Wat zijn ver infrarood sauna’s

Wat zijn ver infrarood sauna’s en waar dienen deze voor? Lees verder en vindt meteen een antwoord op deze vraag. Kies voor de infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België. X-Trend heeft infraroodsauna’s van topkwaliteit!

Ontdek ons gamma aan infraroodsauna’s en ontdek de verschillende modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

Wat Zijn Ver Infrarood Sauna's
Wat zijn ver infrarood sauna’s

Wat zijn ver infrarood sauna’s en hoe werken ze?

Baden en sauna’s hebben een lange geschiedenis in de hele wereld en in alle culturen. Zij boden de mensen de gelegenheid een koele dag door te brengen terwijl zij werden blootgesteld aan hitte en stoom in speciaal ontworpen kamers. Deze konden deel uitmaken van iemands huis, zoals in Finland, of openbare baden, zoals gebruikt door Romeinen, Grieken, Latijns-Amerikanen en zelfs de Japanners. Het woord “sauna” zelf komt uit het Fins en betekent “badhuis”. In de vroege sauna’s werden stenen verhit om de kamertemperatuur te verhogen. Deze werden vervangen door ijzeren kachels.

Als de kamer erg warm en droog werd, werd er een beetje water op gesproeid om de warmte te verhogen, en de luchtvochtigheid werd geregeld naar gelang van de behoeften van de mensen. De badhuizen hadden verwarmd water dat stoom produceerde om de temperatuur in de kamers te verhogen.

Na de uitvinding van de elektriciteit werden elektrische kachels populair. Deze kamers werden vaak gebruikt, niet alleen voor gezondheid en stressbestrijding, maar ook voor sociale bijeenkomsten. In Rome en Griekenland werden ze ook gebruikt voor politieke discussies. Na verloop van tijd werd het in België populair en onderging het verdere wijzigingen.

Van een grote ruimte die plaats bood aan meerdere gezinnen, is de sauna in de moderne tijd gereduceerd tot een cabine die de voordelen van de sauna biedt in het comfort van uw eigen huis. De nieuwste en meest populaire versie van de sauna is de ver-infraroodsauna, die naar verluidt nog heilzamer is dan conventionele sauna’s door het gebruik van infrarood licht.

Wat Zijn Ver Infrarood Sauna'S

Wat zijn infrarode golven?

Zonlicht bestaat, zoals bekend, uit een elektromagnetisch spectrum van licht, dat ook infrarood licht of golven omvat. Je kunt het niet zien, maar het wordt gevoeld als warmte. Infrarode straling, die tussen de rode grens van het zichtbare spectrum en de kortste microgolven ligt, strekt zich uit van 700 nanometer tot 1 millimeter. Vanaf de rode grens van het spectrum tot aan de verste afstand wordt het, afhankelijk van de golflengte, onderverdeeld in nabij infrarood (700-1300 nm), midden infrarood (1300-3000 nm) en ver infrarood (3000 nm tot 1000 micron).

Ontdekking van het infrarood

William Herschel wordt gecrediteerd voor de ontdekking van infrarood in 1800. Hij had het temperatuurverschil tussen de kleuren van het zichtbare spectrum gemeten en vastgesteld dat de temperatuur steeg naarmate de thermometer van blauw naar rood bewoog. Maar toen hij verder ging dan het rood aan het einde van het zichtbare spectrum, merkte hij een nog hogere temperatuur op, die niets anders was dan infrarood licht! Sindsdien wordt het gebruikt voor thermische beeldvorming, warmtesensoren en nachtkijkers.

Een van de meest voorkomende toepassingen is afstandsbediening, waarbij infrarode lichtgolven worden gebruikt in de afstandsbediening van de TV om van kanaal te veranderen. Het wordt ook gebruikt in communicatie en netwerken, en voor bedrade en draadloze operaties. Toen de voordelen van infraroodstraling voor het menselijk lichaam duidelijk werden, werd deze ook in sauna’s geïntroduceerd ter vervanging van elektrische verwarming.

Ver Infrarood

De FIR-golflengte kan niet door de ogen worden waargenomen, maar wordt gevoeld als warmte-energie. Zij oefent rotatie- en vibratiebewegingen uit in moleculaire bindingen en trilt op cellulaire frequenties, waardoor de temperatuur van de opperhuid op de eraan blootgestelde huid wordt verhoogd. In traditionele sauna’s wordt de ruimte verwarmd voordat de persoon erin gaat. Hier is de omgevingslucht heet, wat tot zweten leidt. Infrarode straling daarentegen kan, afhankelijk van de energiebron, tot 15 cm in de huid doordringen, waardoor het onderhuidse weefsel wordt verwarmd en het lichaam wordt gestimuleerd.

Dit werd erkend door de chirurg John Harvey Kellogg, die ontdekte dat gifstoffen op deze manier doeltreffender uit het lichaam konden worden verwijderd. Hij bouwde in 1891 op maat gemaakte saunacabines en installeerde de pas uitgevonden Edison gloeilamp als warmtebron. Hij noemde dit protocol “lichttherapie” en de saunacabines “gloeilampenbaden”. De eerste sauna werd geïnstalleerd in zijn sanatorium in Battle Creek en bleek nuttig voor duizenden van zijn patiënten. Toen hij een replica tentoonstelde op de wereldtentoonstelling van Chicago in 1893, maakte een Duitse ondernemer er een kopie van voor massaconsumptie.

Ze waren echter onveilig omdat de gloeilampen in het houten omhulsel rondom onbeschermd waren. Het apparaat werd vervolgens overgenomen door de Japanners, waar het verder werd verfijnd en deel ging uitmaken van het behandelingsmechanisme. Het keerde terug naar de VS in de jaren 1970 en werd door L. Ron Hubbard opgepakt voor verdere verbetering. Hubbard introduceerde een ontgiftingsprotocol waarin de infrarood sauna een belangrijke rol speelde. Dit was ter bestrijding van de schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen, levensmiddelenadditieven en verontreiniging op de menselijke gezondheid. In 1977 slaagde hij erin LSD-residuen (metabolieten) te elimineren, en in 1979 waren infraroodsauna’s met een volledig spectrum in België beschikbaar.

Voordelen van een ver infrarood sauna

Bij gebruik van FIR in een sauna wordt, in tegenstelling tot conventionele sauna’s, de omgevingstemperatuur niet beïnvloed, waardoor het gemakkelijker is om langer in de sauna te blijven. Het infrarode licht wordt rechtstreeks op de huid aangebracht, waardoor deze opwarmt en gaat zweten. In tegenstelling tot een temperatuur van 82 – 88 °C in een conventionele sauna, wordt een FIR-sauna slechts verwarmd tot 43 – 63 °C, wat comfortabeler is om in te zitten. Aangezien infrarood een natuurlijke energie is, is het ook niet schadelijk en kan het gedurende een lange periode worden gebruikt.

De diepere penetratie biedt veel meer voordelen dan de oppervlakkige verwarming in een conventionele sauna. Sessies duren tussen 20 en 45 minuten en vinden meerdere malen per dag plaats om de vruchten ervan te plukken. FIR-sauna’s zijn ontworpen met het comfort van de gebruiker in gedachten. Ze zijn gemaakt van cederhout, bieden plaats aan één tot vier personen en hebben een glazen deur die voor transparantie zorgt en het gevoel van opsluiting vermijdt. Om het hele lichaam voldoende warm te houden, zijn rond en onder de zitting lampen voor de kuitspieren aangebracht.

Er zijn regelaars om alle lichten aan te doen of sommige uit te doen als het te warm wordt. U kunt een boek meenemen, en een goed ontworpen model kan zelfs leeslampjes hebben die u aan of uit kunt zetten. Er is ook een manier om uw MP3-station aan te sluiten om naar muziek te luisteren. Er zijn ook draagbare versies die kunnen worden opgevouwen en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Deze hebben ook verwarmende kussentjes voor uw voeten en armsgaten waar u een boek kunt vasthouden en lezen.

Gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Regelmatig bezoek aan een ver infrarood sauna staat bekend om het ontgiften van het lichaam door zweten.

FIR sauna of ver infrarood sauna

FIR-sauna’s zijn ook uitstekend voor het bestrijden van diverse kwalen zoals lichaamspijnen en vermoeidheid, het verbeteren van de bloedsomloop en het verlagen van de bloeddruk, het bevorderen van de verwijding van haarvaten en de bloedstroom naar de perifere zenuwen, en het verbeteren van de endotheliale functie.

Enkele van de andere voordelen die zijn waargenomen zijn

– Voor stressbeheersing
– Voor gewichtsverlies
– Voor pijnbestrijding
– Verbetering van chronische ziekten
– Verbeterde huidskleur
– Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

Andere voordelen

Naast de voordelen voor de gezondheid, is de ver infrarood sauna ook een goed alternatief:

– Hij is goedkoop in tegenstelling tot een traditionele sauna, die op maat moet worden gemaakt en geld kost.
– Hij neemt geen ruimte in beslag en past in elk deel van uw huis, terwijl een traditionele sauna een aparte ruimte vereist.
– FIR-sauna’s verbruiken minder energie
– Het is gemakkelijk te kopen en hoeft alleen maar in elkaar gezet te worden, zonder ingewikkelde constructie

Natuurlijk worden er meer studies uitgevoerd om de doeltreffendheid van ver infrarood sauna’s bij de verbetering van de algemene gezondheid te bewijzen. Elk rapport bevestigt alleen maar dat de diep doordringende kwaliteit van de FIR-sauna voordelen heeft op lange termijn. Het goede is de geringe investering die nodig is voor deze kant-en-klare sauna’s, die binnen enkele minuten na ontvangst van de levering in gebruik kunnen worden genomen. Ook de gebruikelijke functies, zoals de muziek en het bedieningspaneel om de warmte te regelen, versterken de sauna-ervaring en maken er uw favoriete hoekje in huis van.

O ja, ze zijn er in verschillende maten, zodat u er een kunt kiezen die bij u en de beschikbare ruimte past. Zoek een betrouwbaar merk en de juiste prijs en je bent klaar om te gaan. Alle merken geven gewoonlijk een lage ELF-waarde op. Als u niet weet wat dit is en of u zich zorgen moet maken, lees dan verder.

ELF/EMF

Alle elektrische apparatuur, met inbegrip van hoogspanningsleidingen, elektrische bedrading en elektrische apparaten, produceren elektromagnetische velden met een extreem lage frequentie, een soort straling met een zeer lage energie die zich in lange golven verplaatst. Er is bezorgdheid geuit over de effecten van ELF/EMF op de menselijke gezondheid, en deze bezorgdheid is ook geuit over ver-infrarood sauna’s, aangezien deze ook elektrische leidingen hebben.

Het is bemoedigend dat een door de WHO ingestelde impactstudiegroep heeft geconcludeerd dat ELF-elektrische velden, waarmee mensen doorgaans in contact komen, geen nadelige gevolgen hebben voor de menselijke gezondheid. Hoewel alleen zeer sterke magnetische velden een effect op korte termijn kunnen hebben, is aangetoond dat zelfs langdurige blootstelling geen directe gevolgen voor de gezondheid heeft. Het ziet ernaar uit dat u niet verkeerd kunt doen met een investering in een ver infrarood sauna en er in feite alleen maar baat bij kunt hebben. Dus geniet van het rode licht en kom er verjongd uit.

Wat Zijn Ver Infrarood Sauna'S

Wat Zijn Ver Infrarood Sauna's

Ontdek ook: infraroodcabine voor ontgifting |