X-Trend Infrarood sauna kopen

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infrarood sauna gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

X-Trend Infrarood Sauna Kopen

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna Kopen
X-Trend Infrarood sauna kopen

Infraroodsauna kopen bij X-Trend

Infraroodsauna’s genieten een grote populariteit als het gaat om gezondheid. Dit is te wijten aan verschillende factoren die verschillende gezondheidsvoordelen opleveren. Bovendien geeft een infraroodsauna u gewoon een goed gevoel! Maar wat is een infraroodsauna precies? Voor we ons in infrarood sauna verdiepen, moeten we eerst infraroodtherapie en infrarode golflengtes begrijpen.

Wat is een infrarood sauna?

In tegenstelling tot een normale sauna, verwarmen infrarood sauna’s de lucht om u heen niet. In plaats daarvan gebruiken ze infraroodlampen (die elektromagnetische straling gebruiken) om uw lichaam te verwarmen. Een infraroodsauna kan werken bij een lagere temperatuur (meestal tussen 50 en 60 graden Celsius) dan een normale sauna, die meestal tussen 65 en 80 graden Celsius ligt. De zon produceert een combinatie van zichtbaar en onzichtbaar licht, en het onzichtbare spectrum omvat ook infrarode stralen. Onzichtbare infrarode golflengtes zorgen ervoor dat de zon warm aanvoelt.

Onderzoekers hebben ontdekt dat infrarode golven heilzaam zijn voor het lichaam omdat ze gemakkelijk worden geabsorbeerd. De stralen helpen ook het lymfestelsel, het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem te versterken. Tenslotte helpen ze onzuiverheden te verwijderen.

X-Trend Infrarood Sauna Kopen
X-Trend Infrarood Sauna Kopen

Het effect van infraroodstralen in een infraroodsauna

Er zijn drie hoofdcategorieën in het infraroodspectrum: Nabij, midden en ver infrarood. Het bijna-infrarood is de snelste golflengte en dringt het diepst door. Het heeft de unieke eigenschap dat het niet door het lichaamswater wordt geabsorbeerd, zodat het diep in het lichaam kan doordringen en de kern van het lichaam uiterst succesvol kan verwarmen. Nabij-infrarood wordt geassocieerd met een eigenschap die direct in de cellen energie opwekt door ATP-stimulatie. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar het netto resultaat is dat het de genezing van verwondingen bevordert en het celherstel verhoogt.

  • Golflengten in het midden-infraroodgebied worden ook door waterdeeltjes geabsorbeerd. Tegelijkertijd wordt door vaatverwijding de bloedsomloop verhoogd, zodat de te genezen gebieden van zuurstof worden voorzien. De hartslag en de hele stofwisseling worden ook verhoogd.
  • Verre infrarood is de golflengte die het dichtst bij de warmte komt die door ons eigen lichaam wordt uitgezonden. Verre infrarood activeert de klier en elimineert chemicaliën direct via de huid. De eliminatie van schadelijke stoffen via de huid is gunstig omdat het de lever ontlast van het verwerken van grote hoeveelheden vetoplosbare stoffen. Zweten in de infrarood sauna kan zeer effectief zijn in het elimineren van ongewenste chemicaliën.
X-Trend Infrarood Sauna Kopen

Voordelen van een infraroodsauna van X-Trend

In plaats van stoom of de normale verwarming van een sauna, maken infrarood saunakachels gebruik van de hierboven genoemde infraroodspectra om ontspanning en andere gezondheidsvoordelen te bevorderen. In een infraroodsauna is de luchttemperatuur minder belangrijk dan de kwaliteit van de infraroodwarmte. Als u uw infraroodsauna op lagere temperaturen gebruikt, kunt u langer in de sauna blijven en meer profiteren van de infraroodstralen. Het belangrijkste verschil tussen standaard sauna’s en infraroodsauna’s is de manier waarop de warmte wordt toegepast.

Standaard sauna’s gebruiken een enkel verwarmingssysteem dat de lucht verwarmt, en deze hete lucht verwarmt vervolgens de gebruiker. Infraroodsauna’s, daarentegen, maken gebruik van een geavanceerde behandeling waarbij de gebruiker slechts een kleine hoeveelheid warmte afgeeft. U krijgt dus alle ontspanningsvoordelen van een normale sauna samen met de verhoogde gezondheidsvoordelen die de infraroodsauna biedt bij een veel comfortabelere temperatuur. Infraroodsauna’s zijn ook droge sauna’s, en veel gebruikers vinden dat dit voor een comfortabelere sauna-ervaring zorgt. De vermeende voordelen van een infraroodsauna zijn vergelijkbaar met die van een normale sauna. Wij hebben enkele van de voordelen voor u op een rijtje gezet.

1. gewichtsverlies en verhoogde stofwisselingssnelheid

Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig saunagebruik het cardiovasculaire systeem op een vergelijkbare manier stimuleert als hardlopen. Terwijl u ontspant in de zachte infraroodwarmte, werkt uw lichaam hard om zweet te produceren, bloed te pompen en calorieën te verbranden. Als je lichaam meer zweet produceert om af te koelen, gaat je hart harder werken om het bloed sneller rond te pompen, waardoor de bloedstroom toeneemt. Deze verhoging van het metabolisme verbrandt calorieën.

2. infrarood sauna helpt tegen spierpijn.

Een verhoogde bloedcirculatie verwijdert metabolische afvalproducten en levert zuurstofrijk bloed aan zuurstofarme spieren, waardoor deze sneller herstellen. De diepe warmte van de ver infrarood sauna helpt om perifere bloedvaten te verwijden, wat verlichting en genezing biedt voor spier- en zachte weefsel blessures. Infraroodwarmte vermindert ook de pijn aan de zenuwuiteinden en spiertrekkingen.

3. verbetering van het immuunsysteem

De diepe warmte van een infraroodsauna verhoogt uw kerntemperatuur en creëert een kunstmatige koorts. Welk voordeel heeft dit voor het lichaam? Koorts is het natuurlijke systeem van het lichaam om de immuunreactie die bij infecties optreedt, te versterken en te versnellen. Dit versterkte immuunsysteem in combinatie met een verbeterde afvoer van gifstoffen en afvalstoffen door extreem zweten verhoogt uw algehele gezondheid en weerstand tegen ziekten.

4. ontgiften

Een van de grootste gezondheidsvoordelen van infraroodsauna’s is hun vermogen om de bloeddoorstroming te verhogen en zweetklieren te stimuleren, waardoor opgehoopte onzuiverheden het lichaam kunnen binnendringen. Dagelijks zweten in de sauna kan helpen het lichaam te ontgiften.

5. Een infraroodsauna verbetert de zichtbaarheid van cellulitis.

Cellulitis kan ongelijkmatige rimpels of een sinaasappelhuid veroorzaken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft cellulitis niets te maken met gewichtsproblemen en vermindert het verschijnen van cellulitis niet altijd door gewichtsverlies. Omdat de infrarode convectiewarmte van een infraroodsauna drie keer dieper reikt dan die van een conventionele sauna, is deze veel doeltreffender bij het verminderen van cellulitis.

Er is een direct verband tussen een tragere stofwisseling en de opslag van gifstoffen in vetcellen. Saunabezoek en ver infrarood warmte kunnen de hartslag en de bloedsomloop verhogen. Dit kan de ophoping van vocht in de vetcellen verminderen en het verschijnen van cellulitis tegengaan.

6. het ongemak te verminderen

Tijd doorbrengen in een infraroodsauna is heilzaam voor mensen die lijden aan verschillende vormen van artritis. Convectiewarmte kan ook worden gebruikt voor de behandeling van verstuikingen, zenuwpijnen, slijmbeursontstekingen, spierspasmen, gewrichtsproblemen en vele andere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Veel van de stijfheden, pijnen en pijn die met het ouder worden gepaard gaan, kunnen worden verminderd of weggenomen.

7. Verminder stress en vermoeidheid met een infraroodcabine. 

Een paar minuten in de zachte warmte van een infraroodsauna kan u helpen u ontspannen, verfrist en vernieuwd te voelen. De infrarood sauna werkt ook in op het vrije zenuwstelsel en brengt het lichaam tot rust zodat het kan genezen.

Het extreme zweten dat al na enkele minuten in een infraroodsauna begint, breekt diepgewortelde verontreinigende stoffen en dode huidcellen af, waardoor uw huid vlekkeloos schoon en stralend wordt. Een verhoogde bloedcirculatie brengt de natuurlijke voedingsstoffen van de huid naar de oppervlakte. Het resultaat is een verbeterde teint, soepelheid, textuur en frisse kleur. Het is ook aangetoond dat een verhoogde bloedsomloop verlichting geeft bij acne, eczeem, psoriasis, snijwonden, wonden en brandwonden. Bovendien genezen open wonden sneller en worden littekens verminderd.

X-Trend Infrarood Sauna Kopen
X-Trend Infrarood Sauna Kopen

Koop de beste infraroodsauna bij X-Trend

Bij X-Trend kunt u kiezen uit een ruim assortiment infraroodsauna’s. De speciaal ontworpen infraroodsauna’s zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. U kunt dus gemakkelijk een sauna vinden voor 4 of meer personen. Kleinere sauna’s zijn ook in ons assortiment opgenomen. Bovendien hebben wij veel aandacht besteed aan het ontwerp en het uiterlijk van onze infraroodcabines. De sauna’s hebben dan ook een strakke en moderne uitstraling.

1. de prijs van een infraroodsauna

Het is belangrijk te weten dat de aankoopprijs niet de enige kostenpost is voor uw nieuwe sauna. Uw basiskosten zijn opgebouwd uit vier verschillende uitgaven: Aankoopprijs, installatie, accessoires en gebruikskosten.

2. kosten van aankoop

De kosten voor de aanschaf van een infraroodsauna variëren sterk, afhankelijk van het merk, de grootte, de bouwkwaliteit, de gebruikte materialen en de energiewaarde. Wij hebben echter een prijstabel samengesteld van wat u kunt verwachten te betalen voor een middelgrote sauna met typische afmetingen. U zult meestal veel sauna’s ontdekken die boven of onder dit bereik liggen – deze zijn slechts indicatief voor typische prijzen. Sauna’s met nabij infrarood (NIR) zijn meestal goedkoper dan die met ver infrarood (FIR).

3. installatiekosten

De installatiekosten hangen grotendeels af van het type sauna dat u koopt, de grootte ervan en of de sauna elektrisch moet worden aangesloten of gewoon in een handig stopcontact kan worden gestoken. De schattingen kunnen van plaats tot plaats verschillen. Houdt u er rekening mee dat hoe groter uw sauna is, hoe meer werk de installatie ervan zal vergen.

4. optionele bonus

Kijk goed naar wat uw nieuwe infraroodsauna wel en niet zal bevatten versus wat u wilt in uw sauna. Er zijn een aantal prachtige apparaten die uw saunabeleving aanzienlijk kunnen verbeteren.

5. bijkomende kosten

Infraroodsauna’s zijn vaak goedkoper in gebruik dan traditionele (op hout of elektriciteit) sauna’s. In de eerste plaats verbruiken ze minder elektriciteit omdat ze vooral oppervlakken verwarmen in plaats van de lucht. Om die reden hebben zij ook een kortere voorbereidingstijd. Terwijl een normale sauna een uur of langer nodig heeft om op zweettemperatuur te komen, is een infraroodsauna in minder dan een half uur klaar voor gebruik – wat betekent dat u de sauna korter kunt laten draaien. De elektriciteitskosten hangen voornamelijk af van hoeveel u betaalt per verbruikt kilowattuur op uw huidige elektriciteitsrekening. Als leidraad kunt u kijken naar de energiebehoefte van uw infraroodsauna en berekenen hoeveel elektriciteit deze zal verbruiken. Een sauna van 1000 W die een uur lang wordt gebruikt, verbruikt gewoonlijk 1 Kwh elektrische energie.

X-Trend Infrarood Sauna Kopen

Een infrarood sauna voor 1 persoon, een infrarood sauna voor 2 personen of een infrarood sauna voor meerdere personen.

Zoals we al hebben gezegd, heeft de grootte van de sauna een grote invloed op de aankoopprijs. X-Trend infrarood sauna’s zijn verkrijgbaar in ons assortiment voor 1 persoon, 2 personen of voor meer dan 2 personen. De kleine infraroodcabines zijn ideaal voor 1 of 2 personen en kunnen gemakkelijk op een plaats naar keuze worden geïnstalleerd. Infra cabines voor meerdere personen nemen natuurlijk meer ruimte in beslag en vereisen daarom een overeenkomstig concept.  Bij dit type infraroodsauna is het belangrijk om te beoordelen waar u de infraroodsauna precies wilt plaatsen en of er voldoende mogelijkheden zijn om de installatie succesvol uit te voeren.

X-Trend Infrarood Sauna Kopen

Neem contact op met X-Trend voor infrarood sauna prijzen

Bent u al fan geworden van de infraroodsauna en de vele bijkomende voordelen? Dan helpen wij u graag bij het kiezen van een infraroodcabine die het beste bij u en uw situatie past. Natuurlijk hoort daar een op maat gemaakt plan bij. U kunt een individuele offerte aanvragen op onze website. Wij geven u dan de informatie die u nodig hebt om een goede keuze te maken en helpen u stap voor stap bij de installatie. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en geniet binnenkort van de voordelen en het comfort die een infraroodsauna u kan bieden.