X-Trend infrarood sauna’s

De beste infraroodsauna’s kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

X-Trend Infrarood Sauna's

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna's
X-Trend infrarood sauna’s

Kies voor X-Trend infrarood sauna’s

Infrarood licht wordt al jaren over de hele wereld gebruikt vanwege de positieve effecten op het lichaam. De laatste tijd wordt er veel over dit onderwerp gesproken. Een van de redenen hiervoor is de hoge kwaliteit van de infraroodsauna’s die u tegenwoordig gemakkelijk thuis kunt aanschaffen.

In dit artikel leest u wat de belangrijkste elementen van infraroodsauna’s zijn, hoe u de beste sauna’s herkent en hoe u een offerte kunt aanvragen. Wij bieden ook een reeks gebruikerstips om u te helpen het meeste uit uw ervaring met infrarood licht te halen.

Wat is een infrarood sauna?

Een infraroodsauna is er niet alleen voor de luxe en de ontspannende werking. Infraroodsauna’s hebben ook een krachtig effect op allerlei kwaaltjes in uw lichaam. Een infraroodsauna is een cabine met infrarood licht die op maat gemaakt kan worden. Naast de warmte, die altijd een direct effect op het lichaam heeft, gaat het bij infrarood om de trillingen die het licht veroorzaakt.

De trillingen worden ook wel golven genoemd, die letterlijk op microniveau beweging in je lichaam veroorzaken. Een voorbeeld hiervan zijn de watermoleculen in uw lichaam die vrijkomen door de infrarode golven (zweten).

Deze watermoleculen houden vaak toxines en gassen vast, die vervolgens ook weer worden uitgescheiden. De infrarood sauna bootst als geen ander positief zonlicht na, in tegenstelling tot UV-licht. Denk aan een optimale vitamine D-productie, sterkere botten en extra endorfine. Wist je dat endorfine gevoelens van geluk opwekt?

Een infraroodsauna kan u dus in slechts een half uur gezonder en gelukkiger maken. Je zult een beter mens worden zonder het huis uit te hoeven. Kiest u voor een éénpersoonssauna of wilt u er met meerdere personen gebruik van maken? Het is allemaal mogelijk, want infraroodsauna’s zijn er in verschillende vormen en maten. Lees meer over de positieve effecten van de infraroodsauna en de voordelen waarvan u onmiddellijk kunt profiteren.


X-Trend Infrarood Sauna'S

Waarom een infraroodsauna kopen?

Waarom een infraroodsauna kopen? Ontdek de voordelen van uw eigen infraroodcabine:

Een infraroodsauna is voor iedereen een goed idee, maar wat zijn de echte redenen om er een aan te schaffen? Afgezien van het feit dat het een eenmalige uitgave is en u niet naar een commerciële sauna of spa hoeft te gaan, heeft infrarood veel positieve effecten op uw lichaam.

Omdat de infraroodsauna de stofwisseling stimuleert, verhoogt hij ook de weerstand. Het voordeel is dat u minder vatbaar bent voor ziekten of virussen. Het infrarode licht heeft een positief effect op uw huid, die minder snel veroudert omdat ze gezonder en steviger wordt.

Een sterk effect op spierherstel en ontspanning van het lichaam. Het calorieverbruik wordt sterk verhoogd, je kunt tot 600-800 kcal uitzweten. Uw bloedsomloop verbetert waardoor u minder last heeft van koude handen en/of voeten.

Ontstekingen in uw lichaam worden bestreden met de infrarood sauna; denk bijvoorbeeld aan reumatoïde artritis, fibromyalgie of huidziekten. Door meer te zweten, raakt het lichaam gifstoffen kwijt. Oude huidcellen worden sneller afgestoten en vernieuwd. (Chronische) vermoeidheid wordt al minder door een half uur infraroodsauna per dag.

Het infrarode licht werkt in op het hele lichaam, zelfs de kleine spieren worden soepeler. Zodat je beter kunt presteren in de verschillende sporten die je doet. Je hartgezondheid verbetert omdat je lichaam echt zijn best moet doen om het niet te warm te krijgen.

Omdat het geluksgevoel toeneemt en u zich meer ontspant, heeft de infraroodsauna ook een effect op stress en zelfs depressie. U kunt zich beter ontspannen, waardoor u sneller in slaap valt en ‘s avonds een betere kwaliteit van slaap hebt. Er zijn dus veel redenen voor iedereen om vandaag te beginnen.

X-Trend Infrarood Sauna's

Waarom X-Trend infraroodsauna’s de beste keuze zijn

Wilt u genieten van een infraroodsauna van uitstekende kwaliteit? Kies dan een X-Trend cabine. U kunt hiervan profiteren, allemaal vanuit het comfort van uw eigen huis. Een cabine kan voor u worden geïnstalleerd of zelfs gemonteerd. Zo geniet u er niet alleen elke dag en elke keer van, maar verhoogt u ook de waarde van uw huis.

X-Trend heeft de focus gelegd op kwaliteit en plezier binnen uw eigen vier muren. Kun je je dat voorstellen? Als u ‘s morgens vroeg opstaat, voordat u onder de douche springt, kunt u 10-20 minuten in uw eigen infraroodsauna doorbrengen. Het is de beste manier om de dag te beginnen.

Je krijgt een energieboost, versterkt je geluksgevoel en bereidt je spieren voor op een dag sporten. U bent er klaar voor, want de X-Trend cabines zijn van hoge kwaliteit en eenvoudig in gebruik. X-Trend zorgt ervoor dat u altijd voorzien bent van luxe en plezier. Verschillende hutten zijn bijvoorbeeld uitgerust met een leeslampje.

Wilt u in alle rust van de vroege ochtend genieten? Je kunt dat doen met je favoriete boek. Er zijn ook cabines met audio/wifi verbinding. Zo kunt u uw favoriete muziek beluisteren terwijl u verwend wordt. De infraroodsauna’s van X-Trend zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn goed afgedicht.

We houden natuurlijk allemaal van hygiëne, dus de infraroodsauna’s zijn gemakkelijk schoon te maken. X-Trend is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sauna’s en infrarood gebruik. Bij de aankoop van uw nieuwe infraroodcabine ontvangt u ook alle informatie die u nodig hebt. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het kiezen van uw eigen sauna.

X-Trend Infrarood Sauna'S

Een infrarood sauna voor 1 of 2 personen

Aangezien X-Trend verschillende types en afmetingen aanbiedt, kunt u kiezen tussen een infraroodcabine voor 1 of voor 2 personen. Het is dus mogelijk om samen met uw partner of een andere geliefde van de sauna te genieten. Op die manier is het gebruik van de infraroodsauna niet alleen quality time voor uzelf, maar ook voor de gemeenschap. De cabines zijn beschikbaar in verschillende maten. Elke cabine is gebouwd om optimaal comfort te bieden. Een voorbeeld van een infraroodsauna voor één persoon is de X-trend MAGNUS DUAE. Deze hut is gemaakt van cederhout en meet 85 x 90 x 190 hoog.

De MAGNUS DUAE biedt u korte tot middellange golven of middellange tot lange golven. Om van uw wellnessmoment een heerlijke ervaring te maken, is deze infraroodcabine uitgerust met een leeslampje en een aansluiting voor iPhone, iPad of mobiele telefoon. De OPTIMUM ANGULUS is een speciaal model voor meerpersoonsgebruik. Het is een vijfhoekige cabine, zodat hij in elke kamer kan worden geplaatst. Het maakt niet uit of het een kamer is die u toevallig vrij hebt of de kamer waar u hem het liefst gebruikt. De afmetingen zijn 158 x 158 x 73 met een hoogte van 191 centimeter. Het is van binnen en van buiten met cederhout bekleed.

Deze infraroodcabine heeft banken van espenhout en biedt u korte tot middellange of middellange tot lange golven. Deze cabine heeft ook vloerverwarming en een dimbare bediening. Natuurlijk zorgt X-trend ook in deze sauna voor optimaal comfort, wederom met een iPhone of iPad aansluiting en ingebouwde speakers.

X-Trend Infrarood Sauna's

Kenmerken van de beste infraroodsauna’s

Veel mensen gebruiken een infraroodsauna in hun sportschool, in een wellnesscentrum of zelfs in de spreekkamer van een arts. Als u een sauna voor uw huis koopt, wilt u er zeker van zijn dat u de beste kwaliteit krijgt. Maar hoe herken je de beste infraroodsauna’s? Allereerst is het belangrijk te weten van welk materiaal de sauna is gemaakt.

Kies voor een interieur van echt hout; dit geleidt het licht en de warmte naar de juiste plaatsen en wordt niet te warm voor uw huid. Daarnaast is de afwerking van de cabine ook belangrijk om er het beste uit te halen. Ga na of de cabine goed sluit wanneer ze in gebruik is.

En of er ongewenste gaten of scheuren zichtbaar zijn. Als u een goed gemaakte infraroodcabine koopt, kunt u er zeker van zijn dat deze niet snel zal slijten en dat u er jarenlang plezier van zult hebben. Let ook op het wattage van uw nieuwe infraroodsauna. Dit wattage hoeft niet erg hoog te zijn om het juiste effect te krijgen.

Uiteraard verbruiken grotere cabines met meer lampen meer wattage dan kleinere cabines. De verhouding moet echter dezelfde zijn. U weet dat u de juiste infraroodlampen in uw cabine hebt wanneer het verbruik overeenkomt met uw gebruik.

X-Trend kan u informeren over de infraroodlampen in uw infraroodsauna. U weet het beste wat voor u de beste infraroodsauna is. Een tip voor de aanschaf is om van tevoren te bepalen waar u de cabine wilt plaatsen. Als u de afmetingen van uw ruimte kent, kunt u een betere keuze maken voor de infraroodsauna van uw dromen.

Neem contact op met X-Trend voor een offerte op maat voor een infraroodsauna.

X-Trend heeft een prachtig assortiment infraroodsauna’s met verschillende afmetingen en details. U kunt er op elk moment van op de hoogte worden gebracht. Voordat u tot aankoop overgaat, kunt u een offerte aanvragen. Zo weet u meteen wat X-Trend u kan bieden en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Een offerte aanvragen bij X-Trend is heel eenvoudig. U kunt in een mum van tijd een gratis offerte aanvragen. Er wordt u alleen gevraagd naar uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Wilt u de verschillen tussen infraroodsauna’s nader bekijken? Dan kunt u ook een bezoek aan de showroom plannen.

U kunt gemakkelijk een afspraak maken via het contactformulier op de website. Geef aan naar welke informatie u op zoek bent, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Voor een eerste oriëntatie gebruiken de meeste mensen de gratis prijsopgave die u via de website kunt krijgen.

Zo kunt u op uw gemak de verschillen vergelijken en de infraroodsauna kiezen die het best bij u past. X-Trend is gemotiveerd om u te helpen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen, wij zullen u graag helpen.

X-Trend Infrarood Sauna's
X-Trend Infrarood Sauna's

Tips voor het juiste gebruik van een infraroodsauna

Wanneer u een infraroodsauna bezoekt, verliest u meer vocht dan normaal. Om uw lichaam in balans te houden, is het dus raadzaam om voldoende (of extra) water te drinken. Voor beginners is het aan te raden kort te beginnen. Denk aan 10 tot 15 minuten in je hut.

U kunt dit geleidelijk opvoeren tot de gewenste lengte van 30 minuten. Na gebruik nemen veel mensen graag een douche of bad. Zou jij hetzelfde willen doen? Laat je lichaam dan eerst een beetje afkoelen. Na dit hele proces, zult u zich als een nieuw persoon voelen.

Ontdek: de vele voordelen van een infraroodsauna