X-Trend infrarood sauna voor anti-aging

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de infrarood expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:


Elk jaar dat de aarde om de zon draait, gaat er weer een jaar voorbij als ons fysieke lichaam rijpt. Ouder worden is niet het probleem, maar hoe we ouder worden is een blanco doek waarop we ons eigen verhaal kunnen vertellen.

Er is een fundamenteel verschil tussen onze chronologische leeftijd, die overeenkomt met onze geboortedatum, en onze biologische leeftijd, die tot uiting komt in elke cel van ons lichaam. Het is u waarschijnlijk opgevallen dat mensen hun leeftijd op zeer verschillende manieren uitdrukken, ongeacht of zij hetzelfde aantal jaren op aarde hebben doorgebracht.

Waarom varieert de uitdrukking van leeftijd dan zo sterk van persoon tot persoon? Is er een wetenschappelijke basis voor de verschillen, of is het gewoon een kwestie van genetica? Wanneer je de menselijke fysiologie begrijpt als een dynamisch en actief organisme dat voortdurend in dialoog is met zijn omgeving, zowel intern als extern, begin je het mysterie te ontrafelen van hoe we er jonger uitzien en ons jonger voelen.

Omgevingsfactoren beïnvloeden de kwaliteit van de cellen die worden gerepliceerd. De vermindering van de biologische leeftijd kan worden versneld door blootstelling aan bepaalde natuurlijk voorkomende elementen, zonder pillen op recept of chirurgie.

Een regelmatige behandeling met een X-Trend infrarood sauna ondersteunt de vermindering van de biologische leeftijd door een transformatie op moleculair niveau van het lichaam op gang te brengen. De unieke relatie tussen het infrarode lichtspectrum en de menselijke fysiologie brengt het domino-effect op gang van biochemische veranderingen die nodig zijn voor biologische leeftijdsvermindering. Deze volledig natuurlijke behandeling maakt gebruik van wat er al in het lichaam gebeurt om fysiek jeugdige en gezonde cellen te produceren.


Voordelen van een X-Trend infrarood sauna.

Een regelmatige behandeling met X-Trend infrarood sauna ondersteunt de zes hoofdbestanddelen die zorgen voor een jeugdige biologische expressie:

  • Behoud van telomeerlengte
  • Stressvrij leven (zoveel mogelijk)
  • Verhoogde collageenproductie
  • Ontgiftingsprotocol
  • Verbeterde bloedcirculatie
  • Positieve cellulaire regeneratie

Definieer leeftijd: Chronologisch VS. Biologisch

De chronologische leeftijd van een persoon staat vast. Ongeacht de levensstijl blijft het geboortejaar hetzelfde, maar de biologische leeftijd, uitgedrukt op cellulair niveau van het lichaam, vertelt een heel ander verhaal. Twee mensen die op dezelfde dag en in hetzelfde jaar geboren zijn, kunnen als gevolg van verschillende levensstijlen zeer verschillende biologische leeftijden hebben. De anti-verouderingsbeweging heeft het over de uitdrukking van biologische leeftijd, niet over de omkering van chronologische leeftijd. Het menselijk lichaam is een dynamisch en voortdurend veranderend organisme dat voortdurend communiceert met zijn omgeving.

Elke seconde worden er 10.000 nieuwe cellen aangemaakt. En elk uur pompt het hart 280 liter bloed. Het lichaam is een canvas van verandering dat zeer gevoelig is voor factoren in zijn omgeving. Met zoveel dynamische beweging binnen het fysiologisch netwerk, wordt het lichaam voortdurend herschapen door celregeneratie. Het lichaam bestaat uit ongeveer 50 biljoen cellen. In de loop van 7 jaar wordt het lichaam volledig herschapen en ben je niet meer de fysieke persoon die je daarvoor was.Het zweten der jaren: hoe beïnvloedt de lengte van telomeren de biologische leeftijd van het lichaam?

Op microscopisch niveau is er een zeer belangrijk eiwit dat een belangrijke rol speelt bij het verouderingsproces: Het doel van elk anti-verouderingsprotocol is de lengte van de telomeren te verzekeren en zo de jeugdige vitaliteit van het lichaam in stand te houden. In een lichaam onder chronische stress is er bij elke celreplicatie een lengteverlies van de eindkapjes van de chromosomen. Daarom kan de biologische klok worden gemeten aan de hand van de verkorting van de telomeren.


Hoe houden telomeren hun lengte in de loop van de tijd?

Breedband X-Trend infrarood sauna therapie biedt de mogelijkheid om diep te zweten en is ook de poort van staten van stress terug naar de staat van rust en ontspanning. De koppeling van deze twee factoren, die noodzakelijk zijn voor het behoud van de telomeerlengte, bevordert de vermindering van de uitgedrukte biologische leeftijd. Zweet de jaren weg terwijl u zich koestert in de ontspannende omgeving van de X-Trend infrarood sauna. Als je maar bereid bent te zweten, kun je de klok van celveroudering daadwerkelijk stilzetten door de telomeerlengte op peil te houden!

Regelmatig actief zweten beïnvloedt de celproliferatie. Zwaar zweten is nauw verbonden met het behoud van de telomeerlengte. Klinische onderzoekers hebben ontdekt dat volwassenen die ten minste drie keer per week actief zweten, consistent langere telomeren hebben dan volwassenen die niet regelmatig zweten. Bij X-Trend infrarood sauna-therapie wordt het lichaam bestraald met diep doordringende lichtstralen die doordringen in de zachte weefsels van het lichaam en de inwendige kerntemperatuur verhogen.

Deze unieke vorm van warmtetherapie leidt tot een verhoogde transpiratie en dus tot een krachtig behoud van de telomeerlengte. Regelmatig zweten bevordert de positieve replicatie van cellen in het lichaam. Vergeet niet dat het fysieke lichaam bestaat uit ongeveer 50 biljoen cellen. Als de cellen jeugdig en gezond zijn, is het hele lichaam dat ook.

Verhoog de collageenproductie door regelmatig gebruik van de X-Trend infrarood sauna.

Door de collageenproductie te verhogen wordt de kwaliteit van de huid, het beenmerg en het bindweefsel verbeterd, wat resulteert in een jeugdiger uiterlijk en beleving. Wanneer de collageenproductie wordt verhoogd, wordt niet alleen een oppervlakkige aanblik van een jeugdigere huid bereikt, maar wordt de biologie van het huidorgaan dynamischer en levendiger op cellulair niveau. Collageen is een eiwit dat de weefsels van het lichaam ondersteunt en er uiteindelijk voor zorgt dat veel van zijn fysiologische systemen bestand blijven tegen externe spanningen. Collageen bedekt 80% van de lederhuid, de tweede laag van de huid onder de opperhuid.

Collageen versterkt de huid en houdt haar strak, stevig en verbonden, terwijl elastine, een ander eiwit, ervoor zorgt dat de huid kan rekken en terugveren. Zowel collageen als elastine zijn de vezels die de ondersteunende structuur van de huid vormen. Een jeugdige huid is rijk aan deze beide vezelrijke proteïnen. Ongeacht uw chronologische leeftijd is het mogelijk om de gezondheid van deze twee vezels, die in harmonie samenwerken om een gezonde en esthetisch aangename huid te creëren, te verbeteren. Breedband X-Trend infrarood sauna therapie stimuleert de collageenproductie. De unieke relatie tussen het nabij-infraroodspectrum en het cellulaire netwerk van het lichaam stimuleert de collageenproductie.

Bij regelmatig saunagebruik bouwt de huid na verloop van tijd het hoge collageen gehalte van een jeugdige huid weer op. Hoewel het onmogelijk is de klok stil te zetten, is het wel mogelijk fijne lijntjes en rimpels te vervagen door regelmatig een X-Trend infrarood sauna te bezoeken en zo de collageenproductie te verhogen. Zelfs als u kiest voor een chirurgische facelift om de verouderde huid mooier te maken, is het belangrijk te onthouden dat het de kwaliteit van de huid is die telt.

Ongeacht andere mogelijke anti-agingsbehandelingen is een gezonde, levendige huid essentieel voor een jeugdig uiterlijk, en X-Trend infrarood sauna-therapie zorgt daarvoor moeiteloos en veilig. Collageen is niet alleen belangrijk voor de huid, maar ook voor de gezondheid van het beenmerg en het bindweefsel. Naarmate we ouder worden, kunnen onze botten zwak en broos worden, waardoor ze vatbaarder worden voor breuken.

Wanneer de biologische leeftijd wordt verminderd door middel van X-Trend infrarood sauna-therapie, heeft dit niet alleen invloed op het uiterlijk, maar wordt het hele lichaam sterk en veerkrachtig. Wanneer de collageenproductie wordt verhoogd, wordt het bindweefsel versterkt. Dit is belangrijk om artritis, carpaal tunnel syndroom en algemene gewrichtspijn te voorkomen. De mobiliteit wordt vergroot en vrijetijdsactiviteiten kunnen op een jeugdige en verrijkende manier worden beoefend.Ontgift het lichaam van schadelijke verontreinigende stoffen om een jeugdige biologische uitdrukking te herstellen.

De X-Trend infrarood sauna is een van de meest doeltreffende middelen om te ontgiften. De diep doordringende golflengtes van X-Trend infrarood licht dringen door in de zachte weefsels van het lichaam en verhogen de inwendige temperatuur. In feite wekt het infrarode licht een kunstmatige koorts op. Koorts dient om het lichaam te ontsmetten van schadelijke bacteriën en toxines via het inwendige mechanisme. De X-Trend infrarood sauna heeft op het lichaam hetzelfde effect als een natuurlijke koorts, met dit verschil dat de inwendige temperatuur weer daalt zodra u de sauna verlaat.

Het gebruik van de stralingswarmte van het infrarode licht doet de kerntemperatuur van het lichaam stijgen zonder dat zeer hoge buitentemperaturen nodig zijn, zoals bij conventionele sauna’s het geval is. Wanneer het lichaam de stralingswarmte van het infrarode licht absorbeert, worden de zweetklieren geactiveerd om de lichaamstemperatuur te verlagen en treedt overvloedig zweten op.

Wanneer het lichaam vocht afvoert via zweet, komen ook schadelijke gifstoffen zoals kwik, cadmium, lood en andere ongewenste stoffen vrij uit het lichaam. Het krachtige ontgiftingsprotocol dat onder invloed van stralingswarmte plaatsvindt, ontlast de inwendige organen, vooral de nieren en de lever. Wanneer de interne stress wordt verlicht, zullen mensen een hoger niveau van jeugdige energie ervaren.

Chronische stressreacties verouderen het lichaam

Na verloop van tijd eisen chronische stressreacties hun tol van het lichaam. Ziekte, infectie en uiteindelijk snelle manifestatie van oudere biologische leeftijd treden op. Een overzicht van de reactie van het lichaam op stress en de daaropvolgende biochemische kettingreactie helpt om het belang te begrijpen van het vinden van een toestand van ontspanning. Zonder rust, ontspanning en recuperatie kan het lichaam zich niet herstellen en zal de mens uiteraard sneller de gevolgen van het ouder worden voelen. De dynamische dans van het autonome zenuwstelsel creëert de ideale omstandigheden voor het lichaam om te overleven en te gedijen wanneer het in evenwicht is.

In de moderne wereld neemt het commandocentrum in de hersenen helaas bedreigingen voor het overleven waar, ook al is die bedreiging misschien illusoir. Van te hard rijden op de snelweg en lange dagen op het werk tot financiële stress: het lichaam reageert maar al te vaak met een overheersing van het sympathische zenuwstelsel, d.w.z. het trapt op het gaspedaal. Chronische toestanden van stressrespons kunnen niet lang worden volgehouden, en wanneer dit gebeurt, is het lichaam niet in staat de homeostase te herstellen en terug te keren naar een toestand van rust, voeding en regeneratie.

Het is van essentieel belang voor de gezondheid en de levensduur van het lichaam dat de mens gemakkelijk kan terugkeren van een staat van vechten of vluchten naar een staat van ontspanning. Het lichaam kan vast komen te zitten in de overlevingsmodus wanneer hormonen als adrenaline en cortisol het lichaam overspoelen.

Dus hoe kan iemand van een chronische stressrespons teruggaan naar een parasympathische dominantie waar verzorging en groei plaatsvinden? Er zijn verschillende hulpmiddelen die deze overgang kunnen vergemakkelijken, en een van de meest doeltreffende modaliteiten is de regelmatige behandeling met een X-Trend infrarood sauna.

De ervaring van het zitten onder de warme gloed van het infrarode lichtspectrum brengt het lichaam weer tot ontspanning. Zodra ontspanning optreedt, ondergaat het lichaam een cascade van reacties die de celgroei en het herstel van de fysiologische structuur bevorderen. Door de toegenomen celregeneratie daalt de biologische leeftijd van het lichaam en straalt de binnenkant van de persoon met jeugdige vitaliteit.

De belangrijkste stap die iemand kan nemen om de biologische leeftijd van zijn lichaam te verminderen, is het vinden van een toestand van ontspanning. Wanneer het lichaam overstroomd wordt met overlevingshormonen, kan het moeilijk zijn om dit alleen te doen. Daarom is in het lichtbad van een X-Trend infrarood sauna gaan zo’n belangrijk onderdeel van het verminderen van de biologische leeftijd.Een verbeterde circulatie bevordert een jeugdige gloed van binnenuit en vermindert biologische veroudering

De golflengten van infrarood licht behoren tot het onzichtbare spectrum van licht en kunnen door het menselijk oog niet worden waargenomen, maar kunnen wel als warmte worden gevoeld. De golven van infrarood licht kunnen tot diep in de opperhuid doordringen en de cellulaire reactie van het lichaam volledig activeren. De stralingswarmte van het infrarode licht dringt diep door in de zachte weefsels en verhoogt de lichaamstemperatuur. De menselijke anatomie vanuit het perspectief van een actief, levend organisme in voortdurende dialoog met zichzelf leidt tot een begrip van de dans met zijn externe omgeving.

Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan de helende stralen van het infraroodspectrum, nodigt de levende anatomie het licht uit in haar netwerksysteem, waardoor een domino-effect van gezondheid ontstaat dat zijn oorsprong vindt in een verbeterde bloedsomloop. Een betere bloedcirculatie brengt zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de vitale organen, de hersenen, de gewrichten, de spieren, het skelet en de huid. De verhoogde zuurstoftoevoer in het lichaam vermindert ontstekingen en dus pijn. Wanneer het infrarode licht door het eerste huidmembraan dringt en het zachte weefsel van het lichaam binnendringt, reageert het celmechanisme met prikkeling.

De mens bestaat uit 50 biljoen cellen, en elke cel in het lichaam heeft een zogenaamde “energiecentrale”, de mitochondriën, waarin ATP (adenosinetrifosfaat) wordt geproduceerd. De mitochondriën zijn zeer gevoelig voor alle licht, maar vooral voor diep doordringende infrarode stralen. Zodra het lichaam wordt blootgesteld aan het brede spectrum van infrarood licht, neemt de ATP-productie exponentieel toe. Wanneer de ATP-productie toeneemt als reactie op de blootstelling aan infrarood licht, komt er salpeterzuur vrij dat de hemoglobine hyperoxygeneert. De vers geoxygeneerde bloedcellen beginnen door het lichaam te stromen als een snelstromende rivier.

Ontsteking treedt in het lichaam op als reactie op verwondingen, stress en ziekte. Waar er ontstekingen zijn, is er ook een tekort aan zuurstof. Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan het infrarode lichtspectrum, circuleert het bloed, dat rijk is aan voedingsstoffen en zuurstof, sneller door het lichaam. U kunt zich voorstellen dat de bloedsomloop als rivieren door het lichaam stromen, en dat ontstekingen deze rivieren als een dam verstoppen. Onder invloed van het spectrum van de X-trend infrarood sauna wordt de bloedstroom vloeibaar en beweegt zich door de ontstoken lichaamsdelen, waardoor meer zuurstof naar de voorheen beperkte delen van het lichaam wordt gebracht.

Deze beweging van het bloed maakt de verstopte banen los en de circulatie wordt weer vloeibaar. Binnen enkele minuten na het betreden van de X-Trend infrarood sauna wordt de ATP-productie verhoogd en de zuurstofproductie gestimuleerd. De bloedsomloop stroomt soepel en brengt het lichaam weer in homeostase. De verhoogde vloeibaarheid van de bloedsomloop, die bij regelmatig gebruik van de X-Trend infrarood sauna tot uiting komt, bevordert zowel het uiterlijk van een jeugdige huid als de ervaring van een jeugdig lichaam vol vitale energie.De kracht om een jeugdige lichaamsuitdrukking te creëren is een keuze die de moeite waard is

De fontein van de jeugd is lang een illusoire en onbereikbare fantasie geweest, overgelaten aan de fictionalisten. Naarmate de technologie voortschrijdt en de natuurlijke voordelen van licht in instrumenten worden verwerkt, wordt de fontein van de jeugd steeds minder een mythische legende. De tijdmachine die de biologische uitdrukking van leeftijd in het lichaam vermindert, is een zachte ervaring van koesteren in de warme tonen van infrarood licht in een X-Trend infrarood saunacabine. Infrarood licht komt van nature voor in de straling van zonne-energie, maar wanneer het wordt geïsoleerd in een X-Trend infrarood sauna, ontketent het een ongeëvenaarde cellulaire genezingskracht.


Als je de klok van je lichaam kon terugdraaien, zou je dat willen?

Regelmatige behandeling met een X-Trend infrarood sauna zorgt niet alleen voor een jeugdiger uiterlijk, maar werkt ook op moleculair niveau zodat deelnemers zich jonger voelen en beter in staat zijn deel te nemen aan activiteiten die vroeger zoveel vreugde brachten. Ja, ouder worden gebeurt, maar hoe je in de loop van de tijd volwassen wordt, bepaal je zelf!

Door drie keer per week 15 minuten naar de X-Trend infrarood sauna te gaan, versnelt u de celregeneratie, verhoogt u de collageenproductie, vermindert u stress, behoudt u een gezonde telomeerlengte en verbetert u de bloedsomloop – allemaal factoren die nodig zijn om de biologische tekenen van veroudering in uw lichaam te verminderen!


Mensen zoeken ook naar:

x trend
info x trend
infraroodcabine