Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een traditionele sauna?

Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een traditionele sauna? Een infrarood sauna en een traditionele sauna hebben een verschillende manier van opwarmen. Bovendien is een traditionele sauna warmer.

Contacteer ons om je gepersonaliseerde prijsofferte op maat te ontvangen:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Wat Is Het Verschil Tussen Een Infrarood Sauna En Een Traditionele Sauna?
Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een traditionele sauna?

Wat is het verschil tussen een infrarood sauna en een conventionele sauna?

Er is niets beter dan een 20 minuten durende zweet sessie in een sauna. U voelt zich daarna meer ontspannen en uitgerust, en de warmte helpt om pijnlijke spieren te verlichten en uw algemene gezondheid en welzijn te verbeteren. Als de hoge temperaturen van een traditionele sauna echter te veel voor u zijn, kan een infraroodsauna de voordelen van een sauna bieden zonder de extreme hitte.

Wat Is Het Verschil Tussen Een Infrarood Sauna En Een Traditionele Sauna

Wat Is Het Verschil Tussen Een Infrarood Sauna En Een Traditionele Sauna?

Wat is een infrarood sauna?

In tegenstelling tot een traditionele sauna, verwarmen infrarood sauna’s de lucht om u heen niet. In plaats daarvan gebruiken ze infraroodlampen (die elektromagnetische straling gebruiken) om uw lichaam rechtstreeks te verwarmen. Deze sauna’s maken gebruik van infraroodpanelen in plaats van gewone warmte, die gemakkelijk doordringen in het menselijk weefsel en eerst het lichaam verwarmen alvorens de lucht te verwarmen.

Een infrarood sauna kan op een lagere temperatuur werken dan een conventionele sauna. Fabrikanten beweren dat in een infraroodsauna slechts ongeveer 20% van de warmte naar het verwarmen van de lucht gaat en de overige 80% het lichaam rechtstreeks verwarmt. Voorstanders van de infrarood sauna beweren dat de warmte dieper doordringt dan verwarmde lucht. Hierdoor kunt u intenser zweten bij lagere temperaturen. Deze omgeving is draaglijker en stelt u in staat langer in de sauna te blijven terwijl uw kerntemperatuur met twee tot drie graden stijgt.

Wat zijn de voordelen van een infraroodsauna?

De voordelen van een infraroodsauna zijn vergelijkbaar met die van een traditionele sauna.

Deze omvatten:

– betere slaap
– ontspanning
– detoxificatie
– gewichtsverlies
– Verlichting van spierpijn
– Verlichting van gewrichtspijn zoals artritis
– Een zuiverdere en stevigere huid
Verbeterde bloedcirculatie

Hulp voor mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom

Mensen gebruiken sauna’s al eeuwen voor verschillende gezondheidsproblemen. Tot dusver zijn er geen meldingen van negatieve effecten, afgezien van waarschuwingen tegen elke sauna-ervaring. Deze omvatten de mogelijkheid van oververhitting, uitdroging en interferentie met medicijnen, alsmede de potentiële gevaren voor zwangere vrouwen, hartpatiënten of mensen die onder invloed zijn van drugs of alcohol, om er maar een paar te noemen. Het goede nieuws is dat zelfs als je zweetsessie niet alles doet wat het beweert te doen, het in ieder geval goed voelt. Het draagt ook bij tot uw algemene gezondheid en welzijn door u te helpen ontspannen, stijve of gespannen spieren los te maken, gewrichtspijn te verlichten en u wat broodnodige tijd voor uzelf te geven.

Hoe gebruik je een infraroodsauna?

Veel mensen kopen een infraroodsauna in een sportschool, kuuroord of dokterspraktijk, anderen kopen er een en laten hem thuis opstellen. Als u besluit een infraroodsauna te kopen, moet u weten dat er geen universele gebruiksaanwijzing is. Er zijn richtlijnen die u kunt volgen, maar uiteindelijk is het aan u hoe u een infraroodsauna gebruikt. Hier zijn wat tips om je op weg te helpen.

– Drink water. Zorg ervoor dat u voldoende heeft gegeten voordat u de infrarood sauna ingaat. Drink een glas water voor je sessie. U kunt ook water meenemen de sauna in, vooral als u gevoelig bent voor hogere warmte.

– Kies de temperatuur. De gemiddelde temperatuur in een infraroodsauna ligt tussen 38˚C en 66˚C, waarbij beginners aan de lage kant beginnen en ervaren gebruikers aan de hoge kant. Als u dit voor de eerste keer doet, begin dan bij 38˚C. U moet deze temperatuur een paar sessies aanhouden. U kunt de temperatuur bij elke sessie verhogen tot u 66˚C bereikt.

– Duur. Beginners moeten beginnen met 10 tot 15 minuten. U kunt elke sessie verlengen tot u de aanbevolen tijd van 20 tot 30 minuten hebt bereikt. Sauna’s zijn uitgerust met een timer, die u zeker moet instellen. Je wilt er niet te lang in blijven en het risico lopen uit te drogen.

– Jurk. Hoe je je kleedt is je eigen beslissing. Sommigen dragen badkleding, anderen gaan liever naakt naar binnen.

– Wat u kunt doen tijdens uw saunabeurt. Ontspan, lees, mediteer, luister naar muziek of ontmoet vrienden. Val gewoon niet in slaap.

– Na de zitting. Na uw training is het raadzaam om de tijd te nemen en uw lichaam te laten afkoelen. Als u afgekoeld bent, kunt u een douche of bad nemen. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt.

– Aantal sessies per week. De meeste faciliteiten die behandelingen met een infraroodsauna aanbieden, raden aan de sauna drie tot vier dagen per week te gebruiken. Als u gezond bent en de vier dagen kunt verdragen, kunt u elke dag naar de sauna gaan.

Wat moet u weten voor u een infraroodsauna uitprobeert?

Er zijn een paar dingen die u moet weten voordat u uzelf trakteert op uw eerste sessie.

– Vermijd het gebruik van een infraroodsauna als u alcohol hebt genuttigd.

– Als u zich ziek voelt of koorts hebt, moet u wachten tot u zich beter voelt voordat u de sauna gebruikt.

– In een infraroodsauna zweet u veel, dus u kunt zich duizelig voelen nadat u bent opgestaan. Zorg er in dit geval voor dat u langzaam opstaat en weer gaat zitten als u de sauna verlaat. Drink onmiddellijk water na het sporten en wacht tot uw lichaam is afgekoeld voordat u iets anders gaat doen.

– In extreme gevallen kunnen sommige mensen last krijgen van oververhitting (hitteberoerte en hitte-uitputting) of uitdroging.

Als u gezondheidsproblemen hebt, zoals hoge bloeddruk of hartproblemen, of als u een medische behandeling ondergaat, moet u voor uw eerste sessie toestemming van uw arts vragen. Hoewel bewezen is dat de infraroodsauna vrij veilig is, mag u geen enkel risico nemen als het om uw gezondheid en veiligheid gaat.

Infrarood sauna of traditionele sauna: vergelijking

Het is een onbetwistbaar feit dat infraroodsauna’s een nieuwe technologie in de saunawereld hebben gebracht. Ze zijn de laatste 40 jaar erg populair geworden. Infraroodsauna’s hebben veel van de gezondheidsvoordelen van traditionele sauna’s, maar ze hebben ook een paar eigen voordelen. In dit artikel leest u waarom infrarood sauna’s het overwegen waard zijn, zelfs voor diegenen die al een traditionele sauna bezitten. Infrarode warmte is licht in een spectrum dat onze ogen niet kunnen zien. Maar alleen omdat we het niet kunnen zien, betekent niet dat we het niet kunnen ervaren.

Wanneer infrarood licht ons lichaam bereikt, nemen wij het waar als warmte. Als u bijvoorbeeld in de directe zon gaat zitten en daarna in de schaduw, zult u merken dat u het warmer hebt in de directe zon. Dit wordt veroorzaakt door het infrarode licht dat door de zon wordt uitgezonden. Het begin van de infrarood sauna was fascinerend. De eerste werden gemaakt met de kachels die in ziekenhuizen worden gebruikt om pasgeboren baby’s warm te houden. Sommige vroege modellen maakten ook gebruik van andere soorten infraroodlampen, zoals voedingslampen. Latere ontwikkelingen leidden tot speciale soorten stralers die alleen in infraroodsauna’s worden gebruikt. Deze nieuwe verwarmers hebben een zeer laag EMF-niveau (elektromagnetisch veld) en een betere warmteafgifte.

Infrarood sauna of traditionele sauna?

De infraroodsauna heeft veel gemeen met de traditionele sauna, vooral wat betreft de voordelen voor de gezondheid. Maar de manier waarop ze hitte verspreiden is totaal verschillend. Laat me het uitleggen: Infraroodstralers geven “directe warmte” af aan uw lichaam, terwijl traditionele kachels de lucht in de sauna verwarmen. In de praktijk betekent dit dat de infraroodsauna sneller opwarmt. In een infraroodsauna voelt u de warmte zodra u de sauna inschakelt. Voor een optimale ervaring raden wij aan 15-20 minuten te wachten tot de sauna is opgewarmd.

In conventionele sauna’s heeft de kachel veel tijd nodig om de ideale temperatuur te bereiken, vooral als er een groot aantal stenen in zit. We hebben het over 30-60 minuten of iets meer, afhankelijk van het weer. Met een infraroodsauna krijgt u sneller warmte, verbruikt u minder energie en heeft u een lagere elektriciteitsrekening. Een ander verschil zit in de manier waarop je de warmte in je lichaam voelt. In een infraroodsauna voelt u de warmte waar het infraroodlicht uw lichaam raakt (de ‘directe warmte’). In een traditionele sauna voelt u de warmte gelijkmatiger door uw hele lichaam omdat ze afkomstig is van de verwarmde lucht.

Gezondheidsvoordelen van infraroodstralen uit een infraroodsauna

We weten dat de wetenschap achter de gezondheidsvoordelen van de sauna gebaseerd is op de traditionele sauna. Vandaag de dag zijn veel van deze voordelen ook bewezen voor infraroodstralen. Het is belangrijk te weten dat de gezondheidsvoordelen van de sauna uit twee componenten bestaan: fysieke warmte en mentale ontspanning. Beide zijn aanwezig in de infrarood sauna en in de traditionele sauna, hoewel hun verwarmingsmechanismen verschillend zijn. De factor geestelijke ontspanning is in beide sauna’s aanwezig. Zweten in de sauna helpt ons om stress te verlichten – het maakt niet uit welk type sauna we gebruiken.

In de nieuwe infraroodsauna’s kunt u nieuwe niveaus van ontspanning ontdekken – ze zijn uitgerust met kleurentherapielampen en Bluetooth, zodat u in de sauna naar uw favoriete playlists kunt luisteren. Hoewel de gemeten luchttemperatuur in infraroodsauna’s niet zo heet is als in traditionele sauna’s, wordt dit gecompenseerd door de directe warmte op het lichaam. Mildere temperaturen bevorderen ook langere saunasessies. Dus als u van lange meditatiesauna’s houdt, is de infraroodsauna de juiste keuze. Het zal u wellicht verbazen dat het grootste gezondheidsvoordeel van de infraroodsauna niets te maken heeft met een technische eigenschap.

Dat komt door één simpel ding: de juiste sauna voor u is de sauna die u elke dag kunt gebruiken. Het feit dat een infraroodsauna zo gemakkelijk en snel te gebruiken is, maakt het voor u gemakkelijker om hem in uw dagelijkse routine te integreren. Dit is belangrijker dan welke gadget of specificatie dan ook – consistente routines zijn de sleutel tot gezondheid. Voor de meeste mensen is de infraroodsauna de oplossing voor een regelmatig saunabezoek.

Werkt de infrarood sauna echt?

Hebben infraroodsauna’s echt een positief effect op de gezondheid? Hier is een blik op het onderzoek.

De infrarood sauna presenteert zich vaak als een one-stop wellness winkel die bevordert

– gewichtsverlies
– huidontgifting
– minder stress
– een beter humeur

Maar zijn hun beweringen gegrond?

Laten we eens kijken.

Wat is een infrarood sauna?

Infraroodsauna’s maken gebruik van infrarood licht (IR) om warmte in het lichaam op te wekken. Zij zenden golflengten van licht uit die door de huid worden geabsorbeerd via convectie. Vanaf dat punt stijgt de kerntemperatuur en dat is wanneer de voordelen voor het welzijn beginnen te werken.

Er zijn drie soorten infrarode lichtstralen:

– in de buurt
– middellang
– ver

Ze onderscheiden zich door hun golflengte, en van elk wordt gezegd dat ze unieke voordelen hebben. De verre infraroodstralen worden echter geprezen als de meest heilzame. U vindt dit type sauna in trendy infrarood saunabaden van kust tot kust. Infraroodsauna’s verschillen op verschillende manieren van conventionele sauna’s. Ten eerste wordt in traditionele stoomsauna’s water over hete stenen gegoten om een verwarmde omgeving te creëren. De stoomsauna is dus vochtiger dan de infraroodsauna. Bovendien kan de temperatuur in een standaard sauna oplopen tot 91 graden Celsius. Infraroodsauna’s daarentegen hoeven slechts tot ongeveer 49 à 66 graden Celsius te worden verwarmd om het IR-licht optimaal in het lichaam te laten doordringen.

Wat Is Het Verschil Tussen Een Infrarood Sauna En Een Traditionele Sauna

Wat Is Het Verschil Tussen Een Infrarood Sauna En Een Traditionele Sauna?

Werkt de infrarood sauna echt?

Infrarood sauna’s bieden tal van schoonheids- en wellnessvoordelen van IR-therapie. Maar zijn ze echt geldig? Hier zijn de claims.

Anti-aging

Ik heb dringend behoefte aan een collageenkuur, dus duimen maar dat de anti-verouderingsclaims van IR-straling waar zijn. Onderzoekers bestudeerden de effecten van IR-straling op de niveaus van type I pro-collageen en MMP-1 (interstitiële collagenase). Een eenmalige blootstelling aan IR-straling binnen 24 uur leidde tot een toename van type I pro collageen en een afname van het MMP-1 niveau. Bij regelmatige blootstelling aan IR (drie keer per week gedurende vier weken) was daarentegen precies het tegenovergestelde het geval. De onderzoekers vermoeden zelfs dat regelmatige blootstelling aan IR kan leiden tot lichte veroudering en schade aan het bindweefsel. Jakkes. Excuseer me terwijl ik de wiskunde doe om te zien of ik mijn sweater in evenwicht kan houden om het een wash…. te noemen

Gewichtsverlies

Een studie uit 2008 over de effecten van far-infrarood sauna therapie op mensen met type II diabetes. De deelnemers brachten drie keer per week 20 minuten door in een infraroodsauna, gedurende drie maanden. De onderzoekers stelden vast dat de voordelen van een infraroodsauna ook kunnen leiden tot een vermindering van de tailleomtrek en de bloeddruk. De verbeteringen strekten zich echter niet uit tot gewichtsverlies. Het effect van zweettherapie op het metabolisme en de calorieverbranding kan echter niet worden genegeerd. Een deskundige op het gebied van antiveroudering en levensverlenging merkte al snel op dat saunabezoek legitieme voordelen heeft.

Zweten maakt deel uit van het complexe thermoregulatieproces van het lichaam, dat de hartslag, de polsslag en het metabolisme aanzienlijk verhoogt en veel energie verbruikt. Hoewel het vochtgehalte na een saunabeurt kan stijgen, is dat niet het geval voor het caloriegehalte. Regelmatig gebruik van sauna…. kan net zo effectief zijn om het cardiovasculaire systeem te conditioneren en calorieën te verbranden als gewone lichaamsbeweging. Een training overslaan, je koesteren in de warmte van de sauna en toch de cardio en calorie-verbrandende voordelen krijgen?

Vermoeidheid

Waon-therapie is een Japanse ver-infraroodsauna die zich laat vertalen als “kalmerende warmtetherapie”. In 2015 voerde hun onderzoeksinstituut een studie uit naar de effecten van hun IR-behandeling op het chronisch vermoeidheidssyndroom. De deelnemers zaten gedurende vier weken, vijf dagen per week, 15 minuten in een infraroodsauna. Hun waargenomen vermoeidheid verminderde aanzienlijk na de behandeling met de infrarood sauna. Zij meldden ook dat zij de behandeling in een betere stemming en met minder stress verlieten. Aangezien echter slechts 10 deelnemers aan de studie hebben deelgenomen, moeten de resultaten met een korreltje zout worden genomen. Persoonlijk heb ik niet veel verschil gemerkt in mijn vermoeidheidssymptomen na de IR behandeling. Maar ik voel me ontspannen en uitgerust, dus dat is een pluspunt.

Depressie

Onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin in Madison publiceerden in 2016 een studie waarin werd gekeken naar het effect van hyperthermie bij de behandeling van depressieve stoornissen. De deelnemers zaten naast infraroodlampen en verwarmingsspiralen tot hun lichaamstemperatuur 38 graden Celsius bereikte. Daarna schakelden ze de infrarood apparaten uit en rustten ze 60 minuten. Een indrukwekkende 40 procent van de deelnemers vertoonde aanzienlijk minder tekenen van depressie na slechts één sessie. Zij meldden ook dat zij zich zes weken na de infraroodbehandeling nog steeds beter voelden.

De onderzoekers denken dat de warmte van de infrarood sauna de aanmaak van serotonine stimuleert, een belangrijke neurotransmitter die de stemming regelt. Hoewel u uw medicijnen niet per se hoeft in te ruilen voor de infraroodsauna, kan het een goede aanvulling zijn om u te helpen de blues te bestrijden. Ik wil dat alle geclaimde voordelen van de infrarood sauna waar zijn. Tenminste om de kosten van de behandeling te rechtvaardigen. Onderzoek ondersteunt echter slechts enkele van de beweringen, terwijl andere twijfelachtig blijven. Omdat ik de warmte echt waardeer en geen negatieve bijwerkingen heb opgemerkt, denk ik niet dat ik mijn gewoonte van infraroodsauna snel zal opgeven.

De infrarood cabine en zijn therapeutische voordelen

Hoe werkt een infraroodcabine eigenlijk, wat onderscheidt het van een sauna en welke kwalen kan het genezen? Antwoorden op deze en vele andere vragen vindt u in ons artikel. Vooral in het koude jaargetijde verlangt ons lichaam naar warmte en behaaglijkheid. In de wellnesssector heeft de infraroodcabine zich een plaats veroverd als alternatief voor sauna’s en stoombaden. Naast de heilzame werking op lichaam en geest, wordt kunstmatige IR-straling steeds vaker voor therapeutische doeleinden gebruikt. In wat volgt komt u alles te weten over de werking tot en met de gezondheidsvoordelen van de infraroodcabine.

Wat is infrarode straling?

De zogenaamde IR-straling wordt ook warmtestraling genoemd en maakt deel uit van de optische straling. De belangrijkste bron van deze natuurlijke straling is zonlicht. Infrarode straling vertegenwoordigt ongeveer 50 procent van de straling die de grond raakt. De straling werd voor het eerst ontdekt in 1800 door de astronoom William Herschel, die met behulp van een prisma het zonlicht opsplitste in zijn spectrale componenten en een niet-zichtbare maar verwarmende straling ontdekte voorbij het rood, d.w.z. het langste golflengtegebied van het zichtbare licht. Dit onderscheidt de infraroodcabine van de sauna. Zowel de sauna als de infraroodcabine behoren tot de zogenaamde zweetkamers. Hoewel ze erg op elkaar lijken, verschillen ze aanzienlijk in de manier waarop ze werken.

Werking van een traditionele sauna en een infraroodsauna: de verschillen

Sauna

De sauna wordt verwarmd met een sauna en bereikt temperaturen tot 80 graden. De warmte wordt eerst afgegeven aan de omringende lucht en vervolgens aan de gebruiker. Wanneer u een sauna neemt, voelt u een sterk warmtegevoel aan de oppervlakte van uw huid, maar uw lichaamstemperatuur stijgt slechts in geringe mate.

Infraroodcabine of infraroodsauna

In de infraroodcabine zorgen oppervlakteverwarmingselementen voor een aangename warmte van maximaal 60 graden. Het belangrijkste verschil met de sauna is niet alleen de relatief lage temperatuur, maar ook het stralingseffect. Terwijl in de sauna de omgevingslucht wordt verwarmd, wordt de infraroodstraling pas warm wanneer zij in contact komt met de huid. De straling wordt verdeeld in de bereiken A, B en C, die onderling sterk verschillen qua golflengte en doordringingsdiepte. Het kortegolf-infrarood A wordt alleen gebruikt onder medisch toezicht, b.v. als omlijstende hyperthermietherapie (boven 38°C) voor de behandeling van kanker.

De stralingsgolven dringen het lichaam binnen zonder door het lichaam als warmte te worden waargenomen. Ernstige brandwonden kunnen snel ontstaan. Moderne infraroodcabines voor thuisgebruik gebruiken meestal alleen B- en C-stralen. In tegenstelling tot de sauna zijn langdurige verwarmingsprocessen niet meer nodig, wat ook spontaan gebruik van de cabine mogelijk maakt.

Therapeutische voordelen van een infraroodsauna

Infraroodcabines hebben niet alleen een heilzame werking op het lichaam, maar worden ook steeds meer gebruikt in de geneeskunde.

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Wetenschappelijke studies en verklaringen van de internationaal erkende warmtetherapeut en directeur van het IWIT (Instituut voor Warmte en Immunotherapie in Wenen) bewijzen de volgende gezondheidsbevorderende eigenschappen van de infraroodsauna.

– De fysiologische effecten van infraroodtoepassingen zijn vergelijkbaar met lichte duursporten en kunnen, volgens de beschikbare resultaten, ook worden aanbevolen voor mensen met b.v. leeftijdsgebonden bewegingsbeperkingen.

– Infraroodstraling verhoogt de lichaamstemperatuur meetbaar. Deze toename stimuleert onze millimeter om tijdelijk meer krachten te mobiliseren: Metabolische processen worden in gang gezet. De bloedcirculatie van het weefsel wordt verhoogd en daarmee de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof. Het immuunsysteem werkt sneller, is beter in staat ongewenste indringers af te weren en het genezingsproces te versnellen.

– Bovendien kan zweten de gewenste vermindering van het lichaamsgewicht ondersteunen door de lichaamstemperatuur te verhogen.

– Tijdens de bestraling komen er meer pijnstillende endorfines (gelukshormonen) en andere boodschapperstoffen vrij.

– De infraroodstralen laten de warmte diep in het lichaam doordringen en verwarmen het van binnenuit, niet alleen aan de oppervlakte. Dit heeft een positief effect op spanning en gewrichtspijn.

In principe is het gebruik van een infraroodcabine ongevaarlijk, er zijn bijna geen beperkingen wat betreft leeftijd of geslacht. Alleen mensen met verse, acute ontstekingen, open wonden of brandwonden moeten voorlopig afzien van het gebruik van een infraroodcabine. Om veiligheidsredenen is het altijd raadzaam een arts te raadplegen alvorens de infraroodcabine voor de eerste keer te gebruiken.

Hyperthermie therapieën

Vanuit medisch oogpunt is het gebruik van een infraroodcabine bijzonder aan te bevelen voor het behoud van het therapeutisch succes na een hyperthermiebehandeling, alsmede voor een efficiënte preventieve gezondheidszorg. Hyperthermie-therapieën zijn gerichte kunstmatige verhogingen van de kerntemperatuur van het lichaam, waarbij kunstmatige koorts wordt opgewekt door speciale infrarode A-stralen met behulp van speciale apparaten. Hyperthermie met infrarood-A-straling wordt alleen uitgevoerd onder streng medisch toezicht en is daarom niet bedoeld voor thuisgebruik.

De hyperthermiemethode is reeds met succes toegepast voor de ontwikkeling van therapieën voor de volgende ziekten:

– Osteoartritis, ontsteking van de gewrichten (artritis)
– Fibromyalgie (reuma van de zachte weefsels)
– Ziekten van de wervelkolom
– Astma, bronchitis
– infecties
– Pijnlijke aandoeningen
– Stress en spierspanning
– Blokkering van de thermoregulatie (onvermogen om koorts te krijgen)

Een infraroodsauna kopen bij X-Trend: efficiënte gezondheidspreventie

Het gebruik van een infraroodcabine heeft een heilzame werking op het lichaam en zijn gezondheidstoestand. De voordelen van het gebruik ervan voor de gezondheid zijn vergelijkbaar met die van de sauna. Het belangrijkste verschil tussen de twee systemen is de generatie van diepe warmte door de reactie van de lange-golf infraroodstraling met het huidoppervlak. Als u thuis wilt genieten van de gezondheidsbevorderende effecten van infraroodstraling, vindt u in de X-Trend Shop een ruime keuze aan infraroodsauna’s en infraroodcabines.

Wat Is Het Verschil Tussen Een Infrarood Sauna En Een Traditionele Sauna

Wat Is Het Verschil Tussen Een Infrarood Sauna En Een Traditionele Sauna?