Xtrend infrarood sauna kopen

De beste infrarood sauna kopen aan de beste prijs? Kies voor de topkwaliteit infraroodsauna’s van X-Trend, de #1 expert in België.

Ontdek ons infraroodcabine gamma en modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met advies aan:

Infrarood Sauna X-Trend

Stap 1 van 2

X-Trend Infrarood Sauna
Xtrend infrarood sauna kopen

Een Xtrend infrarood sauna kopen

Wij weten dat de aankoop van een Xtrend infrarood sauna soms nogal verwarrend kan zijn:

 • Wat maakt er een goede Xtrend infrarood sauna?
 • Wat zijn de verschillen tussen infraroodverwarmers?
 • Wat zijn de voordelen van de verschillende infraroodverwarmingen?
 • Welke houtsoort is het beste?
 • Waarom is een levenslange garantie belangrijk?
 • Hoe wordt de sauna gemaakt?
 • Waarom is de plaatsing van de verwarmers belangrijk – moeten de verwarmers aan de voor- en zijwanden worden geplaatst?
 • Hoe zit het met vloerverwarming?
 • Welke verwarmingstoestellen produceren gevaarlijke niveaus van EMF (elektromagnetische velden)?
 • Is een lage-ELF sauna belangrijk?

Dit zijn slechts enkele van de vragen die wij in de afgelopen 20 jaar hebben ontvangen. Om deze vragen te beantwoorden, hebben wij deze koopgids voor Xtrend infrarood sauna samengesteld. Geef ons een belletje. Wij helpen u graag bij de aanschaf van een infraroodsauna.


Infrarood sauna’s geschiedenis

Jarenlang domineerden alleen high-end far infrarood sauna’s de infrarood saunamarkt. Voor het grootste deel, was het niveau van vakmanschap zeer hoog. De meeste infraroodverwarmers waren gemaakt van keramiek en metaal, waarbij keramiek de voorkeur genoot wegens de hogere infraroodefficiëntie en het infraroodrendement.

Er was een strenge kwaliteitscontrole van de gebruikte houtsoorten en lijmen. Elektrische veiligheid en consistente klantenservice waren toen de kenmerken van onze industrie. Er waren minder dan een handvol fabrikanten in België. Dit was de toestand van de industrie waarin wij ons bedrijf opbouwden.

Kwaliteit was alles. In de afgelopen 10 jaar, toen het internet zich verbreidde, ontstonden echter, als gevolg van de lage kwaliteit van de buitenlandse productie, veel nieuw opgerichte saunabedrijven, die containers met infraroodsauna’s importeerden zonder de therapeutische voordelen van infraroodtherapie te kennen.

Ze verkochten een houten kist met kachels. Kwaliteit en dienst na verkoop leken er ook niet veel toe te doen. Zij boden goedkope sauna’s van lage kwaliteit aan op het internet en in grote winkels: …. Sauna’s als goedkope goederen. Wij bestelden verschillende modellen bij enkele van de grotere fabrikanten en waren onmiddellijk ontzet over de kwaliteit van de materialen en de constructie en het gebrek aan veiligheid, tot en met de eenvoudige bedrading.

De besturing en de kachels waren goedkoop en inferieur. De esthetiek was helemaal verkeerd. Sommige roken giftig naar de giftige lijm die gebruikt werd bij de fabricage. In andere stonk het hout vreselijk. Sommige houtsoorten waren onafgeschuurd en voelden ruw aan als je er met je hand over ging.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

We vonden ook nietjes, niet passende fineerlagen, bungelende en kale draden…. geen kwaliteitsproduct! Erger nog, de meeste van deze sauna’s hadden een combinatie van gevaren, variërend van hoge EMV-niveaus afkomstig van de verwarmingselementen tot giftige dampen.

Het was ook duidelijk dat de fabrikant de grondbeginselen van de effecten van infraroodtherapie op het menselijk lichaam niet begreep, aangezien er verschillende ontwerpfouten waren. Veel van deze bedrijven wisten bijvoorbeeld niet waar zij de verwarmers moesten plaatsen voor een optimale doeltreffendheid en genezing – een cruciale fout.

Stralers boven het hoofd zijn niet goed, want in een infraroodsauna zijn het de infrarode golflengten die rechtstreeks van de stralers komen, die voor de genezing zorgen. Als u de stralers boven uw hoofd plaatst, verspilt u alleen infraroodenergie die beter vooraan in de sauna of bij de kuiten en zijkanten van het lichaam kan worden gebruikt.

Dit is een grote functionele fout. Bij Xtrend infrarood sauna therapie gaat het erom het lichaam met de juiste golflengtes te verwarmen, dus is het belangrijk de voor-, achter- en zijkanten te verwarmen.

Zonder de juiste plaatsing van de verwarming, zult u slechts een deel van het voordeel krijgen. Wij kiezen voor een andere aanpak door gebruik te maken van lage stralers om de infraroodwarmte op uw lichaam te concentreren en wij omringen u volledig met infraroodwarmte. Er is geen verspilde infrarode warmte boven uw hoofd.

U profiteert sneller van de maximale hoeveelheid infraroodwarmte die door uw lichaam wordt opgenomen.

Bij de ontwikkeling van een Xtrend infrarood sauna moet een nieuwe technologie, een nieuw idee of een nieuw productieproces een aantal kritische tests doorstaan:

 • Is het rationeel gezien zinvol om bij te dragen aan de genezing van het menselijk lichaam?
 • Zal het onze klanten helpen hun algemene welzijn en plezier in hun sauna te verhogen?
 • Is het veilig en kan het geen kwaad? Als het antwoord op een van deze vragen “nee” is, dan doen we het gewoon niet.

Wij zijn van mening dat de aankoop van een infraroodsauna een van de beste investeringen is die u kunt doen voor uw gezondheid en een lang leven.

Wij besteden van begin tot eind aandacht aan elk detail om ervoor te zorgen dat uw sauna van de hoogste kwaliteit is qua materialen en constructie.


Xtrend Infrarood sauna’s

De uitdaging voor de consument van vandaag is dat u een hoogwaardige infraroodsauna niet kunt onderscheiden van een goedkope imitatie, tenzij u hem in levende lijve hebt gezien, omdat de foto’s op het internet er in wezen hetzelfde kunnen uitzien.

De volgende vragen zijn enkele van de meest gestelde vragen die wij ontvangen. Ze zijn bedoeld om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, zodat u een therapeutische X-rend infrarood sauna van hoge kwaliteit kunt kopen.

Wij zijn gevleid dat zij hebben besloten de look te kopiëren die wij vele jaren geleden hebben geïntroduceerd.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Waarom zien zoveel sauna’s er van website tot website hetzelfde uit?

Antwoord: Omdat ze dat zijn. Veel bedrijven importeren containers van dezelfde sauna’s of sauna’s met slechts kleine variaties.

Kijk naar het toetsenbord om te zien welke van dezelfde fabriek zijn; het is heel amusant.

Bijna alle andere fabrikanten van infraroodsauna’s gebruiken ze industriële kachels die zijn aangepast voor gebruik in een infraroodsauna. Wij zijn niet bereid genoegen te nemen met industriële infraroodstralers, maar maken onze eigen gepatenteerde Xtrend infrarood sauna kachels in onze fabriek.

Wij produceren onze gecombineerde koolstof/keramiek ver infraroodverwarmers en full spectrum infraroodverwarmers (dichtbij, middelver, veraf).

Als innovator in de infraroodsauna-industrie, hebben wij altijd de trends gezet die de industrie leiden:

 • Onze Xtrend infraroodstralers zijn de enige infraroodstralers op de markt die zowel het hoge vermogen van keramiek als de lange golflengte van koolstof combineren om een ongeëvenaarde sauna-ervaring te creëren.
 • Onze full spectrum infraroodstralers leveren meer nabij-infrarood, midden-infrarood en ver-infrarood dan welke andere infraroodsauna op de markt. Deze kachels zijn speciaal ontworpen om het menselijk lichaam te verwarmen.
 • Wij zijn de pionier in de lage EMF koolstof gebaseerde infraroodstraler industrie, en bieden de enige full spectrum lage EMF infrarood sauna op de markt.
 • Wij zijn het eerste bedrijf dat een lage ELF Xtrend infrarood sauna aanbiedt.

Beste Infrarood Sauna Kopen Bij X-Trend

Wij staan achter onze sauna’s met onze beperkte levenslange thuisgarantie. Deze garantie dekt de hele sauna: de houten cabine, de kachels, de bediening en zelfs het audiosysteem.

Ook volgend jaar en over vijf jaar staan wij voor u klaar als u onderdelen moet vervangen of vragen hebt over het juiste gebruik van uw sauna. Wij geloven erin onze klanten een levenslange garantie te geven op een Xtrend infrarood sauna van hoge kwaliteit die lang meegaat.

Dit is de basis voor elke productiebeslissing die wij nemen, omdat wij weten dat wij uw sauna vele jaren moeten begeleiden.

Welk type Xtrend infraroodverwarming is het beste?

Antwoord: Verre infraroodverwarmers Bij het vergelijken van verre infraroodverwarmers moet u rekening houden met de grootte van het verwarmingselement, het materiaal dat de infraroodwarmte produceert, de kwaliteit van de warmte en de oppervlaktetemperatuur van het verwarmingselement.

De twee meest gebruikte materialen voor ver-infraroodstralers zijn keramiek en koolstof. Keramiek is een zeer efficiënt, effectief materiaal wanneer het wordt verhit om infraroodwarmte te produceren.

Keramiek heeft een zeer hoge emissiviteit, wat betekent dat het veel infrarode warmte produceert. Het nadeel van keramische verwarmers is dat zij gewoonlijk een kortere infrarode golflengte produceren.

Kortere infrarode golflengten worden niet zo gemakkelijk door het menselijk lichaam geabsorbeerd en zijn daarom minder therapeutisch. In het algemeen produceren koolstof-infraroodstralers een langere infrarode golflengte.

Omdat koolstof zeer licht is, kunnen de verwarmingselementen groter zijn en bij lagere oppervlaktetemperaturen werken. Deze lagere oppervlaktetemperaturen produceren langgolvige infraroodwarmte.

Langgolvige ver-infraroodwarmte wordt gemakkelijk door het menselijk lichaam geabsorbeerd en levert wenselijke therapeutische resultaten op. Het nadeel van kolenkachels is dat zij hoogwaardige infraroodwarmte produceren, maar niet veel infrarood – zij zijn zwak.

Technisch gezien hebben zij een lagere emissie dan keramische kachels. De meeste bedrijven die kolenkachels gebruiken, rekken hun kachels tot ver in de hoofdruimte en bijna tot aan het plafond van de sauna om meer warmte in de sauna te krijgen.

De reden hiervoor is het lage rendement van hun kachels. Dit is verspilde infraroodwarmte, omdat die alleen de lucht boven uw hoofd verwarmt en niet rechtstreeks uw lichaam. Wij zijn ook van mening dat het rechtstreeks verwarmen van uw hoofd niet wordt aanbevolen voor infraroodtherapie.

Onze Xtrend infrarood sauna kachels zijn de enige infrarood saunakachels die zowel kolen als keramiek in één kachel combineren om een werkelijk uitzonderlijke infrarood sauna-ervaring te bieden.

Ze zijn door ons gebouwd en ontworpen om het menselijk lichaam te verwarmen. Infraroodverwarmers produceren de lange golf infraroodwarmte van een koolstofverwarming, gecombineerd met het zeer hoge infraroodvermogen van een keramische verwarming in één verwarming.

Het is echt het beste van twee werelden en het zijn fantastische infraroodverwarmers. Al na enkele seconden in een infraroodsauna kunt u het verschil voelen in de kwaliteit van de infraroodwarmte. U zult deze verwarmingstechnologie nergens anders vinden. Het is exclusief voor de modellen infraroodsauna.

Volledig spectrum van infrarood verwarmers

Een volspectrum-infraroodstraler zendt alle drie infrarode golflengten uit: nabij infrarood (IR-A), midden infrarood (IR-B) en ver infrarood (IR-C). Sommige infraroodsauna’s bieden een combinatie van stralers om infraroodwarmte over het hele spectrum te produceren.

De sauna kan één saunakachel hebben die ver-infrarood produceert, één die midden-infrarood produceert en één die nabij-infrarood produceert. Er zijn ook infraroodsauna’s die gebruik maken van LED’s met een laag vermogen (10-40 watt) om bijna-infrarood te produceren.

Wij zijn van mening dat LED nabij-infrarood lichttherapie zeer doeltreffend is voor plaatselijke infraroodbehandelingen, maar niet geschikt is voor sauna’s.

U wilt de leds rechtstreeks op uw huid aanbrengen. Met de LED nabij infrarood lampen ingebouwd in de saunawand, zou u op de bank moeten gaan staan om een effectieve therapie te krijgen, omdat de LED’s direct gericht moeten worden op het gebied dat u wilt behandelen.

In de infrarood sauna gebruiken we een halogeenlamp met een volledig spectrum. Wij laten de halogeenlampen bouwen volgens onze specifieke golflengtes en normen. Onze full spectrum infraroodverwarmers stralen ongeveer 1/3 nabij infrarood, 1/3 midden infrarood en 1/3 ver infrarood uit, en elke verwarmer levert een volledige 500 watt full spectrum infraroodwarmte.

Door alle drie de golflengten te leveren, dringt de infraroodwarmte dieper door langs de epidermis en dermis tot in het onderhuidse weefsel voor een maximale doeltreffendheid.

Prijs versus kwaliteit van een infraroodsauna

Wij hebben de meeste op de markt verkrijgbare infraroodsauna’s beoordeeld, van de laagste tot de hoogste kwaliteit. Er is een oud gezegde: je krijgt waar je voor betaalt. Xtrend Infrarood sauna’s zijn de meest hoogwaardige infraroodsauna’s die momenteel op de markt zijn.

Bel of email ons en wij vertellen u waarom onze sauna’s beter zijn. Koop met vertrouwen… Xtrend Infrarood Sauna Standaarden kopen als onderdeel van ons groen initiatief

Xtrend Infrarood Sauna
Xtrend infrarood sauna