een 360-graden bekleding die de stralende infraroodstralen aanstuurt. De stralers zijn ontworpen om maximale infrarode golflengten uit te zenden en zijn strategisch geplaatst om te profiteren van de genezende effecten op het menselijk lichaam.

Wat Is Een Infrarood Sauna

Infrarood cabines

In een infraroodsauna kunt u de volledige zintuiglijke ervaring verwachten:

  • Milieuvriendelijk hout
  • Lichttherapie van medische kwaliteit
  • Strategisch geplaatste warmtepanelen voor optimale blootstelling aan licht

Chromotherapie, het gebruik van LED-verlichting van medische kwaliteit om te profiteren van blootstelling aan het volledige spectrum van gekleurd licht, is ook te vinden in veel infraroodsauna’s voor thuisgebruik. Chromotherapie (lichttherapie met zichtbare kleuren) voedt zowel het lichaam als de hersenen. Elke kleur heeft het potentieel om allerlei ziekten te genezen en speelt ook een fundamentele rol bij de opname van neurotransmitters. In de structuur zijn ook Bluetooth-luidsprekers ingebouwd, zodat de auditieve zintuigen kunnen worden verwend met helende klanken.

Kies je eigen muziek, een geleide meditatie of luister naar het spel! De combinatie van geluid, licht en Himalaya zouttherapie, gekoppeld aan de donderende effecten van infrarode lichtgolven binnenin de uitnodigende houten structuur, is het perfecte recept voor een oase van diepe genezing.

Wat Is Een Infrarood Sauna

Technologie van een infraroodsauna

De oorspronkelijke drang om de eerste infraroodsauna te ontwikkelen, ontstond in de 19e eeuw uit de wens om een genezingsruimte te creëren die optimaal gebruik maakte van de ontdekking van de gloeilamp. Tot op de dag van vandaag is de therapie met infraroodsauna geëvolueerd om tegemoet te komen aan de laatste wetenschappelijke bevindingen over de voordelen van het isoleren van bepaalde lichtfrequenties. Infrarood sauna therapie combineert de diepgaande onderzoeksresultaten van natuurkundigen en andere biomedische professionals met de eeuwenoude traditie van sauna therapie.

Dit huwelijk tussen de oude wijsheid van onze voorouders en de meest geavanceerde technologie is de ultieme uitdrukking van menselijke ontplooiing op zijn hoogst. Van cardiovasculaire gezondheid, verbeterde bloedsomloop, levensduur, ontgifting, inwendige orgaangezondheid en verbeterde algehele schoonheid, zou de infrarood sauna de sleutel kunnen zijn tot het veranderen van de gezondheidszorg zoals wij die kennen. Dagelijks gebruik van een infraroodsauna zou de gezondheid optimaliseren, ziekte verminderen, de levensverwachting verhogen en de levenskwaliteit verbeteren. Wat is een infrarood sauna? Het is de golf van de toekomst!

Info: waarom een infraroodsauna kopen